Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Hangisinden çekinilmeli?
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Hangisinden çekinilmeli? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Chade_Fallstar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Nov 20, 2005 6:12 am Reply with quoteBack to top

belkide acizliÄ?inin yanında kalın kafalısın belkide... Razz Å?imdi orda snin kimden korkucaÄ?ın snin kim olduÄ?una baÄ?lı demek istedim.

Bn gerçekten de nie kimseden korkuyiımki Twisted Evil bn sadece yetenekliden yada sadece zekiden çekinmem bn ikisinin birleÅ?imi bi hırsızdan çekinirim ondanda kork snde ille birinden çekinceksen bnden çekin hatta çekinmekle kalma kork
    Back to top View user's profileSend private message
    paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Sun Nov 20, 2005 6:31 am Reply with quoteBack to top

farklı fikirlere sahip olsakda iletiÅ?imin ne kadar önemli olduÄ?u konusunda uzlaÅ?acaÄ?ımıza inanıyorum.sarfedilen cümlelerden hangi anlamların çıkarılmasının daha doÄ?ru olduÄ?u konusuna girmycem,tabiki senin için sakıncası yoksa.

Quote:
    bn sadece yetenekliden yada sadece zekiden çekinmem

düÅ?üncesine kesinlikle katılmıyorum.zeki karakterler yeteri kadar zekilerse,yetenekli karakterleri kullanabilirler.zekanın hafife alınmaması gerektiÄ?ine inanıyorum.kaldıki benim rp'im zeka üzerine,zekice hazırlanmıÅ? planlar üzerine kurulu.üstesinen gelinmesi zor görünen,yeteneklerin aÄ?ırlıklı olarak kullanılmasıyla uÄ?raÅ?tıracak görevleri zeka sayesinde,baÅ?ka karakterleri kullanarak zorlanmadan aÅ?tıÄ?ım oldu.seninle daha yakından tanıÅ?mak,bu oyunları tartıÅ?mak ve fikrini almak isterim.uygun görürsen msn'ime rahatlıkla ulaÅ?abilirsin.

özetle zekanın önemine inanıyorum.yeri gelince zeka,bilgi ve geleceÄ?i görme yetisi çoÄ?u yeteneÄ?in açamayacaÄ?ı kapıları açabilir.bu benim fikrim,katılmak yada katılmamak tabiki sana kalmıÅ?.fikrine saygı duyarım,gerekirse cevabını vermeye çalıÅ?ırım.

saygılarımla
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Chade_Fallstar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Nov 20, 2005 6:40 am Reply with quoteBack to top

anladım ne demek istediÄ?ini

ama o zeki elemanın elinde yeterli olanak yoksa o eleman bi hiç deilmidir?
    yeteneÄ?i ve zekası olansa fırsatı görür yeteneÄ?ini kullanır

bu tabii bnim fikrim herkesin fikrine saygım vardır ama kabul etcem die bi Å?art yok Razz
    Back to top View user's profileSend private message
    paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Sun Nov 20, 2005 7:15 am Reply with quoteBack to top

Quote:
    ama o zeki elemanın elinde yeterli olanak yoksa o eleman bi hiç deilmidir?

o eleman bir hiçtir ama zeki elemanın elinde olanaÄ?ı olacaÄ?ına inanıyorum.

Quote:
    yeteneÄ?i ve zekası olansa fırsatı görür yeteneÄ?ini kullanır

bence zekasınıda kullanmalı.bugüne kadar karÅ?ılaÅ?tıÄ?ım hırsızların çoÄ?u yetenekleri ve zekalar doÄ?rultusunda hareket ettiler.ama yetenek aÄ?ırlıklı.

örneÄ?in hırsızlık için bir maÄ?araya girmek gerekiyorsa hırsız düÅ?ünür.nezaman girsem,hangi yolu izlesem vs. en zekice olduÄ?una inandıÄ?ı zamanda,zekice olduÄ?una inandıÄ?ı yoldan ilerler.sonuçta yeteneklerini ve zekasını kullanmıÅ? olur.

benim stratejilerim daha farklı.maÄ?araya girmem gerekiyosa en uygun zamanı beklemekten ziyade en uygun zamanı oluÅ?turmaya çalıÅ?rım.bunun için araÅ?tırır,gözlemler,bilgi toplarım (bu arada bilgi kaynaklarının güvenilirliÄ?i tabiki çok önemli).elde ettiklerimin doÄ?rultusunda planımı yapar,maÄ?arayı mümkün olduÄ?u kadar Exclamation savunmasız hale getiririm (bu arada kastettiÄ?im sahipsiz deÄ?il,çete vb. kontrolünde bir maÄ?ara).

araÅ?tırma sonucunda belkide iÅ? öyle bir hale gelir,öyle bir plan yaparımki elimi kolumu sallaya sallaya,nöbetcilerin selamlarına karÅ?ılık vererek içeri girer istediÄ?imi alır ve çıkarım.içerdeyken onuruma bir davet verilmiÅ?,Å?arap ve yiyecek ikram ediliyorda olabilir Cool ama tabiki bunlar hiiiiiiiç sık olmaz.sadece örnek Very Happy

"Å?imdi sen bunları yaparken yeteneklerini (skill) kullanmıyo musun" diyebilirsin.yeri gelince tabiki kullanılır.ama bahsettiÄ?im iki plan arasındaki farkı anlatabildiÄ?imi düÅ?ünüyorum.biri yetenek aÄ?ırlıklı,diÄ?eri zeka aÄ?ırlıklı.ve burda asıl önemli olan planın nekadar zekice olduÄ?u ve nekadar az risk içerdiÄ?i.risk ihtimali fazlaysa yeteneklere ihtiyaç fazla olur.

Quote:
    bu tabii bnim fikrim herkesin fikrine saygım vardır ama kabul etcem die bi Å?art yok

kesinlikle

birbirimizi anlamamız ve karÅ?ılıklı saygı çok güzel.fikir birliÄ?i okadarda önemli deÄ?il Smile
    barabus
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 8:11 pm Reply with quoteBack to top

iÅ?inni bilen hırsız herzaman tehlikelidir hangi yolu izlerse izlesin, ama bu yollar yanlıÅ? yollar önemli olan ii biÅ?eyler yapabilmek, Very Happy parayı bi kere hakkıyla kaznmayı deneyin emin olun keyfi daha fazla olcak..

//FalcoN; Mesaj birleÃ…?tirildi
    MaNiak
    Gölge Ustası

PostPosted: Mon Dec 26, 2005 7:20 am Reply with quoteBack to top

saol ama ben paramı zaten hak ederek kazanıyorum belki de aldıÄ?ı parayı en çok hak eden lerden biriyim ben hangi oduncu ortaya hayatını koyuyor para kazanmak için ben koyuyorum

ben ne kadar kudretliyim bilemem buna siz karar verin ma ben bir hırsızdan korkarım çünkü hırsız çalar ne olursa olsun çalar...
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Wed Dec 28, 2005 6:55 am Reply with quoteBack to top

Ya kim bu selçuk parsadan, tanımıyorum ki??

Neyse, sanırım en çok korkulan görülmeyen ve bilinmeyendir. Ama her Å?eye hazırlıklı ve disiplinli biriysek o zaman o kadar da korkmayız.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Wed Dec 28, 2005 8:59 am Reply with quoteBack to top

sitenin tekinden kopyaladıÄ?ım gibi yapıÅ?tırıyorum

Selçuk Parsadan
    Tansu Ã?iller'in baÅ?bakanlıÄ?ı döneminde Aralık 1995 seçimlerinden önce emekli Orgeneral Necdet Ã?ztorun'un adını kullanarak örtülü ödenekten 5.5 milyar lira alan dolandırıcı.

ekÅ?isözlüÄ?e bakarsanız eleman hakkında deÄ?iÅ?ik yorumlar okuyabilirsiniz.

denildiÄ?i gibi adam dolandırıcı.zamanında baÅ?bakanı dolandırmıÅ?.gerçi on sene geçmiÅ? üzerinden.hatırlamayanların yada tanımayanların olması çok normal.yada dikkat etmediniz.

kastettiÄ?im buydu.kimisi sessizce ilerler,gölgelerde saklanır vb çalar.kimisiyse dolandırır,selçuk parsadan gibi.daha açıklayıcı olması için bu ismi kullandıım ama ortalıÄ?ı dahada karıÅ?tırdım galiba Very Happy

diyebilirsiniz "neden dolandırıcı demedinde iÅ?i uzattın" dolandırıcılık denilince daha basit kurguların aklınıza gelebileceÄ?ini düÅ?ündüm.örnek verirken baÅ?bakanı dolandırmıÅ? birinini göstermek düÅ?üncemi daha iyi anlatmamı saÄ?layabilirdi.

hatam varsa kusuruma bakmayın.düzeltmek için elimden geleni yapmaya hazırım.

saygılarımla
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 12:01 am Reply with quoteBack to top

Cavit Ã?aÄ?lar fln desen daha anlaÅ?ılır olurdu.

Tabii onalr ayrı bi kategoriye giriyo. Yani ona thief diyemezsin. O ayrı bi kit falan olur anca dolandırıcı fln diye.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    MaNiak
    Gölge Ustası

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 7:22 am Reply with quoteBack to top

abi bunnar güzel örnekler ama ben kendimi örnek göstermek iÅ?tiyarum(megolamanca)
    hırsız dediÄ?in aÅ?Å?adan yükselir seçilir dewam eder ve en iyi olduÄ?unda bu iÅ?i brakır amaçları idealleri büyür zevkleri deÄ?iÅ?ir Å?ana Å?öhrete ihtiyaç duyar lüxe kayar aklı fikri daha yüksektedir yönetmek ister
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Sat Dec 31, 2005 3:23 am Reply with quoteBack to top

Quote:
    Cavit Ã?aÄ?lar fln desen daha anlaÅ?ılır olurdu.

olmazdı.çünkü anlatmak istediÄ?im onun gibi bi karakter deÄ?il.örneÄ?in karakter bakandır ve bakanlıÄ?ın getirilerini kullanarak iÅ? yapar yada bi ünvanı yoktur gene iÅ? yapar.ikincisi anlatmak istediÄ?imdi.

Quote:
    Tabii onalr ayrı bi kategoriye giriyo. Yani ona thief diyemezsin. O ayrı bi kit falan olur anca dolandırıcı fln diye.

kimseye thief demedim.sadece hangisinden daha çok çekinirsiniz diye sordum.tabiki ikisindende çekinmem diyenler olabilir.onlara sözüm yok.sorum çekinenlere.

tabiki görülmeyen ve bilinmeyenden çekinilir.bu konuda FrontSideAir ile aynı fikirdeyim.hırsız için görülmemek,dolandırıcı içinse bilinmemek çok önemli olmalı.herÅ?eye hazırlıklı olabiliyorsak ve yeteri kadar disiplinliysek o zaman o kadarda korkmamıza gerek yoktur.gene FrontSideAir ile aynı fikirdeyim.

MaNiak'ın sözleri bana saygı duyduÄ?um bi karakteri hatırlattı.Å?üphesiz kibirli ve ego sahibiydi ama iÅ?ini çok iyi yapıyodu.gördüklerimin en iyisiydi.Å?unları söylemiÅ?ti bi keresinde:

ben kim miyim?ben efendiyim.isteyen ve yapabilen kiÅ?iyim... irademe sınır yoktur.gücüme sınır yoktur.en zenginden daha zenginim,zira onların serveti benimdir.en güçlüden daha güçlüyüm,zira onlarınki benim hizmetimdedir

buna benzer birÅ?eydi söyledikleri.anladıÄ?ım kadarıyla MaNiak emekli oldukdan sonra yönetmek istiyor,isteyen olmadan önce yönetmek ister falan.bence iyi,gerçekten çok çok ... çok iyi bi rogue emekli olmadan önce isterse herkesi yönetebilir.belkide kendisi hariç...
    ussiyiness
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 9:28 pm Reply with quoteBack to top

ben bir hırsız olarak karanlıÄ?ı seçenlerden korkarım, diplomasiyle hiç bi Å?ekilde kandırılacaÄ?ımı zannetmiyorum. çünkü iyi bi hırsız hiçbir zaman kimseye tam anlamıyla güvenemeyacaÄ?ini bilir, ve her zaman B planını hazırda tutar
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Sun Mar 12, 2006 7:54 am Reply with quoteBack to top

Paul'un sözlerinden sonra aklıma baÅ?ka bir Å?ey geldi. Normalde ben de onun bahsettiÄ?in türden insanlardan korkarım:

Quote:

ben kim miyim?ben efendiyim.isteyen ve yapabilen kiÅ?iyim... irademe sınır yoktur.gücüme sınır yoktur.en zenginden daha zenginim,zira onların serveti benimdir.en güçlüden daha güçlüyüm,zira onlarınki benim hizmetimdedir

Ancak akla bir ihtimal daha geliyor. Bu adam tüm dünyanın görünmez hakimidir, herkesin gücü ve parası kendi emrindedir. Sonra birden uyanır ve bir bakar ki bütün çabaları ve gücü yok olmuÅ?, çünkü bütün yaptıklarını bir psionic'in beynindeki plane'de yapmıÅ? Laughing (matrix gibi bir Å?ey yani. Zenginsiniz ve sonra matrixte olduÄ?unuzu fark ediyorsunuz gibi)

Ã?ok sevdiÄ?im bir seri olan GediksavaÅ?ları Efsanesi'nin baÅ?ında bir söz vardır, tam hatırlayamıyorum ama bir insanı ancak zihnine hapsedebilirsiniz gibi bir Å?eydi. Hatta okuyanlar için Ã?lüm Kapısı'nda da bu türden olaylar oluyordu.
    Spoiler:
    1. kitabın sonunda Alfred'in ejdere yaptıÄ?ı büyü ve Sang-Drax'ın Samah'a yaptıÄ?ı büyü.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 2:24 am Reply with quoteBack to top

ussiyiness wrote:
    ben bir hırsız olarak karanlıÄ?ı seçenlerden korkarım, diplomasiyle hiç bi Å?ekilde kandırılacaÄ?ımı zannetmiyorum. çünkü iyi bi hırsız hiçbir zaman kimseye tam anlamıyla güvenemeyacaÄ?ini bilir, ve her zaman B planını hazırda tutar

iyi bir hırsız kimseye tam anlamıyla güvenmeyeceÄ?ini bilmeli, peki kendisine ne kadar güvenebilcek. ya birileri hırsızın kendisiyle, karakteriyle oynuyorlarsa... hırsız o zaman neye güvenecek?

her zaman B planını hazırda tutmalı, ya birileri B planını tahmin edebiliyorsa ve aslında B planını yapmasını istiyorlarsa?

kiÅ?ilerin diplomasiyle kandırılabileceklerine inanıyorum. eÄ?er kapalı kutuysanız, hakkınızda hiçbirÅ?ey bilinmiyorsa, diplomasi sırasında renk vermiyorsanız ( bu nasıl olcaksa, iÅ? yetenek puanlarına bakar ) o zaman diplomasiyle kandırılamayabilirsiniz. aksi zor.

........................................................................

FrontsideAir söylediklerin biraz uçuk ama bir o kadarda gerçek olabilir. ama seni temin ederim bahsettiÄ?im Å?ahıs senin bahsettiÄ?in gibi deÄ?il Smile
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum