Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - gondor vekilharcı ile ilgili bir soru(lutfen bakıverin
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

gondor vekilharcı ile ilgili bir soru(lutfen bakıverin View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    BriAnA_LonGboW
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 5:28 am Reply with quoteBack to top

arkdaÅ?lar ben de faramir,eowyn ve oÄ?ullarına yüzük savaÅ?larının sonrasında ne olduÄ?unu bilen var mı merak ediyorum tolkien in herhangi bir kitabında ya da ekinde buna seÄ?inip deÄ?inmediÄ?ini öÄ?renemedim ama çok merak ediyorum,benim okuduÄ?um eklerde onun hakkında sadec3 ithilien prensi olup emyn arnen e yerleÅ?tiÄ?i yazıyordu ve onun dıÅ?ında bütün kahramanların sonları mevcuttu,bir bilgisi olan varsa ltfen yazsın.ayrıca ona filmde haksızlık edildiÄ?ini ve aÅ?aÄ?ılandıÄ?ını düÅ?ünüyorum,sizin fikirleriniz? Rolling Eyes

Yıllar sonra engin mavilige baktıgınızda
    Giden ruhların sonsuzlugunu hissedersiniz
    Cünkü gök denizde renk bulur
    �lü ruhların reng
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 7:28 am Reply with quoteBack to top

Yav üzgünüm ama ne olduÄ?unu bilmiyorum...

Filme gelince bence aÅ?aÄ?ılanmadı. Tamam en kahraman adam deÄ?ildi belki ama en önemli mücadeleyi kendi içindeki mücadeleyi kazanıyordu Faramir. Aragon böyle bir mücadeleye hiç girmemiÅ?ti. Gandalf bile cesaret edemedi.

Faramir yüzüÄ?ün etkisine kapıldıktan sonra onu reddedebilen tek insan filmde... O ormandaki cadı elf ve hobbit Samwise dıÅ?ında da tek canlı... Frodo da hatırlarsanız yüzüÄ?ü reddetmeyi baÅ?aramamıÅ?tı.

fingolfin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 7:53 am Reply with quoteBack to top

Senin de belirttiÄ?in gibi Ithilien'e yerleÅ?tikten sonra Eowyn ve Faramir'in çocukları oldu. Hatta hafızam beni yanıltmıyorsa birine Peregrin adını vermiÅ?lerdi. Daha sonrası hakkında bir bilgim yok, yazılı bir kaynak olduÄ?unu da açıkçası duymadım.

Film konusunda sana katılıyorum, Faramir'e yeteri kadar önem verilmediÄ?ini düÅ?ünmekteyim.

Kristallerle donanmıÅ?tı mavi kalkanı.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    Dreamscape
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 4:34 pm Reply with quoteBack to top

Legolas ve Gimli Ä°thilliende yaptırdıkları gemiyle Anduini aÅ?arak nereye gidiyor???

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 9:55 pm Reply with quoteBack to top

legolas ve gimli bence eressea ya gittiler,legolas zaten gidebilirdi ama gimli de belki kardeÅ?likte olduÄ?u için bir istisna olmuÅ?tur-bir de aÅ?aÄ?ılanmaktan kastettiÄ?im kitapta yüzüÄ?ü yerde görsem almam falan diyor-atlara nasıl hükmettiÄ?ini anlatıyor oysa filmde deli gibi yüzük ü almaya çalıÅ?ıyor falan,iyice ezik,iradesiz gibi olmuÅ?

Yıllar sonra engin mavilige baktıgınızda
    Giden ruhların sonsuzlugunu hissedersiniz
    Cünkü gök denizde renk bulur
    �lü ruhların reng
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 1:00 am Reply with quoteBack to top

Ama sonunda iradesine karÅ?ı koymayı baÅ?arıyor. Bence büsbütün iradali kaya gibi olmasındansa adamın her insan gibi zayıflıklarının olması ama bunları yenmeyi baÅ?arması daha güzel olmuÅ?.

FaRaSTu
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 6:19 pm Reply with quoteBack to top

Filmde hiçbir zaman yüzüÄ?ü kendisi için almaya çalıÅ?madı. YüzüÄ?ü "Frodo ile beraber" Mnas Tirith e yollamayı düÅ?ündü. O an için yüzük hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan her insan aynı Å?eyi yapardı. Ayrıca zaten yüzüÄ?ün doÄ?asını ve Frodo nun orda olma amacını anladıÄ?ında oları salıverdi zaten. Buna iradesizlik diyorsan biÅ?ey diyemem ama bence gayet etkileyici bir davraniÅ?ti.Ã?ünkü o ana kadar Ä°sildür'ün son varisi haricinde yüzüÄ?e karÅ?ı koyabilecek iradeyi gösterebilecek insanoÄ?lu yok. Zaten GeçmiÅ?in kehanetlerinde de Isıldur'un varisinin ortaya çıkıp yüzüÄ?ün iradesine karÅ?ı duracaÄ?ı ve kral olacaÄ?ı vardır.

Dah bir sürü ayrıntı var burada anlatılabilecek ama Faramir hakkında tüm ayrıntıları isteyenler (ingilizce bilenler için ama)
    ---- www.wikipedia.org ---- adresinden faramir diye aratırsanız faramir hakkında herÅ?eyi (ciddi olarak herÅ?eyi) bulabilirsiniz. Ayrıca bu sitede hakkında merak ettiÄ?iniz her türlü konu üzerine yorum bulabilirsiniz. (Her türlü fantastik konudan edebi eserlere kadar tabii ingilizce)
    Bunu dedikten sonra bi Å?ey eklemiyorum zaten bakarsanız siteye benim anlatacak birÅ?eyim kalmaz.

TeÅ?ekkürler....

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 6:32 pm Reply with quoteBack to top

Bilmiyorum ama filmdeki sahneyi aklıma getirdiÄ?im zaman o sahnede Faramir de bir çeÅ?it iradesizlik gösteriyor diye düÅ?ündüm. O sahnede Faramir tıpkı Boramir e benziyordu. Sonra bundan kurtulmayı baÅ?arıyor. Ve açıkçası bunu daha baÅ?arılı buldum hikaye olarak..

Ansiklopedilerde ya da kitaplarda neler yazdıÄ?ını pek bir önemi yok filmler kitapları yeniden yorumlarlar sonuçta... Tolkeinin Faramirinin filmdeki Faramirle aynı olması beklenemezdi.

BaÅ?ka bir örnek verirsek Peregrin hem filmin baÅ?ında kitabın baÅ?ında olduÄ?undan hem de filmin sonunda kitabın sonunda olduÄ?undan daha az olgundu. Ama fazladan bir olgun insanın daha olmaması da bence iyi olmuÅ?.

FaRaSTu
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 6:36 pm Reply with quoteBack to top

fingolfin wrote:
    Hatta hafızam beni yanıltmıyorsa birine Peregrin adını vermiÅ?lerdi.

hocam senin dediÄ?inin tam tersi olucak. Peregrin Took oÄ?luun adını Faramir koyuyor. Faramir'in Eowyn'den bir oÄ?lu oluyor. Adı Elboron... Sonra babasının ölümü ile hem Ä°thilien PrensliÄ?ini ve Gondor VekilharçlıÄ?ını (aynı babası gibi) devralıyor.

Saygılar...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 7:19 pm Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle Firble nickli arkadaÅ?ımızın hatasını düzeltmek istiyorum. Bilbo, Aragorn, Galadriel, Gandalf (Maia olmasına raÄ?men) yüzüÄ?ün etkisine kapılıyor. Fakat yüzük testini baÅ?arıyla geçiyorlar. Bir tek Boromir testi geçemiyor.

Bilbo: Ayrıkvadi'de Frodo'nun üzerine canavar gibi görünüp saldırırken
    Aragorn: Boromir'in ölümünden hemen önce Frodo'nun elindeki yüzüÄ?e uzanıyor, testi geçiyor ve Frodo'ya yüzüÄ?ü tek baÅ?ına götürmelisin diyor.
    Galadriel: Lotlorien'de Frodo ile konuÅ?urken yüzük testini geçiyor.
    Gandalf: Shire'da Bilbo'nun evinde yerdeki yüzüÄ?e uzanırken testi veriyor.

Bu flashback gibi görünen Sauron görüntüleri aslında yüzük testleri ve bir çoÄ?u iradesiyle testi geçiyor. Boromir kendine engel olamıyor ve onu almaya çalıÅ?ıyor. O da ölümünden önce hatasını farkediyor. (Biraz geç oluyor.)

Yani Faramir yüzüÄ?ün etkisine kapıldıktan sonra onu reddedebilen tek insan deÄ?il.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 8:00 pm Reply with quoteBack to top

Aragon bildiÄ?im kadarıyla hiç etkisine kapılmıyor yüzüÄ?ün en azından öyle bir görünüÅ? filmde yoktu. Aragon belki sadece bir teredüt geçirdi.

Bilbo yüzüÄ?e saldırıyor ama Frodo onu engelliyor. YüzüÄ?ü alamayacaÄ?ını anlayınca o hevesi Gollum bile bastırmayı baÅ?arıyordu.

Gandalf yüzükle yüzleÅ?mekten korkuyordu. Faramir gibi uzun süreli bir sınavı yaÅ?amadı sanırım.

Ã?bür Galadlirinel zaten bence sınav yaÅ?ayanlardan biriydi zaten. Gerçi onunki de Faramir kadar etkili deÄ?ildi.

Bu arada sınavı geçemeyenlerden biri de Frodo dur. Frodo yüzüÄ?ün iradesine karÅ?ı koymayı baÅ?aramıyordu. Ve yüzük bir tesadüfler zinciri sonunda yok oluyordu. Gerçi yüzüÄ?ün iradesinin onu tam daÄ?ın baÅ?ında yenmesi belki de bir Å?anstı.

Keri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 8:06 pm Reply with quoteBack to top

BahsettiÄ?in kısa süreleri test saymaman yanlıÅ?. Orada yaÅ?anan süre kiÅ?inin iradesi ve bilgeliÄ?iyle alakalı bir durum. Gandalf Bilbo'nun evinde yaÅ?adıÄ?ı durumdan sonra bi daha yüzüÄ?e bakmıyor bile. Aragorn kapılmıyor diyorsan filmin bahsettiÄ?im sahnesini bir daha izle.

Kitabı tekrar okumanı öneririm. Gandalf'ın Maia olmasına raÄ?men yüzüÄ?ün etkisine kapılması da Sauron'un da bir Maia olmasından kaynaklanır. Yüzük Sauron'dan daha güçlüdür. Artık siz düÅ?ünün gücünü. Daha fazla polemik yaratmak istemiyorum. Sözlerime inanmayanlar 12 saat boyunca 3 filmi ardarda izleyebilir veya 3 kitabı da baÅ?tan okuyup üzerine bir de "Güç Yüzüklerine Dair" ve "Silmarillion" kitaplarını okusunlar.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 10:17 pm Reply with quoteBack to top

EÄ?er bulabilirsem filmdeki o sahneyi tekrar izlerim. Å?u aralar pek satın alacak durumda deÄ?ilim.

Bir de tabii ki kitaplar Silmarilyon da dahil bazı Å?eyler söylüyorlardır. Ama ben sonuçta filmdeki sahnelerden edindiÄ?im izlenimi söylüyordum. Ve bütün film boyunca bana sanki Gandalf yüzüÄ?e bakmaktan bile korkuyormuÅ? gibi geldi.

Ä°lk sahnede de yüzüÄ?ün daha o meÅ?hur yüzük olduÄ?unu bilmiyorken eline almayı denedi. Ve o sahnede de sanki bir Å?ey yüzüne çarpmıÅ? da çekinmiÅ? gibi bir hava vardı.

Bana sanki almamak için kendisi ile savaÅ?ıyormuÅ? gibi gelmemiÅ?ti. Daha çok bu savaÅ?ı kaybedeceÄ?inden korktuÄ?u için almayı aklına bile getirmiyormuÅ? gibi gelmiÅ?ti.

zzzeeeggg
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 10:31 pm Reply with quoteBack to top

Faramir, Gondor'un Dunedain lordudur. Ã?çüncü Ã?aÄ?ın 2983. yılında doÄ?an Faramir, Gondor'un son Kral Vekili Denethor II'nin küçük oÄ?luydu. Ithilien Gezgin Bekçilerinin Komutanı olan Faramir, Gondor KuÅ?atmasından önce Osgiliath'dan Minas Tirith'e geri çekiliÅ?e önderlik etmiÅ?tir. AÄ?abeyi Boromir'in öldürülmesinin ardından Faramir de, Cadı Kral tarafından yaralanmıÅ?tı. Bunun üzerine Denethor delirerek komadaki Faramir'i kendisi ile birlikte yakmaya çalıÅ?tıysa da, Gandalf Faramir'i kurtarmayı baÅ?ardı. Aragorn'un sıÄ?ayıcı elleri ise, Faramir'i Cadı Kralın "Kara Nefesi"nin neden olduÄ?u ölüm benzeri uykudan uyandırdı. Ä°yileÅ?en Faramir, Rohanın Kalkan Kızı Ã?owyn'e aÅ?ık oldu. Ã?ift, Yüzük SavaÅ?ından sonra evlendi ve Faramir Dördüncü Ã?aÄ?ın 82. yılına dek Gondor Kral Vekili ve Ithilien Prensi ünvanlarını taÅ?ıdı.

Vikipedi...
    yuzuklerde unutalan birsey varsa eger o da karakuledir onun ihtisami unutuldu hep...

Arma:Yok
    Dogum tarihi:2983
    Irk:Gondor insani
    Boy:6 feet
    �lüm Tarihi:FO 82
    Tarafi:Ä°yi
    Ebeven:Denethor, Finduilas
    EÃ…?i:Eowyn
    Evlilik Tarihi:TA 3019
    Cocuk:Elboron
    Fiziksel EÅ?kali:Gondor insani gibi uzun boylu, açik tenli
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    butti
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 12, 2006 1:55 am Reply with quoteBack to top

OkuduÄ?unu söylediÄ?in Tolkien'in notlarından öte bir bilgi yok sorduÄ?un konuyla ilgili.(Tabi benim bildiÄ?im kadarıyla yok. Uzun süredir takip etmedim. Belki oÄ?lu daha önce yayınlanmamıÅ? notlarını derlemiÅ? ve yeni bir kitap yayınlamıÅ?tır.)

Filmin duygu aktarımları bence romanından zaten biraz farklıydı ama bunun yanısıra Faramir'in filmde aÅ?aÄ?ılandıÄ?ını düÅ?ünmüyorum. Gayet onurlu, güçlü ve dirayetli bir tablo çizmiÅ?ler aynen romanda olduÄ?u gibi. Ã?lkesinin ve babasının ölüm cezası biçtiÄ?i bir davranıÅ?ı yani yüzüÄ?ü almayıp yoluna göndermeyi gayet cesur ve bilgece yaptı. Bunun yanısıra kuÅ?atılmıÅ? Osgiliath'ı geri almak için at sürmesi ve bunu yapma sebebi de gayet onurlu ve güçlü bir duruÅ?tu. Yalnız filmde oynayan aktörün fiziksel duruÅ? ve yüz ifadeleri Faramir'i canlandıracak biri için fazla silik ve pasif olabilir. Aktör rolüne gitmemiÅ? denilebilir ama karakter olarak Faramir'e bir eziklik yüklenmemiÅ?. Bence oynayan aktör David Wenham rol için fazla ezik duran bir aktör. Ã?rneÄ?in aynı aktör Van Helsing'de esas oÄ?lanın uyanık yardımcısını oynuyordu çokta baÅ?arılı bir rol yapmıÅ?tı. Tipi ile rolü gayet uyumluydu. Faramir biraz aÄ?ır olmuÅ? sanki.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum