Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - kılık deÄ?iÅ?tirirken
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

kılık deÄ?iÃ…?tirirken View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Fri Jan 27, 2006 7:07 am Reply with quoteBack to top

okuduÄ?um romanda kılık deÄ?iÅ?tirirken kullanılan klasik yöntemlerin (makyaj,takma sakal-bıyık,lens vb) yanısıra kimyasallara baÅ?vurulabildiÄ?ini gördüm.

örneÄ?in kırlangıç otu suyuyla deride kabarcık-uçuk çıkarılabildiÄ?i,göze atropin damlatılarak bakıÅ?ların deÄ?iÅ?tirilebildiÄ?i,deri altına parafin enjekte ederek istenilen bölgenin kabartılabildÄ?i falan.lakin bunların doÄ?ruluÄ?undan emin deÄ?ilim.

bu kimyasallardan anlayan (okul-iÅ? gereÄ?i) yada buna benzer örnekler bilen var mı?

eÄ?er doÄ?ruysa bunların oyunda kullanıldıÄ?ını,bu Å?ekilde kılık deÄ?iÅ?tirildiÄ?ini kabul edelim.sizce karÅ?ımızdakinin spot (farketme) denemelerini etkiler mi?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 27, 2006 7:25 pm Reply with quoteBack to top

Kullanılan kimysal maddelerin doÄ?ru olup olmadıÄ?ı konusunda ben bir cvp veremem fakat Å?öle biÅ?ey var, örneÄ?in bir oyunda rogue oynayan bir oyuncu ben kılık deÄ?iÅ?tiriyorum derse ben Å?ahsen bunu nasıl yaptıÄ?ına dayir en azından rp nin zenginliÄ?i açısından bir açıklama isterim.

Ama tutupta "kırlangıç otu suyuyla deride kabarcık-uçuk çıkarılabildiÄ?i,göze atropin damlatılarak bakıÅ?ların deÄ?iÅ?tirilebildiÄ?i,deri altına parafin enjekte ederek istenilen bölgenin kabartılabildÄ?i" gibi bir açıklama yapmasınıda beklemem tabi.Bunlar peruk takmaydı Å?iÅ?man görünmek için iÅ?te gömleyin altına yastık koyma gibi basit açıklamalar olur.Ã?zelliklede masa üstü oyunlarda böle ince ayrıntılara girilmez zaten.

Bide Å?uda var bu kılık deÄ?iÅ?tiriyorum diyen rogue bunun için skilli de eklenerek denemesini yapar baÅ?arılı olup olmadıÄ?ına dayir ve sonrada bunu kime yutturmak istiyorsa o adamda bu rogue arkadaÅ?ı görünce bir deneme yapabilir Å?üpelenebilir, farkedebilir ama yinede bu DM'e kalmıÅ? biÅ?ey.

Gölge Ustası

PostPosted: Fri Jan 27, 2006 10:12 pm Reply with quoteBack to top

Dediklerin hakkında bilgim yok ama ben DM olsam her önüne gelen rogue'a bunu yaptırmam. Bunları öÄ?renmek için en azından araÅ?tırma veya deney (pek tavsiye etmem denenmesini) yapmalıdır.

Dediklerine benzer aklıma gelen örnekler: (spoiler içeriÄ?i taÅ?ıyor)
    Spoiler:
    Ã?lüm Kapısı'nda Hugh kılık deÄ?iÅ?tirirken kafasını kazıtıyor ve uzun zamandır kel olduÄ?u sanılsın diye kafasını koyu bir renge boyuyor.

Bir de 4'ün Kuralı'nda Belladonna denilen bir madde göze deÄ?siÄ?inde gözbebeklerini büyütüyordu.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Chade_Fallstar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 2:01 am Reply with quoteBack to top

Bu dediklerini oyun içerisinde düzgünce yapabilmek için ( ve rp ye uygun olması için) ilk çnce etraftan bilgi toplaman sorup sorÅ?turman gerekir.

Ama mesela karakterin düÅ?ünce yapısına ve zekasına dayadırılabilecek Å?eyler de vardır kılık deiÅ?tirmede, ama onlar zarla olur düzgünlüÄ?ü ve mükemmeliÄ?i zara kalmıÅ?tır ve yanılmıosam forgry skilli gereklidir( ki yanılmıorum)
    Back to top View user's profileSend private message
    paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 10:13 am Reply with quoteBack to top

yazdıklarımın doÄ?ru olduÄ?unu,bir karakterin bahsedilen bilgileri elde ettiÄ?ini,suratını kabarttıÄ?ını,bakıÅ?larını deÄ?iÅ?tirdiÄ?ini,saçlarını kestirdiÄ?ini ve sakal bıraktıÄ?ını kabul edelim.özetle kılık deÄ?iÅ?tirdi ve bu deÄ?iÅ?ikliÄ?i farketmeye çalıÅ?anlar spot denemesi yapacak.dm siz olsaydınız bu durumda ne yapardınız?makyaj yapılmadıÄ?ı,herhangi birÅ?ey takılmadıÄ?ı için spot denemesi yapan kiÅ?i penaltı alır mıydı?

gerçi bu soruya yanıt vermek için kimyasalların etkilerini tamamiyle bilmek gerekli.örneÄ?in parafinle derinizi kabarttınız.ne kadar gerçekci bi kabarık olduÄ?unu bilmek lazım ama ben gerçekci olacaÄ?ına inanıyorum.yada mimiklerinizi eskisi gibi kullanabiliyo musunuz?

inanmıyosanız neden inanmıyosunuz,inanıyosanız dm olarak müdaheleniz ne olur?

yoksa kılık deÄ?iÅ?tirirken bu yöntemler kullanılıyoda benim haberim mi yok?kullanılan o malum çantanın içinde neler olduÄ?unu ve olabileceÄ?ini bilen biri yazarsa memnun olurum.

ilginiz için teÅ?ekkürler,saygılarımla...
    Türklider
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 3:40 pm Reply with quoteBack to top

@Chade_Fallstar: Yanılıyorsun, disguise check atılıyor. Forgery, döküman ve para kalpazanlıÄ?ı için kullanılıyor.

Ä°kinci nokta, disguise denemesi DM tarafından gizlice atılıyor. Böylece ne kadar iyi yaptıÄ?ını oyuncu kendisi anlamıyor. Zaten yüksek disguise modifierı olan adamlar bu yukarıda sayılan yöntemleri deniyorlardır. Bir çok doÄ?al madde var bu tarz Å?eyleri yapan (yukarıdakiler kimyasal denmiÅ?, o yüzden diyorum) ve yukarıdaki kimyasalları elde edebileceÄ?imiz bazı yöntemler mutlaka vardır. Bu Å?ekilde halledilir. Tabi dediÄ?im gibi sadece yüksek modifierlarda ancak, belki de çeÅ?itli skiller aracılıÄ?ı ile (knowledge-nature ya da alchemy gibi)...

Bunun haricinde, ne yöntemi kullanırsanız kullanın, baÅ?ka birisi gibi davranıyorsanız disguise check atılır. Ä°sterseniz estetik yaptırın. Wink

Ayrıca bluff skilinizde 5 ya da daha fazla rank varsa disguise'da baÅ?ka birisi gibi davranırken +2 sinerji bonusu alırsınız. Bunu da söyleyeyim dedim...

Saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 7:55 pm Reply with quoteBack to top

saol türklider herzaman ki gibi aydınlarttın bizi ben forgry diye biliyodum artık doÄ?rusunu biliyorum Smile)) ve ewet o zzarlar opyuncuya söylenmez siz güzel olup olmadıÄ?ını insan içine çıkınca öÄ?renirsiniz gerçi bazen sonuçları kötü olabiliyo Å?ayet zar düÅ?ük geldiyse. EÄ?er siz zarı bilseydiniz düÅ?ük gelirse gitmezdiniz bi yere dimi...
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 8:44 pm Reply with quoteBack to top

Yalnız "Ben kılık deÄ?iÅ?tirmiÅ? bir ejderhayım!" derken bluff check atarsınız ama baÅ?kası gibi davranırsınız. Hani yanlıÅ? anlaÅ?ılma olmasın yada ben yanlıÅ?sam bari düzeltilsin Very Happy

paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 9:05 pm Reply with quoteBack to top

Quote:
    Bunun haricinde, ne yöntemi kullanırsanız kullanın, baÅ?ka birisi gibi davranıyorsanız disguise check atılır. Ä°sterseniz estetik yaptırın.

diyelim estetik yaptırdım ve ortalıkta dolaÅ?ıyorum.kimsenin kılıÄ?ına girmedim.dikkat çekmeyecek Å?ekilde giyindiÄ?imide düÅ?ünelim.disguise (kılık deÄ?iÅ?tirme) denemesi yapar mıyım,karÅ?ımdaki spot (farketme) denemesi yapar mı,yaparsa penaltısı olur mu?

saygıdeÄ?er Darkgnome sizin sorunuzun aynısını sorduysam kusuruma bakmayın.yalnızca cevapları ayrıntılı bir Å?ekilde almak istiyorum.
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Sun Jan 29, 2006 6:33 am Reply with quoteBack to top

paul sernine wrote:
    diyelim estetik yaptırdım ve ortalıkta dolaÅ?ıyorum.kimsenin kılıÄ?ına girmedim.dikkat çekmeyecek Å?ekilde giyindiÄ?imide düÅ?ünelim.disguise (kılık deÄ?iÅ?tirme) denemesi yapar mıyım,karÅ?ımdaki spot (farketme) denemesi yapar mı,yaparsa penaltısı olur mu?

Bana kalırsa kılık deÄ?iÅ?tirmeyi (estetik ameliyat) baÅ?kası yaptıÄ?ı için o disguise atabilir. Yalnız bu durumda kimseye benzemeye çalıÅ?ılmadıÄ?ı için disguise atılmayabilir de. Ben olsam estetikçiye disguise deÄ?il de meslek-doktorluk denemesi attırırım karÅ?ısındakine de belki sopt attırabilirim, eÄ?er estetik belli olabilecek gibiyse. EÄ?er estetik çok iyiyse ve üzerinden de zaman geçmiÅ?se (izler kapanmıÅ?sa) hiç gerek yoktur spota.

Yardımcı olabildiysem sevinirim.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Eldarin_

PostPosted: Mon Jan 30, 2006 1:18 am Reply with quoteBack to top

Bakın beyler BURADA Dareth arkadaÅ?ımızın müthiÅ? bir kılık deÄ?iÅ?tirme(disguise) repliÄ?i bulunmakta. Ä°ster biraz inceleyin, olayın drama kısmını nasılda güzel yorumlanmıÅ? bi inceleyin.

Hepinize iyi eÄ?lenceler...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 9:23 pm Reply with quoteBack to top

ben kılık deÄ?iÅ?tirmekle uÄ?raÅ?mam, çünkü genelde hiç kimseye görünmem, iÅ?imi en kısa yoldan halledip çıkarım.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Zortezurtek
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Apr 15, 2006 7:49 am Reply with quoteBack to top

Kılık deÄ?iÅ?tirme olayı aslında böyle estetikle makyajla olmamalı. Ä°yi bir hırsız iyi bir yalancı da olabilmelidir. TanınmadıÄ?ınız bir mekana gider iken kabul edilir bir özgeçmiÅ? ve inandırıcı bir çene ile gitmek daha makbul. Maksat dolandırıcılık ise bu en uygunu sanki.

Ama anlık olaylar için bir peruk veya bıyık gibi kısa dönem deÄ?iÅ?imler gerekiyor ise, bunlara uygun çamaÅ?ır seçiminin de eklenmesi tavsiyemdir.

Mesela bir hırsızlık olayından sonra kaçmanız gerekti. KalabalıÄ?a karıÅ?ırken veya karıÅ?tıktan sonraki görüntünüz biraz farklı olmalı ki göz yanılması ile kovalayan yakalamasın. Bu yüzden kalıcı Å?eyler deÄ?il geçici Å?eyler daha faydalı olabilir. Basit bir cloak deÄ?iÅ?imi (renk bazında özellikle) ve saç deÄ?iÅ?imi (peruk atarak) hem hızlı hem de etkili deÄ?iÅ?imlere imkan verebilir.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum