artık kimse fikirlerine saygı duyuyorum...
kimse Tanrıya inmak zorunda deÄ?il...
bunu zorunluda tutmamıÅ? Tanrımız...
hımmm artı bana ele tutulur bir Å?ey gösterin demiÅ?...
deprem de 1 haftaboyunca yaÅ?ıyan insanlar... enkaz altında ilahi bir güç olmasa nasıl olur
o zaman bu kusursuz düzene ne diyorsuz...
insan vücudu bu kusursuz makinaya ne diyorsunuz...
bu evrendeki kusursuz düzene ne diyorsunuz...
dünyanın acaba güneÅ?e uzaklıÄ?ı en idael seviye olması bir tesadüf mi ??
bir ceylanın ot yemesi aslanını ceylan yemesi tesadüf mü ???
bir sperm ve bir yumurtadan 9 ay içersinde bir canlı meydana gelmesi bunların hiç biri tesadüf olamaz... size böle milyonlarca Å?ey saya bilirim...
bunlar tesadüf diyilse ,yüce bir varlık tarafında yapılmıÅ?tır dimi ???
size peyganmerlerin yaptıÄ?ı mucileri saymıyacam bile...
eyer hepsi palavra diyorsanız... kuranda yazan Å?eyler nasıl doÄ?ru çıkıyor...
bir ırık olacak diyor... inançları sayesinde büyük baÅ?arılar kazancaklar...
sonra Türkler toplu halde islamiyeti kabul etti ,ve ardından kurtuluÅ? savaÅ?ı sonucu...
tesadüfmü hiç zanetmiyorum...
biraz ele tutulur hiç olmasa dimi beyler...
saygılarımla...
_________________ Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF
Posted:
Mon Jan 17, 2005 6:29 pm
Å?u sitede bile siteyi yapan ,yöneten, Karakterleri yapan, neyin nasıl olacaÄ?ını ve gücünün neye yettiÄ?ini belirleyen belirten, kurallar koyan adminler var. Alt tarafı bir internet sitesi ama düzenin saÄ?lanması lazım.
Peki soruyorum bu evren, gezegenler, yoldızlar, dünyamız, insanlar, hayvanlar, metabolizmamız ,bitkiler .... herÅ?ey bir düzen içerisinde ve teklemeden kusursuz bir Å?ekilde iÅ?liyor. Bu düzeni koruyup kollayan bir güç olmadan bunlar korunabilir mi? Zaten düzen bozulursa biz buna "kıyamet" diyoruz
Posted:
Mon Jan 17, 2005 7:53 pm
Konu gördüÄ?üm kadarıyla bir inanç tartıÅ?masına doÄ?ru ilerliyor. Forumlar kiÅ?isel tartıÅ?ma yeri olmadıÄ?ı gibi inanç gibi bir konunun tartıÅ?ılacaÄ?ı yer hiç deÄ?ildir.
Bu nedenle konunun bu yönde ilerlemesi durumunda baÄ?lıÄ?ın kitlenmesi yada silinmesi gibi sonuçlar doÄ?abilir, dikkatli olalım.
Konu gördüÄ?üm kadarıyla bir inanç tartıÅ?masına doÄ?ru ilerliyor. Forumlar kiÅ?isel tartıÅ?ma yeri olmadıÄ?ı gibi inanç gibi bir konunun tartıÅ?ılacaÄ?ı yer hiç deÄ?ildir.
Bu nedenle konunun bu yönde ilerlemesi durumunda baÄ?lıÄ?ın kitlenmesi yada silinmesi gibi sonuçlar doÄ?abilir, dikkatli olalım.
vala konu baÅ?ın dan beri buydu sayın admin...
...
saygısızlık etmek istemem ama konu baÅ?ında adam sormuÅ? ele tutulur bir söleyin demiÅ?... bizde saydık...
neyse...
bence böle konuları kitlemek yada silmek yerine konuyu cevirip,daya düzeltseniz daha hoÅ? olurr..
düp not:bu bir eleÅ?tiridir.. umarım eleÅ?tirilere acıksınızdır...
_________________ Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF
Posted:
Mon Jan 31, 2005 5:44 am
Bence bu konuda baÅ?lık açmak bile saçma. Herkes inancında özgürdür. Herkesin doÄ?ruları farklıdır.Burdada bir doÄ?ru bulmaya kalkarsak birbirimizi yeriz. Ama mutlak bir doÄ?ru var ki : "Ä°steyen istediÄ?ine istediÄ?i gibi inanır".. Bu tür tartıÅ?malarda varılabilecek maksimum sonuç ta budur zaten. Daha fazla uzatmak gereksiz ve sonuçsuz kalacaktır.
birÅ?eyi çok merak ediyorum.. aramızda ateist arkadaÅ? varsa cevaplarsa çok sevinirim.. bu sorum kesinlikle bir kınama yada herhangi bir kötü niyet taÅ?ımamaktradır, sadece hiç ateist tanıdıÄ?ım olmadıÄ?ı için soruyorum..
biz iÅ?te doÄ?a, insan evren falan herÅ?ey için allah yarattı diyoruz ve bunu kabul ediyoruz sorgulamıyoruz..
siz allahı kabul etmeidÄ?inize göre ne düÅ?ünüyorsunuz? br yaratım olmadıÄ?ını düÅ?ündüÄ?ünüze göre herÅ?ey doÄ?al yollardan geliÅ?tiÄ?ine mi inanıyorsıunuz toz bulutundan gezegen oluÅ?umu (big bang falan) ve evrim.. ateistlerin bu konulardaki görüÅ?lerini merak ediyorum..
_________________ In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Masonlar iki Å?eyi tartıÅ?mazlar: Din ve politika. Ä°kisini de tartıÅ?manın herhangi bir anlamı olmadıÄ?ından bunu yapmamayı tercih etmiÅ?lerdir.
Å?imdi buradan genç, ukala arkadaÅ?lar çıkıp bana ''Ä°yi de biz mason deÄ?iliz ki?'' gibi bir soru sorarlarsa, bir yandan kafam allak bullakken, moralim de biraz bozukken sinirlenip onlara ''Büyüklerimizi örnek alalım evladım,'' cümlesini oldukça kaba bir yorumla, züppe bir ses tonuyla söyleyeceÄ?imi garanti ederim.
Teoloji hakkında tartıÅ?malara olumlu bakarım ama konunun dinlere çekilmemesine özen gösterelim.
ArkadaÅ?ın ''Ben ateist deÄ?ilim,'' derken esasında çok da anlamlı bir Å?ey söylemiÅ?. Tanrı'nın varlıÄ?ının olmadıÄ?ını ya da olduÄ?unu bile hiç düÅ?ünmeye gerek duymamıÅ?.
Bu görüÅ?e saygı duyarım, ''Vay be, TanrıtanımazlıÄ?ı bile tanımamıÅ? bu adam,'' diyebilirim ama merak ediyorum bu arkadaÅ? hiç kendisinin nasıl meydana geldiÄ?ini sorgulamıÅ? mı? Kendisinin çıktıÄ?ı anne babasından ta geriye kadar bütün insan ırkını kimin yarattıÄ?ını düÅ?ünmüÅ? mü? EÄ?er buradan tanrı olmadıÄ?ına karar vermiÅ?se, kendisi ateist sayılmaktadır; ancak bunu bile sorgulamamıÅ? olacak ki kendisi hiçbir sınıfa ait sayılmıyor.
Bu durumda arkadaÅ?ın kendisini bir ''hiç'' olarak tanımlayabilir miyiz? Sorgulamayan, düÅ?ünmeyen, gerek duymayan bir insan felsefenin sıcaklıÄ?ından yoksun kalacaktır. Felsefe hayatı sorgulamak demektir. Zannedilenin aksine Sokrates'in heykelinin yapıldıÄ?ı taÅ? gibi soÄ?uk deÄ?ildir felsefe. Sımsıcaktır, içini ısıtır. Burada söylemek istediÄ?im Å?ey bu.
YanlıÅ? anlaÅ?ılmasın, ben burada sorgulamaktan bahsediyorum; ''Allah'a nasıl inanmazsın hülen, kafir?'' diyen zihniyetler gibi yalnızca kültürden ya da anne-babasından gelen dogmaları hiç sorgusuz sualsiz kabul etmiÅ? biri deÄ?ilim.
Ben zannetmiyorum ki sokakta gördüÄ?üm on kiÅ?iden sekizi dokuzu müslümandır. Belki yalnızca biri. O da tanrının varlıÄ?ını sorgulamıÅ?, düÅ?ünmüÅ?, kutsal kitabını ıncık cıncık araÅ?tırmıÅ? biri olacaktır.
Bence gerçek ateist, gerçek müslüman ya da her ne ise o sorgulamıÅ?tır. ''Gerçekten var mı?'' demiÅ?tir. KarÅ?ı çıkmıÅ?tır, kimi zaman inkar etmiÅ?tir; ancak sonra kendi içinde tutarlı bir yol bulmuÅ?tur.
Sorgulamazsan tanrıya inanamazsın. Sorgulamazsan ateist olamazsın.
Sorgulamazsan sadece bir kabuk olursun. Tek sorgulayacaÄ?ın Å?ey de Tanrı deÄ?ildir. Sorgulanacak o kadar çok Å?ey vardır ki..
_________________ Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
adam aklıselim konuÅ?muÅ?..
sorgusuz sualsiz sunulan inanç,kitleler halinde sömürülmenin ve söÄ?üÅ?lenmenin birincil sebebidir..hem bence biliyor musunuz,bir insanın aklı bize anlatılan tanrı kavramını algılayamıyorsa bence o kiÅ?i gerçek tanrıya daha yakın oluyor.bizim bildiÄ?imiz,bize anlatılan insan dudaklarının ölümlü ve sınırları belli çerçevesinde Å?ekillenen ya da insan elinden çıkma yazıların ürünü olan bir tanrıdır..
ama herÅ?eyin yaratıcısı olduÄ?unı iddia ediyorsunuz;öyleyse insan aklının onu kavrayamaması,yazayım derken elinin arıza tapması daha mantıklı olurdu..
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum