Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Star Wars - Rise of the rebellion
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Star Wars - Rise of the rebellion View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Wed May 19, 2010 7:28 pm Reply with quoteBack to top

Image

Yeni bir dizimiz var arkadaÅ?lar. Star wars Rise of the rebellion. Dizi tamamen Star wars fanları taradından yapılmıÅ?. Lucas Film tarafından desteklenmemiÅ?ler.

Belki de en ilginç yanı yerli bir yapım olması. Dialoglar Ä°ngilizce ama simalar pek yabancıymıÅ? gibi durmuyor...Ticari bir kaygı olmadan gönüllüler tarafından yapılmıÅ?. Bana sorarsanız beklediÄ?imden çok daha baÅ?arılı...

Kendi sitelerinden alıntı yapıyorum:

Quote:
    Sinopsis

Dizinin konusu bölüm 3 ile bölüm 4 arasında geçmektedir; Sith düzeni kontrolündeki Galaktik Ä°mparatorluk korkuyu ve yıkımı tüm galaksiye yaymaktadır. Jedi nesli neredeyse tükenmiÅ?tir. Ä°mparatorluk Senatosundaki gizli destekçilerin yardımını alarak kurulan Asi Ä°ttifakÂ?ı adı henüz bilinmeyen imparatorluÄ?un Â?Ã?stün SilahıÂ? hakkında istihbarat elde etmek ve daha fazla mühimmat tedarik etmek için dıÅ? halkada imparatorluk iÅ?galindeki bir gezegene sürpriz bir saldırı planlar. Bu sırada gezegendeki yerel güçlerde Ä°ttifakın desteÄ?iyle ayaklanmaya hazırlanmaktadır. Olayların merkezindeki 2 Asi casusu, imparatorluÄ?a karÅ?ı mücadele ederken yeni düÅ?manlar ve yeni müttefikler kazanacak ve kimliklerini gizleyerek mucize eseri hayatta kalabilmiÅ? 2 Jedi Å?övalyesi ile yolları kesiÅ?ecektir.

Dizi Hakkında

Rise of The Rebellion filmi bir baÄ?ımsız Star Wars Fan - web dizisidir. 2004 yılında Türk Star Wars hayranları tarafından kurulan Turkfanfilm.net isimli sanal oluÅ?um tarafından hazırlanmaktadır. Film maddi-olmayan amaçlar doÄ?rultusunda hayranların Star wars Sevgilerini paylaÅ?ma ve eÄ?lence amaçlı yapılmıÅ?tır. Hiçbir kurum ya da kuruluÅ?la baÄ?lantısı yoktur. Tüm tür Star Wars filmleri George Lucas ve Lucas Film Ltd.'a aittir. Bu dizi Lucas Film Ltd. tarafından direkt veya dolaylı olarak desteklenmemiÅ?tir.

2004-2005 yılları arasında yapılan bazı kısa film denemeleri ve testlerden sonra 2006 yılında Rise of The Rebellion projesi doÄ?muÅ?tur. Tüm ekip amatör bir ruhla tamamen gönüllü olarak çalıÅ?mıÅ?tır. Ã?ekimler Bolu, Ankara ve Ä°stanbul olmak üzere 3 Å?ehirde gerçekleÅ?miÅ?tir. Ayrıca Bilkent Ã?niversitesi Ä°letiÅ?im & Tasarım Bölümü Stüdyoları da kullanılmıÅ?tır. Ã?ekimlerin büyük bir kısmı 2006-2007 yılları arasında yapılmıÅ?tır. 2008 yılından itibaren post-prodüksiyon çalıÅ?maları baÅ?lamıÅ?tır. Ä°lk etapta sadece Türk hayranlar tarafından devam ettirilen yapım, yurt dıÅ?ından gelen desteklerle, aralarında ABD, Avusturalya gibi ülkelerdeki Star Wars hayranlarınında dahil olduÄ?u uluslar arası bir proje haline gelmiÅ?tir. 2010 yılı içerisinde proje format deÄ?iÅ?tirerek web dizisi halini almıÅ?tır.

Mayıs 2010 da baÅ?layan dizinin 6 bölüm olması planlanmaktadır. Her bölüm 6 dakika ile 10 dakika arasında deÄ?iÅ?ecek ve aylık olarak yayınlanacaktır.

Fan Film Nedir?

Fan-Film adından da anlaÅ?ıldıÄ?ı gibi büyük bütçeli profesyonel bir filmin (genelde Holywood filmleri) hayranları tarafından alternatif hikayelerin yaratıldıÄ?ı düÅ?ük bütçe ve baÄ?ımsız adaptasyon versiyonlardır. Ã?oÄ?unlukla fantastik film hayranlarının fan-filmleri mevcuttur. Ä°nternet'in dünyada yaygınlaÅ?ması ve dijital film teknolojisinin ev bilgisayarlarına kadar girmiÅ? olması bu kültürü yaygınlaÅ?tırmıÅ?tır. En fazla fan-film Star Wars hayranları tarafından yapılmaktadır. Zira her yıl Lucasfilm Ltd. tarafından San Diego da yapılan Comic-Con Fuayedesi çerçevesinde Resmi Star Wars Fan-Film Festivali düzenlenmektedir. Sadece ingilizce konuÅ?an ülkelerde deÄ?il, her kültür ve milletten hayranlar kendi adaptasyonlarını yaratarak diÄ?er hayranlarla paylaÅ?ırlar. 2004 yılından beri Türk Star Wars hayranları da bu kültürde yer almak için çalıÅ?malarını sürdürmektedir.

6 Bölüm olarak planlıyorlarmıÅ?. Ä°lk bölümü internette yayınlandı.

İzlemek, Bilgi almak vs için:
    http://riseoftherebellion.com

Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed May 19, 2010 8:10 pm Reply with quoteBack to top

Fragman müthiÅ? olmuÅ? tebrik ettim Smile

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed May 19, 2010 8:34 pm Reply with quoteBack to top

Å?imdi ilk bölümü izledim, harikaydı! AÄ?zım açık kaldı Very Happy Valla helal olsun.

Site Ã?izeri

PostPosted: Thu May 20, 2010 12:00 am Reply with quoteBack to top

Hmm...

Valla ne yazsam bilemedim. 3dcilere helal olsun ama oyuncular bir oturup düÅ?ünsün...

Yani hele Star Destroyerlar süperdi, orijinal filmdekilerle aynıydı. Zaten daha iyisini bekleyemeyiz, stüdyolar aynı deÄ?il; ama fan yapımı olarak çok çok iyi kalitedeydi. Bravo! :clap:

Ama oyunculuk... Kötü bir Å?ey söylemesem mi bilmiyorum. O efektlere yakıÅ?mamıÅ?. Hepsi sabit duruyor, donuk bir ifadeyle aÄ?ızları oynuyor. Yani hiç ayna karÅ?ısında repliklerini denememiÅ?ler, kaÄ?ıttan dümdüz okumuÅ?lar. Aslında bu kadar donukluÄ?un nedenlerinden biri de dilin Ä°ngilizce olması. Ana dilin deÄ?il ki, tabii ki veremezsin duygusunu. Ama Türkçeyi günlük hayatta kullanıyorsun, otomatik repliklere duygu katardın. Madem Ä°ngilizce düblajlı yapacaklardı, bari Türkçe oynasalardı, üstüne Ä°ngilizce düblaj yapsalardı. En azından duygulu olurdu. Profesyonel oyuncu olmaya gerek yok, biraz çalıÅ?arak Türkçe çok iyi olurdu. Günlük hayatta da böyle konuÅ?muyorlar herhalde.

Yani Å?imdi bu yazımı oyunculardan biri görse ayıp olacak, o kadar emekle yapılıyor bu iÅ?ler, biliyorum. Ama o emeÄ?i göremedim ben. Kamuoyuna açık bir iÅ? yapılıyorsa bu görüÅ?lere de saygı duyulmalı. Profesyonel bir iÅ?le kıyaslamıyorum, benim arkadaÅ?larla 15 yaÅ?ımızda çektiÄ?imiz fan filmdeki duygu daha güçlüydü.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed May 26, 2010 12:59 pm Reply with quoteBack to top

Amatör oyunculukta yapılan en büyük hatalardan birisi, yanlıÅ? rol yapmaktan korkup hiç rol yapmamaktır. En azından bir amatör tiyatro fanatiÄ?i olan benim en çok gözlediÄ?im hata... Possesed in anladıÄ?ım kadarı ile filmde de yapılmıÅ?...

Ama açıkçası benim senaryo ile ilgili de iki merak ettiÄ?im nokta var.

Mesela ilk etapta Sith düzeni çok da büyük bir tepki ile karÅ?ılaÅ?mamalı sanırım deÄ?il mi? Sonuç olarak Cumhuriyet Senatosu Ä°mparatorluk Yetkilerini verdi Palpatine... Zaten aslında Palpatini nin nasıl halkın seçtiÄ?i imparator konumundan öldüÄ?ü gün imparatorluÄ?un dört bir yanında bayram yapılan ( ki üçüncü filmin sonundaki o sahneler hep bana tuhaf gelir ) bir lidere dönüÅ?tüÄ?ünü merak ediyorum açıkçası.

Acaba minik Luke ve minik Leia da filmde olacak mı? Ya da zaten hayatta kaldıÄ?ını bildiÄ?imiz iki Jedimiz?

Bir de Star Wars da hep çok daha derin iÅ?lenebilecek ilginç bir konunun dövüÅ? ve savaÅ? sahnelerine kurban olduÄ?unu düÅ?ünürüm, her ne kadar o sahneleri ben de sevsem de amatör çekilmiÅ? bir dizi de açıkçası bundan daha da çok çekiniyorum.

Ama bakalım ses sisteminin olduÄ?u bir bilgisayarda izleme Å?ansım olduÄ?unda izlerim.

Mark
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu May 27, 2010 12:21 am Reply with quoteBack to top

PaylaÅ?ım için teÅ?ekkürler. Mutlaka izlemem lazım :clap:

Site Ã?izeri

PostPosted: Thu May 27, 2010 1:32 am Reply with quoteBack to top

Firble, evet senin dediÄ?in gibi olabilir. Yalnız yapmacıklıktan kaçınmak için hiç rol yapmamak da bir garip, iÅ?te böyle android filmi oluyor. Yapmacık hareketler olsaydı en azından daha canlı olurdu gibi geliyor bana. Bilmiyorum, bakalım sonraki bölümler nolacak.

Ã?ok güzel dedin, Star Wars aslında çok derin iÅ?lenebilecek bir evren. Yani felsefeye girersen ne iÅ?ler çıkarırsın. Yani bilmiyorum Å?u ana kadar öyle bir iÅ? yapıldı mı, hep dediÄ?in gibi benim de gördüÄ?üm aksiyon üzerine çizgi romanlar ve filmler. Halbuki çok derin bir "güç" fenomeni var. Bunu bilime ve felsefeye döküp ilginç iÅ?ler çıkarılabilir.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu May 27, 2010 11:51 am Reply with quoteBack to top

Yani ana film bile aksiyonu daha fazla öne çıkarınca tabii yan hikayeler ve diÄ?er Å?eylerde aksiyonun öne çıkması doÄ?al sanırım.

Rol yapma iÅ?ine gelince.... Aslında hani eskiden resim çektirirken herkesin yüzü asık çıkarmıÅ? biraz ona benziyor. Sanki ciddi durmak daha iyi rolmüÅ? gibi geliyor bazen amatör tiyatro ve filmlerde...

Aslında böyle amatör sanat eserlerinde insanları gözlemek çok hoÅ?uma gidiyor benim, hem öÄ?retici oluyor, hem de yani sonuçta yapılan hatalar da daha bir güzel hale getiriyor bence filmi ya da tiyatroyu...

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum