Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Lego Universe
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Lego Universe View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 9:59 am Reply with quoteBack to top

Image
    Image

Lego son zamanlarda oyun sektörüne büyük bir ilgi göstermeye baÅ?ladı. Duydunuz mu bilmiyorum, ama bir müddet süre önce MMO yapacaklarını bildirmiÅ?lerdi. Hakkında bir kaç cümle okumamla birlikte birden büyük bir aÅ?k besledim bu projeye ve hemen kapalı betaya yazıldım. Ve beni de Å?aÅ?ırtan bir olay oldu, bu sefer gerçekten bir oyun betasına kabul edilmiÅ?tim! Mutluluktan havalara uçarken hemen kullanıcı açtım ve kapalı beta süresinin açılmasını bekledim. Betaya katılmama iki nedenden sevindim aslında, birincisi çoÄ?u kiÅ?i oynayamıyorken ilk oynayanlardan biri olmak, ikincisi ise oynayıp eÄ?lenceli olup olmadıÄ?ına karar vermek, ona göre oyunu almak. Bir taÅ?la iki kuÅ? yani...

Yazıya baÅ?ladıÄ?ım an itibarı ile saat sabah 3:39. Saatlerdir (beta serverları saat 10'da açıldı, ben ise 12'de baÅ?layabildim anca) Lego Universe oynamaktayım. Hani gerçekten, bu oyun satın almaya deÄ?er. Aylık ücretin olması belki biraz saçma gelebilir ama microtransaction olması daha mı iyidir? BaÅ?kası para verdi diye daha havalı Å?eyler alması çok sinir bozucu deÄ?il mi?

Neyse efendim, oyuna geçeyim. Gerçi bana gelen mailde "lütfen oyun hakkındaki bilgileri paylaÅ?mayınız" diyordu ama, zaten bahsedeceklerimin çoÄ?unu kendileri anlattılar. O yüzden içim rahat.

Tüm Lego varlıklarının yaÅ?adıÄ?ı baÅ?ka bir boyuttayız. Buradaki bir uzay gemisinde baÅ?lıyor hikayemiz, fakat burada fazla kalamayız çünkü gemi aÄ?ır hasar aldı ve uzayda sürükleniyor. Hemen hayal gücümüzü, pılımızı pırtımızı toplayıp kendimize küçük bir roket yapıp bir adaya varıyoruz. Å?imdi, hikayeyi ben de tam toparlayamadım ama anladıÄ?ım kadarıyla anlatmaya çalıÅ?ayım. Burası Maelstorm denilen bir olay sonucunca bütün "kötü fikirler"in saldırısına uÄ?ruyor. Bu kötü fikirler oyun içerisinde maelstorm tarafından ele geçirilmiÅ? kötü kalpli yaratıklar. Bizler ise, Lego vatandaÅ?ları olarak dört farklı taraftan birisini seçip o konuda yoÄ?unlaÅ?ıyor, bu savaÅ?a katkımızı böyle gösteriyoruz. Tabii ilk önce bu kötü fikirlerin elinde tuttuÄ?u küçük bir adayı elegeçirip kendimizin yapıyor ve buraya istediÄ?imiz gibi evimizi kuruyoruz. Ä°Å?in güzel tarafı, bu kurduÄ?umuz eve, Å?atoya veya her ne yaptıysanız, isteyen herkes gelebiliyor. Bunun hakkında popülerite bile yapmıÅ?lar. En çok ziyaret edilen evler, en çok puan almıÅ? evler vs. gibi.

BaÅ?ka bir eÄ?lenceli içerik ise oyunda yarıÅ?abiliyor olmamız. Evet evet, kendi yarıÅ? arabamızı yapıp yarıÅ?lara katılabiliyoruz. Hem de bir ipucu vereyim, bilgisayara karÅ?ı deÄ?il.

Gün geçtikçe yazmaya devam edeceÄ?im. Ã?zellikle beta bittikten sonra uzuun uzun yazmayı planlıyorum. Sonuçta sadece 5 gün verdiler. Zamanımın çoÄ?unu bu oyunu oynayarak geçirmeyi düÅ?ünüyorum Smile

Å?u da trailerı oluyor: http://www.youtube.com/watch?v=iTEQqmLW4HE

Last edited by Alenthas on Sat Jul 31, 2010 9:59 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 4:22 pm Reply with quoteBack to top

Gerçekten kulaÄ?a çok hoÅ? geliyor Smile Oyunun sistemlerinden biraz daha bahsetmeni sabırsızlıkla bekliyorum.Lego'nun MMO'su da hiç aklıma gelmemiÅ?ti bakalım nasıl birÅ?ey yapmıÅ?lar Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 9:50 pm Reply with quoteBack to top

Memnuniyetle efenim.

Å?u ana kadar gördüÄ?üm üç çeÅ?it "build" Å?ekli var. Bir tanesi kendi mekanında canavarları ya da etraftaki Å?eyleri parçalayarak kazandıÄ?ımız lego parçalarını kullanarak farklı Å?eyler yaratmaktan geçiyor. Bunları üstüste koyabiliyor, birleÅ?tirip renklendirebiliyoruz. Hatta bir videoda adam deÄ?iÅ?ik legolardan bildiÄ?in kaktüs yaptı yani.

Ä°kincisi ise araç inÅ?aa etmek. Bunda ise belirli parçalar var, bu parçaları aracın üzerine yerleÅ?tirerek tamamlıyoruz fakat Å?imdilik oyun fazla ayar yapmamıza izin vermiyor. Mesela uzay gemisi yaparken 3 parça var, bu parçalar için istediÄ?imiz materyali kullanabiliyoruz fakat bunları büyütüp, küçültemiyoruz ya da çeviremiyoruz. O kendiliÄ?inden yerine oturuyor.

Ã?çüncüsü ise quick build ki oyunun büyük bir bölümünü bunu kullanarak geçiriyoruz. Belirli bölgelere konulmuÅ? bu quick build noktaları bazı engelleri aÅ?mamıza sebep oluyor. Mesela yıkılmıÅ? bir köprü gördüÄ?ümüzde shifte basılı tutuyoruz ve karakterimiz köprüyü tekrar kuruyor. Bir yere çıkmamız gerektiÄ?inde hemen bir asansör kuruyoruz. Tabii bunu yapmak hayal gücümüzden alıyor. Ã?nceki yazımda "hayal gücümüzü, pılımızı pırtımızı alıp gidiyoruz" derken Å?aka yapmamıÅ?tım. Ã?ünkü oyunda bir Å?eyler yapabilmek için hayal gücümüzün olması gerekiyor. BaÅ?langıçta sadece 6 hayal gücümüz var, zamanla giydiÄ?imiz kıyafetler, achievementlar sayesinde artabiliyor.

Image

Peki nedir bu hayal gücü, yenir mi? Evet aslında yediÄ?imizi söyleyebilirim. Hem kendisini yiyoruz hem de ekmeÄ?ini yiyoruz. Ã?ünkü hayal gücü sadece bir Å?eyleri yaratmaya deÄ?il, aynı zamanda özel güçlerimizi kullanmamız konusunda iÅ?e yarıyor. Aynı mana gibi. Hayal gücümüzü saÄ?dan soldan çeÅ?itli yollarla toplayabiliyoruz. En güzeli ise bence entruman aletleri. Oyunun ilerleyen zamanlarında iki tane müzik aleti elde ediyoruz, bir tanesi bildiÄ?iniz müzik çalar (müzik aleti katagorisine sokabildim ancak...). Bunu yere koyduÄ?unuz zaman karakterimiz break dance yapıp hayal gücü topluyor. Bir de bateri var, bu da aynı Å?ekilde iÅ?liyor ama sanırım bateriyi kullandıÄ?ınız zaman etrafınızdakilere de hayal gücü veriyorsunuz (ikisi de öyle olabilir tabii ki, ama sadece bateriyi kullanırken etrafta mavi halka çıkıyor, ondan yola çıkarak söyledim).

Ã?zel güçler var demiÅ?tim, Å?imdi bu özel güçler seçtiÄ?imiz sınıfa göre gelmiyor, giydiÄ?imiz kıyafete göre geliyor. Yani eÄ?er ninja kıyafeti giyerseniz ona göre hareketleriniz oluyor. Buna anlam vermenin pek bir manası yok, ama illa ki anlamlı olsun diyorsanız bildiÄ?iniz gibi Legoların kıyafetleri zaten yok. Yani aslında kıyafet deÄ?iÅ?tirme dediÄ?imiz Å?ey o parçanın deÄ?iÅ?mesi oluyor. Yeni bir pantolon giyerseniz aslında yeni bir çift bacak elde etmiÅ?siniz demektir. Ve bu bacaklar bir ninjaya aitse o zaman çok daha hızlı koÅ?abilirsiniz de... Bu tabii ki benim yorumum.

Image

Aslında sınıflar da var, yok demek yalan olur. Dört tane taraf seçeneÄ?imiz oluyor oyunda. Her tarafın da iki tane alt sınıfı oluyor. Ben kaÅ?if (venturer) seçtim. Bunun iki alt sınıfı da korsan ile daredevil. Daredevil da hani motorsikletine atlayıp deÄ?iÅ?ik stuntlar yapan manyaklar vardır ya, o iÅ?te. Hatta kıyafetleri de ona uygun. Kasket, üzeri yıldızlı kıyafetler falan. Ben korsanı seçtim. Minimapimde önemli Å?eyleri görebiliyorum bu sayede.

Zamanla diÄ?er sınıflardan da bahsedeceÄ?im.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 10:20 pm Reply with quoteBack to top

Yazıyı okurken agzımın suyu aktı diyebilirim. Gerçekten çok hoÅ? bir oyuna benziyor. Tam olarak çıkıÅ? tarihi belli mi?

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 10:35 pm Reply with quoteBack to top

E3'te 26 ekim olarak açıklandı. Yalnız oyunu önceden sipariÅ? edenler 12'sinde baÅ?layabilecekler.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 5:16 pm Reply with quoteBack to top

KüçüklüÄ?ünü legolarla geçirmiÅ? biri olarak ben de hevesliyim.Ama sistemleri az buldum Smile Dahası dahasııı Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Aug 06, 2010 6:04 pm Reply with quoteBack to top

Darktimes wrote:
    KüçüklüÄ?ünü legolarla geçirmiÅ? biri olarak ben de hevesliyim.Ama sistemleri az buldum Smile Dahası dahasııı Smile

Ne yalan söyleyeyim artık daha fazla bir Å?ey kalmadı diyebilirim. Ben Å?ahsen 2 günün ardından sıkıldım, çünkü oyun cidden zor. Yani Å?öyle ki: bir Å?eyi bulmak için saatlerce aynı yeri dolaÅ?ıp da bulamadıÄ?ınız oluyor. Oyundaki bazı cisimleri o kadar iyi saklamıÅ?lar ki hayret doÄ?rusu!

Ama ilk baÅ?ta oyunda en çok hoÅ?uma giden Å?eyi yazmayı istiyorum! Bir bölgede bildiÄ?iniz konser sahnesi var, ve bu sahnede çeÅ?itli ensturmanlar var. Bunlar elektro gitar, bass gitar, keyboard ve bateriden oluÅ?uyor. Bunları quick build yaparak çalabiliyoruz, herkes aynı anda yaptıÄ?ı zaman konser bile verilebilir! Tabii sürekli aynı Å?arkı çalıyor ve Å?arkının çalma süresi hayal gücünüzün yettiÄ?i kadar, yani tam ortasında çalmayı bırakabilir mini figürünüz. Sahnenin ön kısmında da ıÅ?ıklandırma, ateÅ?ler, ses sistemi gibi Å?eyler kurulabiliyor. Yani belirli bir ekiple ve yüksek hayal gücüyle bir konser verilebilir! Ve gerçekten çok eÄ?lenceli oluyor.

YarıÅ?lar da kim önde baÅ?larsa o kazanır mantıÄ?ında biraz. Arkaya düÅ?en kiÅ?inin kazanması çok küçük bir ihtimal. Å?öyle ki, yarıÅ? boyunca daÄ?ıtılan orblar ve bir kaç küre var. Orblar aracın turbo özelliÄ?ini arttırırken küre ise tamamen dolduruyor. En öndeyseniz bunların çoÄ?unu toplayarak arkada kalanlara fark atabiliyorsunuz -ki benim rekorum 24 saniye. En arkadaysanız hele yandınız, böyle tın tın gitmekten baÅ?ka yapacak hiç bir Å?ey yok. Bunu oyun çıktıktan sonra düzeltirler tahminimce, ama kim bilir ne zaman?

Oyunda dolaÅ?an hayvanları evcil hayvana dönüÅ?türebiliyoruz. Bunu bir mini-game ile yapıyoruz, shifte tıkladıÄ?ımızda hayvanın kafasında bir düÅ?ünce balonu çıkıyor ve orada legolardan bir yapı görüyoruz. Hayvanı etkileyebilmek için de bu yapının içerisinde kullanılan lego parçalarını seçiyoruz ve eÄ?er doÄ?ru olanları seçtiysek hayvan bizim oluyor. Biraz zahmetli aslında ama alıÅ?tıktan sonra kolay geliyor. Oyunda tek evcilleÅ?tiremediÄ?im hayvan kaplumbaÄ?a kaldı, o da sanırım buglıydı, yarım saat uÄ?raÅ?mama raÄ?men beceremedim, kimsede de görmedim doÄ?rusu.

Sınıflara fazla bakmadım ama deÄ?iÅ?ik Å?eyler var. Mesela Paradox'u kullanan kiÅ?iler büyücü ya da warmage tarzında, space marine gibi giyiynen elemanlara katılabiliyorlar. Ya da maelstorma karÅ?ı ön cephede olmak isteyenler samurai ya da asker oluyor. Bir de engineerlar var, onların alt sınıfına bakmadım ama bir tanesi savaÅ?ta yardım etmesi için robot summon edebiliyor.

OynadıÄ?ım kadarıyla oyun baya küçüktü. Ä°ki günde hemen hemen her Å?eyi yaptım sanırım. Ama oyun çıktıÄ?ında daha büyük olacaÄ?ına eminim, soru Å?u ki: ne kadar büyük?

Oyunda ayrıyetten bütün diÄ?er lego kahramanları da bulunacak. Yani Harry Potterdan Star Wars'a bütün karakterleri bulabileceÄ?iz. Bu oyun için büyük bir artı.

Oyunun kutusu 39.99$ olacaÄ?ı açıklandı. Aylık ücreti ise 9.99$ olacak. Oyunu satıl alan herkese bir ay bedava oynama hakkı tanınacak, yani oyun 30$'a gelmiÅ? olacak bir bakıma. Oyunu 49.99$'a alanlar ise altı ay oynayabileceklermiÅ? (bu konuda tam emin deÄ?ilim). EÄ?er oyunu önceden sipariÅ? ederseniz oyun içerisinde yarattıÄ?ınız (sanırım) mini figüre sahip olabilecekmiÅ?siniz.

Oyun ucuz, ama alıp almama konusunda biraz çeliÅ?kiye düÅ?tüm. Oyunun çıkıÅ? tarihi, yani ekimde bir sürü oyun çıkacak zaten, bekleyip görelim. GeliÅ?melere göre, duyduÄ?um bazı dedikodulara göre güncellemeye devam edeceÄ?im, Å?imdilik bu kadar!

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Aug 07, 2010 1:27 am Reply with quoteBack to top

2 günde sıkılınacak kadar küçük bir oyunsa hakikatten deÄ?mez.Ama dediÄ?in gibi umarım resmi çıkıÅ? tarihinde oyun, daha ayrıntılı olur.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum