Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Ã?ndeki Taksiyi Takip Et!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ãƒ?ndeki Taksiyi Takip Et! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sat Aug 07, 2010 7:17 am Reply with quoteBack to top

Ã?ndeki Taksiyi Takip Et!

Okumaya baÅ?lamadan evvel Muse'un Blackout'unu indirip dinkerken okuyunuz efem. Ve sonrasında canı gönlünüzün dilediÄ?i gibi aynı Å?arkıyı bir kez daha dinleyerek okuyunuz lütfen..

Her zaman etrafınızda görmeyi umduÄ?unuz ama asla var olmadıÄ?ına inandırıldıÄ?ınız kızlardan biriydi. Kendine özgü yaÅ?am gücünü etrafına saçan, yanından geçenleri sadece varlıÄ?ıyla etkileyen, tam olarak nesine tutulduÄ?unuzu anlayamadan sizi peÅ?inde yürütmeye baÅ?layan kızlardan... Bakmaya çekineceÄ?iniz türden. Bakmaya cesaret edemeyeceÄ?iniz türden. Ve iÅ?te o kız, sabahın dördünde, alkolün de etkisiyle; bütün gücüm ve medeniyetim tükendiÄ?inde, bir iÅ?kembe çorbacısının dört kiÅ?ilik masasında, yalnız baÅ?ına çıktı karÅ?ıma.

Ben de sizin yapacaÄ?ınız gibi, aslında daha çok kendimden bekleyeceÄ?im Å?ekilde, ilk baÅ?ta ona yüz vermedim. Aslında ona yüz vermeyerek -karÅ?ısında aciz kaldıÄ?ımı kabul etmeme raÄ?men- kendimi gerçekleÅ?tiriyordum. Å?ehirliyim. Ve biz Å?ehirliler ilk görüÅ?te aÅ?ka inanmayız. Bu yüzden ilk görüÅ?te yaÅ?adıÄ?ım çalkantıyı aÅ?ka deÄ?il, uzun süredir bir kızla cinsel bir birliktelik yaÅ?amıyor oluÅ?uma verdim, ve kendimce, iyi de ettim. Ã?ünkü diÄ?er türlü sokakta çiftleÅ?en veya daha da kötüsü çiftleÅ?emeyen köpeklerden bir farkım olmayacaktı. Ä°Å?te bu fark yaratma dürtüsüyle, istemsiz bir Å?ekilde kafamı çorbamdan kaldırdıÄ?ımda tam karÅ?ımda oturan, var oluÅ? amacım, beni bir bütün kılacak yarımı görmeme raÄ?men, tüm benliÄ?imi kurduÄ?um temellerin bile kökünü sarsacak Å?ekilde, bir aynanın aksi gibi tam da karÅ?ımda görmeme raÄ?men, yılların emektarı Å?artlanmıÅ?lıÄ?ım kafamı yine çorbama gömecek kadar umutsuz bir Å?ekilde, ruhumun açlıÄ?ını doyurmadan, otoritesiyle ben diyebileceÄ?im her Å?eyi bastırdı ve Ortaköy'e yakıÅ?mayacak herhangi bir taÅ?kınlıktan sakınmamı saÄ?ladı. Tuzlama çorbamı içmeye devam ettim.

Ama yine de tüm bu uzun Å?ehirli cümleler, zira bunları sizin güzel hatırınıza kuruyorum, özümde hissettiÄ?im, ruh ikizimi bulduÄ?umu düÅ?ündürecek hayvani dürtülerden kurtulmamı saÄ?layamamıÅ?tı. Olan biten o kadar basitti ki, bu basitliÄ?i size anlatabilmem, aslında beni "hayvan" deyip yok saymamanız için en azından yarım sayfa saçmalamam gerekti ve tek umudum: Tek bir zerresini bile anlamayı baÅ?aramadıÄ?ınız için anladıÄ?ınızı iddia etmeniz olacak; ve beni bu beyhude zulme daha fazla maruz bırakmak istemiyorsanız, en baÅ?ta söylemem gereken Å?eyi Å?imdi söylememe izin veriniz. Ortaköy'de bir çorbacıda, aslında gayet de sıradan bir kıza, gayet de sıradan bir Å?ekilde aÅ?ık oldum.

Kendi kendinize bu kadar sıradan bir Å?eyi neden okumak zorundayım diye soruyorsanız Å?ayet, her ne kadar tatmin edici bir açıklamada bulunamayacaÄ?ımı itiraf etmek zorunda olsam da, sıradan Å?eylerin sadece sizin ve benim gibi, Å?u koskoca 7 milyar nüfuslu dünyada, hepimizin baÅ?ından en az bir kere geçtiÄ?ini, ve unutulup gitmesindense kaÄ?ıda dökülebileceÄ?ini umut etmenizi saÄ?lamak olacak.

Kumraldı. SaÄ? bileÄ?ini bir Å?ekilde incitmiÅ? herhalde, çünkü sargılıydı. Umarım sargılı bilekleri sadece ben seksi bulmuyorumdur, çünkü bu konuda kendi bileÄ?imi bile hayatımın bir döneminde sargılıyken seksi bulabilecek kadar içten pazarlıklı bir iç dünyadan geliyorum, ve bu küçücük ayrıntının bile onun ruh ikizim olma yolunda farkında olmadan atmıÅ? olduÄ?u devasa adımlara dikkatinizi çekmek istiyorum. Sadece sargılı bir bilekle kalsa iyi, kusursuz bir burnu da vardı...

EndiÅ?elenmeyin, kusursuz burnun ne demek olduÄ?unu sizin kadar ben de merak ediyorum. Bütün bunları oturup yazmaya baÅ?lamadan önce, sırf size kuÅ?ku götürmeyecek Å?ekilde anlatabileyim diye, kusursuz burnun nasıl olması gerektiÄ?ini araÅ?tırdıÄ?ımı da itiraf etmek isterim. Estetik ve iÅ?levselliÄ?in bu kadar çok ayrıÅ?abildiÄ?i baÅ?ka bir organımız olmadıÄ?ını tahmin edemiyorsanız da ben söylediÄ?imde "hakikaten de" veya "acaba?" bile demeniz benim için yeterli. Ama yine de otuz yıl sonra bile onu yirmibeÅ? yaÅ?ında göstermeyi baÅ?arabilecek, lokma gibi, hafiften kalkık ve biraz da nasıl anlatayım, çocuksu bir hava veren küçük bir burnu vardı. Ve aÅ?aÄ?ı yukarı tüm bunlar, o kızda bulduÄ?um, ruh ikizim olduÄ?una kanaat getirmemde de etkisi olan fiziksel özelliklerin hemen hemen tamamıydı. Ya da Å?öyle söyleyeyim. Ben de bayaÄ?ı bir insanım ve senin Â? benim seksi bulabileceÄ?im diÄ?er orantıların hepsi ortalamanın yeterince üstündeydi sanırım.

Dur tahmin edeyim, az önceki tasvirimi, hele de ruh ikizini bulduÄ?unu iddia eden birisi için son derece yavan buldun deÄ?il mi? EÄ?er öyle bulduysan Å?imdilik seni benimle aynı yolun yolcusu olarak adlandırabilirim.

Ve bir sonraki paragrafta aslında tam olarak da her Å?eyin aslında öyle olmadıÄ?ını iddia etmemi herhalde mazur karÅ?ıların.

Ruh ikizimle karÅ?ılaÅ?mam her ne kadar sıradan olsa da, ve bu sıradanlık ister istemez ruh ikizimin de sıradanlıÄ?ını var sayamama neden olacak olsa da, Ortaköy'de bir iÅ?kembecide yaÅ?anan her olayı sıradan olarak adlandırmak, gerçekten çok zorlarsanız, yedi düvele hükmetmiÅ? koskaca Osmanlı Ä°mparatorluÄ?unu, ondan türemeyi baÅ?aran Türkiye Cumhuriyetini ve daha bir sürü ıvır zıvırı da sıradan olarak varsaymanıza neden olacaktır. O halde fazla uzatmadan, sıradanın, olaÄ?andıÅ?ının bir Å?artı olduÄ?unu kabul etmenizi rica edebilirim sanırım.

Ä°Å?te benim olaÄ?anüstü aÅ?kım da son derece sıradan bir kızla, sıradan bir Å?ekilde, sıradan bir yerde , mekana baÄ?lı olarak sıradan bir zamanda karÅ?ılaÅ?mamdı.

Hikayemin geri kalanını, ne yalan söyleyeyim, biraz da kendime acıyarak, anlatmaya devam etmek, buraya kadar yaÅ?ayamadıÄ?ı Å?eyler için bir umut besleyen insanlar adına, devam etmek, boynumun borcu. Ona fark ettirmeden, her üç yudumda bir o güzel kızın yüzüne bir kaç saniyeliÄ?ine baktım. SipariÅ?ini verirken umrumda bile olmayan Tuzlamayı sanki kaderimi onunla birleÅ?tiren bir ilmiÄ?in ucuymuÅ? gibi, senkronize bir Å?ekilde, sonuna kadar, idare etmesi gerektiÄ?i kadar, sakladım.

Ve sonunda çorbalarımız bittiÄ?inde, ikimiz de aynı anda hesabı istediÄ?imizde göz göze geldik. Aynı garsonu çaÄ?ırmıÅ?tık zira.. Birbirimize bakıp gülümsedik. Benim içimde kelebekler uçarken o masaya zaten ne kadar geleceÄ?ini bildiÄ?i hesabın miktarına denk gelen bir kaç banknotu bırakıp gitti.

Ben ona yetiÅ?mek adına, biraz da onu taklit ederek, taksiye vereceÄ?im parayı masaya bırakıp gittim ve -hemen hemen- aynı anda kendimi onunla birlikte dıÅ?arı attım.

Ve sonsuza kadar birlikte yaÅ?adık...

...

Aslında o bana çorbacının kapısında, bir kez daha gülümsedi, ve "iyi geceler" dedi. Sonra da sıradaki taksiye binip gitti. Ben de bir sonraki taksiye bindim...

"Ã?ndeki taksiyi takip et" asla söyleyemediÄ?im, bu gün bile söylemeyi baÅ?aramadıÄ?ım, filmlere ya da gerçek olamayacak kadar olaÄ?an üstü, ya da gerçek olamayacak kadar sıradan olmayı baÅ?aramayan anlara ait bir söz benim için.

Bin kere söyleseniz de, asla gerçekten bir anlamı olamayacak kadar sıradan ve bir o kadar da muazzam bir söz.

Bu yüzden benim hatırıma, sırf hiç bir anlamı olmasın diye, en azından bana olduÄ?u kadar derin bir anlamı, siz söylediÄ?inizde olmasın diye, Å?öyle deyiverin, boÅ? yere, dümdüz duvarlara...

"Ã?ndeki taksiyi takip et."

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum