Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Star Wars [ Sorular ve Cevapları ]
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Star Wars [ Sorular ve Cevapları ] View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 09, 2006 7:08 am Reply with quoteBack to top

Ã?oÄ?umuz izledi Star Wars serisini, kimimiz oyunlarını oynadı, kitaplarını okudu..Bazıları serinin fanı oldu, bazıları ise sadece izleyip, yorum yapmakla yetindi. Her ne olursa olsun, merak ettiÄ?iniz her türlü sorunun cevabını bu baÅ?lık altında bulabilirsiniz.

Ä°yi EÄ?lenceler dilerim..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 09, 2006 8:53 am Reply with quoteBack to top

Sorumun cevabını istiyorum bilen yardım etsin.

1)Anakin Skywalker'ın seçilmiÅ? kiÅ?i olduÄ?una dair kesin bir kanıt gösterin(midicholarean sayısı Yoda'dan fazla demeyin sakın sonuçta Yoda'da canlı Allah deÄ?il ya onu da geçen biri olur Very Happy Very Happy ).
    2)SeçilmiÅ? kiÅ?inin Jango Fett olmadıÄ?ını bana ispatlayın(neden derseniz karizma deseniz onda zeka deseniz onda mühimmat vb hepsi.Hatta bir ara bir Jedi öldürüp ıÅ?ın kılıcını bile almıÅ?lıÄ?ı vardır.Adam hiçbir Å?ekilde Force kullanmadan Jedi öldürüyorsa bu kiÅ?i SeçilmiÅ? KiÅ?i deÄ?ildir de nedir).
    3)Boba Fett'in öldüÄ?üne dair kesin bir kanıt gösterin bana(e hayvan yedi üstüne de bir güzel geyirdi demeyin sadece sırtındaki arızalı jetpack'i yutmuÅ? ondan da geyirmiÅ? ve soyu hala devam ediyor olabilir. Very Happy ).
    4)Palpatine'in Vader tarafından aÅ?aÄ?ıya atılırken Force'a katılmadıÄ?ına dair bir kanıtta istiyorum.

Site Ã?izeri

PostPosted: Sat Dec 09, 2006 9:59 am Reply with quoteBack to top

Aman abi naptın? Anında soru bombardımanına tutmuÅ?un konuyu Very Happy Senin Å?u sorulara bir ben bakayım..

1) Bir kehanet vardı, Anakin de ona uyuyordu, zaten secilmiÅ? olabilir diye laf
    dönüyordu, kimse ona 'sen secilmissin, iste sana Coruscant sehrinin anahtarı' demedi. Ä°steyen onun secilmiÅ? kiÅ?i oldugunu düsündü (Obi-wan gibi) ya da ona Å?üpheyle yaklaÅ?tı (Windu gibi)

2)Jango Fett iki Jedi avladı diye de adamı ilah yaptın, General Grievous aÅ?mıÅ? biriydi bence, herifin ayak seslerini duyan Jedi sinir krizleri geçiyor, ölüm korkusu tum bedenini sarıyordu. Sayısız Jedi avlamıÅ?tır yani, ki Force un Fsi yok onda. (Bu arada Jango Fetti de cok severim, kötülemek gibi bir amacım yok, su anda bir Jango figuru bilgisayarımın yanında bana bakmaktadır) Oyle her güçlü seçilmiÅ? kiÅ?i olmuyor, dediÄ?im gibi bi kehanet vardı.

3)Boba Fett, en sevdiÄ?im karakterlerden biridir, 1 Vader, 2 Boba yani oyle diyeyim. Ã?ldüÄ?üne çok uzulmustum ki bir ogrendim GeniÅ?letilmiÅ? Evrene göre ölmemiÅ??! Ordan kurtulmuÅ? da çıkmıÅ? da biri bunu iyileÅ?tirmiÅ? de, amaaan... UzatmıÅ?lar, adam ne guzel serefiyle ölmüÅ?tü, dediÄ?in gibi yaratık üstüne bi de geÄ?irdi..

4)Adam ordan düÅ?erken bi de Force a mı karısmaya çalısacak, zaten hiç beklemiyordu Vaderın ona arkadan yamuk yapacagını, fark edersen bir sey de yapamıyor, anlamıyor noldugunu. Beni de bir yerden atsak 'Noluyor, düÅ?üyor muyum' demeden yere çakılırım, ki seni de atsak herhalde aynı Å?ey olur

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Dec 10, 2006 2:11 am Reply with quoteBack to top

1-Kanıt..(en önemlisi)
    Anakin Force ye denge getirdi Bkz..Episode III sonu 2 jediya,2sith
    2-Kanıt �izgi filimdeki Anakin ve Ghost Hand mevzusu..
    3-Kanıt Anakin ve görüleri..

Palpatine oradan düÅ?ünce maalesef Force ye karıÅ?ıyor zaten..Ve kendi özünü daha önceden yaptırdıÄ?ı klonlarından birine naklediyor..Luke onu sonsuza kadar yoketmek için Dark sideye geçiyor falan filan..Bunun kanıtı istiyorsanız Jedi Knight II Jedi academy de Luke nin göz altlarına bakın..Mordur..Dark sideden tekrar Lighta geçiÅ? yapsa bile Dark sideye geçmesinin bedelini yüzünde hep taÅ?ıyacaktır..

Murdoc
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 10, 2006 4:22 am Reply with quoteBack to top

Quote:

2)Jango Fett iki Jedi avladı diye de adamı ilah yaptın, General Grievous aÅ?mıÅ? biriydi bence, herifin ayak seslerini duyan Jedi sinir krizleri geçiyor, ölüm korkusu tum bedenini sarıyordu. Sayısız Jedi avlamıÅ?tır yani, ki Force un Fsi yok onda.

Ä°yi hoÅ?da Jango'da çok mu Force vardı???Al iÅ?te bir soru daha çıktı.

Yazmayı unuttuÄ?um bir sorunun cevabını da arada aldım teÅ?ekkürler Horcoel_Baator.

Hee tabi hiç birÅ?ey yapmıyordu aÅ?aÄ?ı düÅ?erken.180 dereceden lightning i Vader'a onu napacaz.Hem adam en büyük Sith Lordlar'dan biri.O karıÅ?mıyacak da ben mi karıÅ?ayım Force'ye Very Happy .Ayrıca Sith Tarihi'nde Palpatine'in de geri döndüÄ?ü(Horcoel_Baator'un da yazdıÄ?ı gibi) yazmaktadır.

Hadi bir de bu soruların cevaplarını alayım ben Very Happy Very Happy Very Happy

Site Ã?izeri

PostPosted: Sun Dec 10, 2006 5:46 am Reply with quoteBack to top

Ya biliyorum o 6.bolumden sonraları, hatta oyle bir cizgi roman vardı, neydi adı... Unuttum, Empire lı bir seydi sanırsam, ilk bolumunu mu ne indirmiÅ?tim internetten. Ama GeniÅ?letilmiÅ? Evren bilgileri o kadar da hoÅ?uma gitmiyor, çok abartı uzatma felan var. Adam ordan düÅ?tü öldü iÅ?te, film orda biter ben de biterim, yok Force a karısmıs, kendini klonlamıÅ?, bu hikayeyi ben de duydum.
    Horcoel_Baator, ghost hand (bu hikayeyi de guzel iÅ?lemiÅ?ler) dedin de aklıma geldi, o SW Animation da superdi, filmlerden bile iyiydi RazzVery Happy tamam abarttım da ben cok begenmiÅ?tim, dovusleri super yapmıÅ?lar. General Grievous u da tam adına yakıÅ?ır yapmıÅ?lar, cok iyi dövüsüyordu.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jan 07, 2007 9:55 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÃ…?lar benim bir sorum geldi:
    Qui-Gon Jinn aslında evrenin görmüÅ? olduÄ?u en büyük SÄ°TH LORD'udur.Sidious midious hikaye.Bunu söylememin nedenine gelince adam kalktı Anakin gibi aÅ?ırı güçlü bir veledi kalktı tüm risklerine raÄ?men jedi yapacaÄ?ım diye tutturdu.Ne vardı da bıraksaydı orda Pod YarıÅ?cısı olarak hayatını kazanırdı o.
    Neyse ki Darth Maul onu baÅ?ka veletleride bulup baÅ?ımıza getirmesin diye soktu karnının orta yerine kılıcını.
    Sonra ne oldu? Ufacık velet büyüdü evreni yıkıyordu.Kaç gezegen onun yüzünden patladı sayısını bilmiyoruz.

Idea Neyse ben bu yargımı tümevarımlada anlatayım ki daha karizmatik olsun Razz

Sith Lordlar kötülük yapar.
    Qui-Gon Jinn kötülük yaptı.
    O halde Qui-Gon Jinn'de Sith Lord'dur.

Nasıl mantık ama?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 08, 2007 7:02 am Reply with quoteBack to top

Bin yılın ardından Sith'ler yüzünü acımasız Zabrak ile gösterdi. Saf kötülükle yoÄ?rulmuÃ…? bu yaratık efendisi Darh Sidious’a olan büyük baÄ?lılıÄ?ından dolayı Jedi'lardan öç almayı takıntı haline getirmiÃ…?ti. Daha doÄ?rusu bu Ã…?ekilde yetiÃ…?tirilmiÃ…?ti.

Maul ilk baÃ…?larda, esrarengiz bir saldırgan olarak tanındı. Qui Gon Jinn, Kraliçe Amidala’nın Tatooine’den Coruscant’a olan yolculuÄ?unda eÃ…?lik ederken, Darth Maul’un saldırısına uÄ?radı. Qui Gon’ı kurtaran Ã…?ey, Kraliçe’nin Gemisinin onu tam zamanında almaya gelmesiydi.

Qui Gon, böyle bir saldırıya karÅ?ı tamamen hazırlıksızdı ve çok da Å?aÅ?ırmıÅ?tı. Sithlerin 1000 yıldır galaksinin hiç bir yerinde görülmediÄ?i biliniyordu. Ama saldırganın bir Sith olduÄ?una dair kanıtlar ortadaydı. Bir Jedi gibi eÄ?itilmiÅ?ti ve bir ıÅ?ın kılıcı taÅ?ıyordu.

Maul, Darth Sidious’un emriyle Kraliçe Amidala’yı takip etmeye devam ediyordu. Amidala Naboo’ya döndüÄ?ünde, Maul oraya çoktan gelmiÃ…? ve Jedilarla bir kez daha yüzleÃ…?meye hazırlanmıÅ?tı bile.

Maul, iki Jinn ve Kenobi’ye karÃ…?ı, inkar edilemez yetenek ve kararlılıÄ?ını kullanarak düelloya giriÃ…?ti. Ã?ift taraflı ıÅ?ın kılıcını kullanarak, iki Jedi ı da zorlamayı baÃ…?ardı. Jedilar, birbirlerinden ayrı düÅ?tüklerinde ise, Maul, Qui Gon’a ölümcül darbeyi indirdi. Kenobi, öfkesine hakim olamayarak, Maul’a saldırdı. Maul, Obi Wan’ın bir an bile olsa karanlık taraf enerjilerini kullanmasından yararlanarak, onu yanıbaÃ…?larındaki derin bir kuyuya itti. Kenobi, Gücün aydınlık tarafının kullanarak kendini sakinleÃ…?tirdi ve sürpriz bir atakla, Maul’u iki parçaya böldü.

Qui Gon-Jinn

DiÄ?er canlılara karÅ?ı merhamet besleyen, yaÅ?ayan güç inanıÅ?ının sembolü usta Jedi Qui Gon-Jinn; etrafındakiler tarafından asil, akıllı ve konseyle ters düÅ?tüÄ?ü durumlar nedeniyle asi olarak nitelendirilirdi.

Konseyin kararlarına karÃ…?ı aldıÄ?ı tavırlar, sistemin iÃ…?leyiÃ…?i hakkındaki düÅ?ünceleri onu diÄ?er Jedi lardan farklı kılıyordu.Usta Jinn’e göre geçmiÃ…?i ve geleceÄ?e odaklanmak yerine o an hissedilenler önemliydi. İçgüdülerin olayları çözmek açısından aynı zamanda saÄ?lıklı kararlar verebilmek için gerekli olduÄ?una inanmıÅ?tır.

Ã?Ä?rencisi Obi-Wan Kenobi ile birlikte Ticaret Federasyonu’nun Naboo kuÃ…?atmasını kaldırması için çıktıkları serüvende kendilerini savaÃ…?ın ortasında bulmuÃ…?lardır. Kraliçe Amidala’yı gezegenden kurtarmalarının ardından gemilerindeki arıza nedenli ile Tatooine adında bir çöl gezegenine zorunlu iniÃ…? yapmıÅ?lardı.Ä°htiyaçları olan malzemeleri temin etme sürecinde Usta Jinn, Anakin Skywalker adında bir çocukla tanıÅ?mıÅ? ve onda olaÄ?anüstü bazı güçlerin bulunduÄ?unu fark etmiÃ…?tir.

Jedi Konseyi’nin karÃ…?ı çıkmasına raÄ?men çocuÄ?un eÄ?itimini üstlenmiÃ…?tir. Naboo SavaÃ…?ı’nda bin yıldır yüzlerini saklamayı baÃ…?aran Sithler, Darth Maul adından bir Zabrak savaÃ…?çısı ile ortaya çıkmıÅ?lardı.Kılıç kullanmadaki becerisine raÄ?men kendinden daha çevik ve atletik olan Maul tarafından öldürülmüÅ?tir.

Qui-Gon Jinn kötülük yapmadı.
    O halde Qui-Gon Jinn'de Sith Lord'u deÄ?ildir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 1:35 am Reply with quoteBack to top

Ah Qui Gon ölmicekti o zaman seyreyleyin eÄ?lenceyi Very Happy neyse Qui Gon'un sith lord olduÄ?u düÅ?üncesine bende kesinlikle katılmıyorum; sonuçta anakin Qui Gon onu aldı eÄ?itti diye sith olmuyo sidious onu kandırdı diye karanlık tarafa geçiyo. Å?ayet ki Qui Gon ölmeseydi Padme'ye bi zarar gelmeseydi Anakin dark side'a geçmezdi Sithlerin de afadersiniz aÄ?zıni yüzünü daÄ?ıtırdı.Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 09, 2007 10:37 pm Reply with quoteBack to top

General Grievous Star Wars evreninin bütün tarihinde en fazla Jedi öldürmüÅ? olan elemandır ve aynı anda 5 ligthsaber kullanmıÅ?lıÄ?ı vardır. [Ayakları saÄ?olsun]

DiÄ?er soruların çoÄ?unun cevabı Lucas imzalı cizgifilmde yatıyor, sanırım 23 bölümdü; elimde var ulaÅ?amayanlara yollayabilirim ya da upload edebilirim.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum