Author |
Message |
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 01, 2004 7:53 am |
|
Dostlar, bir bilgisayar ve sistem mühendisi olarak bilgisayarında problemi olan arkadaÅ?lara yardımcı olmak isterim. Daha doÄ?rusu bilgisayarla ilgili bir sorunu olan arkadaÅ? varsa buraya yazsın ve bilgisi olan arkadaÅ?ta burada soruna çözüm bulmaya çalıÅ?sın. Bilgisayarla ilgili her turlu sorun olabilir iÅ?letim sistemi hataları, virusler , trojanlar , bugglar , wormlar , spam mailler , 3. parti program sorunları , donanımsal sorunlar ve aklınıza her ne geliyorsa... |
_________________ Only God can Judge me! |
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Wed Sep 01, 2004 3:11 pm |
|
Bu searchbar tarzı Å?eyler çıkıyor arada... Orjinal ad-aware kullanmama hatta orjinal system mechanic programını kullanmama raÄ?men gitmiyor...
Bunları güvenli kip'te Windows'u açarak daha iyi temizleyebiliyorum...
Ben nasıl temizleyeceÄ?imi deÄ?il, neden güvenli kip'te çalıÅ?ırken daha iyi temizlendiÄ?ini soracam
Saygılarımla... |
_________________ Türklider... |
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 01, 2004 4:30 pm |
|
Spy lara karÅ?ı ad-aware bir numaralı program. Hatta bunun için baÅ?ka hiçbir 3. parti programa ihtiyacın yok diyebilirim System Mechanic'i falan salla.
Ad-Aware SE Personal programın son versionu, bunu internetten indir ve indirmeklede kalma programı kurup çalıÅ?tırdıktan sonra güncelleÅ?tirmelerini de yap. Güvenli kipte daha iyi çalıÅ?ıyor meselesine gelelim. bu doÄ?ru olabilir çünkü güvenli kipte iÅ?letim sistemi baÅ?langıçta çalıÅ?ması gereken bir çok uygumayayı çalıÅ?tırmıyor bu da Ad-aware nin çalıÅ?ması için daha uygun bir ortam saÄ?lıyor. Dolayısıyla bilgisayarda ne var ne yok (spy, bugg vb.) hepsini kolayca buluyor. |
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Wed Sep 01, 2004 4:50 pm |
|
Bir de bu programlar çalıÅ?tırılmadıÄ?ındna dolayı silinirken "windows bunu kullanıyo, silemezsin" de demiyor...
Ayrıca Reg Cleaner ve System mechanic de ad-aware'in bulamadıÄ?ı bir çok Å?eyi buluyor... Yani iÅ?i garantiye almak için kullanıyorum...
Ad-aware 256 tane spy bulmuÅ?tu ilk seferinde... Temizledikten hemen sonra system mechanic de 60 tane buldu... Reg Cleaner da 211 tane buldu; bunlar güvenli kip'te çalıÅ?tırmadan yaptıklarımdı... Fakat her biri temizlikten sonraki bulgular... Tani ad-aware'in temizleyemedikleri kendilerini çoÄ?altmıÅ?lardı ve system mechanic de zaten daha çok reg clean özelliÄ?i yerine hard disk management tarzı Å?eylerde ön plana çıkıyor...
güvenli kip'te çalıÅ?ırken ise ad-aware gerçekten bir üçüncü parti programı gerektirmiyor...
Saygılarımla... |
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 01, 2004 11:50 pm |
|
Reg Cleaner'i duydum fakat hiç kullanmadım bunun sebebide gerek gormemem. Ad-aware tek baÅ?ına yeterli oluyor.
Ad-aware'nin ayrıca çok hoÅ? bi özelliÄ?i daha var. EÄ?er tarama sırasında çalıÅ?an progress lerde ya da modullerde bir spy a rastladıysa taramadan sonra spyları silemediÄ?i için kullanıcıya "windows baÅ?larken Ad-aware tekrar çalıÅ?tırılsın mı ?" Å?eklinde bir soru soruyor ok deyip windowsu yeniden baÅ?lattıÄ?ında sistem açılmadan ad-aware devreye girip tarama yapıyor progressler ve modüller windows tarafından kullanılmaya baÅ?lamadıÄ?ı için onlarıda tek tek bilgisayardan ayıklayıp siliyor. program tüm isteklere cevap veriyor bence çok profesyonel bi program. |
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Thu Sep 02, 2004 3:03 am |
|
Bu arada Kentaky'i böyle yararlı bir iÅ? yaptıÄ?ı için kutlamak lazım...
Saygılarımla... |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Thu Sep 02, 2004 7:33 am |
|
ben de elimden geldiÄ?ince yardımcı olurum nacizhane. En azından hocam burda yokken |
|
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Sep 02, 2004 12:13 pm |
|
TeÅ?ekkürler arkadaÅ?lar.. Bilgisayar sorunlarıyla ilgili herkese yardımcı olmak isterim. Tabii benimde bir deha olduÄ?um söylenemez ama elimden geldiÄ?ince yardımcı olurum. Saygılar... |
|
Back to top |
|
|
hayaletxxx
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Sep 02, 2004 8:29 pm |
|
gerçektende iyi düÅ?ündün kentaky saÄ?olasın. |
|
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Sep 03, 2004 12:00 am |
|
DediÄ?im gibi Reg Cleaner 'i hiç kullanmadım ama adına bakılırsa "Reg Cleaner" sizinde bildiÄ?iniz gibi türkçede "Sistem Kaydı Temizleyicisi" anlamına geliyor. Programın temizleme kıstasları konusunda bilgi verebilmek Å?imdi programı indireceÄ?im ve bilgisayarıma kurup tam anlamıyla ne iÅ?e yaradıÄ?ı konusunda sana bilgi vermeye çalıÅ?acaÄ?ım Thorn. |
|
Back to top |
|
|
TheoDorus
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Sep 03, 2004 12:27 am |
|
abi bendede bi sorun war. kafayı ydirten cinsten. yaw söle bisiy. eskiden nete giriodum bihata cıkıodu 1 dakka süre verip kapatıodu. ve swchostla ilgili bisiydi. bu yuzden kac kere format attım.Å?imdide arkadasa aynı sorun oldu düzeltemedik. habire cıkıo. |
_________________ Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir. |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Sep 03, 2004 12:35 am |
|
önce
http://download.microsoft.com/download/9/8/b/98bcfad8-afbc-458f-aaee-b7a52a983f01/windowsxp-kb823980-x86-enu.exe
dosyasını internetten indir. Bunu indirirken de bilg.kendini kapatmak için geriye saymaya baÅ?larsa, start menu'dn Run'u seçip, çıkan kutucuÄ?a
shutdown -a
yaz ve enter'e bas. Bu, bilg.in kapanmasını engeller. Sonra, indirdiin dosyayı kur, bilg.i restart et. Sorun kalmamıÅ? olması gerekir.
bu, sorununu çözmezse, özel msj ile bana ulaÅ?ırsan yardımcı olurum. |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Sep 03, 2004 1:13 am |
|
Dostum bu ünlü worm blaster solucanı. illet biÅ?iydir cidden. yapman gereken Å?ey windows un update sitesinden aÅ?agıdaki yamaları indirip kurmak. ama worm lu bilgisayarda yapmaya kalkma çünkü bu yamaları indirmek 10 dakka falan surebilr tabi bu da senin baÄ?lantı hızına gore degiÅ?ir. Å?imdi Å?unları indir abicim:
1-WindowsXP-KB835732-x86-TRK (Blaster)
2-WindowsXP-KB823980-x86-TRK (Sasser)
3-Windows-KB833330-TRK (güvenlik yaması)
4-Q831167 (güvenlik yaması)
Bunları http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/default.aspx?ln=tr adlı siteden indiriyosun ve kuruyosun.
ondan sonra blaster'a Adios amigos diyebilirsin |
|
Back to top |
|
|
TheoDorus
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Sep 03, 2004 3:18 am |
|
yardımınız için saolun. .bu derttende nasıl kurtuldugumu örendimya daha ne isterim.ohh beaa . en az 6 format atmıstım ki harddiskide yeni almıstım. |
_________________ Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir. |
|
Back to top |
|
|
FalcoN
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Sep 03, 2004 4:46 am |
|
�nemli deil dostum yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. |