Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Times of Troubles ve kara elfler
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Times of Troubles ve kara elfler View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    raini
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 23, 2003 6:48 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar kitabın sadece baÅ?larını okuyabildim ama yanılmıyorsam.. times of trobbles denen sürede tüm rahipler (tanrılarının çok yakınında olanlar (aynı kasabada) hariç güçlerini kaybediyorlar.. Buna lloth rahibeleri de dahil olmalı gibi gelÅ?iyor Peki tüm lloth rahibeleri güçlerini kaybedince ne oluyor büyü ve dövüÅ? yetenekleri sayesinde onlardan çok daha güçlü erkekler bir yolunu bulup düzeni ataerkilleÅ?tir miyorlar mı? (garip cümle oldu... EÄ?er yapıyorsa bir erkek neden bir saygıdeÄ?er ananın emirlerine itaat ediyor ve aÅ?aÄ?ılamalarına katlanıyor.. Ya da lloth tüm drow kadınlarını bir kasabaya falan mı topluyor???? vALLAHÄ° TÄ°MES OF TROBBLES DA DROW TOPLUMUNDA OLANLARDAN BÄ°R KÄ°TAP Ã?IKAR GÄ°BÄ° GELDÄ°.. Bilmiyorum siz ne düÅ?ünüyorsunuz.. Olanlar hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirsin.. Ya da ne olmuÅ? olaabilecek onu da tartıÅ?abiliriz.. Bana Å?ahsen erkekler kadın drow bırakmaz gibi geliyor.... Ya da bırakıp iÅ?kence de edebilirler tabii o zaman lloth tekrar tanrılıÄ?ı kazanınca kızlar da iyi bir intikam alırlar (elf yaÅ?amında on yıl ne ki sonuçta???)
    Back to top View user's profileSend private message
    Wuroldar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 23, 2003 8:10 pm Reply with quoteBack to top

Ya aslında haklısın ama sonuçta çoÄ?almak için kadınlara ihtiyaç duyacaklar ve Å?unuda unutmaki bir diÅ?i drow her zaman erkek bir drowdan güçlüdür. Lloth olsun veya olmasın (Drizzt'i hiç sayma o bir ayrıcalıktı Confused ). Ama tabiki artık daha rahat ve özgür bir drow erkeÄ?i olur karÅ?ımızda diye düÅ?ünüyorum. KarÅ?ık iÅ?ler bunlar biraz yaa Confused Kafa yormak lazım...
    Estebin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 23, 2003 8:21 pm Reply with quoteBack to top

Lloth olmadan bir diÅ?i erkeÄ?ine karÅ?ı nasıl bir üstünlük sahibi olabilir ki? Bence taÅ?fırın erkeÄ?i drowların sayısı artar Very Happy Tüm drow kadınlar ölmez ama saygıdeÄ?er analar sık sık deÄ?iÅ?ir olmaya baÅ?larlar. Soylu kızlar üstlerini erkeklere öldürtüp öldürtüp tepeye geçerler. Altta kalanlar da aynı iÅ?i yeniden yaparlar. Epey bir drow kadını katliamı olur Razz
    Tüm drow diÅ?iler soylu deÄ?il, deÄ?il mi? Ã?remek için soylu olmayanları (ve rahip olmayanları) bıraksalar iÅ?lerini görür sanırsam. Sonra da akÅ?am eve dönünce yemek niye hazır deÄ?il diye karılarını dövebilirler Shocked

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 24, 2003 2:08 am Reply with quoteBack to top

Ben de bir saygı deÄ?er ananın llothun verdiÄ?i yılanlı kırbaçları bırakıp dövüÅ?tüÄ?ünü görmedim sanırım büyüyü de bilmiyorlar... Ellerinde sadece llothun verdiÄ?i güçler var... O güçler yok olduÄ?unda onların üstünlüÄ?ünü sürdürecek baÅ?ka bir yetenekleri yok diye biliyorum (hatta saygıdeÄ?er ana denen Å?ey bile yok olabilir (neden drow erkeÄ?i kadınların aÅ?aÄ?ılamalarına katlansın ki... EÄ?er diÅ?ilerin llothun verdikleri dıÅ?ında bildiÄ?iniz güç ve yetenekleri varsa bilmiyorum bunları öÄ?renmek isterim ben... (tabii drittzin baÅ?arısı llothun saygınlıÄ?ına ve dolayısı ile verdiÄ?i güçlere sahip iki rahibiden birini öldürüyor birini de yakın bir duruma getiriyor...
    Wuroldar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jul 25, 2003 9:00 pm Reply with quoteBack to top

Büyü bilmez olurlar mı? Hatta büyüleri gerçekten bayaÄ?a tehlikeli. Ama büyüler üzerinde Lloth'un bir etkisi var mı yok mu onu tam olarak bilemeyeceÄ?im. Exclamation

Fakat bildiÄ?im bir gerçek var o da Lloth'suz veya Lloth'lu olsun olmasın baÅ?ta Forgotten Realms olmak üzere diÄ?er dünyalardada bir diÅ?i drowun erkekten güçlü olduÄ?udur. Ã?ünkü yapıları böyle. Tamam Lloth'un onlara kazandırdıÄ?ı ekstra güç gözardı edilemez ama Å?uda bir gerçekki diÅ?i bir drowla erkek bir drow'un güçleri birbirlerine eÅ?it deÄ?ildir. DiÅ?i drowlar daha kaslı yapılıdırlar. Büyü güçlerine karÅ?ı daha yetenekli ve öÄ?renmeye yatkındırlar. Yakın savaÅ?ta erkeklerle eÅ?it güçte sayılırlar. Ama okçuluk ve byü becerilerinde diÅ?i bir drow erkek bir drowu alt edebilir. Tek kötü tarafı erkek bir drow karanlıkta diÅ?i drowdan daha net ve daha uzaÄ?ı görür. Walla ben tüm bilgilerimi size saydım. Ben bunu bilirim ama sonuçları kitaba ve yazara bırakmak lazım ki zaten iÅ?ler nasıl yürürse yürüsün sonuçta herÅ?ey yazarın istediÄ?i Å?ekilde biter Cool
    raini
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 29, 2003 1:05 am Reply with quoteBack to top

Vallahi bilmiyorum belki de ben hiç onları llothun verdiÄ?i güçler olmadan savaÅ?tıklarını görmediÄ?im öyle zannediyorumdur... Drow kadınları dövüÅ? eÄ?itimi alıyorlar mı?? Gerçi viernanın o eÄ?itimi aldıÄ?ına dair bir ifade vardı.. Ama bu ne kadar ciddi... Melee margeret taki kadar ciddi mi??? Bir de yanlıÅ? bilmiyorsam normal rahipler.. Tanrılarının gözünden düÅ?ünce (veya tanrıları gözden düÅ?ünce) hiçbir sihir yapamıyorlar... Bunun için hatta oyunda multiclass olmak lazım.. Drowlar da bu farklı mı onu da bilmiyorum.. Aslında kafamızda bir seneryo da oluÅ?turabiliriz... Yine de bana dövüÅ?en drow kadını biraz ters geliyor... (yaa niye bunlar bir kere yılan baÅ?lı kırbaçları bırakıp erkeklere zevkine çıplak elle saldırmıyorlar di mi ama???...)))
    Wuroldar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 31, 2003 8:52 pm Reply with quoteBack to top

Bak Å?imdi onalr Lloth'un (yada tanrıçası kimse) gözünden düÅ?ünce bazı çok özel büyülerini yapamıyorlar. Ayrıca zatenDrow kadınından pek büyücü çıkmaz. Nedense daha çok dövüÅ? için eÄ?itilirler. DiÅ?i drowların dövüÅ? eÄ?itimi aldıkalrı doÄ?ru. Ã?ıplak el olayını bilemicem walla. Onu gidip kara elfleri ciddi olarak ilk ortaya çıkaran R.A.Salvatore'a sormak lazım. Ya aslına bakarsan drowlar dehÅ?et karmaÅ?ık bi ırk. Ama kısaca söylemek gerekirse diÅ?i drowların çoÄ?undan savaÅ?çı, azından büyücü; erkek drowların çoÄ?undan savaÅ?çı azından rogue (düzenbaz yada hırsız artık ne diyorsan) çıkar. olay budur yane... Ama sen yazdıÄ?ın Å?ey göre bunalrı deÄ?iÅ?tiremez misin? DeÄ?iÅ?tirirsin tabi. Olaylar sen nasıl istersen öyle olur. Zaten FRP'de kimi zaman tabuları yıkacaksınki FRP olsun Very Happy
    raini
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 03, 2003 6:46 pm Reply with quoteBack to top

dediÄ?im gibi kara elfler hakkında çoÄ?u bilgiyi r a salvadordan öÄ?rendim... Ama bir erkek kara elf grubu bile bayaÄ?ı korkulacak bir grup.. DiÅ?i dövüÅ?çülerin nasıl dövüÅ?tüklerini hayal bile edemiyorum onlara üstün gelecek kadar iyi dövüÅ?üyorlarsa... Sanırım böyle bir öykü yine de ilginç olurdu.. Evler arasındaki savaÅ?larda en azından llothn taktiri ikinci planda kalırdı.. O zaman acaba diÅ?iler de savaÅ?a aktif olarak katılır mıydı... Katılmazlarsa senin dediÄ?ine göre bir eve saldıran erkeklerin pk de Å?ansı olmazdı.. Gibi sanki... (bir de dinin mirasta viernayı sorun çıkartıÄ?ı için öldürmekten bahsederken (o sırada llothun taktirinikazanmıÅ? olduÄ?unu bilmiyordu..) yapamayacaÄ?ı bir Å?eyden mi bahsediyordu.. (düÅ?üncesi doÄ?ru olsaydı bile)
    Baron_Sengir
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 13, 2003 8:55 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar drowlar özel ilgi alanıma girdiÄ?inden baÅ?tan baÅ?layarak soruları yanıtlamaya çalıÅ?ıyım.Time of troubles zamanın tüm tanrılar gibi Lloth'da güçlerini kaybetti ve inananlarına güç vermeyi kesti.Haliyle diÅ?i drowlar da çıplak gibi hissetmiÅ?lerdir kendilerini ancak böyle bir durumda bile erkek drowlardan herhangi bir ayaklanma bekleyemezsiniz.(Bi ihtimal Bregan Daerthe ama Jarlaxle kesinlikle böyle birÅ?ey yapmaz.Ã?ünkü onun tek derdi rahat bir yaÅ?am sürmektir.Eh,Å?u anda da hali vakti yerinde sayılır.Yani Menzoberranzan'ı diÅ?ilerden ayıklamak pek akıl karı diil)Bunun tek nedeni var:KORKU.küçüklüklerinden beri diÅ?i drowların üstünlüÄ?ü beyinlerine kazınmıÅ? olan drow erkekleri ne buna cesaret bulabilir,ne de böyle bir örgütlenmeye diÅ?iler izin verir.Ayrıca drow erkeklerinin böyle bir zamanın varlıÄ?ından haberdar olmaları bile çok zor.Ã?ünkü onlar çok nadir olarak özgür iradeleriyle hareket ederler.Genelde noble lar matronlarının sözünden çıkmazlar.Avam sınıfının da yeteneklileri zaten Bregan Daerthe nin içindedir.Bu troubles zamanında en büyük problemi yaratan House Oldobra(ya da öyle biÅ?ey)olmuÅ?tur.3 ev olan bu evin diÅ?ileri sanılanın aksine rahibe deÄ?il,psionicdi.(yani büyüyü kendi iç ve beyin enerjilerinin kullanarak yapıyolardı)Haliyle menzoberranzan da sadece bu evde büyü vardı.Zaten Lloth avatarını yollamasa(ki son anda yollamıÅ?tır)Matron Oldobra Baenre'nin kellesini Nardonbel de sallandırıyo olacaktı.Ancak son anda Time of Troubles'ın sona ermesiyle Lloth Baernre'nin ve Mez'Barris(2. evin matronu)'in hayatını kurtardı...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 13, 2003 9:02 pm Reply with quoteBack to top

Bi de sanırım drowlar hakkında bir iki yanlıÅ? anlama var onlardan bahsediyim.Drow diÅ?ilerinin erkeklerinden daha iri olmalarının nedeni, örümceklerin kutsal olmasıdır.Bu nedenle aynı örümcek toplumunda olduÄ?u gibi drowlarda da toplum anaerkildir ve diÅ?iler erkeklerden iri ve kuvvetlidir.
    Drow diÅ?ileri melee-magthere de eÄ?itim görmez.Noble drow diÅ?iler evlerinin weapon-master ından silah kullanmayı öÄ?renirler.
    Classlara gelince drow diÅ?iler sadece rahibe iken,erkekler büyücü ya da fighter olurlar.Zaten topu topu 3 class vardır drow toplumunda.Ancak normal fighter dan farklı olarak melee-magthere de stealth eÄ?itimi falan da alıyolar.Yani mantalitesini saymazsak ranger eÄ?itimi alıyolar.Umarım soruları cevaplayabilmiÅ?imdir...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 13, 2003 10:36 pm Reply with quoteBack to top

Vay be o kadar etkili bir eÄ?itim verebiliyorlarsa doÄ?rusu diÅ?i drowları taktir ettim.. Bu olayı ilk olarak düÅ?ününce aklıma Å?öyle bir sahne gelmiÅ?ti.. Dinin briza tarafından dövülürken bir anda yılan diÅ?li kırbaçlar gücünü yitiriyor.. Dinin acaba ne yapardı (gerçi o saÄ? kalmamıÅ?tı o zamana kadar... Bi de acaba diÅ?iler erkekleri nasıl dövecekler iyi alıÅ?mıÅ?lardı kırbaçlara..... DeÄ?il mi ama ??? Å?u evin hikayesini de bi yerden duymak isterdim ilginç olmalı.... Menzoberanzan gal,ba en çok olayın olduÄ?u drow Å?ehri (ya da belki örnek bir Å?ehir gibi oradaki olayları görüyoruz sadece...
    Baron_Sengir
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 15, 2003 6:40 pm Reply with quoteBack to top

Biryerden Å?ey duymuÅ?tum ben diÄ?er drow Å?ehirlerinde baÅ?ka drow tanrılarına inananlar da varken MEnzo da sadece Lloth'un takipçileri var.Böyle olunca da Lloth en çok Menzo üzerinde duruyo.
    Yaa o ev de piskopat harbiden.Å?öyle ki evin matronu psionist/high priestess of Lloth.Onun için görünürde rahibe de aynı zamanda psionist büyülerini de priest büyülerine benzeterek falan yapıyo millet biÅ?ey çakmıyo.Ama tam time of troublesın olduÄ?u zaman çok komik.Biliyosunuz bütün aydınlatmalar büyüyle yapıllıyo Menzoberranzanda.ToT gelince bütün büyüler gidiyo,heryer karanlık.Hangi evin ıÅ?ıkları açık kalıyo bilin bakalım? Smile (tabii tüm diÄ?er evler bunu Å?u Å?ekilde yorumluyo:"3. ev hariç bütün evler Lloth'un gözünden düÅ?tü.NAAPcaz la Å?inci?")

Gölge Ustası

PostPosted: Mon Aug 18, 2003 11:53 pm Reply with quoteBack to top

herkes bi an durup örümcekleri düÅ?ünsün hangi örümceÄ?in erkeÄ?i diÅ?iden daha iri ve güçlü öyleki eÄ?itimlerindede rahibeler80 büyücüler 40 yıl eÄ?itim alır rahibeler 80 yıllık eÄ?itimlerinde lothr un bütün bahÅ?ettiÄ?i Å?eyleri öÄ?renir ve kutsal ana olmaya hak kazanır ama arch thrinit doÄ?ru yazmıÅ?ım dır umarım de rahibelik okuluna gitmeden önce ilk olarak evin mesela zaknafain den ders alırlar ki erkeklerden daha yetenekli oldukları için olsa gerek çok daha salam dövüÅ?çüler olurlar yani bir kutsal rahibe en az 14. level cleric of lothr 6. level fihgterdır ki mezun oldukların da toplam 20. level oluyolar mesela drizzt melee magret a gitmeden önce 7. yada 8. level fighter dı melee magret a gidince önce fighter da ilerledi ama kolculuÄ?u yani ranger lıÄ?ı kendine daha yakın buldu ve en ön safa yerleÅ?ip kolculuk yaptı tabi bunda ortamı sevmemesi en iyi öÄ?renci olması ve en önemlisi guen faktörleri vardır yer yüzüne çıkınca moshee zaten onu tam bir rager yaptı hayat görüÅ?üyle her Å?eyiyle
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    raini
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 27, 2003 6:58 pm Reply with quoteBack to top

Ä°yi de anayurtta mayanın ve mirasta viernanın drittze karÅ?ı baÅ?arısız dövüÅ?leri bir yana drow diÅ?ilerinin hiç klasik metodlarla dövüÅ?tüklerini görmedim.. Ve büyü yeteneklerini (kutsal olanları ) eÄ?itileri ne kadar geliÅ?miÅ? olsa da kaybettiler (sonuçta o dönemde yirminci level rahipler bile dövüÅ? yetenekleri ve hp leri ile kaldılar ortada) ama rahiplik dıÅ?ında yeteneklerini bilmem... DoÄ?rusu tot baÅ?ında menzoberanzanı anlatan bir Å?eyler okumayı isterdim... Ä°lginç olsa gerek... Bu drittzin öncesi mi sonrası mı??? Bilen var mı???
    Baron_Sengir
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2003 8:45 pm Reply with quoteBack to top

Sonrası...SÄ°ege of Darkness da kitabın adı ki mükemmel kitaptır ama okuycam diosan sırası galiba Å?öyle: Legacy-Starless Night-Siege of Darkness.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum