Author |
Message |
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 15, 2005 7:33 pm |
|
KatıldıÄ?ım bir toplulukta, X kiÅ?iyle aramda geçen bir konuÅ?mada karÅ?ımdaki kiÅ?inin sözleri;
Ä°lk insandan bu yana insanlar bir takım Å?eylere inanmıÅ?lar ve tapınmıÅ?lar. Putlar, ateÅ? hatta inekler.. Zamanla bunlar insanlara "saçma" gelmeye baÅ?layınca pek inanılmamayan varlıklar olmuÅ?lar. Yeni bir düÅ?ünce.. Å?imdilerde ise gözle göremediÄ?imiz, elle tutamadıÄ?ımız bir Å?eye yani soyut bir varlıÄ?a inanalım denilmiÅ?. Tamamiyle soyut bir varlık.. Ã?yle ki insanlıÄ?ın %90 nının kabullendiÄ?i ve inandıÄ?ı yüce bir varlık. O'nun adı: Tanrı..! Kimse buna "saçma" diyemeyecek. Ã?ünkü O beyinlerde yaÅ?ıyor. VarlıÄ?ını ya da yokluÄ?unu sorgulamak anlamsız olur. *Hehehe diye güldü burada* Bana O'nun varlıÄ?ını kanıtlayacak tek birÅ?ey gösterebilir misiniz? Hiç sanmıyorum... Bence böyle bir Å?ey yok. Ben ateist deÄ?ilim. Kendimi bir sınıfa ya da örgüte baÄ?lı olarak görmüyorum. Zaten baÄ?lı da deÄ?ilim. Sadece bana bir sıfat yakıÅ?tırılmasın, bunu istiyorum ve inandıÄ?ım hiç birÅ?ey yok, bu da bilinsin.
Adam mantıklı konuÅ?muÅ?tu. Ama ben bu Å?ekilde düÅ?ünmüyorum. Tanrı'nın varlıÄ?ına kayıtsız, Å?artsız, sorgusuz, sualsiz inanıyorum.
Siz ne diyeceksiniz bu adamın sözleri üzerine.. Sizce gerçekten mantıklı biri mi? Yoksa konuÅ?an bir balta mı? |
_________________ Only God can Judge me! |
|
Back to top |
|
|
Dilbao
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sat Jan 15, 2005 7:59 pm |
|
KenTaky wrote: |
...Ama ben bu Å?ekilde düÅ?ünmüyorum. Tanrı'nın varlıÄ?ına kayıtsız, Å?artsız, sorgusuz, sualsiz inanıyorum. |
Adam da bunu demiÅ? zaten, ikiniz de aynı Å?eyi söylüyorsunuz...
Ama adam bunu anlamsız bulmuÅ? sen anlam aramamıÅ?sın, tek fark bu. |
_________________ "Lovefull Evil" |
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 15, 2005 8:10 pm |
|
Hayır iyi oku.. adam Tanrının varlıÄ?ına inanmıyor. Ben inanıyorum. Tek fark bu |
_________________ Only God can Judge me! |
|
Back to top |
|
|
Gorath
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 15, 2005 9:06 pm |
|
KonuÅ?an bir baltadan öteye konuÅ?an bir çekiçmiÅ?
Ya Å?aka bir yana herkes inançlarında özgürdür benim düÅ?üncem. Adam da aynı Å?ekilde inanmamakta özgürmüÅ? be abi |
_________________ Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaÅ?amak için olan savaÅ?ını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı... |
|
Back to top |
|
|
Dilbao
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sat Jan 15, 2005 9:14 pm |
|
E ben ne dedim. Ä°nanç, bir düÅ?ünceye sorgusuz sualsiz, gönülden baÄ?lı bulunmak demektir. Adam bunu sorgulamıÅ? ve kendince mantıksız bulmuÅ?. Bunun sonucu olarak da inanmamıÅ?... |
_________________ "Lovefull Evil" |
|
Back to top |
|
|
erethan
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sat Jan 15, 2005 11:40 pm |
|
Mantıklı konuÅ?muÅ?,aslında benim bu tarz sohbetlerde sarfettiÄ?im sözlerin aÅ?aÄ?ı yukarı aynısı bu sözler.Ben yanlızca sonuna 'bu benim düÅ?üncemdir herkezinkine saygı duyarım,yeterki üzerimde kendi düÅ?ünceleri ile baskı kurmaya çalıÅ?masın' cümlesini eklerim ki yukarıdaki arkadaÅ?ında bunun tersini düÅ?ündüÄ?ünü zannetmiyorum. |
_________________ Ä°sim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sun Jan 16, 2005 12:41 am |
|
bana kanıt gösterebilir misin?
Ben gösterebilirim ma bu insan onu kanıt olarak kabul etmeyecektir. OlduÄ?unu düÅ?ündüÄ?ümüz labul ettiÄ?imiz herÅ?et bir kanır bana göre. Ama Ã?ylesine alıÅ?mıÅ?ız ki yaÅ?amaya, var olmaya bir kanıt saymıyoruz artık bunları. Ama yine de olasılıÄ?ın, ve bildiÄ?imiz genel geçer doÄ?a kurallarının açıklayamadıÄ?ı Å?eyler kanıt olabilir. Peki neden onlar kanıt olabilir, henüz alıÅ?madıÄ?ımız için. Durduk yerde cisimlerin uçuÅ?masını bir mucize, bir kanıt sayabiliriz Å?u durumda, ama eÄ?er yaÅ?adıÄ?ımız dünyada bu olaÄ?an birÅ?ey olsaydı kim bunu kanıt sayardı ki? Bilmiyorum bazen kanıt ararken çok Å?ey bekliyoruz gibi. Ä°nanıyorsa insanlar inançlarını kendi bulmak zorunda... Gözlerinizi kapatın ilk hissettiÄ?iniz, düÅ?ündüÄ?ünüz Å?ey bile bir kanıttır, Å?imdi açın gözlerinizi ilk gördüÄ?ünüz Å?ey de öyle... Ama öylesine alıÅ?mıÅ?ız ki... |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Sufferly
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 16, 2005 12:56 am |
|
adamın deidklerine aynne katılıyorum. sonuçta herÅ?eyin bir yaratanı varsa , o halde yaratanında yaratanı vardır. kısır döngü.yorumsuz kalıyorum bu konuda.bu konuların sonu ucu yoktur. |
_________________ They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me |
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sun Jan 16, 2005 4:22 am |
|
Ä°nsan zihni sınırlı... Bir yere kadar kendi baÅ?ına gitse de, bir yerden sonra artık iÅ?i inanca bırakmalı yoksa her Å?ey manasız ve anlamsız gelmeye baÅ?lar... Ä°Å?in cıncıÄ?ını çıkartmak, yaÅ?amayı anlamsız kılıyor... O yüzden, gerektiÄ?i kadar düÅ?ünüp, gerektiÄ?i kadar yaÅ?amak gerekiyor...
Saygılarımla... |
_________________ Türklider... |
|
Back to top |
|
|
VanwaElen
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 16, 2005 5:39 am |
|
Zararlı olmadıÄ?ı sürece her düÅ?ünceye saygılıyım.Kimsenin inanması zorunlu deÄ?il.Yalnız bir kanıt gösterin denmiÅ?.Bende Å?unu diyorum.
Oda olmadıÄ?ına dair bir kanıt göstersin. |
|
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sun Jan 16, 2005 5:46 am |
|
Å?imdi sen ne kanıt gösterirsen göster, adam bunu kanıt olarak kabul etmeyecektir. Bu yüzden kanıt meselesi yanlıÅ?. Bunun "tapınmak" yerine "inanmak" olarak adlandırılması da bu yüzden... Kalp gözü gerekli bu tür iÅ?ler için... O gözle bakmayı istemek önemli...
Saygılarımla... |
_________________ Türklider... |
|
Back to top |
|
|
erethan
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sun Jan 16, 2005 7:33 am |
|
adam bir kanıt göster dememiÅ?,bir kanıt gösterebilirmisin,hayır sanmam demiÅ?.Ä°kisi farklı Å?eyler ve hayır bende olmadıÄ?ına bir kanıt gösteremem,bu yüzden inanç kiÅ?iseldir. |
|
Back to top |
|
|
VanwaElen
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 16, 2005 8:04 am |
|
bence ordaki anlamı bakımından çok fark yok.Neyse.DediÄ?im gibi kimin inanıp inanmadıÄ?ı kimseyi baÄ?lamaz. |
|
|
Back to top |
|
|
Norticus
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 17, 2005 5:09 am |
|
inançsız diye kimseye kötü bir Å?ey söyleyecek deÄ?ilim ama tanrının varlıÄ?ını sorgulayan, inanmayan ve bunun için kanıt gösterilemeyeceÄ?ini düÅ?ünen kiÅ?ilere tek bir sorum var...
siz bana doÄ?anın, mevsimlerin, insan vücudunun, her türlü metabolizmanın, en ufak nöronun, daimi dejenerasyon-rejenerasyonun, doÄ?an tek bir bebeÄ?in, düÅ?ünmek ve en önemlisi beyin gibi bir organın, daha sayabileceÄ?im sayısız Å?eyin döngüsünü ve sistemini kurabilecek maddi, materyalist bir Å?ey gösterebilir misiniz?
gerçekten dünya dediÄ?imiz Å?u evrende yaÅ?ayan ve yaÅ?amıÅ? olan tüm canlıların milyonlarca yıl önceki bakterilerden türediÄ?ine inanıyor musunuz? |
_________________ In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die... |
|
Back to top |
|
|
erethan
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Mon Jan 17, 2005 12:48 pm |
|
evet buna karÅ?ılıkta yukarıda saydıÄ?ın Å?eyleri açıklıyamadıÄ?ın için iÅ?in içinde ilahi bir boyut aradıÄ?ın böylece açıklama zahmetinden kurtulduÄ?un söylenir ve bu tartıÅ?ma uzar gider,sonuçta Å?u anki imkanlarla bu iki görüÅ?üde çürütmek imkansızdır boÅ?una kendimizi yormayalım. |
|
Back to top |
|
|
|
|