Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Assassin
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Assassin View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Sacreneous
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 3:04 am Reply with quoteBack to top

.

Last edited by Sacreneous on Sat Aug 07, 2010 8:54 pm; edited 2 times in total
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 3:19 am Reply with quoteBack to top

Ã?ok teÅ?ekkürler, harika bir çeviri olmuÅ? Smile Ã?Å?enmeyip yazmıÅ?sın çok teÅ?ekürler Smile

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 3:34 am Reply with quoteBack to top

Edmond wrote:
    Ã?ok teÅ?ekkürler, harika bir çeviri olmuÅ? Smile Ã?Å?enmeyip yazmıÅ?sın çok teÅ?ekürler Smile
    +Aynen, merak ediyordum zaten assasin nası olunuyor diye. Mr. Green
    Back to top View user's profileSend private message
    mathius
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat May 31, 2008 6:31 am Reply with quoteBack to top

benim bildiÄ?im gereksinimlerde "sadece assasin olmak için öldürülmeli"
    Yani bi kere kendini korumak için deÄ?il sırf öldürmek için öldürmek gerekiyor...
    Sacreneous
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 7:40 pm Reply with quoteBack to top

Evet özel olarak sadece öldürmek gerekli fakat onun dıÅ?ında yetenek ve yönelimde uygun olmak zorunda. Sen hiç iyi bir katil gördün mü? Very Happy

Last edited by Sacreneous on Sat Aug 07, 2010 8:57 pm; edited 2 times in total
    Tersyuz
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 9:35 pm Reply with quoteBack to top

Sacreneous wrote:
    Evet özel olarak sadece öldürmek gerekli fakat onun dıÅ?ında yetenek ve yönelimde uygun olmak zorunda. Sen hiç iyi bir katil gördün mü?

Leon? Very Happy

Con:26
    Pençe:
    Saldırı, +16/+16
    Hasar, 1d6+12
    Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 10:05 pm Reply with quoteBack to top

Ã?eviri için saÄ?ol Sacreneous. Hatta, daha fazla prestij sınıfı çevirirsen benim için daha iyi olur. Hani okudum mu anlayabiliyorum ama oyuncularımın yabancı kelimeler kullanması beni rahatsız ediyor biraz Very Happy

Bu arada, benim bildiÄ?im -tabii bu 3.5e için böyle hazırlanmıÅ?, böyle gider- suikastçiler iyi de olabiliyor. Mesela kraliyet ailesinin suikastçisi olabilir, tehditleri yok eden falan.
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:10 pm Reply with quoteBack to top

Tersyuz wrote:
    Sacreneous wrote:
    Evet özel olarak sadece öldürmek gerekli fakat onun dıÅ?ında yetenek ve yönelimde uygun olmak zorunda. Sen hiç iyi bir katil gördün mü?

Leon? Very Happy

Rouge assasindeki jet-lee'nin karakteri, akrep kral, james bond, ejderin gözyaÅ?larındaki katil, yasak krallıktaki sparrow... Very Happy

AnARcHisT
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jun 06, 2008 11:39 am Reply with quoteBack to top

Mantıklı olduu sürece assasinler good olabilir -ki bizim oyunlarımızda bu böyle- Mesela bi arkadaÅ?ın assasini vardı kraliyetin adamlarından biriydi good deildi ama Neutral dı ama DM bazı kısıtlamalar getirmiÅ?ti.. Zehir veya death atak kullanıcaa zaman bu sadece teÅ?kilatın emrettii adamlar olabilirdi..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 8:59 pm Reply with quoteBack to top

DM'ler istediÄ?i Å?ekilde oynattıÄ?ı oyuna göre deÄ?iÅ?tirebilir kuralları. Assassin tarzı ve iyi yönelimli baÅ?ka prestige classlar da var, yok deÄ?il. Fakat bizim D&D'nin katili bu. Wizards'ın dediÄ?i olur. Very Happy

Last edited by Sacreneous on Sat Aug 07, 2010 8:55 pm; edited 1 time in total
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 9:21 pm Reply with quoteBack to top

Bir de iyi yönelimli katil olmak çok mantıksız deÄ?il mi sizce de.

-Abi gidip adamı öldürmüÅ?sün, hem de sırtından bıçaklamıÅ?sın yakıÅ?ıyo mu sana

-Walla mahalledeki adamlara rahatsızlık veriyordu

-Git uyar biÅ?i yap niye öldürdün

-Olm ben katilim niye uyarim

ya da;

-Sacit, Å?imdi sana özel bir görev veriyorum, git ve komÅ?u Å?ehrimizin valisi Ã?aÄ?rıalp'i öldür.

-Efendim, görevi veriyorsunuz ama yapamam,kusura bakmayın

-Ne?Nasıl yapamazsın git öldür dedim sana, baÅ?ka iÅ?e mi yarıyorsun sanki?

-O dediÄ?iniz vali çok iyi bir insan, kıyamam ben onu öldürmeye. KiÅ?iliÄ?ime ters.

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 9:44 pm Reply with quoteBack to top

Å?imdi asasine biz "kiraliık katil" vesaire diyoruz Türkçe'de. Ama Aslında katilin "kiralık" olması gerekmez bence. Yani öldürmek için paradan baÅ?ka bir sebebi olabilir kiÅ?inin. Bence tanım oalrak öldürmesi ve bu konuda uzman olması gerekir. Tabii öldürmek için de bir savaÅ?çıdan farklı yöntemler kullanması gerekir. SavaÅ?makta deÄ?il öldürmekte uzmanlaÅ?mıÅ?sa zaten bu kaçınılmazdır. Tabii suikastçi dahauygun bir kelime. Bunun için de katil olmaya gerek yok.

EÄ?er hafızam beni yanıltmıyorsa Bu assassin kavramı ilk olarak haÅ?aÅ?iler için kullanılmıÅ?. Bunalr da bildiÄ?imiz üzere Hasan Sabbah'ın fedaileriymiÅ?. Yani Para, öldürme zevki için deÄ?il tamamen karÅ?ılıksız bir baÄ?lılık dürtüsüyle ve cennet vaadiyle bu iÅ?i yapmıÅ?lar. Yani kendi açılarından bakıldıÄ?ında "kötülük" kavramından çok uzak. Kendilerine sorarsan çok ulvi bir amaç için yapmıÅ?lardır.

Benzer Å?ekilde bir teÅ?kilat için çalıÅ?an bir uzman ajan vesaire öldürmek üzerine uzmanlaÅ?mıÅ? olabilir. Ã?ldürmek üzerine uzmanlaÅ?ması bence onu assasin yapar kötü niyetli olmasına gerek yoktur. Ä°yi yönelimli bir teÅ?kilata baÄ?lı olup onun düÅ?manlarını öldüren bir katil (ki eminim teÅ?kilat içinde adı katil olmayacaktır) buna örnek oalbilir. KiÅ?inin "iyi" olması yufka yürekli olmasını da gerektirmez. Ä°yiler de pekala acımasız olabilir. Fakat muhtemelen sadece düÅ?manlarına karÅ?ı acımasız olacaktır...

Yani özetlemek gerekirse yönetim kısıtlaması belki genel oalrak var olabilir. Yani katilller genel oalrak pek de iyi niyetli kimseler deÄ?il. Ama istisnaların var olabilmesi kısıtlamayı saçma yapabiliyor.

Benzer örnek hırsızlık için de geçerli. Hırsızlık iyi niyetli bir eylem olmasa da iyi yönelimli hırsız olabilir. VE bu da yukarıdaki durum gibi bir istisnadır bence. (kim olur demez heralde kimse Robin Hood'u bilmeyen mi var)

SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 9:58 pm Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle Å?öyle söyliyim, göreceli olarak bakmak zorundaysak, hiçbir insan kendine göre kötü deÄ?ildir. Kötülerin anlayıÅ?ı dünya görüÅ?leri bu olduÄ?u için kendilerini kötü olarak görmezler. Ama bu konularda görecelilik kavramını çıkarmalıyız, öldürmek kötü bir Å?eydir. EÄ?er iyi bir grup var ve düÅ?manlarına özel olarak öldürücü tim kullanıyorsa ben onların iyiliÄ?ini sorgularım. Ve eflacım acımasız iyi olmak sence ne kadar iyi bir Å?ey? Red Kit daltonları öldürmeli o zaman, ya da Thundercats her seferinde bırakıp gitmemeli düÅ?manlarını. Acımasızlık iyi yönelim içine dahil olamaz bence...Ki yukarıdaki ilk örnekte verdim o acımasızlıÄ?ı.

Saygılarımla...

Bir de hırsızlık, Sleight of Hand universal bir skill...

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Mon Jun 09, 2008 1:16 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi klasik iyi kötü tartıÅ?masına girmiycem demek istediÄ?im Å?ey bir haÅ?aÅ?i süikastçisinin d&d yönelimi olarak evil sayılmayacaÄ?ı. Kendi çıkarları için zarar verdiÄ?i yok sadece bir inanca göre baÄ?lı olduÄ?u teÅ?kilata hizmet ediyor. Benceiyi ya da kötü bir yönelimi yok.

"Ã?ldürmek kötü biÅ?eydir" de hiç olmadı bence. Paladinler de kötü olabilir o zaman. Ya da ork öldüren herhangi bi savaÅ?çı. Ya da üzerine saldıran birisini öldüren kiÅ?i. Bi Å?ehri fethetmek için yapılan savaÅ?ta çarpıÅ?mak da kötü yapar o zaman insanı.

Ã?ldürmek eylemi görüldüÄ?ü gibi bir yönelime ait bi davranıÅ? deÄ?il. Bence bu konuda uzmanlaÅ?mak daha sinsi yöntemler kullanmak da her zaman yönelimi deÄ?iÅ?tirmez bence.

Acımasız olmak iyidir demiyorum ki Very Happy zaten ben acımasız bi insan deÄ?ilimdir. Ama olay bence deÄ?il. Ama düÅ?manına acımasız davranmak bir insanı iyi yönelimden uzaklaÅ?tırmaz.

SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Jun 09, 2008 3:30 am Reply with quoteBack to top

Hasan Sabbath kendisi evil aligmentlı biri olduÄ?u için genel olarak yaptıÄ?ı Å?eyler evil ve bu iÅ?i yapan adamları evil olur.

Ã?ldürmek kötü bir Å?eydir. Sonuçta hiç bir good aligmentlı biri "sen kötüsün ölmen gerekli" ya da "Orkların Å?ehrin dıÅ?ındaki maÄ?arada ne iÅ?leri var ölmeleri gerekir" diyemez. EÄ?er ortada bir savaÅ? varsa zaten bu öldürmek olmaz, halkını yada kendini korumak için karÅ?ı gücü yok etmek olur, dediÄ?in gibi aligment olmaz orada.

Neyse konu daÄ?ılıyor, bu tartıÅ?ma önceden de yapıldı. Good assassin olamaz, iyi bir insan öldürmeyi kendine meslek edinemez, hayat stili yapamaz. Haksız mıyım?

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum