Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: SharonMass
    Bugün: 21
    Dün: 23
    Toplam: 90350

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1792
    Üye: 0
    Toplam: 1792

    FrpWorld.Com :: View topic - Dungeons and Dragons 3.5 (Rol Yapma Oyunu Kitapları)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Dungeons and Dragons 3.5 (Rol Yapma Oyunu Kitapları) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Sun Aug 27, 2006 8:35 am Reply with quoteBack to top

    PLAYER'S HAND BOOK

    Image


    Oyuncuların karekterlerini hazırlamaları aşamasında yardımcı olan kitaptır. Oyuncular özelliklede DM bu kitaptan elinin altında bulundurmalıdır. Bu kitapta temel ırklardan (Human, elf, half elf, dwarf, gnome, halfling, half orc) bahsedilmekte ve bunların ırksal özellikleri verilmekte, karekterin class (sınıf) seçiminde temelde hangi seçeneklerden yararlanabileceği hangi class 'ı oynatabileceği verilmekte, bu classların bütün özellikleri yer almaktadır (Barbarian, bard, cleric, druid, fighter, monk, paladin, ranger, rogue,sorcerer ve wizard), classlar için verilmiş temel Feat ve skill lerde bu kitapta yer almaktadır. Ayrıca DM ve oyuncuların mutlaka bilmesi gereken savaşların nasıl işlediği, silah zırh ve taşınabilir malzemeler ile ilgili bilgilerde yer almaktadır.


    DUNGEON MASTERS GUİDE

    Image


    Dm lerin ellerinin altında bulundurmasının yararlı olacağı bir kitap. Dm 'in ne olduğundan tutunda birazda olsa nasıl davranması gerektiğine kadar bir takım bilgiler bu kitapta yer almakta, kısa kısa örnek oyunlar yer almakta NPC 'nin ne olduğundan ve nasıl kullanılabileceğinden bahsedilmekte, yine savaşlarla ilgili bir takım bilgiler verilmekte (dm açısından, combat ta NPC vs...), dm lerin oyuncuların karşısına çıkarabileceği tuzak gibi engellerden bahsedilmekte. Bunların dışında oyuncuların kullanabileceği magical items (büyülü eşyalar) bahsedilmektedir, bunların ne işe yaradığı fiyatları gibi bilgiler verilmekte. Ayrıca oyuncuların seçebileceği 16 çeşit prestige class yer almaktadır (Arcane archer, arcane trickster, archmage, assasin, blackguard, dragon disciple, duelist, dwarven defender, eldritch knight, hierophand, horizon walker, loremaster, mystic theurge, red wizard, shadowdancer, thaumaturgist).


    MONSTER MANUAL

    Image


    Bu kitap temelde dm lerin genelde oyuncuları karşısına savaşlarda çıkarabilecekleri yaratıkların yer aldığı bir kitaptır. Bu yaratıklar aynı zamanda oyuncular ile etkileşim içerisinde olan NPC ler olarakta kullanılabilir bunları illa oyuncunun karşısına çıkarılabilen yaratıklar olarak düşünmemek gerekir ki, zaten bu kitapta elf, half elf, dwarf, halfling ve gnom 'a da yer verilmiştir. Bu kitapta yer alan bazı yaratıklar oyuncular tarafından seçilip oynatılabilmektedir, bazılarının oynatılabilir özellikleri verilmiştir. Bu kitap içerisinde yaklaşık 418 çeşit yaratık yer almaktadır.


    MONSTER MANUAL II - III

    Image


    Image


    Bu kitaplar "alın size oyunlarınızda kullanabileceğiniz daha fazla canavar" mantığı ile çıkarılmış kitaplar temelde. Bu kitaplarda istemediğiniz kadar değişik ve ilginç ırklar bulabilirsiniz. Yine birinci Monster Manual de olduğu gibi yine seçilip oynatılabilir birbirinden değişik türler bu kitapta da mevcut. 1. Kitaptaki kadar olmasada güçlü yaratıklar mevcut Sirine, Thri-kreen, Yak folk, gem dragon, amethyst dragon, crstal dragon, emerald dragon, sapphıre dragon, topaz dragon, loxo, marrash, phonix, ragewind, yugoloth arcanaloth 2. kitapta dikkkat çeken yaratıklar arasında. 2. kitapta dikkat çeken bir başka durum ise Construct (inşa edilmiş) lara fazlaca yer verilmiş olması. Monster Manual II de 136 farklı yaratık mevcut. 3. kitap incelendiğinde ise dikkat çeken durumlardan bir tanesi yaratıkların Eberron ve Faerun diyarlarında da yaşadıkları yerlerin açıklanarak verilmiş olması, bu üçüncü kitapla bereber verilen en güzel yeniliklerden biri bence. Dikkat çeken bir başka şey ise Troll, yugoloth, golem, rakshasa, lizardfolk gibi türlerin farklı çeşitlerinin de kitapta yer alıyor olması. Monster Manual III de 169 çeşit yaratık mevcut.

    Monster Manual IV, Dungeon Masters Guide II ve Player's Hand Book II tanıtımlarına yakın bir tarihte burada yervereceğim.








    şimdi gelelim bu kitapları nerelerden temin edebileceğinize. Bu üç kitap (player's hand book, dungeon masters guide, monster manual I) genellikle üçlü set halinde bir arada bulunmaktadır, bunun dışında bunları tek tek edinmek istersenizde tek tek de satılıyor. İstanbul Teşvikiye' de Gerekli şeyler mağazasında bu kitapları 3 lü set halinde veya tek tek bulabilmeniz mümkündür. Fakat bu kitaplar yurt dışından gelmektedir ve bu sebeple sınırlı sayıda oluyor (1 tane, 2 tane, 3 tane şeklinde geliyor) bu sebeple bu kitaplardan edinmeyi amaçlarsanız önceden Gerekli şeyler mağazasını aramanızı tavsiye ederim. Ayrıca Amazon.com gibi internet üzerinden satış yolu ile doğrudan pazarlama yapan internet sitelerinde de bu kitapları edinebilirsiniz, stok konusunda bu şekilde pek sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Fiyat konusuna gelince bu kitapları 3 lü set halinde almak isterseniz 170 - 180 YTL yi gözden çıkarmalısınız, tekli oluncada sayfa sayısına göre fiyatları değişiyor fakat herbirinin 60 - 70 YTL arasında olduğunu tahmin ediyorum.

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]

    Last edited by Yener on Mon Mar 05, 2007 2:47 pm; edited 3 times in total
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Mon Aug 28, 2006 11:14 am Reply with quoteBack to top

    COMPLETE ADVENTURER

    Image


    Bu kitap içerisinde ilk göze çarpan yeni sınıf ve prestij sınıflarlar, zaten bu amaçla bu yeni (bazı farklı kaynaklarda bu kitapta yer alan sınıf ve prestij sınıflara rastlayabilirsiniz, bu kitap her birinin derlenip bir araya getirilmiş halidir) sınıf ve prestij sınıflar oyuncuların önüne sürülmüş (bunların hiç biri player's hand book ve dungeon masters guide da yer almıyor). Kitapta 3 yeni sınıfa yer verilmiş (Ninja, scout, spellthief) 26 çeşit te prestij sınıf mevcut (Animal lord, beastmaster, bloodhound, daggerspell mage, daggerspell shaper, dread pirate, dungeon delver, exeplar, fochlucan lyrist, ghost-faced killer, highland stalker, maester, master of many form, nightsong enforcer, nightsong infiltrator, ollam, shadowbane inquisitor, shadowbane stalker, shadowmind, spymaster, streetfighter, tempest, thief-acrobat, vigilante, virtuoso, wild plains outrider). Ayrıca kitapta bütün mevcut skill ler için daha ayrıntılı açıklamalar yapılmış (yeni skill yok), 54 yeni feat eklenmiş, bunlardan 3 tanesi sırf bard feat i 6 tanesi ise wild feat olarak adlandırılmış ve daha vahşi ırklar için tasarlanmış, yeni silah ve eşyalar eklenmiş (büyülü eşyalarda mevcut) , yeni assasin, bard, cleric, druid, ranger, sorcerer / wizard büyüleride eklenmiş.

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]

    Last edited by Yener on Tue Aug 29, 2006 5:32 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Tue Aug 29, 2006 5:32 pm Reply with quoteBack to top

    COMPLETE WARRİOR

    Image


    Bu kitapta Warrior klasmanında yer alan sınıflar ve prestij sınıflar mevcut. Player's hand book da yer almayan üç sınıf var (Hexblade, samurai, swashbuckler). 36 adet yeni prestij sınıf ta bu kitapta yer alıyor (Bear warrior, bladesinger, cavalier, exotic weapon master, eye of Gruumsh, justiciar, mindspy, rage mage, ronin, tattoed monk bunlardan bazıları). Pek çok dnd kitabında olduğu gibi bu kitapta da yeni Feat ler mevcut 58 adet yeni Feat var. Complete Adventurer da olduğu gibi bu kitaptada bazı skill lerin yeni açıklamaları yapılmış. Kitapta ordu savaşları konusunada biraz da olsa girilmiş, paralı asker senaryolarının nasıl olabileceği konusunda ip uçları verilmiş, hatta gladiator maçlarıyla ilgili bilgiler bile mevcut. Warrior klasmanında ki sınıflar için bir Pantheon da yer alıyor, epic warrior sınıfları ve prestij sınıfları için önemli bir takım bilgiler verilmiş ve epic warrior sınıfları için feat ler eklenmiş.


    Dnd kitaplarının tanıtımına buradan devam edeceğim.

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Disintegrate
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Sep 16, 2006
    Posts: 17

    PostPosted: Sat Sep 16, 2006 12:37 pm Reply with quoteBack to top

    teşekkürler bu arada ihtiyacın olan varsa bende pdf olarak nerdeyse tüm kitaplar var sende de vardır belki ama ben yine söyliyim dedim

    _________________
    The evil walks among us
    Back to top View user's profileSend private message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Sat Oct 14, 2006 7:34 am Reply with quoteBack to top

    Disintegrate wrote:
    teşekkürler bu arada ihtiyacın olan varsa bende pdf olarak nerdeyse tüm kitaplar var sende de vardır belki ama ben yine söyliyim dedim


    Rica ederim Smile . Malesef ki burada o pdflerin linklerini vermek uygun olmayacaktır, yasal açıdan.

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    dungeonmaster
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Oct 10, 2006
    Posts: 95
    Location: Ankara

    PostPosted: Sat Oct 14, 2006 1:09 pm Reply with quoteBack to top

    selam disintegrae acaba bu pdfleri bana gönderebilir misin?msn adresimi versem olur mu?
    Back to top View user's profileSend private message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Sat Oct 14, 2006 6:17 pm Reply with quoteBack to top

    Bana da ulaşabilirsin bu konuyla ilgili...

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Sep 06, 2006
    Posts: 551
    Location: heryerde olabilirim kafama baðlý

    PostPosted: Wed Nov 08, 2006 2:54 pm Reply with quoteBack to top

    banada verin ya harbi lazım.

    _________________
    <div>artık lightflarer'ım</div><br>
    Back to top View user's profileSend private message
    buzdaglarininleydisi
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Sep 21, 2006
    Posts: 204
    Location: EskiÅ?ehir

    PostPosted: Wed Nov 08, 2006 3:15 pm Reply with quoteBack to top

    bende alabilirmiyim acaba pdfleri msn adresimi verebilirim ... ve mümkünse eger mutlu olurum orjinal kitaplara ulaşamk biraz zor esk.de.

    _________________
    Kalbinin esiri bir bilge
    gözlerinin esiri bir kalp
    iradenin esiri bir beden
    arzularını hapsetmiÅ? iki göz,
    ve sevgiden bir haber sözler prensi sana selam...

    http://tr2.monstersgame.net/?ac=vid&vid=34051957

    http://www.knightfight.org/?a
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    sanguis
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Dec 27, 2006
    Posts: 45

    PostPosted: Fri Aug 03, 2007 5:07 pm Reply with quoteBack to top

    elimde pdf olarak players handbook, dm guide, monsster manual ve complete warrior var, daha fazlasını da bulabilirim. isteyen varsa gönderebilirim.
    Back to top View user's profileSend private message
    Hakikatli-TormII
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 25, 2007
    Posts: 205
    Location: Ankara- susuz diyar

    PostPosted: Fri Aug 03, 2007 5:42 pm Reply with quoteBack to top

    Bana gönderirsen sevinirim

    _________________
    Giden o eski dünler; geçmiÅ?in karanlıÄ?ında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla aÄ?ladım...
    Back to top View user's profileSend private message
    KiZiLSeYTaN
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 03, 2007
    Posts: 1

    PostPosted: Mon Aug 06, 2007 9:32 am Reply with quoteBack to top

    sanguis wrote:
    elimde pdf olarak players handbook, dm guide, monsster manual ve complete warrior var, daha fazlasını da bulabilirim. isteyen varsa gönderebilirim.


    Lütfen benimle paylaşırmısın acaba bu pdf dosyalarını . Neutral
    Back to top View user's profileSend private message
    GeoDream
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 03, 2005
    Posts: 22
    Location: Istanbul

    PostPosted: Thu Aug 09, 2007 1:10 pm Reply with quoteBack to top

    COMPLETE ADVENTURER i bana yollayabilcek olan varsa pm atabilirmi ??
    Back to top View user's profileSend private message
    dark lord
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 05, 2005
    Posts: 35
    Location: Solace

    PostPosted: Fri Aug 17, 2007 9:35 am Reply with quoteBack to top

    Banada pm atabilir misiniz benimde çok ihtiyacım var.Ve bu kitaplar hakkında verdiğin bilgiler için saol devamını bekliyoruz.Bişi sorucam bu kitapları İstanbulda bulabilir miyiz ve pdflerini pm olarak atarmısınız

    _________________
    Raistlin:GeçmiÅ?in efendisi sensin Å?imdinin efendisi de benim seni öldürünce geçmiÅ?inde efendisi olcam.Ben, geçmiÅ?in ve Å?imdinin efendisi yüce Raistlin Majare olucam
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailYahoo MessengerMSN Messenger
    Efendi_Emburk
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 03, 2006
    Posts: 16
    Location: Bursa - Ankara

    PostPosted: Sun Oct 07, 2007 12:35 pm Reply with quoteBack to top

    ya bana da bu dnd pdflerinden atabilirseniz çok mutlu olurum tşkrler
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.62 Saniye