Bu baÅ?lık tam olarak olamk istediÄ?im insan barbarı tarif ediyor aslında... Ama malesef daha ne bir dm bulabildim bunu kabul eden yada yada bir masa...
Nedir mi bu sendrom....
Donla dolaÅ?an, yakıÅ?ılkı, çevik, çok güçlü ve dayanıklı, cok sanslı, yerden kaptıÄ?ı her silahı ustaca kullanana ve yeri geldiginde bu silahlarla iyi atıÅ?lar yapan, iradesiyle örnek bir karakter canlandırmak....
Hehhehehee... ne istememiÃ…?im ki diyebilirsiniz haliyle...
tamam hepsini geçtim... Å?u silah penaltısı yokmu deli etti beni hep... çift silah penaltısı ise tam cılgınlık... hıcbir sistemde anlayamadım penaltı meselessini... neyse.. Å?ikayet Å?ikayet Å?ikayet...
Eline kalkan al o o hantal aptal tencere aprcası +1 armor bilemedin +2 armor eklesin sana da kalkanla dolaÅ?mak nerde görülmüÅ?... alma çift elle kullanabilceÄ?imiz bir silah alalım str'n düÅ?ükse yandın yüksekse dbg ta sorun yok ama her türlü ustalıgını ikiel silaha harcamıssın ama kendini o silahla koruyamıyorsun neden cünkü yok öÄ?le birÅ?ey... iki silah aynı anda kulanıcaksın, herseyden fedakarlık edıceksın ac den dmg dan ama o zamnda vurana kadar penaltı allah penaltı... pııff....
daha cok var melee karakterlerin sorunları.. ama tabii.. vuruncad avuruyor kerata meleeler
burda kesicem Ã…?ikayetler...
Conan olmak istemek suç mu?
Bu baÅ?lık tam olarak olamk istediÄ?im insan barbarı tarif ediyor aslında... Ama malesef daha ne bir dm bulabildim bunu kabul eden yada yada bir masa...
Nedir mi bu sendrom....
Donla dolaÅ?an, yakıÅ?ılkı, çevik, çok güçlü ve dayanıklı, cok sanslı, yerden kaptıÄ?ı her silahı ustaca kullanana ve yeri geldiginde bu silahlarla iyi atıÅ?lar yapan, iradesiyle örnek bir karakter canlandırmak....
tamam hepsini geçtim... Å?u silah penaltısı yokmu deli etti beni hep... çift silah penaltısı ise tam cılgınlık... hıcbir sistemde anlayamadım penaltı meselessini... neyse.. Å?ikayet Å?ikayet Å?ikayet...
Eline kalkan al o o hantal aptal tencere aprcası +1 armor bilemedin +2 armor eklesin sana da kalkanla dolaÅ?mak nerde görülmüÅ?... alma çift elle kullanabilceÄ?imiz bir silah alalım str'n düÅ?ükse yandın yüksekse dbg ta sorun yok ama her türlü ustalıgını ikiel silaha harcamıssın ama kendini o silahla koruyamıyorsun neden cünkü yok öÄ?le birÅ?ey... iki silah aynı anda kulanıcaksın, herseyden fedakarlık edıceksın ac den dmg dan ama o zamnda vurana kadar penaltı allah penaltı... pııff....
daha cok var melee karakterlerin sorunları.. ama tabii.. vuruncad avuruyor kerata meleeler
Esasında haklısın
Ama çift el penaltıları olmazsa olmaz bir Å?ey. Aksi halde kurallar abuse edilebilir. Herkes çift ele yönlenir ve diÄ?er stillerin manası kalmaz.
Melee karakterlerin sorunlarına gelince yine sonuna kadar haklısın ki bu soruna çözüm olarak Book of nine Swords isimli kitap çıkarıldı. Bir göz atmanı tavsiye ederim.
Conan olmak suç mu? Tabii ki suç! Bu ne cüret, tek Conan vardır tek olacaktır! Zinhar yıkıl karÅ?ımdan! :evillaugh:
_________________ Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!
Posted:
Sat Dec 23, 2006 1:22 am
EÄ?er SavaÅ? Sistemlerinden Memnun DeÄ?ilsiniz Altenative Combat And Tactics Kitapları Var Baya Güzel Oluyor Ã?oÄ?u.Ama Kitap Olmadanda Bu Ä°Å? Olur Dm e Verilecek Küçük Bir RüÅ?vet Gitsin Tüm Penaltylar Ã?nemli Olan EÄ?lenmek :angel:
Posted:
Sat Dec 23, 2006 6:20 pm
Ã?ift el penaltısı gerçek hayattan alınma bir penaltıdır sonuçta. O zaman saÄ? elle Å?ut atabilen bir insan senin mantıÄ?ına göre sol elle de aynı isabetli Å?utları atabilmelidir. Ama düÅ?ündüÄ?ün zaman saçma oluyor.
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
tamam karakterin özgecmiÅ?inde bununla ilgili bir acıklama yoksa haklı olablirsin ancak bus efede main hand e neden penaltı alınıyor ? ki senin dediÄ?in seyi kast etmiyorum ben...
misal sag elımde orta boy bir kılıc var ve ben yıllardır savasıyorum... ama sol elime dagger yada onun gibi delici bir silah alıyorum ana bir anda o yarım kiloluk alet yılların savascısına buyulu lanetlerin yapamadıgı penaltiları verıyor.. gibi...
bumudur adalet...
ac zzaten düÅ?üyor ama att. roll'un ne sucu var...
Å?öyleki elinde baÅ?ka bir silahın olması deÄ?il iki silahı aynı anda kullanman sana dezavantaj veriyor. Yoksa bir elinde testi, bıçak, kürdan, selpak mendil olsa ve sen bunu kullanmasan sadece kılıcınla saldırsan herhangi bir dezavantaj almazsın.
Two weapon style ile zaten bu dez avantajı giderebiliyorsun. Ayrıca 2E ve 3ede Ambidexterity ile her iki elinide kullanabilen bir karaktere sahip olabiliyorsun.
Conanda bu gibi bir özellik olduÄ?unu sanmıyorum. Zaten Conan çok nadir zamanlarda çift silah kullanmıÅ?tır. Hatta dikkat edersen Conan çok fazla ama güçsüz adamlar geldiÄ?inde ikinci bir silahı alırken, kendine denk olabilecek ölüm yiyici, taurus, redsonya gibi karakterlere karÅ?ı hep tek kılıç yada iki elli kılıç kullanmıÅ?tır.
Silah atarken bir dez avantaj alamama gibi bir olayıda yoktur. Conanın her 5 vuruÅ?undan biri kelle koparırken attıÄ?ı silahlar ile bunu daha baÅ?aramamıÅ?tır. Demekki bazı dezavantajları göze alarak atıyor onları.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Thu Dec 28, 2006 1:31 am
Yaw Mainhand e Eksi Almak Tamamen Gerçek Hayattada Olan Bir Å?ey.Eskrimle UÄ?raÅ?an Varsa O Daha Ä°yi Açıklar Offhande Bir BaÅ?ka Alet Alınca Konsantre DaÄ?ılır(Aynı Anda Ä°kisinide Kullanmaya Ã?alıÅ?tıÄ?ın için) Ve Mainhandi Eskisi Gibi Ä°yi Kullanamazsın.
Posted:
Thu Dec 28, 2006 10:02 pm
Evet Ao haklısın, bu bateri çalmak gibi bir Å?ey, ikisini de kullanman lazım. Tek bageti rahatlıkla kullanabiliyorken iki eline de alınca iÅ?in zorlaÅ?ıyor hatta hiçbirini kullanamamaya baÅ?lıyorsun (bkz. Ben)
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
Nedir mi bu sendrom....
suç deÄ?il!mesela bende hep gambit olmak istemiÅ?imdir:))yükle abi nesneyi direk bizim asistanın kafaya!!
neyse cıvıdım
conan 'ın bir hero karakter olduÄ?unu söylemeye gerek yok sanırım.Å?imdiye kadar baÅ?vurduÄ?un dm'lerden bir hero ver bana teklifini yaptıÄ?ının farkındasındır umarım.donlu char'a lafım yok yakısıklı ve etkileyici hatta iradeli dm'in zar atımına yada yazdıÄ?ın background'a göre skillpoint paylaÅ?ımına göre olacaktır.ha dm beÄ?enir hikayeni derki öyle bir yazmıÅ?ki adam ya ben resmen bunun üstüne oynu Å?ekillendiririm kafamdaki questlere bile uygun verdim gitti arkadaÅ?.karizmasın donlusun iraden süper.hatta conan'ın yanındaki gibi baska barbar arkadaÅ?ın bile Å?ansın varsa olacaktır eheh!npc yada degil!
ama o tencere parcası pek cok kezde Å?ahit olmuÅ?umdur hem kendiÄ? oyunumdan hem izlediÄ?im oyunlardan artı okuduÄ?um oyun ve hikayelerden cons gereÄ?i barbar pek tercih etmesede kalkanı zırhlı dahi olsa bir war. yada knight ,cruisader'lıÄ?a yada paladin'liÄ?e giderken pek sanmıyorumki tercihini kalkansız yapsın.yanlız bak olunca demiyorum olunca zaten adam twohand i tek eliyle kullanıyor:))olmayı kafaya takınca.çünkü cok gördüm piercing ,slashing deÄ?ilde silah crushing gerektirdiÄ?inde(iskeleti delemezsin kesemezsin kırarsın.örn2:undead delsen olmaz kessen yürür ama ezersen büzüÅ?ür)ee elde bir bakta yoksa o iskelete saÄ?lam bir fighter'ın kalkanın tersiyle güzel bir oturtması pek cok kez lvl'ine uygunsa hem 2.hamle önceliÄ?ini,hem zar düÅ?ükse savunma avantajını ki arada kalkan olcaktır,hem stun yada vb sersemletme özelliÄ?ini sana verir.artı düÅ?ersen üstüne alacagın kalkan, üstüne düÅ?erek yapılacak kısa kılıç,dagger,yumruk vb hamleleri bir nebze olsada durduracaktır.hareketin muhakkak yavaÅ?lıyor ama lvlup'la buda giderek sorun olmaktan cıkıyor.günlük haytta sanada sırta kalkan baglayalım.onla yaÅ?a bi zaman sonra arkandan ensene atlayıp bastırmaya calıÅ?an adamı kedi gibi tutup önüne korsun.bu budur!tecrübe.tencere kapaÄ?ı bu iÅ?e yarıyor anlıycaÄ?ın!
senin derdin birde char alıÅ?ık olduÄ?u karakter haricinde ne gelse elinde kullansın.bu tabi bütün class ilkesine ters bir durum.bir swordmaster long,duello,eskrim,pala,short,bastard,scimitar kullanabilecektir.buna dayalı olarak kendine özgü kaçınması,kaçması,refleksi,vuruÅ? hızı,vuruÅ? gücü olacaktır.tabi dm bunu baÅ?tan belirleyecektir geliÅ?imini.dex fighter bile olsa delicimi kesicimi kullanacaÄ?ın ve uzmanlıÄ?ını yapacaÄ?ını sorar.kılıçustasında durumlar farklı.birkere still,teknik,ve güç geresinimleri farklı.e bu adamın eline balta,gürz verirsen bunun aÄ?ırlıÄ?ı var artı still tecrübesi var.
örneÄ?in sen barbar diyorsun.hikayeselde bakmak gerekir bir barbarın hayatı nasıl geçer.taÅ?a yada metale monte spear,axe,mace,morningstar ya gördü yaduydu!dengesini bilmez silahın,darbe Å?eklini,verimliliÄ?ini bilmez.halberd ayrı keser balta ayrı.karakterin tüm silahları gördümü?ayrıyetten adam ömrünü silah akademisinde falan geçirmesi gerekiyor.
aim gerektiren ,denge ve niÅ?an almaya dayalıları saymıyorum bile.bu sadece ok degil.bolt ,shoruken,dagger,dart,hatta spear atma!
bahsettiÄ?n defans alabilme olayı ise saldırıdan apayrı biÅ?iy.biliyosundur zincirli gürz gibi aletler defansı iyi vermez.devamlı döndüÄ?ünden yada sallandıÄ?ından yaklaÅ?mak zordur ama düÅ?ük zarda felakettir!
demek istediÄ?im bu artılar eksiler son derece mantıklı.olmak zorunda.bir kitap tavsiye etmek isterdim ama zaten yönlendirmiÅ? arkadaÅ?lar.bunu okursanda umarım biÅ?iyler anlatabilmiÅ?imdir.
Ancak ve ancak kalkan konusunda bende hem fikirim. Bazı dezavantajlar vermeli bu meret. Kocaman bir Å?eyi taÅ?ıyorsun taÅ?ıması bile mesela. Ne bir yere sıÄ?ar, ne taÅ?ıması kolaydır. Elini kolunu sallarken hareketlerini kısıtlar...
Ayrıca topuzu yemiÅ? kalkan büzülür ve topuzun dikenleri kalkanı deler geçer kol felan bırakmaz geride.
Anlatmak istediÄ?im Å?u. D&D ile doÄ?ru düzgün bir gerçekçilik yakalayamazsın. Kilolarca zırh giymiÅ? adama dokunması donlu ve ve rahat hareket eden adama vurmaktan daha zordur. Gerçekçilik için bu kuralları deÄ?iÅ?tirmen gerekir ama bu kadar gerçekçi olursan bu seferde büyücülere bulaÅ?mak gerek. Denge için kasarsın felan sonunda bide bakmıÅ?ın farkı bir sistem.
Sana tavsiyem ya Conan olmayı unut, yada farklı bir sistem arayıÅ?ına gir. Yoksa ara ara burnun kanar sonra.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Ancak ve ancak kalkan konusunda bende hem fikirim. Bazı dezavantajlar vermeli bu meret. Kocaman bir Å?eyi taÅ?ıyorsun taÅ?ıması bile mesela. Ne bir yere sıÄ?ar, ne taÅ?ıması kolaydır. Elini kolunu sallarken hareketlerini kısıtlar...
katılıyorum hemde oldukça.....
Ayrıca topuzu yemiÅ? kalkan büzülür ve topuzun dikenleri kalkanı deler geçer kol felan bırakmaz geride.
katılmıyorum kalkan sekline büyüklüÄ?üne maddesine göre deÄ?iÅ?ir.bir vuruÅ?ta kalkana topuzu takacak str'de her köÅ?e baÅ?ında çıkmaz adamın karÅ?ısına.zaten o adam seni büyük ihtimalle birebirde yer!birde topuzun diÅ? Å?eklinede bakar olay(yani ne malı)trol?orc?human?cüce?
Anlatmak istediÄ?im Å?u. D&D ile doÄ?ru düzgün bir gerçekçilik yakalayamazsın. Kilolarca zırh giymiÅ? adama dokunması donlu ve ve rahat hareket eden adama vurmaktan daha zordur. Gerçekçilik için bu kuralları deÄ?iÅ?tirmen gerekir ama bu kadar gerçekçi olursan bu seferde büyücülere bulaÅ?mak gerek. Denge için kasarsın felan sonunda bide bakmıÅ?ın farkı bir sistem.
d&d hakkındaki kanı dogru asla net bir gerçeklik yakalayamazsın!Kilolarca zırh giymiÅ? adama dokunması donlu ve ve rahat hareket eden adama vurmaktan daha zordur lafı bence ters olacaktı demek istediÄ?ini anladım ama anlatımı ters.donla rahat hareket eden adama vurması daha zordur.kilolarca zırh giymiÅ? adama oranla!büyücü için söylenen o denge olayının dm insiyatifinde ayarlanmıÅ? halini tadıyoruz kendi adımıza.kilolarca zırh giymiÅ? adam elinin tersiyle büyücüye kaptırmamıÅ? olsun.4 temmuz kutlamalarını yaÅ?ar!normaldir!ondan sonra utanmadan büyücüye konsatrasyon check attıran dm'in aklına Å?aÅ?arım.ee tabi bu vuruÅ?ada baÄ?lı!
Sana tavsiyem ya Conan olmayı unut, yada farklı bir sistem arayıÅ?ına gir. Yoksa ara ara burnun kanar sonra.
Orada kural sisteminde donlu adama vurmak daha zor demek istemiÅ?tim ki, orada illaki donlu olmasına gerek yok... Postluda olabilir.
Büyücü konsantrasyon olayında ise bu sitede bir aralar tartıÅ?ma vardı, kum tıkasan aÄ?zına büyücünün aÄ?zına büyü yapabilirmi diye. Å?imdi o konular beni aÅ?ar (AÅ?masada sıkar, istediÄ?ini alabilirsin). Ancak Å?u ahlinde bile dha güçlü oaln büyücüler birde yok zırhın yamuldu hareket edemiyorsun, zırh aÄ?ır geldi yoruldun büzüldün kısmına girdiÄ?inde çok çok güçleniyorlar.
Zırhların sadece hasar azalttıÄ?ı ve vurma Å?ansı gibi savunmanında geliÅ?tiÄ?i bir sistemde Conan olmak daha kolay oalcaktır. Ä°ki insan savaÅ?ırken zırh bazı vuruÅ?ları etkisiz kıldıÄ?ından ısklama Å?ansına eklemesi kabullenilebiliyor ama o zırhları alüminyum folyo gibi gören devlerin bu zırhlar yüzünden ıskaladıÄ?ını düÅ?ünmek oldukça gülünç oluyor.
Conan'a en ters tarafta zar olayı. Bir arkadaÅ? cüce savaÅ?çı yaratırken o kadar güzel zarlar atmıÅ?tı ki, Conan (Ama cüce konan) oldu iye düÅ?ünmüÅ?tük. Ancak Å?ansı karakter yaratırken gösterdiÄ?i performansın tam tersini savaÅ?lar sırasında gösterince Conan'dan maymuna deÄ?iÅ?im geçirmiÅ?ti. (Milyon yılda gerçekleÅ?en evrimi bir kaç zar atıÅ?ıyla geri sardı anlayacaÄ?ınız. )
Eskisi ka
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES
Posted:
Thu Jan 04, 2007 2:41 pm
Conan hastası bir arkadaÅ?ım var adam bulabildiÄ?i her Conan çizgi romanını toplayıp okuyan gözü gibi bakan bana bile yaklaÅ?tırmayan biri
Adamla bir gün oturup okuduÄ?u tüm çizgi romanlarda yaptıÄ?ı hareketlerden yola çıkarak Conan'ın 3.ed Character Sheetini yapalım dedik. Ortaya 25.lvl Fighter/ Barbar çıktı tam lvllarını hatırlamıyom ama barbar 18 falandı. güzel de olmuÅ?tu hani
_________________ Bir kiÅ?inin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES
Posted:
Thu Jan 04, 2007 2:46 pm
Hmm bu arada aklıma geldi bilgisayarda Sytigian Campaign Setting duruyo du ama hiç bakmamıÅ?tım. Å?imdi baktım da Conan dünyasında AC die bisey yok Attack ve Perry die bi sistem yani her vuruÅ?a karÅ?ı vuruÅ?la karÅ?ılık veriyosun. Yada gene Parry gibi Dodge diye bir Å?ey var anlayabileceÄ?iniz gibi kılıçla durdurmak istersen Parry yapıyor sadece kaçılmak istersen Dodge yapıyorsun.
Bu arada Conan da Will die biÅ?ey yok epic adam Hold atsalar duruyormuÅ? arkadaÅ?Å?ımın dediÄ?ine göre.
O yüzden Conan büyücüülerden nefret eder.
Armorlar ise DR veriyolar. Merak edenlere
_________________ Bir kiÅ?inin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum