Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - yakın döÄ?üÅ? karakteri yaratırken nelere dikk
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

yakın döÄ?üÅ? karakteri yaratırken nelere dikk View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    dfunk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 8:10 pm Reply with quoteBack to top

BaÅ?lıktada belirttiÄ?im gibi bir savaÅ?çı sadece kılıç kalkan alıp en önde düÅ?manın karÅ?ısına dikilen bir sınıf mıdır yoksa alternatif yönelimler seçen arkadaÅ?lar mevcutmu sitede , tamam tank karakter olmaya gönüllü olursunuz ilk baÅ?ta düÅ?manın ana gücünü zırhın ve HP ile sen karÅ?ılarsın ama baÅ?ka bir Å?ey yapmazmı bu adamlar, bir barbar bir fighter hatta bir samuray olarak baÅ?ka neler yapabilir?Mesela benim sevdiÄ?im karakter yaratma aÅ?amalarından biri olduÄ?u gibi weapon smith ve armor smith skillerini dolduran basit demirci karakterlerdir DM eÅ?yamı vermiyor ,silahamı ihtiyaç var bu arkadaÅ? hertürlü zırh ve silah imalatından anlar ilerki seviyelerde kendi imzanı silaha koyarak oynadıÄ?ın diyarda bilinen bir karater olabilirsin sizin ne gibi fikirleriniz var bekliyorum.

Last edited by dfunk on Fri Jul 27, 2007 10:51 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    MarcusDagnarus
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 9:05 pm Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle... kendi imzası bulunan bir silah istemesi karakterin kiÅ?iliÄ?ine baÄ?lıdır..Benim oynadıÄ?ım karakterlerin öyle bir kiÅ?ilik özelliÄ?i olmadı hiç.Adam komutanının yayını kullanıyodu Very Happy Benimkinin ün kazanma yöntemi genelde yaptıÄ?ı iÅ?lerdi

Onun dıÅ?ında fighter ı eline kılıç kalkan alıp önde duran int. si düÅ?ük bi karakter olarak görmek yanlıÅ?tır bence (böyle düÅ?ünen kiÅ?iler bi wizard ı niye sadece ''beyin parçası'' diye düÅ?ünmez Å?aÅ?ırıyorum doÄ?rusu)

Farklı deÄ?iÅ?iklikler yapmak isteyen karakterler karakterlerini okçu yada süvari yapabilirler Bu konuda bi çok feat war zaten Very Happy (zaten fighter ın hayatı bonus feat ) onun dıÅ?ında fighter ın ırkı da ona renk katar...

Bide not düÅ?im : Yaw çok noktasız virgülsüz yazmıÅ?sın okuması zor oldu :schemes:

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 6:07 am Reply with quoteBack to top

SavaÅ?çıda alternatif yöntem derken sanırım daha çok kiÅ?iliÄ?iyle ilgili demek istemiÅ?sin. Bende burada kodumu en acıtan savaÅ?çı felan gibi bilgiler istendiÄ?ini düÅ?ünmüÅ?tüm iyi oldu bu.

Kendi yaptıÄ?ı silahlar ile daha eleriÅ?li olabilen biri olabilir dediÄ?in gibi. Mesela kalkanın önüne karÅ?ısındakine daha çok hasar vermesini saÄ?layacak bir demir takmak bu karakterler için zor olmayacaktır.

İçine biraz baÅ?ka sınıflardan katmakta onun hikayesine renk getirebileceÄ?i gibi onun stilinede deÄ?iÅ?iklik getirecektir. Ã?rneÄ?in birazda kolculuk bilen savaÅ?çı gibi yada gölgelerden adam mıhlayan savaÅ?çı gibi.

Korsanlıkll tyarzı bir yaÅ?amı bellemiÅ? bir savaÅ?çı alternatifi de olabilir, yada sadece yumruklarını kullarak savaÅ?an biri. Bunun gibi karakterler için bilgiler olduÄ?u gibi Oyun anlatısı ile oyunucu arasındapazaralık ilede güzel Å?eyler çıkabilir.

Karizmasını kullanan bir savaÅ?çıda güzel olabilir. Daha çok baÅ?ka insanları kendinden önce gönderen ve olaylardan çıkıÅ? için liderliÄ?ini kullanan ve bu iÅ?ler sıkıÅ?ınca kaçan biri. Sanırım bunun içinde bir karakter vardı ve gerçekten de karizmasını kullanarak karÅ?ısındakinin moralini bozma ve bu sayede ona penaltılar kazandırma gibi özellikleri vardı.

Ben Å?imdiye kadar bir lejyoner(Ã?avuÅ?), hırsız-dövüÅ?çü karıÅ?ımı bir sinsi, mucit bir savaÅ?çı ve dellenici (berserker) oynamıÅ?tım hatırladıÄ?ım kadarıyla. Güzel oluıyo4r hepsinin de oyunu ama tabee benim gbi ev yapımı kurallarla oynatan bir Oyun anlatıcısının elinde olunca tadından yenmiyor.

AnARcHisT
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 05, 2007 1:21 am Reply with quoteBack to top

Oysa alakası yok ama nedense fighter deyince benim aklıma hep Full Plate giymiÅ? elemanlar geliyor.. Oysa Å?ahsi görüÅ?üm en kral okçunun rangerdan deil fighterdan olduÄ?udur..

Ben yakın dövüÅ? olarak Full Plate'i giymiÅ?, barding ve üstünde sembolü olan at kıyafetlerine sahip bi ata binmiÅ?, bi elinde lejyonun flaması öbür elinde bi lance bulunan bi adam derim.. Zaten strateji anlayıÅ?ım gerei çok gerekmedikçe savunmaktan ziyade saldırmayı seçeceim için at üstünde charge yapmak hoÅ?uma gider. Very Happy Karakter geçmiÅ?i açısından da Gladyatördeki Maximus karakteri biçilmiÅ? kaftandır (zaten her açıdan öyle :king: ) fighter dediÄ?in adam dünyanın çeÅ?itli yerlerini görmüÅ? farklı etnik yapıların deÄ?iÅ?ik savaÅ? taktiklerini görmüÅ?, bi çok savaÅ?ta bulunmuÅ? olması bence zırh yapmasına yeÄ?dir..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 09, 2007 9:38 pm Reply with quoteBack to top

Biraz safi kas yüklemesi yerine kas & zeka dengesi ararım yaratım yaparken. Kasa ve güce abanıp parmaklarını gerektiÄ?i yerde açmayı akıl edemediÄ?i ve reflex save zarı yetersiz olduÄ?u için parmakları kopan bir savaÅ?çım olmuÅ?tu zamanında.

Vlad Taltos serisi -Steven Brust tarafından yazılmıÅ?tır- bir figther'In nasıl dövüÅ?ebileceÄ?ini en iyi anlatan seridir. Salvatore'un aksine gerçekçilik de taÅ?ır içerisinde.. Multi klas olması bu durumu yalanlamaz Smile tavsiye ederim.. Yeri gelmiÅ?ken; fantastikkurgu tarihinin en özgün diyarıdır belki de bu yaratım..

Tam takım bir zırh her zaman yavaÅ?latır unutmayın. Hafif bir zırh ve kalkansız bir ya da iki silah kullanımı çevikliÄ?i arttırıken uygun zamanda atılan bir hançer büyük bir dövüÅ?ü bitirebilir. Berserker ya da paladin oynamayacaksanız Minsc gibi bir karakter yaratmak çok da mantıklı gelmiyor bana.[minsc = baldurs gate Smile
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
    celephael
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 23, 2007 7:55 pm Reply with quoteBack to top

Fighterın en iyi dostu eÄ?er silahıysa biraz da onların dilinden anlaması gerekir.En azından silahı hasar aldıÄ?ında kullanılabilicek kadar onarabilmeli.Ã?rneÄ?in kılıcı köreldiÄ?inde blacksmith'e koÅ?mamalı hemen.EÄ?er oku bittiyse idarelik olarak ok yapabilmeli.Zırhını birazda olsa onarabilmeli.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum