Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: KirbyJoine
    Bugün: 8
    Dün: 23
    Toplam: 90337

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1523
    Üye: 0
    Toplam: 1523

    FrpWorld.Com :: View topic - Son yillarda Amerika hakkinda dusunceleriniz
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Son yillarda Amerika hakkinda dusunceleriniz View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı





    Joined: May 26, 2003
    Posts: 5819
    Location: Cehennem

    PostPosted: Sat May 05, 2007 11:20 pm Reply with quoteBack to top

    Empire State'e carpan alcaktan ucan yavas ucak bir B-25 Mitchell bomber idi.
    Image
    maksimum 6 kisilik, 16 metre boyunda, 10 ton agirliginda
    normal ucus hizi 370 km/sa

    Ikiz kulelere carpan ucak ise bir Boeing 767-200
    Image
    maksimum 255 kisilik, 48,5 metre boyunda, 120 ton agirliginda
    normal ucus hizi 851 km/sa

    Bu kadar farkli ucaklarin verdigi hasarlari kiyaslayamayiz ama en basitinden Kinetic enerji hesabi mv^2'den Boeingin enerjisi en az 60 kat daha fazla ve buyuklugu nedeniylede tartismasiz B-25e gore cok daha fazla hasar vermistir.

    Buna ilaveten Boeing yeni havalanmis bir ucakti ve yakit deposu neredeyse full'du (62 TON YAKIT) B-25 gorev sonrasi alcaktan ucarken empire state'e carptigi icin cok yakiti yoktu.

    Bunlara ilaveten Empire State daha ince ve icinde daha az celik kullanilan bir bina. Binanin buyuklugu arttikca daha fazla celik gerektiriyor ve bina ne kadar buyukse dengesinin bozulmasi da o kadar yuksek ihtimal oluyor (bakiniz deprem senaryolarinda hep alcak evlerin daha guvenli oldugu soylenir, ayrica cok buyuk binalar yapmak INANILMAZ zor bir mimari problemdir yoksa herkes 110 degil 200 kat bina cikardi) Celik isindiginda esneme yetenegi kazanan bir madde oldugundan ve Boeing'den dokulen tonlarca yakit binayi "superheat" ettiginden kullanilan celik yumusamis ve sonunda binanin yikilmasina yol acmistir. Bu Empire State'de olmamistir nedenleri carpan ucak Boeing gibi 10 kati yikmamis ve az yakiti da celik konstruksiyona zarar vermemistir.

    Bina temelden cokmeye baslamadi ucagin carptigi yerden cokmeye basladi ve eger 15-20 kat cokmeye baslarsa agirlik surekli artarak daha alt katlari da yikmaya baslar zincirleme bir sekilde.

    Bence biz basit sorulara cok karmasik cevaplar ariyoruz (butun dunya boyle yapiyor). Oysa binanin cokmesinin nedeni cok basit bir sekilde carpan ucagin yarattigi zarar. Bu kadar basit.

    Ah ama diyebiliriz ki Amerikanin bu saldirinin olabileceginden haberi olabilir miydi? Goz yummus olma ihtimalle var mi?
    Buyrun size bir video daha:
    Alex Jones Predicts 9/11
    http://www.youtube.com/watch?v=yTFCHw3Jhb8

    _________________
    That which doesn't kill you, makes you stronger
    Only God should have this power
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 12, 2004
    Posts: 6496

    PostPosted: Sun May 06, 2007 7:09 am Reply with quoteBack to top

    İçeriye bomba koyma ihtimali bana da çok düşük geliyor. Bu çok ciddi bir organizasyon gerektirir ki bunu yapan ABD nin gizli servisi ordusu polisi veya benzer bir kuruluşu ise şu anda bile bir gün bulunabilecek tonlarca kanıt arkasında bırakmıştır. Oysa gizli servisin EL Kaide nin şu gün saldırı düzenleyeceğine ilişkin az sayıda istihbarat bilgisi çok daha etkin yok edilebilir.

    Çeliğin binanın yıkılması için erimesi gerekmediğinden bahsetmiştik. Aslında demirciler de çeliğe şekil vermek için onu eritmek zorunda değildir. Daha yumuşak bir çelik çok daha kolay bükülebilir kırılabilir.

    Binaya uçağın çarpışından sonraki patlamaların da birçok nedeni olabilir. Uçakta patlayıcı başka nesneler olabilir. Bunlar sıcaklık yükseldikçe veya onların bulunduğu yere ulaştıkça sırayla patlamış olabilirler. Mesela klima sistemi veya kargodaki bir takım maddeler. Bunun dışında binada da patlayıcı maddelerin olması mümkün. Fazla türk mantığı ile mi düşünüyorum bilmiyorum ama öyle bir iş merkezinden yiyecek satan yerler farklı katlara dağılmış olmalı diye düşünüyorum. Ki bunların dükkanlarında patlayıcı maddeler mutlaka vardır.

    Tüm bunların dışında elbette binanın içindeki insanlar o şoktaki ruh hali ilie zihinlerinin içinde patlama sesleri yaratmış olabilirler. Depremden sonra en ufak bir sarsılma bana deprem gibi geliyordu. Günler sonra bile. Onlar için de farklı nedenlerle çıkan her gürültü patlama gibi geliyor olabilir.

    Bir de binanın altında kurtarma çalışması yapmış herkesin oradaki patlamayı epey ayırt edici şekilde duymuş olması gerekir.

    Hadi bir komplo teorisi ben üreteyim. Eğer binayı yıkmaya bir uçağın yakıtı dolu ve büyük de olsa yetmeyeceğini düşünseydim. Patlayıcıları binaya döşemek yerine uçağa döşerdim. Belki patlayıcılar uçağın içinde olabilir. Ve onlar sıra ile patlatılmış olabilir.

    Ancak bunların hepsinin o kada da önemli olmadığına da katılıyorum. Bunlar ilginç mühendislik tartışmaları hatta belki ileriki yaşlamımda mesleğimle ilgili alanlarda işime yarar. Ancak bunların olması ya da olmaması zaten ABD üzerindeki şüpheyi gidermiyor ki.

    Türkiye gibi hareket yetneği daha sınırlı bir ülke bile Abdullah Çcalan ı yakalamışken, onlar Usaman bin Ladin i bile yakalamayı başaramadılar. Hatta benim en hoşuma giden komplo teorisi Usame nin şu sıralar traş olmuş halde Teksas ta bir villada yaşadığı ile ilgili. Hakakten adam nerede acaba? Afganistan? Pakistan? İran? Türkiye ? ? ? ? ? ? ? ? ? Ki şiilerden nefret eden bir gruba dahildi? En ilginç tahminlerden birisi Suudi Arabistan olabilir mi? ? ? Sanırım farklı mühendislik yöntemleri ile tartışılabilecek ilk sorudan çok bu soru ABD yönetimini daha fazla sıkıştırabilecek bir soru.

    _________________
    HARBE GÄ°DEN
    Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
    Orhan Veliden
    Back to top View user's profileSend private message
    darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Sep 06, 2006
    Posts: 551
    Location: heryerde olabilirim kafama ba&eth;l&yacute;

    PostPosted: Wed May 16, 2007 7:29 pm Reply with quoteBack to top

    Quote:

    Empire state binasına çarpan uçak sadece belli bir kısmına zarar vermişti. Onca bina vardı bunlar gibi büyük yandılar harab oldular ama çökmediler. şanssızlığa bak ki, ticaret merkezinda bu çarpışma sırasında yangını söndürecek düzenekte çalışmadı.

    Bu eylemden bir süre önce binanın baştan aşağı bir bakmımı yapılmıştı neydi tam hatırlamıyorum. Yani bu bakım olayı sırasında bombaların koyulması ve ona göre patlatılması gayet doğal.

    Alevler nereye kadar varmış acaba. Temele kadamı. Hani binanın yıkılması temelden başlıyorsa o zaman temele kadar inmesi ve yapı değiştirmesi gerekir. Bana boşta çok fazla olay var gibi geliyor. En önemlisi de ticaret merkezine saldırı olmadan önce kasalardaki bütün altınların silinip süpürülmesi.

    Birde uçaklar olayı var. şaka gibi bir olay. Uçakların kara kutuları kayıp oluyor. o kara kutularki ne badireler atlatsın diye yapılmış. Ancak uçaklardan nasıl oluyorsa teröristlerin kağıttan yapılma, yakacak bile olmayacak kadar çabuk yanan selüloz tabanlı pasaportları kurtuluyor.


    o olay ilk olduğunda anlaşılmıştı zaten öyle olduğu, düşün koskoca binanın en tepesine son hızla uçak çarpıyor, sonra bina yıkılıyor ve teröristlerin kimlikleri hala var fakat cesetler bile kül halinde, kara kutu bile yok deniliyor (ki kara kutular yanmaya, donmaya ve bu dür şeylere tamamen dayanıklıdır) ama ne hikmetse sadece teröristlerin saldırılarını ve amaçlarını belirten kağıtlar ve kimlikleri kurtuluyor. amerika işte pembe dizi gibi Very Happy

    _________________
    <div>artık lightflarer'ım</div><br>
    Back to top View user's profileSend private message
    zalhonan
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 04, 2005
    Posts: 97
    Location: bursa

    PostPosted: Mon Aug 13, 2007 12:03 am Reply with quoteBack to top

    Chavez sen çok yaşa..
    Perinçek sen çok yaşa..desem A.B.D hakkıdaki görüşlerimi içtenlikle beyan etmiş olurum sanırım..

    _________________
    güç içinde yükselen;
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Sensei
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jun 09, 2004
    Posts: 399
    Location: Sakarya

    PostPosted: Fri Sep 28, 2007 6:41 am Reply with quoteBack to top

    daha iyi kandırmaya çalıştıkça daha da çok yüzlerine bulaştırıyorlar, bunu gidermek içinde daha saldırgan oluyorlar...

    _________________
    Gitarım AÅ?kım... My Guitar My Soul...
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 2.22 Saniye