Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - 4th edition geliyor
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

4th edition geliyor View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Amanchanamun
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 12, 2008 10:01 pm Reply with quoteBack to top

4th edition kurallarını inceledim. Healing surge ve büyü okullarının kapatılması haricinde yeni kurallara bayıldım.

Bu yeni kurallarla oyuncularım kendilerini tam bir hero olarak görecekler. Oyuncuların oyundan alacaÄ?ı zevk artacak.

Yeni kuralları bilmeyenler için bilgi verebilirim.

Bursadan sevgiler. Smile
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 12, 2008 11:37 pm Reply with quoteBack to top

Bilgi vermek Very Happy �ok iyi olur aslında Very Happy

Aslında bir yandan korkum artıyor.DnD'yi de Knight-Silkroad gibi bir hale çevirmesinler :S

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 13, 2008 12:46 am Reply with quoteBack to top

Edmond wrote:
    Bilgi vermek Very Happy �ok iyi olur aslında Very Happy

Aslında bir yandan korkum artıyor.DnD'yi de Knight-Silkroad gibi bir hale çevirmesinler :S

Hayır; çünkü onu oynayan insanlar (özellikle sr) daha çok grafiklere bakıyorlar. Ä°zledim, grafikten yana pek bir Å?ey yok. Ve öyle oyunları sevenleri cezbedici pek bir unsur bulunmuyor. Biraz minyatür gibi geldi... Bilmiyorum piyasaya sürerken güzelleÅ?tiredebilirler ama inÅ?allah olmaz, kötü grafikler olur umarım!

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue May 13, 2008 4:36 am Reply with quoteBack to top

4th edition FR da geçecek ve geliÅ?en bir sistem. FR da geçecek derken 3th edit. nasıl greyhawk ta geçtiyse 4'th edit. için base setting FR olacak.
    Ama grafik falan demiÅ?siniz bunun bilgisayar oyunları ile bir alakası yok.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 13, 2008 4:39 am Reply with quoteBack to top

Olacak, olacaÄ?ına dair (iliÅ?kin mi desem Very Happy ) bir his var içimde.Ä°lk önce basit alttan yazarak olacak, ardından tıklamalı olacak, ardından ise, evet, Silk Realms???

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 13, 2008 5:06 am Reply with quoteBack to top

karakter hero olmasın bildiÄ?iniz adam olsun sonuçta onu hero yapcak olan biziz öyle baÅ?ladıÄ?ı andan ihtibaren sokak çetelerini birbir kesebilen bir adam olmasın yani.

Bunun nedeni tamamen online oyunlar, ben 3rd editiondan memnundum. Ayrıca büyü okullarının kapatılması kötü olmuÅ?, tüm prestige classları falanda kaldırmaya kalkmasınlar sonra.
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 13, 2008 5:21 am Reply with quoteBack to top

Dragonfire wrote:
    4th edition FR da geçecek ve geliÅ?en bir sistem. FR da geçecek derken 3th edit. nasıl greyhawk ta geçtiyse 4'th edit. için base setting FR olacak.
    Ama grafik falan demiÅ?siniz bunun bilgisayar oyunları ile bir alakası yok.

Ä°nternet üzerinden oynanabilinecek. Bir DM olayları kontrol edecek (iÅ?te canavarları, itemları felan belirli yerlere koyucak. EÄ?er dungeondaysalar buna göre meÅ?ale bile hazırlanmıÅ?) ve diÄ?er oyuncular aynen haritada oynuyormuÅ? gibi her biri 5ft olan kareler üzerinde ilerleyecekler. Minyatür ilerletmek gibi aynen.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 13, 2008 5:10 pm Reply with quoteBack to top

Prestige class lar kalktı.

Artık 10. level a kadar normal seyir devam ediyor. Sonra karaktere has bir yol seçiliyor. Bu yol size artı feat, saldırı büyü vb. özellikler kazandırıyor.

21. levelden sonra bir yol daha seçiyoruz.

Bu yol ile ise efsaneleÅ?meye baÅ?lıyoruz. Ã?lümsüzlük , extra saldırı yetenekleri vb. cok farklı özellikler kazanıyoruz.

Aslında kalkmadı prestige classlar. Sadece adı deÄ?iÅ?ti ve varyasyonları arttı.

4th edition da yenilmez büyücülerin gücü sınırlandırıldı. Buyu okullanın cıkarılmasının nedenlerinden bir de bu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Power ....

Diyelimki bir ranger secelim.

günlük , encounter bazında ve istediÄ?imiz zaman yapabileceÄ?imiz ve her level atladıÄ?ımızda yeniden gelen onlarca yeteneÄ?imiz var.

günlüklerden birer ornek vereyim.

verdiÄ?imiz damage günde 1 kere x 3 oluyor saldırdıÄ?ımız düÅ?manın yanındakilere de ikili kılıç darbelerimiz zarar veriyor.

attıÄ?ımız oku ikiye bölüyor iki farklı kiÅ?iye fırlatıyoruz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artık skiilerimizi encounter daymıÅ?casına kullanıyoruz.

Bir lord u ikna ederken sadece diplomacy deÄ?il bazı diÄ?er özellikler için de zar atmamız gerekcek.

onceden dm tarafından konulan hedef 5 zarda 3 basarı gibi tutturulmaya calısılacak.

atılan 5 zar wisdom check , thievery , 2 diplomacy , knowledge local olarak belirlenip lord bu yolla ikna edilecek.

bence mükemmel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

4th edition kurallara verilen genel isimdir. Bu kurallar bir bilgisayar oyununda, internet ortamında yada ( doÄ?rusu da bu ) masa üstünde oynanabilir.

Biz bu oyunu masa üstünde oynuyoruz. Beni Dm insider vb. olaylar ilgilendirmiyor.

Yeni kurallar da cok etkili. Hep cozume yonelik.

Merak ettiÄ?iniz seylere cevap verebilirim.

Saygılar.

edit (yener) : mesajlarınız birleÅ?tirilmiÅ?tir.
    Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 18, 2008 10:25 pm Reply with quoteBack to top

Hmm... Ä°lk baÅ?ta pek iyi gözle bakmıyordum, o bilgisayar ortamına yönelik kurallar olacak, basitleÅ?tirilecek diye ama. Mükemmel bir sistem gibi olmuÅ?! BasitleÅ?tirme yerine detaylandırmıÅ?lar. Benim hoÅ?uma gitti yani. Ã?zellikle Å?u '5 zarda 3 baÅ?arı' olayı. Yani tek bir yetenek gerçekliÄ?i daraltıyordu, böyle dha güzel olmuÅ?. Å?u 10. ve 21. seviyede seçilen 'kendine has yol' olayını açar mısın? AnladıÄ?ım kadarıyla artık epik karakterler için ayrı kitaplar yok, yanılımıyorum deÄ?il mi?
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Tersyuz
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 18, 2008 10:39 pm Reply with quoteBack to top

Amanchanamun yeni deÄ?iÅ?ikliklerden biraz bahsetsene. Very Happy
    Healing surge nedir mesela?
    Multi-Class olayı var mı?

Con:26
    Pençe:
    Saldırı, +16/+16
    Hasar, 1d6+12
    Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 20, 2008 9:43 pm Reply with quoteBack to top

Sonra enim aklıma Å?ey takıldı, Å?imdi 3.5e gibi bir 4.5e de çıkacak mı? Ã?ıkarsa ona göre planlayalım?
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Tersyuz
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 20, 2008 10:04 pm Reply with quoteBack to top

Bu her savaÅ?ta kullanılabilen güçler bana biraz mana olayı gibi geldi. Very Happy
    Diablo 2 deki gibi herkesin manası var sanki.
    YanlıÅ? mı anladım acep? Surprised

Con:26
    Pençe:
    Saldırı, +16/+16
    Hasar, 1d6+12
    occultsearcher
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 21, 2008 3:50 am Reply with quoteBack to top

Biraz yanlıÅ? anlamıÅ?sın gibi.
    Zira belli bir manayla, örneÄ?in A özelliÄ?ini mana'n yettiÄ?ince kullanabilirsin. Ama 4th editionda güçler tek kullanımlık olacak, günlük ya da encounterlık Å?eklinde. Yani bir özelliÄ?ini kullandıktan sonra onu tekrar kullanamayacaksın ama elinde kullanabilmek için daha baÅ?ka özelliklerin olacak.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN MessengerICQ Number
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed May 21, 2008 3:58 am Reply with quoteBack to top

Yani her duruma karÅ?ı hazırlıklı olabilecek misin anlayamadım? Mesela bir wizard normalde slotlarından birine durup durmadık yere identify hazırlamaz. Ama 4e de bu encounter ve günlük olarak mı ayrılacak? Encounter için savaÅ? büyüleri hazırlarken günlük için identify hazırlayabilecek misin? Yoksa ben mi saçmalıyorum?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 21, 2008 6:24 am Reply with quoteBack to top

Büyü sistemiyle alakalı çok bir bilgim yok zira konuyla alakalı çok bir preview görmedim. Demo dökümanlarından da çok bir Å?ey çıkaramadım.
    Å?u an büyüler bile çok deÄ?iÅ?ik görünüyor. Yani örneÄ?in magic missile dediÄ?imiz hadise büyücülerin at-will güçlerinden biri haline getirilmiÅ?. Yani istediÄ?i kadar kullanabiliyor. En azından Keep on the Shadowfell'de gördüÄ?üm karakter kaÄ?ıtlarına göre öyle. Tabii buna çok net yanıt vermek için asıl kural kitabını görmek gerek.
    Güç sistemi acayip deÄ?iÅ?ti ama, öyle bir durum mevcut. Identify'ı wizard utility power yapmıÅ? olabilirler örneÄ?in tamamen apayrı Å?ekilde.
    Ama dediÄ?im gibi bu tarz soruların cevaplarını ben veremem, en azından Å?imdilik, belki baÅ?ka arkadaÅ?lar benden daha bilgilidirler.
    Benim söylediÄ?im daha ziyade fighter, warlord ve rouge gibi martial güçler kullanan sınıflar içindi.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN MessengerICQ Number
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum