Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - 2. oyunum
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

2. oyunum View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    darkelven
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jan 28, 2007 8:26 am Reply with quoteBack to top

3 ko oyuncusu bir de benden deneyimli bir pc buldum oyuna baÅ?lıyacam.Kısıtlı imkanlar nedeniyle 1 ayda tamamladıÄ?ım karakter kaÄ?ıtlarını daÄ?ıttım tayfa oyundan soÄ?umuÅ?, okulun son 2 haftası rp diye bir Å?ey yok ortamda.

Oyuna baÅ?ladık , birbirini tanımayan birer eldritch,knight,rogue ve ranger.Hepsi ayrı noktadan girdiler oyuna serbest biri diyor ''aa vice city gibi'' öbürü ben hana gidip kız bulucam.Rogue`miz ise diÄ?er tüm pcleri öldürüp,silahlarını çalıp,satıp para kazanmak hayalinde daha o pcleri tanımadıÄ?ını, onları karakterinin bilemeyeceÄ?ini anlatana kadar rpye 3 gün ara verildi zaten.Arantas kıtasının hikayesini anlattım efsanevi kılıç felan ayakları,Tayfalardan birinin planı:''Ben önce bir kız bulucam, sonra kılıcı bulurum,sonra bu diÄ?erlerinin hepsini öldürürüm.Hanı ele geçiriririm.Para kazanırım, Sonra da Å?ehri ele geçiririm.''(Bunu söyleyen ranger level 7 Oyunun ilk 2 saati daha Å?ehrin kapı gardiyanlarınla bile konuÅ?mamıÅ?,Å?ehire daha rüyasında gördüÄ?ü bir adamı bulmak için gelmiÅ? ama yok iÅ?te adam ciddi ciddi bunları planlıyor.)Sonra aynı ranger okçu kulesinin önüne gelir,Alaca karanlık bir ortamdır, elf görüÅ?ünü kullanır.Kuledeki adam da bir yarımelftir o da elfi görür.Kulede bir ork bayraÄ?ı dalgalanmaktadır ve sarhoÅ? ork sesleri gelmektedir.

Guard:''kimsin sen?''
    Ranger:''Sana ne lan y.raam!''
    Rogue:Abi hakkaten de böyle mi diyorsun?
    Ranger:Yoklan Ã…?aka Ã…?aka
    Rngr:Ben bir çocuÄ?um
    Grd:ne biçim çocuksun lan sesin ayı gibi.
    Rngr:''Ork çocuÄ?um lan ben bak attırma tepemi koyarım critical hiti''
    Ben:olm yürü git doru dürüz yap Å?u rpyi.
    Grd:Ya hemen amacını açıkla yada adamlarım seni Å?iÅ?ler
    Rngr:Hadi ya senin anan güsel mi?
    grd:benden günah gitti.
    Dm:benden de abi kusura bakma
    Rngr:tamam ya taamm sen zahmet etme ben Å?imdi kendimi öldürücem merak etme hoop kılıcımı alıp boÄ?azıma sokuyorum.

DiÄ?er pcler koptu ben sinirimden zarları çiÄ?nedim o rngr`ı düzelttirdim öyle getirttim oynattım.Yine deÄ?iÅ?medi aynı devam ediyo çelimsiz elf hariyle ogrelere küfrediyo sonra ogre kolu kırıp poposuna sokuyo ama elf yine rahat durmuyo onun yüzünden rpye ediliyo ama adam yok ne yapayım...

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun Jan 28, 2007 9:01 am Reply with quoteBack to top

bu tür insanlarla uÄ?raÅ?mak için sinirlenmeyi heç tavsiye etmem. Ã?ünkü dmyi sinirlendirmek onları çok eÄ?lendirir ve oyundaki karakterilerini pek benimsememiÅ? olduklarından tehtidler iÅ?e yaramaz hatta Å?ekil adaki gibi kendini bile öldüreiblirler.

En iyi yöntem npcleri bunlarla dalga geçirtmektir. an ortamına falan sokun. Herkes konuÅ?masıyla dalga geçsin deli sansın mesela
    saldırmaya kalkarsa üstüne atlayıp etkisiz hale getirsinler. sandalyeye falan baÄ?layın ne bileyim. Kontrolü bi süre elinizde tutun dalga geçince benmiseme ihtimalleri var karakteri çünkü ister istemez savunacakalr.

Karakterlerle yapay oyun içi tartıÅ?malar la dalaÅ?ları da iÅ?e yarayabilir.

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jan 28, 2007 5:57 pm Reply with quoteBack to top

Ã?stteki çözüm daha iyi ama birde ceza verme yoluna gitmeni öneririm. Cezalar tecrübe puanı Å?eklinde olabilir, hatta diÄ?er oyunculara iyi rolleri sebebiyle iyi fikirleri sebebiyle daha faza tecrübe puanı vermek daha da iyi olabilir. DiÄ?er oyuncuların karakterleri bundan daha hızı geliÅ?meye baÅ?ladıÄ?ında buda hırs yapacaktır.

Tecrübe puanı etki etmeyen oyunculara küçük dezavantajlar vermeye baÅ?la ve bu dez avantajları olmadık yerlerde karÅ?ısına çıkart. Dezavantajlar kolunu koparıp kıçına sokma Å?eklinde komik Å?ekillerde anlatılmasın söyleyeyim. Adam diÄ?erleri gülünce daha da abartacaktır. Mesela kolunun bir ogre tarafından kırılması olabilir yada kafasına yediÄ?i bir darbe yüzünden bayılması ve sonrasında sara hastası olmasıda olabilir, sistit olması, olmadık zamanlarda bir yerine sancılar saplanması, bir lanet yüzünden güçsüz düÅ?mesi, hafıza kaybı...

Bırak diÄ?er oyuncularla arası açılsın, oyuncular o iÅ?e yaramamaya baÅ?ladı diye söylenmeye baÅ?ladıÄ?ında aklı baÅ?ına gelecektir. EÄ?er bu dezavantajlara raÄ?men iyi oyun çıkarmaya baÅ?larsa senin istediÄ?in olacaktır sende ondan dez avantajlarını yavaÅ? yavaÅ? alırsın.

darkelven
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 2:53 am Reply with quoteBack to top

Zaten benden deneyimli dediÄ?im arkadaÅ? bunu uyarıyor ama anladıÄ?ı yok.Atamıyorum da oyundan adam yok.Xp düÅ?ürme önerisi güzelmiÅ? teÅ?ekkürler.Peki bu levelını düÅ?ürürmü?(experience olayından anladıÄ?ı yok fare öldürüyo xp istiyor arkadaÅ?)

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 7:26 am Reply with quoteBack to top

Benim tavsiyem bu tarz oyuncuları oyun ciddiyetine bürünene kadar oyuna almamandır. Ben bu yöntemi uygularım genelde ve iÅ?e yarar.

Birde evet oyuncudan XP düÅ?ürürsen lvl 'ıda düÅ?er, tabi lvl düÅ?ecek xp puanına kadar düÅ?erse.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum