Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Spider-Man&Batman
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Spider-Man&Batman View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Rufiotrk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 3:15 pm Reply with quoteBack to top

Evet sevgili FRP World okurları... Size büyük bir sürprizim var.
    Belki de en çok hayran kitlesine sahip en popüler çizgi roman kahramanları Ã?rümcek Adam ve Batman'in crossover'ı nihayet Türkçe. Tam 49 sayfa ve tamamen ücretsiz olan bu eseri blog'umdan okuyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken www.yarattik.com/rufio linkine tıklayıp, ilgili konuya bir göz atmak. BeÄ?enerek okuyacaÄ?ınızı düÅ?ündüÄ?üm bu sayıyı, baÅ?ka çizgi romanlar da takip edecek. Tabii önerilerinizi, yorumlarınızı ve eleÅ?tirilerinizi de bekliyorum.
    Kitapsız ve FRP'siz kalmayın dostlar!
    Back to top View user's profileSend private message
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 7:00 pm Reply with quoteBack to top

KardeÅ? güzel birÅ?eye benziyor ama sayfaları kapatıp tekrar açmak biraz zahmetli bir iÅ? olmuÅ?.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 11:59 pm Reply with quoteBack to top

güzel olmuÅ?ta yine de Batman gibi oldukça ciddi ve "brutal" olarak adlandırabileceÄ?imiz bir kahramanla daha çok çocuklara hitap eden bir kahramanın yan yana getirilmesi çok iyi bir fikir deÄ?il gibi geliyor bana hala. Sonuçta biri Frank Miller'ın karakter yapısına sahip diÄ?eri Marvel'ın...
    Rufiotrk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 08, 2009 1:07 am Reply with quoteBack to top

Sevgili Aegron, deÄ?erli lightflarer
    Yorumlarınız için çok teÅ?ekkür ediyorum. Hemen Å?u hususu belirteyim. Sayfaları kapatıp açmak konusunda haklısınız bu yönde baÅ?ka eleÅ?tiriler de aldım. ArkadaÅ?lar genellikle bir winRAR paketi koyarak bunun çok daha pratik olacaÄ?ını söylüyor. Ancak siz de takdir edersiniz ki bu deÄ?erli çizgi romanları kendim çeviriyor, grafik tasarımını yapıyor ve blog'umda sizlerle ücretsiz olarak paylaÅ?ıyorum. Dolayısıyla alacaÄ?ım tık sayısı ve adsense reklamlarına desteÄ?iniz olmadan bunu yapmak çok da mantıklı deÄ?il. Emin olun Å?u sayı için tam dört gün aralıksız uÄ?raÅ?tım. Ha bunun daha pratik bir yolu yok mu? Tabii ki var: O da slayt gösterisi Å?eklinde yapmak fakat Wordpress'teki en basit haliyle bir blog'da bu çok da mümkün deÄ?il. Bunun için yeni bir site tasarımına geçmek gerekiyor ki bunun için henüz çok erken. Daha blog'umda doÄ?ru dürüst yorum bile alıyor deÄ?ilim. Smile Ama ben de blog'umda çizgi romanları beÅ? sayfayı yeni sekmelerde açıp okuyorum bu çok daha pratik.

Bana kalırsa Batman ve Ã?rümcek Adam'ın aynı sayıda bir araya getirilmesi gayet mantıklı. Ã?ünkü ikisi de Å?ehirlerinin simgesi, ikisinin de çocukluÄ?unda aynı ebeveyn cinayetleri ve akabinde süper kahramanlık tercihleri var. Bu konuda Batman'in sizin tabirinizle daha "brutal" olmasının nedeni Ã?rümcek Adam kadar Å?anslı olmaması. Ä°kisinin tonlarca ortak özelliÄ?i var: Ä°kisi de hayvan tabusuyla hareket ediyor, ikisinin de bu tabulardan sinyal oluÅ?turup bir ritüel gerçekleÅ?tirmesi gibi. Ã?rnekler çoÄ?altılabilir. Gerçi örümceÄ?inki de ne kadar Å?anstır tartıÅ?maya açık tabii. Ã?zellikle de Spider Man Reign bunun en somut örneÄ?i. Ä°lerde yayınlamayı düÅ?ünüyorum hayırlısı bakalım. Bu sayı bu yüzden özellikle dikkatli okunmalı çünkü eÄ?itim ve geliÅ?im psikolojisi açısından Batman'in yanında sadece Alfred bulunurken Ã?rümcek Adam May Halası ve Mary Jane'i sayesinde çok daha yumuÅ?ak ve esprili bir mizaca sahip. Ama her ikisi de yaÅ?adıkları travmayı tetikleyip onları delirtebilecek düÅ?manlarından çok çekiniyorlar. Tabii bu arada es geçilmemesi gereken konu Joker. Dehasıyla her karede diÄ?er tüm üçünün karakterlerine müthiÅ? bir eleÅ?tiri sergiliyor. Carnage ise günümüz anarÅ?istinin bir soyutlaması adeta. "Düzene giden yol Kaos'tan geçer" sloganını kullanıyor ve ona göre herkes birbirini öldürmeli ki geriye kalanlar öldürme egosundan sıyrıldıkları için eÅ?it bir toplum kurabilecek.

Belki bu sayıyı biraz da böyle deÄ?erlendirmek gerekiyor.
    Saygılarımla
    Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Sun Feb 08, 2009 1:45 am Reply with quoteBack to top

Yok böyle tek tek açmak daha iyi, sayfa çeviriyor havası veriyor Very Happy

Ben sizin blogu daha önce baÅ?ka bir yerden bulmuÅ?tum, nerden rastlamıÅ?tım hatırlamıyorum. Ã?ok güzel bir siteniz var, öncelikle kutlarım. Magneto'nun inanılmaz bir incelemesini yapmıÅ?sınız. BaÅ?tan sona keyifle okudum. Ayrıca "Magneto Testament"ın 4. sayısını mıydı, onu çevirmiÅ?siniz, müthiÅ?ti. Ã?ok profesyonel olmuÅ?, yayıncı bulup basın yani, o derece.

Ä°ki süper kahraman karÅ?ılaÅ?tırılmasına gelince.. Ã?oÄ?u çizgi romancının çok sık baÅ?vurduÄ?u bir yöntem; ama ben çok uygun bulmuyorum. Biraz yapmacık geliyor bana.

Süper kahramanlar arasında Batman'i çok severim. Onun dünyası daha karanlık ve gotiktir, hatta punk öÄ?eler içerir. Bir de Batman'in süper gücünün olmaması ve insani zaafları onu kendime daha yakın hissettiriyor sanırsam.
    Belki de beni çok etkilemesinin nedeni küçükken bütün filmlerini izlemem ve gazetenin verdiÄ?i çizgi romanlarını okumamdır. Yeteri kadar bilinçli olsaydım biriktirirdim....

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 08, 2009 2:31 am Reply with quoteBack to top

Sevgili Possessed,
    Ã?vgü dolu sözleriniz için müteÅ?ekkirim. Bundan sonraki yayınlarda da aynı kalitede sizlerle buluÅ?maya çabalayacaÄ?ım. Yayınların basılmasına gelince de, bu konuda özellikle fantazi edebiyatı düÅ?künlerine yönelik çok ciddi bir çalıÅ?mamız var. NetleÅ?tiÄ?i zaman duyuracaÄ?ım.
    GörüÅ?mek dileÄ?iyle...
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 08, 2009 3:26 am Reply with quoteBack to top

Devamını merakla bekliyorum hadi kolay gelsin cidden güzel olmuÅ?.........
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun Feb 08, 2009 9:45 am Reply with quoteBack to top

Ã?izgiroman okuyabilmek gerçekten hoÅ? olmuÅ?.

Fakat en azından bir resim galerisi kullanılabÅ?kÅ?rdÅ? gÅ?bÅ? geliyor bana. Yani resme tıklayınca bir sonraki resme gitmeyi saÄ?layacak birÅ?ey en azından...

Elinize saÄ?lık.

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 08, 2009 9:51 am Reply with quoteBack to top

Efla wrote:
    Ã?izgiroman okuyabilmek gerçekten hoÅ? olmuÅ?.

Fakat en azından bir resim galerisi kullanılabÅ?kÅ?rdÅ? gÅ?bÅ? geliyor bana. Yani resme tıklayınca bir sonraki resme gitmeyi saÄ?layacak birÅ?ey en azından...

Elinize saÄ?lık.

Okumaya baÅ?lamadan önce sırayla önce birinci resime yeni sekmede aç, sonra ikinciye, sonra üçüncüye vs. vs., sonra sırayla okuduÄ?unuz sekmeyi kapatın Very Happy Böylece bir diÄ?erine geçer hızlıca Very Happy Güzel yöntemdir Razz Ayrıca bunun adsense reklamlarına desteÄ?i de gayet normal Very Happy

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 2:33 am Reply with quoteBack to top

Rufiotrk wrote:
    Sevgili Aegron, deÄ?erli lightflarer
    Yorumlarınız için çok teÅ?ekkür ediyorum. Hemen Å?u hususu belirteyim. Sayfaları kapatıp açmak konusunda haklısınız bu yönde baÅ?ka eleÅ?tiriler de aldım. ArkadaÅ?lar genellikle bir winRAR paketi koyarak bunun çok daha pratik olacaÄ?ını söylüyor. Ancak siz de takdir edersiniz ki bu deÄ?erli çizgi romanları kendim çeviriyor, grafik tasarımını yapıyor ve blog'umda sizlerle ücretsiz olarak paylaÅ?ıyorum. Dolayısıyla alacaÄ?ım tık sayısı ve adsense reklamlarına desteÄ?iniz olmadan bunu yapmak çok da mantıklı deÄ?il. Emin olun Å?u sayı için tam dört gün aralıksız uÄ?raÅ?tım. Ha bunun daha pratik bir yolu yok mu? Tabii ki var: O da slayt gösterisi Å?eklinde yapmak fakat Wordpress'teki en basit haliyle bir blog'da bu çok da mümkün deÄ?il. Bunun için yeni bir site tasarımına geçmek gerekiyor ki bunun için henüz çok erken. Daha blog'umda doÄ?ru dürüst yorum bile alıyor deÄ?ilim. Smile Ama ben de blog'umda çizgi romanları beÅ? sayfayı yeni sekmelerde açıp okuyorum bu çok daha pratik.

Bana kalırsa Batman ve Ã?rümcek Adam'ın aynı sayıda bir araya getirilmesi gayet mantıklı. Ã?ünkü ikisi de Å?ehirlerinin simgesi, ikisinin de çocukluÄ?unda aynı ebeveyn cinayetleri ve akabinde süper kahramanlık tercihleri var. Bu konuda Batman'in sizin tabirinizle daha "brutal" olmasının nedeni Ã?rümcek Adam kadar Å?anslı olmaması. Ä°kisinin tonlarca ortak özelliÄ?i var: Ä°kisi de hayvan tabusuyla hareket ediyor, ikisinin de bu tabulardan sinyal oluÅ?turup bir ritüel gerçekleÅ?tirmesi gibi. Ã?rnekler çoÄ?altılabilir. Gerçi örümceÄ?inki de ne kadar Å?anstır tartıÅ?maya açık tabii. Ã?zellikle de Spider Man Reign bunun en somut örneÄ?i. Ä°lerde yayınlamayı düÅ?ünüyorum hayırlısı bakalım. Bu sayı bu yüzden özellikle dikkatli okunmalı çünkü eÄ?itim ve geliÅ?im psikolojisi açısından Batman'in yanında sadece Alfred bulunurken Ã?rümcek Adam May Halası ve Mary Jane'i sayesinde çok daha yumuÅ?ak ve esprili bir mizaca sahip. Ama her ikisi de yaÅ?adıkları travmayı tetikleyip onları delirtebilecek düÅ?manlarından çok çekiniyorlar. Tabii bu arada es geçilmemesi gereken konu Joker. Dehasıyla her karede diÄ?er tüm üçünün karakterlerine müthiÅ? bir eleÅ?tiri sergiliyor. Carnage ise günümüz anarÅ?istinin bir soyutlaması adeta. "Düzene giden yol Kaos'tan geçer" sloganını kullanıyor ve ona göre herkes birbirini öldürmeli ki geriye kalanlar öldürme egosundan sıyrıldıkları için eÅ?it bir toplum kurabilecek.

Belki bu sayıyı biraz da böyle deÄ?erlendirmek gerekiyor.
    Saygılarımla

sen böyle deyince manıklı geldi de Very Happy bilmiyorum batman biraz daha neutral bir karakter öldürmekten falan çok çekinmiyor, spider-man'in çok fazla düÅ?ünmeden adam öldürdüÄ?ünü hiç görmedim mesela üzücü bir durum tabii Very Happy
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 2:36 am Reply with quoteBack to top

Ã?rümcek adamın doÄ?asında kesip biçmek yok o biraz daha insancıl Very Happy
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 3:06 am Reply with quoteBack to top

Ã?eviriyi sizin yaptıÄ?ınızı baÅ?tan farketmemiÅ?im. Elinize saÄ?lık, internet ortamında da olsa hikayeyi görme imkanımız oldu.

Bu Crossover tabir edilen farklı dünyadaki karakterlerin birleÅ?mesi eskiden beri yapılırdı yalnız bunu olaÄ?an üstü bir olaya baÄ?layıp gerçekleÅ?tirirlerdi. Bu hikayede öyle bir durum yok. DC ve Marvel karakterlerini birden aynı hikaye içinde görüyoruz.

Hikayeye gelince oldukça zayıf kalmıÅ?, çıkıÅ? noktası ilginç fakat hikayeyi derinleÅ?tirecek kadar uzun tutmamıÅ?lar. Ã?izimleri 1995 yılı olmasına raÄ?men yeterli kalitede deÄ?il Batman-Spiderman fikri her halükarda satar diye düÅ?ünmüÅ?ler herhalde.

Batman Å?iddet uygulasa da kimseyi öldürdüÄ?ünü hatırlamıyorum. Karanlık tarafı olduÄ?u doÄ?ru ama onu en fazla delirten Joker'i bile öldürmeyen bir karakter.
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 6:16 am Reply with quoteBack to top

marvel ve dc evrenini tamamen aynı evrendelermiÅ? gibi olması bence de pek hoÅ? durmamıÅ?, batman ve spiderman'in dostluÄ?u gerçekten de garip geliyor kulaÄ?a bile. Elinize saÄ?lık bu arada Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 8:02 am Reply with quoteBack to top

devrimk wrote:
    Batman Å?iddet uygulasa da kimseyi öldürdüÄ?ünü hatırlamıyorum. Karanlık tarafı olduÄ?u doÄ?ru ama onu en fazla delirten Joker'i bile öldürmeyen bir karakter.

Benim de bildiÄ?im Batman adam öldürmeye karÅ?ı. O yasa dıÅ?ı kiÅ?ileri yakalayıp adalete teslim etme görevini yapıyor, kimseyi yargısız infaz etmiyor. Zaten komiser Gordon'un onu korumasının nedenlerinden biri de bu. Bir nevi yasa dıÅ?ı polis gibi Batman.

Hatta The Dark Knight filminde de bu yönü çok vurgulanıyor. Fırsatı varken öldürmüyor Joker'i, öldüremiyor. Hatırlasanız yolun ordasında "Hit me!" diye baÄ?ıran Joker'i ezemiyordu, direksiyonu kırıp kaza yapıyordu. Kendisinin yaralanması pahasına dünyanın yanmasını isteyen bir adamı öldüremiyor. Bir de Joker'in Batman'den ilham alarak adam öldürmesine Batman dayanamıyordu. Å?unu yazarken bir daha hatırladım da filmi.. MuhteÅ?emdi be!

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 9:56 am Reply with quoteBack to top

FrpWorld ahalisi selamlar,
    Sadece tek sayılık bir çevirinin bile böyle bir tartıÅ?ma baÅ?latmıÅ? olması muhteÅ?em. Umarım desteÄ?inizin ardı kesilmez. Ã?evirime ve mizampajıma yaptıÄ?ınız olumlu eleÅ?tirilerden dolayı müteÅ?ekkirim. Fakat siz fantazi edebiyatı düÅ?künlerine yönelik sıraya aldıÄ?ım bir çeviri var ki, bunu gerçekten beÄ?eneceÄ?inizi düÅ?ünüyorum. Hatta ilk sayısının sloganını bile kafamda belirledim: "Bir mason tanrıyla bile pazarlık yapar" Smile

Yalnız sizden özür dilemem gereken bir konu var: Ä°Å?lerimin yoÄ?unluÄ?u nedeniyle FRP World forumlarına çok sık uÄ?rayıp yanıt yazamıyorum. Bu konuda mazur görürseniz sevinirim. Belki önerilerinizin ve eleÅ?tirilerinizin bir kısmını blog sayfama da bırakırsınız Smile

GörüÅ?mek dileÄ?iyle...
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum