Author |
Message |
Dreamscape
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Oct 13, 2007 8:20 pm |
|
Budistler neden turuncu giyer?
Aslında bir çok inanıÅ?ın simgeleÅ?tirdiÄ?i Å?eyler var.Mesela Müslümanlıkta yeÅ?il daha simgesel bir renk.
Peki Budistlerde neden turuncu?Turuncu rengin anlamı ne yoksa sadece Turuncuyu sevdikleri için mi giyiyorlar?
Ayrıca neden hepsinin saçları kazınmıÅ? durumda?Ruhlarını serbest bırakmak için kazıttıklarını duymuÅ?tum ama doÄ?ruluÄ?u nedir bilmiyorum... |
|
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat Oct 13, 2007 9:12 pm |
|
Eminim kendilerine göre çok mantıklı açıklamaları vardır. Bizim hala sakal ve bıyık Å?ekillerimiz düÅ?üncelerimizi açıkladıÄ?ına göre... |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
Efendi_Emburk
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Oct 14, 2007 4:11 am |
|
bi gün taichi dersinde bahsi geçmiÅ?ti turuncuyu enerjiyi simgelediÄ?i için giydiklerini duymuÅ?tum |
|
|
Back to top |
|
|
Barzini
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Oct 14, 2007 5:36 am |
|
Sadece saçlarını deÄ?il; vücutlarındaki tüm kılları aldırıyolar, bu sayede bu dünyadaki maddiyattan bir nebze daha uzaklaÅ?tıklarını düÅ?ünüyorlar. Ayrıca vücudun tamamen temiz tutulabilmesi için de yine tüm kıllarını aldıklarını duymuÅ?tum, yani hem maddesel hjem de zihinsel temizlik için saçları ve diÄ?er tüm istenmeyen tüyleri alıyorlar :d |
_________________ -Fac fortia et patere- |
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Feb 07, 2008 5:26 pm |
|
"bioder, saaÄ?lıcaklaaaa" Å?eklinde bir cıngıl duyuyorum Å?u an kafaları hava alsın belki sonra kafalarıyla birÅ?eyler kırmazlar diye düÅ?ünüp sıfıra vurmuÅ? olabilirler bilmiyorum, berber ahmet'e sorun, tüm karı o yapıyo zaten bu iÅ?ten , iÅ?in gerçekçi yanı ise turuncu iç enerjinin rengi (çokonat reklamında da adam turuncu renkten kaçıyodu ya ) , ama kel kafanın maddesel hayattan soyutlanmak için yapıldıÄ?ını sanmıyorum, o kadar soyutlanmak istolarsa alırlar bir ekmek bıçaÄ?ı (vardır heralde tapınakta) , yada kalın bir halat (onu bulması birazcık zor olabilir bilmiyorum oralarda nalbur falan varmı) sonra bi balıkçı düÄ?ümü, giriÅ? salonunun kapısına asmak suretiyle öldürür kendisini. Sonra olacak Å?eyleri tahmin edebiliyorum gerçi ; "UÄ?ur Dündar bu hafta Ã?in'de ki bir tapınakta yaÅ?anan vahÅ?eti gösterecek size, bakın her taraf fare, kir, pas içinde ... " |
|
|
Back to top |
|
|
LadyValerian
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Sep 04, 2008 8:39 am |
|
Osho bunun tam tersini söylemiÅ?tir..Turuncu rengi aslında hiç sevmezlermiÅ? Güzel bir açıklaması vardı..Yazıyı tam hatırlamıyorum bir ara vakit bulunca koyarım ama görünce çok Å?aÅ?ırmıÅ?tım |
|
|
Back to top |
|
|
|
|