Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - FRP ciler niye Rock cı yada MetaLci olmak zorunda..??
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

FRP ciler niye Rock cı yada MetaLci olmak zorunda..?? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 5:27 am Reply with quoteBack to top

Niye böyle bir kanı var..???

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 5:29 am Reply with quoteBack to top

ben rock da metal de dinlemem Very Happy pek frp oynadıÄ?ım da söylenemez gerçi o ayrı... Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 5:33 am Reply with quoteBack to top

Hip-hop, rap, ya da pop gibi müzik dalları FRP ile pek uyuÅ?muyor. Gerek müzik tarzı olsun, gerekse sözleri olsun. Metal grupları (Blind Guardian gibi) Å?arkı sözlerini FRP ile ilgili ya da benzer Å?eylerden yazıyorlar ve aynı zamanda Å?arkılardaki...tune insanlara fantastik Å?eyleri hatırlatıyor. Hiç fanteziyle alakası bile olmayan bir grubun Å?arkı sözlerine bakıldıÄ?ında bile iblisler, melekler ve bunun gibi fantastik varlıkların izlerini görebiliyoruz.

edit: FRP oyununda, combat yaparken pop dinlediÄ?ini düÅ?ünsene...

Shut up, shut up, foolish casanova diye Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 5:37 am Reply with quoteBack to top

FRP oynarım, rock dinlerim de... Hani öyle 'raaaargghhh!!' rock deÄ?il, halk-kaya falan dinlerim rock olunca sözkonusu.

Ha bir de, böyle bir kanı yok, böyle bir durum var zaten. Ã?oÄ?u FRPci KirasözleÅ?melerinin dediÄ?in sebepten rock ve metal dinliyor.

Edit'e: Ben açıkçası oyun müzikleri açıyorum, Heroes'dan, Oblivion'dan... Ã?ok hoÅ? oluyor Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 5:43 am Reply with quoteBack to top

Bir de karakterle alakası var. Pop dinleyen insanları bir kenara koyalım, ama metal ve rap dinleyen insanlar bu müziklerin felsefesine göre yaÅ?arlar genelde. Mesela rapçi adam sokakların çocuÄ?u olarak görür kendini, zaten sokaklarda büyümüÅ?tür, iÅ?te ne bileyim, böyle abidik gubidik Å?eylerle ilgilenmezler. Metalci dediÄ?in de iÅ?te böyle karalar içinde depresyonda takılır. Kendi kendine cool olur falan, sonra bakar ki "lan böyle otur otur canım sıkıldı" der ve D&D oynamaya baÅ?lar. Bunlar da genellikle rogue, barbarian gibi uç karakterlerle takılıp cool olurlar Razz Tabii bu iÅ?in espirisi, ama neyin ne olduÄ?u biraz da olsa belli oluyor.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 6:01 am Reply with quoteBack to top

Yok mesela ben Rock ve Metal dinlerim ama Rap i de çok seviyorum. Ama genelde takıntı olmuÅ? kiÅ?ilerde sen ille Å?unu dinleyeceksin FRP ciysen gibi kastetdiÄ?im buydu...

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 6:09 am Reply with quoteBack to top

Ben Anadolu Rock'çıyım dahil midir acep xD Ama asıl sebebe gelelim.

Frp denen dünya Elf'ler, Hobbit'ler gibi Fin, Gothic tarzı kavimlerin efsanelerinden yola çıkılarak yapılmıÅ?tır.

Metal denen dünya da Fin, Gothic gibi kavimlerin müzikleridir.

Bu durumda FRP Metal midir? Evet, öyledir.

( Aklıma Gerçekler acıdır, baklava da gerçektir, öyleyse baklava acıdır adlı soÄ?uk espriden geldi Very Happy )

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 8:31 am Reply with quoteBack to top

üniversitede Fantezi ve bilim-kurgu topluluÄ?unun tanıtım masasını gördüm geçen gün, masada Warhammer frp seti, bilim-kurgu kitapları filan mevcuttu. Ama masadaki görevlilerin nerdeyse tamamı uzun saçlı, siyah tiÅ?örtlü, küpe deÄ?il resmen keçi boynuzu ile kulaÄ?ını delmiÅ? beyefendilerden (!) oluÅ?uyordu. aynı zamanda masa baÅ?ındaki laptoptan da bir metal tıngırtıları geliyordu. yani belki bu açıklayıcı bir örnek olmuÅ?tur... Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 10:46 am Reply with quoteBack to top

Sanırım konu oalrak kesiÅ?im alanları var.

Mesela rock ve metal müzik fantastik kurgu öÄ?esini kullanabilir. Power metalde mesela bunu sıkça görebiliyoruz.

Power olmasa bile her türün içinde gerçekmilikten zaman zaman biraz uzaklaÅ?ma ihtiyacı görülüyor sanırım bu yakın kılıyor iki kavramı birbirine.

DiÄ?er bir taraftan da bir Å?eyin Å?u anda olduÄ?u gibi olmasının sebebi geçmiÅ?te gelen mirastır. Yani atalarımızdan bahsetmiyorum tabii ki. Metal rock müzik camiasında frp oyunları yaygınlaÅ?ıyor bir yandan diÄ?er yandan da frpciler diÄ?er arkadaÅ?larına dinleterek sevdireiliyor.

Son olarak belki de müziÄ?in içinde bulunan isyankar ruhunfrpcilerde de bulunması söylenebilir.En azından yeni dünyalarda olduÄ?unu hayal etmek mutlu edebiliyor. Bu kadar geldi aklıma.

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 4:32 pm Reply with quoteBack to top

Eskiden öyle bir kanı vardı. Sebebi, Türkiye'de tanrılar ve büyücülerden bahsetmek, oyunlarda dahi baÅ?ka tanrıya yakarmak, inanmak bir tabuydu. Yapacak daha güzel iÅ?ler vardı. Ancak metal müzik dinleyecek ve saç uzatacak kadar cesur olanlar FRP oynayabilirdi.

Ã?evre Å?artları da önemli. Arabesk dinleyen kesimdekiler "sözlerini anlayamadıÄ?ın bir Å?arkıyı neden dinlersin ki?" derlerdi. Ä°ngilizce bilmek insanın ufkunda olaÄ?ının dıÅ?ında farklı Å?eylere kapı açıyor. Dünyadaki farklı merak ve hobilere yönelebiliyorsun. FRP'de hala bir Türkçe kitap denemesi olmasına raÄ?men, ingilizce bilen kiÅ?ilerin veya onların çevresindekilerin ilgi alanındadır.

AlenthasLeasess'in dediklerine de katılıyorum. Tekno dinleyen kesimdekiler birbirilerinin danslarını izler, her yerden mantar gibi fıÅ?kıran konserlerine giderler. Olmadı disco'ya giderler. Ancak sigara içmeyen metalci kesminin gidebileceÄ?i bir yer bulmak çok zor. (Metal dinleyen kızların daha korkutucu olması da erkekleri FRP'ye yöneltiyor olabilir... Razz 2E zamanı FRP kitaplarına baksanız demek istediÄ?imi anlarsınız. Very Happy )

Yurt dıÅ?ında bu kadar bir ayrım olduÄ?unu sanmıyorum. Ä°ngilizce bilen kesim arttıkça daha "Normal görünümlü" kiÅ?ilerin FRP oynadıÄ?ını görebiliriz. Asıl FRP oynayanlar hafiften takıntılı, çok fazla hayal kuran ve diÄ?erlerinin sıkıcı bulduÄ?u uÄ?raÅ?ıları kendine hobi edinen acaipler takımıdır (Geek). Ã?evremdeki metalcilerin çoÄ?u FRP oynamaz.

Bir diÄ?er görüÅ?te, bazı kiÅ?iler için ikisininde bir hoÅ?nutsuzluÄ?a cevap olması. Metal ve müzikte'de kendinden, diÄ?er insanlardan ve bazı sistemlerden hoÅ?lanmayan insanlar için bir kaçıÅ? ve baÅ? kaldırıÅ? vardır, FRPde de. En azından bunlar için bir araç olarak kullanılabilirler.

Hatta bu kiÅ?iler metal grubunda flüt çalacak kadar ileri gidip, insanları inatla Linux kullanmaya teÅ?vik edebilir, keçi sakal bırakıp, gözlük takabilirler. Burada herhangi bir kimseyi tanımlamadım... yani misal Very Happy Very Happy

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 6:08 pm Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:

Hatta bu kiÅ?iler metal grubunda flüt çalacak kadar ileri gidip, insanları inatla Linux kullanmaya teÅ?vik edebilir, keçi sakal bırakıp, gözlük takabilirler. Burada herhangi bir kimseyi tanımlamadım... yani misal Very Happy Very Happy

Haha, flüt diyince ve inatla Linux kullanmaya teÅ?vik ediyor diyince önce beni anlatıyorsun sandım, sonra keçi sakal ve gözlükle benden uzaklaÅ?tın Very Happy

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun Oct 11, 2009 8:08 pm Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:

Hiç üstüme alınmadım
    Ama keçi sakal deÄ?il sanırım top sakal kastetmiÅ?tin :p
    Okul durumundan gruptan ayrılmak durumunda kaldım.
    Ayrıca gözlüÄ?ü de sürekli kullanmıyorum. Yine de üstüme alınmadım.Very Happy

Tipleri incelemek amacıyla Å?u videoya bakabilirsiniz:
    star wars fanları D&D fanlarına karÅ?ı:
    http://www.youtube.com/watch?v=XTXce480IKY

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Sat Oct 17, 2009 10:08 pm Reply with quoteBack to top

Ya aslında "FRPci = Metalci / Rockçı" gibi bir anlayıÅ? var sadece, önyargı gibi. Aslında öyle deÄ?il. Dünyada da deÄ?il, Türkiye'de de pek deÄ?il.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 18, 2009 2:06 am Reply with quoteBack to top

http://www.youtube.com/watch?v=XTXce480IKY

Bunu daha öncede izlemiÅ?tim süper Smile

lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Oct 23, 2009 3:22 am Reply with quoteBack to top

ben mesela rap, hip-hop, rock, pop, alternatif, tekno ne versen dinlerim sevdiÄ?im sürece "ıııy rep lan bu" demem mesela hiç ama metal ve rock dinleyen arkadaÅ?larım sayesinde masaüstü frp ile tanıÅ?tıÄ?ımı söyleyebilirim ama baldur's gate ve diÄ?er forgotten realms hikayelerini çok severdim eninde sonunda yapardım yine herhalde.
    Back to top View user's profileSend private message
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum