Posted:
Sun Jan 18, 2009 6:21 am
ArkadaÅ?lar Filistindeki insanlık dramı malum! Biz sıradan vatandaÅ?lar olarak ne kadar biÅ?eyler yapabiliriz tartıÅ?ılabilir. Ancak yapabileceÄ?imiz Å?ey tepkimizi dile getirmek olabilir:
Geçen gün bir yandan aç insanlar, kafes içindeki Gazzede, bombalar altında ölürken. BM genel sekteri ve israil baÅ?bakanı sıcak yemeklerini mideye indirip Å?arap içiyor ve Å?akalaÅ?ıyor.
İçler acıtan bir durum. BM kurulduÄ?undan beri çizgisinden hiç sapmamıÅ? helal olsun !
Posted:
Sun Jan 18, 2009 9:40 am
Possessed wrote:
Burada siyaset/politika konuÃ…?ulmuyor diye biliyorum... =/
Maalesef doÄ?ru, ama geçmiÅ?ten gelen önemli bir nedeni vardı sanırsam. Gerçi sonları dıÅ?ında pek siyasete girmiyor gerçekten.
Ä°srail'i propaganda etmekten baÅ?ka yapabileceÄ?imiz bir Å?ey yok. Paralar toplanıyor ama Filistinlinin paraya ihtiyacı yok, yemeÄ?e ihtiyacı var. Toplanan paralarla yiyecek alınsa bile Ä°srail yolları kapattı. Herhangi bir Å?ekilde içeriye girmek bir hayli zor. O yüzden dediÄ?im gibi Filistin için yapabileceÄ?imiz tek Å?ey Ä°srail'in elini kalbine tutup bu vahÅ?ete son vermesini saÄ?lamak, ki kalpsiz birinin bunu yapması çok zor olur...
Posted:
Sun Jan 18, 2009 11:41 pm
Bu baÅ?lıÄ?a herkes "SavaÅ?sız bir dünya istiyorum!" yazsa bile dünyada oluÅ?an savaÅ? karÅ?ıtı kamu oyuna hatırı sayılır bir katkı yapabilir. (Sadece bilinçlenmek namına.)
Ama bunu yaparken dinsel ve etnik temelden sıyırın kendinizi. Sadece Filistin deÄ?il diÄ?er pek çok ülkede savaÅ? ve iÅ?gal altında olan binlerce insanın, insanca yaÅ?amasını savunduÄ?unuz için tepki gösterin.
Bu baÅ?lıÄ?ı açarkenki niyetim semitizme yada emperyalizme laf geçirmek deÄ?ildi. Sadece aç,babalarını,annelerini yada vücütlarının bir parçasını kaybetmiÅ? çocukllar geldiÄ?i için açtım bu baÅ?lıÄ?ı.
arkadaÅ?lar her ne kadar filistin'de yapılan soykırıma karÅ?ı olsam ve israil'in politikalarını sevmesemde, açıkçası hamas'ta çok kaÅ?ındı, hiç merak etmeyin bizde pkk'ya operasyon yapınca dünyada olay oluyor, tek varkı bu topyekün savaÅ?, operasyon deÄ?il yani.
SavaÅ?ları durdurma konusu ise olmayacak birÅ?ey çünkü insanoÄ?lu var olduÄ?undan beri çekiÅ?iyor, rekabet ediyor, savaÅ?ıyor ve öldürüyor. Hatta Å?uan ki "medeniyet" seviyesinede savaÅ?lar sayesinde geldik. Ã?ok az buluÅ? savaÅ?la ilgili yapılmadı. SavaÅ?tanda hiç hoÅ?lanmıyorum ama bunu engellemek insanoÄ?lunun doÄ?asından bir yapıyı çıkarmak demektir.
Filistin içinse yapabilecek birÅ?ey yok, Å?u anda yapılacak yardımların hepsi boÅ?a gidecektir. Oradaki çatıÅ?manın içinde olan insanlar kaçmadıkları sürece çok uzun yaÅ?ayamazlar. Açıkçası Filistin için toplanacak her para ya Deniz Feneri'nin cebine, ya BM'nin cebine gidecektir. Hatta bunlar Ä°srail'e füze parası olarakbile gidebilir. Meydanlarda toplanıp gösteri yapmak bir tepkidir tabii, ama çıkıp aÄ?layıp zırlayıp kendi ideolojine zıt olan insanların Å?iirlerini ve yazılarını sırf oynkazanmak için kullananlarda var. Filistin'i kurtarabilecek tek Å?ey baÅ?ka bir devletin Ä°srail'i açık açık tehtit etmesidir.
Siyasi konular konuÅ?mak frpworld için uygun deÄ?il.
Siyasi konular tartıÅ?mak tartıÅ?malar çok farklı yerlere kayabildiÄ?inden, ve amacımız ortak bir noktada birleÅ?mekken belli konularda tartıÅ?arak birlik olma noktasından uzaklaÅ?ılabildiÄ?i için böyle bir karar alınmıÅ?tı.
SavaÅ?a karÅ?ı alınan genel bir tavır tam olarak siyasi deÄ?il. EÄ?er tartıÅ?mayı KiÅ?ilerin kurumların kuruluÅ?ların propagandası ya da antipropagandası Å?eklinde yapmazsak sorun ortadan kalkabilir. Yani, kiÅ?ileri kurumları vesaire kınamak yerine, insani görev olarak savaÅ?ı kınayabiliriz. Herkes bu konuda hassas olursa baÅ?lıÄ?ı devam ettirebiliriz.
Kimin haklı kimin haksız olduÄ?unu tartıÅ?manın yeri burası olmaz. Bizim için önemli olan savaÅ?ın olması ve özellikle sivillerin ve çocukların ölmesi ve bunun ne yazık ki bütün insanlıÄ?ın bir ayıbı olması.
DıÅ? siyaset alanında bir tartıÅ?ma yaÅ?anırsa baÅ?lıkla ilgili gerekeni yapmam gerektiÄ?ini de belirteyim.
SavaÅ? sadece oyunlarda kalmalı.
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Posted:
Mon Jan 19, 2009 12:40 pm
Lightflarer'a katılıyorum, savaÅ?ları ortadan kaldırmak sevgiyi, korkuyu ortadan kaldırmak gibi bir Å?ey olur. Ama masum insanların acı çekmesini önlemek esas alınmalı. Å?ahsen ben savaÅ? karÅ?ıtı birisi deÄ?ilim, her ne kadar insanlar savaÅ?makla hiç bir Å?ey çözülmeyeceÄ?ini söylese de tarih aksini milyonlarca defa ispatlamıÅ?tır SavaÅ? insanın kanında var, yapacak bir Å?ey yok. Ben Å?ahsen dünyada olan Å?eylerin çok daha büyük bir iyilik için (greater good tabiri caizse ) olduÄ?una inanan biriyim. O yüzden savaÅ? olmasaydı çok daha kötü Å?eyler olabilirdi diye düÅ?ünüyorum.
Lightflarer'a katılıyorum, savaÅ?ları ortadan kaldırmak sevgiyi, korkuyu ortadan kaldırmak gibi bir Å?ey olur. Ama masum insanların acı çekmesini önlemek esas alınmalı. Å?ahsen ben savaÅ? karÅ?ıtı birisi deÄ?ilim, her ne kadar insanlar savaÅ?makla hiç bir Å?ey çözülmeyeceÄ?ini söylese de tarih aksini milyonlarca defa ispatlamıÅ?tır SavaÅ? insanın kanında var, yapacak bir Å?ey yok. Ben Å?ahsen dünyada olan Å?eylerin çok daha büyük bir iyilik için (greater good tabiri caizse ) olduÄ?una inanan biriyim. O yüzden savaÅ? olmasaydı çok daha kötü Å?eyler olabilirdi diye düÅ?ünüyorum.
Ä°lginç bir bakıÅ? açısı.Aslında zaten "iyi taraf, kötü taraf" yoktur, herkes kendine göre iyidir, bir kiÅ?i bir Å?eyi yaparken o Å?eyin iyi olacaÄ?ını düÅ?ünmüyorsa yapmaz.Ama tabiî bence Filistin'deki olay bir SAVAÅ? deÄ?il çünkü savaÅ? tek taraflı olur.Ben buna olsa olsa KATLÄ°AM derim.Ve katliama da karÅ?ıyım.SavaÅ?a ben de çok karÅ?ı olduÄ?umu söyleyemeyeceÄ?im ne yazk ki.
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Edmond a katılıyorum. Cidden çok garip bir düÅ?ünce hele Dünya savaÅ?lar yüzünden bu durumdayken bunu soyleyebilmen ggarip. Bu arada savaÅ?larla halledilen Å?eylerin yerine konuÅ?ularak halledilmenin daha uygun olduÄ?unu düÅ?ünüyorum ki ole. Teröristte olsa ne olursa olsun oda insan çünkü kandırılmıÅ? olabilir veya baÅ?ka nedenler.(konu biraz saptı galiba ama ne yapayım.)
SAVAÃ…?A HAYIR!!!!!
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
Ä°lginç bir bakıÅ? açısı.Aslında zaten "iyi taraf, kötü taraf" yoktur, herkes kendine göre iyidir, bir kiÅ?i bir Å?eyi yaparken o Å?eyin iyi olacaÄ?ını düÅ?ünmüyorsa yapmaz.Ama tabiî bence Filistin'deki olay bir SAVAÅ? deÄ?il çünkü savaÅ? tek taraflı olur.Ben buna olsa olsa KATLÄ°AM derim.Ve katliama da karÅ?ıyım.SavaÅ?a ben de çok karÅ?ı olduÄ?umu söyleyemeyeceÄ?im ne yazk ki.
savaÅ? tek taraflı olmaz savaÅ? karÅ?ılıklı olur, katliam tek taraflı olur iyi taraf, kötü taraftan daha çok iyi ve kötü Å?eyler birbirini dengeler diyelim. DüÅ?ünsene herkesin müthiÅ? iyi niyetli olduÄ?unu, hırs olmadıÄ?ını, herkesin birbirini sevdiÄ?ini; olmaz, her tarafta kaos, Å?iddet, yıkım da olmaz, ikisi birbirini dengeliyor iÅ?te. Tabii bunun için insanlarda ölüyor malesef ama biz bu oyunu etkileyecek Å?eyler yapamayacak oyuncularız.
Posted:
Tue Jan 20, 2009 5:10 am
Aslında bireysel olarak çok Å?eyler yapabilirsiniz dünyayı deÄ?iÅ?tirmek için. Belki çok kliÅ?e ama en basitinden kendinizi deÄ?iÅ?tirmekle baÅ?layabiliriz olaya.
Bu konuda dediklerimi iki kez düÅ?ünerek yazıyorum kendimi tutmak adına.
Tabiki insanlar arasında anlaÅ?mazlıklar olucaktır ama bunları barıÅ?cıl yollarla çözmek varken kavga etmek nedemek ?!
Ä°nsnlar zekalarını kullanabildikleri için zamanında hayvanlardan ayrılıp medeniyet dediÄ?imiz Å?eyi kurmuÅ?lar. Biz bireysel olarak kavgaya girdiÄ?imizde birine yumruk attıÄ?ımızda zeka paydasından tamamen uzaklaÅ?ıyoruz. Olay güç kullanımına dönüyor. Oysa hayvanlar yapar bunu sadece. Ä°nsan insana vurmamalı. Bu resmi herkes kafasında büyütebilir eminim.
DediÄ?im gibi anlaÅ?mazlıkları kuvvet yoluyla çözmek her nekadar kolay gibi gelsede asıl zor olan insanları düÅ?ünceler yoluyla etkileyebilmektir. Zeka insandaki en büyük kıvılcımdır ve bunu kullanmamak evrene ihanettir.
Aslında bireysel olarak çok Å?eyler yapabilirsiniz dünyayı deÄ?iÅ?tirmek için. Belki çok kliÅ?e ama en basitinden kendinizi deÄ?iÅ?tirmekle baÅ?layabiliriz olaya.
Bu konuda dediklerimi iki kez düÅ?ünerek yazıyorum kendimi tutmak adına.
Tabiki insanlar arasında anlaÅ?mazlıklar olucaktır ama bunları barıÅ?cıl yollarla çözmek varken kavga etmek nedemek ?!
Ä°nsnlar zekalarını kullanabildikleri için zamanında hayvanlardan ayrılıp medeniyet dediÄ?imiz Å?eyi kurmuÅ?lar. Biz bireysel olarak kavgaya girdiÄ?imizde birine yumruk attıÄ?ımızda zeka paydasından tamamen uzaklaÅ?ıyoruz. Olay güç kullanımına dönüyor. Oysa hayvanlar yapar bunu sadece. Ä°nsan insana vurmamalı. Bu resmi herkes kafasında büyütebilir eminim.
DediÄ?im gibi anlaÅ?mazlıkları kuvvet yoluyla çözmek her nekadar kolay gibi gelsede asıl zor olan insanları düÅ?ünceler yoluyla etkileyebilmektir. Zeka insandaki en büyük kıvılcımdır ve bunu kullanmamak evrene ihanettir.
GörüÅ?üne tamamen katılıyorum. Güç savaÅ? durumuna geldiÄ?inde doÄ?anın denge unsuru gibi görülerek deÄ?erlendirilemez bence de.
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum