Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Prince of Persia ( Perslilerin Prensi )
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Prince of Persia ( Perslilerin Prensi ) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Jun 05, 2010 7:25 am Reply with quoteBack to top

Ah ah benim ilkokul çaÄ?larımın oyunu, ki o çaÄ?larda ilkokul 11 yaÅ?ındayken bitiyordu. Hatırlarım kuzenim yahuuu bir oyun çıkmııııÅ? diye söylemiÅ?ti bana... Eh Å?imdi bunu söyleyen kuzenim evli, çocuÄ?u da olacak yakında... Yani siz bakmayın benim bekar durduÄ?uma, aslında ben de bizim zamanlar diyecek yaÅ?a geldim. : ) )

Neyse ilk oyun benim hatırladıÄ?ım ilk efsane bilgisayar oyunuydu hala da çok sonra çıkan yenilerine göz attıÄ?ımda ilk oyunun tadını vermez, ve ilk oyun olsa Å?imdi oynarım.

Neyse konunun bu yanlarını geçince.... Filme gitmem Å?arttı bir bakıma çocukluk çaÄ?ıma duyduÄ?um saygıdan dolayı mutlaka gitmeliydim.

Elbette film ile ilk oyun arasında hiçbir baÄ? yok... Nasıl olsun... Oyun basit bir Prensesi kurtarma oyunuydu sonuçta... ( Gerçi onu bir de bana soracaktınız 90lı yılların baÅ?ında... : ) )

Ama filmi de çok çok sevdim. Filmde tek bir fantastik öge var, ama o da ancak bu kadar güzel anlatılır, bu kadar güzel tasvir edilir, hikaye ile bu kadar güzel birleÅ?tirilir. Ayrıca Pers Ä°mparatorluÄ?unun bir hayranı olarak da bu imparatorluÄ?u, eh biraz fantastik de olsa tasvir eden bir film olmasını sevdim.

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 6:29 am Reply with quoteBack to top

Aslında Prince of Persia hem eski bilgisayar oyunu severlerin hem de yeni bilgisayar oyunu severlerin sevdiÄ?i bir olay. Yani firble'ın söylediÄ?i oyundan sonraki bir oyunun filmi sayılır.

Image

Sanırım Sands of time oyunun filmini yapmıÅ?lar. Fakat oyunu oynamıÅ? filmi henüz izlememiÅ? arkdaÅ?lara bir tavsiyem var oyundaki senaryoya çok fazla bir baÄ?lılık beklemeyin. Sanki öyle bir film yapılmıÅ? güzelmiÅ? diye izleyin.

Pers imparatorluÄ?u da çok güzel tasfir edilmiÅ?. Sırf Å?ehirler mimari yapılar bile seyirlik izlemeye deÄ?er...

Filmde bizim prensimizin atletikliÄ?i tarzı iyi yansıtılmıÅ? Oyundaki gibi espiri anlayıÅ?ı kuvvetli bir prens. Oyuncu seçimi de iyi olmuÅ?. Oyunda yapabiliÄ?imiz bazı hareketleri sinematik olarak da izlemek keyifliydi.

Ben önceki gece hiç uyumayıp iki proje teslim etmiÅ?tim projeleri teslim ettikten sonra gittim o kadar yorgundum düÅ?ünün ama uyumadım filmde. Oldukça sürükleyiciydi.

Tarihi(gerçek tarih deÄ?il tamam)/Fantastik/Aksiyon filmleri sevenler izlemeli

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 6:35 am Reply with quoteBack to top

Ben ilk çıktıÄ?ı gün izledim. Aslında film oyunu güzel olmaz lan! diyerek gitmiÅ?tim (Sands of Time oynunu oynadıydım) ama oyundan çok daha güzeldi. OYun kadar fantastik deÄ?ildi de ayrıca. Böylesi çok daha hoÅ? olmuÅ?. Ã?ok da eÄ?lendim açıkçası. Senaryodan kopmadan senaryo yazmaları da çok hoÅ? olmuÅ?.

Ben bu filmi sevdim abi Very Happy Warrior Within'i (ki bilmeyen için söyleyeyim, bu bir üçleme:

1. oyun The Sands of Time
    2. oyun Warrior Within
    3. oyun The Two Thrones)

merakla bekliyorum.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Jun 10, 2010 2:33 pm Reply with quoteBack to top

Hmm oyunun filminin yapılması ilginç olmuÅ?. O zaman üç oyunun ard arda filmini yapma ihtimalleri de var sanırım. Filmdeki hançerin benzerinin olduÄ?u bi oyunu oynamak isterdim açıkçası...

Ä°lk Prince of Persia oyununun da filmi olur mu diyeceÄ?im... Aslında belki en azından filmlerden birine öge olarak eklenebilir... Ama sanmıyorum bunu yapmazlar her halde...

Androner
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 10, 2010 5:51 pm Reply with quoteBack to top

Sands of time oyununun filmi bu, ilk yapılan Prince of Persianın deÄ?il.

Filmdeki hançerin aynısı Sands of Time oyununda vardı.

Bence çok güzel bir film. Oyunu da oynamıÅ? biri olarak, oyunun konusunun ana hatlarıyla verildiÄ?ini söyleyebilirim. Sonuçta oyunda sürekli kılıç dövüÅ?ü ve ya atlama zıplama vardı, bütün filmi o Å?ekilde yapamazsınız.

Yanlız ana karakterler tipsiz be kardeÅ?im olmamıÅ? Smile
    O kadar masraf yapmıÅ?sınız efektlere (ki Å?ehir müthiÅ? yapılmıÅ?) birazcık daha fazla para verseydiniz de yakıÅ?ıklı ve güzel insanları oynatsaydınız.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 5:04 am Reply with quoteBack to top

Bu filmdeki baÅ?karakter, Heatch Ledger ile birlikte "Ä°ki Kolpa" filminde oynamıÅ?tı. Ä°kinci kolpa bu abim oluyor. Bence gayet yakıÅ?ıklı (adam Gay olduÄ?u için bir problem yok Very Happy )

Ablam da fena deÄ?ildi. Oyuncular bir Brad Pitt deÄ?il amaa bence filme oturmuÅ?.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 1:41 pm Reply with quoteBack to top

Bilmiyorum ben oyuncuları genel olarak sevdim. Alamut un Persler döneminde de var olduÄ?unu bilmiyordum. Ben daha çok 1000li yıllardaki hikayesini biliyorum, ama o dönemde doÄ?ru ya da yanlıÅ? bir hikayesini görmek de hoÅ?tu açıkçası...

Hmm zamanın geriye döndürülebildiÄ?i bir oyun da cidden hoÅ? olurdu.. Ama tabii yine de benim için efsane ilk oyundu... : ) ) ) Yani her Å?eye raÄ?men de ilk oyun cidden efsane idi di mi ama benim kuÅ?aÄ?ım? ? ? ?

Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jun 26, 2010 5:03 pm Reply with quoteBack to top

Ben filmi çok beÄ?endim. Sinemada izleyeceÄ?im bir filmden beklediÄ?im Å?eyleri fazlasıyla
    veriyordu. Sürekli aksiyonun içindesiniz ama aksiyon boÄ?muyor insanı çünkü sahneler çok
    güzel çekilmiÅ?. Heyecanı yaÅ?atıyor insana. Belki gittiÄ?im sinema çok güzel olduÄ?u için de bunu
    hissetmiÅ? olabilirim ama zaman zaman kalbimin hızlı attıÄ?ını farkettim.

Ayrıca bazı sahneler Assassin's Creed'den alınmıÅ?. AC ile PoP birbirine benzeyen oyunlar
    tamam ama bazı sahneler çok bariz bir Å?ekilde AC'den alıntı. (Ã?zellikle Å?ehir içindeki açık alan
    kaçıÅ? sahneleri, tepeden atlama sahnesi filan bana PoP'den çok AC'yi anımsattı.)

Kısaca filmi herkese tavsiye ediyorum. İzlemeyenler sinemada izlesin diye öneriyorum.

Spoiler:
    (Son olarak: O ne güzellikti arkadaÅ?? Offf yaa :D)

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sat Jun 26, 2010 5:50 pm Reply with quoteBack to top

ben izledim, çok sinirliyim yazacaklarım çoÄ?u kiÅ?iyi rahatsız edecektir o yüzden bir Å?ey yazmyıorum buraya. gittiÄ?ime piÅ?manım sadece ve ilk defa bir filmde ben bu filmi önceden izlemiÅ?tim diye düÅ?ündüm, oyunu dururken oyundan deÄ?il baÅ?ka filmlerden hep sahne çalmıÅ?lar var mı böyle bir Å?ey ya?
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jun 26, 2010 9:29 pm Reply with quoteBack to top

Edmond wrote:
    (adam Gay olduÄ?u için bir problem yok Very Happy )

Asıl o yüzden problem olmasın? Very Happy

Catboy: BahsettiÄ?in sahneleri çalınan filmleri ben izlemedim sanırım o yüzden bana hiç öyle gelmedi ama filmin yarısı orjinal oyunundan sahnelerle doluydu abi. Tabi beÄ?enmemek en güzel hakkın kimseye de hesap verecek deÄ?ilsin ama yine de merak ettim hangi sahnelerin seni rahatsız ettiÄ?ini. (özel olarak varsa böyle sahneler)

Ayrıca bizi niye rahatsız etsin yazacakların, böyle merak ettireceÄ?ine yaz daha iyi. Zevkleri seninle benzer olanlar gitmemeyi düÅ?ünebilir böylece.

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sat Jun 26, 2010 9:57 pm Reply with quoteBack to top

O zaman biraz uzun bir yazı olacak, kurgusu hakkında pek fazla spoiler yazmayacak olsam da filmde geçen bazı sahnelerden ve bazı film isimlerindne bahsedeceÄ?im için Å?imdiden uyarayım o zaman, gerçi çoÄ?unuz izledikten sonra bu baÅ?lıÄ?a girdiÄ?iniz pek sorun olmayacaktır sanıyorum... Smile

- Film baÅ?ladı ve güneÅ? doÄ?du! Benim için ilk eksisini aldı, çünkü filmin son karesinin güneÅ?in batıÅ?ı olduÄ?unu tahmin ettim, özgün bir Å?eyler beklerken hele yakın zamanda bitmiÅ? bir dizinin ilk ve son sahnesi arasında böyle bir baÄ? görmüÅ?ken (orada ilk sahne gözlerin açılması son sahne gözlerin kapanması idi) yine de bana çok tahmin edilesi geldi.

- Filmin afiÅ?inde gördüÄ?üm iskeletler beni yanılttı, bunu oyunu oynayan kitleyi çekmek için yaptıklarını da biliyorum artık, bu yüzden böylesi bir kandırmaca yaptıkları için ayrıca kınıyorum. Oyunu bilenler bilir, zamanı geriyen hançer yüzünden Å?ehre bir lanet geliyor ve insanlar kumdan canavarlara dönüÅ?üyordu. Arka planda çöl ve iki iskelet elinde kılıç afiÅ?te bana bakıyor, ne kadar heyecanlanmıÅ?tım filmde kum yaratıklarını nasıl tasvir edecekler diye. Büyükler için zaten zamanı geriye alan hançer oldukça fantastik iyice sulandırmayalım da çocuksu gelmesin diye mi düÅ?ünmüÅ?ler anlamadım gitti.

- Karayip Korsanları filminin yönetmenini çektiÄ?ini biliyordum, hatta bu yeni Karayip Korsanları üçlemesi olacak diye de belirtiliyordu ama bu kadar olacaÄ?ını beklemiyordum. Ana karakterlerin hal ve hareketleri bana hep Karayip Korsanları filmlerini hatırlattı. Hele Prenses'in Prens ile olan diyalogunda Prenses çakma bir Prens yürüyüÅ?ü yapıyor ve Prens ile dalga geçiyordu, direk Karayip Korsanları'nın baÅ? kadın karakterinin tavırlarıydı. Yani oyunda geçen prensesi koysalardı, özellikle eline bir de yay verselerdi daha özgün olurdu böylesi bir çakmalıÄ?a gerek yoktu.

- HaÅ?haÅ?ileri maalesef daha özgün ele alabileceklerken Nazguller gibi dokuz atlı formatında çölde koÅ?turtmalarına gerek var mıydı, orada nasıl izlerken rahatsız oldum anlatamam. Direk filmden tiksindim, Yüzüklerin Efendisi kadar aksiyon sahnesi olsaydı en azından, filmin en doruÄ?undaki düelloda ana karakterler yerine zenci bir bıçak fırlatan eleman ile haÅ?haÅ?ilerden biri arasında gerçekleÅ?ti, en beÄ?endiÄ?im sahnenin orası olması da bence yanlıÅ?tı çünkü Prens'in öyle bir dövüÅ? sahnesi olmalıydı.

- O çocukluÄ?undaki sahnelere de hiç gerek yoktu, çok sıkıldım direk baÅ?ında filmde sırf bu yüzden çünkü ben Prens'i gerçek Prens olarak ele almalarını isterdim en azndan oyuna saygı duysalardı.

- Filmde beni eÄ?lendiren ve sıkmayan sahneler ise Alamut KuÅ?atması idi çünkü oyundan bile daha iyi ele almıÅ?lardı, demiÅ?tim ki direk vay be eÄ?er bu kısmı böyle güzel yapmıÅ?larsa Å?ehre lanet geldiÄ?inde asıl film baÅ?layacaktır diye düÅ?ünmüÅ?tüm ama asıl hançerin zamanın kumlarına temas ettiÄ?i anda oley iÅ?te baÅ?lıyoruz dedim, ne oldu birden oyunun sonuna varıverdik zaman geriye döndü. Oha dedim, oyunun senaryosunun bir baÅ?ını bir sonunu mu aldınız sadece diye sinirlendim.

- Kralın cübbesi içinde asitle yanması bir tek ilgiçnti, bir tek o beklenmedikti, onu beÄ?endim açıkçası o kısım deÄ?iÅ?ik ve özgün geldi film boyunca sadece. DiÄ?er tüm sahneler beklenilir ve sıkıcıydı benim açımdan.

- Oyun uyarlaması bakımından 10 üzerinden 4, salt film olarak ele aldıÄ?ımda ise 10 üzerinden 6 veriyorum anca bu filme.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jun 29, 2010 3:29 am Reply with quoteBack to top

Hmmm.... Filmlerde daha cook seyirci cekmek icin kullanilan numaralara biraz daha anlayisla yaklasiyorum yani evet cok da hosuma gitmiyor ama artik ne yapsin adamlar bu isi para kazanmak icin sectikten sonra.... : ) ) )Belli numaralar en azindan sinema koltuguna oturan insan sayisini arttiriyor, adam koltuga oturduktan sonra gerisi cok da onemli degil zaten....

Ama Hashasiler konusu sanirim tarihte daha ileride gerceklesiyordu. Film anladigim kadari ile Pers Imparatorlugu zamaninda geciyor. Yani MO 600ler ya da 500ler... Hashasiler daha Selcuklular doneminde geciyordu diye hatirliyorum, bir zamanlar Hashasilerin fanatigi idim... Ama cok da bilimsel kaynaklardan konuyu okumadigimi itiraf edeyim, cunku benim ilgimi gerceklerden cok oyku cekmisti...

Ama ne zaman bir kitabin filmi cekilse ve filmi izlesem ben de hayal kirikligina ugruyorum, dolayisi ile kitap film bilgisayar oyunu gibi seyler birbirlerine donustugunde bambaska bir sekil alacagini unutmamak lazim sanirim.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum