Posted:
Fri Jan 05, 2007 4:37 pm
çok tanrılı inanıÅ?ların tümünde tanrılar, belli kavramlar üzerinde hak iddia etmiÅ?lerdir. buna rol yapma oyunlarında pantheon diyoruz. Her ne kadar ruhban sınıfı ve teolojistler tanrılarn bu özelliklerini öne çıkararak tanrılarını tanıtmaya, yüceltmeye çalıÅ?salar da, geniÅ? halk kitleleri bunlara pek itibar etmez. onlar için önemli olan, ihtiyaçlar piramidinin anlattıÄ?ı gibi, doymaktır, barınmadır, vs... bu nedenle her kim gelip de popülizm yapıp da halka yemek daÄ?ıtırsa onun inananı artar. ama yine de bu kaypak ruhlu halk , baÅ?ka tanrıya inansa bile, bir deniz yolculuÄ?una çıkarken deniz tanrısına, ekinini ekerken toprak anaya duasını fısıldar. Bu, dengedir ve isteseniz de bunu bozamazsınız.
Mesela bir inancın bir bölgede çok kuvvetli olduÄ?unu düÅ?ünün. Politik güç, para, vs... hepsi o cemaatin elinde olsun. Bu durumda dahi, o cemaatin kendi inançlarını yorumlayıÅ?ı arasındaki farklarda doÄ?an kamplaÅ?malar neticesinde denge oluÅ?ur.
Dünyanın özü denge, statüko ve eylemsizliktir. Bunu deÄ?iÅ?tirmek ancak kısa bir süreliÄ?ine mümkündür.
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES
Posted:
Fri Jan 05, 2007 6:15 pm
Kısaca eÅ?itsizlik özünde dengeyi yani eÅ?itliÄ?i doÄ?rur diyorsun anladıÄ?ım kadarıyla.
Ama bu bir sistem ve deÄ?iÅ?tirilebilir. Sonuç olarak çok insancıl bir bakıÅ? açısı seninkisi. Ä°nsanın davranıÅ?ları üzerine kurulu demek istiyorum.
Protos g,b, ortak bilinçli bir toplum da olabilir sonuçta
_________________ Bir kiÅ?inin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Posted:
Fri Jan 05, 2007 6:21 pm
sadece insan için deÄ?il, akla ve özgür iradeye sahip olan her ırk için geçerlidir söylediklerim. özellikle 2. paragrafta deÄ?indiÄ?im,
burock bir önceki msjında wrote:
...Mesela bir inancın bir bölgede çok kuvvetli olduÄ?unu düÅ?ünün. Politik güç, para, vs... hepsi o cemaatin elinde olsun. Bu durumda dahi, o cemaatin kendi inançlarını yorumlayıÅ?ı arasındaki farklarda doÄ?an kamplaÅ?malar neticesinde denge oluÅ?ur...
kısmı, bu konudaki fikirlerimi tam olarak açıklıyor.
yaratırdım 10-15 tane tanrı salardım bi 100 tane falan ırkıda eÄ?lensinler. Nasıl olsa kötülerde dünyayı yok ederlerse ölecekelrini anlayacaklardır. Denge menge takmam, bırakayımda istediklerini yapsınlar ancak dellenirsem ve ya canım sıkılırsa falan saldırırım.
Posted:
Sat Feb 17, 2007 11:50 am
çok sıkıntılı bi soru ve tartıÅ?sak da cevabını bulamayız gibi geliyor
yine de hayati unsurları göz önüne alırsak denge en önemlisi gibi görünüyor , sadece iyiler yada kötüler olacaksa hayat mücadelesinin bi anlamı kalmaz
yarım saattir düÅ?ünüyorum bu mesaj için , ve benim zekamın tanrıların nasıl bi rol oynaması gerektiÄ?ine yetmediÄ?ini farkettim ,, benim tanrılarla ilgili fikirlerimi bilen arkadaÅ?lar anlamıÅ?tır
bilmeyenler içinde yine söyleyim ,, tanrılar tartıÅ?ılmaz , onların yüceliÄ?ine akıl sır ermez , onlara giden yolda ıÅ?ıÄ?ı görebildiÄ?iniz kadar ilerlemek en iyisi , yoksa akıl saÄ?lıÄ?ınızdan olursunuz
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum