Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - KARAKTERLER Ã?ZERÄ°NE SÃ?YLEÅ?Ä°LER
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

KARAKTERLER Ã?ZERÄ°NE SÃ?YLEÃ…?Ä°LER View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 10:21 pm Reply with quoteBack to top

THLYROTEL MÄ° YOKSA MALHEVÄ°AN MI?

Merhaba arkadaÅ?lar! Aranızda bilenlerin olduÄ?u kadar, bilmeyenler de vardır haftasonları Vampire The Masquerade oynadıÄ?ımı. Oyunu Erdinç, yani Thlyrotel arkadaÅ?ımız yönetiyor. Ve bir oyun sonrasında onunla röportaj yapmak istediÄ?imi söyledim, memnuniyetle kabul etti o da; fakat o an için zamanı olmadıÄ?ını anlattı ve ertesi gün için randevulaÅ?arak az sonra okuyacaÄ?ınız röportaj gerçekleÅ?ti.

Buradan tekrar teÅ?ekkür ediyorum.

Daeya: Ä°yi günler Erdinç Bey. Sizinle eÄ?er kabul ederseniz FrpWorld Postası için bir röportaj yapmak istiyorum.

Thlyrotel: Tabi. Memnuniyetle.

Daeya: O zaman bildiÄ?iniz bir yer varsa oraya gidip röportajımıza baÅ?layalım.

Thlyrotel: Tabi. EÄ?er açsanız hem karnımızı doyurup hem de röportaja baÅ?layabiliriz. Daha sonra da sahile ineriz.

Daeya: Ã?ok iyi…

SipariÃ…?ler verilir. Ve röportaj için son hazırlıklar yapılır…

Daeya: Evet önce Malhevian karakteriyle baÅ?lamak istiyorum. Nasıl bir karakter bu?

Thlyrotel: Malhevian denen aÄ?abeyimiz haliyle Ã…?eytan kanı bulundurmasından dolayı… muamelesi görüyor. Fırlama muamelesi. Normalüstü gücü sayesinde Orklar arasında yer edinebilmiÃ…?. Kesinlikle güç delisi… Her Ã…?eyin en doÄ?rusunun kendisinin bildiÄ?ini sanıyor.

Daeya: Ukala mı yani?

Thlyrotel: Evet. Humanoidleri küçümser. Ã?ok zeki ve her Ã…?eyi bildiÄ?ini zanneden cahil türünden…

Daeya: Neden Malhevian’ı oluÃ…?turdun peki?

Thlyrotel: En baÅ?ta amacım Powerplay yapmaktı ama sonradan vazgeçtim.

Daeya: Neden vazgeçtin?

Thlyrotel: Thlyrotel’in ölmesine sinirlenmiÃ…?tim ama sonradan geçti.

Daeya: Å?u Thlyrotel karakterini bir de sen anlat bize ki arkadaÅ?larımızın kafalarında soru iÅ?aretleri kalmasın.

Thlyrotel: Vallaha bildiÄ?imiz Elf ve insanların yanında yetiÃ…?miÃ…?. Ama onu yetiÃ…?tiren; karısını kaybetmiÃ…?, çirkin bir adam. Bir gün bu adam Thlyrotel’i ahıra çaÄ?ırıyor ve buna tecavüz ediyor. Bu olay üstüne Elf ormana kaçıyor. Bu olayı unutup tamamen ikinci bir kiÃ…?ilik oluÃ…?turuyor. Zaten o ikinci karakterin adı Thlyrotel. Sonra bunu ormanda özel bir klan buluyor. Bu klanda özel bir eÄ?itimle yetiÃ…?tiriliyor. Sonuçta da keskin bir niÃ…?ancı olup çıkıyor, yani niÃ…?ancılık eÄ?itimi alıyor. Ä°Å?te o yüzden vücudu dövmelerle kaplı kamuflaj için.

Daeya: Ne tarz dövmeler bunlar?

Thlyrotel: Ã?zel dövmeler aÄ?aç, kuÅ? resimleri. Eski Elf Rünleri. Hepsi yeÅ?il ve yeÅ?ilin alt, üst tonları... Zavallımız savaÅ?amadan öldü tabi o baÅ?ka.

Daeya: Gerçekten hiçbir savaÅ?a girmedi mi?

Thlyrotel: Girdi ama kendini savunma fırsatı bulamadan öldü. Zaten o fırsatı bulsaydı kim saÄ? kalırdı görürdük.

Daeya: Neyse o günlere dönmeyelim. Peki, bu Malhevian karakteri Erdinç’ten bir parça taÃ…?ıyor mu?

Thlyrotel: Hayır.

Daeya: Hiç mi?

Thlyrotel: Bir düÅ?üneyim. Hmmm. Belki zeki olması olabilir.

Daeya: Ã?ok da mütevazısin…

Thlyrotel: Artık sahile gitsek mi?

Daeya: Tabi

Ã?arÅ?ıdan sahile gidilir ve boÅ? bir banka denize sıfır manzarayla röportaja devam edilir.

Daeya: AldıÄ?ımız duyumlara göre Lord Oren ile Kentaky’nin gizli bir planları olduÄ?u ve büyük bir saldırının gerçekleÃ…?eceÄ?i söyleniyor. Bu konuyla ilgili bir bilgin var mı?

Thlyrotel: Vallaha hiçbir bilgim yok. Hatta Å?u an senden duyuyorum.

Daeya: Raistlin’in sonu gelecekmiÃ…?.

Thlyrotel: Sıkar o biraz…

Daeya: Peki bu Malhevian aÄ?abeyimiz Reda’dan hoÃ…?lanıyor mu? Bir aÃ…?k doÄ?abilir mi?

Thlyrotel: Bir kere bizim eleman yarı Ã…?eytan olduÄ?u için, Reda da insan olduÄ?u için onu küçük görüyor. Reda’yı bir et parçası olarak görüyor. Ve ancak kendi ihtiyaçlarını karÃ…?ılamak için yaklaÃ…?ır ona.

Daeya: Peki insan olmayan bir karaktere karÅ?ı bir aÅ?k olabilir mi?

Thlyrotel: Tabi. Ama bu aÃ…?k diÄ?er aÃ…?klar gibi olmaz. Yani kendini onun için feda etmez. Malhevian’ın aÃ…?kı güce olan aÃ…?kıdır.

Daeya: Peki Malhevian Drow diÃ…?isi Shi’el’Elesia ve soytarı hakkında ne düÅ?ünüyor?

Thlyrotel: Ä°kisi de cılız et ama soytarı da özel bir yan var, ondaki deliliÄ?in zekâsı.

Daeya: Peki bu soytarıda ki zekâ Malhevian’ın zekâsıyla kıyaslanırsa nasıl bir zekâ olur soytarının zekâsı?

Thlyrotel: Malhevian çok zeki, soytarı da öyle, sayısal deÄ?erleri tam olarak bilemiyorum ama tahminimce eÅ?it zekâlara sahipler.

Daeya: Peki ya Shi’el’elesia ile Reda’nın zekâsı? Onların rolü nedir?

Thlyrotel: Onlar Malhevian için bir Å?ey ifade etmiyorlar. Ã?ünkü ikisi de diÅ?i. Onlar zayıfında zayıfları arada zevk verebilecek et parçaları.

Daeya: Ama yuvayı diÅ?i kuÅ?lar yapar?

Thlyrotel: Ve yuvada kalmalı Malhevian için.

Thlyrotel: �ff ayakkabılara bak!

Daeya: ?

Thlyrotel: Onlara deÄ?il. Ã…?unlara… Bir de gelip yan bankımıza oturdular…

Daeya: Aman boÃ…? ver onlar da bizim için aynı Ã…?eyleri diyorlardır…

Daeya: Pekii Thlyrotel mi yoksa Malhevian mı?

Thlyrotel: Thlyrotel derim.

Daeya: Neden?

Thlyrotel: Daha karizmatik de ondan...

Daeya: Ah pardon! Ben bunu nasıl düÅ?ünemedim?

Daeya: Bu güzel röportaj için çok teÃ…?ekkür ederim. Ã…?imdi benim Aydın’a gitmem lazım yoksa otobüsü kaçırıp geç kalacaÄ?ım.

Thlyrotel: Rica ederim. O zaman kalkalım ben de seni servisin geldiÄ?i yere bırakayım.

Daeya: Ah çok teÅ?ekkür ederim.

Last edited by Daeya on Wed Jul 05, 2006 11:14 pm; edited 3 times in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 11:12 pm Reply with quoteBack to top

BÄ°R BARBARIN CESARET DOLU PLANLARI

Daeya: Selam Kentaky ne haber?

Kentaky: SaÄ? ol senden ne haber?

Daeya: TeÅ?ekkür ederim.

Daeya: Seninle FrpWorld Postası için bir röportaj yapabilir miyim? SöyleÅ?i desek daha doÄ?ru olur.

Kentaky: Tabi Memnuniyetle.

Daeya: Ã?ncelikle bu teklifimi kabul ettiÄ?in için çok teÅ?ekkür ederim.

Kentaky: Ã?nemli deÄ?il. Teklif ettiÄ?in için ben teÅ?ekkür ederim.

Daeya: Ã?ncelikle sitede hangi karakterleri oynatıyorsun? Benim bildiÄ?im DireniÅ? adlı bi
    rp'de Falcon adında bir karakteri oynattıÄ?ını biliyorum o kadar.

Kentaky: Evet Falcon insan bir savaÅ?çı. Bunun dıÅ?ında aside düÅ?erek ölen bir karakterim var; Tudor. Bir barbardı. BaÄ?ımsız olarak oynattıÄ?ım bir karakter daha var ki bahsetmeden geçemeyeceÄ?im. O da profesyonel bir hırsız olan Suar'dır.

Daeya: Hmm bu Suar hangi rp'de geçiyor ve hangi forumda?

Kentaky: Dagoth Ur'da Morrowind rp'si. Hırsız Loncasında.

Daeya: Peki. Biraz Falcon karakterinden söz et bize.

Kentaky: Falcon, Kalamar'da doÄ?up büyüyen bir savaÅ?çıdır. Å?ehrine belirli aralıklarla
    yapılan yaratık saldırılarının birinde ailesini kaybetti. Å?imdi ise intikam için yaÅ?ıyor.

Daeya: Falcon'un özellikleri neler peki? Belirli bir niteliÄ?i var mı?

Kentaky: SavaÅ?mak. Amacı uÄ?runa ölümü göze alan bir savaÅ?çıdan bahsediyorum. Herhalde en belirgin özelliÄ?i budur.

Daeya: Karakteristik ve fiziksel özellikleri peki? Mesela zekâsı?

Kentaky: Ã?ok zeki olduÄ?unu söylemek yanlıÅ? olur. Yeri geldiÄ?inde nasıl konuÅ?acaÄ?ını bilse de süper zeka olduÄ?u söylenemez.

Daeya: Peki Suar karakteri nasıl?

Kentaky: Suar belki de canlandırmaktan en çok hoÅ?landıÄ?ım karakter. Bir hırsız. Hem de oldukça profesyonel bir hırsız. Karakteristik özelliklerin gelince; duygusal biri, her gittiÄ?i diyarda birine âÅ?ık oluyor. Biraz saf. Daha doÄ?rusu söylenenlere çabuk inanan bir karaktere sahip ama dediÄ?im gibi, tüm bunların dıÅ?ında Suar'ın en belirgin özelliÄ?i; iÅ?ini çok iyi yapan bir hırsız oması.

Daeya: Peki bu Falcon ve Suar'ın aÅ?kları var mı?

Kentaky: Falcon küçükken ufak tefek kaçamaklar yapmıÅ?tı. Fakat genç ve yetiÅ?kin olduÄ?u dönemlerde hiç âÅ?ık olmadı. Suar ise tam bir Å?ıpsevdi.

Daeya: Peki bu Å?ıpsevdilik Suar'ın baÅ?ına dert olmuyor mu?

Kentaky: Hayır aksine bayan arkadaÅ?ları ondan oldukça memnun. Daha öncede söylediÄ?im gibi Suar oldukça duygusal ve romantik bir yapıya sahip. Bu da bayanları çekiyor haliyle.

Daeya: İlginç...

Kentaky: Tabi bu bayan arkadaÃ…?ların tamamı farklı diyarlarda. Yani gittiÄ?i her yerde bir sevgili bulmayı baÃ…?arıyor Suar. YanlıÅ? anlaÃ…?ılma olmasın; bayan arkadaÃ…?ları hep bir arada deÄ?il. Hepsi farklı diyarlarda…

Daeya: Ah tamam Ã…?imdi oldu.

Daeya: Peki, Å?ıpsevdi ne demek;? Ne anlam taÅ?ıyor senin için?

Kentaky: Benim için mi suar içn mi?

Daeya: Fark etmez ikisi içinde olsun seni mi kıracaÄ?ım?

Kentaky: Peki o zaman Å?ıpsevdi olayını ikimiz için ayrı ayrı anlatacaÄ?ım. Bence; Å?ıpsevdi gördüÄ?ü her güzel bayana âÅ?ık olan tiplerdir. Suar'a göre Å?ıpsevdi ise; gördüÄ?ü her kıza âÅ?ık olan deÄ?il de, gerçekten de gönül verdiÄ?i, romantikliÄ?i sonuna kadar yaÅ?ayabileceÄ?i iliÅ?kidir. Bayanlar onu reddetmiyor. Bana kalırsa Suar bu konuda yanlıÅ? düÅ?ünüyor hehehe.

Daeya: Neden yanlıÅ? düÅ?ünüyor? Ne düÅ?ünmesi gerekiyor?

Kentaky: YanlıÅ? düÅ?ünüyor çünkü her gittiÄ?i diyarda bir kadın gerçekten aÅ?ık oluyor. Böyle olmamalı. Tabi bu benim düÅ?üncem. Suar'ın karakterini deÄ?iÅ?tiremeyeceÄ?imize göre benim düÅ?üncemin de bir önemi yok heheh. Bence sadece bir kadına gönül vermeli. Ama böyle olmadıÄ?ı için Å?ıpsevdi oluyor.

Daeya: Peki ya Falcon? O Å?ıpsevdi mi?

Kentaky: Poahahah... Sence Å?ıpsevdi mi?

Daeya: Bence deÄ?il yalnızları oynuyor. Ama onu bu derece aÅ?ka küstüren ne?

Kentaky: o, aÃ…?ka küskün biri deÄ?il sadece ihtiyacı yok. Ä°lgi duyduÄ?u tek Ã…?ey, daha fazla yaratık öldürmek…

Daeya: Falcon'dan daha çok seviyorsun yani. Peki, Suar iyilerden mi çalar yoksa kötülerden mi?

Kentaky: Ben sonsuza dek iyiliÄ?in ve iyilerin tarafındayım.

Daeya: Hmm anladım. Peki ya Kentaky?

Kentaky: Hehe Kentaky sadece bir nick. Bir anlamı yok

Daeya: Peki bu Falcon ve Suar karakterinden baÃ…?ka ne tarz bir karakter oynatmak isterdin?

Kentaky: Barbar. Barbar forever.

Daeya: Yani saf… Barbar karakterler biraz saf olurlar ve sende saf karakterleri oynatmayı seviyorsun öyle mi?

Kentaky: Saf olmazlar. Sadece Ä°nteligent'leri biraz düÅ?üktür. Ama bu onların aptal olduÄ?u anlamına gelmez.

Daeya: Peki…

Daeya: AldıÄ?ımız duyumlara göre Lord Oren ile Büyük bir plan içindeymiÅ?siniz?

Kentaky: Bunun nereden çıktıÄ?ı hakkında hiç bir bilgim yok. Ayrıca böyle bir Å?ey de yok.
    Kendime ait planlarım olduÄ?u doÄ?ru fakat bu planların içinde Oren yok. EÄ?er olursa sizden bir Å?ey kaçmaz zaten deÄ?il mi?

Daeya: Biliyorsun ki basın camiası geniÅ? ve bize gelen her türlü haberi deÄ?erlendirmek zorundayız.

Kentaky: Elbette bu sizin iÅ?iniz. Ama yanlıÅ? haberlere dikkat edin.

Daeya: Mutlaka... Peki bu plan kime ya da kimlere karÅ?ı düzenleniyor? Cephe aldıÄ?ın kiÅ?i ya da kiÅ?iler kim?

Kentaky: KötülüÄ?e, Kaos'a hizmet eden herkes benim düÅ?manımdır. Belirli bir kiÅ?iden bahsedersem bu yanlıÅ? olur. Planlarım tamamlandıÄ?ında zaten kimlere karÅ?ı savaÅ? açacaÄ?ımızı göreceksiniz.

Daeya: AçacaÄ?ımızı dediÄ?ine göre yalnız deÄ?ilsin?

Kentaky: Elbette yalnız olmayacaÄ?ım. İçinde iyiliÄ?i hisseden bir çok karakter de benimle bu yolda savaÅ?acak. Size bu konuda söyleyebileceÄ?im tek ve son Å?ey; yakında diyar bir savaÅ? eÅ?iÄ?inde bulacak kendini ve ikiye bölünecek. Fakat bunun için danıÅ?mam gereken bir iki kiÅ?i daha olacak. Daha sonra hayata geçecek bahsettiÄ?im planlar.

Daeya: Ama bunu gerçekleÅ?tirmen için saÄ?lam bir orduya ihtiyacın olacak gibi görünüyor.

Kentaky: Evet. Tabiî ki kolay deÄ?il. BahsettiÄ?im Å?eyler zaman içerisinde olacak. Güç en önemlisi ve bu gücü elde edebilmek için iyi planlar yapmam gerekiyor. Tüm bunların dıÅ?ında en sonunda Oren'e ihtiyacım olacak. Biliyorsunuz ki mutlak güç Å?u anda onda. Böyle bir Å?eye kalkıÅ?ıyorsam güçlü bir varlıÄ?ın beni desteklemesi gerekiyor. Yolum Oren'den geçecek eninde sonunda... Bunlar Å?u an için tamamen sözde olan Å?eyler.

Daeya: Peki ya Oren kabul etmezse?

Kentaky: O zaman kendi baÅ?ımın çaresine bakmak zorunda kalırım. Hem reddetmesi için bir sebep yok. Mantıklı bir planla gidersem kabul edeceÄ?ini sanıyorum. Sonuçta ikimizin amacı da aynı; iyiye ve güzele zarar vereni yok etmek, adaleti saÄ?lamak.

Daeya: Peki Oren inananı olduÄ?unuz doÄ?ru mu?

Kentaky: DoÄ?ru henüz tapınaÄ?a girmedim ama Oren onun yanında olduÄ?umu biliyor. En yakın zamanda yepyeni karakterimle tapınaÄ?a girip diyarda Oren'in yanında olduÄ?umu resmiyete dökeceÄ?im. Ã?ok yakında.

Daeya: Peki bu tapınaÄ?a nasıl bir karakterle gireceksin?

Kentaky: Barbar ya da Paladin. Bilemiyorum. Belki de insan bir savaÅ?çı. Kararsızım!

Daeya: Adı hazır mı? OynatacaÄ?ım karakterin adı Å?u olacak dediÄ?in bir isim?

Kentaky: Hayır. Tapınak için beklemede olduÄ?um için karakter üzerinde henüz düÅ?ünme fırsatım olmadı.

Daeya: Hmm... Pekiyi yedek bir planın var mı olası bir kötü durum için?

Kentaky: Hiç düÅ?ünmedim. EÄ?er yedek planlar üzerinde düÅ?ünmem gerekirse düÅ?ünürüm. Fakat Å?uan ana plan üzerinde yoÄ?unlaÅ?mıÅ? vaziyetteyim.

Daeya: Yani o an, içinde bulunduÄ?un kötü duruma raÄ?men plan üretmeye vakit bulacaÄ?ım diyorsun?

Kentak: Evet öyle durumları çokça yaÅ?adım. Benim için zor olsa da sonunda mutlaka bir çıkıÅ? yolu bulurum diye düÅ?ünüyorum. Unutmayın ki bu bir savaÅ? ve savaÅ?ta kazanmakta vardır kaybetmek de... Bunları konuÅ?mak için daha çok erken.

Daeya: Ama kaybedersen büyük ihtimalle yaÅ?ıyor olmayacaksın...

Kentaky: Tabi bu da bir ihtimal planlar arasında ölüm olmasa da. Sonuçta karÅ?ınızda bir rakip var. DüÅ?ünebilen ve planlar yapabilen bir rakip. Bu nedenle saldırırken defansı da unutmamak gerekir.

Daeya: Ä°yiliÄ?e bu kadar az tapan kiÅ?iler varken, bu tarz giriÅ?imlerde bulunmayı planlamak cesaret ister doÄ?rusu...

Kentaky: Adaletin yanında olanların az olduÄ?unu hiç sanmıyorum. TapınaÄ?a göz atma fırsatınız oldu mu?

Daeya: Oldu tabii. Ama Kaos dediÄ?im zaman nedense gözüme daha fazla inanan sayısı geldi gibi.

Kentaky: Belki öyledir ama bilinçsiz büyüme, büyüme sayılmaz. Kaos'un hakkından gelebilecek güçteyiz.

Daeya: Güç senin için nedir?

Kentaky: Hmm... Güzel bir soru.

Daeya: (biraz bekler ama hala cevap gelmez)

Daeya: Eee? Nedir güç senin için?

Kentaky: Bir düÅ?üneyim... Benim için güç, hırstır. Peki, hırs nedir? Hırslı olmak? Bir Å?eyi elde edebilmek için harcanan olaÄ?anüstü çaba. Ya da bunun için kanın akmasını bile göze almak. Hırs gücü tetikler, güç ise hırsı getirir. Gücün bana göre birçok tanımı var ama bu yaptıÄ?ım tanım bana en uygun olanı.

Daeya: Peki güçlü olmak uÄ?runa her Å?eyden vazgeçer misin?

Kentaky: Sanırım geçerim. Ama emin deÄ?ilim o an ki psikolojime baÄ?lı bu sorduÄ?unuz soru
    eheheh.

Daeya: Hmm peki size Raistlin gelip güç vaat etse, Kaosa inanır mısınız?

Kentaky: Hayır. Ben kötü gücün, asıl güç olduÄ?una inanmıyorum. Ben iyiden yanayım bunu biliyorsunuz. Güçten iyilik gelir.

Daeya: Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

Kentaky: DüÅ?üncelerime.

Daeya: Peki para güç müdür?

Kentaky: Evet, gücün bir çeÅ?ididir.

Daeya: Aracı mı yoksa amacı mı?

Kentaky: Bana kalırsa aracıdır.

Daeya: O zaman Suar bu aracı iyi deÄ?erlendiriyor?

Kentaky: Hahaha kesinlikle öyle. Ama Ã…?uan hırsızlıkla pek ilgilenemiyor Suar. Bir görevi var. Her ne kadar bu görev hırsızlık olsa da, oldukça tehlikeli bir görev…

Daeya: Görevi ne peki?

Kentaky: Ã?ok tehlikeli bir bölgeden, bir Å?ey yürütmesi gerekiyor. Fakat yürütmesi gereken Å?eyi Å?u an için kendisi de bilmiyor. Bahsi geçen bölgeye gittiÄ?inde onu yönlendirecekler.

Daeya: DeÄ?erli bir Å?ey sanırım?

Kentaky: Ã?ok deÄ?erli. Ã?yle ki; buraya bir ordu gönderilmedi. Sadece profesyonel iki hırsız gönderildi. Bir de dostu Vien var.

Daeya: Peki Suar itaatkâr mı? Yani çaldıÄ?ı Å?eyin deÄ?erini iyice anladıktan sonra bir ihanet söz konusu olabilir mi? Ne de olsa hırsız?

Kentaky: Hayır. Ã?yle bir karaktere sahip deÄ?il. Ä°hanet etmez kesinlikle.

Daeya: Peki o zaman seni daha fazla sıkıÅ?tırmak istemiyorum. Bu güzel sohbet için sana çok teÅ?ekkür ederim.

Kentaky: Asıl ben teÅ?ekkür ederim bu güzel sohbet için.

Daeya: İyi günler, bol Rp'li günler...

Kentaky: Ehehe saÄ? olun. Size de kolay gelsin.

Daeya: Ã?ok merci.

Last edited by Daeya on Wed Jul 05, 2006 11:17 pm; edited 3 times in total
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 26, 2005 3:39 am Reply with quoteBack to top

KARANLIK BÃ?YÃ?YOR!!

Daeya: Merhaba Sayın Dreamshadow sizinle FrpWorld Postası için bir röportaj yapabilir miyim?

Dreamshadow: Tabi memnuniyetle içeri girin lütfen.

Daeya: Ã?ok teÅ?ekkür ederim. Nasılsın?

Dreamshadow: Ä°yiyim ya sen?

Daeya: TeÅ?ekkür ederim.

Dreamshadow: Ä°sterseniz çalıÅ?ma odama geçelim.

Daeya: Olur tabi.

Dreamshadow: BaÅ?lamadan önce içecek bir Å?eyler alır mısın? Kola, meyve suyu?

Daeya: Kola lütfen.

Dreamshadow mutfaÄ?a gider kocaman bardaklardaki kolayla döner.

Daeya: Sorularıma geçiyorum.

Dreamshadow: Tabi buyurun sizi dinliyorum.

Daeya: Ã?ncelikle evinizin kapılarını bize açtıÄ?ınız için tekrar teÅ?ekkür etmek istiyorum.

Dreamshadow: Hayatım benim evim senin evin. Hem Å?u resmiyeti kaldırabilir miyiz aradan?

Daeya: Ã?ff ben Å?uan senin hayatın deÄ?ilim burada röportaj için bulunuyorum.

Dreamshadow: Ä°yi peki.

Daeya: Sitemizi nereden öÄ?rendiniz acaba?

Dreamshadow: Tabi ki sizden.

Daeya: Daha önce herhangi bir rp yaptınız mı ya da hiç frp sitesine girdiniz mi?

Dreamshadow: 1-2 yıl önce ufak bir deneyimim olmuÃ…?tu. Fakat bulunduÄ?um ortamdaki –
    özür dileyerek söylüyorum- ukala tipler yüzünden frp’den bir hayli soÄ?umuÃ…?tum.

Daeya: Tekrar geri dönmenize neden olan Å?ey nedir?

Dreamshadow: Sen.

Daeya: Peki bu ukalalık konusu bizim sitemize bir gönderme niteliÄ?i taÅ?ıyor mu?

Dreamshadow: Hayır kesinlikle. Bu oyunun düzen ve birlik içinde oynanması gerektiÄ?i kanısındayım. Aksi takdirde bu oyundan pek zevk alacaÄ?ımı sanmıyorum. Frp hakkında büyük bir bilgiye sahip deÄ?ilim ama bu oyunu tam anlamıyla öÄ?renmek için bir hayli gayret gösterdiÄ?im kanısındayım. DeÄ?erlendirme sizin.

Daeya: Aman efendim ne demek. Sizi sitede hemen Raistlin’in Mabedin’de gördük. Siteye girdiÄ?inizde ilk gördüÄ?ünüz rp bu mu oldu da girdiniz yoksa diÄ?er rp’lerle karÃ…?ılaÃ…?tırıp “bu tapınak benim ilgimi daha çok çekti” mi dediniz?

Dreamshadow: Ã?ncelikle bir bilgi aldım site içi. Farklı Å?eyler yapmak cazip geliyor. KötülüÄ?ün karÅ?ısında iyilik, iyiliÄ?in karÅ?ısında kötülük var. Bu hep böyle. Ama iyiliÄ?in yanında olmak gibi klasik bir seçim yapmaktansa, kötülüÄ?ün yanında olup Å?ansımı burada denemeyi daha alıÅ?ılmadık gördüm.

Daeya: Ne Å?ansı bu?

Dreamshadow: Nasıl ne Å?ansı bu?

Daeya: Dediniz ya kötülüÄ?ün yanında olup Å?ansımı burada denemeyi daha alıÅ?ılmadık gördüm diye.

Dreamshadow: Bu oyunu gerektiÄ?i gibi oynamak için yeterli olmadıÄ?ını görüyorum. Ä°yiliÄ?in yanında olup kliÃ…?eleÃ…?miÃ…? iyi cümlelerle hayal gücümü geliÃ…?tiremeyeceÄ?ime inandıÄ?ım için, kötülükle baÃ…?layıp…

Daeya: Daha sonra mı iyilik adına hizmet edeceksin?

Dreamshadow: Olabilir ama bu karakterin ölene kadar kötü olmasını istiyorum. Hem cümlemi bitirmemiÅ?tim. Ne diyordum? Hah iyiliÄ?in yanında olup kliÅ?eleÅ?miÅ? iyi cümlelerle hayal gücümü geliÅ?tiremeyeceÄ?ime inandıÄ?ım için, kötülükle baÅ?layıp, hayal gücümün ufuk çizgisini benden biraz daha öteye taÅ?ıyacaÄ?ımı düÅ?ündüm ve kendimi bu konuda Å?ansa bıraktım.

Daeya: Peki bize biraz karakterinden söz eder misin? Sitemize yeni girdiÄ?in için bilgimiz çok fazla deÄ?il.

Dreamshadow: Tabi. Karakterin adı Thor. Ä°nsan savaÅ?çı. Kürek kemiklerine kadar uzanan kum rengi saçları var, siyah gözlü, buÄ?day tenli genç bir adam. İçgüdüsel olarak biraz agresif fakat sakinlikten daha çok hoÅ?lanıyor. Nadiren konuÅ?ur.

Daeya: Thor nereden geldi? Kısaca özgeçmiÅ?inden bahseder misin?

Dreamshadow: Eeeh Å?imdi Thor doÄ?ar doÄ?maz annesini kaybediyor ve belli bir yaÅ?a kadar aÄ?abeyi ve babası tarafından birçok nitelikle donatılıyor. SavaÅ? konusunda aÄ?abeyinden fazlasıyla ders alıyor. Bir süre sonra babasını da yitiriyor ama ölüp ölmediÄ?ini bilmiyor. Bir gün çekip gidiyor babası hiçbir Å?ey söylemeden. Babası kötülüÄ?e hizmet eden iyi bir savaÅ?çı. Ä°yi savaÅ?çı derken üstün savaÅ? niteliklerine sahip bir savaÅ?çı demek istedim.

Daeya: Acıların çocuÄ?u yani.

Dreamshadow: Yok hayır acıların çocuÄ?u deÄ?il. Fakat yaÅ?adıkların sonucu ve taÅ?ıdıÄ?ı kan, onun iyilik yapmasını engelliyor. Fazlasıyla kötü bir kiÅ?iliÄ?i var ve çok hırslı. Ä°stediÄ?ini elde etmek için aklına gelen her Å?eyi yapıyor.

Daeya: Thor’u yaratırken esin kaynaÄ?ın ne oldu?

Dreamshadow: Bir Å?eyden esinlenmedim. Tamamen doÄ?aç. Farklı olmasını istedim. Ailesinden zulüm görmeyen ya da ailesinin gözleri önünde öldürülmeyen bir karakter olmasını istedim.

Daeya: Bu özelliÄ?ini ne zaman fark etti? Yani kötü biri olduÄ?unu?

Dreamshadow: Ä°nsanlarla pek diyaloÄ?a girmiyor. Hatta onlardan nefret ediyor.

Daeya: Ama bildiÄ?im kadarıyla Mabed’de senin komutanlarından biri olan –eÄ?er Balor’un sınavından geçersen- Reda, kadın insan savaÃ…?çı.

Dreamshadow: KötülüÄ?e hizmet ediyorsa neden olmasın? Ayrıca fazlasıyla itaatkar. Amacı doÄ?rultusunda verilen emirleri yerine getirmek için her Å?eyi yapacak. Ã?ünkü fazlasıyla disiplinli bir eÄ?itimi var. Bu yüzden suskun. Zaten onunda hırsları doÄ?rultusunda emir alacak birine ihtiyacı var.

Daeya: Peki Thor, Balor’un sınavından geçebilecek mi?

Dreamshadow: Bu biraz da Balor’un, Thor hakkındaki düÅ?üncelerine baÄ?lı. Ben ortaya iyi bir Ã…?eyler koyacaÄ?ımdan eminim.

Daeya: Balor’dan ve Balor’un sınavından korkuyor mu Thor?

Dreamshadow: Thor’un Balor’dan haberi var fakat neye benzediÄ?i hakkında bir fikri yok. Hayatı boyunca bir orc bile görmemiÃ…?.

Daeya: Hiçbir savaÅ?a girmeden, hiçbir olay yaÅ?amadan kendini böyle bir yere atması onda soru iÅ?aretleri oluÅ?turmuyor mu?

Dreamshadow: Fazlasıyla genç. Merak ettiÄ?i Å?eyler var, birebir çarpıÅ?maya girmemiÅ? fakat defalarca bunun uygulamasını yapmıÅ?. SoÄ?ukkanlılıÄ?ı ona biraz gizem katıyor. KarÅ?ısındaki kiÅ?iler bu gizem sonucu, onun ne yapabileceÄ?i konusunda fikir sahibi deÄ?iller.

Daeya: Thor hiçbir çarpıÅ?maya girmediÄ?ini ama defalarca uygulamasını yaptıÄ?ını söyledin. Gerçek bir dövüÅ?, savaÅ? uygulamaya benzemez.

Dreamshadow: Hmm… Biraz kendinden emin. Hırsı, karÃ…?ısındakilere yapabileceklerinin aynası. Sapkın bir karakteri var ve gücünün farkında. O yüzden bir çarpıÅ?mada kime boyun eÄ?ip kimi alt edeceÄ?ini biliyor. Zorda kalmadıkça saldırmıyor. Fakat sıkıÅ?ıp iÃ…? çıÄ?ırından çıktıÄ?ında kanının son damlasına kadar savaÃ…?maya hazır.

Daeya: AÅ?kı içinde aynısını yapar o zaman?

Dreamshadow: Yapar niye yapmasın ki. Ama öyle bir niyeti yok sanmıyorum. Ama kim bilebilir ki!

Daeya: Karanlık Thor için ne demek? Onun için ne ifade ediyor?

Dreamshadow: Thor’un aradıÄ?ı biraz huzur. Onu arayıÅ? içine sokuyor ama aradıÄ?ı Ã…?ey ıÅ?ık deÄ?il.

Daeya: Onu arayıÅ? içine sokan Å?ey ne?

Dreamshadow: Babasının onun için bir gizem, bir sır olması. Kimse Thor’a babası hakkında bir Ã…?ey söylemiyor. Sadece aÄ?abeyinin günlüÄ?ünü karıÅ?tırırken kötülüÄ?e hizmet ettiÄ?ini öÄ?reniyor o kadar. KaranlıÄ?ın sonunda bulmayı umduÄ?u tek Ã…?ey, babası.

Daeya: Ya güç?

Dreamshadow: Ã?nemli. Fazlasıyla önemli. Bu konuda kendini kontrol edemiyor. Ama bir Å?ekilde bu gücünü kullanmaya hazır. Enerjisini gereksiz yere de harcamak istemiyor aslında.

Daeya: Güç ne ifade ediyor onu demek istemiÅ?tim.

Dreamshadow: İstikrar, akılcılık.

Daeya: Mabede girdiÄ?inde soytarı haricinde iki kiÅ?i daha vardı ve birinin yaÅ?amı soytarı tarafından sona erdirildi. Sence nasıl olmalıydı? Ne düÅ?ünüyorsun?

Dreamshadow: Aslına bakarsan yarattıÄ?ım karakterin de benim düÅ?üncelerime sahip olması gerekiyordu. Nitekim de öyle oldu. Olaya pek ukalalık olarak bakmıyorum ama biraz saygısızlık olduÄ?u doÄ?ru. Ã?ünkü karakterler, oradaki soytarının kim olduÄ?unu, nasıl bir güce sahip olduÄ?unu bilmiyor. Bu kadar hararetin olmaması gerekirdi.

Daeya: O zaman forumlarda açılan “karakteriniz sizi yansıtmalı mı?” sorusuna evet diyorsun.

Dreamshadow: Tabi canım kesinlikle.

Daeya: Peki senin hangi özelliklerini yansıtıyor?

Dreamshadow: AgresifliÄ?imi yansıttıÄ?ı kesin. Olaylar karÅ?ısındaki soÄ?ukkanlılıÄ?ı ve olayları sentezlemesi. Bir nevî seçici geçirgenlik özelliÄ?i yani.

Daeya: Thor soytarı ve diÄ?er savaÅ?çı hakkında ne düÅ?ünüyor?

Dreamshadow: Dark elf’te kontrolsüz bir cesaret seziyor ve bu cesaretin onu öldüreceÄ?ini
    düÅ?ünüyor. Soytarı; tehlikeli bir tip. Pek fazla Å?akaya gelmeyeceÄ?ini düÅ?ünüyor. Ä°yi anlaÅ?malı yani.

Daeya: O zaman sana bol rp’li günler diliyorum ve bu güzel sohbet için tekrar teÃ…?ekkür
    ediyorum.

Dreamshadow: Rica ederim. Asıl ben teÅ?ekkür ederim. Ee Å?ey, bittiÄ?ine göre artık hayatım diyebilir miyim?

Daeya: De.

Last edited by Daeya on Wed Jul 05, 2006 11:20 pm; edited 3 times in total
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Feb 05, 2005 9:23 am Reply with quoteBack to top

LORD OF SLAUGHTER, MURDER AND CHAOS!!

Daeya: Ä°yi akÅ?amlar efendim. Sizinle FrpWorld Postası için röpartaj yapmamız mümkün mü?

Raistlin: Sor meraklı rahibe!

Daeya: Ama Azalin taklidi yapmak yok! :.( böuu

Raistlin: Poahahah taklit deÄ?il orijinal!

Daeya: Hadi be!

Raistlin: Tarz meselesi. Azalin Å?öyle:
    DÄ°NLÄ°YORUM GAZETECÄ° ANLAT DERDÄ°NÄ°!

Daeya: Bana öyle davranamaz. Gelsin zaten askerden onunla da yapacaÄ?ım bir röportaj neyse. Tekflimi kabul ettiÄ?in için teÅ?ekkür ederim.

Raistlin: Ã?nemli deÄ?il, ruh halim röportaj boyunca sürekli deÄ?iÅ?ebilir dikkat et...

Daeya: Peki. Ã?ncelikle sitemizdeki konumundan bahdermisin bize? Raistlin kimdir, nedir,
    ne iÃ…? yapar?

Raistlin: Raistlin 2.5 sene önce siteye katılmıÅ?tır, Å?imdiye kadar 1,5 sene Kulaktan KulaÄ?a ModeratörlüÄ?ü, OcakbaÅ?ı Hikayeleri ModeratölüÄ?ü yapmıÅ?, bir çok kez admin olarak aday gösterilmiÅ? fakat kabul etmemiÅ?tir. En son Azalin'in ricası ve sitenin düÅ?üÅ?ü karÅ?ısında siteyi yeniden canlandırma amacıyla Alt-Adminlik görevini kabul etmiÅ?tir. 5200 tane mesaj atmıÅ?tır, fakat bunu yeterli görmemektedir. Bir çok toplu ya da tek yazarlı hikaye yazmıÅ?tır. Bunlardan en çok beÄ?enilenleri yamyam barbar Corax Tigerheart'ın FRPWORLD diyarındaki epik hikayesi ve Vladimir Nikolai Kormiltsev adındaki bir gangrel vampirinin World of Darkness(WOD) istanbul'unda geçen hikayesidir. Bir süre senaryolarda çok fazla yer aldıÄ?ına kanaat getirip siteden geri çekilmeye çalıÅ?sa da, site bir Å?ekilde onu bırakmamıÅ?tır. Å?imdi ise siteyle baÄ?ları Lesser God Kaos Tanrısı rolüyle daha da artmıÅ?tır. Raistlin'in gerçek hayatına girmiyorum, site hayatında da daha ayrıntıya girmiyorum 2.5 seneyi anlatacak zamanımız yok sanırım.

Daeya: Tabi. Peki bize biraz Lesser God Kaos Tanrısından söz edermisin?Nasıl bir karakter? Ne yer, ne içer?

Raistlin: O halde önce nasıl ortaya çıktıÄ?ından bahsedeyim. Seneler evvel Tanrılar savaÅ?ından biraz önce KaranlıÄ?ın ordularını toplayan Corax Tigerheart isimli savaÅ?çı bir peygamber olduÄ?unu iddia ettikten sonra, diyarı ele geçirip, Tanrılara baÄ?naz bir ibadetle hizmet eden bir düzen getirmeye çalıÅ?ıyordu. Bu durumdan hoÅ?lanmayan iyiliÄ?in askerlerinin yanında yer alıp, saf ve kararlı Komutan Hükümlü'nün de aklını çelen kara kalpli Yeminer the lich bir cehennem lorduyla baÄ?lantı kurdu. Amacı cehenneme bir boyut kapısı açıp, hem Corax'ın ordularını, hem de tüm diyarı yakıp yok etmek ve bir Tanrı olarak diyarda var olmaktı. Bu cehennem Lordu Katliam, Cinayet ve Kaos'un lordu Apocalypse idi. Ordu dünyaya hiç ayak basmadı, çünkü baÅ?ka entrikalar Corax isimli savaÅ?çının düÅ?üÅ?üne ve Tanrısına ihanetine kadar giden dramatik bir sona yol açtı. Corax MASK isimli hırsız tanrısını katlettikten sonra seçilmiÅ?i olduÄ?u SavaÅ? Tanrısı Malovan'ı da yenilgiye uÄ?rattı. Corax günahlarından dolayı cehennemin en dibinde cezalandırılırken, Zamanın Tanrısı Dragonfire, Corax'ın ruhunu elinde tutan gizemli bir varlık olan "Ä°simsiz Olan"la gizli bir anlaÅ?ma yaptı ve zamanı geri döndürerek Corax'ı yeniden diriltti. Fakat Ä°simsiz Olan tarafından iÅ?aretlenen Corax'ın ruhu, baÅ?ından geçenleri gördüÄ?ünde; intikam, nefret ve vahÅ?et ruhunu doldurdu. Dragonfire'ın diyara umut olması için dirilttiÄ?i Corax, intikamın yarı tanrısı Azalin'den sonsuz yaÅ?am ve güç istedi. Azalin Corax'a kanından içirerek, onu kaosun gücüyle bir yarı-iblise dönüÅ?türdü ve oÄ?lu ve varisi yaptı, 3 metrelik, 500 kiloluk bir iblise dönüÅ?en, zaten deli olan Corax, Hellfire ismini alarak yaÅ?ayan her varlıktan neferet eden bir manyaÄ?a dönüÅ?müÅ?tü. Diyarda her pisliÄ?e ve entrikaya bulaÅ?an Hellfire, Burock ve babası Azalin'in savaÅ?ını izlediÄ?inde için daha büyük bir nefret bir karanlık kapladı ve çıÄ?lıkların kalesinin yıkıntıları arasında karanlık Tanrıları aradı. UlaÅ?abildiÄ?i varlık Yeminerin eski ortaÄ?ı fakat anlaÅ?manın asla yapılamadıÄ?ı Cehennem Lordu Apocalypse idi. Corax; Kaos'un cehennemdeki Tanrısından bir istekte bulundu. Fakat, tabi ki kolayca kandırıldı ve cehennemi diyara baÄ?layan bir boyut kapısının açılmasına neden oldu. Bu kapı pentagram Å?eklinde, anti-madde denen günümüzde radyoaktif atıÄ?a tekabül eden bir nehir dizisi ve karanlık hortumların ve fırtınaların estiÄ?i, topraÄ?ın bile cehennemin zehirli gazları ve sıvısıyla doldurduÄ?u kara topraklara dönüÅ?tü. Ä°Å?te Kaos Tanrısı Apocalypse; bu toprakları araÅ?tırmaya gelenlerin ölüleri, verilen kurbanlar sayesinde kendisini temsil edecek 5 kÅ?iyi belirledi ve ona tapmaları için psikolojik olarak hazırladı. Kaos ve karanlık güçler her zaman saf ve iyi kalplerin bozulmasından ve karanlıkta çürümesinden büyük zevk almıÅ?tır, Apocalypse de bu Å?ekilde düÅ?ündüÄ?ü için baÅ?ka tanrıların inananlarını yalanlarıyla zehirledi. Kaos'un Tanrısı; iyi olan her Å?eyin karÅ?ısında ve yalan dolan, entrika'dan ihanetten, intikamdan, öfkeden, kinden, nefretten çok zevk alan bir Tanrı. DesteklediÄ?i bir çok hareketten bir kaçı hastalık yaymak, kaosa yol açmak, hırsla güce ulaÅ?ma isteÄ?i ve ölümsüzlüÄ?e ulaÅ?ıp, Tanrıların kurallarını bozmak isteyen bütün kafirleri kendi tarafında toplamak. Barbarlar, savaÅ?çılar, süikastçiler, düÅ?müÅ? ruhbanlar, düÅ?müÅ? paladinler yani cinayete ve kaosa eÄ?ilimi olan bir çok kiÅ?i inananları arasında. Kötülük, Kaos, Yıkım ve SavaÅ? ana amaçları, diyarla ilgili baÅ?ka planlar da var fakat bu yalnızca yüksek rütbeli kiÅ?ilerin bilgisi dahilindedir. Ã?zellikle kendisine kurban edilen kahramanların ruhlarını çok sever. Açıklamalarımın yetersiz olduÄ?u bir Å?ey var mı?

Daeya: Hayır kesinlikle yok. Å?u anda dm liÄ?ini senin yaptıÄ?ın bir rp var. GidiÅ?atı nasıl görüyorsun? En son baktıÄ?ımda baya bir ordu toplamıÅ?tın.

Raistlin: Å?u anda gezici DM tarzı bir Å?ey olduÄ?umu itiraf etmeliyim. RPlerde gördüÄ?üm hataları ve hak edenlere ödüllerini daÄ?ıtıyorum. Kendi tapınaÄ?ımdan bahsedersek zaten inananlarımla her zaman çok yakından ilgilendiÄ?imi ve toplantılar yapıp hem muhabbet edip eÄ?lenip hem planlar yaptıÄ?ımız nadir deÄ?ildir. Lanetliler Ordusu'na alınan askerlerden yüksek baÅ?arı ve cesaret gösterenler, ordunun kaos rütbesinden birine layık görülüyorlar ve sürekli yükselme ihtimalleri var. Daha önce bu konuda sorular almıÅ?tım. "Nasıl komutan sayınız asker sayısınızdan daha fazla olur?" tarzı bir yaklaÅ?ımla karÅ?ıma gelmiÅ?lerdi. Anlamadıkları nokta kullanıcılardan bir ordu toplanmasının mümkün olmaması ( ki laf arasında bu tarz bir Å?eye en çok yaklaÅ?mıÅ? olan kadrosu büyüyen Kaos tapınaÄ?ıdır), çavuÅ?, komutan ve general rütbelerinin insan yıÄ?ınlarını kontrol etme ve ordu hiyeraraÅ?isinde diÄ?erlerine emirler verme yetkisini alması anlamına gelir. Soru'nun baÅ?ına dönecek olursak; Å?u anda aktif DM'lik yaptıÄ?ım sadece Kaos TapınaÄ?ı bulunmaktadır, fakat yakın gelecekte bir Arena ve Gladyatörlük RP'si baÅ?latıyorum bilindiÄ?i gibi.

Daeya: Evet bu konuda da birkaç sorum olacak ama önce kaos! Rütbeler nelerdir?

Raistlin: Ä°lk rütbe, sitede daha önce RP deneyimi az ya da hiç olmayan kiÅ?ilerin aldıÄ?ı, ya da kaos deneyimlerinin daha baÅ?ında olduklarını sergileyen Legion of the Damned, yani düz askerliÄ?i temsil eden rütbedir. Kendi birliÄ?i içindeki en güçlü savaÅ?çılar ya da bölüklerinin Å?ampiyonları olarak da açıklanabilir bu rütbeyi alan kiÅ?iler... Ä°kinci rütbe ise, bölüÄ?ün çavuÅ?u olan "Legion Commander". Bu kiÅ?iler, bölüktekilerin emir aldıkları ilk mercidir ve sert bir emir komuta zincirinin ilk parçasıdırlar. Ã?çüncü rütbe yüzbaÅ?ılıÄ?ın ilk adımlarıdır "Chaos Knight" adıyla anılırlar, henüz bu rütbeye ulaÅ?an komutanımız yok ama yakında rütbelerde artma seremonisi olacaktır. Dördüncü rütbe "Chaos Lord" yani generalliktir. BeÅ?inci rütbe, en yüksek rütbe olan Kaos Tanrısının SeçilmiÅ?liÄ?idir. SeçilmiÅ?ler; güçleri dolayısıyla çok eleÅ?tirilseler de her biri elit bir kesimdir ve sırf pp amacıyla güçlerini kullanacak kadar cüretkar olmaları durumunda zaten düÅ?erler ve yerlerini bir baÅ?kaları alır. Kaos tapınaÄ?ının kuralları serttir...

Daeya: EÄ?er sitede yayınlamıÅ? olduÄ?um röportajları takip ediyorsan "iyi"lerin size karÅ?ı büyük bir planlarının olduÄ?unu görmüÅ?sündür. Bu plan için ne diyor, ne düÅ?ünüyorsun? KötülüÄ?ün sonu geliyor olabilir mi?

Raistlin: Ä°yilik-kötülük, adalet-kaos her zaman bir dengededir. Kaosun ve kötülüÄ?ün güçlendiÄ?i yerde bunu engellemeye çalıÅ?anların çıkması aÅ?ikardır. Fakat sitede kendini "iyi" olarak tanımlayanlar sadece kendilerini kandırıyorlar. Gözlerini kan bürümüÅ? pvp'ye susamıÅ? kiÅ?iler kötüler daha çok olduÄ?u için iyi numarası yapıp bunun yanlarına kalacaÄ?ını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu numaralara karnımız yok. Herkes kendi karakterini oynar, aksini yapanı belirleriz, daha önce yaptık, yine yaparız... Ä°yi RP ve doÄ?ru RP yapıldıÄ?ı sürece sorun yok bizim için. Bu tanrı mücadeleleri sadece kullanıcıları gaza getirmek ve onları bazı amaçlara yönlendirmek için kurulmuÅ? senaryolardan ibarettir. Ã?nemli olan hep birlikte eÄ?lenmektir. Nokta.

Daeya: Ama bazı arkadaÅ?lar bu Å?ekilde görmüyor, sen ve senin gibilerin bu Å?ekilde görmesine raÄ?men.

Raistlin: Onlar olayı kiÅ?iselleÅ?tirip, hırslarına yenilip sonra da iyi RP'si yapmaya kalkanlardır büyük ihtimalle. Ä°sim vermek istemiyorum, zaten yarası olan gocunur demiÅ?ler. DiÄ?er taraftan gerçekten iyi karakter oynamaya gönül vermiÅ? kiÅ?iler de var, yani bir genelleme yapmak istemiyorum.

Daeya: Anladım. Peki sizin bir saldırı planınız yada savunma planınız var mı hazırda tuttuÄ?unuz?

Raistlin: Savunmamız gizliliÄ?imiz, saldırımız ise entrika yeteneÄ?imiz, diÄ?er planlar kaos tapınaÄ?ını ilgilendirir.

Daeya: Ya sizi içeriden vururlarsa?

Raistlin: TapınaÄ?ıma sızmıÅ? olduÄ?u söylenen kiÅ?iler ruhlarını ve canlarını karanlıÄ?ın imzasıyla mühürlemeye karar verdikten sonra "RP içi" olarak bana ihanet edemezler. Kaos'a hizmet etmek, karanlıÄ?a doÄ?ru inen uzun bir merdiven dizisidir ve ilk merdiveni indikten sonra bile arkanızdaki kapı kapanır. DiÄ?er yandan "RP dıÅ?ı" köstebekler ise sadece diÄ?er insanların zevkini öldürüyorlar daha fazlasını yapmıyorlar. Bu yüzden bazı planları ve görevleri yüksek rütbelere veriyorum ve baÅ?kalarına açıklamamaları için de tembihlerim. Tabi Oren'i seçilmiÅ?im yaparak bile bile lades diyorum fakat Oren'in zaten bu tarz bir meta yapacaÄ?ını zannetmiyorum, yeterince deneyimli, iyi bir oyuncu ve DM'dir kendisi ve kardeÅ?im sayarım.

Daeya: Kendini "iyi" diye nitelendirmiÅ? biri, kötü gibi davranarak içeri girerse, ama ruhunu teslim etmek istemezse kurban mı ediyorsunuz hemen?

Raistlin: Tapınak büyüsü itibariyle bu tarz bir kiÅ?i tarafından zaten "bulunamaz". RPlerde defalarca kez belirtildiÄ?i gibi yalnızca kuvvetli yıkıcı duygulara sahip olanlar tapınaÄ?ı bulabilir. Ã?fke, nefret, intikam, acı, cinayet iÅ?leme dürtüsü. Kaos bu tarz insanların zihinlerine karabasanlar ve halisünasyonlar göndererek kendine çeker. Ayrıca Kaos TapınaÄ?ı niteliÄ?i itibariyle oldukça fanatik bir külttür.

Daeya: Ama tapınaÄ?a daha önce saldırmayı deneyen yada saldıran kiÅ?iler tarafından bilinmiyor mu tapınaÄ?ın yeri?

Raistlin: TapınaÄ?a giren ve "kötü" gibi davranan bir arkaÅ?ın hayatta kalma Å?ansı yoktur. Bazı hatalar bir kez yapılır... Henüz bu tarz bir Å?ey olmadı ve ne saldıranımız var ne de tapınaÄ?ımıza daha önce ayak basıp çıkabilen, Å?u anda savunmamız gizliliÄ?imiz ve gizliliÄ?imizi koruyoruz.

Daeya: Daha önce böyle bir hata mı yaptınız?

Raistlin: Hayır ben tapınaÄ?a numara yaparak girmeye kalkanlardan bahsediyorum. Bu yaptıkları son hata olur.

Daeya: DıÅ?arı çıkan askerleriniz olmuyor mu hiç?

Raistlin: Bu konunun üzerine gittiÄ?ine göre bu konuda RP'de hata yapan biri olmuÅ? belli ki, dıÅ?arı çıkan askerlerin geldiÄ?i yeri gördüÄ?ünü iddia edenler, bunu DM'lere danıÅ?madan yapmıÅ?larsa daÄ? dizilerinin arasında gizlenmiÅ? herhangi bir maÄ?aradan birini bulduklarını iddia ediyorlarsa zaten meta yapıyorlar demektir. Bu tür izleme olaylarında spot, hide, move silently tarzı yetenekler karÅ?ılıklı kullanılmalı. Ama askerlerden herhangi biri ihanet etti ve tapınaÄ?ının yerini söyledi anlamında konuÅ?uyorsak, o zaman bundan emin ol haberim olurdu ve gereken yapılırdı.

Daeya: Askerlerinin arasında bir anlaÅ?mazlık olabilir. Ve birbirlerine zarar vermeleri söz konusu olduÄ?unda neler olur?

Raistlin: Kaos'un seçilmiÅ?leri kendi aralarında rekabet ve taht kavgasına zorlanmıÅ?lardır. Bu yüzden çeliÅ?kili ya da birbiriyle çatıÅ?an görevleri olması doÄ?aldır. Bu durumda seçilmiÅ?lerin birbirine kıyması söz konusu deÄ?ildir. Aynı durum herhangi iki asker için de geçerlidir. Geçinememeleri durumunda bile birbirlerine katlanmak zorundalar. Malhevian ve shi'el'Elesia'nın durumunda olduÄ?u gibi... Zarar verdiÄ?inde neler olura gelirsek; TapınaÄ?ın öÄ?retilerinden en önemlilerinden biri "Kaos için önemli olan kazanılmıÅ? toplu zaferdir, kaybedilmiÅ? komutanlar veya askerlerlerle dolu bir kiÅ?isel zafer deÄ?il". Bu biraz kuralcı bir yaklaÅ?ım gibi gözükse de kaos tapınaÄ?ı kaotik yapısının içindeki ordunun gerekliliklerinden biridir.

Daeya: Malhevian ve shi'el'Elesia tapınak dıÅ?ında bir görevdeler. TapınaÄ?a döndüklerinde ne olacak?

Raistlin: Changes'in yönettiÄ?i RPyi baÅ?tan sona okudum. Å?u anda RP'leri tatmin edici ve aralarındaki çekiÅ?me ve kin çok orijinal kanımca. Hem eÄ?lendiren, hem korkutup tedirgin eden bir atmosferi var, sanki her an birbirlerine gireceklermiÅ? gibi... EÄ?er amaçlarına ulaÅ?abilirlerse Kaos tapınaÄ?ı tarafından ödüllendirilebilirler.

Daeya: Yeni gelen askerlerinden bahsedelim biraz. Onları nasıl buldun?

Raistlin: Dreamshadow'u genel olarak etkileyici buldum. Ã?zellikle psikolojik analizi harika olmuÅ?. Yaptıklarıyla düÅ?ünceleri arasındaki çeliÅ?kiyi güzel tasvir etmiÅ?. EÄ?er yeteneÄ?ini deneyimle pekiÅ?tirirse hızlı yükselmesi iÅ?ten bile deÄ?il. Yüceeren de RP'de ufak bir iki hata yapmasına raÄ?men genel olarak gelecek vaat ediyor fakat katılımı biraz az kalıyor. Odishimar ve Darenn beni hayal kırıklıÄ?ına uÄ?ratarak, insanlar harıl harıl RP ararken girdikleri RP'ye devam etmediler. Rhonin biraz daha devamlılıÄ?ı saÄ?layacak gibi görünüyor. Rhonine de güveniyorumki bir Å?ekilde Oren'in seçilmiÅ?i, Cervantes'ten kurtulup adaletten kaçarak yeniden kaos tapınaÄ?ına geri dönecektir. En son savaÅ?ta gördüklerinin ona deneyim kattıÄ?ından eminim.

Daeya: TapınaÄ?ında rahibe ve rahip olarak kim görev yapıyor? Kaç tane rahiben ve rahibin var ve bunlar senin için ne önem taÅ?ıyor?

Raistlin: Å?u anda bir rahibem ( ruhban ) shi'el'Elesia var. Rahip olarak ise Malhevian var. Dinimi yayma konusunda Peygamberim Brenne'ye de büyük görev düÅ?üyor. Her seçilmiÅ?e has verilen görevler arasında ona da özel olarak dini yayma görevi verilmiÅ?ti. Å?u anda gayet tatminkar bir Å?ekilde iÅ?ini yapıyor. Rahibeler konusuna geri dönersek...shi'el'Elesia, Malhevian'la beraber devi öldürdükten sonra, onun yaralarını iyileÅ?tirmek istiyor ne kadar ondan nefret etse ve tiksinse de. Bu da bir kara elf olmasına raÄ?men, Tanrısına olan baÄ?lılıÄ?ının ve sadakatinin gücünü gösteriyor. TapınaÄ?a baÄ?lılıÄ?ını kanıtlayanlar her zaman ödüllendirilirler ve shi'el'Elesia konusunda da farklı olmayacak. Fakat her zaman dediÄ?im gibi önemli olan amaca ulaÅ?ma.

Daeya: Bir baÅ?ka bayan karakter olarak Redayı görüyoruz; o da bir komutan... Reda nasıl?

Raistlin: Reda güçlü, ve yetenekli bir savaÅ?çı. O da karanlıÄ?ın yolunda yeterince yol almıÅ? ve her RP'sinde gaddarlıÄ?ını ve kinini güzelce sergiliyor. Ondan da gayet memnunum. Lysana'nın RP'sindeki geliÅ?me takdire Å?ayan. Tapınak için kurduÄ?um çekirdek kadrodan asla Å?üphe etmemiÅ?tim zaten, fakat rehavete kapılıp onların hatalarını aramayacaÄ?ımı sanmasınlar. Her Å?ey daha güzel RP için...

Daeya: Askerlerinden biri; bu herhangi bir komutan da olabilir, dünyevi ihtiyaçlarını karÅ?ılamak amacıyla, Reda'nın yada rahiben olan shi'el'Elesia'nın isteÄ?i olmadan bir tecavüze kalkıÅ?abilir mi?

Raistlin: Bu tarz bir Å?eye kalkıÅ?ması durumunda ister asker, ister seçilmiÅ? olsun en aÄ?ır Å?ekilde cezalandırılır. Ama entrika, yalan, dolan ile ya da Å?antajla bu tarz bir Å?ey yapılması mümkün. Sonuçta bu tarz bir durumda sahip olunan kiÅ?i, bu bedeli ödeyerek sessizlik satın alıyor gibi düÅ?ünülebilir ama tecavüz apayrı bir konu. Ne kadar sapkın ya da deli olursa olsun, herhangi bir kiÅ?i, bu tarz bir Å?eye kalkıÅ?ırsa duruma göre çok aÄ?ır bir ceza alır. Bulunan yerin; kaosun gücüne, yakınlıÄ?ına göre ilahi müdahale olabilir ve ölüm, hayal gücümdeki cezalar arasında en hafifi diye de ekleyebilirim. Kaos'un kendi içindeki bu tarz bir çatıÅ?ma kabul edilemez fakat diÄ?er tapınaklar ya da diyar konusunda bir kısıtlamam yok. "KaynaÄ?ı daha iyi kullanmanın baÅ?ka bir yolu olmadıÄ?ı sürece"

Daeya: Yani diÅ?ilerinden birini herangi bir Å?ekilde kandırırsa bu tecavüz olayı mümkün olur mu?

Raistlin: Kandırılacak kadar aptalsa ve bu tuzaÄ?a düÅ?ecek kadar cahilse o zaman bunu hak etmiÅ? demektir. Yine de diÅ?iyi aÅ?ırı intikam duygusuyla beslenerek delirtilebilir. DelirmiÅ? bir kadın, ölü bir tecavüzcü ve alınmıÅ? bir intikam, kadının tanrısına olan baÄ?lılıÄ?ını pekiÅ?tirecektir ve diÄ?er senaryolardan daha "tatminkar" bir sonuç kaos tanrısına göre...

Daeya: Baya etkili bir olay olabilir bu. Gelelim Å?u tapınaktaki insanlara. Onlara ne yapmayı planlıyorsunuz? Orduya katılabilirler mi?

Raistlin: TapınaÄ?a getirilmiÅ? insanlar genelde kadın ve çocuklardan oluÅ?uyor. Fakat
    aralarında toplumun taban tabakası diyebileceÄ?imiz tarzda adamlar da var. Hırsızlar, eÅ?kiyalar, pis adamlar yani. Bu adamlar kontrol altına alınmazsa tapınakta tehlike arz edebilirler. Ä°nsanlara ne yapılacaÄ?ı konusunu Kaos'un peygamberi Brenne'nin "hayalgücüne" bıraktım. Eminim aklında kaos'a hizmet edecek iyi planlar vardır. Kullanıcıları hayalgücü konusunda biraz sebest bırakma taraftarıyım her zaman. Yaratıcı çözümlerden hoÅ?lanırım.

Daeya: Kesinlikle ben de bu görüÅ?ü savunuyorum. Rp'de sana "O" diye hitap ediliyor, ve aynı zamanda Balor'u canlandırıyorsun. BaÅ?ka rollerin de var mı?

Raistlin: "O" diye hitap edilmesini çok etkileyici buluyorum. Ä°smi aÄ?zına alınamayacak derecede korkulan bir varlık izlenimi yaratması kulaÄ?a hoÅ? geliyor. Balor Kaos Tanrısına karÅ?ı iÅ?lediÄ?i eski bir günahından dolayı nefret dolu tapınaÄ?a hapsedilmiÅ? bir gardiyan. Sonsuza dek bu ayak iÅ?ine koÅ?maya mahkum edldiÄ?i için en basit savaÅ? fırsatını bile kaçırmayacaÄ?ı aÅ?ikar. CanlandırdıÄ?ım direk karakterler arasında gizemli güzel Glasya ve Adalet Tanrısının seçilmiÅ?i Paladin ruhban Cervantes de var.

Daeya: Bu kiÅ?iler ne yaparlar, görevleri nedir?

Raistlin: Glasya kafası karıÅ?mıÅ? bir güzel. Aslında boyutdıÅ?ı bir varlık fakat kiÅ?ilik bölünmesi yaÅ?ıyor ne yazıkki. Bazen kendini hazinesi olan altın takıları üstüne geçirmiÅ? bir kırmızı ejderha zannediyor. Bazen bir boyutgezgini olarak insanların duygularını ve tepkilerini inceleyen bir bilimadamı zannediyor. Bazense öfke ve nefret dolu bir iblise dönüÅ?üyor kiÅ?iliÄ?i. Kadının kaotik deÄ?iÅ?imi gözlerinin renginden de izlenebiliyor ve kendisini sürekli izleyen bir hayranı olduÄ?unu zannediyor. Fakat iÅ?in aslı kendisi Kaos Tanrısı'nın bir avatarı fakat farkında bile deÄ?il.

Daeya: Bir nevi Ã…?izofrenlik var yani?

Raistlin: Ã?ok ileri bir safhası hem de... Kendisinin hayranı olan büyücünün, onu insanları öpememekle lanetlenmiÅ? olduÄ?unu düÅ?ünüyor ve flört ettiÄ?i her erkeÄ?in büyücüyü kıskandırdıÄ?ını ve cezalandırdıÄ?ını düÅ?ünerek bundan ayrı bir haz alıyor. Bu yüzden ilgi odaÄ?ı olmaktan ve iltifat almaktan çok hoÅ?lanıyor.

Daeya: Paladin ruhban cervantes?

Raistlin: Cervantes bir öksüz iken; Oren, ruhban okullarından birine alınmıÅ?. Oren'in Kaos'ı kontrol ettiÄ?i zamandan beri ona hizmet etmiÅ?tir. Bu yüzden Oren konusunda din bilgisi çok yüksektir. 40'larına gelmiÅ? bir ruhban, paladin, tapınak Å?ovalyesi ve aynı zamanda deneyimli bir savaÅ?çıdır. Ã?mrünü ve hayatının amacını ölümü doÄ?ru Å?ekilde daÄ?ıtmaya ve savaÅ?maya adamıÅ?tır. Defalarca kez ordular kumanda etmiÅ?; elit, zeki ve bilge bir savaÅ?çıdır. Oren'in tapınaÄ?ında hayatını dualara ve savaÅ? eÄ?itimi vermeye adadıktan sonra, Tanrısı tarafından göreve çaÄ?ırılmıÅ?tır. SavaÅ?taki korkunç öfkesine raÄ?men kararlarında soÄ?ukkanlı davranır. Ä°nsan hayatına önem verir, sadece kafa koparmak için yaÅ?ayan paladinlerden de farkı budur sanırım.

Daeya: Anladım. Peki Å?u yeni oyunun arena?

Raistlin: Arena'yı RP'ye özendirmek ve geliÅ?tirmek amacıyla açmayı düÅ?ünüyorum. RP konusunda obsesif olduÄ?um, zaten artık herkes tarafından biliniyordur. Bu sitenin asıl amacı da zaten bence budur. Sitede çok iyi RP yapmaya baÅ?layanların, normal masaüstü FRP'lerde büyük geliÅ?me gösterdiÄ?ini deneyimlerimden aktarabilirim. Arena konusuna geri dönersek...Å?öhret, para kazanmak, kiÅ?isel zevk amacıyla, ya da kendini kanıtlamak amacıyla gladyatörler bu arenada birbirlerine karÅ?ı dövüÅ?ecekler. Vücutlarını sergileyen ve kıÅ?kırtan zırhlarıyla ve egzotik silahlarıyla seyirciyi etkileyerek diÄ?erine üstün gelmeli. Fakat silahlar ölümcül olmayacak, böylece hiç kimse ölmeyecek.

Daeya: Herkes ana karakterleriyle rp ye girmek zorunda deÄ?il mi? Ana karakterler, aynı anda nasıl ayrı yerde olacaklar?

Raistlin: Bu RP'yi geçmiÅ?inize yerleÅ?tirmeniz mümkün olabilir. Belki de güzel bir flashback olur karakterler için...

Daeya: Ya kazayla ölüm olursa?

Raistlin: Silahları özel olarak kesici ya da delici olmayan bir Å?ekilde tasarlandı. Hasarlarına da belli bir penaltı var tabi, ama bu kabul edilebilir. Sonuçta önemli olan; seyirciyi etkilemek. Seyirciyi yeterince tatmin edebilen kiÅ?iler yenilseler bile, bir Å?ans daha tanınabilirler, tabi farklı kıyafetler giymeliler. Seyirci kandırıldıÄ?ını öÄ?renmemeli deÄ?il mi ; )

Daeya: Seyirciyi de Dm mi yönetecek?

Raistlin: Seyirci ve seyirci tepkileri DM tarafından yorumlanacak ve tasvir edilecek. Ä°nsanlarla dolu dev bir arenada olduÄ?unuz varsayılacaktır. Hatta sevgili Eldarin ve Thlyrotel tarafından çizilen haritada da böyle bir arenanın bulunduÄ?u alan tasarlandı, teÅ?ekkürlerimi sunuyorum onlara.

Daeya: Ben de buradan teÅ?ekkür edeyim bize böyle bir harita çizdikleri için. Bu arena senin fikrin miydi? Kendin mi ortaya çıkarttın, yoksa birileriyle ortak alınmıÅ? bi karar mı?

Raistlin: Evet tamamen benim fikrim ve benim sorumluluÄ?umda ama diÄ?er admin, alt-admin ve DM arkadaÅ?ların karıÅ?malarında bir sakınca görmüyorum, hatta destekliyorum. Sonuçta aklın yolu birdir, FRP kuralları belli ve sabittir. SavaÅ? tasvirlerini ve RP'lerini geliÅ?tirebilecek ve insanları da motive edecek bir RP oalcaÄ?ını düÅ?ünerek açıyorum bu
    RP'yi...

Daeya: Kaosun Tanrısı'na geri dönmek istiyorum. Kendilerini yine "kötü" olarak adlandırmıÅ? olan tanrılardan biriyle bir anlaÅ?ma yapman söz konusu olabilir mi? Daha fazla yıkım ve güç için?

Raistlin: Yeminer'in tapınaÄ?ının bu tarz bir giriÅ?imi oldu fakat önerilerini tatminkar bulmadım ve anlaÅ?mayı gereksiz gördüm. Zamanımı boÅ? yere harcamam. Ä°leride dikkate deÄ?er iÅ?ler yapabilirlerse ortaklık düÅ?ünülebilir ama Å?u anki haliyle bana hiç umut vermiyor.

Daeya: Ama daha çabuk büyüyeceksiniz, geliÅ?eceksiniz ve eÄ?er bir anlaÅ?ma saÄ?lanırsa ilerleyen zamanlarda egemenliÄ?i bile eline geçirebilirsin. Biz buna içten fethetmek diyoruz...

Raistlin: Kendi gücümü arttırmadıÄ?ı sürece baÅ?ka bir tanrının gücünü arttırma gereÄ?i duymuyorum, Kaos TapınaÄ?ına hızlı bir geliÅ?im saÄ?layacaklarından Å?üpheliyim. En azından anlaÅ?ma Å?artları bu tarz bir Å?eyle sonuçlanacak gibi gözükmedi gözüme.

Daeya: Sen baÅ?ka bir tanrının gücünü arttırmayacaksın ki. Ä°Å?in daha da kolaylaÅ?acak. Bazı Å?eyleri elde etmek, önündeki engeli ortadan kaldırmak için. Yani kısaca demek istediÄ?im ilerleyen zamanlarda anlaÅ?mayı bozup onu yok edebilirsin?

Raistlin: BilgeliÄ?imi mi sorguluyosun ölümlü?

Daeya: AzalinleÃ…?me!!

Raistlin: Her kararın arkasında belirli bir sebep vardır. Ve demek ki senin de bilmediÄ?in Å?eyler var meraklı rahibe.

Daeya: Ben de öÄ?renmek için sordum ya neyse. Ayrıca AzalinleÅ?meee. Siz ve ordunuz sadece korku, kin ve nefretle mi besleniyorsunuz?

Raistlin: Ã?lümle, savaÅ?la, kanla, ihanetle, entrikayla, hırsla, öfkeyle besleniyoruz. Yani, insan hayatının büyük bölümünü oluÅ?turan ve onun özündeki gerçek benlikle besleniyoruz.

Daeya: Tüm kainatı ele geçirince ne olacak o zamanki amacınız?

Raistlin: Amacım kainatı "ele geçirmek" deÄ?il, onu kaosa savaÅ?a ve katliama boÄ?duktan sonra, küllerinden karanlıÄ?ın cennetini yaratmak, ve deÄ?erli olan her canlıya ölümsüzlüÄ?ü tattırmak...

Daeya: Bunu yaptıÄ?ında ne olacak? HerÅ?ey bitecek mi?

Raistlin: Kaos deÄ?iÅ?im demektir, kainat sürekli deÄ?iÅ?melidir. Kainatın sonunu getirebilecek asıl güç stabilitedir. Kaos deÄ?il...

Daeya: Azalin dönünce ne olur sence?

Raistlin: Azalin eski karakterim Hellfire'ın Tanrısı ve Kaos'un tahtındaki eski kraldı. Dönünce eminim konuÅ?acak çok Å?eyimiz olacaktır.

Daeya: Sana katılması olası yani, rp'ye tekrar dönmesi?

Raistlin: Azalin gibi bir kullanıcının daha önemlisi *insanın* bana katılmasından onur duyarım. Aramızda büyük mantalite farkı var fakat canlandırmak istediÄ?i karakterle benim dogmalarım uyuÅ?uyorsa bundan mutlu olurum elbette. Eskiden yaptıÄ?ımız *RP düetlerini* tekrarlarız onunla ; )

Daeya: Biz de büyük bir zevkle okuruz. Balor'un lejyon'una katılmıÅ? olanlara yaptıÄ?ı dövme neyi simgeliyor, anlamı ne?

Raistlin: Tanrı'nın ordusuna katılanların ve ona hizmet edecekleri sorguladıÄ?ı anda ruhuna koyduÄ?u bir iÅ?aret. Böylece deÄ?erli olanlar gerekirse diriltilebilir, ama bu çok ender olur. Tanrıya müthiÅ? bir hizmet sunmayı baÅ?arabilen bir general ölümü yenebilir, ama her inanana bahÅ?edilmez.

Daeya: Bu ölümsüzler nasıl ölüyorlar hele ki tanrıları sensen?

Raistlin: Herhangi bir ölümsüzün maddesel vücudu yok edilebilir. Ã?lümsüzlerin ruhları cehennemde baÄ?lanmıÅ?tır ve her öldüklerinde reenkarne olarak dünyaya geri dönerler. Tabi her reenkarnasyonun bir de bedeli vardır ve Kaos Tanrısı baÅ?arısızlıktan hiç hoÅ?lanmaz. Bu nedenle evet seçilmiÅ?ler bir anlamda ölümsüzler, fakat güçlerini kaybederek yok olmaları ya da Kaos Tanrısı'nı tatmin edemezlerse onun hıÅ?mına uÄ?rayıp yok olmaları mümkün. Tabii eÄ?er görevlerini en iyi Å?ekilde yerine getirirlerse, karanlıÄ?ın cennetini yürüyecek ölümsüzlerin beklediÄ?i yere de alınabilirler. Hatta Kaos TapınaÄ?ına layıÄ?ıyla hizmet etmiÅ? bir general de, yeniden reenkarne edilip, gerekirse hayata yeniden geri döndürülebilir. Kaos'un öÄ?retileri ölümsüzlüÄ?ü temsil ederler.

Daeya: Sorularım Å?imdilik bu kadar. Bu güzel sohbet için çok teÅ?ekkür ederim.

Raistlin: Rica ederim... Elimden geldiÄ?ince bildiklerimi anlatmaya çalıÅ?tım.
    Ama binde birini bile anlatamadım sanırım.

Daeya: Poahahahah... Daha nasıl anlatacaksın ki!

Raistlin: Neyse kolay gelsin sana meraklı rahibe...

Daeya: Aman efendim, çok teÅ?ekkür eder saygılarımı sunarım...

Raistlin'in canlandırmıÅ? olduÄ?u karakterlerden Glasya'nın resmi...
    Image

Ve Balor'un Lejyon'una katılmayı hakedenlerin sırtlarına yaptıÄ?ı dövmenin Å?ekli...
    Image

Last edited by Daeya on Wed Jul 05, 2006 11:24 pm; edited 3 times in total
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Mar 23, 2005 6:46 am Reply with quoteBack to top

DÄ°YARIN Ã?RKÃ?TÃ?CÃ? FAKAT BÄ°R O KADAR DA EÄ?LENCELÄ° SOYTARISI... HÃ?KÃ?MLÃ?!

Daeya: Merhaba Emirhan seninle sitemizdeki Frpworld Postası için bir röportaj yapabilir miyim?

Hükümlü: Selam Tabi..

Daeya: Bu teklifimi kabul ettiÄ?in için çok teÅ?ekkür ederim.

Hükümlü: Sorun deÄ?il yapacak iÅ?im yok zaten sıkıldım.

Daeya: Seni sitemizde Hükümlü nick'i ile tanıyoruz ve SavaÅ? Karargahı'nın moderatörü
    olarak. Kimdir Hükümlü anlatır mısın bize?

Hükümlü: Hükümlü pek çok kiÅ?i aslında yani beni mi yani Emirhan Demirel'i mi yoksa Hükümlü'nün sembolize ettiÄ?i Å?eyleri mi merak ediyorsun?

Daeya: Ã?ncelikli olarak Emirhan'dan baÅ?layalım ne zaman baÅ?ladı frp'ye Emirhan?

Hükümlü: Hmm lise 1'di sanırım ama iÅ?te bu Ejderha MızraÄ?ı zımbırtılarını okumaya baÅ?ladıÄ?ımda orta 2'deydim ama asıl tanıÅ?mam lise 1'de oldu. Lakin hiç o kadar derine giremedim kurallarına falan, istemedim de pek, pek de öyle deneyimim yoktur zaten ama hiç de bunları o kadar dert etmedim ehe-he.

Daeya: Peki siteyi nereden öÄ?rendin?

Hükümlü: Siteyi ise öÄ?renmem Å?öyle oldu...

Daeya: Smile Nasıl oldu?

Hükümlü: Sitede ilk açılmaya baÅ?ladıÄ?ı zamanlar eskiden alt admin bir arkadaÅ?ımız vardı Maniak. O, bana "gel abi gel bak site açacaÄ?ız çok güzel olacak" diyordu ben de pek iplemiyodum açıkcası. Neyse bir gün baktım site falan yok. Ortada yeller uçuyor açılmamıÅ? daha. Yazın Pranga'dan tanıÅ?tıÄ?ım bir arkadaÅ? vardı gandalfoftheday eski adminlerden onunla buluÅ?tuk bana siteyi anlattı. Daha o zamanlar doÄ?ru düzgün modetarör de yoktu ilk bendim sanırsam -yo hayır birde Maniak vardı doÄ?ru- Neyse anlattı iÅ?te SavaÅ? Karargahı falan filan böyle böyle olacak, e o zaman seni SavaÅ? Karargahı'na mod yapalım dedi. Ben de peki dedim ve Frpworld maceram böyle baÅ?ladı.

Daeya: Vaay ilginç ve farklı.

Hükümlü: öyle oylama yapılmadı yani diÄ?erlerinde olduÄ?u gibi.

Daeya: Pranga'ya da üye misin?

Hükümlü: Evet hala üyeliÄ?im var ama pek ziyaret etmiyorum sitelere ilk bakınmaya baÅ?ladıÄ?ımda orayla baÅ?lamıÅ?tım zaten. lise 2'nin baÅ?ıydı sanırsam yine Maniak önermiÅ?ti. Sonra lise 2'nin sonlarına doÄ?ru Frpworld açılınca diÄ?erleri gitti benim için.

Daeya: Ehuehuehu.. Gelelim Hükümlü'ye

Hükümlü: Gelelim.

Daeya: Hükümlü'nün sembolize ettiÄ?i Å?eyler neler?

Hükümlü: Å?imdi Hükümlü ismi nerden çıktı onu bir anlatayım önce. Kayıp Dünya forumlarına üye olacaktım Frpworld'den önce çok sıkılmıÅ?tım bir de oraya bakayım dedim. Ve yeni bir isim istiyordum -'knightflame'di önceki- ve o sırada Stephen King'in Kara Kule serisinin 2. kitabı olan Ã?ç'ün Ã?ekiliÅ?ini okuyordum. Orada bir karakter vardı. Eddie Dean. Bir kapı hikayesi var anlatması çok uzun girmeyeceÄ?im. Kapının üstünde HÃ?KÃ?MLÃ? yazıyordu. Bu eroin baÄ?ımlısı adamı temsilen, ben bu karakteri çok seviyordum ve onu kullanmaya baÅ?ladım.

Daeya: Aa evet biliyorum. Ben de o adamın tüm serilerini okudum.

Hükümlü: Ben o kadar aÅ?amadım kendimi daha. Neyse. Bir süre sonra Hükümlü ismi sadece isimden öteye geçti benim için ve rp'lerde kullanmaya baÅ?ladım ve kendime bir karakterimin soy aÄ?acını ve hikayesini oluÅ?turmaya baÅ?ladım. Karathas 'KnighFlame' Bardaaner bu adamın baÄ?lı olduÄ?u bir kült vardı bir Å?övalye düstürü. Hükümlü Å?övalyeler ve ben kendi içimde bunu düÅ?ünmeye baÅ?ladım ve bunu rp'lere aktardım bir Å?ekilde görevleri gezginci Å?övalyecilik yüzünden ceza çekiyor gibilerdi. Sevgililerinden ayrı kalıyor, evlerinden çocuklarından yurtlarından... Bir nevi sürgün gibi ama bunu yapmaları lazım ve iÅ?te bu görevleri onları bir Å?ekilde HÃ?KÃ?MLÃ? kılıyor diye devam ediyor.

Hükümlü: Uyumadın ya orda?!

Daeya: Smile Yok uyumadım. Ee devamı? Orda bitmiyor herhalde?

Hükümlü: Hmmm iÅ?te bunların kültünün adı bu Hükümlü Å?övalyeler iÅ?leri gereÄ?i evlerinden yurtlarından ayrı kalıyorlar e tabii Hükümlü'nün benim için daha derinde anlamları var ama onları anlatmak gereksiz.

Daeya: Peki Hükümlü hep evil mıydı yoksa sonradan mı oldu?

Hükümlü: Aa orda bir karıÅ?mıÅ? hatlar açıklıÄ?a kavuÅ?turalım hemen. Å?u ana kadar sadece üç tane Hükümlü Å?övalye vardır. Birincisi Kinithos Bardaaner. Ä°kincisi Karathas Bardaaner ve Ã?çüncüsü Ardan Bardaaner. Å?u anda Ardan yaÅ?amakta zaten yer yüzünden aynı anda sadece bir tane Hükümlü Å?övalye olabilir ve bunlarda her daim iyi kimselerdir. Sitede ilk rp'ye Karathas karakteri ile baÅ?ladım ciddi anlamda. Bu kiÅ?i Raistlin arkadaÅ?ımızın karakteri tarafından katledildi ve onun yerine oÄ?lu geldi Ardan bu da bir Å?ekilde diyardan gitti görevi gereÄ?i yani Å?u andaki karakterim neredeyse tamamen kopuktur bu kült ile bazı söylenceler vardır, lakin Kerkenkele Emrahab'ın bu soydan geldiÄ?ine dair. Ama sorunun baÅ?ına gelirsek Kerkenkele Emrahab bir Å?ovalye deÄ?ildir ve olamaz da zaten.

Daeya: Nedir peki?

Hükümlü: Emrahab'ın ne olduÄ?u pek belli deÄ?il aslında. Kafadan çatlak olduÄ?u bir gerçek ve ahlaklı birisi olduÄ?unu da söyleyemem. Bazı söylemlere göre Karathas'ın bakire kalacaÄ?ana yemin eden ama bu yemini bozan kızkardeÅ?i Oûksum'un oÄ?lu olduÄ?unu söyler. Karathas Oûksum'u lanetlerken onu güneÅ?'in huzurundan da kovar, kült güneÅ?e tapınmaktadır, ve Oûksum güneÅ?e çıkamaz ve onun dölleri, Oûksum'un Sinring adından bir oÄ?lu olur ve bunlar baba bir maÄ?arada aç sefil bir hayat sürerler. Maalesef bir gün Å?ansızlık eseri küçük Sinring maÄ?aradan dıÅ?arı çıkar. (bunun sadece bir söylence olduÄ?unu hatırlatırım tekrar) Ve bunu fark eden ulu güneÅ? de bu günahkar soyundan gelen zavallının üstüne tüm hıÅ?mıyla ıÅ?ınlarını çevirir. Tabii ki ilk defa güneÅ? gören bu zavallı çocuk büyük bir Å?ok geçirir ve koÅ?arken kafasını aÄ?aca çarparak bilinçsiz yatar yerde. Ta ki güçlü kuvvetli bir kral avdan dönerken bu zavallıyı fark edene kadar. Kral bu çocuÄ?u alır ve sarayına götürür. Sarayında bu güçlü Kraldan kurtulmak isteyen kötü kalpli bir soytarı vardır. Ama bunu kendisi yapamaz çünkü korkaÄ?ın tekidir ve ölmekten de inanılmaz korkar. Bu yarı bilinçsiz çocuÄ?u görünce onu yanına çırak alır ve ona bütün bildiklerini öÄ?retir ve beynine resmen kendini koyar bu çocuÄ?un ve onu çok genç yaÅ?ta yoldan çıkarır. Ve çocuk 17 yaÅ?ına geldiÄ?inde kralı öldürür ve saraydan kaçar. Zaten akli dengesi yerinde deÄ?ildir çocuÄ?un ve gittikçe daha da sapıklaÅ?ır düÅ?ünceleri zamanla. Ve yine o vilayette pek çok insan öldürmüÅ? ve katliam yapmıÅ?tır tabii ki bu bölge Bardaaner ailesinin de kuvvetli olduÄ?u bir yerdir. O yüzden suç hemen Oûksum'lara atılmıÅ?tır ama dediÄ?im gibi bu sadece bir hikaye bu seri katil hakkında anlatılan

Hükümlü: (bitti)

Daeya: Peki bu konuyu geçiyorum. Hükümlü'nün Raistlin'le karÅ?ılaÅ?madan önceki hayatını anlatırmısın ne yapardı, nasıl biriydi?

Hükümlü: Emrahab'dan bahsediyoruz deÄ?il mi?

Daeya: Valla sen bilirsin kafam karıÅ?tı benim. 7385878356 tane Å?eyle ilgileniyorum da Å?u an

Hükümlü: O zaman sonra devam edelim.

Daeya: Hükümlü diyorum, Hükümlü olmadan önce kimdi?

Hükümlü: Soytarı mı Å?övalye mi? Hükümlü sadece bir sembolden ibarettir Å?övalyeler için. Soytarı için ise hayat ona hüküm giydirmiÅ? ne diyelim kader utansın.

Daeya: Smile) Peki Raistlin'le karÅ?ılaÅ?man nasıl oldu?

Hükümlü: Hmm Raistlin'le karÅ?ılaÅ?mam iÅ?te 'Fırtına, Sel, Deprem'le oldu. Orada yine eblek eblek gezerken benim adam kendini bir anda bir böcayı ile aynı kayada otururken buldu ardından, bir Å?övalyeyle kapıÅ?ırken, ardından da ölü... Raistlin ise bu karakteri, Kaos'a çok yakın olduÄ?u için kendi yanına almayı seçti ve onu bi ghoul yaptı. Aslında o kadar karıÅ?ık bir karÅ?ılaÅ?mamız yok.

Daeya: Sana seçim hakkı tanınmadan mı oldun ghoul?

Hükümlü: Hmm bir bakıma öyle. Yani iki Å?ansım vardı; ya ghoul olucaktım ya da o köprüdeki zavallı ruhlar arasındaki yerimi alacaktım. Ã?ok mantıklı bir karardı verdiÄ?im aslında. Adam yaÅ?amak istiyordu, hoÅ? buna yaÅ?amak denirse artık... Olsun hala oldukça eÄ?leniyor...

Daeya: Nasıl gidiyor rp? Nasıl buluyorsun?

Hükümlü: Rp bu aralar oldukça durgun... Pek çok baÅ?lık durmuÅ? gibi yoksa bana mı öyle geliyor bilemiyorum. Açıkcası itiraf etmeliyim, sadece kendi aktif olduÄ?um rp'leri takip ediyorum ve Å?u anda TapınaÄ?ın biraz durgun olduÄ?unu söyleyebilirim. E tabii bende durgunum. Pek bir keyifsizim neden bilmiyorum ama sonuçta neÅ?eli bir karakter canlandırmak için az da olsa keyiflenmem gerekiyor. O yüzden fazla yazamıyorum. Onun dıÅ?ında Mabed'e yeni gelenler de oldukça hoÅ?uma gidiyor. Ã?zellikle Dreamshadow pek hoÅ? rp'ler yapıyor. Lyad (dı sanırım) iyi olacaÄ?a benzer bakalım nasıl olacak.

Daeya: Hmm peki bu yazıları tasvir ederken kendi hareketlerini mi betimliyorsun yoksa bu
    hareket karakterime gider tarzıyla mı?

Hükümlü: Hmm....ya yazıları yazarken esinlendiÄ?im karakterler var aslında. Onları kafamda canladırıyorum ve onlar olsa ne yapardı diyorum. Buna biraz da kendi hareketlerimi katıyorum ama aslında yaptıÄ?ım Å?ey "ben okusam ne hoÅ?uma gider" deyip, öyle yazmak oluyor. Ani, pek çoÄ?unu fazla düÅ?ünmeden yazıyorum. Aklıma geldiÄ?i anda. Sanırım fark edilmiÅ?tir. Yani soytarı bir anda yere oturur mesela düÅ?ünmeye baÅ?lar, genelde hmmm Å?öyle Å?öyle yapayım demiyorum 5-10 dakika düÅ?ünmüyorum yani, yazmaya baÅ?lıyorum nereye giderse sonu. Genelde de zaten dönüp silmiyorum. Hatta bazen yazım hatalarına bile bakmadıÄ?ım oluyor.

Daeya: Peki Å?u ana kadar rp'lere baktıÄ?ında kimin karakterini beÄ?endin yani okuduÄ?un zaman evet iÅ?te bu dediÄ?in oldu mu hiç?

Hükümlü: Hmm...... Å?u ana kadar bakacak olursak Oren Dautry'yi çok takdir ettim, Azalini ve Kirath'ı. Ä°lk zamanlardan itibaren çok sinsiydiler. Bu kadar taraflı nasıl olunur bilmiyorum açıkçası ehe-he ama misal Å?u anda Des'in karakteri hoÅ?uma gidiyor, Horcoel'i beÄ?eniyorum gerçekten.

Daeya: Å?öyle bir karakterim olsaydı da oynatsaydım dediÄ?in oldu mu hiç?

Hükümlü: Hayır aslında olmadı. Ama tekrardan Å?övalye oynatmak istiyorum. Her ne kadar bu karakter oldukça eÄ?lenceli olsa da bilmiyorum Å?övalyeliÄ?in yeri ayrı. Eminim onu oynatayım ondan da sıkılırım ve soytarıma dönmeyi isterim ama onun dıÅ?ında, ne bir büyücü, ne bir barbar, ne bir baÅ?ka bir Å?ey ah keÅ?ke dediÄ?im yok...

Daeya: Karakterinin tanrısıyla arası nasıl?

Hükümlü: Birebir de çok da fazla baÄ?lantımız yok. Bir iki defa karÅ?ılıklı sohbet ettik ama ondan hoÅ?landıÄ?ını düÅ?ünüyorum. Sonuçta Kaos'a inanılmaz yatkın birisi ve TapınaÄ?a geldiÄ?inden beri içindeki zarar verme ve bundan haz alması da arttı. Evet araları benim tarafımdan bakınca oldukça iyi; ama tabii büyük patrona sormak lazım asıl soruyu.

Daeya: Tanrı olmak ister miydin?

Hükümlü: Kim istemez ki ama rp'lerde Tanrı olmakla kalmıyor ki iÅ?. Sonuçta admin oluyorsun. Bir sürü ıvır zıvır. Açıkçası ben yapamam, bana göre deÄ?il yani.

Daeya: E moderatörlük yapıyorsun.

Hükümlü: Açıkcası moderatörlük öyle pek de abartılacak bir iÅ? deÄ?il. Bir kaç mesaj siliyorsun uygun bulmadıÄ?ın, bazı konuları canlı tutuyorsun, bir de adın moderatör oluyor. Ha bir de rp'lerde 2 seviye üstten baÅ?lıyorsun.

Daeya: Karakterinin diÄ?er karakterlerle arası nasıl kendini beÄ?enmiÅ?lik yapıyor mu üst olduÄ?u için?

Hükümlü: Ã?stlerine bile fazla saygı göstermiyor içeride ve eÄ?er birinin üstünde gücü olduÄ?unu bilirse, onu tüketene kadar kullanır ve sonrada da kullanmaya devam eder. DiÄ?er karakterlerle olan iliÅ?kisi sanırım deÄ?iÅ?kenlik gösterir. EÄ?er eÄ?lence anlayıÅ?ı Soytarı ile uyum gösterirse onunla olmayı sever ama tabii ki her zaman için sırtından bıçaklamaya da hazırdır. O yüzden tamamen güvenilmez, e tabi kafadan kontak olduÄ?unu da unutmamak gerekir.

Daeya: Güç ne demek Soytarı için?

Hükümlü: Güç soytarı için hmmm.... Sanırım emrinde çok adam çalıÅ?ması, çok korkulan birisi olması ve istediÄ?i zaman istediÄ?ini yapabilmesi ve bunun ardından karÅ?ısında kimsenin duramaması. Yani tam bir zorba zihniyeti var elemanda.

Daeya: Korku nedir? Soytarı'nın korktuÄ?u bir Å?eyler var mı?

Hükümlü: Soytarı'nın korktuÄ?u bir Å?ey sanırım yok. Ã?lümü bile bir deneyim olarak görüyor. 'O'nun karÅ?ısında tabii ki korkmuÅ?tur; ama herkes gibi korktuÄ?unu sanmıyorum. Sonuçta deli ve neden korkması gerektiÄ?ini bilmiyor; ama kurtulması için neler yapması gerektiÄ?ini biliyor. Nasıl davranması gerektiÄ?ini. GerektiÄ?inde kendini durdurması lazım yoksa lejyonda hayatta kalamaz ve bunun da gerçekten bilincinde.

Daeya: Neyden kurtulmasını biliyor? Korkudan bahsediyoruz korkudan mı kurtulmayı biliyor?

Hükümlü: Pardon biraz karıÅ?ık söylemiÅ?im sanırım. Leyjonda yok olmaktan kurtulması için neler yapması gerektiÄ?ini biliyor. Korkunun ne olduÄ?unu bilmediÄ?i için kaçmasına da gerek yok zaten.

Daeya: Soytarı güçlü mü?

Hükümlü: Sitedeki karakterlerle bakıldıÄ?ında hayır o kadar güçlü olduÄ?unu sanmıyorum; ama çok tatlı özellikleri var ben seviyorum. Yarım barda, yarım suikastçi, yarım da ghoul (kaos yaratıÄ?ı). Olsun güçlü olmaması daha güzel rp yaptırıyor bana. Güçlü olmasın o kadar. Zevkli olmuyor güçlü karakter oynatmak zaten. ZayıflıÄ?ı olsun ki oynaması zevk versin.

Daeya: Frp ya da rp ne demek senin için ne ifade ediyor?

Hükümlü: EÄ?lence. Hayal kurmak için fırsat. Daha fazlası olduÄ?unu sanmıyorum. Bir hayat tarzı, olmazsa olmaz deÄ?il yani. Açıkcası kendimi 'frpci' olarak da görmüyorum pek. Gerçekten çok sınırlı bilgim var benim bu zımbırtılarda.

Daeya: Sınırlı bilgin olmasına raÄ?men bu iÅ?i iyi yapıyorsun. Bunu neye baÄ?lıyorsun? Yeni baÅ?layanlara ne önerirsin?

Hükümlü: Evet bu iÅ?i yapıyorum çünkü hayal kurmayı seviyorum. Yeni baÅ?layanlara ne mi öneririm?! Hmm... Kuralları az buçuk da olsa bilsinler bence yoksa misal zor bir durumda
    kalıyorsun ve seni o durumdan kurtaracak bir yeteneÄ?in varken sen kullanamıyorsun onu bilmediÄ?in için. Oldu da ordan biliyorum, kendilerine güzel bir orta yol bulsunlar. Kurallarla kuralsızlık arasında Smile ehheehe ama yok ya bir Å?ey tavsiye etmiyorum ne isterlerse yapsınlar ben tavsiye verecek adam deÄ?ilim.

Daeya: Kuralları nasıl buluyorsun?

Hükümlü: Sıkıcı, iç karartıcı, gereksiz (pek çoÄ?u). Beni baydıÄ?ı için uÄ?raÅ?mıyorum o kadar. Ä°lgilenmediÄ?im için de okumadım o yüzden de ayrıntılı bir yorum yapamayacaÄ?ım. Yani dediÄ?im gibi hayal gücümü kısıtladıÄ?ını düÅ?ünüyorum.

Daeya: Nasıl olmalı sence? Sen olsan nasıl kurallar koyardın?

Hükümlü: Bak beni sıkıÅ?tırıyosun hoÅ?uma gitmedi.

Daeya: Very Happy

Hükümlü: Ya olabildiÄ?ince geniÅ? tutardım... Yerimden atıp tutuyorum Å?imdi ama, iÅ?te
    adamın fiziksel özellikleriyle ilgili kurallar olurdu, yetenekler falan filan. Ama savaÅ? durumlarını kısıtlayacı olayları azaltmak isterdim. Tamam tamam ne yalan söyleyeyim doÄ?ru düzgün düÅ?ünmedim bu konuyu mutlu oldun mu?

Daeya: Ahuahuahu... Tapınak baya bir kalabalıklaÅ?tı bu sizin için iyi bir Å?ey. Å?imdiki amacınız nedir, ne planlıyorsunuz?

Hükümlü: Å?Å?Å?Å?.... Gizli bilgiler orası kalsın olduÄ?u gibi. Tapınak da kalabalıklaÅ?sın ama herkes de bize gelmesin ya biraz iyiler de olsun. KarÅ?ıda adam kalmazsa biz kimi doÄ?rayacaÄ?ız ki? DeÄ?il mi eÄ?lencenin tadı tuzu kalmayacak.

Daeya: Thor adında bir gençle beraber dolanıyorsun Mabed'de. Ä°yi anlaÅ?tıÄ?ınız söylenebilir mi?

Hükümlü: Hmm evet kullanıÅ?lı buluyorum kendisini bakalım üstlerden birine kaptırmazsam yanımda tutmaya niyetliyim. Bir üst-er iliÅ?kisi nasıl olursa iliÅ?kimiz de o boyutta daha ötesi yok zaten.

Daeya: Thor hakkında iyi planların var sanırım.

Hükümlü: Yooo.... Onu yanımda bir güvence olarak tutuyorum bir planım yok. Tabii benim gibi olmayı kabul ederse o ayrı. Ama bi kusuru var eÄ?lence anlayıÅ?ı biraz tezat, fazla ciddi.

Daeya: Ne güvencesi?

Hükümlü: Yani iÅ?te baba adamların elemanları olur ya yanıbaÅ?larında onlardan falan. Ben severim yanımda dolaÅ?tırmayı öyle.

Daeya: Yani Thor'u ayak iÅ?lerinde kullanacaksın!?

Hükümlü: Evet aynen öyle.

Daeya: Cık cık cık...

Hükümlü: Bence oldukça normal adil olan bu.

Daeya: Neden?

Hükümlü: Ben bir rütbeyim, o bir alt rütbe. Oldukça doÄ?al. Herkesin altında birileri çalıÅ?malı
    deÄ?il mi ama? Very Happy

Daeya: Bak bir Å?ey daha soracaktım unuttum. Neyse baÅ?ka soruya geçelim.

Hükümlü: Sen bilirsin.

Daeya: EÄ?lence anlayıÅ?ına uyamadıÄ?ını söyledin Thor'un. Senin eÄ?lence anlayıÅ?ın nasıl?

Hükümlü: Benim eÄ?lence anlayıÅ?ım hiç bir Å?eyi ciddiye almamak. Tamam o da eminim katliamdan zevk alıyordur ama bunu bir sanat olarak görmek lazım.

Daeya: Ne yani gözünü oymak sanat mı ya da baÄ?ırsaklarını deÅ?mek?

Hükümlü: Evet kesinlikle. Hem ben orada adama estetik ameliyat yaptım. Her bir haltla
    matrak geçmek lazım ciddiyet bana göre deÄ?il.

Daeya: Ama herkes senin istediÄ?in gibi davranamaz ne kadar rütbeli olursan ol. Tabi bu
    konuda.

Hükümlü: Olsun davranmalı. Pek faÅ?ist bir gençtir kendisi. Herkes kendisi gibi olmalı. Razz

Daeya: Reda ile aynı yerde miydiniz? Ã?ünkü reda shi'el'Elesia ve Malhevian'ın olduÄ?u yere
    gitti.

Hükümlü: Yok valla o nerde napıyor bir haberim yok. Ya bütün ekip toplanmıÅ? ben
    kıskandım Å?imdi. Olsun ben özel göreve gideceÄ?im siz gidemeyeceksiniz.

Daeya: Allah allah siz toplanırken biz sesimizi çıkarıyormuyduk.?

Hükümlü: Olsun ben kıskanırım.

Daeya: Ahuhauhau... Peki Malhevian, Reda ve shi'el'Elesia hakkında ne düÅ?ünüyorsun?

Hükümlü: Hmmm açıkçası öyle çok özel düÅ?üncelerim yok. Ama o keçi adam beni
    eÄ?lendiriyordu özledim onu. Sonra Reda ile shi'el'Elesia(bu kadar zor isim neden seçersinki sanki!) onları da sırf kadın oldukları için seviyordum bildiÄ?in üzere pek ahlaklı birisi deÄ?il kendileri.

Daeya: Bul o zaman güzel bir isim. Bu isim bulma konusunda pek yaratıcı deÄ?ilim.

Hükümlü: �ok zor, ben napayım yazamıyorum.

Daeya: Nıahahahah o zaman yandın sitedeki nick'imi shi'el'Elesia olarak deÄ?iÅ?tirmek
    istiyorum.

Hükümlü: Neyse artık bakalım nasıl olacak.

Daeya: Palyaçolara olan merakın karakterin sayesinde mi oluÅ?tu yoksa zaten vardı da
    karakterini mi ona uyarladın?

Hükümlü: Hmm... Soytarılara olan merakım en baÅ?ta Batman'i izledikten sonra Jokerden
    geliyordu ilkokulda. Daha sonra bir kitapta okudum iskambil kaÄ?ıtlarındaki jokere de hasta
    oldum yeni bir boyut kazandı orada jokerler benim için. Daha sonra O'yu okuyunca orada
    Pennywise'ı gördüm. O çok ayrı bir tarafa çekti benim ilgimi eh hala da bir Å?eyler
    öÄ?reniyoruz.

Daeya: Ailene Frp'yi nasıl anlattın? Ne dediler öÄ?renince?

Hükümlü: Hmm hatırlamıyorum vallaha ama babam iyi güzel devam et demiÅ?ti. Sadece
    biraz tırsmıÅ?lardı hatta annem bir kafe görmüÅ?tü Oversoul diye bak orda Frp oynuyorlar
    baÅ?lamak istiyorsan git demiÅ?ti. Yani köstek olmadılar hiç bizimkiler. Demek ki iyi anlatmıÅ?ım
    zaten annem ben orta 1'deyken Hobbit'i okutmaya çalıÅ?mıÅ?tı ben yanaÅ?mamıÅ?tım. Hala da
    Yüzüklerin Efendisi'ni ve Hobbit'i okumadım.

Daeya: O zaman sana kolay gelsin diyorum ve bu güzel sohbet için çok teÅ?ekkür
    ediyorum.

Hükümlü: Bitti mi?

Daeya: Evet bitti.

Hükümlü: Aaaa.....

Last edited by Daeya on Wed Jul 05, 2006 11:28 pm; edited 1 time in total
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Feb 10, 2006 6:30 am Reply with quoteBack to top

BEYAZ CÃ?PPELÄ° BAÅ? BÃ?YÃ?CÃ? ELDARÄ°N HAKKINDA HERÅ?EY!!!

Daeya: Ehhem ehhem.

Eldarin: Hmmm ehömmm. Goarkkk!!!

Daeya: Ã?ncelikle sitemizde meydana gelen php-nuke azizliÄ?i için daha önce yapmıÅ?
    olduÄ?umuz röportajın silinmesi beni çok üzdü bunu bilmeni istiyorum. Ve ikinci bir röportajı kabul ettiÄ?in için de ayrıca teÅ?ekkür ederim.

Eldarin: Bende teÅ?ekkür ederim Ã?ilek, öncekinin gitmesi kötü oldu ama bu sefer daha eÄ?lenceli bir röportaj bizi bekliyor olsa gerek.

Daeya: Mutlaka.. Ã?ncelikle ayaÄ?ının durumunu ben dahil tüm site sakinleri merak ediyor.
    AyaÄ?ın nasıl oldu?

Eldarin: Anlatmayayım boÅ?ver . Ama iyiyim Å?imdi, sadece deri kaldı üstünde, derinin altı
    kabuk baÄ?ladı, birazda morarık gözüküyor. Ve birde fazla ayaÄ?a yüklenemiyorum, hala
    seke seke yürüyorum yani.

Daeya: Ayy ilaçlarını kullanmayı ihmal etme geçmiÅ? olsun tekrar. Å?imdi öncelikli olarak
    Eldarin, yani sitemizin alt admini bize FrpWorld'e giriÅ?ini, nasıl üye olduÄ?unu ve bu seviyeye nasıl geldiÄ?ini anlatırmısın?

Eldarin: Hmm bayaÄ?ı gerilere gittik, ama hala hatırlıyor gibiyim...FrpWorld'e sitemizin eski
    kullanıcılarından Fallen (Thlyrotel) in referansı ile girmiÅ?tim, ve o da Green eye of devil
    dan almıÅ?tı sitenin ismini. Eh bende bunun üzerine siteye girdim, internet ile de yeni
    tanıÅ?ıyorum o zamanlar. Girmekteki amacım downloadlara göz atmaktı.

Daeya: Eheh downloadları alıp kaçmaktı yani... Smile

Eldarin: Evet, ama hiç elleyemedim downloadları. Ã?alıÅ?mıyordu hiçbiri, site hacklenmiÅ?ti.

Daeya: Peki sitenin müdavimi haline nasıl geldin? Seni baÄ?ımlı yapan ne oldu?

Eldarin: Sitenin müdavimi olmamın altında yatan en büyük sebepte o zamanlar yeni
    kurulmakta olan Büyü Konseyi'ydi. Sitede ilerlemiÅ? onca RP ye baktıktan sonra yeni yeni
    ilerlemeye baÅ?lamıÅ? Büyü Konseyi'nden baÅ?lamayı uygun görmüÅ?tüm. Sonra tabi
    Büyücülük Kulesi ile tümden ilgilenmeye baÅ?ladım, orada incelemelerime devam ettim. Yani
    Büyü Konseyi ve Büyücülük Kulesi, FrpWorld'ün bana çekici görünmesinin altında yatan
    cevherlerdi. Ve tabi gerek frp bilgisi açısından, gerek arkadaÅ?lık ve düzeylilik açısından site
    kullanıcılarını kendime yakın hissetmemde önemli bir etkendi. Ve son olarak sitede dönen
    RPG ler, onlarda apayrı bir tat veriyor zaten...

Daeya: Å?u anda BaÅ? Büyücüsün sitede. Karakterini bize anlatırmısın biraz ne yapar, ne
    yer, ne içer?

Eldarin: Hmm Eldarin'i kısa zaman önce oynamayı bıraktım, belki bir gün karakter tekrar
    oynamam için önüme sunulabilir ama ne zaman olur bu -veya olur mu?- bilemiyorum. Yine
    de ben kısaca deÄ?ineyim Beyaz Cüppelilerden Eldarin'e...

Daeya: Dur deÄ?inmeden önce neden oynamayı bıraktıÄ?ını açıkla bari?!

Eldarin: Eldarin karakterini oynatmaya baÅ?ladıÄ?ımdan beri yanımda olan kimseler artık
    beyaz cüppelinin yanında deÄ?ildi, onların kaderi benim saÄ? avucumun içinde diyen birisi
    onları birer birer kaybedince bundan kendini sorumlu tutmaya baÅ?lamıÅ?tı. Ã?ok büyük
    planları, büyük amaçları vardı ama hiçbir iÅ?i tam anlamıyla bitirememek ona acı veriyordu.
    Yani genele yayarsak bu, RP içersinde dönen birçok Å?ey oldu ki hala Eldarin diyarda bozulan bazı Å?eyleri yeniden yerine getirmeye çalıÅ?ıyor, ama bunu kendisi için bir son görev olarak görmekte. Bunun içinde elinden gelen herÅ?eyi yapacak, feda edebileceÄ?i pek de deÄ?erli bir Å?ey kalmamıÅ?tı ellerinde. Bir tek kendisi ki Eldarin paranoyak bir kimse ve hayatının kimseye bir fayda saÄ?lamadıÄ?ını düÅ?ünen birisi zaten...

Daeya: Bu yüzden mi bıraktın yani?

Eldarin: Eh evet ...

Daeya: Peki. Bahaneyle Eldarin'e de deÄ?inmiÅ? olduk. Karakterinin en çok sevdiÄ?in ve en nefret ettiÄ?in yanı neydi?

Eldarin: Eldarin'in en sevdiÄ?im karakterlerden biri oldu benim. Bunda forum karakteri olmasınında büyük etkisi var tabi, ruhsal tahlillemeleri gayet hoÅ? olmuÅ?tu çünkü. Eldarin'i oynarken en sevdiÄ?im yanı esprili bir karakter olmasıydı, en nefret ettiÄ?im yanı ise, Å?izofreni hastalıÄ?ı. Ã?ünkü bundan gerçekten çok çekti.

Daeya: Peki kendinden bir Å?eyler kattın mı hiç Eldarin'e?

Eldarin: Mutlaka katmıÅ?ımdır, hem kendimden hem çevremde gördüklerimden hatta
    yaÅ?adıklarımdan. Uzun süre bir karakter üzerine yoÄ?unlaÅ?ınca ister istemez oluyor bunlar.
    Espriler, mimikler, tepkiler...Bunların bir çoÄ?u gerçek dünyada görüklerime ve
    yaÅ?adıklarıma aitti. Kendinden ne kattın diyorsun, Eldarin'in ruhsal çehresini bir yere
    kadar kendimden almıÅ? olabilirim.

Daeya: Aynı zamanda bir çok rp de Dm'lik yapıyorsun. Zevk alarak Dm'liÄ?ini yaptıÄ?ın hangi
    oyundu ve neden?

Eldarin: Rp yapmaya zaman zaman üÅ?ensem de yapmaya baÅ?ladıktan sonra bu negatiflik
    üzerimden kalkıyor diyebilirim. Bu baÄ?lamda da oynattıÄ?ım her oyunu zevk alarak
    oynattım ve oynatıyorum. Ama en zevk aldıÄ?ın oyun diyerek beni fena köÅ?eye
    sıkıÅ?tırıyorsun. Buna cevabım Azalin'in Tahtı olabilir, zira üzerine bayaÄ?ı kafa yormuÅ?tum
    ve daha kaliteli bir oyn ortaya çıkarmak için elimden e geliyorsa yapmıÅ?tım. Tabi Azalin'in
    Tahtı daha güzel olabilir miydi? Elbette daha iyisini çıkartabilirdik. Azalin'in Tahtından sona
    10 Kasabaya Giden Yol �zerinde gelebilir. O oyunda katılımcıları ve gerek oyuna
    kazandırılan anlam bakımından gerekse kaliteli roleplay den ötürü bayaÄ?ı hoÅ?lanarak
    oynattıÄ?ım bir oyundu. Belki de hiçbiri deÄ?ildi, ilk göz aÄ?rısıydı .

Daeya: Ä°lk göz aÄ?rısı olmasının ayrı bir özelliÄ?i olduÄ?u anlamını çıkıyor. Ä°lk göz aÄ?rınsa bu
    kadar basit bir açıklamayla geçiÅ?tiremezsin bence..

Eldarin: Eh basit bir açıklama yeterli deÄ?il tabi. 25 sayfaya yakın bir oyun oynanmıÅ?tı
    orada. Ä°ki tarafında belli bir amacı vardı, iki tarafta buna kararlıydı, kendilerine verilmiÅ?
    olan sorumluluk ve olası baÅ?arısızlık ihtimali iki taraf içinde büyük bir önem taÅ?ıyordu. 10
    kasabaya giden kervan ise tıpkı bir satranç tahtasında diÄ?er tüm kurmay taÅ?ların tek bir
    piyonu korumak adına birbirini ardı ardına tetikleyebileceÄ?ini andırıyordu bana hep. Ve
    piyon hareket ettirildikten sonra hakikaten tüm kurmay taÅ?lar birer birer birbirlerini yuttular. Sonunda kazanan kervanı 10 kasabaya götürmeye çalıÅ?an grup oldu. Yine de kayıplar büyüktü ve bence iki taraf da kazanamadı. Tüm bunları bana yani Dm Eldarin'e baÄ?larsak, oyuna ilk Dm olduÄ?umda baÅ?lık Adminler tarafından açılmıÅ?tı ve 4 - 5 sayfa ilerlemiÅ?ti. Rpg'yi Å?öyle bir incelediÄ?imde hiçbir konusu olmadıÄ?ını görmüÅ?tüm. Ve yine farklı tatlar ve görevlerle bu basit oyun da büyüdü ve 25 sayfalık bir oyuna dönüÅ?tü, site tarihine iÅ?ledi. Eh ben de forumda ilk oynumu baÅ?arıyla oynatmıÅ? oldum, bu da 10
    Kasabaya Giden Yol �zerinde'yi benim gözümde hep hatırlanır kıldı.

Daeya: Å?u an Dm'liÄ?ini yaptıpın Kıyametin Ayak Sesleri adlı Rp'yi nasıl buluyorsun? Her Rp'de kendini daha da geliÅ?tirdiÄ?in söz konusudur mutlaka. Ama hiç bunun tersini düÅ?ündüÄ?ün oluyor mu?

Eldarin: Hmm evet Kıyamet Rpg'lerini ardı ardına açarak sitede önemli bir iÅ? daha yapmıÅ? olduk aslında. Senkronize oyunlar dizisi...Ve tüm bu oyunları birbirine baÄ?layan ve elinde tutan bir oyun var ki o da Kıyametin Ayak Sesleri...Oyun diyarda gezen en güçlü kimseleri birbirine baÄ?lıyor ve Kıyamet gerçekleÅ?meden hemen önce diyar halklarını ve mümkün olursa diyarı kurtarmak üzerine harekete geçiriyor. Oyun gerek kalite açısından gerek drama açısından pek de fena gözükmüyor benim gözüme, oyuncular zaten kendilerini kanıtlamıÅ? kimseler. Tabi biraz yavaÅ? ilerliyor ona sözüm yok. Ama bu Å?ekilde giderse bence çok iyi olur, bizim Rpg'lerde en çok yakındıÄ?ımız mevzu bazı kullanıcıların saçmalayarak oyunun akıÅ?ını bozması. Kıyametin Ayak Sesleri'nde bunun olmaması sevindirici. Ä°kinci soruna da cevap vereyim, Ben her Rpg'de kendimi biraz daha geliÅ?tirdiÄ?imi hissediyorum. Ã?zellikle daha orjinal olaylar ve diyaloglar karÅ?ısına çıkınca bu daha bariz belli oluyor. Ama bazı arkadaÅ?lar var ki zamanla Rp'lerinin hep birbirine benzediÄ?inden, artık yeni ve orjinal birÅ?eyler üretemediklerinden bahsediyorlar. Eski Rp'lerini özler hale geliyorlar. Ama bende pek olmadı bu durum Å?imdiye kadar. Sende oluyor mu hiç? Eski Rp'lerini özlüyor musun? Daha orjinal birÅ?eylere karÅ?ı bir beklentin var mı?

Daeya: Hehe. Bazen. Ama bu tamamen Dm yüzünden oluyor. Orjinallik deÄ?il de daha çok özen arıyorum ben.

Eldarin: Evet doÄ?ru cevap da bu olsa gerek, Dm oyuncunun karÅ?ısına kliÅ?e Å?eyler koydukça bu insanı sıkıyor ve eskiyi, orjinal olanı özlemeye baÅ?lıyor. Veya dediÄ?in gibi
    özeni...

Daeya: Bence bir Rp açılmadan 100 kere düÅ?ünmeli Dm. Ne kadar bu iÅ?te iyi de olsa..Bir yerde gerekiyor.

Eldarin: Hazırlanma açısından elbette bu olmalı, ama ben birçok Rp'ye tam olarak hazırlanmadan giriyorum diyebilirim. Ã?ünkü her halükarda bir yerden sonra oyun senin kontrolünden çıkıyor ve apayrı bir yola sürükleniyor. Ama tabi deÄ?iÅ?en duruma da hazırlanmak ve yeri geldiÄ?inde anlık müdahalelerde de bulunmak gerekir ki bu da Dm'liÄ?in kurallarından biridir. Yoksa hiçbir oyunun devamlılıÄ?ı saÄ?lanmaz, oyun sürekli bir yerde kesilir, hiçbir Å?eye benzemez.

Daeya: Dm'liÄ?e yeni baÅ?layan kullanıcılarımız için eklemek istediÄ?in bir Å?ey var mı? Ya da buradan tüm Dm'lere iletmek istediÄ?in bir mesaj?

Eldarin: Yok ne desem komik algılanacaktır. Bir Å?ey demesem en iyisi Smile

Daeya: O kadar komik bir site miyiz canım alla alla Smile

Eldarin: O zaman Dm'liÄ?e yeni baÅ?layan kullanıcılarımıza Dm'likten korkmamaları
    tavsiyesinde bulunabilirim. Belli noktalarda tıkandıÄ?ınız, oyunun devamının gelmediÄ?i, anlık
    tepkileri veremediÄ?iniz ya da bu konuda baÅ?arılı olamadıÄ?ınız olabilir. Yine de tüm bu
    hataları yapsanız bile bir süre sonra iyi oynatmaya alıÅ?acaksınız, bu sorunlar aslında iyi bir
    Dm olma yolunda atılmıÅ? adımlardır.

Daeya: DiÄ?er Rp'leri de takip ediyorsun sanırım. Diyarlarda büyük bir hareketlilik var.
    Bunu neye yorumluyorsun? Herkes bir panik içinde.

Eldarin: Eheh...Kıyamet ayak sesleri duyuluyor olmasın sakın???

Daeya: BilemeyeceÄ?im. Ben sana soruyorum...

Eldarin: Evet diyarı büyük bir kıyamet bekliyor demiÅ?tik, ve bunun için Kıyametin Ayak
    Sesleri adlı oyunda seçilmiÅ?lerimiz oynuyor. Ama halledilmesi gereken baÅ?ka meselelerde
    var tanrıların gözünde. Kimi tapınaklarını kurtarmaya çalıÅ?ıyor, kimi inananları için bir çıkıÅ?
    yolu aramakta, kimi ise hala diyarı ele geçirme hayalleri peÅ?inde evanjelistlerinin
    aktivitelerini destekliyor. Ve tanrılar arasında geçen tüm bu meseleler, iÅ?in odak
    noktasıyla, diyar ile, diyar üzerinde onları temsil eden lider pozisyonundaki kimseler ile
    mümkün. Tanrılar inananlarına birer birer görevler vererek içinde bulundukları durumdan
    en iyi Å?ekilde sıyrılmanın yolunu arıyorlar. Ve buna baÄ?lamla önemli görevleri
    gerçekleÅ?tirmek üzere büyük bir hareketlilik yaÅ?anıyor. Gelecek neler gösterir bilinmez...

Daeya: Tanrıların düÅ?eceÄ?i söyleniyor. Buna ne diyorsun. Diyarda sadece tek bir tanrı
    kalacakmıÅ?...

Eldarin: Yok bu hem teorik, hemde mantıken mümkün olamaz. Tek bir tanrı, diyar ve onu
    çevreleyen düzlemsel alanın kontrolünü üstlenemez, bunun için bir pantheon
    görevlendirilmelidir ki Å?imdi kullandıÄ?ınız pantheon da 12 tanrıdan oluÅ?makta. Bu tanrıların hepsi farklı güçler üzerinde hakimiyet sahibi ve sahip oldukları bu hakimiyet ile düzlemler üzerindeki dengeyi saÄ?lamakla yükümlüler. Aynı Å?ekilde tanrılar çeÅ?itli arketipleri desteklerler ki bu da iÅ?i mantıken yürüten kısımdır. Tek bir tanrı aynı anda hem iyiyi, hem kötüyü, hemde dengeyi savunamaz. Bunun için farklı seslerin ve farklı güçlerin temsilcileri gerekmektedir. Bu da pantheon'lar ile mümkün. Ama sanırım diyara tek bir tanrı hükmedecek derken kastın Ä°simsiz Olan'dan bahsetmekti. Hani Å?u Apocalypse'i minicik bir demiplane'e hapseden muazzam güçteki tanrı...

Daeya: Ahuahuaua evet.

Eldarin: Ä°simsiz Olan'ın hikayesinden sitede biraz bahsetmiÅ? olmam lazım. Kendisi pantheon'lara gizlice sızan ve büyük bir gizlilik ile girdiÄ?i pantheon lardaki Ulu Tanrıların güçlerini birer birer emerek pantheon daki güç dengelerini bozan, iÅ?ini bitirdikten sonra da yine gizli bir Å?ekilde kendisini baÅ?ka bir boyut içersinde baÅ?ka bir pantheon a sokan tam tabiriyle "Kan Emici" bir tanrı. Son kurbanı da FrpWorld pantheon'u olsa gerek. Ama bu sefer iÅ?ler karıÅ?abilir...

Daeya: Kaos'un müridleri tapınaklarını baÅ?ka bir boyuta taÅ?ıdılar. Her tanrı'nın böyle bir Å?ey yapma ihtimali var mı yok mu bilmiyorum ama eÄ?er varsa kıyametin ne anlamı olur?

Eldarin: Tanrıların bunu yapma gibi bir imkanı vardır tabiiki. Ama nereye taÅ?ıyacaÄ?ın önemli. DıÅ?boyutlar bilinenin ötesinde tehlikeleri içlerinde barındırırlar. Ä°lk anda bu hareketi yapmak mantıklı görülebilir fakat iÅ?i derinlemesine incelediÄ?imizde aslında hiçte öyle deÄ?ildir. Sizin tapınak Outer Planes'e Kaos büyüsü ile çekildi mesela. Pandemonium fısıldayan çıÄ?lıkların dinmediÄ?i boyut olarak bilinir. Normal Å?artlarda bir ölümlünün ilahi bir boyutta yaÅ?aması imkansızdır. Sizin elinizde buna bir nebze karÅ?ı koyacak bazı güçler var ama olmaması tam bir katliam anlamına gelirdi. Ama yine dediÄ?im gibi düzlemler arasında taÅ?lar çok ince bir ayarla üstüste yerleÅ?tirilmiÅ?tir. Bu taÅ?lardan birini kıpırdatmanız büyük felaketlere yol açabilir. Her tanrının inananlarını ayrı bir boyuta çekmesi büyük bir felakettir. Ki Å?u anda da farkındasınızdır ki Pandemonium felaketin ta kendisi. Orada lanetlenmemiÅ? birÅ?ey bulabileceÄ?inizi hiç ama hiç sanmıyorum...

Daeya: Valla bana bakma ben apayrı bir yerdeyim. Sence diyarlardaki durumun sonu ne olacak?

Eldarin: Hmm sonucu tahmin etmek güç, herÅ?ey oyuncuların ellerinde. Potansiyelleri neler
    ortaya çıkarır bilmiyorum. BaÅ?arısızlık büyük felaketlere yol açabilir, baÅ?arı dahi yeterli olmayabilir. Bunun için oyuncuların beklenilenin ötesinde performans sergilemeleri gerekir ki ben daha bunu pek kimsede görmedim. Ã?nemli bir iÅ? baÅ?aran oyuncunun ismi hiç kulaÄ?ıma gelmedi. Bu konuda ben de senin gibi beklemedeyim. Umarım oyunlar istediÄ?im gibi son bulur. Yani baÅ?arı ile, ki oyunlar dizisi üzerine aylar önceden konuÅ?ulmuÅ?tu. Onca hazırlıÄ?ın sonunda baÅ?arısızlıÄ?ı ben pek tahammül edemem açıkçası .

Daeya: Very Happy Nacizane sitemizin genelini nasıl buluyorsun? Eksikleri olan bir site mi yoksa fazlasına sahip olan bir Frp sitesi mi?

Eldarin: Belli konularda eksiÄ?iz kabul ediyorum. Ama Türkiye'de Frp hususunda bu iÅ?i en iyi yapan sitelerden biri olduÄ?umuzu rahatlıkla savunabilirim.

Daeya: Sitemizin reklamı iyi yapılıyor mu? Ä°nsanların çoÄ?u hala böyle bir sitenin varlıÄ?ından haberdar deÄ?il. Bu konudaki çalıÅ?malar ne derecede?

Eldarin: Evet hala bazı kendinibilmezler FrpWorld'den bihaber. Reklam konusunda son zamanlarda bazı adımlar atmıÅ? bulunmaktayız, ama yeterli deÄ?il elbette. Ã?alıÅ?malarımız içersinde Ã?niversitelerin FRP Toplulukları ile iletiÅ?ime geçmek, onlardan hem bilgi hemde destek almak, aynı Å?ekilde destek sunmak. Ã?te yandan benzer fikirlerin savunucusu olduÄ?umuz siteler ile yine birbirimize destek oluyoruz. Bunun dıÅ?ında benim yaptıÄ?ım birÅ?ey yok. Yine site Adminlerimizden Maniak yeni kullanıcılar ile birebir ilgilenme konusunda görevli. Bu iÅ?e de ufak ufak ısınıyor. Yakın zamanda FrpWorld'ün daha da güzelleÅ?en, bilgiyle donanan bir site olacaÄ?ını düÅ?ünüyorum, ki daima bunun için emek harcıyoruz zaten hepimiz.

Daeya: Site yönetiminin deÄ?iÅ?tiÄ?ini yeni kullanıcılarımız hariç herkes biliyor. Buna neden ihtiyaç duydunuz.? Ã?ünkü belki biraz ispiyonlamak biraz da Å?ikayet etmek gibi olacak ama bazı arkadaÅ?lardan duyuyorum yeni yönetimin pek iyi olmadıÄ?ı, eski sistemin daha düzen saÄ?layıcı olduÄ?u kanaatindeler. Hatta sitenin iyiye gideceÄ?i yerde daha da kötüye gittiÄ?ini düÅ?ünen arkadaÅ?larımız var.

Eldarin: Eski sistem derken Saray Sisteminden bahsediyoruz deÄ?il mi?

Daeya: Evet.

Eldarin: Hmm aslına bakılırsa kendi açımdan söyleyeyim, sistemin deÄ?iÅ?mesi bana yaradı . Ama dediÄ?in doÄ?ru olabilir, yönetim sistemi getirdiÄ?inden çok Å?ey götürdü benim gözümde.

Daeya: Eskiden moderatör olarak kabul edilmeyen kiÅ?iler artık alt admin oluyormuÅ?. Buna isyan eden, siteyi bu Å?ekilde görmeye tahammül edemediÄ?ini anlatan arkadaÅ?lar var. Sistemin deÄ?iÅ?mesi senin açından neden yaradı?

Eldarin: Ã?nce sondan baÅ?layayım. Bana yaradı çünkü ben sitede dinamik çalıÅ?mayı isteyen biriyim. Saray sistemi hem moderatörlerin çalıÅ?ma gücünü azaltıyor hemde alınan kararlar açısından bariz bir yavaÅ?lık veriyordu. Bunun için uygulamalar oldukça azalıyordu. Moderatörler siteye giriyorlar 2 3 saat sitede online bulunuyorlar ve sadece Saraya mesaj atıyorlardı. Bu da iÅ?lerin sıfırlanması demek oluyordu doÄ?al olarak. Saray kapatıldıktan sonra iÅ?ler iki üç kiÅ?inin kararları ile yürümeye baÅ?ladı. Bu kararlar bazen doÄ?ru oldu bazen yanlıÅ?. Ama daha önemlisi bir karar vermek kararsız kalmaktan iyi oldu. Hata yapa yapa artık nasıl doÄ?ru iÅ?in yapılacaÄ?ını öÄ?rendik ve iÅ?leri daha sıkı bir Å?ekilde ele aldık. Evet eskiden moderatörlüÄ?e kabul edilmeyen kimseler Å?u anda site yönetiminde mevcut, hatta toy dediÄ?imiz kimseler bile Å?u anda sitede yetki sahibiler. Zaten sarayın kapatılmasındaki amaç sitede iÅ? yapmak isteyen arkadaÅ?ların önünü açmaktı. Ä°Å? yapabiliyorlarsa ne ala, öyle deÄ?il mi?

Daeya: Eh orası öyle tabi de arada yine de bir tezatlık oluÅ?turuyor.

Eldarin: Tahammül edemeyen arkadaÅ?lar olabilir, tezatlarda olabilir. Ama bekleyip
    görmekle alakalı bu iÅ?ler. Bana da zamanında bu iÅ?ten anlamaz etmez deniyordu. O yüzden bu konu hakkında kimseye söyleyecek kelamım yok.

Daeya: Kelam falan fazla edebiyatik konuÅ?tun ya sen makina.! Ehhem neyse sitemize yeni bölümler açıldı ve takip ettiÄ?im kadarıyla da yeterince aktif haldeler. Ne düÅ?ünüyorsun bu konu hakkında bence çok iyi oldu.

Eldarin: Bilmem bir an gaza gelmiÅ? olabilirim, arada oluyor. Very Happy Evet Anime ve Sanat bölümleri açıldı. Daha her ikisini de detaylı inceleme fırsatım olmadı ama aktiflikleri memnuniyet verici. BaÅ?ta bölümleri açarken hep bir kuruntu olmuÅ?tu içimizde ama güvenilir kimselerden destek alınca bunun üstesinden de geldik. Bence de çok iyi oldu.

Daeya: yeni bölümlere açıÄ?ız diyorsun yani.

Eldarin: Sitemiz ile uyum içersinde çalıÅ?acaksa, kullanıcı kitlemize hitap ediyorsa neden olmasın .

Daeya: Hakan son olarak eklemek istediÄ?in bir Å?ey var mı?

Eldarin: Bilmem bana sormak istediÄ?in bir Å?ey var mı?

Daeya: Bilmem senin "ah keÅ?ke Å?unu sorsa da cevaplasam" dediÄ?in bir Å?ey var mı? Very Happy

Eldarin: Razz Yok ya anlatacak çok Å?ey var da hepsinden bahsedecek zamanımız ve yerimiz
    yok.

Daeya: Tamam o zaman ben de daha fazla ısrar etmiyorum ve bu güzel sohbet için
    teÅ?ekkür ediyorum.

Eldarin: Benden de teÅ?ekkürler, umarım eskisinden çok hit alır bu röportaj.

Daeya: Artık eskisi kadar popüler deÄ?ilsin çok yaÅ?landın.

Eldarin: Elder in oldum. Bu arada yarın öbür gün yine silinir mesajlarımız bir daha yaparız
    röportaj deÄ?il mi?

Daeya: Tabi tabi yaparız gene yalama oldu zaten site Very Happy

Eldarin: Haftada bir Eldarin'le röportaj düÅ?ünsene. Eveeeeeeet, bu haftaki konuÄ?umuz
    da Eldariiiiiiin. "�ilek: Eee nasılsın gene Eldarin" "Hakan: Kusçam artık yeteeeeeer." Very Happy
    Kusuk kusuk muhabbetler dönüyormuÅ? artık, soracak birÅ?ey bulamıyorsun sen de. Saçma
    sapan espriler vs.

Daeya: Ya gidiÅ?at da onu gösteriyor zaten. Ä°Å?te beklenen süpriz konuk Eldarin!!!

Eldarin: "Seyirciler: aaaaaaaaaa...yine miiii"

Daeya: Seyirci denmez ona bir kere okuyucu denir.

Eldarin: Neyse iÃ…?te.

Daeya: Tamam yeter artık cılkı çıktı valla Å?imdiden Very Happy

Eldarin: Peki peki.

Daeya: Bu güzel sohbet için tekrar teÅ?ekkür ederim.

Eldarin: Ne demek ben teÅ?ekkür ederim. Ä°yi çalıÅ?malar kolay gelsin.

Daeya: Ã?ok teÅ?ekkür ederim. Sana da kolay gelsin.

Last edited by Daeya on Wed Jul 05, 2006 11:31 pm; edited 1 time in total
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 05, 2006 11:08 pm Reply with quoteBack to top

SÄ°TE KURUCULARIMIZDAN MANIAK Ä°LE SÄ°ZE Ã?ZEL SOHBET!

Sitemizin admini Maniak ile çok güzel bir röportaj yaptım. Daha doÄ?rusu röportajdan çok hoÅ? bir sohbet oldu.

Dün gece rica ettim kendisinden "bir ara seninle röportaj yapabilir miyiz site için" diye. SaÄ?olsun "yapalım baÅ?la hemen" dedi, kırmadı beni Very Happy Eh peki madem diyerekten baÅ?ladı bu güzel sohbetimiz..

Daeya: Aslında biz seni biliyoruz fakat bir çok kullanıcı için aniden ortaya çıkan admin oldun. Nedir bunun hikayesi??

MaNiak: E pes valla kısa bir Å?eyler sor.

Daeya: Röportajdayız bunun kısası uzunu mu olur canım?

Maniak: Tamam anlatayım hemen. Å?imdi benim site üyeliÄ?im çook eskilere 8. üyeliÄ?e kadar dayanır. Bundan sonra çok sıkı bir çalıÅ?mayla siteyi bir yerlere getirene kadar devam eder sorasında ise öss derdiyle bölünür. Ä°Å?te talihsiz günler baÅ?lar; öss'den sonra hemen bir taÅ?ınma curcunası baÅ?lar ve taÅ?ınılır ama bir bakılır ki, adsl'i geçelim telefon bile yok ve öss kazanılamaz....Bir sene daha öss'ye çalıÅ?ılırken evde binbir yokluk çekilir sonra ise biliyorsunuz geldim iÅ?te herÅ?ey yoluna girdiÄ?inde. Ve eskiden yaptıÄ?ım iÅ?lere döndüm; insan iliÅ?kileri, rp planlamaları, projeler, sitenin akli saÄ?lıÄ?ı falan böyle uÄ?raÅ?maya devam ediyorum. Sır yok yani anlaÅ?ılacaÄ?ı herÅ?ey ortadaydı ama bilmek istemeyenler bilmediler, dönmemi istemeyenler ise unutturdular beni diyebiliriz. En eski yönetimden beri ayakta ve sitede olmam, hırsarımla baÅ?arıyı doÄ?ru orantılamam belki bazılarını kızdırdı, bazılarını endiÅ?elendirdi. Yönetime döndüÄ?ümde yönetimin çoÄ?u çalıÅ?ma Å?eklimi bilmediÄ?i için kuÅ?kulandı ama Å?u anda çok uyumlu çalıÅ?maktayız.

Daeya: Sitenin en eski yöneticilerinden biri olarak hatta kurucularından diyelim, sitenin içinde bulunduÄ?u durumu, yönetim de olmak üzere nasıl buluyorsun yada deÄ?erlendiriyorsun?

MaNiak: Valla Å?öyle kısaca özetliyebilirim ki, her yönetim kötü zamanlar geçirir. Biz kendi içimizde çok uyumluyuz sitede görünmeyen arkadaÅ?lar bile çok iÅ? yapmaktalar ve çok yorulmaktalar ama asli görev baÅ?ında olması gereken bazı mod. arkadaÅ?lar görevlerini aksatmakta ve bunların kamuflesi için bizim içimizdeki arkadaÅ?lara iÅ? yapmıyormuÅ? muamelesinde bulunmaktalar belki bunun nedeni hırstır, bir üst yönetim hırsıdır bilinmez ama biz kendi içimizde gayet istikrarlı çalıÅ?maktayız bir kaç arkadaÅ?ımız hiçbirÅ?eyden haberdar olmadan adminler arasında gerginlik varmıÅ? gibi açıklama yapsalar da, ara sıra yönetim daÄ?ılmakta falan gibisinden, yok öyle bir Å?ey ve biz saraydan da aynı istikrarı bekliyoruz.

Daeya: Kullanıcılar bakımından ve sitemizi nacizane içeriÄ?i bakımından nasıl deÄ?erlendiriyorsun?

MaNiak: Ã?ok kullanıcısı olan bir siteyiz ve gönül ister ki hepsi aktif olsun. Bunun için çalıÅ?ıyoruz herkesin aradıÄ?ını bulabildiÄ?i bir yer olucaz. Zaten çok yakındır...Ã?oÄ?u yerine hepsi olacak.

Daeya: Biliyorsun ki geçen günlerde Frpworld Postasında bir haber yayınladım diyarımızdaki deÄ?iÅ?im ile ilgili. Bu konuda bize biraz daha detaylı bilgi vermen mümkün mü?
    MaNiak: DeÄ?iÅ?imden herkes mutlu olacak bunu garanti etsem herkesin içi rahatlar aslında ama ben biraz daha bilgi vermeyi uygun bulmuyorum çünkü, aÄ?zımdan çıkan her sözün, bir oluÅ?unun olması gerekir. Å?imdi bir Å?ey sölersem ve gerçekleÅ?tirmezsem bu hoÅ? durmaz, benim bu sitedeki duruÅ?uma yakıÅ?maz.

Daeya: Peki ben sorayım sen cevpla madem anlatmayacaksın...

MaNiak: Cevabını alabileceÄ?in sorular sorduÄ?un sürece cevplamaktan mutluluk duyarım.

Daeya: Diyar haritası neden o kadar büyük yapıldı? Kullanıcı sayımız yapılan haritaya kadar oldukça azken?

MaNiak: Aslında kullanıcı sayımız haritanın var olan kısmını doldurur da taÅ?ırır ama zaten aktif kesimin üzerinde rahat edebileceÄ?i bir coÄ?rafi düzenle, sosyo ekonomik düzenle yapılması Å?arttı. Mesafeler bazında büyük olduÄ?u doÄ?ru ama dünya üzerinde duruÅ?u, Kuzey Amerika ve Orta Amerika kadardır haritanın Å?u günkü hali.

Daeya: Eskiden kullanıcılarımızın karakterleri baya bir uÄ?raÅ? verdikten sonra rp'lerde tanrı olabiliyorlardı ama yeni sistemde tanrıları da dm'ler yönetecek ve bundaki amaç da adam kayırmayı engellemekmiÅ?. Daha önce adam kayırma mı yapıldı da böyle bir deÄ?iÅ?im uygun görüldü?

MaNiak: Hayır burada ki amaç adam kayırmayı önlemek deÄ?ildir daha önce de böyle bir Å?ey olmuÅ?sa bile o zaman bir cezai yaptırım olmuÅ?tur sorasında da önüne geçilmesi için elden gelen arda konmamıÅ?tır. Burdaki amacı açıklamak gerekirse biraz daha gerçekçi bir diyar ve daha az epik olan oyunların oynanıp daha çok zevk wermesidir. Å?u anki yok oluÅ? rp'lerinden canlı çıkan karakterler ise diyarın sayılı efsaneleri olmak yolundadır. Bunun bilincinde davranmaları gerekir. Diyar daha gerçeÄ?e yakın olması için daha düÅ?ük lvl'larda karakterler barındırmaktadır ve yeni sistemde de karakterler düÅ?ük lvl'larda yaratılacaktır. Hatta buna bu diyarda bile baÅ?lanmıÅ?tır.

Daeya: Peki sayılı olan efsane karakterlerin lvl'ları yüksek, mesela benim karakterimi örnek alırsak. Yaratılacak olan karakterlere kıyasla arada baya bir fark olacak. Biz kendi karakterlerimizle davam edebilecek miyiz açılan rp'lere, yoksa biz de yeniden karakter mi yaratacaÄ?ız?

MaNiak: Yoo siz devam edebileceksiniz ama çoook dikkatli olmalısınız çünkü büyük güç büyük sorumluluk isteyecektir. EÄ?er bir tehlikeye girecekseniz emin olun bu seviyenizle eÅ? deÄ?er bir tehlike olacaktır. Yani kısacası seviyelerin yüksek yada düÅ?ük olması karakterleri pek ayırmayacak Å?ekilde düzenlemeler mevcut.

Daeya: Tapınaklarda toplanmalar bitiyor diye duydum tarikatlar olacakmıÅ?. Tapınakların önceliÄ?ini yitirmesinin nedeni nedir?

MaNiak: Tapınaklar önceliÄ?ini yitirmeyecek, tanrılar güçlerini verecek, seçilmiÅ?ler gene olabilir ama tarikatların ön planda olması Å?ebekeleÅ?mekten öte gelir. Bu tarikatlar arasında din, mezhep tarikatları da olacaktır.

Daeya: SeçilmiÅ?ler gene olabilir derken neyi kast ettin?

MaNiak: Yani eski seçilmiÅ?leri hatırlarsak özel güçler vaad edilen tanrıların din adamlarıydılar. Å?imdi ise özel güçler vaad edilmeden mezheplerin kendi aralarında onları yönetecek olarak seçtikleri seçilmiÅ?ler olabilir. Yani bir nevi Å?ampiyonlar.

Daeya: Peki eski seçilmiÅ?lerin bu yeni diyardaki konumları ne olacak?

MaNiak: SeçilmiÅ?likten gelen güçleri maalesef onları terk edecek ama baÅ?ka bir kayıpları olmaz diyorum. Hatta avantajları olabilir akıllarını kullanırlarsa. Ama bilsinler ki eski tanrılarından bir hayır yok. Herkesin yeni Å?eyler öÄ?renmesi gerekecek bu diyarda buna emin olsunlar.

MaNiak: Hatta bu diyar iyice özümsenip yaratılan karakterler, eski diyardan gelen karakterlerden düÅ?ük seviye olmalarına karÅ?ın, kuralları ve kültürleri ne bileyim yaÅ?adıkları yerleri bildiklerinden çoook daha avantajlı olacaklardır. Yani rakamlardan çok artık roller konuÅ?acak.

Daeya: Yani buna tam olarak sayısallık önemini yitiriyor diyebiliriz?

MaNiak: Evet bence çok da güzel oluyor. Yani herkesin artık rol yapması ve bu iÅ?ten zevk alması öne çıkıyor. Sayısal hırslar çok da önemli olmayacak.

Daeya: Yeni diyarın sistemi tam olarak nasıl iÅ?leyecek?

MaNiak: Aynı sistem aslında ama deÄ?iÅ?tirilemez olan Å?eyler olacak ve dm'lerin bunları gayet iyi bir Å?ekilde öÄ?renmeleri, bunu çok iyi bir Å?ekilde senaryolarında oturtmaları gerekecek. Yani dünyanın kaderiyle oynamayı bırakın bir Å?ehrin sosyo-ekonomik yapısını bile bozamaz bir oyun. Bunlara izin verilmediÄ?i sürece de oyunlar gerçeklikten kopmaz ve daha zevkli hale gelir. Bir örnek vermek gerekirse; bir savaÅ?çı, bir çocuk tarafından öldürülebilecek. Ã?ünkü aslında bu iÅ?ler böyledir, gerçek yaÅ?ama ne kadar yaklaÅ?ırsa bir diyar, o kadar zevk werir. Birisi karaciÄ?erinden bir yara aldıktan sonra benim 3000 hp'm var deyip 10 saat koÅ?amayacak. Oyunlar daha çok gerçekçilik tabanına oturacak.

Daeya: Buna alıÅ?mak yada eski alıÅ?kanlıklardan vazgeçmek diyelim biraz zaman alacak gibi görüüyor. Yeni sistemi, yeni diyarı beÄ?enenler kadar beÄ?enmeyecek, eski diyarı arayacak kullanıcılarımz da olacak muhtemelen. Peki tüm bu sistemi en iyi Å?ekilde yönetecek kadar bilgili ve yaratcı dm'lere sahip miyiz? Dm'lerimiz bu yeni sisteme ayak uydurabilecekler mi? Bunun için ne gibi çalıÅ?malar yapılıyor?

MaNiak: Dm'lere listeler verilecek. Oyuncuların bilmeyeceÄ?i sayısal deÄ?erler vs.ler. Bunları iyice bilen her dm oyun oynatabilecek ve zaten biz hep yanlarındayız tıkandıkları noktada desteklerimizi esirgemeyeceÄ?imizden emin, içleri rahat oyun oynatacaklardır. Oyun raporları da yazılabilir aslında bilemiyorum tam olarak ama asıl iÅ?in özü ailedir. Kimsenin düÅ?mesine izin vermemektir.

Daeya: Site, yeni diyarcılar ve eski diyarcılar olmak üzere 2'ye ayrılmazsa çok iyi olur. "Ne yani ben o kadar kasayım, elin veledi gelsin karakterimi öldürsün olmaz o iÅ?" diyenler ve bunu dm'e de mal edenlerimiz de olacaÄ?ı gibi "yoo çok da iyi oldu, hak yerini buldu" diyen kullanıcılarımız da olabilir.

MaNiak: Valla her karakter böyle ölmeyecektir bunun için endiÅ?elenmeye gerek yok. Ama eski sistemdeki rahatlıkta yok. Ben lvl 15'im bana bir Å?ey olmaz diye gezemeyecek hiç kimse. Daha çok roller önemli, iÅ?te dostlar, ittifaklar, bilgiler, sonra iÅ? iliÅ?kileri vs.. bunları oturtan ve kendini saÄ?lama alan karakter ölmez, ama adam lvl15'im diye her belaya balıklama dalarsa bir Å?ekilde belasını bulacaktır.

Daeya: Dm'lerde aranan ilk özellik ne olmalıdır sence? Ve kullanıcılarımız dm olmaya karar verdikten sonra baÅ?vuruyu nereye yapıyor? Ve bu baÅ?vuru sonucunda onları ne bekliyor? Dm olduktan sonra kendilerine ne gibi yetkiler veriliyor?

MaNiak: Dm'ler dilek kuyusuna yada direk olarak adminlere baÅ?vurabiliyor. Oyun deneyimi ve istenilen kurallara uyabilmesi, yaratıclık, bunlar aranmalıdır iyi bir dm'de. Ä°stedikleri zaman oyun açabilmeleri saÄ?lanıyor, diyar üzerinde yorum yapabilme, planlarını açıklama, diyarda ekler yapabilme ve ufak deÄ?iÅ?ikliklerine izin verilebilir zannediyorum.

Daeya: Rplere bakıldıÄ?ında ArayıÅ? adlı rp'nin bir süredir durduÄ?unu görüyoruz. Sadece Kırık Ayna'dan Yansımalar adlı rp iÅ?liyor. Kıyamet ne zaman son bulacak? Ayakta kalan tanrı olacak mı?

MaNiak: Bunları söylersem bir zevki kalmaz bekleyiÅ?in. Sadece söyleyebileceÄ?im bütün rp'lerde sona yaklaÅ?ılıyor.

Daeya: Ufak bir tüyo versen?

MaNiak: Nasıl bir Å?ey istiyorsun?

Daeya: Vallaha elinde ne varsa olur be! SipariÅ?le mi alacaz bilgiyi Very Happy Å?öyle allengirli bir Å?eyler olsun.

MaNiak: Ya Å?öyle söyleyeyim; bu dünyadan ümidinizi kesin arkadaÅ?lar artık!

Daeya: Dur ne soracaÄ?ımı unuttum!!

MaNiak: Yaa iÅ?te aklını baÅ?ından alırım adamın.

Daeya: Hıhı tabi ben de öyle demiÅ?tim zaten. Aaa ama trak geldi hiç hoÅ? deÄ?il.

MaNiak: Trak ne ya?

Daeya: Tiyatrocuların kullandıÄ?ı bir terim.

MaNiak: Hmmm ben anlamam tiyatrocu muyum?

Daeya: Peki hali hazırda baÅ?ka bir deÄ?iÅ?im söz konusu mu site içinde?

MaNiak: Mesela?

Daeya: Ne bileyim gerek sunucu olarak, gerek Ã…?ekil olarak, gerekse yeni kurallar olarak.

MaNiak: Å?ekil olarak olacak bir Å?eyler ama bakalım planlarımız var.

Daeya: Ne gibi peki? OluÅ?an belirli bir taslak var mı?

MaNiak: Taslak?

Daeya: Evet taslak. Å?imdi "taslak ne?" deme bana da ölmeyeyim Å?uracıkta.!

MaNiak: Ya Å?imdi taslaklar var da ben bir Å?ey biliyorsun da soruyorsun sandım. Very Happy Taslaklardan bahsedemem. En baÅ?ta söylediÄ?im gibi eÄ?er bir Å?eyler anlatır ve yapamazsam bu sitedeki duruÅ?uma ters düÅ?er.

Daeya: Tüh yutmadın bunu.

MaNiak: Yaa iÅ?te öyle.

Daeya: O zaman seni daha fazla zorlamıyor ve gecenin saat 02:30'unda uykusuz kalıp sorularımı cevapladıÄ?ın için teÅ?ekkür ediyorum.

Maniak : Ne demek ben teÅ?ekkür ederim. Güzel oldu güzeel..

Daeya: Evet öyle oldu Smile Son rötuÅ?lardan sonra tamamdır Smile

Maniak: O zaman sana kolay gelsin.

Daeya: Merci efem.

Maniak: Eh o zaman ben yatayım. Hadi sana iyi geceler. Var mı benden istediÄ?in bir Å?ey?

Daeya: Very HappyVery Happy Yok saÄ?ol. Sana da iyi geceler, tatlı rüyalar. Senin var mı benden bir
    istediÄ?in?

Maniak: Aynısını forward ettim. Hadi öpüldün bye.

Daeya: Bye..

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum