Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: WilliamLin
    Bugün: 20
    Dün: 23
    Toplam: 90349

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1504
    Üye: 1
    Toplam: 1505

    Şu An Bağlı:
    01 : markedgesture29

    FrpWorld.Com :: View topic - Daeya'dan Haber Var!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Daeya'dan Haber Var! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Tue Mar 20, 2007 9:57 am Reply with quoteBack to top

    Indiana Jones 4 Yolda

    Indiana Jones and the Last Crusade”de Kutsal Kasenin izini sürdükten 19 yıl sonra Harrison Ford, maceraperest arkeolog Indiana Jones rolünde sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Indiana Jones serisinin dördüncü filmiyle ilgili geliştirme aşaması yıllarca sürdü. İlk kez 2000 yılında gündeme gelen filmin prodüksiyon aşaması, dolayısıyla da gösterim tarihi sürekli ertelenerek 2007 yılına kadar gelindi. Sonunda ortak bir basın toplantısı yapan Steven Spielberg, George Lucas ve Harrison Ford, dördüncü Indiana Jones’un çekimlerine haziran 2007’de başlanacağını müjdeleyerek gösterim tarihini de 2008 yılının Mayıs ayı olarak açıkladı.

    Yapılan açıklamada dördüncü filmin konusuyla ilgili herhangi bir detay verilmedi ama bol aksiyon yüklü olacağı; çekimlerin ise dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

    Indiana Jones 4’ün senaryosunu, daha önce Spielberg ile “War of the Worlds” ve “Jurassic Park”ta beraber çalışmış olan David Koepp yazdı. Hazırlanan senaryonun Lucas ve Spielberg’in onayından geçtiği açıklandı. Hatırlanacağı gibi daha önce Frank Darabont tarafından yazılan taslak senaryo, George Lucas’ın beğenmemesi üzerine rafa kaldırılmıştı.

    Image

    Serinin yeni filmini uzun yıllardır heyecanla bekleyen Indiana Jones hayranları, filmin başrol oyuncusu Harrison Ford’un 64 yaşına gelmiş olması nedeniyle rolün gerektirdiği fiziksel performansı yerine getirip getiremeyeceğini sorguluyorlardı. Basın toplantısında bu konuya değinen Harrison Ford, “Eski dostlarımla birlikte bu seriye dönmekten çok mutluyum. Pantolonum uyar mı bilemem ama şapkamın kafama tam oturacağını biliyorum” şeklinde ilginç bir cevap verdi. Steven Spielberg ise, 4. Indiana Jones ile ilgili heyecanını şu sözlerle dile getirdi: “George (Lucas), Harrison (Ford) ve ben, hepimiz çok heyecanlıyız. Elimizdeki senaryoya bakınca beklemeye değdiğini düşünüyoruz. Indiana Jones serisiyle ilgili tüm beklentileri fazlasıyla karşılayacak bir film olmasını ümit ediyoruz.”

    Son olarak MOSSAD’ın ve İsrail’in sırlarını dünyaya duyuran “Münih”i çevirdiği için İsrail’i ve Yahudileri kızdıran Steven Spielberg’in yeni projesinin başrolünde Liam Neeson’un oynayacağı Abraham Lincoln üzerine biyografik bir çalışma olması bekleniyordu. Ancak Spielberg ani bir dönüş yaparak yeni projesinin “Indiana Jones” olmasına karar verdi. “Indiana Jones” projesi, aynı zamanda son yıllarda genellikle “Schindler’s List”, “Saving Private Ryan” ve “Münih” gibi içerikli filmlerle ilgilenen ve kariyerini o yönde yapılandıran Steven Spielberg’in katıksız eğlence amaçlı filmlere geri dönüşünü de simgeliyor.

    Filmin yapımını George Lucas’ın sahibi olduğu Lucasfilm Ltd gerçekleştirecek. Dünya dağıtımını ise bünyesinde Spielberg’in DreamWorks’ünü de barındıran Paramount Pictures yapacak. Basın toplantısına katılan şirket temsilcileri, “Indiana Jones 4”ün finansmanının nasıl sağlanacağı konusunda bilgi vermediler ama daha önce konuşan Paramount yetkilileri, Paramount ile Lucas Film arasında finansman ortaklığı yapılacağını söylemişlerdi.

    Image

    Filmin yapımcılığını Frank Marshall üstlenirken George Lucas ile Kathy Kennedy ise prodüksiyon amiri olarak katılacaklar. Spielberg ile uzun yıllardır ortaklık yapan Frank Marshall, Indiana Jones serisinin ilk üç filminde yapımcılığını üstlenmişti. Kathy Kennedy ise serinin ikinci ve üçüncü bölümlerine ortak yapımcı sıfatıyla katılmıştı.

    Yapımcı George Lucas, basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Steven, Frank, Kathy, kısacası tüm Indy ekibiyle beraber hepimiz aile gibiyiz. Indiana Jones filmlerini yapmak her zaman çok keyiflidir. Ekipleri yeniden bir araya toplayıp yeni yolculuğa başlamak için sabırsızlanıyorum” dedi.

    Indiana Jones 4’ün kadrosunda Harrison Ford dışında oyuncu belirleme aşamasına henüz başlanmadı ama üçüncü bölümde Indiana Jones’un babası Profesör Henry Jones’u oynayan Sean Connery’nin yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor. George Lucas bu konuyla ilgili olarak “Access Hollywood”a yaptığı açıklamada, “Kendisi istese de istemese de oyuncu listesine adını yazıyoruz” demişti.

    Indiana Jones 4 ile ilgili bilinmeyenlerden birisi de hangi teknikle çekileceği… Lucas’ın son dönemde yaptığı “Star Wars” filmleri gibi digital mi çekileceği, yoksa Spielberg’in tercihi olan klasik sinema filmi üzerine mi çekileceği henüz netlik kazanmadı.

    Indiana Jones serisinin ilk filmi olan “Raiders of the Lost Ark”, 1981 yılında gösterime girmişti. O filmin kazandığı büyük başarının ardından 1984’te “Indiana Jones and the Temple of Doom”, 1989 yılında da “Indiana Jones and the Last Crusade” izleyiciyle buluştu. Dünya çapında 1 milyar 182 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşan üç film, toplam 14 dalda Oscar’a aday gösterilirken 7 dalda Oscar ödülünün sahibi oldu.

    Indiana Jones 4’ün 2008 yılı mayıs ayında gösterime gireceği de açıklandı. Hatırlanacağı gibi, Indiana Jones serisinin son iki bölümü de Mayıs aylarında gösterime girmişti. 2008 Mayıs ayı gösterim programında Paramount’un “Iron Man”, Buena Vista’nın “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian” ve Warner Bros.’un “Speed Racer” gibi iddialı yapımları var. 2008 mayısında gösterime girmesi halinde bu filmlerle boy ölçüşmesi gerekecek.

    StarwarsTurk

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Mon Apr 23, 2007 4:26 pm Reply with quoteBack to top

    İzmir Kitap Fuarı Siz Okuyucularını Bekliyor!

    Bugün müsait olabildim ve erkek arkadaşımı arayıp hadi kitap fuarına gidelim dedim. Gerçi haftasonundan beri başının etini yiyordum ama ne yazık ki onun işi yüzünden uygun vakit bulamıyorduk. Bugün tatil olduğu için kalktık gittik kitap fuarına.

    21-29 Nisan arasında İzmir'deyseniz mutlaka uğrayın derim kitap fuarına. Basmane kapısından girerseniz hemen önüne çıkarsınız. İçeri girdiğinizde kendinizden geçiceksiniz. Aradığınız tüm kitaplar var. Ben Elric Destanı'nın ikinci kitabını arıyordum, artık basılmıyor demişlerdi ve kitap fuarında buldum. Hazır gelmişken bir kaç kitap daha alayım dedim ve 5 kitap kendime 2 kitap da erkek arkadaşıma aldık.

    Kitaplar fuar nedeniyle uygun fiyata satılıyor. Gerçekten çok cazip fiyata kitaplar var, %20-30-40 gibi indirimler söz konusu. Eğer merak ediyorsanız evet kredi kartı da geçiyor Smile Tüm yayınevleri fuarda mevcut. Altıkırkbeş'den Arkabahçe'ye kadar...Penguen'in standını gördüğümüzde heyecanlandık acaba Yiğit Çzgür de gelmiş midir diye, hayal kırıklığına uğradık. Çizgiromanlarda da tüm serileri blabilirsiniz. X-men gibi çizgiromanların tanesini 1 YTL'ye bile bulabilirsiniz. Gördüm ordan biliyorum Very Happy

    Bazı yazarların imza günleri ve söyleşiler de var.

    Dediğim gibi kaçırmayın ve eksik olan serilerinizi tamamlayın...

    şimdiden iyi okumalar.

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Tue May 08, 2007 7:14 pm Reply with quoteBack to top

    Shrek The Third

    Gösterim Tarihi: 15 Haziran 2007
    Seslendirenler: Eddie Murphy, Justin Timberlake, Antonio Banderas, Mike Myers, Cameron Diaz

    İlk ve ikinci filmleriyle büyük küçük herkesin beğenisini kazanan Shrek haziranda üçüncü filmi ile gösterime giriyor.

    Shrek The Third'den size biraz bahsedeyim..

    Shrek The Third'de olan oluyor, Fiona'nın babası hastalanıp, tahtı boş bırakıyor. Tahtın muhtemel varisi olan Shrek soyluların arasına karışmaktan öylesine korkuyor ki, hemen uygun bir aday arayışına giriyor. Çbür yandan tahtın boş kaldığını duyan Yakışıklı Prens, masallardan topladığı kötü adamlarla saldırı planları yapıyor. Yani kısacası iyiler ile kötüler tahtı ele geçirmek için zorlu bir mücadeleye giriyor.

    İlk iki filmdeki kadro aynen korunurken yeni karakterlerden en ilginci Prens Artie, yani geleceğin Kral Arthur'u. Shrek ve arkadaşları, Prens Artie'yi, Kral Arthur'a dönüştürmenin yollarını arıyor. Filmin süprizleri bu kadarla da bitmiyor, fragmanın sonunda, "Rosemary'nin Bebeği" havasında yüzünü göremediğimiz bir bebeğin, Shrek'in üzerine kustuğunu görüyoruz. Ve kusmuğun rengi Shrek yeşili Smile

    Daha üçüncü film vizyona girmeden dördüncü film ile ilgili söylentiler;

    - Dördüncü filmin 2010 yılında gösterime gireceği açıklandı.
    - Filmin yönetimi belli değilse de, senaryo yazarı Tim Sullivan olacak gibi görünüyor.
    - Kadro, yeni karakterler de dahil olmak üzere, aynen korunacak.

    Total Film

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Fri Jun 08, 2007 7:32 pm Reply with quoteBack to top

    EVANESCENCE 24 HAZİRANDA İSTANBUL'DA!

    Amerikan alternatif rock dünyasının Grammy ödüllü topluluğu Evanescence İstanbul'da yazın unutulmayacak performanslarından birine imza atmaya hazırlanıyor. Milyonlarca albüm satışı ve arkalarından gelen yüzlerce topluluğa ilham kaynağı olan tarzıyla 2000'li yıllara damgasını vuran topluluk son albümleri "The Open Door" sonrasında çıktıkları dünya turnesi kapsamında ilk kez Türkiye'de konser verecek.

    Bu konsere gidecek olan arkadaşlar aldıkları biletlerle kardelenler projesine katkıda bulunacaklar. Bu sebeple konser her türlü hava şartlarında gerçekleşecek.

    Çn grup olarak Gripin sahne alacak.

    Etkinlik yeri ve bilet fiyatları;

    Bilet Fiyatı: 90 YTL
    Sahne Çnü: 175 YTL
    Tarih: 24 Haziran 2007 Pazar
    Mekan: Turkcell Kuruçeşme Arena
    Kapı Açılış: 18:00
    Konser Saati: 21:00

    Biletix

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Daeya
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Apr 13, 2004
    Posts: 2183
    Location: KarÅ?ıyaka

    PostPosted: Mon Jun 11, 2007 7:34 pm Reply with quoteBack to top

    MASSTIVAL 2007

    2007 yazında ilki gerçekleşecek olan ve şimdiden Türk müzik seyircisi tarafından büyük bir merakla beklenen Masstival 2007'de sahne alacak olan gruplar belli oldu. İstanbul Parkorman'da gerçekleşecek olan festival 14- 15 Temmuz olmak üzere iki gün sürecek. Günlük 20.000 kapasitesi olan Parkorman'da ayrıca 4.000 kapasitelik bir çadır alanı kurulacak Parkorman'ın 27 dönümü Masstival ziyaretçileri için özel olarak ayrılacak.

    Yeni albümü The Bast Damn Thing’i geçtiğimiz aylarda piyasa süren Kanadalı yıldız Avril Lavigne, 9. Stüdyo albümü American Doll Posse ile bu yıl ülkemizi grubuyla ziyaret edecek olan Tori Amos, R&B ve soul müziğinin dünyadaki en önemli isimlerinden olan Ms. Lauryn Hill , Yeni albümü 22 Haziran’da piyasaya’da yerini alacak ve ülkemizi ilk kez ziyaret edecek olan İrlandalı yıldız Sinead O Connor. Masstival’de sahne alacak olan diğer isimler ise : Cake, Sebastian Bach, The Answer, Pain of Salvation, Riverside, Sıfır Km ( Levent Yüksel, Volkan Çktem, Ant şimşek), Çilekeş, Turgut Berkes, Ççnoktabir, Paatos, Disenchant, Maailma, The Climb, Çzge Fışkın, Pinhani, Portecho şeklinde kesinleşmiştir.

    Bilet Fiyatları;

    Kombine+Kamp: 140 YTL
    Kombine: 140 YTL
    Günlük: 90 YTL
    Sahne Çnü: 60 YTL

    Masstival Resmi Web Sitesi: http://www.masstival.com

    Masstival Biletleri için : http://www.biletix.com/webbiletix/festIndex.do?festId=1

    Echoes..

    _________________
    Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.70 Saniye