Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Daeya'dan Haber Var!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Daeya'dan Haber Var! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 14, 2005 10:47 pm Reply with quoteBack to top

Merhaba arkadaÅ?lar! Gazetemizdeki bu bölümde, sizlere birçok deÄ?iÅ?ik haberle, kendi yorumlarımla birlikte sesleneceÄ?im...

Bu bölümde herkes kendinden bir Å?eyler bulacak.

Last edited by Daeya on Tue Jun 28, 2005 10:52 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 14, 2005 10:53 pm Reply with quoteBack to top

GELECEÄ?Ä°N HAYVANLARI

50 Milyon yıl sonra yeryüzü neye benzeyecek? Bilimin hayal sınırlarında yapılan çalıÅ?maları çok deÄ?iÅ?ik bir fikir ortaya koyuyor. 50 milyon yıl sonra yeryüzündeki hayvanların geçirdiÄ?i evrimler ve neye benzedikleri... Kıtasal hareketlilik Kuzey ve Güney Amerika'yı birbirinden ayıracak. California bir adaya dönüÅ?ecek ve yavaÅ? yavaÅ? kutuplara yaklaÅ?acak. Bunlar Ä°skoç Paleontolog Dougal Dinox'un varsayımları.

Aslında bu konu bizi de ilgilendiriyor çünkü bana oldukça fantastik bir fikir olarak geldi. Gerçeklik payı olsa da olmasa daÂ? Sitemizde DM olarak görev yapan arkadaÅ?lar, belki site içinde oynattıkları oyunda belki de site dıÅ?ında oynattıkları oyunlarda (illa D&D olmak zorunda deÄ?il) bu hayvanlardan esinlenerek belirli bir tür yaratabilirler. Ya da bu hayvanları kullanarak herkesi Å?aÅ?ırtabilirler. Å?imdi; seçtiÄ?im, evrim geçirecek hayvanların neye dönüÅ?eceÄ?ini anlatayım.

En büyük deÄ?iÅ?im yarasalarda görülecek ve bu hayvanlara "Night Stalker" (gece avcısı) adı verilmiÅ?. Kanatlarını yitiren bu hayvanlar önce yeryüzüne inecekler. Tüylü bir vücuda ve büyük kulaklara sahipler. Evrim içinde diÅ?leri büyümüÅ? ve yarasa kanatları, çelik gibi pençelere dönüÅ?müÅ?. 1 metre boyundaki bu hayvan; memeliler ve sürüngenlerle beslenecek. Burada da yeterince av bulamayınca Å?anslarını suyun altında arayacaklar

"Desert Shark" ismi verilen hayvanlar ise; bataklıklar ve nehirlerin korkulan hayvanları timsahların evrimleÅ?mesiyle ortaya çıkacak. AÅ?ırı sıcaklık ve çölleÅ?meyle birlikte bu hayvanlar, kurak ortamın gerektirdiÄ?i Å?ekilde yaÅ?amaya baÅ?layacaklar. Yeterli besin ve suyu her gereksinim duyduÄ?u anda saÄ?layamayacakları için "özel" yaÄ? depoları oluÅ?turmak zorunda kalacaklar. Böylelikle boyunda, kuyrukta ya da kafadaki ince çizgiler kaybolacak ve hatları daha kaba bir görünüme bürünecek. Avını elinden kaçırmamak için yırtıcı özelliklerini geliÅ?tirecek. 50 milyon yılda evrimleÅ?erek "Desert Shark"a dönüÅ?ecek olan timsahlar, tam yırtıcı bir köpekbalıÄ?ını andıracak.

"Swinging Monkey" ise; bitki örtüsünün zamanla yok olması, birçok hayvanın etobur olmalarına neden olacak. Maymunlar daha önce meyve ve bitki kökleriyle beslenirken, 50 milyon yıl sonra usta balık avcılarına dönüÅ?ecek. Bu tür, daha büyük bir görünüme bürünecek ve bugünkü maymundan çok daha vahÅ?ileÅ?ecek.

50 milyon yıl sonra en yoÄ?un evrimi "Tekparmaklılar" geçirecek. Bu hayvanların boyun ve aÄ?ız yapıları, bataklıklarda balık avlamak için uzayacak ve daha esnek hale gelecek. Bugün tüm memeliler gibi, 7 olan boyun eklemlerinin sayısı 15'e kadar çıkacak.

"Woolly Gigantelope" Antilopların evrim sonunda aldıÄ?ı yeni türe verilen ad. 3 metre uzunluÄ?undaki bu hayvanların derisinin altı kalın bir yaÄ? tabakasından oluÅ?acaÄ?ı için soÄ?uktan etkilenmeyecek. Boynuzlarını vantuz gibi kullanıp, avını yutacak.

"Desert Leaper" 50 milyon yıl sonra büyük ölçüde çölleÅ?ecek olan yeryüzüne en mükemmel uyum saÄ?layabilecek bir tür olacak. Bir kanguru türevi olan bu hayvan, kılsız derisi ve uzun kulaklarıyla sıcaÄ?a rahatlıkla dayanabilecek. Korku vermeyen, sakin yaradılıÅ?lı bir hayvan! Büyük olasılıkla çöl fareleriyle beslenecek.

"Striger" büyük dönüÅ?ümlerden sonra varlıÄ?ını sürdüren ender "kedigiller"den biri olacak... Toprakta pek yaÅ?ama Å?ansı kalmadıÄ?ı için avını aÄ?açların üstünde arayabilecek bir fizyolojik deÄ?iÅ?im gösterecek. Giderek maymuna benzeyen bu hayvan, maymun yiyerek beslenecek.

"Raboon" daha önce aÄ?açların üstünde yaÅ?ayan maymunların topraÄ?a inmesi ve toprak koÅ?ullarına uyum saÄ?lamasıyla ortaya çıkan bir tür. Soyu tükenen aslanların yerini alacak.

Ekolojik dengenin bozulması sonucu, yaban domuzu ve karıncayiyen'in ortak özelliklerini barındıran "Turni"ler ortaya çıkacak.

Umarım bu hayvanların neye benzediklerini hayal gücünüzde canlandırabiliyorsunuzdur. Ben bu hayvanların resimlerini bulmaya çalıÅ?acaÄ?ım ve en kısa zamanda siz sevgili okurlarımıza ulaÅ?tıracaÄ?ım..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jan 30, 2005 5:08 am Reply with quoteBack to top

BÄ°LÄ°NÃ?ALTI VE SÄ°Z!!

1895 Yazı, Viyana... 39 yaÅ?ındaki sinir hastalıkları uzmanı Sigmund Freud, histeriye yakalanmıÅ? eski hastası Ä°rma'yı rüyasında görüyor. Bir anlam veremediÄ?i bu rüyadan rahatsız olan Freud, kendisini tarafsız bir Å?ekilde incelemeye baÅ?lıyor. Böylece, 100 yıl önce yayınladıÄ?ı "Rüyaların Yorumu" eseriyle psikanalizin temellerini atıyor.

Biliyoruz ki; psikanalizin anahtar kavramı bilinçaltı... Bu kavram Freud'dan önce ortaya atılmıÅ?; ama onunla verimli bir kuramın temeli oluÅ?muÅ?tu. Psikanaliz, ruhu üç temel alana ayırıyor ve onları farklı adlarla betimliyordu: güdü (es), akıl (ben) ve ahlak kuralları (benüstü); ya da bizim derslerde gördüÄ?ümüz Å?ekliyle: id, ego ve süperego.

Å?imdi siz sevgili okuyucularımız bu konunun bizimle yada Frp dünyasıyla olan iliÅ?kisini merak ediyorsunuzdur. Hatta aranızda "ne alakası var yaws" diyenleriniz de vardır. Å?u alakası var. Hepimiz Å?u ana kadar id'imizi; yani ilkel benliÄ?imizi hep bastırdık. Ama Frp dünyasında id ortaya çıkıyor ve daha saÄ?lıklı bir birey olmamıza yardımcı oluyor. Yani bu fantastik dünyada id'i bastırmamıza gerek kalmıyor en azından rol play için. Ã?ünkü içimizde ne kadar öfke, kin, acımasızlık varsa bunu rp lerin çoÄ?unda görüyoruz, yaÅ?ıyoruz. Ve reel hayata döndüÄ?ümüzde bu duygularımızdan tamamen arınmıÅ? oluyoruz. En güzel olanı bunlardan bilinçli bir Å?ekilde kurtulabilmek. Herkes ölçüyü biliyor ve ölçünün kaçması halinde neler olacaÄ?ını da...Forumların birinde her ne kadar karakteriniz sizi yansıtmalı mı tartıÅ?ması yapılsa da zaten herkes farkında olmadan bir Å?eyler katıyor benliÄ?inden. Belki bir gece izlediÄ?iniz korku filminden aklınıza kazınan sahneleri id'inizde yorumlayarak rüya görüyorsunuz ve sabah kalktıÄ?ınızda "iÅ?te tam benim karakterime özgü bir davranıÅ?tı hemen bunu yazmalıyım" diyorsunuz. Bunlar basit Å?eyler de olabilir mesela bir bakıÅ?...Biliyorsunuz ki bu bakıÅ?larda rp de önemli yer tutuyor. Ya da herhangi birÅ?ey!

OynadıÄ?ımız bir oyunda, hoÅ?umuza gitmeyen bir karakteri "düÅ?man olabilir" mantıÄ?ıyla nitelendirdiÄ?imiz zaman, sonuç apaçık ortaya çıkıyor. "O karakter saf dıÅ?ı edilmeli". Ä°Å?te burada devreye id giriyor. Ã?ünkü, içmizdeki vahÅ?ilik de o zaman meydana çıkıyor. Herkes bu konuda ne kadar hünerli olduÄ?unu gösteriyor. "Kılıcımı çektim, gözüne saplayacaÄ?ım!", "Kılıcımın o mükemmel keskinliÄ?ini tat!", "Zehirli ok'umu tam kalbine fırlatacaÄ?ım." vs. vs. Hatta bu olaylar belki de bir çoÄ?umuzun, gece rüyasına bile giriyordur. Birebir yaÅ?ayarak. Sanki ordaymıÅ?çasına....

İçimizdeki id'i bu karakterle özdeÅ?leÅ?tirdiÄ?imizde ortaya çıkan sonucu hepimiz biliyoruz. BaÅ?arılı bir rp, bastırılmıÅ? duygunun açıÄ?a çıkmasıyla verdiÄ?i rahatlık, özgürlük. -Tabi ki fazla abartılmadan, belirli bir denge içerisinde!-

Bu yüzden herkese bol rp'li günler diliyorum...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 02, 2005 2:19 am Reply with quoteBack to top

Ä°Å?TE GELECEÄ?Ä°N HAYVANLARI'NDAN BAZI RESÄ°MLER...

ArkadaÅ?lar, size ilk haberimde kısaca tanıtmıÅ? olduÄ?um geleceÄ?in hayvanları'ndan birkaç görüntü...

Image
    Giantala, kanguruyu andıran bir görünüm sergiliyor.

Image
    Ä°Å?te size Striger..Toprakta yaÅ?ama Å?ansı kalmadıÄ?ı için aÄ?aç üstünde yaÅ?amlarını sürdürecekler.

Image
    Maymunların evrim geçirmesiyle ortaya çıkan bu türün adı Raboon.

Image
    Bu hayvanımızın adı Turni. Karıncayiyen'in ve yaban domuzu'nun evrim geçirmiÅ? hali.

Image
    Bu evrim geçirmiÅ? hayvanın adı ise Bataviya. Bu görünüm bize oldukça tanıdık bir hayvan olan denizaslanını hatırlatıyor.

Image
    Bu evrim geçiren hayvanın adı swimming monkey. Maymunların yok olacak bitki örtüleri nedeniyle etobur olacaklar ve usta bir balık avlayıcısına dönüÅ?ecek. Ve daha da vahÅ?ileÅ?ecekler.

Image
    Bu hayvanımızın adı ise tek parmaklılar. Eklem sayılar 7 den 15 e çıkacak.

Å?imdilik benden bu kadar. Daha detaylı bilgiye dahip olmak için daha önce yayınlamıÅ? olduÄ?um "GeleceÄ?in Hayvanları" adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

Saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 10:17 am Reply with quoteBack to top

Ä°ZMÄ°RCON!!!

5-6 Å?ubatta gerçekleÅ?tirilen Ä°zmircon'a sitemizden ben dahil olmak üzere; Spawn77, Green_Eye_Of_Evil, Turkleader, Shevarash, Drizzt_Chosen adlı kullanıcılarımız katılmıÅ? olup gerçekten oldukça baÅ?arılı bir oyun sergilemiÅ?lerdir. Ã?zellikle ilk gün LARP'da oldukça iyi bir performans gösteren Spawn77 ve Green_Eye_Of_Devil'i buradan tekrar tebrik ediyorum. LARP sırasında Spawn77'nin bir rolü oldukça etkileyici ve oldukça inandırıcıydı. Bayılması gerekiyordu ve kendini yere öyle bir attı ki; herkes gerçekten bayıldıÄ?ını sanıp, nabzını kontrol etmeye baÅ?ladılar. Ä°kinci gün masaüstü oyununda Green_Eye_Of_Devil, tüm diyar tarafından aranan birini canlandırmıÅ?tı. Domuz baÄ?ı ile baÄ?lanıp hapise atılmıÅ?, hapisten kaçmıÅ? ve rp sırasında tamı tamına 98 kiÅ?i öldürmüÅ?tür tek baÅ?ına, ve bunun sonucu olarak da hayatta kalmayı hak etmiÅ?tir. Benim ilk oyunum biraz sıkıcı geçse de; ikinci günkü oyunumda yine bir Vampir olmayı baÅ?ardım. Ã?stelik WOD sistemi olmadan. Senaryo sanki bana göre hazırlanmıÅ?tı, Kurtadamlar bile vardı. Oldukça ilginç ve eÄ?lenceliydi. Drizzt_Chosen, bu oyunlar içerisinde Gurps oynadı ve sistemi pek beÄ?enmediÄ?ini söyledi.

Bu yıl ki katılım geçen seneye oranla oldukça düÅ?üktü fakat tüm masalarda oldukça iyi oyunlar oynatıldı ve oynandı. UlaÅ?ım sorunları yaÅ?anmadı fakat hava çok soÄ?uk olduÄ?u için bazı oyuncular -özellikle dm'ler- üÅ?ümekten oyuna pek konsantre olamadılar. Oyunum bitikten sonra organizatörlerden birini yakaladım ve FrpWorld için, bu organizasyon hakkında söyleÅ?i yapmayı teklif etim. O da saÄ?olsun beni kırmadı, kabul etti.

Ã?ilek: Ã?ncelikle bu teklifimi kabul ettiÄ?in için tekrar teÅ?ekkür ediyorum.
    Tolga: Rica ederim.
    Ã?ilek: Ã?nce senin adını ve bu organizasyonda bulunan arkadaÅ?ların adını öÄ?renebilir miyim? Kaç kiÅ?isiniz?
    Tolga: Benim adım Tolga Yapıcı. Bu organizasyonda ben dahil toplam 3 kiÅ?iyiz ve diÄ?er arkadaÅ?larımın adı ise; Saygun Funda ve Can Ã?aÄ?ıncan.
    �ilek: Bu İzmircon ilk olarak ne zaman düzenlendi?
    Tolga: Ä°lk olarak 5 yıl önce yapıldı fakat Ä°zmircon olarak deÄ?il. Bizim bazı arkadaÅ?lar farklı bir isim altında, Alsancakta bir cafede toplanıp bu uygulamayı baÅ?latmıÅ?lardı. Fakat daha sonra grup çeÅ?itli sebeplerden dolayı- iÅ?te askerlik vs.vs.- devam edilmedi. Bizde bunun olmasını istemedik ve Ä°zmircon adı altında toplanıp tüm Frp severleri yine aynı çatı altında toplamaya devam ettik, ediyoruz ve elimizden geldiÄ?ince de edeceÄ?iz.
    �ilek: Peki bu Con'da hangi sistemler oynanıyor?
    Tolga: WOD, D&D, CYBERPUNK, ALTERNITY, GURPS, AD&D, CHAOSIUM GAMES vs,vs
    �ilek: Ama bu yıl WOD yoktu. Olsaydı ben çünkü olaya direkt olarak dalacaktım.
    Tolga: Smile Evet yoktu ama sadece bu yıl için. WOD'da uzmanlaÅ?mıÅ? arkadaÅ?ların gerçekten önemli iÅ?leri olmasaydı bu yıl da olacaktı.
    �ilek: Toplam DM sayınız kaç bu organizasyonda?
    Tolga: YaklaÅ?ık olarak 20-24 civarı birÅ?ey olması lazım. Tam olarak bilemiyorum ama o civarlarda.
    Ã?ilek: Peki bu organizasyona dıÅ?arıdan, yani farklı illerden gelenler oluyor mu?
    Tolga: Evet oluyor.
    Ã?ilek: Bu yıl kaç kiÅ?i geldi.
    Tolga: 6 kiÃ…?i geldi.
    Ã?ilek: Peki Å?ehir dıÅ?ından gelen arkadaÅ?lar için gerekli ulaÅ?ım imkanlarını, kalacak yerlerini siz mi karÅ?ılıyorsunuz?
    Tolga. Maalesef biz karÅ?ılayamıyoruz. DıÅ?arıdan gelen arkadaları, burada evleri müsait olan arkadaÅ?larımızın evlerinde misafir ediyoruz.
    Ã?ilek: Ege Ã?niversitesi ya da Dokuz eylül Ã?niversitesiyle bu konu hakkında hiç görüÅ?me yapmadınız mı? En azından belirli kontenjanlarla misafirhanelerde konaklama imkanı saÄ?lanabilirdi. Ankara'da bazı üniversiteler bu imkanı saÄ?lıyorlar.
    Tolga: KonuÅ?tuk hemde baya bir dil döktük. Ã?nce Frp'nin tanımını yaptık planımızı anlattık fakat bu teklifimizi kabl etmediler. Masrafları karÅ?ılamaktan kaçındılar açıkçası.
    �ilek: Oldukça ilginç...peki hep böyle devam etmeyecek herhalde?
    Tolga: Aslında oldukça güzel fikirlerimiz var en yakın zamanda bu fikirlerimizi gerçeÄ?e dönüÅ?türeceÄ?iz inÅ?allah.
    Ã?ilek: Bu fikirleri öÄ?renmemde bir sakınca var mı?
    Tolga: Hayır öÄ?renebilirsin tabi. Ã?ncelikle bir dernek oluÅ?turmayı planlıyoruz. Böylelikle dıÅ?arıdan gelen arkadaÅ?larımızı bu dernek adını kullanrak rahat yerlere yerleÅ?tirebiliriz. Ã?ünkü Å?u an nereye gitsek kimse bu riski göze almıyor. Yer temin edilmiyor. Ayrıca daha iyi imkanlarda oynayabileceÄ?iz oyunlarımızı.
    �ilek: Bu yılki Con'u nasıl buldun?
    Tolga: Geçen seneye oranla oldukça az. Geçen sene yapılan yerin fiyatları oldukça tuzluydu. bu yüzden Å?imdi buradayız ve o olayın bunu etkilediÄ?ini düÅ?ünmek istemesek de düÅ?ünüyoruz.
    Ã?ilek: Ä°zmircon yılın sadece 2 günü yapılıyor. Neden daha fazla deÄ?il? Daha önceleri 3 gündü?
    Tolga: Evet önceleri 3 gündü ama bu 3. günler genelde pazartesi günlerine denk geliyordu. Ve bizim okulumuz, sınavlarımız -ve tabi katılan arkadaÅ?ların- bu zamanlarla çakıÅ?ıyordu. Bu yüzden 2 güne indirildi.
    Ã?ilek: Dönem Å?eklinde yapılabilir mi? Ä°Å?te 1. dönem Å?u iki gün, 2. dönem Å?u iki gün diye?
    Tolga: Evet olabilir. Hatta aramızda bazı arkadaÅ?ların böyle bir düÅ?ünceleri var.
    Ã?ilek: Bu sattıÄ?ınız biletlerin geliri ile neler yapılıyor?
    Tolga: Ã?ncelikle sitemizin izmircon.org'un host'una, afiÅ?lere, posterlere ve tabi ki davetiyelerin masraflarına gidiyor.
    Ã?ilek: Sen Frp ile ne zamandan beri uÄ?raÅ?ıyorsun?
    Tolga: Bir sayayım... 8 yıl.
    Ã?ilek: Herhangi bir frp sitesine üye misin? Bizim sitemizi duymuÅ?sundur sanırım.
    Tolga: Evet üye olduÄ?um bir site var. Merak etme sizin sitenizin adını da çok duydum hatta sitenize üye olan bir kaç arkadaÅ?ım var.
    Ã?ilek: Peki bu güzel sohbet için çok teÅ?ekkür ediyorum. Son olarak Frp'ye yeni baÅ?layan arkadaÅ?lara birÅ?ey söylemek istermisin?
    Tolga: Ben teÅ?ekkür ederim. Frp'ye yeni baÅ?layan arkadaÅ?lar; bol bol eÄ?lensinler, meta yapmasınlar...Tekrar görüÅ?mek üzere...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Nov 10, 2005 2:18 am Reply with quoteBack to top

LUKE SKYWALKER'IN KULLANDIÄ?I ORJÄ°NAL IÅ?IN KILICI SATILDI!

Evet yanlıÅ? okumadınız. Star Wars eski üçlemede, Luke Skywalker'ın kullandıÄ?ı orjinal ıÅ?ın kılıcı Beverly Hills'te 200.000 dolardan fazlaya satıldı.

Ä°lk iki Star Wars filminin yapımcısı olan Gary Kurtz baÅ?ka parçaları da staıÅ?a koydu. Chewbacca'nın yüz maskesi 50.000 dolara, Luke Sakywalker'ın uçuÅ? giysisi 70.000 dolara satıldı. Gary Kurtz'un Star Wars koleksiyonu 400 parçadan fazla ve ortalama deÄ?eri 2 milyon dolar.

Orjinal ıÅ?ın kılıçları 1930'larda kameralarda kullanılan flash tüpünden ve ona eklenen kabzadan oluÅ?uyor.

Bunlara ek olarak Ä°ndiana Jones'un deri ceketi 94.400 dolara, ilk iki Ailien filmindeki terk edilmiÅ? gemi ise 47.200 dolara satıldı.

Müzayede satılan tüm Star Wars ürünleri ve fiyatları ise Å?unlar:

*Luke Skywalker'ın ıÅ?ın kılıcı 200.600.00 $

*Darth Vader'ın ıÅ?ın kılıcı 118.000.00 $

*Luke x-wing pilot tulumu 70.080.00 $

*Orjinal Stormtrooper tüfeÄ?i 56.500.00 $

*Orjinal Chewbacca maskesi 50.150.00 $

*Yoda'nın asası 50.150.00 $

*Snowspeeder minyatürü 35.400.00 $

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Nov 11, 2005 3:51 am Reply with quoteBack to top

SIKIYORSA YOL VERME!

Ä°ngiltere'de yapılan bir araÅ?tırma sonucuna göre otomobillerdeki yalıtım kalitesinin artması ve geliÅ?en müzik sistemleri sebebiyle ambulans gibi geçiÅ? üstünlüÄ?üne sahip araçların sirenleri duyulmuyor.

Bu sonucu deÄ?erlendiren Ä°ngiliz Hükümet pilot bir çalıÅ?mayla ülke genelindeki 50 ambulansa yeni bir siren sistemi adapte etme kararı aldı.

Ä°Å?in ilginç yanı ise bu sirenin seçimi...Klasik iki kanallı sirenlere göre 55 kat daha fazla duyulan yeni siren STAR WARS filminden transfer edilmiÅ?. Filmde kötü karakter Darth Vader'ın emriyle bir gezegene lazer gönderen Death Star'ın (Ã?lüm Yıldızı) çıkardıÄ?ı ses beÄ?enilerek geçiÅ? üstünlüÄ?üne sahip olan araçlarda kullanılmaya baÅ?lanmıÅ?. Bu araçların kullanıcılarının tepkileriyse oldukça olumlu. Pek çok ambulans sürücüsü eski sirende yol almazken Å?imdi sürücülerin daha hızlı yol açtıklarını belirtiyor. Ayrıca bu sirenle birlikte acil durum araçlarının karıÅ?tıÄ?ı trafik kazalarında da ciddi düÅ?üÅ? olduÄ?u gözlenmiÅ?.

Haber konumuzu oluÅ?turan çalıÅ?manın etkisini yakın zamanda Türkiye yollarında da görebilirsiniz. Ã?ünkü uygulamanın tüm AB ülkelerine yayılması planlanıyor.

Haberin KaynaÄ?ı : Arabam.com

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Nov 24, 2005 12:54 am Reply with quoteBack to top

X-MEN 3 26 MAYIS 2006'DA GÃ?STERÄ°ME GÄ°RÄ°YOR!

BeÄ?eniyle izlediÄ?imiz x-men vizyona geri dönüÅ? yapıyor. Bazılarımız 3. filmin pek iyi olacaÄ?ını düÅ?ünmese de bazılarımız da büyük bir merakla bekliyo bu filmi. Film Å?u an yapım aÅ?amasında ama 26 Mayıs 2006 da vizyona giriyor. YönetmenliÄ?ini Brett Ratner, senaryosunu Simon Kinberg, müziÄ?ini ise John Ottman 'ın yaptıÄ?ı bu filmde yeni oyunculara tanık olacaÄ?ız.

Bir önceki filmin finalinde ufaktan giriÅ? yapılan ve çizgi romanın hayranları tarafından gayet iyi bilinen Dark Phoenix öykü dizisi bu yeni filmin büyük ihtimalle konusu olacak. X-men 2'nin finalinde telepatik güçlere sahip olan Jean Grey, kendisini arkadaÅ?ları için feda etmiÅ?ti. EÄ?er klasikleÅ?miÅ? X-men mitolojisine sadık kalınırsa Jean Grey'in Phoenix (Anka kuÅ?u) denilen ve müthiÅ? bir güce sahip tinsel varlık tarafından yaÅ?ama döndürüleceÄ?ine Å?ahit olacaÄ?ız. Ve elbette ki bunun bir bedeli olacak ve X-Adamlar bu bedeli ödeyecek tek varlıklar da olmayacaklar.

Bu filmde alıÅ?ık olduÄ?umuz karakterlere bir çok yeni isim eÅ?lik edecek. Juggernaut (Vinnie Jones), Beast (Kelsey Grammer) ve Shadowcat (Ellen Page) izleyeceÄ?iz.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 10:20 am Reply with quoteBack to top

GOREFEST Ä°ZMÄ°R VE Ä°STANBUL KONSERÄ°

Death Metal yapan Hollandalı grup Gorefest yepyeni albümüyle tekrar gündeme oturdu. Bir ara daÄ?ılan grup tekrar bir araya gelerek biz müzik severlere Ä°stanbul ve Ä°zmirde müthiÅ? bir gece yaÅ?atacaklar. Ä°Å?te konser yerleri ve tarihleri...

Bronx Club Ä°stanbul 20 Ocak 2006
    Dungeon Bar Ä°zmir 22 Ocak 2006

Ayrıca Å?unu da söylemek istiyorum ki (beklemeye dayanamadım) 3.Mart.2006'da Dungeon Bar'ın düzenleyeceÄ?i Katatonia konseri var. Diabolical alt grup olarak kesinleÅ?miÅ? gruplardan biri.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 17, 2005 11:23 pm Reply with quoteBack to top

OPETH Ä°ZMÄ°R VE Ä°STANBUL'DA...

Evet yanlıÅ? duymadınız... Opeth nihayet tekrar Türkiye'de. Ä°sveç metalinin kendine has tarzının öncülerinden dev metal grubu Opeth, avrupa turnesi kapsamında aralarında Ä°spanya, Ä°ngiltere, Hollanda, ve Fransa'nın da bulunduÄ?u ülkelerde sahne alacak bu organizasyonun ardından 27 marttan itibaren 2 gün süreyle Greece 2006 adı altında Yunanistan'da sahneye çıkacak olan grup bu organizasyonun hemen ardından Turkey 2006 kapsamında ülkemize konuk olacak.

Ä°Å?te tarih ve mekanlar:

29 Mart 2006 Ã?arÅ?amba Ä°stanbul Yeni Melek Gösteri Merkezi.
    30 Mart 2006 PerÅ?embe Ä°zmir - Alsancak - Kemancı.

http://www.opeth.com/news/05/gigs.html?image=opeth_00&height=600&width=450

Buyrun bir de buradan bakın...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 24, 2005 8:54 am Reply with quoteBack to top

KALMAH - THE BLACK WALTZ

Black metalin son dönemde kendinden en çok söz ettiren grubu Kalmah daha önce de albüm çalıÅ?malarına baÅ?lamıÅ?tı. Ve iÅ?te bu çalıÅ?malar meyvesini vermiÅ?. Albüm piyasaya sürülmeye hazır. Albümün ismi The Black Waltz. 22 Å?ubatta 2006 da piyasa sürülecek.

The Black Waltz

01. Bitter Metallic Side
    02. Defeat
    03. The Groan of Wind
    04. One from the Stands
    05. The Black Waltz
    06. With Terminal Intensity
    07. To the Gallows
    08. Time Takes Us All
    09. Mindrust
    10. Man of the King

Pekka Kokko - Guitar, Vocals
    Antti Kokko - Lead Guitar
    Janne Kusmin - Drums
    Timo Lehtinen - Bass
    Marko Sneck - Keyboards

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 30, 2006 3:19 am Reply with quoteBack to top

EUROVISION TEMSÄ°LCÄ°MÄ°Z SÄ°BEL TÃ?ZÃ?N

51. Eurovision Å?arkı YarıÅ?masıÂ?nda TürkiyeÂ?yi besteci, söz yazarı ve yorumcu Sibel Tüzün temsil ediyor. YarıÅ?ma parçası, TüzünÂ?ün Türkçe hazırlayacaÄ?ı 3 eser arasından seçilecek.

TRTÂ?nin Â?Eurovision Å?arkı YarıÅ?masıÂ? için izleyeceÄ?i takvim ile organizasyonun programı, Genel Müdür Vekili Ali Güney tarafından Ä°stanbulÂ?da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Buna göre, AtinaÂ?da 18-20 Mayıs 2006 tarihleri arasında gerçekleÅ?tirilecek etkinlikte Türkiye adına, sanatçı Sibel Tüzün yarıÅ?acak.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, 18-20 Mayıs 2006 tarihleri arasında gerçekleÅ?tirilecek 51. Eurovision Å?arkı YarıÅ?masıÂ?nda TürkiyeÂ?yi temsil etmek üzere Sibel Tüzün ile anlaÅ?maya varıldıÄ?ını açıkladı.

Basın toplantısında konuÅ?an Güney, her yıl gerçekleÅ?tirilen Eurovision Å?arkı YarıÅ?masıÂ?na Türkiye adına TRT kurumu olarak 1975 yılından bu yana katıldıklarını anımsattı.

Güney, TRT olarak hazırlık çalıÅ?maları, ülkeyi temsil edecek sanatçı ve Å?arkı seçimini Avrupa Yayın BirliÄ?i (EBU) tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde yaptıklarını anlatarak, geçen yıl düzenlenen yarıÅ?maya Türkiye adına katılan Å?arkı ve sanatçının yarıÅ?mayla tespit edildiÄ?ini, bu yıl ise doÄ?rudan bir sanatçıya sipariÅ? verilmesi yoluyla temsil yönteminin benimsendiÄ?ini bildirdi.

Ali Güney, Â?Yapılan çalıÅ?malar sonucunda; 18-20 Mayıs tarihlerinde AtinaÂ?da yapılacak olan 2006 Eurovision Å?arkı YarıÅ?masıÂ?nda ülkemizi temsil etmek üzere Sibel Tüzün ile anlaÅ?maya varılmıÅ?tır. AtinaÂ?da yapılacak yarıÅ?mada sanatçımıza baÅ?arılar diliyorumÂ? dedi.

Sanatçı Sibel Tüzün de AtinaÂ?daki yarıÅ?mada besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak TürkiyeÂ?yi temsil edeceÄ?ini anlattı.

YARIÅ?MA PARÃ?ASI TÃ?RKÃ?E OLACAK

Tüzün, Å?unları söyledi: Â?TRTÂ?den gelen sipariÅ? doÄ?rultusunda öncelikle 3 eser hazırlayacaÄ?ım. Ardından kurul tarafından yarıÅ?maya katılacak eserim belirlenecek. YarıÅ?acaÄ?ım eser TRTÂ?nin kararıyla Türkçe olacak. Tanıtım CDÂ?sinde Ä°ngilizce ve Yunanca versiyonları olacak. AtinaÂ?da 3 dakika içinde süper bir Å?arkı, müthiÅ? bir performans ve mükemmel bir Å?ov sunmayı hedefliyorum.Â?

YarıÅ?manın 18 Mayıs, finalinin de 20 Mayıs 2006Â?da gerçekleÅ?eceÄ?ini dile getiren Sibel Tüzün, çok iÅ?i, az zamanı olduÄ?unu ve herkesi sıkı bir çalıÅ?ma dönemi beklediÄ?ini vurgulayarak, Â?Hedefimiz ilk 3Â? ifadesini kullandı.

Tüzün, Â?Ä°ddialıyım. Bu bir yarıÅ?ma. Maça çıkarken Â?kaybedeceÄ?izÂ? diye mi çıkılır? KazanacaÄ?ım, golü atacaÄ?ımÂ? dedi.

TRTÂ?nin Â?Eurovision Å?arkı YarıÅ?masıÂ? için izleyeceÄ?i takvim ile organizasyonun programının açıklandıÄ?ı basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tüzün, bu yıl TürkiyeÂ?nin, geçen yılki sonuç nedeniyle ön elemeden geçeceÄ?inin hatırlatılması üzerine, çok sıkı hazırlanacaklarını söyledi.

Â?YARI FÄ°NALDE YARIÅ?MAYI, AVANTAJA Ã?EVÄ°RECEÄ?Ä°MÂ?

Tüzün, Â?Bu dezavantaj gibi görünmekle birlikte, aslında bir Å?ov içinde 2 kere yer almak avantaj olacaktır. Yarı finalde yarıÅ?mayı, avantaja çevireceÄ?imÂ? diye konuÅ?tu.

Â?HEDEFÄ°MÄ°Z TÃ?RKÃ?E Å?ARKIYLA Ä°LK 3Â?

Â?GeçmiÅ? yıllarda en iyi dereceler Ä°ngilizce Å?arkılarla geldiÂ? sözleri üzerine ise Tüzün, Â?Türkçe olması TRTÂ?nin kararı. En iyi dereceler Ä°ngilizce ile geldi, ama aslolan Å?arkı yarıÅ?masıdır. Türkçe ile iyi bir derece gelmemesi için bir neden göremiyorum. Biz hedefimizi Türkçe ile birlikte ilk 3Â?e koyuyoruzÂ? dedi.

Sibel Tüzün, Â?Teklif nasıl geldiÂ? sorusunu da Â?8 gün önce TRT bana ulaÅ?tı. Böyle bir teklif getirdiler. Beni uygun gördüklerini söylediler. Kısa bir düÅ?ünme süresinin ardından kabul ettimÂ? diye yanıtladı.

Â?BU BENÄ°M Ä°Å?Ä°M; BEN DE Ä°Å?Ä°MÄ° Ä°YÄ° YAPIYORUMÂ?

Ä°Å?inin Å?arkı söylemek olduÄ?unu ve son 5-6 yıldır da beste yapıp söz de yazdıÄ?ını dile getiren Tüzün, Â?Ã?ok da cesaret gerektiren bir iÅ? deÄ?il. Bu, profesyonel bir yarıÅ?ma. Bu benim iÅ?im. Ben de iÅ?imi iyi yapıyorum. Å?arkıların güzelliÄ?iyle orada en iyi dereceye oynayacaÄ?ızÂ? dedi.

Ã?ocukluÄ?unda Eurovision Å?arkı yarıÅ?malarını takip ettiÄ?ini ve bugüne kadarki yarıÅ?malar içinde en çok Semiha YankıÂ?nın Â?Seninle Bir DakikaÂ? adlı Å?arkısını beÄ?endiÄ?ini anlatan Tüzün, geçen yıl bir müzisyen olarak GülserenÂ?i beÄ?enmediÄ?ini kaydetti.

Å?ARKI SEÃ?Ä°MÄ° Å?UBATÂ?TA YAPILACAK

Sibel Tüzün, Å?arkı seçimini Å?ubat ayında yapacaklarını ve 15 MartÂ?ta da Å?arkının lansmanının gerçekleÅ?eceÄ?ini dile getirerek, o tarihten itibaren de Avrupa ülkelerinde tanıtımlara baÅ?layacaklarını ve puanları yarıÅ?madan önce toplamak istediklerini söyledi.

YurtdıÅ?ında bir kariyer yapma peÅ?inde olmadıÄ?ını, ilk olarak yarıÅ?maya odaklandıÄ?ını kaydeden Tüzün, hazırlıkları kariyeri adına deÄ?il, TürkiyeÂ?ye derece getirmek için yaptıklarını vurguladı.

Â?YARIÅ?MANIN ATÄ°NAÂ?DA YAPILMASI BÄ°R AVANTAJÂ?

Tüzün, yarıÅ?manın AtinaÂ?da yapılmasını da bir avantaj kabul ettiÄ?ini belirterek, Â?Yunanistan ile aynı coÄ?rafyada olduÄ?umuz için çok benzeÅ?iriz. Onlar bizim parçalarımızı sever, biz onların parçalarını severiz. Aynı yemekleri yeriz. Aynı Å?ekilde eÄ?lenirizÂ? dedi.

BaÅ?arısız olma ihtimalini düÅ?ünmediÄ?ini ifade eden Tüzün, Â?Opera söylemeyeceÄ?im, Â?DizelÂ? diye de bir Å?arkı yapmayı düÅ?ünmüyorumÂ? diye konuÅ?tu.

Â?Ä°ddialı mısınızÂ? sorusu üzerine de Tüzün, Â?Ä°ddialıyım. Bu bir yarıÅ?ma. Maça çıkarken Â?kaybedeceÄ?izÂ? diye mi çıkılır? KazanacaÄ?ım, golü atacaÄ?ımÂ? dedi.

BU YIL Â?SÄ°PARÄ°Å? VERMEÂ? YÃ?NTEMÄ° KULLANILDI

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney de geçen yıl Å?arkı ve sanatçının yarıÅ?mayla belirlendiÄ?ini, bu yıl ise Â?sipariÅ? vermeÂ? yöntemini benimsediklerini söyledi.

Â?Sanatçının hangi kriterlere göre belirlendiÄ?ininÂ? sorulması üzerine Güney, TRTÂ?nin 1975 yılından beri Eurovision Å?arkı YarıÅ?ması ile ilgili olduÄ?unu belirterek, Â?Bilgi birikimi, tecrübe ve deneyime sahibizÂ? dedi.

Â?Geçen yıl kötü bir derece alındı. Bu yıl bu nedenle mi yöntemi deÄ?iÅ?tirdinizÂ? sorusuna karÅ?ılık da Güney, geçen yılki derecenin belli olduÄ?unu ve geçen yıl tartıÅ?ılan noktaların çok ön plana çıkarıldıÄ?ını söyledi.

Güney, Â?Ã?nce kendimiz beÄ?enmeliyiz. Oraya çıkacak sanatçı, moralini bozmadan kendi sesini, çabasını ortaya koymalı. EleÅ?tiri yapılır, ama sanatçıya sahip çıkmalıyızÂ? dedi.

YABANCI DÄ°L DE Ã?NEMLÄ°, AMA BÄ°ZÄ°M DÄ°LÄ°MÄ°Z TÃ?RKÃ?E

Å?arkının Türkçe tercih edilmesine yönelik bir soru üzerine Ali Güney, yabancı dilin önemli olduÄ?unu, ancak 1997Â?deki yarıÅ?mada üçüncülük kazanıldıÄ?ını anımsattı.

(NTVMSNBC Kültür Sanat)

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 30, 2006 6:43 am Reply with quoteBack to top

GATES 30 OCAK'TA Ä°STANBUL'DA...

3. kez Türkiye'ye gelecek Microsoft BaÅ?kanı, iÅ? dünyası, öÄ?renciler ve basınla da bir araya gelecek.

Microsoft BaÅ?kanı ve BaÅ? Yazılım Mimarı Bill Gates, Ä°stanbulÂ?a geliyor. GatesÂ?in ziyaretinde gündemin ilk sırasında, ülkelerdeki bilgiye ve Ä°nternetÂ?e eriÅ?im oranlarındaki farklılıklar nedeniyle oluÅ?an sayısal uçurumun kapatılmasına yönelik çabalar yer alıyor. Ziyaret kapsamında TürkiyeÂ?nin dört bir yanından gelen öÄ?rencilere hitap edecek Gates, basın mensuplarıyla da bir araya gelerek, TürkiyeÂ?nin biliÅ?im potansiyeli ve teknolojinin geleceÄ?ine iliÅ?kin görüÅ?lerini paylaÅ?acak.

XP STARTER EDÄ°TÄ°ON TÃ?RKÃ?E SÃ?RÃ?MÃ?NÃ? DUYURACAK

MicrosoftÂ?un bilgisayar kullanmaya yeni baÅ?layanlara yönelik ürünü Windows XP Starter EditionÂ?ın Türkçe sürümü, kullanıcılara ilk olarak Bill Gates tarafından duyurulacak. Windows XP Starter Edition, bilgisayar kullanımı ve okuryazarlıÄ?ın arttırılması açısından önem taÅ?ıyor.

Microsoft BaÅ?kanı Gates, TürkiyeÂ?nin dört bir yanından gelen 2500 öÄ?renciye Türker Ä°nanoÄ?lu Maslak Show CenterÂ?da hitap edecek ve öÄ?rencilerin sorularını yanıtlayacak.

GATESÂ?Ä°N Ã?Ã?Ã?NCÃ? TÃ?RKÄ°YE ZÄ°YARETÄ°

Microsoft BaÅ?kanı ayrıca Ä°stanbulÂ?da düzenlenen Microsoft Yöneticiler ZirvesiÂ?ne de ev sahipliÄ?i yapacak. OrtadoÄ?u, Afrika ile Orta ve DoÄ?u AvrupaÂ?nın önemli Å?irketlerinden 150 yöneticinin katılımıyla gerçekleÅ?ecek olan zirve, TürkiyeÂ?de ilk kez organize ediliyor. Bill Gates, bu ziyareti ile, Ankara ziyareti ve yaz tatilinin ardından üçüncü kez TürkiyeÂ?ye gelmiÅ? olacak.

Ã?AÄ?LAYAN ARKAN: DEV BULUÅ?MA

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Ã?aÄ?layan Arkan konu ile ilgili açıklamasında, ziyaretin TürkiyeÂ?nin biliÅ?imle kalkınması vizyonu için büyük önem taÅ?ıdıÄ?ına dikkat çekti. Arkan, Å?unları söyledi: Â?Bill Gates, Ocak 2005Â?te geldiÄ?inde daha uzun süreli bir ziyaretin sözünü vermiÅ?ti. Å?imdi ise bunu bir ziyaretin ötesinde, dev bir buluÅ?ma olarak yaÅ?ayacaÄ?ız. MicrosoftÂ?un geniÅ? bir coÄ?rafyadaki önde gelen iÅ? adamlarını TürkiyeÂ?de buluÅ?turması, biliÅ?imin ülke gündemimizde hak ettiÄ?i yeri alması açısından önemli bir adımdır. Â?

(NTVMSNBC / Teknoloji)

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 19, 2006 9:42 am Reply with quoteBack to top

TESTAMENT TÃ?RKÄ°YE'DE!

Testament nihayet ülkemize gelip dinleyenlerine mükemmel bir konser yaÅ?atacaklar. Resmi sitelerinde yayınlanan tarih ve mekan Å?öyle;

14 Mart 2006 - Yeni Melek Gösteri Merkezi / İstanbul.

Buyrun burdan bakın;

http://www.testamentlegions.com/index2.htm

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Feb 23, 2006 1:47 am Reply with quoteBack to top

LUCAS, ULUSAL BÄ°LÄ°M VE TEKNOLOJÄ° MADALYASINI BEYAZ SARAY'DA ALDI.

Star Wars efsanesinin yaratıcısı George Lucas, teknolojide yakaladıÄ?ı büyük baÅ?arılardan ötürü ABD baÅ?kanı George Bush tarafından Beyaz Saray'a davet edildi. Ã?nlü yönetmen geçen hafta pazartesi günü gittiÄ?i Beyaz Saray'da, filmlerinde kullandıÄ?ı yenilikçi görsel efekt ve teknoloji sebebiyle layık görüldüÄ?ü Ulusal Bilim ve Teknoloji Madalyası'nı (National Medal of Science and Technology) kabul etti. Bilim alanında yaptıkları devrimsel nitelikte çalıÅ?maları sonucu olarak bu ödüle layık görülen 15 kiÅ?inin arasında, Lucas'ın Å?irketi olan ILM'in baÅ?kanı Chrissie England da yer almaktaydı.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum