Author |
Message |
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Jan 19, 2005 12:31 am |
|
arkadaÅ?lar bu geçmiÅ? diyarda hiç zeki orc bulunmazmı ya.insanlr veya elfler tarafından yetiÅ?tirilmiÅ? bir ork(tabi mümkünse) zeki olma Å?ansı yokmu?warcraftın kitabını okuyanlar bilir thrall'ı.yani sadece böle bir istisnadamı zeki oluyolar |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
yuceeren
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Jan 20, 2005 5:54 am |
|
olabilirler aslında niye olmasınlar ama çok zeki deÄ?il yanlızca zeki olabilirler çünkü yanılmıyorsam zeka için penaltıları var |
|
|
Back to top |
|
|
findor
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Jan 20, 2005 7:25 am |
|
Forgotten Realms Te oyun oynarken grubumuza bir black orc katilmisti hayet zeki idi valla |
_________________ DiÄ?erleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehÅ?ete düÅ?ürürüm.
Ve sizden yada baÅ?kasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım. |
|
Back to top |
|
|
green_eye_of_devil
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jan 21, 2005 12:00 am |
|
Orların shamanları vardır ee bu shaman lıkta büyücülüÄ?e bezer ve normla olarak zekidirler
Ayriyette elfler arasında bir orc yaÅ?aması ve yatması çoooooooook zordur ama imkansız deÄ?ildir insalar arasında ise half-orc bulunur ama tam bir orc olarak yaÅ?amakta çoooooooooooook zordur yani orcların kendi ırklarını dıÅ?ında yaÅ?aması çooooooooooook zordur. |
_________________ hayatın daima görmediÄ?imiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız... |
|
Back to top |
|
|
Shevarash
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Fri Jan 21, 2005 7:28 am |
|
öncelikle bilinmesi gereken bazı Å?eyler var.. farklı mitoslardaki orklar, elfler, cüceler vs... farklı farklı olabilir.. warcrafttaki orclar baÅ?ka bir boyuttan gelmeler ve orada avcı ve savaÅ?çı olarak bilinirler, Å?eytanların etkisinde oldukları için bu savaÅ?çı içgüdüleri aÅ?ırı Å?iddete dönüÅ?mektedir.
yüzüklerin efendisinde kara büyüler ile elflerden türetilip hiçbir Å?ekilde iyi ork bulunamazken, dnd tabanlı diÄ?er oyunlarda örneÄ?in forgotten realms gibi, orclar doÄ?aları itibarı ile kötülüÄ?e ve Å?iddete yatkındırlar. ancak farklı ortamlarda büyümenin psikolojiye yapacaÄ?ı etki farklıdır. Yani genotipten farklı olarak forgotten realms te fenotip te önemlidir. Yani farklı orklar her zaman bulunabilir. Evet dnd oyunların ork ve yarı ork soyları +2 ila -4 arası deÄ?iÅ?en zeka puanları ile oyuna baÅ?larlar ancak sizin elinizde bir 18 iniz varsa bunu zekaya vererek 16 zeka puanına sahip bir karakter yaratırsınız ki bu birçok elf ve gnomedan çok çok daha zeki bir ork anlamına gelir.
Esasında orkların aptallıÄ?ı bir yerde de oyunculardan gelir ne zaman birisi aptal bir karakter oynamak istese alır ork oynar (yada minator), rp i iyi bilen oyuncularla çok farklı kombinasyonlar elde etmek her zaman mümkündür..
BaÅ?ka soru (amma yazdım beah) |
|
|
Back to top |
|
|
Dilbao
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Fri Jan 21, 2005 8:14 pm |
|
HçbirÅ?ey imkansız deÄ?ildir. Büyü yapan bir dwarf, barbarian bir elf olabileceÄ?i gibi zeki orc da olur gayette. |
_________________ "Lovefull Evil" |
|
Back to top |
|
|
Mr_Zombie
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Feb 21, 2005 11:53 pm |
|
Zarlar atılır, statlardan biri 18 gelir. Player 18'i zeka'ya verir. Orc olduÄ?u için zekaya -2 alır.
zeka: 16
16 zeka : common bir insanın zekasından çok daha üstündür. Wizard bile olabilir.
Alın size zeki orc. |
|
|
Back to top |
|
|
CHANGES
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Tue Feb 22, 2005 12:13 am |
|
genelde zarlar atıldıÄ?ında gelen 18 penaltısı olan bir stada verilmez ve hatta bonusu olan bir stada verilerek hayvanileÅ?me yoluna gidilir.Ã?rneÄ?in orc ise ahanda 18 bide str bonusu var onu da koyarsam Å?ööle olur bide mecikıl aytımım var gibisinden gidilir.Sonuç orklar aptaldır.Bence çıkartılacak sonuç orkların aptallıÄ?ı deÄ?il power play oyuncusunun olayı yorumlamasıdır.Eh amacın zeki bir ork yaratmaksa pek tabi yaratabilirsin. |
_________________ "We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion" |
|
Back to top |
|
|
Logan
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Feb 22, 2005 12:27 am |
|
Dilbao wrote: |
barbarian bir elf olabileceÄ?i gibi zeki orc da olur gayette. |
hımmm bu iraz ilginç olurdu ya...
neyse...
orcların zekileride vardır
stadları nasıl daÄ?ırtırsan öle bir olur.. |
_________________ Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF |
|
Back to top |
|
|
KUTBILTUNGA
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Nov 04, 2005 8:44 am |
|
16 görünümlü-karizma,16 zekalı ve 20 güç-kuvvetli bir ork yaratmak mümkün...Ancak,özellikle 3.basım seçim-sınıf;tercihi sınıf -favored class olayı iÅ?i bayaÄ?ı bir batırıyor;çünkü sınıfın,Barbar olmak zorunda.Yani barbar-kam-Å?aman olarak çok daha rahat geliÅ?ebilecekken,büyücüye yönelmek ve sonununda evdeki hesabın ilerki seviyelerde çarÅ?ıya uymaması gibi BayaÄ?ı büyük bir sorun var... |
_________________ Yalnız geldik dünyaya;yalnız yürürüz yollarda.Bitmez yollar bizimdir;biziz kırılmaz irade gücünü yalnızlıktan alan. |
|
Back to top |
|
|
Anchorite
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Nov 06, 2005 12:18 pm |
|
Ben bir tane zeki orc'u dm olarak dört oyun boyunca partinin yanında oynatmıÅ?tım. Kanımca analitic olarak zeki bir Orc olabilir, ancak eÄ?er insanlar arasında veya sofistike bir toplumda yetiÅ?mediyse, zeki olmasının fazla bir anlamı yok.
Ã?ok zeki olsa bile, o hala kötü kokan, kocaman, güce önem, elf eti seven, baltasını sallamaktan zevk alan bir orc. Adetlerine göre zeka deÄ?il, baltayı sallama gücü önemli. O yüzden, sanslı ise o zekasını belki biraz daha geliÅ?miÅ? hayvan tuzakları, veya planlaÅ?mıÅ? baskınlar için kullanabilir... yada, en iyi eti çalabilecek bir yol bulur.. Ancak, matematik problemlerini çözmesini, veya kompleks olayları anlamasını beklemek doÄ?ru olmaz.. keza böyle Å?eyleri görerek veya ögrenerek büyümüyor.(tabi bizim orc'un kabilesinde yetiÅ?tiÄ?ini var sayıyorum.) |
_________________ (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(") |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sun Nov 06, 2005 8:32 pm |
|
Bu tür tartıÅ?malarda hep aynı Å?eyi söylerim:
Quote: |
Bütün genellemeler tehlikelidir.Bu bile |
Neden çoÄ?unlukları hep genelemeye çalıÅ?ıyoruz ki? |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Lord Necros
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sun Nov 06, 2005 11:06 pm |
|
Prince of Lies'ı kumuÅ? olanlar bilirler. Orada ork generali Vrakk oldukça zeki bir orktur. Karakter kaÄ?ıdı olmadıÄ?ından bilemeyeceÄ?im ama bu aptal ork önyargısı sayesinde aptal numarasına yatarak sık sık insanalrı yanıltmıÅ?tır. Bu ork doÄ?duran Cyric'e karÅ?ı düzenlenen bir komploda yer almıÅ?tır.
Alın size official bir zeki ork. |
_________________ All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice. |
|
Back to top |
|
|
Slach
Gölge Ustası
|
Posted:
Sun Nov 06, 2005 11:12 pm |
|
Bana kalırsa olur. Hatta yüzüklerin efendisi fiminde bir savaÅ? sahnesinde - hangisi olduÄ?unu hatırlamıyorum - bazı insanlardan bile karizmatik bi ork vardı. çok aÅ?ırıya kaçıp orku bi dahi yapmadıÄ?ı sürece sorun yok ama dahi olursa biraz garip olur herhalde deÄ?il mi ? |
_________________ Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı Å?amatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim? |
|
Back to top |
|
|
Artex_Croma
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Nov 06, 2005 11:21 pm |
|
bence dahi olmasında da bir sorun yok. Neticede multi-milyarlarda bir olabilcek bi karakteri yaratmakta oynamakta serbest. Asıl zevkli olan da bu zaten.
Kaldı ki Å?u aralar children of bodom dinliyip; Å?öle karizmatik zeki ve elinde kocaman bir pala tutan bi ork karakter canlandırasım var. |
|
|
Back to top |
|
|
|
|