Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Ã?ncelikli
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ãƒ?ncelikli View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 23, 2004 9:32 am Reply with quoteBack to top

Bir hırsız yaratırkan aklınızda ilk olarak hangi özelliÄ?i en yukarı çekeceÄ?inizi oluÅ?turursunuz. Peki neden baÅ?ka biri deÄ?ilde o? Yoksa bizim bilmediÄ?imiz bir Å?eyimi biliyorsunuz?

Anchorite
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 24, 2004 4:25 pm Reply with quoteBack to top

Söyle zindan zindan dolasacak, bir yerden bir yere uzun yolculuk yapacaksaniz en çok ise yariyani sanirim tuzak falan kurma ama, en eglencelisi iyi bir DM'le beraber oynuyorsanız, bazı komploların içerinde bulunma, pislikleri tanıma Å?ansına sahip olmak hirsizlarin en büyük gücü.
    Bu yüzden baÅ?kalarının duyamayacagi seyleri duyma bence en önemlisi...

Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    fingolfin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Feb 24, 2004 6:24 pm Reply with quoteBack to top

Bence sessiz hareket. sessiz hareket edemeyen bir hırsız yukarıdakilerin çoÄ?unu yapmaya fırsat bulamaz.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 24, 2004 6:42 pm Reply with quoteBack to top

eÄ?er "baÅ?kalarının duyamadıÄ?ını duyma"dan kasıt gather information ise bence o.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 25, 2004 2:10 am Reply with quoteBack to top

Sesiz yürüme bir anda pek çok iÅ?e yaradıÄ?ı için benim tercihim. Sanırım bizim oyunların fazlaca hareketli olması ile ilgili. admın arkasından sesizce yaklaÅ?ıp boÄ?azını kesebilirsin Twisted Evil . Yada sesiz hareket ile kimsenin geçemeyeceÄ?i yerleri geçersin. ancak hiç düÅ?ünmediÄ?im Å?eyleri daha ilk üç mesajda elde ettim. Artık thieflerim daha güçlü.

Bu arada burock arkadaÅ?ım gather information özelliÄ?i sizin olaylarda kullanılıyormu? Bana role playi bozuyor gibi geliyorda.

burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 25, 2004 5:22 pm Reply with quoteBack to top

gather info bence çok önemli oyun için ama bunu uygulayabileck dm bulmak zor. uzun vadeli, önceden az da olsa tasarlanmıÅ? oyunlarda dmler mutlaka bi rumor listesi hazırlamalıdır. Tabi GI sadece rumorlarla ilgili diildir. bazen gerçekten hayati bilgiler saÄ?lar partiye. zaten dm, oyunculara söylemek istediÄ?i Å?eyleri ya böyle söyler, ya da divination büyülerinde. hele bi de hazırladıÄ?ınız rumor listesinden yanlıÅ? olanları denk getirebilirlerse oyun tadından yinmez. Ama fast-play türünden kısa vadeli oyunlar oynanacaksa anlamsızlaÅ?ıyo bu skill tabe

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 4:22 am Reply with quoteBack to top

Sessiz yürüme bence her Å?eyin temelidir karanlık insanı gizleyebilir ama sesi gizleyen ortam çok zor bulunur. DiÄ?er yetenekler ise deÄ?iÅ?ik durumlarda kullanılmayabilir ama sessiz yürüme nerede ise tüm hırsızların kullandıÄ?ı bir yetenek.
    Back to top View user's profileSend private message
    Quel-Shin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 10:46 pm Reply with quoteBack to top

Mesela kalabalık arasında gezinip yankesicilik yapar tarzda bi hırsızsanız sessiz yürüme iÅ?inize yaramayacaktır.Burda yankesicilik gerek.
    Ama geceleri bir yerler soyan tarzda birÅ?eyseniz sessiz yürüme en önemlisi.
    Ve eÄ?er tarazının tuzak kurmaya dayalı birÅ?eyse sizin için önemli olan bu olur.

Yani bence siz nasıl bi hırsız oluÅ?turmak istiyorsunuz ,önemli olan o.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 02, 2004 3:25 am Reply with quoteBack to top

bencede sessiz yürüme...sonucta birine yankesicilik falanda yapıcaksan yanina sessizce yaklasırsın veya gece karanlık seni zaten saklar ama ses duyurmaman en önemlisi bence
    Back to top View user's profileSend private message
    MaNiak
    Gölge Ustası

PostPosted: Wed Mar 03, 2004 10:56 pm Reply with quoteBack to top

milllet size uzun zmanlar hırsızlık yapmıÅ? ama bu yaÅ?amdan bezmiÅ? biri olarak sesleniyorum bir hırsızın bunların sadece biriyle hayatta kalması gerekiyosa bu kesinlikle gölgelerde saklanmadır ama eger iyi bir hırsız ve güçlü biri olmak istiyosanız kendinize bir yol seçip o yolda güçlenmeli yaptıgınız iÅ?e en iyi hangisi uyuyosa ona yönelmektir benim içinse en büyük güç kimsenin bilmediklerini bilmektir tabi önce hayatta kalmak önemli olan
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Mar 04, 2004 2:13 am Reply with quoteBack to top

Evet gölgelde saklanmak güzel bir Å?ey ancak hareket halinde iken kullanılamaz. Oysaki bakası bakmazken sesizce geçmek bence en önemlisi.

Bu arada gölgelerde saklanan hırsızı infravisionlı biri bile göremez diyo yazıyor kural kitabında. Bu gölgelere saklanma özelliÄ?inin biraz büyülü bir özellik olduÄ?unumu gösteriyor.

burock arkadaÅ?ım sizin GI yı nasıl kıullandıÄ?ınız hakkında bir örnek verebilirmisin. Biz bu özelliÄ?in yaptıÄ?ını role play ile yapıyoruz.

burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Mar 04, 2004 5:59 pm Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:
    Evet gölgelde saklanmak güzel bir Å?ey ancak hareket halinde iken kullanılamaz. Oysaki bakası bakmazken sesizce geçmek bence en önemlisi.

Bu arada gölgelerde saklanan hırsızı infravisionlı biri bile göremez diyo yazıyor kural kitabında. Bu gölgelere saklanma özelliÄ?inin biraz büyülü bir özellik olduÄ?unumu gösteriyor.

burock arkadaÅ?ım sizin GI yı nasıl kıullandıÄ?ınız hakkında bir örnek verebilirmisin. Biz bu özelliÄ?in yaptıÄ?ını role play ile yapıyoruz.

bence GI Å?öyle kullanılır :
    dmin kafasında belli bi takım rumorlar(söylenceler?) vardır. bunlar, yerleÅ?im yeriyle, buranın insanlarıyla, çevresiyle, geçmiÅ?iyle, vs... ilgili olabilir. herhangi bi PC, bir NPC ile sohbet ederken bilgi almaya yönelik bi soru sorduÄ?unda GI zarı atılır. elde ettiÄ?i zara göre, o zarın arzettiÄ?i önem derecesinde bi bilgiyi edinir. ama spesifik i konu hakkında bilgi edinmeye çalıÅ?ıyosa, o zaman o bilginin gerektirdiÄ?i zarı da atmalıdır.

Bu rastgele rumor listesinin içinde bi kaç tane de false rumor varsa ve oyuncular bunlardan birini yakalıycak kadar bahtsızsa o zaman oyun tadından yinmiyo Razz

Ayrıca, benim burda yazdıklarımın hepsi aslında fasa fiso! Ã?ünkü ben bu tür zarları kapalı attırırım ve oyuncuya istediÄ?im Å?eyi söylerim. Ã?nemli olan, oyuncuya, "ulan, GI'ya da bu kadar rank verdik, bi kere bile iÅ?e yaramadı. bilmemne dm seni!" diye vıdı vıdı etme Å?ansını vermemektir, vs... ehem! Ne diyorum ben ya? Olm erethan, okumasana ya! Wink

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 06, 2004 7:11 pm Reply with quoteBack to top

Abicim zaten bu tür zarlar gizli atılmassa oyun katlolur.Oyuncu görecek düÅ?ük bi sayı attıÄ?ı ,o zaman ona göre davranacak.Olmaz öyle Å?ey kardeÅ?im...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Mar 10, 2004 3:18 am Reply with quoteBack to top

Bu GI kullanımı bana hala biraz soÄ?uk geliyor. Ortada diplomasy, bluf, intimidate gibi role playe daha uygun ve bilgi almayı daha çok role play ile yapılmasını saÄ?layan Å?eyler varken GI sanki biraz hazıra konulmuÅ?luk gibi geliyor bana. Hiç birine uymaz ise bir wis. veya cha. kontrolü yapılır.

burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Mar 10, 2004 5:34 pm Reply with quoteBack to top

GI hoÅ?una gitmiyosa kullanmazsın darkgnome. sonuçta her Å?ey dmin elinde. ayrıca bence diplomacy, bu bilgi edinme olayına pek yakın bi kavram diil. Intimidate tamam ama zavallı köylüleri, çifçileri tehdit edip bilgi toplamaya çalıÅ?an bi adventurer her yerde hoÅ? karÅ?ılanmayabilir (ben karÅ?ılamazdım desem daha iyi olucak sanırım). tabi GI/Inti kullanımını alignment de belirleyebilir.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum