Acıkcası nwod kitaplarıyla pek kimse ilgilenmemiÅ? gibi. Ben de bi baÅ?lık acayım dedim.
Changeling the lost
Hunter Vigil
Werewolf Forsaken
Vampire Requiem
Promethean the Created
Mage the awekening
Å?u ana kadar cıkan core booklar. Wraith konseptli " Geist the sin eaters " yazın cıakacak. Bununla beraber ghost stories, immortals, innocents gibi harika ek kitaplar da var.
Mage konusu itibariyle oldulça ilgimi çekmekte. DüÅ?ünce tarzı olarak diÄ?erlerinden çok farklı ve kısıtlayıcılıÄ?ı çok daha az gibi geliyor. Sitenm hakkında bilgi sahibi olmadan bu düÅ?üncelere sahip olmak ne kadar doÄ?ru bilemiyorum ama. Acaba Mage sistemi ve onları kısıtlayan tarafları hakkında biraz bilgi alabilir miyim?
Changeling oyunları havası itibari il çok daha farlı gibi. WOD kaynaklarındaki diÄ?er oyunlar gibi bir oynanaıÅ?ı mı var, yoksa daha masalsı bir Å?ekilde mi oynanıyor?
Huter'lar bir nevi normal insan olduklarından, vampir ya da kurt adam gibi yaratıklara cevapları ne oluyor. Hunterlar illaki belli bir ırkın avcılıÄ?ına mı soyunuyor yoksa hepsini de avlıyor mu? Hunterların güç terazisindeki yerleri nelerdir. Kendilerinin de mage vari insanın potansiyelini açan güçleri var mıdır?
Promethean'ı ilk kez duydum. Sanırım Yunan mitolojisindeki promete ile bir iliÅ?kisi var ki bu tanrıalara karÅ?ı geliyormuÅ?uz ve dolaysıyla mage'e kayıyormuÅ?usz fikri yarattı bende. Acaba bu konuyu biraz daha açıklayabilir misin?
wraith oynanıÅ?ı yöününden en zor bir bakıma sıkıcı oyunolarak söyleniyor. Bana oyunluk bir konusu da varmıÅ? gibi bile gelmiyor. Ancak hala dimdik ayakta durmasının asıl sebebi ne olabilir. Onu bu kadar deÄ?iÅ?ik ve özel kılan Å?ey nedir?
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Prometheanlar golem tarzı tipler. Hayatları yok, bilinçleri var. Cidden canlanmaya çalıÅ?ıyorlar. Pinokyo gibi iÅ?te
Mage sistemini oynadım, oynattım, kural kitabı elimde ve diyebilirim ki çok eÄ?lenceli. Yaratıcı bir grup insanla oynayınca oyun yöneticisi delirmek zorunda kalabiliyor. Hem çok fazla Å?ey yapılabiliyor, hem de sınırlar konusunda üç bin kural yok. Ã?neririm. Gerçi kimileri OWoD Mage'i daha çok seviyor, haklı olabilirler.
Geri kalanı dıÅ?ında benim de çok bilgim yok. Dur Å?u baÅ?lıÄ?a takılayım da iki Å?ey öÄ?reneyim
Ä°ngilterede yaygın bir inanıÅ?a göre küçük çocuklar periler ( peri kavramı ingilterede kötü manadadaır. Faerie hoÅ? karÅ?ılaÅ?ılası biÅ?ey deÄ?ildir. ) tarafından Arcadia denilen mekanlarına götürülürken yerlerine kacırılan cocuga benzeyen bi kukla varlık konur.
Hatta yakın zamanda Changeling adında Angelina Jolienin bir filmi de cıktı. Neyse peki kacırılan bu insanlara nolur? Arcadianın büyülü dünyasında insnalıklarını yavaÅ? yavaÅ? kaybederler. Ä°nsan + faerie karıÅ?ımı olurlar. Changeling olurlar. Birgün acımasız perilerin ellerinden kacmayı baÅ?arırlar. Hedge denen korkunç labirentten dünyaya geri dönerler.
Yeni oluÅ?an görünümlerini maskelerler. Artık tilki gbi bir kuyrugu vardır suratıda tilkiye benzemektedir. Bunu kamufle eder ve insana benzerler. Bir buhran yaÅ?arlar. Ailelerine geri dönemezler cunku yerlerinde artık baska biri vardır. Kendileri de artık deÄ?iÅ?miÅ?tir. Pek insan gibi de düÅ?ünmezler.
Kendileri gibi olan diÄ?erlerinin yanına giderler. Kimisi korkudan güç alır kimi kederden. Bu güçlerini de changeling özellikleri için kullanırlar.
Onların gerçek ve saklı kimliklerini diÄ?er changelingler ve gercek faeriler ( periler ) görebilir.
Böyle bir concept ki yurt dısında changeling en cok oynanan 3. wod oyunudur
Oyunu beautifull madness diye özetliyor yapımcılar. Güzel delilik .. Peki bu nedemek ?
Hedge de dolaÅ?ırken 3 varlıgın aralarında oyun oynadıgını görüyorsunuz. Yanlarına yaÅ?laÅ?ıyorsunuz. GördüÄ?ünüz Å?eyler kopmuÅ? bir kafayı birbirlerine yuvarlyarak bir oyun oynuyorlar gibi.
Oyun - eÄ?lence - korku -mutluluk - sadakat - keder ve kan hep içiçe kavramlar oyunda.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum