Dursa' ilinin küçük bir kasabası Kalkancık köyü. AkÅ?am olmakta güneÅ? batmaktadır hareketsiz köy hayatı vurulan davul ve çıÄ?ırtkanın gırtlaÄ?ını paralarcasına haykırıÅ?ıyla bozulur.
"Duyduk duymadık demeyin, ünlü sihirbaz gözbaÄ?cı Davud Kaparfil kasabamızı Å?ereflendirmiÅ? bulunmaktadır. Bu akÅ?amki gösterisini görmeyen piÅ?man olur, kaçıran viran olur. Duyduk duymadık demeyiiin!"
Gece karardıÄ?ında köylülerin çoÄ?u çadıra doluÅ?muÅ? merak ve heyecanla gösteriyi izlemektedirler. Sihirbaz Davud yerden yükselerek uçup, masaya yatırdıÄ?ı kızları ikiye keserek izleyicilerin yüreÄ?ini aÄ?zına getirmektedir.
En sonunda çıÄ?ırtkan tekrar ortaya çıkar,
"Baylar, bayanlar Å?imdi sihirbazımız çok zor bir büyü gerçekleÅ?tirecek, uzak diyarlardan korkunç tepegöz Kemikkıran'ı çaÄ?ıracak, bunun için yardıma ihtiyacı var. Siz genç beyefendi lütfen gelip yardımcı olur musunuz?"
Spotlar Zmirnof'un üzerine döndü birden Å?aÅ?alayan Yecüc ayaÄ?a kalkıverdi.
"Evet isminiz neydi acaba?"
"Eeee... Zmirnof."
"Gelin lütfen yanıma, Å?imdi siz bu sopayı tutup hızlıca sallayacak ve Beratok diyeceksiniz! Ã?ok kolay. Lütfen sessizlik Sihirbaz Davud'un çok iyi konsantre olması gerekiyor! Kemikkıranı gelir gelmez ipnotize ederek etkisiz hale getirecek."
Hafif bir trampet sesi ortamı geriyor spotların sıcaklıÄ?ı Zmirnof'u terletiyordu, "KeÅ?ke hiç kalkmasaydım yerimden." diye düÅ?ündü.
Asayı salladı "Berâtok!"
Dev bir Tepegöz sahnede belirdi elinde kocaman bir balyoz tutuyordu.
Davud Kaparfil ellerini ustaca hareket ettirerek birÅ?eyler mırıldandı tepegöz olduÄ?u yerde dondu kaldı.
"Evet gördüÄ?ünüz gibi dondu kaldı bir kedi gibi zararsız ve uysal!" diye baÄ?ırdı çıÄ?ırtkan.
Zmirnof yaratıÄ?ın donuklaÅ?mıÅ? bakıÅ?larının birden hareketlendiÄ?ini gördü hafif bir kelime hatası mı yoksa Yecüclerin büyüden hiç anlamamasından mıdır bilinmez birÅ?eyler ters gitmiÅ?ti. Tepegözün büyünün etkisinden kurtulmakta olduÄ?unu anladı.
"Korkunç kemikkıran'ın ihtiÅ?amından etkilenmemek elde deÄ?il fakat tamamen uyku halinde korkmayınız." derken Zmirnof tepegöz ile göz göze geldi birden gözü seyirmeye baÅ?ladı sinir ile balyozunu Zmirnof'a doÄ?ru savurdu.
Saldırı 8, -5 savunma: 3 = 23 hasar /10 dayanıklılık =13 hasar
Sıralama
Kemikkıran
Alperen
Carlos
Sayler
Merd-i
Zmirnof 3 hp
DM notu: Herkes çadırda gösteriyi izliyor.
Sayler birden yıldırım asasını çıkardı ve:
"Titremeye hazır ol bu biraz canını yakacak" dedi sesi görünüÅ?üne göre biraz inceydi ve dalga geçer gibi bir hali vardı.
"KAÃ?ILINN!!" diye baÄ?ırdıktan sonra tepegöze isabet ettirebileceÄ?i bir nokta belirleyip asadan çıkan yıldırımların tepegöze çarpmasını izledi.
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
.
Â?AaaaÄ?Ä?hh!!.. Senin yapacaÄ?ın büyüyü ben...Â? diye haykırırken demirden bir top gibi uçmuÅ?tu Zmirnoff. Neyse ki çoÄ?u zaman yaptıÄ?ı gibi, bütün vücudunu kaplayan demir giysisini kuÅ?anmıÅ?tı da, devin balyozu altında sinek gibi ezilmektense, sadece ceviz gibi çatırdamıÅ?tı! Merdane altında ezilip bütün kemikleri kırılmıÅ? gibi canı yandıysa da, bu acı ona henüz ölmediÄ?ini farkettiriyordu.
Zmirnoff, namı diÄ?er Â?Büyük ZÂ?, Yecüc ırkına mensup silah ve zırh yapımcısı büyük mucit bu durumlara düÅ?ecek adam mıydı? Gözlerinin kararması geçerken, Â?iyi ki Â?Ã?esvapÂ?ımı giymiÅ?im!Â? diye düÅ?ünmeden edemedi. Henüz geliÅ?tirme aÅ?amasında olduÄ?u komple vücut zırhı Ã?esvap, (çelik-esvap) en çok gurur duyduÄ?u icatlarından biriydi. Zırhın sırt kısmındaki istim-üreteçi, her daim potansiyel bir enerji saÄ?lıyordu. Gerçi icatlara alıÅ?kın bir toplumda bile bir metre boyundaki demirden bir adamın halk arasında çıslaya tıslaya dolaÅ?ması bazen alaylı yorumlara ve gülüÅ?melere yol açıyorsa da, Büyük Z, cahillerin saçmalıklarına önem verecek biri deÄ?ildi; zaten ters bir bakıÅ?ı dalgacıları korkutmaya yeterdi çoÄ?u zaman. Ã?esvap sadece zırh olmaktan öte bir cihazdı ve herkesin bu teknoloji harikasına akıl erdirememesi gayet doÄ?aldı. Nitekim iÅ?te bugün de böyle bir gösteriye gelirken zırh kuÅ?anmak konusunda bir an tereddüt ettiyse de, eÄ?er tedbirsizlik edip giymeseymiÅ?, salak bir büyücü bozuntusunun hatası yüzünden tahtalı köyü boylayacaktı iÅ?te. Gerçi henüz kurtulup kurtulmadıÄ?ından da emin deÄ?ildi, kendisini kötü yaralayan darbenin Å?okunu atmaya çalıÅ?arak kalabalıÄ?ın arasına doÄ?ru kaçmaya çalıÅ?tı. (Full-Defans)
Tepegözün hamlesinden sonra sandalyesinin üzerine çıktı Merdi, gözleri Å?evkle parlamaktaydı, bu durumda yapacaÄ?ı tek bir Å?ey vardı
"DUURRRUNNNNN." dedi Ozan marifetli, konuÅ?masıyla doÄ?acak (doÄ?arsa tabi) Å?aÅ?kınlıÄ?ın ardından hemen tepe göze doÄ?ru döndü. Ona ahenkli bir Å?iir söyledi
"Ey, mendebur bak ne ettin böyle,
Bu adam sana ne yapmıÅ?,
Herife ne biçim vurdun öyle
Burada bir suçlu elbet arasın amma
AradıÄ?ın suçlu Å?u yecüc deÄ?il mi söyle "
(efsun)
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
Carlos sahnedeki dansçı kızların hayalini kurarken birden bu hareketlenme onu hayli sinirlendirmiÅ?ti. Bu limandaki aÅ?kı bile daha sahne almadan bu hareket olmuÅ? muydu? Ama Ozan'ın büyüleyici sesiyle guard almıÅ? bir Å?ekilde onu dinledi. Ã?ıtı bile çıkaramadı.
Ozan bile Tepegöz'e etki edemezse (efsunlayamazsa) sahneye fırlayıp tüm gücüyle hırsını çıkarırcasına saldıracak.
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Davu Kaparfil sert bir hareketle yerden dumanlar çıkartarak gözlerden yokoldu, çadırdaki insanlar çıÄ?lık çıÄ?lıÄ?a baÄ?ırarak koÅ?uÅ?maya baÅ?ladılar, devrilen sandalyeler yuvarlanan insanlar arasında kahramanlarımız harekete geçti.
Alperen:
"Aboo." Derken tüfeÄ?ini çıkarmıÅ?tı bile.
"O dev Å?eyi ıskalarsam Gök Tanrı'nın laneti üstümde olur ha."
AteÃ…? etti
3z6+3= 20, 19 hasar
Sayler birden yıldırım asasını çıkardı ve:
"Titremeye hazır ol bu biraz canını yakacak" dedi sesi görünüÅ?üne göre biraz inceydi ve dalga geçer gibi bir hali vardı.
"KAÃ?ILINN!!" diye baÄ?ırdıktan sonra tepegöze isabet ettirebileceÄ?i bir nokta belirleyip asadan çıkan yıldırımların tepegöze çarpmasını izledi.
3z6+2= 17, 14 hasar
Tepegözün hamlesinden sonra sandalyesinin üzerine çıktı Merdi, gözleri Å?evkle parlamaktaydı, bu durumda yapacaÄ?ı tek bir Å?ey vardı
"DUURRRUNNNNN." dedi Ozan marifetli, konuÅ?masıyla doÄ?acak (doÄ?arsa tabi) Å?aÅ?kınlıÄ?ın ardından hemen tepe göze doÄ?ru döndü. Ona ahenkli bir Å?iir söyledi
"Ey, mendebur bak ne ettin böyle,
Bu adam sana ne yapmıÅ?,
Herife ne biçim vurdun öyle
Burada bir suçlu elbet arasın amma
AradıÄ?ın suçlu Å?u yecüc deÄ?il mi söyle "
(efsun) 3z6+0= 9 baÅ?arılı
Carlos sahnedeki dansçı kızların hayalini kurarken birden bu hareketlenme onu hayli sinirlendirmiÅ?ti. Bu limandaki aÅ?kı bile daha sahne almadan bu hareket olmuÅ? muydu? Ama Ozan'ın büyüleyici sesiyle guard almıÅ? bir Å?ekilde onu dinledi. Ã?ıtı bile çıkaramadı.
Ozan bile Tepegöz'e etki edemezse (efsunlayamazsa) sahneye fırlayıp tüm gücüyle hırsını çıkarırcasına saldıracak.
Â?AaaaÄ?Ä?hh!!.. Senin yapacaÄ?ın büyüyü ben...Â? diye haykırırken demirden bir top gibi uçmuÅ?tu Zmirnoff. Neyse ki çoÄ?u zaman yaptıÄ?ı gibi, bütün vücudunu kaplayan demir giysisini kuÅ?anmıÅ?tı da, devin balyozu altında sinek gibi ezilmektense, sadece ceviz gibi çatırdamıÅ?tı! Merdane altında ezilip bütün kemikleri kırılmıÅ? gibi canı yandıysa da, bu acı ona henüz ölmediÄ?ini farkettiriyordu.
Zmirnoff, namı diÄ?er Â?Büyük ZÂ?, Yecüc ırkına mensup silah ve zırh yapımcısı büyük mucit bu durumlara düÅ?ecek adam mıydı? Gözlerinin kararması geçerken, Â?iyi ki Â?Ã?esvapÂ?ımı giymiÅ?im!Â? diye düÅ?ünmeden edemedi. Henüz geliÅ?tirme aÅ?amasında olduÄ?u komple vücut zırhı Ã?esvap, (çelik-esvap) en çok gurur duyduÄ?u icatlarından biriydi. Zırhın sırt kısmındaki istim-üreteçi, her daim potansiyel bir enerji saÄ?lıyordu. Gerçi icatlara alıÅ?kın bir toplumda bile bir metre boyundaki demirden bir adamın halk arasında çıslaya tıslaya dolaÅ?ması bazen alaylı yorumlara ve gülüÅ?melere yol açıyorsa da, Büyük Z, cahillerin saçmalıklarına önem verecek biri deÄ?ildi; zaten ters bir bakıÅ?ı dalgacıları korkutmaya yeterdi çoÄ?u zaman. Ã?esvap sadece zırh olmaktan öte bir cihazdı ve herkesin bu teknoloji harikasına akıl erdirememesi gayet doÄ?aldı. Nitekim iÅ?te bugün de böyle bir gösteriye gelirken zırh kuÅ?anmak konusunda bir an tereddüt ettiyse de, eÄ?er tedbirsizlik edip giymeseymiÅ?, salak bir büyücü bozuntusunun hatası yüzünden tahtalı köyü boylayacaktı iÅ?te. Gerçi henüz kurtulup kurtulmadıÄ?ından da emin deÄ?ildi, kendisini kötü yaralayan darbenin Å?okunu atmaya çalıÅ?arak kalabalıÄ?ın arasına doÄ?ru kaçmaya çalıÅ?tı. (Full-Defans)
Zmirnoff:
"Yok canım lafı mı olur; zaten pek bir Å?ey olmadı, sadece birkaç kemiÄ?im kırıldı o kadar!" Zmirnoff, dilinin ucuna gelen birkaç kelime ve hatta cümleyi kendini zorlayarak yutkundu ve söylemedi. Kendini laf sokamayacak kadar saÄ?lıksız hissediyordu o sırada. "Ne oldu bana, tren mi çarptı?"
Sanki bir önceki olaydan hiç haberi yokmuÅ? da, küçük çocukların savaÅ?çılık oynarken oyunu bırakıp yandaki bir çocukla muhabbete dalması gibi saf takılıyordu. Hâlbuki az önce tüfeÄ?inden bir kurÅ?un çıkmıÅ?tı.
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Boyle zamanlarda Britanya adasinda soylenen bir lafi hatirladi Carlos. Show must go on. derdi Sandy boyle durumlarda.
"Iyi misiniz?" diye sacmaladi. Yanlislikla olmasina ramen bu dostlugun siddetle ortaya cikmasi hosuna gitmisti. Aradaki bag kimbilir dusgun bir mucadelede onlari ne kadar guclu kilacakti. Bu gurur duyulacak bir bagdi.
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Tepegözün yanına gitti, Merdi ona Å?öyle bir baktıktan sonra yecüce doÄ?ru döndü "Ey zehirkeÅ?, ne diye anlamadıÄ?ım malumatlar üzerinde meÅ?-gul olursun. Burada kıyılsaydı bir cana, nasıl buralarda dururdun." diye payladı Yecücü
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
yecüce doÄ?ru döndü "Ey zehirkeÅ?, ne diye anlamadıÄ?ım malumatlar üzerinde meÅ?-gul olursun. Burada kıyılsaydı bir cana, nasıl buralarda dururdun." diye payladı Yecücü
Zmirnoff bir an kafasını silkeleyip, alnını tutarak komada kabus görüp görmediÄ?inden emin olmak istedi. "Evet burada neredeyse bu yarma benim canıma kıyacaktı; eÄ?er baÅ?arsaydı üzüntüden kahrolup buralarda duramazdım. Suçluyum kadı bey beni asın!" dedi.
"Ullen birileri Å?u sihirbaz bozuntusunu bulsun, onun hiç mi suçu yok? Davut Kopacasıcakafa hergelesinin gösterisi deÄ?il miydi bu! Ben miyim büyücü, ben seyirciyim bre! Para verip dayak yedim burada? Nerde o iblis, kaçtı deÄ?il mi?"
"Hass Durr!" diye baÄ?ırarak Yeniçeriler içeri girdi maceracılarımız o zaman fark ettiler ki salonda kendilerinden baÅ?ka kimse kalmamıÅ?.
Yeniçeriler ne olup bittiÄ?ini önce maceracılarımıza sordular sonra dediklerini teyid etmek için tepegözü sorguya tuttular.
Tepegöz kötü bir niyeti olmadıÄ?ını bu küçük yecücün yıllar önce annesini öldüren yecüce ikiz kardeÅ?i kadar benzediÄ?ini söyleyip yana yakıla aÄ?layıp ve feryat figan ettiyse de yeniçeribaÅ?ı aman vermeyip koluna kelepçeyi vurduÄ?u gibi tepegözü zindana yollattı.
YeniçeribaÅ?ı hepsinin ismini not edip zabıt tuttuktan sonra olay yerinden ayrıldı.
DıÅ?arı çıkıp yakındaki kervansaraya giden maceracılarımız sipariÅ?lerini hancıya verdikten sonra laflamaya baÅ?ladılar.
"Ucuz atlattım bre; her Å?eyin baÅ?ı saÄ?lık ama arada sırada heyecanlı bir Å?eyler yaÅ?amak da güzel oluyor doÄ?rusu. Sıkıntıdan ölmektense macerada ölmeyi tercih ederim." Gruba dönerek, "sizlere de teÅ?ekkür edemedim hengamede; hepiniz yardıma koÅ?masaydınız o tepegözün aklı baÅ?ına gelmeyecekti... Ben bu iÅ?in peÅ?ini bırakmayacaÄ?ım; bence o büyücü bu iÅ?i özellikle tezgahladı, tepegözün aklını bulandırıp beni öldürtmek istedi... Ama neden ben?.. Umarım sizler de bana bu konuda yardım edersiniz; maceracı tiplere benziyorsunuz?"
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum