Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Kara Toprak
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Kara Toprak View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 2:33 am Reply with quoteBack to top

Uzun süredir sessizdi diyar. Herkes kendi derdine düÅ?müÅ?tü. GeçiÅ? tamamlandıktan sonra ne büyük lordlar kalmıÅ?tı, ne de büyük savaÅ?çılar. Bir çokları yok olmuÅ?lardı yeni dünyaya geçerken ve geriye kalanlarsa baÅ?larını sokabilecekleri bir yer derdine düÅ?müÅ?lerdi.

Archi de onlardan biriydi. Ã?zerinden yıllar geçmiÅ?ti büyük yıkımın ama hala izleri tazeydi bu göçebe halk üzerinde. Eski dünyanın ihtiÅ?amı hala akıllardaydı ama Å?imdi ellerinde olanlarla idare etmeyi öÄ?renmiÅ?tiler.

Achi bir zamanlar olduÄ?u kiÅ?i olmaktan çıkmıÅ?, yeni bir kiÅ?i olmuÅ?tu. Artık yaÅ?amak için ne gerekiyorsa onu yapıyordu.

Yıkımdan ve göçten sonra insanlar tarafından sahip çıkılmıÅ? ve bu Å?ekilde genç bir delikanlı olmayı baÅ?armıÅ?tı bu zorlu diyarda. Sakın küçümsemeyin, koca koca savaÅ?çıların baÅ?aramadıÄ?ı birÅ?eydi bu diyarda hayatta kalmak.

Ve Å?imdi birkaç arkadaÅ?ı ile birlikte ilk geçiÅ?in olduÄ?u tepeden sadece 200 merte uzakta, hakim bir tepenin üzerindeki iki katlı hanı tamamlamıÅ?tı. O geçiÅ?ten beri insanlar çok fazla uzaklaÅ?amamıÅ?tı buradan. Ä°nsanların birlik olduÄ?u, güvenli olduÄ?u yer neredeyse tek yer burasıydı ve buradaki ilk hanı da Archi açıyordu.

Eski diyardaki kadim Kara Toprak hanına özenti gibi görünse de yeni dünyanın ilk hanına Kara Toprak adını vermeyi uygun görmüÅ?tü genç hancı.

Genç archi tezgahın baÅ?ına geçti ve gelecek müÅ?terileri beklemeye baÅ?ladı. Her müÅ?teri onun için bir dünyaydı. Herkes hanlara kendi hikayesi ile gelir, ona birÅ?eyler katar ve giderdi. Akıllı bir hancının kulaÄ?ı delik olmalıydı.

Archi deneyimli bir hancı deÄ?ildi ancak bir hanın satılan biralarla deÄ?il öÄ?renilen ve satılan bilgilerle büyüyüp geliÅ?eceÄ?ini düÅ?ünüyordu.

scythe
    KutsanmıÅ? KiÅ?i

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 3:23 am Reply with quoteBack to top

genç adam içeri girdi..zayıflıktan çökmüÅ? yanakları,seyrek saçları ve haftalardır kesmediÄ?i kirli sakallarıyla, herÅ?eyiyle yeni olan mekanla müthiÅ? bir tezat oluÅ?turuyordu..elinde tuttuÄ?u gümüÅ? bir parayla tezgaha doÄ?ru ilerledi..Archi kendisini tuhaf bakıÅ?larla süzmekteydi..bakıÅ?lara aldırmadan yüksek tabürelerden birine oturdu..parayı tezgaha yavaÅ?ça bıraktı..

"bir bardak soÄ?uk su" dedi..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 3:29 am Reply with quoteBack to top

Ä°lk müÅ?terim diye içini çek Archi, genç adamın periÅ?an haline bakılırsa çok uzun süre de müÅ?teri olabilecek biri de deÄ?ildi.

Ama gelip tezgahın üzerine bir gümüÅ?lük bıraktıÄ?ında Archinin gözleri hafiften büyüdü. Bu pejmürde adamın parası vardı anlaÅ?ılan ve ne istemiÅ?ti öyle, su?

"Selam yolcu, hanıma hoÅ? geldin." dedi hemen. MüÅ?teriler ilgisiz bırakılmamalıydı. Her ne kadar garip de olsa müÅ?teri ne isterse haklıdır kabilinden bir kupa su verdi Archi genç adama ve istemeden de olsa gümüÅ?lüÄ?ü alıp birsürü bozukluÄ?unu emecek parayı cebine attı. Ama henüz erkendi. Elbet daha içer diye düÅ?ündü ve yüzünde hafif bir gülümsemeyle.

"Halin pek iyi görünmüyor yolcu, dıÅ?arılardan mı geliyorsun?" dedi.

scythe
    KutsanmıÅ? KiÅ?i

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 3:40 am Reply with quoteBack to top

"gizli bi geçidin falan mı var,her gelen dıÅ?ardan gelmez mi zaten"

güldü..ne kadar zamandır birisiyle konuÅ?mamıÅ?tı..halbuki insanlarla konuÅ?mayı ne kadar da severdi..günlerdir yürüdüÄ?ü yolların nereye gittiÄ?ini bilmeden yürümüÅ?tü ve dönüp dolaÅ?ıp yine aynı tepeye gelmiÅ?ti..ama bu sefer tepe ıssız deÄ?ildi,güzel bi han inÅ?a edilmiÅ?ti..bozuklukların hepsini geri uzattı..

"burda kalcam bu gece" dedi. "yeter mi? ne kadar yeterse o kadar kalcam..bakarsın param bitene kadar müÅ?terilerin gelir de sen de bi iÅ?çiye ihtiyaç duyarsın"

çok arsız bi iÅ? teklifiydi ama artık yalnız olmaktan sıkılmıÅ?tı..bi Å?ekilde insanlarla konuÅ?mayı içiçe olmayı özlemiÅ?ti..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 3:46 am Reply with quoteBack to top

Bir gümüÅ?lük bir gümüÅ?lüktür dedi içinden Archi.

Espirili bir adama benziyor.

"Sorma zaten hepimiz koca bi delikten gelmedik mi bu dünyaya" dedi genç hancı. Bazılarına göre biraz uygunsuz düÅ?ebilirdi ama sonuçta herkes bu dünyaya açılan o portaldan gelmiÅ?ti. MüÅ?teri baÅ?ka birÅ?ey anlarsa o onun içinin fesatlıÄ?ıydı.

"Ä°Å?ler kesat bu aralar yabancı, seni iÅ?e alırım ama karın tokluÄ?una çalıÅ?ırsın baÅ?larda. Tabi bir de müÅ?terilerden ne kadar bahÅ?iÅ? alabilirsen" dedi gülerek.

BahÅ?iÅ? vereceklerini sanmıyordu Archi hiçbir müÅ?terinin bu sıkıntılı zamanlarda ama adamın gözünü korkutmayayım dedi. Hanı çekip çevirmek için bi genç el iÅ?e yarardı.

"Ã?ok mu uzaklara gittin yabancı?" dedi Archi ve yabancının adını bilmediÄ?ini farketti. Ã?ok mu acele ettim acaba diye düÅ?ündü içinden ama ne olabilirdi ki.

"Bu arada adın ne?"

WeS_DeX
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 3:56 am Reply with quoteBack to top

Ahh diyar!... dedi ve iç çekti Donaef Loaroam. Ne kadar da özlemiÅ?ti buraları böyle. Uzun, çok uzun zaman olmuÅ?tu buralardan gideli. Gitmek istediginden degildi bu gidiÅ?...Bu gidiÅ? mecburiyettendi. Etrafına baktı, doganın güzelliÄ?ini süzdü, bir yandan yürürken bir yandan da Å?arkı söylemeye baÅ?ladı sessizce. Su diyardaki tek kirlilik gırtlagından cıkan her kelimeydi belkide, fakat yine de Å?arkısını söylemeye devam etti içindeki heyecanla birlikte.

Gece olur fırtınalar baslar denizlerde
    Gündüz olur korkular biter, güneÅ?in ıÅ?ıÄ?ı vurur güverteye
    Ahh nerde eski kokular, eski dostlar
    Ä°celim hep beraber, serefe dostlar
    Bırakın alsın rüzgar düsünceleri
    Bırakın geride kalsın eski anılar
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    scythe
    KutsanmıÅ? KiÅ?i

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 3:57 am Reply with quoteBack to top

yine güldü..ortam öyle sıcaktı ki ilk seferki gibi tedirgin deÄ?ildi gülümsemesi bu sefer

"inan ki bilmiyorum ne kadar uzaÄ?a gittiÄ?imi..geçitten çıktım yürüdüm yürüdüm yine buraya geldim..tozlu topraklı yollarda canlılık adına hiç bir Å?eye denk gelmedim..ya ben yanlıÅ? yerlerde yürüdüm ya da ölü yahu burası"

doÄ?ruldu yerinde,Archi'nin yüzüne baktı..

"anlaÅ?tık" dedi "müÅ?teriler artarsa yine gelirim ama yanına"

"böyle saçla sakalla çalıÅ?abilir miyim,yoksa güzel Å?eyler mi vereceksin bana..bu arada ismim Salmir..patron da derim ama senin de adını merak ettim"

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 4:05 am Reply with quoteBack to top

"Evet bu sakallarla çalıÅ?amazsın. Benim traÅ? bıçaÄ?ımı vereyim sana. Bi traÅ? ol. Giysi konusunda da çok birÅ?ey yapamam Å?imdilik ama bi önlük veririm idare eder." dedi Archi.

Ä°lk çalıÅ?anını almıÅ?tı iÅ?e. "Daha müÅ?teri gelmeden kadro geniÅ?letmeye baÅ?ladık ama sonumuz hayrola " diye düÅ?ündü genç adam.

"Gel bakalım Salmir, Å?urada üstünü baÅ?ını düzelt" dedi genç adama ve tezgahın arkasından mutfaÄ?üa geçen kapıdan içeri yolladı.

"Acele et ama, müÅ?teri gelirse bomboÅ? durmasını istemiyorum hanın" diye ekledi aceleyle.

Bu adam ortalıkla iligli bilgi sahibi olmuÅ?tu. Archi henüz hiç bu kanyondan dıÅ?arı çıkmamıÅ?tı. Ama çıkan birileri müÅ?terilerinin iÅ?ine yarardı.

scythe
    KutsanmıÅ? KiÅ?i

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 4:15 am Reply with quoteBack to top

mutfaÄ?ın arkasındaki küçük bölmeye geçti -Archi orayı göstermiÅ?ti-.elbiseler için askı,traÅ? olması için bıçaklar ve küçük bir sandalye vardı..

"ne güzel" diye düÅ?ündü.."ne kadar sade,ne kadar güzel ve ne kadar normal bi hayat..nihayet"

traÅ? oldu..mutfakta dolaÅ?tı..neyi nasıl kullanabilir diye düzenine baktı..üzerine siyah bir önlük geçirip salona çıktı..biraz üÅ?üyordu ama kesilen sakallarla birlikte derin gamzeleri de açıÄ?a çıkmıÅ?tı..kesinlikle hoÅ? bir garson olacaktı..pek yakıÅ?ıklı olmasa da..

Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 4:18 am Reply with quoteBack to top

Kapıyı umduÄ?undan daha da sert açmıÅ?tı, kapı hızlıca duvara çarptıÄ?ında suratını ekÅ?itti. "Hay aksi. Kusura bakmayın." deyip bara doÄ?ru kısa ve dikkatli adımlarla yürüdü, fakat ona raÄ?men sarhoÅ? olduÄ?u belli oluyordu.

Dikkatlice bir tabureye oturdu. "Muhtemelen ne istediÄ?imi soracaksın. Biliyorum, para harcamayan müÅ?teri kötü müÅ?teridir ama Å?öyle bir oturup soluklanmak, iki lakırtı edip kalkmak için geldim hancı. Bir yere gittiÄ?im yok zaten. Alkol stoÄ?um da bitmek üzere. Bol bol gelip para harcayacaÄ?ıma emin olabilirsin, içini ferah tut.

"Bu arada ben Alenthas."
    Back to top View user's profileSend private message
    WeS_DeX
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 4:25 am Reply with quoteBack to top

Sarkısını yarıda kesti Donaef Loaroam. Tepede az ileride gördügü yer bir handı. Buraya bir han açıldıÄ?ını bilmiyordum dedi ve yorgun bacaklarının uzunca bir dinlenmeye ihtiyacı olduÄ?unu farketti. Hem mideside boÅ?tu bu korsanın. Hanın önünde durdu yukardaki tabela ona tanıdık gelmiÅ?ti. Hemde çok tanıdık gelmiÅ?ti "Kara Toprak" demek ha?

Ä°ceriye ilk adımını attı. Sonra ikinci adımını attı daha dikkatli bir sekilde. Ferah bir havası vardı hanın. Hem sakindi de, bu sakinlik hosuna gitti ve adımlarına devam ederek tezgaha dogru yürüdü. Kösedeki taburenin üzerine oturup derin bir nefes cekti. "Su yorgun korsan bozuntusu midesine bir adet bira indirse hicte fena olmaz hancı baÅ?ı" diyerek hafif yüksek bir sesle seslendi. Yakısıklı ve ince yüz hatlarına sahipti Donaef Loaroam. Böyle temiz bir yüzle korsan olmak hicte kolay olmamıstı baslarda, fakat sonralardan yapması gerekeni eksiksiz yaptıgı icin sorun diye bir sey kalmamıstı uzun yıllar boyunca.

Kafasındaki koyu yeÅ?il rengindeki bandanayı cıkardı ve uzun saclarının rahatladıÄ?ını hissetti. Bir kaç kisi daha vardı kendisinin dıÅ?ında.
    yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 4:37 am Reply with quoteBack to top

AlenthasLeasess wrote:
    Kapıyı umduÄ?undan daha da sert açmıÅ?tı, kapı hızlıca duvara çarptıÄ?ında suratını ekÅ?itti. "Hay aksi. Kusura bakmayın." deyip bara doÄ?ru kısa ve dikkatli adımlarla yürüdü, fakat ona raÄ?men sarhoÅ? olduÄ?u belli oluyordu.

Dikkatlice bir tabureye oturdu. "Muhtemelen ne istediÄ?imi soracaksın. Biliyorum, para harcamayan müÅ?teri kötü müÅ?teridir ama Å?öyle bir oturup soluklanmak, iki lakırtı edip kalkmak için geldim hancı. Bir yere gittiÄ?im yok zaten. Alkol stoÄ?um da bitmek üzere. Bol bol gelip para harcayacaÄ?ıma emin olabilirsin, içini ferah tut.

"Bu arada ben Alenthas."

Archi kapının öylece duvara vurulmasından hiç hoÅ?lanmamıÅ?tı aslında ama bundan Å?ikayetçi olacak hali de yoktu.

"HoÅ? geldin dostum" dedi hancı. Adam sarhoÅ?tu ve potansiyel iyi müÅ?teriydi. Ã?rkütmenin anlamı yok hem muhabbet de iyi olur dedi içinden.

"Ã?ekinme otur" dedi Archi ve ayakta dikilip sakallarından arınmıÅ? Salmir'e göz ucuyla ne dolanıyon oralarda. Ä°Å? bul kendine der gibi bir bakıÅ? attı. Adamın biÅ?eyler yapıyo gibi durması lazımdı en azından.

"Bu bira benden olsun, muhabbet edecek kiÅ?i lazım zaten" dedi Archi yeni doldurduÄ?u buz gibi birayı yeni müÅ?terinin önüne koyarken.

yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 4:40 am Reply with quoteBack to top

WeS_DeX wrote:
    Sarkısını yarıda kesti Donaef Loaroam. Tepede az ileride gördügü yer bir handı. Buraya bir han açıldıÄ?ını bilmiyordum dedi ve yorgun bacaklarının uzunca bir dinlenmeye ihtiyacı olduÄ?unu farketti. Hem mideside boÅ?tu bu korsanın. Hanın önünde durdu yukardaki tabela ona tanıdık gelmiÅ?ti. Hemde çok tanıdık gelmiÅ?ti "Kara Toprak" demek ha?

Ä°ceriye ilk adımını attı. Sonra ikinci adımını attı daha dikkatli bir sekilde. Ferah bir havası vardı hanın. Hem sakindi de, bu sakinlik hosuna gitti ve adımlarına devam ederek tezgaha dogru yürüdü. Kösedeki taburenin üzerine oturup derin bir nefes cekti. "Su yorgun korsan bozuntusu midesine bir adet bira indirse hicte fena olmaz hancı baÅ?ı" diyerek hafif yüksek bir sesle seslendi. Yakısıklı ve ince yüz hatlarına sahipti Donaef Loaroam. Böyle temiz bir yüzle korsan olmak hicte kolay olmamıstı baslarda, fakat sonralardan yapması gerekeni eksiksiz yaptıgı icin sorun diye bir sey kalmamıstı uzun yıllar boyunca.

Kafasındaki koyu yeÅ?il rengindeki bandanayı cıkardı ve uzun saclarının rahatladıÄ?ını hissetti. Bir kaç kisi daha vardı kendisinin dıÅ?ında.

SarhoÅ?a bir göz attı Archi, muhabbet edecek birine benziyordu ama müÅ?teriye birasını acilen vermek gerekiyordu.

"HoÅ? geldin Kara Toprak hanına yabancı. Burada aradıÄ?ın herÅ?eyi bulabilirsin" dedi imalı bir sözle. Bilginin aktıÄ?ı bir yer olmasını istiyordu buranın ve anlaÅ?ılan bu yabancı da muhabbet etmeye gönüllüydü.

Fıçıdan doldurduÄ?u birayı müÅ?teriye verirken ekledi.

"Keyfini çıkart"

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 4:54 am Reply with quoteBack to top

"Ä°yi adammıÅ?sın hancı." dedi Alenthas. "Bu arada. Adını sormayacaÄ?ım ama, sana ne diye hitab etmemi istersin?" Birasından küçük bir yudum aldı.
    Back to top View user's profileSend private message
    WeS_DeX
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 4:58 am Reply with quoteBack to top

Uzun zamandır yürümenin verdigi yorgunluk ve susuzluktan dolayı birayı hemen mideye indirmeye basladı. Yarısında bardaÄ?ı tezgaha koydu ve yan taraftaki iki adamı süzdü.
    Quote:
    "HoÅ? geldin Kara Toprak hanına yabancı. Burada aradıÄ?ın herÅ?eyi bulabilirsin" dedi imalı bir sözle. Bilginin aktıÄ?ı bir yer olmasını istiyordu buranın ve anlaÅ?ılan bu yabancı da muhabbet etmeye gönüllüydü.

Fıçıdan doldurduÄ?u birayı müÅ?teriye verirken ekledi.

"Keyfini çıkart"

Hancıya baktı "Kara Toprak demek ha? Bu isim bana tanıdık geliyor hancı baÅ?ı. Eskileri çaÄ?ırıÅ?tırıyor bana. Belki eskiden bu isimde bir barda oturup eglenmiÅ?tim, içmiÅ?tim, yemiÅ?tim ve uyumuÅ?tum günlerce. Belki de bunların hepsi hafızamın bana oynadıÄ?ı lanet oyunlardan birisi." dedi sakince ve ekledi "Burada aradıÄ?ım herseyi bulabilirim demek hahaha. O zaman su boÅ? midemi, yiyecek birseylerle doldurabilirim demek oluyor bu. Ne olursa Hancı BaÅ?ı, ne olursa kabul ederim yeterki su migdeye bir seyler girsin!" dedi ve kesesinden bir gümüÅ? para ve 5 adet ceyreklik cıkardı tezgaha koydu. "Umarım bir porsiyon yemek ve yanında bir adet daha biraya yetiyordur." dedi gülümseyerek. Korsan olarak geçirdiÄ?i günlerden dolayı oldukça parası vardı Donaef Loaroam'ın.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum