Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Lorda Kadim - Kaderi yazılmamıÅ? olan serisi 1nci Kit
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Lorda Kadim - Kaderi yazılmamıÅ? olan serisi 1nci Kit View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    byga
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2011 9:46 am Reply with quoteBack to top

Merhaba arkadaÅ?lar, Sitenizi yeni keÅ?fettim daha öncede bir kaç kitap yazmıÅ? ve bazı sitelerde paylaÅ?mıÅ?tım.
    AÅ?aÄ?ıda yeni yazmaya baÅ?ladım ama uzun süredir beynimde Å?ekillendirdiÄ?im bir hikayeyi paylaÅ?acaÄ?ım sizlerle. Umarım beÄ?enirsiniz. Bu roman oturup düÅ?ünelerek deÄ?il gözlerimi kapatıp hayal ederek yazdıÄ?ım bir kurgudur. Umarım beÄ?enirsiniz fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyuorum. Yorumları Lord Kadim yorumlar bölümünde yapınız lütfen. Bölümler yazıldıkça burda yayınlanacak. Lütfen baÅ?ka bir sitede yada baÅ?ka bir yerde yayınlamayın.
    Bu siteye yazarın izni ile konulmuÅ?tuır.
    Yazar : Gökhan ALTINSOY
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    OkuyacaÄ?ınız hikaye Å?u anda yaÅ?adıÄ?ınız zamandan milyarlarca yıl önce karanlık çaÄ?larda yaÅ?amıÅ? bir adamın hikayesidir. Lord KADÄ°M (Kaderi yazılmamıÅ? olan) Serisi

Serinin Kitapları :
    1nci Kitap
    Adaletin Kıcılı Zehtra
    2nci Kitap
    Tanrılar DaÄ?ına Yolculuk
    3ncü Kitap
    Tanrılar Devrinin BitiÅ?i

1nci Kitap
    Adaletin Kılıcı Zehtra

�nsöz

YaÅ?adıÄ?ımız zamandan milyarlarca yıl önce bulutların üstünde, Ulu DaÄ?ın tepesinde Tanrılar yaÅ?ıyordu ve dünyanın yönetimi bu tanrıların insafına bırakılmıÅ?tı. Mutlak Güç yani gerçek tanrı meleklerini dünyayı idare etmeleri ve düzeni korumaları için dünyaya yollamıÅ? ve onlara orada tanrılık vermiÅ?ti. Ama her yaratılmıÅ? varlık gibi Tanrılarda kontrolsüz gücün cazibesine kapıldılar ve daha fazlasını istediler. Ä°Å?te o zaman Tanrılar SavaÅ?ı baÅ?ladı ve Dünya kaos a sürüklendi. Tanrıların savaÅ?ı o kadar Å?iddetliydiki dünyayı umursamaz oldular ve Karanlık Ã?aÄ? baÅ?ladı. O zamanlarda doÄ?an asil kandan ama kötülükle büyümüÅ? bir çocuk dünyayı deÄ?Å?itirecekti. Mutlak Gücün tanrılarına yolladıÄ?ı bir ceza idi o. Onun kaderi yazılmamıÅ?tı ve adı Kadim idi.

-Bölüm 1-
    Tanrının Evladı

Köhne evdeki pencereler dıÅ?ardaki poyrazın içeriye ulaÅ?masını engelleyemiyordu. Kadın doÄ?um çıÄ?lıkları atarken Mervin ebe çaÄ?ırmak için dıÅ?arı fırladı. Kasabaya kadar uzun bir yol vardı ve Mervin bu yolu atla 2 saatte anca gidip gelebilirdi. Alamut Å?ehrinin dıÅ?ındaki köy istenmeyenlerin ve kaçakların mekanıydı ve burada ebe,doktor,asker asla bulunmazdı. Burayı güçlü olan yönetiyordu. Mervin kasabaya at sürerken aklı evdeki karısındaydı,onu yalnız bırakmak zorunda kalmıÅ? ve huzursuzdu. Dilara aslında Balyat diyarının büyük lordlarından Kagan ın tek kızı ve tek çocuÄ?uydu ama patlak veren büyük savaÅ?ta babası öldürülmüÅ? ve kendide kaçmak zorunda kalmıÅ?tı. Kale komutanı Mervin çok sevdiÄ?i Dilara'yı bırakmamıÅ? ve bu kaçak köy e yerleÅ?ip evlenmiÅ?lerdi. Balyat diyarının Veldora bölgesinin tek varisi olarak hayatı tehlikedeydi Dilara'nın ve saklanmak zorundaydı. Mervin ebeyle beraber eve döndüÄ?ünde Dilara'nın çıÄ?lıklarını duymadı, korkuyla kapıdan girdiÄ?inde bildiÄ?i ama istemediÄ?i gerçekle karÅ?ılaÅ?tı. Kadın ölmüÅ? ve çocuÄ?u kanların arasından kendisine gülümsüyordu. Lord Kadim Tanrıların savaÅ?tıÄ?ı karanlık çaÄ?da istenmeyen köyde doÄ?muÅ?tu ve Kader tanrısı zamanın dünyasını kökten sarsacak bir hata yapmıÅ?tı. Lord Kadimin kader ipliklerini örmeyi unutmuÅ?tu. Tanrıların savaÅ?ı kendilerine büyük felaket getirecekti ve efsane derki mutlak güç Tanrıların savaÅ?ına karıÅ?mamaya onların olacaklardan ders almalarına karar vermiÅ?tir.

Mervin gözlerinden yaÅ?lar damlayarak çocuÄ?u kucaÄ?ına aldı. Kapı açık kalmıÅ? ve rüzgar bir cadının çıÄ?lıÄ?ı gibi esiyordu. Ã?ıplak çocuk babasına bakıp gülümsedi ama soÄ?uktan titriyordu. Mervin oÄ?lunun kulaÄ?ına hep bilgelikle dol,doÄ?ruyu bul ve kadim ol, adın kadim olsun dedi. Ebeyi bir süt anne bulması için gönderdikten sonra karısının mezarını kazmaya gitti.

Lord Kadim kaçak köyde, hırsızların,katillerin ve fahiÅ?elerin arasında büyümeye çalıÅ?ıyordu. Mervin burasının onun için uygun bir yer olmadıÄ?ını biliyordu ama Kagan ın kanını taÅ?ıdıÄ?ı için tehlikedeydi. Kadim 16 yaÅ?ına geldiÄ?inde Karanlık tanrılar (yeraltı tanrısı Zeon, ölüm tanrıçası Beak, cehennemin tanrısı Morten, fırtınalar tanrıçası Altek ve savaÅ? tanrısı Halis) tanrılar savaÅ?ını kazanmıÅ? ve kaos devri baÅ?lamıÅ?tı. Kaybeden tanrılar (Adalet tanrısı Vens, Kader tanrısı Ä°plik, Suyun tanrıçası Mavi, Güzellik ve AÅ?k Tanrıçası Ezmur, DoÄ?a tanrıçası Ana) tanrılar daÄ?ından kaçıp insan kılıÄ?ında dünyada saklanmaya baÅ?lamıÅ?lardı. Karanlık tanrıların uÅ?aÄ?ı Balyat diyarının kralı Timur, Balyat diyarını korku ve kanla yönetiyordu. Timurun orduları istenmeyen köye saldırdıÄ?ında Kadim babasının demirci dükkanındaydı. Tüm köylü orduya karÅ?ı koymaya çalıÅ?ıyor ama hiç bir sanÅ?ları olmadıÄ?ından teker teker ölüyorlardı. Ã?lecek,köle olacak yada satılacaklardı kaderleri buydu. Kadim bir askerle dövüÅ?ürken babasının yere yıkıldıÄ?ını gördü o anda içindeki öfke tahmin edilemeyecek boyuttaydı ve delirmiÅ? gibi saldırmaya baÅ?ladı. Bir süre sonra yorulmaya baÅ?lamıÅ?tı daha fazla dayanamayacak ve ölecekti. Ama o ölmemeyi seçti dövüÅ?erek ulu ormana kaçtı.

Hırsızların, katillerin ve fahiÅ?elerin arasında büyümüÅ? olan Kadim 16 yaÅ?ında yalnız ama öfkeliydi. Her türlü kötülüÄ?ü görmüÅ? olan bu çocuÄ?un içi öfke doluydu,kin doluydu ama damarlarındaki asil kan iyiliÄ?i barındırıyordu. O hem iyi hem kötüydü. Hiç bir tarafı tutmuyordu. Tanrılar onu kullanamazdı ve onun kaderi yazılmamıÅ?tı. Kadim kendi kaderini kendi belirleyecek ve tüm bu günahların sorumlusu olan Tanrılardan hesap soracaktı. O artık öksüzdü, Tanrının evladıydı ve babasından intikamını alacaktı.-

Kadim çıktıÄ?ı aÄ?acın tepesinden yanan köyüne bakıyordu. Havadaki kara bulutlar sanki ölü ruhların rengi ve yaÄ?an saÄ?anak gözyaÅ?larıydı. Kadim hiç üzüntü hissetmiyordu ne hiç tanımadıÄ?ı annesi nede az önce ölen babası için, sadece katillerine ve tanrılara duyduÄ?u öfkeye sahipti. AÄ?açtan atlayıp kukuletasını baÅ?ına geçirip,yürümeye baÅ?ladı. Gidilecek uzun bir yolu ve öÄ?renecek çok Å?eyi vardı. Yürürken bir hafta önce paralı bir asker olan Misah ile yaptıÄ?ı antremanı düÅ?ünüyordu. Acaba oda ölmüÅ?müydü yoksa esir mi alınmıÅ?tı ? Misah onun için bir abi, dost hatta öÄ?retmendi. AlacaÄ?ı intikamda onunda kanının bedeli olacaktı. Misah ona dövüÅ? tekniklerini öÄ?retirken zihnini geliÅ?tirmesinide saÄ?lıyordu. Tanrıların savaÅ?ı sırasında dünyaya düÅ?en kutsal nesneleri kullanabilmek için güçlü bir zihin kontrolü gerekiyordu. Misah onu bir hamle ile yere indirdikten sonra günlük antremanın bittiÄ?ini söylemiÅ? ve ona bir arpa birası ikram ettikten sonra Vens'in kılıcından bahsetmiÅ?ti. Zehtra denilen bu kılıç adalet tanrısı Vens'in efsanevi kılıcı dır. DemiÅ?ti Misah.

- Tanrı Altek'le Vens arasındaki savaÅ?ta Altek'in attıÄ?ı yıldırım Vens'in eline çarpmıÅ? ve kılıç dünya'ya düÅ?müÅ? diyorlar. Uzak diyarlar'da yaÅ?ayan bir bilge'den duymuÅ?tum bir zamanlar. Rivayet'e göre Veldora'nın kuzeyindeki dar geçitlerin arkasında, buÄ?ulu ormanda bir maÄ?aradaymıÅ?. GençliÄ?imde o maÄ?arayı çok aradım ama bulamadım. Belki bir efsane'dir belkide bir gün beraber ararız ha. Deyip Kadim'in omzuna bir yumruk atıp gülmüÅ?tü.

Kadim artık nereye gideceÄ?ini biliyordu. BuÄ?ulu orman'a gidecek ve o kılıcı arayacaktı. Kaç saatir yolda olduÄ?unu bilmiyordu ama artık hava kararmaya baÅ?lamıÅ?tı. Ulu ormanın arkasındaki kasabaya bir saate kadar varırdı ama üzerinde çok az para olduÄ?unu farketti. AÄ?açların arasında güneÅ? yawaÅ? yawaÅ? kayboluyordu ve Kadim'in içini bir umutsuzluk kaplamaya baÅ?ladı. O sırada aÄ?açların arasından patikaya fırlayan 3 kiÅ?i genç çocuÄ?un önünü kesti.

- Hey evlat üzerinde ne varsa ver bakalım dedi uzun sakallı olan adam. Hareketlerinden çetenin baÅ?ı olduÄ?u belliydi. Kadim baÅ?ını bile kaldırmadan kukuletasının altından adama bakıyordu.

- Brean dostum küçük pislik galiba dilini yutmuÅ? dedi diÄ?eri gülerek bu lafın üstüne hepsi kahkaha atmaya baÅ?ladı.

- Ne o lan saÄ?ırmısın it oÄ?lu, yoksa canına mı susadın dedi tekrar adı Brean olan uzun sakallı

Kadim adamları kısaca tarttıktan sonra üçüylede kolayca baÅ?a çıkabileceÄ?ine karar verdi ve elini hızla kılıcına attı. Adamların kendisi ile dalga geçmesine sinirlenmiÅ?ti zaten. Ã?ok kısa bir dövüÅ?ten sonra kolay bir zafer kazanmıÅ?tı, adamların ikisi ölmüÅ? ve Brean denen reisleride yerde yatıyordu. Kadim e bakarak "Beni öldürme" diye yalvarmaya baÅ?ladı ama Kadim gülümseyerek kılıcını adamın gözüne sapladı. Kadim in zümrüt yeÅ?ili gözleri garip bir Å?ekilde parlıyordu, ilk defa bir adam öldürmüÅ? ve bundan zevk almıÅ?tı.

- Ã?ok kolaymıÅ? dedi kendi kendine.

Adamların üstlerini yokladı, sonrada çantalarını. Kendisine bir süre yetecek para vardı orada, ayrıca kurutulmuÅ? et ve iki Å?iÅ?e Å?arap bu gece ona yeterdi. Ganimeti aldıktan sonra Baek'e gülümseyerek "teÅ?ekkürler" dedi ve yoluna devam etti.

Kasabadaki han'a girdiÄ?inde gece epey ilerlemiÅ?ti. Bir kaç masa doluydu, barda da iki adam oturuyordu. Hancı ona ters bir bakıÅ? atıp,

- Ne istiyorsun yabancı dedi.

- Yatacak bir yer, birde bir at.

- Paran var mı evlat ? Burası çocuklara göre bir yer deÄ?il ve dilencileri sevmeyiz dedi hancı.
    Kadim gene sinirlenmeye baÅ?lamıÅ?tı ama burası olay çıkarmak için uygun bir yer deÄ?il diye düÅ?ündü. Adamın eline iki altın bırakınca hancı'nın gözleri açıldı.

- Yiyecek bir Å?ey istermisiniz efendim dedi suratına aptal bir sırıtıÅ? yerleÅ?tirerek.

- Sadece odamı göster yeter dedi Kadim.

- Yarın size uygun bir at ayarlarız efendim ama burda atlar biraz pahalıdır dedi hancı odasını gösterdikten sonra. Kadim cevap vermeden kapıyı suratına kapattı hancının. "Piç oÄ?lu piç" diye aklından geçirdi hancı. Kadim odasındaki masaya oturup soygunculardan aldıÄ?ı çantadan kurutulmuÅ? etin birini ve bir Å?iÅ?e Å?arap çıkarıp yemeye baÅ?ladı. Bir yandan da BuÄ?ulu ormana ulaÅ?acaÄ?ı günü düÅ?ünüyor ve Zehtra'yı bulunca daha da güçlü olacaÄ?ını düÅ?ünüp heyecanlanıyordu.YemeÄ?ini yedikten sonra çantasını yataÄ?ın altına sokup uzandı.

Ã?ıtırtıyı duyduÄ?unda gözlerini açmadan dinlemeye baÅ?ladı, kötü zamanlarda büyümünenin bir avantajıydı bu, her zaman tetikte olmak lazımdı. Kapının açıldıÄ?ını duydu, gelen her kimse 3 adımda yanında olurdu. Ayak seslerini saydı, 1, 2, 3 ve göÄ?sünde tuttuÄ?u kılıcı ani bir hareketle savurdu. Gözleri kapalıydı hala ama kılıcın ete giriÅ? sesini duydu. Gözlerini açtıÄ?ında kılıcının ucunda hancı'yı gördü. "Seni öldürme zevkini verdiÄ?ini için teÅ?ekkürler" dedi gülümseyerek. Kadim kurbanlarıyla bu Å?ekilde dalga geçmeyi sevmiÅ?ti. Kılıcı adamın içinde çevirerek çıkardıktan sonra çantasını aldı ve handan ayrıldı. Hancıyı en geç sabah bulurlardı ve hancıyı baÅ?ka yere taÅ?ımaktansa yola koyulmayı daha uygun görmüÅ?tü.
    Tabiki ayrılırken vermiÅ? olduÄ?u iki altınıda hancının cebinden almıÅ?tı.

Tan aÄ?armaya baÅ?ladıÄ?ında sabah rüzgarı yüzünü kamçılıyordu Kadim'in, yürümekten yorulmuÅ?tu ama durmaması gerektiÄ?ini biliyordu. Az sonra hancının ceseti bulunur ve atlı askerler onu aramaya baÅ?lardı. Her ne kadar iyi eÄ?itilmiÅ? olsada, kötülüÄ?ün içinde büyüsede bir düzine askerle baÅ? edemeyeceÄ?ini biliyordu. Bir süre sonra baÅ?ı dönmeye baÅ?ladı, bayılacak gibi hissediyordu. Atlıların sesini duyduÄ?unda artık iÅ?inin bittiÄ?ini anlamıÅ?tı ayakta zor duruyordu. O sırada az ilerisinde bir at arabası gördü. Arabayı süren ihtiyar adamın üstünde karanlık tapınaÄ?ın rahibi olduÄ?unu gösteren bir giysi vardı. Arabayı durdurup Kadim'e bakmaya baÅ?ladı, gözlerinde hadi gel der gibi bir bakıÅ? vardı. Kadim son gücüyle rahib'e doÄ?ru yürümeye baÅ?ladı. Arabaya ulaÅ?ınca hiç konuÅ?madan yaÅ?lı adamın yanına oturdu. Ä°htiyar rahibin uzattıÄ?ı cüppeyi üstüne geçirip yola koyuldurlar. Biraz ilerledikten sonra bir düzine asker yollarını kesip arabayı durdular.

- Merhaba saygıdeÄ?er rahip, yolculuk nereye dedi komutanları.

- Gölün kıyısındaki Zeon tapınaÄ?ına gidiyorum asker, Zeon a sunacaÄ?ım Å?araplarım var.

- Buralarda genç bir çocuk gördünüzmü, aÅ?aÄ?ıdaki köyün hancısının katili kendisi onu arıyoruz.

- Kimseyi görmedim ben dedi rahip ve arabayı sürmeye devam etti. Arabanın önüne geçen asker

- Yanınızdaki genç kim ? diye sordu.

- Ã?ksüz çıraÄ?ım, Å?imdi izin verirsen tapınaÄ?a yolum daha uzun. Zeon'u kızdırmak istemezsin deÄ?il mi ? Dedi rahip sinirli bir Å?ekilde. Komutan rahibin bir kör gibi beyaz gözlerini kendisine dikmesinden ve kudretli sesinden korkarak ;

- Dikkatli olun efendim, tekin olmayan günlerde yaÅ?ıyor.uz Size iyi yolculuklar dedi.
    Askerlerden uzaklaÅ?tıktan sonra rahip, önüne bakmaya devam ederek "çantandaki eti çıkartıp ye sonrada biraz uyu" dedi.

- Karanlık tapınaÄ?ın rahibi olarak biraz fazla bilge ve iyisin ihtiyar dedi Kadim. Rahip sadece gülümsedi ve arabayı sürmeye devam etti. Kadim son etinide yedikten sonra arabanın arkasına geçip uyumaya baÅ?ladı. O kadar yorgunduki rüya bile görmüyordu.
    UyandıÄ?ında gece olmuÅ?tu ve acıkmıÅ?tı. "Bir Å?eyler ye, iki gündür uyuyorsun dedi ihtiyar.
    İki gün mü? diye içinden söylendi.

- Nerdeyiz ?

- Sorot daÄ?larının eteÄ?inde, daÄ?ın arkasında Veldora Å?ehri var büyük komutan Lord Kagan'ın eski Å?ehri. Kendisi öldürüldükten sonra burayı Timur'un kardeÅ?i Nahrub yönetmeye baÅ?ladı. Senle orda ayrılmak zorundayız ama dikaktli ol. Nahrub çok acımasız bir yöneticidir ve askerleride öyle.

Kadim bir Å?ey demeden yolu izlemeye devam etti. KüçüklüÄ?ünde bir kere babası onu Sorot daÄ?larının eteÄ?ine getirmiÅ?ti. O zamanlar burada panayır kurulur ve her yöreden gelen insanlar burada hem eÄ?lenir hemde ticaret yaparlardı. Bir zamanlar rengarenk çiçeklerin olduÄ?u bu yörede Å?imdi simsiyah otlar ve dikenler vardı. Kadim içinde bir ateÅ?in yandıÄ?ını hissediyordu, eski günleri kafasından çıkarmaya çalıÅ?ıyor ama yapamıyordu. Babası'nı, dostu Misah'ı ve hiç tanımadıÄ?ı ama babasının ona geceleri uyumadan önce anlattıÄ?ı annesi Dilara'yı özlediÄ?ini fark etti. Kukuletasını kafasından çıkardıÄ?ında boynuna inen saçları rüzgarda savrulmaya baÅ?ladı. Gözünden akan bir damla yaÅ? öÄ?len güneÅ?inde parlıyordu. Rahibin bembeyaz gözleri kukuletasının altında yıldız gibi parlamaya baÅ?ladı ve gülümsedi. Kadim'in aÄ?ladıÄ?ını hissediyordu ama bunun için üzülmüyor aksine seviniyordu. Bu gözyaÅ?ı Kadim'in içindeki insanlıÄ?ın ve iyiliÄ?in göstergesiydi. Ama görevi bitene kadar bu duygularını bastırmalı ve içindeki intikam ateÅ?ini körüklemesi gerekiyordu, aksi takdirde kötülüÄ?ün savaÅ?ında baÅ?arılı olamazdı. Rahip iyi tanrıların bu yüzden savaÅ?ı kaybettiklerini biliyordu. Kötüler kadar acımasız olmazsan yenilirsin.

DaÄ?ın arkasına geçtiklerinde Kadim'i arabadan indiren rahip "Bu yolda dümdüz yürümeye devam et evlat, benim yolum obür tarafta. Bir saat 'e kalmaz Veldora'ya varırsın ve unutma dikkatli ol dikkat çekme" dedi.

Last edited by byga on Fri Jan 07, 2011 6:26 am; edited 6 times in total
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    byga
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2011 12:32 pm Reply with quoteBack to top

-Bir gün bu iyiliÄ?inin karÅ?ılıÄ?ını alacaksın dedi Kadim. Ä°htiyar içinden "Biliyorum Kadim, senin kaderin yazılmadı ama kalbini görebiliyorum" dedi ve yoluna devam etti.

Kadim Veldora'nın kapısına vardıÄ?ında kapıda nöbetçi olmadıÄ?ını gördü. Her Å?ehrin giriÅ?inde eskiden nöbetçiler olurdu. Babasının anlattıklarından biliyordu bunu ama artık zaman deÄ?iÅ?miÅ?ti ve dünya karanlık tanrıların kontrolündeydi. Veldora Å?ehri Sorot daÄ?larının güneyinde kurulmuÅ?. Bir zamanlar Balyat diyarının en zengin ve en güçlü bölgesi olan Veldora bölgesinin tek Å?ehri idi. Å?imdi ise harap olmuÅ? evler, dilenciler ve her yerde aÄ?açlarda sallandırılmıÅ? cesetlerden geçilmiyordu. Bir an için Kadim'inin gözünün önüne bir parıltı gelip geçti. Veldoranın eski halini, güzelliÄ?ini görmüÅ?tü sanki. Uyanıkken hayal görmek hayra alamet bir Å?ey deÄ?ildi. Kadim kendini toplayıp yoluna devam etti. Å?ehir pazarına geldiÄ?inde millet mallarını satmak için baÄ?ırıyor ve müÅ?teriler ile pazarlık ediyordu.

Alanda dolaÅ?an askerler pazarın güvenliÄ?ini korumakla görevliler herhalde diye düÅ?ündü ama gene de ilgi çekmemeye dikkat ediyordu. Kukuletasını baÅ?ına geçirip pazarın içinde dolaÅ?maya baÅ?ladı. Bu Å?ehirde ne iÅ?i olduÄ?unu bilmiyordu ama burda olması gerektiÄ?ini hissediyordu zaten akÅ?am olmaya baÅ?lamıÅ?tı ve bir handa kalıp sabah yoluna devam etmeye karar verdi.

Pazarın arka sokaÄ?ına geldiÄ?inde sanÅ? eseri bir han gördü. Tabelasında GümüÅ? At Hanı yazıyordu ve gümüÅ? bir at resmi vardı. Handan içeri girip etrafına baktı. Han kalabalıktı bu hem iyi hemde kötü bir Å?eydi. Bu kalabalıkta belki kimse kendisi ile uÄ?raÅ?mazdı belkide her an bir olay çıkabilirdi. Bar'ın arkasında genç bir kız içki servisi yapıyordu. Ona doÄ?ru yürümeye baÅ?layan Kadim hemen bir oda kiralayıp yatmayı düÅ?ünüyordu. Bar'a oturup kızın kendisi ile ilgilenmesini bekledi. Aradan yarım saat geçmiÅ?tiki kız gelip "sizin için ne yapabilirim genç efendi" dedi. Kadim kafasını kaldırıp kıza baktı. Kendisine gülümseyen bu genç kızda bir Å?ey ilgisini çekmiÅ?ti. Kaçak köydeki fahiÅ?elere benzemiyordu. Kıpkızıl saçları, mavi gözleri ve pembe dudakları ile çok güzeldi ama farklı duruyordu. Sanki Bar'ın arkasında deÄ?ilde baÅ?ka yerlere aitmiÅ? gibi. Kadim kukuletasını çıkarıp "Yatacak bir yer" dedi.

Kız "Baba, oda isteyen biri var bakarmısın ?" diye seslenince arka odadan tombul kafası kel bir adam çıktı. Yorgun görünüyordu, üstündeki pis giysilerden arkada tamirat iÅ?leri ile uÄ?raÅ?tıÄ?ı belli oluyordu. AÄ?zındaki tütünü çiÄ?neyerek "tamam ilgileniyorum" dedi. Elini üstüne silerek, kafası önlüÄ?ünde bar'a yaklaÅ?an adam, kafasını kaldırıp bir an Kadim'i görünce durdu. Sonra kendini toparlayıp "Buyrun, bu taraftann diyerek merdivenleri gösterdi. Arka taraftaki odaya vardıklarında "Kaç gece kalacaksınız ?" diye sordu hancı. Kadim "Sabah ayrılacaÄ?ım, ücreti hemen ödeyebilirim" dedi. Bu adamın ilk kelimesinde ne küçük görme vardı nede para istemiÅ?ti. Kadim ister istemez adam'a iyi davranmak zorunda hissediyordu kendini.

-Kimlerdensin ? Diye sordu hancı ücreti söylemeden.

-Uzaktan geliyorum ihtiyar dedi Kadim sinirlenerek. Sorgulanmak istemiyordu sadece yatıp sabah oluncada yoluna devamk etmek istiyordu.

-Kızma dedi hancı seni "eski bir dostuma benzettim de" Yüzünde hafif bir tebessüm vardı hancının "Babanın ismini öÄ?renebilirmiyim ?" dedi.

-Yatmak istiyorum, iyi geceler dedi Kadim ve kapıyı kapatmaya yeltendi. Kapının arasına ayaÄ?ını koyan hancı.

-Sen Leydi Dilara'nın oÄ?lumusun ? Dedi. Annesinin ismini duyan Kadim bir an durduktan sonra "Evet annemin ismi Dilara babam da Mervin ama ne leydi nede lordtular." Lafını bitirdiÄ?inde kılıcını hancının boÄ?azına dayamıÅ?tı bile. "Å?imdi bana ne istediÄ?ini söylemezsen gırtlaÄ?ını keserim" dedi.

Hancı boÄ?azında hissettiÄ?i soÄ?uk çeliÄ?in korkusuyla yutkunarak ;

-Lütfen sakin olun Lordum, dedenize çok benziyorsunuz. Ben dediniz Lord Kagan'ın uÅ?aÄ?ı Mikal emrinizdeyim. Dedi

- Bana bak ihtiyar, ne dedemi tanırım nede Lord Kagan dediÄ?in adamı sadece biraz uyumak istiyorum.

-Lütfen izin verin size açıklayayım, dedenize çok benziyorsunuz. EÄ?er bana beÅ? dakikanızı ayırırsanız size çok önemli Å?eyler anlatacam. Babanız Mervin Lord Kagan'ın baÅ?komutan'ı, anneniz de tek kızıydı. Siz Veldora Lord'usunuz, bundan eminim. Bu benzerlik, anneniz ve babanız baÅ?ka açıklaması olamaz.

-Pekala hancı, ilgimi çektin içeri geç ve konuÅ? bakalım.

Odaya girdikten sonra hancı sandalyeye oturup anlatmaya baÅ?ladı.
    - Senin deden Lord Kagan Veldora bölgesinin hakimi ve Kral Timur'un gözde lordlarında biriydi. Büyük savaÅ?ta Kral için savaÅ?tı. Karısı ölmüÅ?tü ve tek varlıÄ?ı seninde annen olan kızı Leydi Dilara idi. Kral'ın kardeÅ?i Nahrub anneni Lord'umdan isteyince Å?iddetle karÅ?ı çıkmıÅ?tı. O gün ordaydım. Ve sanki dünmüÅ? gibi hatırlıyorum. Yemek salonundaydılar, ben babnızın yanında emirlerini bekliyordum. Nereye giderse gitsin benide götürürdü. Nahrub'un kızını istediÄ?ini duyunca bunun asla olmayacaÄ?ını ve kızının evlenmek için hazır olmadıÄ?ını söyledi. Nahrub ısrar edincede sinirlenip artık bu konuyu kapatmasını misafiri olmasaydı onu öldüreceÄ?ini söyledi. Nahrub sinirle masadan kalkıp o gün Veldora'dan ayrıldı. 2 hafta sonra büyük savaÅ? baÅ?ladı. Baban ordusunun baÅ?ında Timur'un ordusuna katılmak için yola çıktı, bende her zamanki gibi yanındaydım. Timurun ordusuna ulaÅ?tıÄ?ımızda ordunun baÅ?ında Nahrub olduÄ?unu gördük. Kral tanrılar katına davet edilmiÅ? olduÄ?undan ordunun baÅ?ında kardeÅ?i vardı. SavaÅ? alanında kanlı bedenler çıÄ?lıklardan oluÅ?an müzikle dans ediyorlardı sanki. Hiç böyle bir savaÅ? görmemiÅ?tim. Bir an baÅ?ımı babanın olduÄ?u bölgeye çevirince kendisinin yere yıkıldıÄ?ını gördüm. Nahrub baÅ?ında gülüyordu. Lord Kagan'ı öldürmüÅ?tü. Ben oraya vardıÄ?ımda Nahrub uzaklaÅ?ıyordu, onu öldürecektim peÅ?inden giderken babanın yanına geldiÄ?imde bacaÄ?ımı tutu. Mikal anlatmasını bırakıp sürahiden kendine bir kadeh Å?arap koydu.

-Devam et dedi Kadim.

Å?arabı bir dikiÅ?te içen Mikal;

-Nerde kalmıÅ?tım ? Ha evet baban bacaÄ?ımı tuttu. Onun hala yaÅ?adıÄ?ını görünce bir umutla yanına eÄ?ildim. Sizi kurtaracam efendim dedim. Tam kucaklayacaktım ki. Dur dedi benim iÅ?im bitti ama tanrılar bana bir yol gösterdi Mikal. Å?ehre dön ve orda bir iÅ? kurup yaÅ?amaya devam et. Heybemde yeterince altın var. Bu savaÅ?ı tanrılar baÅ?lattı ve Karanlık tanrılar kazanacak. Karanlık tanrıların tarafındaymıÅ? gibi davran çünkü Kral Timur onların tarafına geçti. Bir gün benim soyumdan biri seni bulacak ona bu olanları anlat ve intikamımı almasını söyle. Nahrub'un parmaÄ?ımdan aldıÄ?ı hanedanlık yüzüÄ?ünü kendi parmaÄ?ına taksın. Soyumun sonu yanına geldiÄ?inde güçlü ama toy olacak. Bana sadık olduÄ?un gibi onada sadık ol onu sakla ve eÄ?it. Zamanında önce gitmesine izin verme yoksa soyum kuruyacak dedi. Sizi görünce Lord Kagan'ın soyunun sonuncusu olduÄ?unuzu hemen anladım. Babamda Kraliyet uÅ?aÄ?ıydı ve dedenizle beraber büyüdüm. Onun kopyası gibisiniz. Lütfen izin verin size bildiklerimi öÄ?retiym Lord'um.

Kadim bu adamın dediklerinin doÄ?ru olduÄ?unu içinde bir yerde biliyordu. Buna emindi hatta ama bir Å?ey hissettirmeden;

-Annemin ve babamın ismini bildin ama sana neden inanıymki hancı. Hem benim uzun bir yolum var beni yolumdan alıkoymaya yada tuzaÄ?a düÅ?ürmeye çalıÅ?madıÄ?ını nerden bilebilirim.

-Sizde söylediklerimin gerçek olduÄ?unu biliyorsunuz efendim, kanınız gerçeÄ?i hissetmenizi saÄ?layacaktır. Söyleyin bana buraya geldiÄ?inizden beri hiç mi bir Å?ey hissetmediniz ? Evinizde olduÄ?unuzu düÅ?ünmediniz. Hem size kötülük düÅ?ünsem bunları anlatırmıyım, odanızı gösterip askerlere haber verirdim.

Kadim Å?ehre girdiÄ?inde gördüÄ?ü bir anlık hayali düÅ?ündü. Veldoranın güzel halini mutlu halkı. Evet buraya geldiÄ?inde kendini evinde gibi hissetmiÅ?ti. Bu adamı dinleyecekti, hem aÅ?aÄ?ıdaki güzel kızıda daha yakından tanımak istiyordu.

- Tamam ihtiyar anlat bakalım, ne yapmam gerekiyor..

Last edited by byga on Fri Jan 07, 2011 7:28 am; edited 1 time in total
    byga
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 3:50 am Reply with quoteBack to top

- Ailenin intikamını almak için yeterince güçlü deÄ?ilsin, bir süre burada kal ve sana bildiklerimi öÄ?retiym. Soranlara handa çalıÅ?an bir akrabam olarak tanıtacam seni. Burda iÅ?ler öÄ?leden sonra açılır. AkÅ?am içmeye gelenler ve yatacak bir yer arayan yabancılardan baÅ?ka kimse olmaz. Sabahlarıda antreman yaparız. Size baÅ?kalarının yanında bir lord gibi deÄ?il de hizmetkar gibi davranacam beni Å?imdiden affedin lütfen. Ama insanlar sizin kim olduÄ?unuzu bilmemeli.

Kadim bir süre sessiz kaldıktan sonra "Tamam" dedi. Bir süre burda kalmak kendisine iyi gelecekti. Yola devam etmeden biraz daha güçlenmesi gerektiÄ?inin kendisi de farkındaydı.

Hancı odadan çıktıktan sonra kadim etrafına göz gezdirdi. Büyükçe bir odaydı. Pencerenin hemen altındaki yatak, kenarda duran bir masa ve dolap tan baÅ?ka bir Å?ey yoktu.
    Pencereden dıÅ?arı bakınca odanın hanın arka tarafına baktıÄ?ını gördü. Yüksek duvarlarla çevrili bahçeyi ve ahırı içeri girerken fark etmemiÅ?ti. Zaten görmeside mümkün deÄ?ildi. Gece epey ilerlemiÅ? olmalıydı, acıktıÄ?ını hissedebiliyordu ama uyku daha aÄ?ır bastırıyordu ve yiyecek bir Å?ey istemek için aÅ?aÄ?ıya inecek hali yoktu. Tam yataÄ?ına uzanmak üzereyken bahçedeki gölgeyi farketti. Barın arkasındaki kız çiçek topluyordu. Kadim bir süre daha uyumamak için kendini zorlayarak kızı izlemeye baÅ?ladı.

GüneÅ?in ilk ıÅ?ıkları yüzüne vurduÄ?unda Kadim huzursuz bir Å?ekilde uyandı. Ä°lk defa rüya görmüÅ?tü, kızıl saçlı kızla beraberdi rüyasında ve bu kadar erken uyanmıÅ? olmasına kızdı. YataÄ?ı pencerenin altından çekmeliyim diye düÅ?ündü. Gözlerini ovuÅ?turarak etrafına baktıÄ?ında masanın üstünde bir leÄ?en su ve bez gördü. LeÄ?ende elini yıkarken kendine kızmaya devam ediyordu. Nasıl olurda odaya birinin girdiÄ?ini farketmem. Dikkatsiz davranma Kadim dedi kendine.

Kılıcını beline takıp,heybesindeki parayıda kuÅ?aÄ?ına koyduktan sonra çantasından son Å?arabı da çıkarıp, boÅ? çantayı yataÄ?ın altına attı. AÅ?aÄ?ıya indiÄ?inde salonda sadece hancı vardı. Onu görünce hemen ayaÄ?a kalkıp benimle gel diye iÅ?aret etti. Kadim hancıyla beraber barın arkasındaki odaya girince orda kızıl saçlı kızı ve bir kadını daha gördü.

- Ä°Å?te bu Veldora bölgesinin son Lordu Kadim, senden dün onlara bahsetmiÅ?tim dedi Kadim'e gülümseyerek. Kız dünkü gibi gülümseyerek bakıyordu Kadim'e diÄ?er kadınsa aÄ?lıyordu.

-Bunlarda kızım Elysa ve karım Asmy. Aslında böle sulu göz biri deÄ?ildir ama anneni kızı gibi severdi. Seni görünce duygulandı biraz.

Kadim hiç bir tepki vermeden onlara kısaca bir baktıktan sonra odayı incelemeye baÅ?ladı. Sanki hanın dıÅ?ındaki bir dünyaya geçmiÅ?ti. Burası küçük bir evin salonu gibiydi. KöÅ?edeki Å?ömünenin ateÅ?inde piÅ?en peynirleri gördü. Ã?ok güzel kokuyorlardı acıkmıÅ?tı. Tam ortada duran ufak bir yemek masası, yerdeki halılar ve duvarlardaki tablolar Å?irin bir hava vermiÅ?ti odaya. İçerde 3 tane daha kapı vardı. Mervin doaptan çıkardıÄ?ı giysileri uzatarak;

-Bunları giymeniz daha uygun olur Lordum. Ã?stünüzdekiler pek buraya uygun deÄ?il, birde kılıcınızı dolaba koyalım. Bir çıraÄ?ın kılıç taÅ?ıması dikkat çekebilir.

-Kılıcımı alamazsın dedi Kadim sinirle. Elysa elini kadimin kılıcına koyup "Lütfen, bu senin iyiliÄ?in için" dedi. Kadim istemeyerekte olsa karÅ?ı koyamadı ve kılıcını almasına izin verdi.
    -Hadi bir Å?eyler yeyin dedi hancının eÅ?i. Hala aÄ?lıyordu. Kadim'in hayatında yaptıÄ?ı en güzel kahvaltı olmalıydı bu, yada hatırladıÄ?ı en güzeli. Kendini bu ailenin bir parçası gibi hissediyordu ama içinde bir yerde burukluk vardı. Kahvaltıdan sonra Mikalle beraber salonun ortasındaki kapıdan çıktılar. Dün pencereden gördüÄ?ü arka bahçeydi burası. Mikal kenara dayalı iki tane tahta kılıcı alıp birini Kadim'e fırlatarak "Saldır" dedi. Kadim küçümseyen bir bakıÅ? atarak saldırdı. SaÄ? elindeki kılıcı sol tarafından keskin bir kavisle Mikal'in boynuna indiriyordu ki kendini yerde buldu. AyaÄ?ı aÄ?rıyordu. Mikal kendinden beklenmeyen bir çeviklikle Kadim'in kılıcından kaçıp kendisininkini ayaÄ?ında indirmiÅ?ti.

-Ã?ncelikle düÅ?manını küçük görme, görünüÅ?ümde tombul bir hancı olabilirim ama Pla rahiplerinden eÄ?itim almıÅ? bir kılıç ustasıyım. Dedenle beraber çok maceralarımız oldu zamanında. Lordum'un sadece uÅ?aÄ?ı deÄ?il aynı zamanda da koruyucusu idim.

-Sadece dalgınlıÄ?ıma geldi, hem Pla rahipleri de ne ? Bunu daha önce duymamıÅ?tım.

-Pla'lar bir zamanlar Veldora'nın ikinci Å?ehri olan Alamut Å?ehrinde yaÅ?ıyorlardı. 3 yıl önce Å?ehir Timur tarafından yıkıldı. Pla'lara ne olduÄ?u bilinmiyor. Küçükken dedenle oraya eÄ?itim almaya yollanmıÅ?tık. Pla rahipleri tanrılara tapmayan ve tek bir tanrı olduÄ?u inancına sahip olaÄ?anüstü savaÅ?çılardı. Hadi tekrar dene.

Ä°ki saat çalıÅ?tıktan sonra Kadim ter içinde odasına çıkmıÅ?tı. Odasına bir küvet konmuÅ? olduÄ?unu görünce sevindi, hemen üstünü çıkartıp küvete girdi. Tüm vücudunda morluklar vardı ve canı çok yanıyordu.15 dakkadır sudaydıki Mikal girdi içeri;

-Hadi giyin aÅ?aÄ?ı gel, seni çalıÅ?ırken görsünler.

Kadim içinden söve söve giyinirken bir yandan da bu tombul ve yaÅ?lı adamı sevmeye baÅ?lamıÅ?tı. Antremanda ona biraz sert davranmıÅ?tı ama bir baba kadar da sevecendi. Babası Mervin geldi aklına. Gözleri dolmuÅ?tu gene, annesi doÄ?umunda ölmüÅ?tü, babasıysa 16 yaÅ?ında bundan iki hafta kadar önce öldürülmüÅ?tü. Ailesini elinden alan tanrılardan bunun hesabını soracaktı.

AÅ?aÄ?ı indiÄ?inde Elysa eline bir tepsi verip masalara servis yapmasını söyledi.

-GeldiÄ?in iyi oldu Kadim, bu kalabalıkla tek baÅ?ıma baÅ?açıkmak zor oluyordu. Hadi sallanmada elindeki tepsiyi ilerdeki masaya götür.

Kadim Elysa'nın gösterdiÄ?i masaya bıraktı tepsidekileri.

Last edited by byga on Fri Jan 07, 2011 7:33 am; edited 1 time in total
    byga
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 07, 2011 5:44 am Reply with quoteBack to top

Gece yarısına doÄ?ru salonda pek fazla müÅ?teri kalmamıÅ?tı. Elysa Kadim'in yanına gelip "hadi bir Å?eyler ye artık" dediÄ?inde acıktıÄ?ını farketti. Mikal'le Asmy ortalıkta yoktu.

-Baban nerde ? Diye sordu

-Annemle tapınaÄ?a gittiler. Bugün salı, Ana'ya dua edip Å?arap adayacaklar.

-Sen niye o aptal tanrılara dua etmeye gitmedin.

Elysa gülerek

-DediÄ?in gibi aptal olduklarından, onların bizden tek farkı daha güçlü olmaları. Bence onlardan daha üstün bir güç var tek olan ve ben sadece ona dua ederim.

-Yeni bir dinin rahibesi olmaya adaysın galiba.

-Hayır, sadece daha büyük bir Å?eye inanıyorum. Tavuk istermisin ?

Kadim kafasını sallayarak cevap verdi;
    -Neden tanrıların aptal olduÄ?unu düÅ?ünüyorsun?

-Sen de öyle düÅ?ünüyorsun.

-Tamam ama sen neden öyle düÅ?ünüyorsun?

-Ã?ünkü aptallar, biraz akılları olsa savaÅ?mazlardı. Bu konuyu kapatalım artık. Ben bahçeye çıkacam gelmek istermisin ?

-Peki salon ?

-Bu saatten sonra kimse gelmez.

Elysa arka bahçede çiçek toplarken, Kadim onu izliyordu. Kıpkızıl saçları rüzgarda alev gibi dans ederken, hareketleri bir su perisini andırıyordu. Kadim içindeki tuhaf kıpırtının ne olduÄ?unu bilmiyordu ama hep burda kalmak Elysa'nın yanında olmak istiyordu.

Elysa elindeki çiçekleri kenara bırakıp yere uzandıÄ?ında Kadim onu izlemeye öyle kapılmıÅ?tıki etrafta olan hiç bir Å?eyi farketmiyordu. Hayal dünyasına gitmiÅ? Elysa ile kendisine ait olan tahtta yan yana oturduÄ?unu düÅ?lüyordu.

-Kadim, Kadim. Hey kendindemisin ? Gelsene buraya.

Kadim Elysanın kendine seslendiÄ?ini farkedince hemen yanında gidip uzandı.

-Ne düÅ?ünüyordun öyle, dalıp gitmiÅ?tin.

-Hiç,hiç bir Å?ey derken kendine içinden bir küfür savurdu. Hep havasına büründüÄ?ü o sert mizaçlı gezgin deÄ?ilde sanki 16 yaÅ?ındaki bir çocuk gibiyim. Gerçi zaten öle deÄ?ilmiydi. Ama bu kadar aptallaÅ?masınada gerek yoktu.

-Å?u yıldızları görüyormusun, bir yolu olsaydı oraya gitmek isterdim. Annem ölünce oraya gideceÄ?imizi söylüyor. Ben öyle olduÄ?unu sanmıyorum. Ä°nsan ölünce bir daha ölemez deÄ?il mi ? Kadim. EÄ?er ölüler oraya gidiyor olsaydı, ordan dünyaya atlamazlarmıydı? Sevdiklerine, geride bıraktıklarına geri dönmezlermiydi ?

-Belkide orası daha güzeldir.

-Annenin orayı sana tercih ettiÄ?inimi söylüyorsun.

Kadim sinirle ayaÄ?a kalktı, Elysa "Ã?zür dilerim seni kırmak istememiÅ?tim,lütfen gitme" dedi fısıldar gibi.

Kadim bu güzel kıza karÅ?ı koyamıyordu, tekrar yere uzanınca Elysa baÅ?ını Kadim'in göÄ?süne koyup;

-Korkuyorum Kadim, insanlar o kadar acımasız, dünya o kadar karanlıkki korkuyorum dedi aÄ?layarak. "Annem bazen anlatır eskiden buralar çok güzelmiÅ?, insanlar barıÅ? içinde yaÅ?ar, oyunlar oynar festivaller düzenlermiÅ?. Å?imdiyse bizi korumaları gereken askerler bile zulmediyorlar.

-Her Å?ey eskisi gibi olacak sana söz dedi Kadim Elysa'nın gözlerine bakarak. YeÅ?il gözlerinden akan damlalar bile Elysa'yı çirkinleÅ?tirmek bir yana daha da güzelleÅ?tirmiÅ?ti. Birbirlerine yawaÅ? yawaÅ? yaklaÅ?maya baÅ?ladılar. Dudakları buluÅ?tuÄ?unda Kadim senin için bu dünyayı eski haline getirecem diye içinden söz verdi.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum