Ya ben zindanlar ve ejderhalar oyununu alıcam fakat hiç bir yerde bulamıyorum ve bir de MTG var bu nun sadece ingilizcesimi var yoksa türkçe versiyonlarıda varmı biraz yardım edebilirmisiniz.baÅ?langıç paketleri nelerdir falan neler almam gerek kaç paraya mal olur biraz yardım istiyorum ama zindanlar ve ejderhalar oyunu üstünde yoÄ?unlaÅ?tım bu konudada biraz yardım gerek:D
BaÅ?langıç oyunu için paket set olabilir ama bir süre sonra pek tatmin etmez. Ä°ngilizce olarak PHB(Players hand book) ve MM(Monster manual) temel kitaplardır. DMG(Dungeon masters guide) oyunun daha iyiolması için gerekir. Bunlara daha sonra katılan bir sürü ek kitaplar vardır ancak illaki gerekmezler. PHB2 (Players handbook 2) ve "Unearted arcana" içinde çok güzel fikirler vardır.
Yani
PHB + MM + DMG (+ PHB2 + Unearted arcana)
PHB: Bir oyuncunun D&D oyununa ilk baÅ?larken karakter yaratımı ve o karakterin neler yapabileceÄ?ini anlatan kitap.
MM: Yaratıkların açıklamasını veren kitap. D&D daha çok bir çarpıÅ?ma taktiÄ?i oyunu olarak tasarlandıÄ?ından aynı karakterlerin sisteminde yaratılmıÅ? yaratıklar oldukça gerekli oluyor.
DMG: Oyunun anlatıcısı (Yani oyuncu karakterler dıÅ?ında herÅ?eyi yöneten kiÅ?i) için bir kaynak kitabı. İçinde DMG isterse koyulabilecek ileri düzey karakter sınıfları ve oyuncunun bilmesine gerek olmayan ama DM'ye (Anlatıcı yerine kullanılan Dungeon master'ın kısaltması) yardımcı olabiecek ve oyuna renk katabilecek eklere sahip olan ve bir kaç tane de hikaye barındıran kitap.
PHB2: PHB'de boÅ?ta kalmıÅ? yerleri dolduran ve oyuna biraz dah eÄ?lence getiren güzel bir kaynak.
Unearted arcana: Kurallar üstünde deÄ?iÅ?iklikler yaparak oyununuzu daha size hitap eder hale getirmek için kullanabileceÄ?iniz kural sistemi deÄ?iÅ?iklikleri için fikir kitabı.
Not: AlacaÄ?ın kitapların 3.5E (3.5'uncu uyarlama) olup olmadıÄ?ına dikkat et. Eskilerle kalma ortada.
Bunlardan sadece PHB, OEK(Oyuncunun el kitabı) olarak Türkçe'ye çevrilmiÅ?tir. Bazı kiÅ?iler bu çevirinin yetersiz bir çeviri olduÄ?unu düÅ?ünmüÅ?lerdir. Ä°ngilizcesinin daha anlaÅ?ılır olduÄ?unu dile getirmiÅ?lerdir.
Bu sitedeki baÅ?lıkları takip edersen ve stenin çıkarttıÄ?ı dergiye bakacak olursan sana yardım edecek kaynaklara sahip olabilirsin. Hazır cevap bvaÅ?lıÄ?ı altında pek çok sorunun cevabı mevcuttur.
D&D sistemi dıÅ?ında baÅ?ka sistemlerde mevcut.
emule tarzı indirme motorlarından D&D yazarak pek çok kaynaÄ?a ulaÅ?abilirsin. Ancak pek tasvip ettiÄ?imiz yöntem deÄ?ildir.
en iyisi kaynaklara sahip birileri ile arkadaÅ?lık kurmak ve onların oyunlarını seyretmektir.
Kurallara baÄ?lı kal ama asla kurallara baÄ?ımlı olma. Kendi kuralların ile de oyunlar oynayabilirsin. Ä°llaki kural kitaplarına gerek yok bu hayal tabanlı oyun için.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum