Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: CecileAno
    Bugün: 36
    Dün: 35
    Toplam: 90400

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1785
    Üye: 1
    Toplam: 1786

    Şu An Bağlı:
    01 : arosyf

    FrpWorld.Com :: View topic - Fantastik Edebiyata dair batıl inançlar
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Fantastik Edebiyata dair batıl inançlar View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    ahmetogel
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 12, 2006
    Posts: 3

    PostPosted: Mon Nov 13, 2006 8:12 pm Reply with quoteBack to top

    Selamlar arkadaşlar. Bizim bu hafta okulda bir münazaramız var ve konumuz ise Fantastik Edebiyat lakin öyle bir durum var ki duyunca ne hale geleceksiniz bilemiyorum Surprised .. şimdi Fantastik Edebiyat ile ilgili bilgiler toplamaya başladım ki o da ne. Münazarayı ayarlayan sözde Edebiyat örğetmenimiz geldi ve konu ile ilgili örnek olarak Face Off filmini verdi. İşte orada yüz nakli yapılmış ve seneler sonra bu gerçekleşmiş diye. Onlarda bize pokemonu örnek verip bir çocuğun camdan atlamasını ve Fantastik Edebiyat öldürür olarak belirtebileceklerini söyledi. Ben tabii orada dumurdan dumura giriyorum. Hocam dedim Fantastik Edebiyat bu bahsettiğiniz şeyler değildir ice age pokemon vs.. bunlar animasyondur, çizgi filmdir. Bunun karşısında Fantastik Edebiyat olarak Yüzuklerin Efendisi, Narnia Günlükleri, Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar, Zaman Çarkı, Harry Potter, Eragonu örnek verebilirim dedim. Tabii ne desem boş. Yok işte efendim Fantastik Edebiyat genel bir konuymuş, bilimkurgu filmlerinde yapılanlar (terminatordeki biyonik elin günümüzde gerçekleşmesi, face offtaki yüz naklinin günümüzde olması, klonlamanın gelişmesi, robot teknolojisinin gelişmesi) Fantastik Edebiyatmış. Yahu arkadaşlar ben size soruyorum bunun sonucunda nasıl kendi tezimizi savunabiliriz, bu nasıl bir konu anlatımıdır, nasıl bir münazara ortaya çıkacak. NEDİR BU NE ?! Kendimi vuracağım. Münazara takımındakiler ise hocanın dediklerine inanıyorlar ve film afişleri araştırmışlar vs vs... Bu konu hakkında yorumlarınızı aldıktan sonra sizden şunu isteyeceğim. Bu saçma sapan konuda 8 dakikalık bir konuşmam var ilk yarısında Fantastik Edebiyatı anlatmam isteniyor bununla ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. 4 dakikalık bu konuşmada sizce neler demeliyim. İkinci yarıda ise sözde Fantastik Edebiyata giren şeyleri anlatacağım ki onları hazırlıyorum şu an.
    Back to top View user's profileSend private message
    kurremkarmerruk
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 05, 2004
    Posts: 4
    Location: İstanbul/Avcılar

    PostPosted: Mon Nov 13, 2006 9:18 pm Reply with quoteBack to top

    Başlangıç olarak fantezi edebiyatının "kaçış edebiyatı" olarak adlandırıldığından bahsedebilirsin. Bunun yanında hocanın verdiği örnekteki filmler bilimkurgu olarak tanımlanabilirler ki genelde bilim kurgu yazarları fantezi romanlarını sevmezler çünkü insanı körelttiğine ve kötüye yönlendirdiğine inanırlar.

    pokemon'un öldürmesi konusuna bir şey diyemeyeceğim, sonuçta çocuklar üzerinde benzeri çizgi filmlerin kötü etkileri olduğu bir gerçek ama bundan dolayı hayal kurmayı suçlamak yanlış. Bir zamanlar bir intihar vakasından sonra yine fantezi edebiyatı suçlanmıştı. Bir bakıma da haklılar; çünkü şiddet hayal edilen şeylerin büyük bir parçası. masa üstü oyunlarda da çoğu zaman savaşır frp oyuncuları. Ama biraz önce de dediğim gibi bu hayal kurmayı suçlamak için yeterli bir sebep değil.

    Fantezi romanlarının çoğu bilinmeyen bir dünyada geçer ve zaman açısından da "genel" olarak geçmiştedir. Kaçış edebiyatı olarak adlandırılmasının sebeplerinden birisi de ortaya çıkış noktasının yazarların teknolojiden şikayetçi olması ve teknolojinin hayatımızı bu kadar ele geçirmemiş olduğu zamanlara duydukları özlemdir diye düşünüyorum.

    Bilim kurgu ile tek benzer yanı ikisinin bahsettiklerinin de şu an için var olmamasıdır. Yalnız iyi bir bilimkurgu romanı bilimin henüz kanıtlayamadığı teknolojinin gerçekleştiremediği fikirler barındırır. fantezi romanlarında ise var olmayan ve var olamayacak olaylar anlatılır, okuduktan sonra tarihte bir zamanlar var olmuş olmasını umarsınız.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.58 Saniye