ArkadaÅ?lar ben bu tanımları biraz biraz biliyorum.Ama ne kadar doÄ?ru ne kadar yanlıÅ? olduÄ?unu bilmediÄ?im için soruyorum..Bunların tanımlarını yapabilir misiniz ? Ne iÅ?e yararlar falan gibi..
Birde asıl öÄ?renmek istediÄ?im konu Experience DaÄ?ılımı(DM tarafından DaÄ?ıtımı).
Bu nasıl oluyor yöntmeleri nasıldır DMG de geçen yöntem nasıldır bunları anlatabilir misiniz ve bu yazdımıÄ?ım terimlerle alakaları nelerdir ? Encounter Level falan bunu hiç bilmiyorum mesela nasıl olduÄ?unu daha doÄ?rusu.
Bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim gerçekten..Ve en son bilmek istediÄ?im Å?ey de monsterları öldüren playerlara verilen treasureları nasıl ayarlıyorsunuz..
Yani toparlamak gerekirse monsterları öldürdükten sonra oyuncuları nasıl ödüllendiriyosunuz?(monster bi boss da olaiblir bir grup goblin de olabilir ayrı ayrı anlatırsanız sevinirim)Ve bunlarla ilgili terimleri öÄ?renmek istiyorum..(Challenge Rating , Encounter baÅ?lıktaki bahsettiklerim..)
Ä°simlerini doÄ?ru yazdıÄ?ına göre demekki yeterli ingilizcen var. Ancak yine de sana türkçe karÅ?ılıklarını da vereceÄ?im. Ayrıca tanımların karÅ?ılıÄ?ıklarını D&D için açıklayacaÄ?ım.
Experience: Tecrübe. "Experience point" dediÄ?inde ise tecrübe puanı demek oluyor ve bu puanın gerekli olan deÄ?erlere ulaÅ?ılması ile seviye atlanabiliyor. 1. seviyeden 2. seviyeye atlamak için bu puandan 1000 kadar toplaman gerek mesela. Tecrbe puanları baÅ?arılan iÅ?lere, güzel fikirlere ve güzel fikirlere yada kafana göre veriilebilir. Ancak örneÄ?in D&D de bazı konuların belirlenmiÅ? tecrübe puanlarının onlara verilmesi ve kafana göre daÄ?ıtılan puanların bunlar ile simetrik olmasına dikkat edilmelidir.
Encounter: Bir yaratık baskın, bir tuzak, bir savaÅ? encaounter denilen bir olaydır. Sonunda baÅ?arısızlık olabilecek olaylara verilen sonunda oyunculara tecrübe puanı kazandıran olaylara verilen isim.
CR: Chalenge raitng: Bir yaratıÄ?ın, tuzaÄ?ın, olayın ne kadar zor olduÄ?unu gösteren deÄ?er. CR karakterlerin seviyesi il karÅ?ılaÅ?tırılır ve o olayı baÅ?armaları durumunda ne kadar tecrübe puanı alacaÄ?ı belirlenir. DMG'de bunun için atanmıÅ? bir tablo vardır.
Exp daÄ?ılımı: Alınan tecürbe puanı ne kadar ise karakterler arasında eÅ?it olarak paylaÅ?tırılabiir yada daha çok iÅ? yapan daha çok alabilir. Bu daha çok DM kararıdır.
Treasure: Kazanılan ganimettir. Her yartıktan belli bir miktar ganimet çıkma olasılıÄ?ı vardır. Ayrıca açılan bir sandık tuzaktan çok ganimet vermelidir kanımca.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum