Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: FelicaMact
    Bugün: 10
    Dün: 35
    Toplam: 90374

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1734
    Üye: 1
    Toplam: 1735

    Şu An Bağlı:
    01 : expensiveartist

    FrpWorld.Com :: View topic - Vampire in Energy Drain atağına karşılk saving throw ola
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Vampire in Energy Drain atağına karşılk saving throw ola View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Errass
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Oct 21, 2007
    Posts: 7
    Location: Ä°zmir

    PostPosted: Fri Dec 07, 2007 10:40 pm Reply with quoteBack to top

    Vampirin Energy drain attack ına karşılk saving throw atılıyormu???Bide şu energy drain olayını acıklarmısınız biraz???Bu special attackını her round kullanabiliyormu??Bide mesala bu energy drainden etkilendiim ve lvl ım düştü ve dövüş devam ederken bana yapacagı bi sonraki attacktada energy drain olayı beni etkilermi??? 2rd Editonda bu olay tam olarak açıklanmamış yardımcı olabilirseniz sevinirim....
    Back to top View user's profileSend private message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Sat Dec 08, 2007 6:29 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Bu adresten: http://www.systemreferencedocuments.org D&D3.5 el kitabındaki bilgileri hatta daha fazlasını bulabilirsiniz. Monster bölümü de var, spel bölümü de. Ama ingilizce.

    Ben vampirler bölümünü incelemiştim. Anladığım kadarıyla: Başarılı slam atak yaparsa (ya da vampirlik özelliğini destekleyen bir silahla meele atak) her başarılı vuruşu için geçici 5 hitpoint kazanıyor. (drain özelliği) Energy drain ise her raundda bir defa yapabiliyor ve eğer vuruşu başarılı olursa rakibine 1 ya da fazla (2 de olabilir) negatif level veriyor. Yani birçok özelliğin geriliyor, üstelik hemen normale dönemiyorsun. Ayrıntılar aşağıda, ingilizce güzel olan bi zahmet çeviriversin. Hadi canım bi zahmet. Very Happy

    ENERGY DRAIN AND NEGATIVE LEVELS

    Some horrible creatures, especially undead monsters, possess a fearsome supernatural ability to drain levels from those they strike in combat. The creature making an energy drain attack draws a portion of its victims life force from her. Most energy drain attacks require a successful melee attack roll; mere physical contact is not enough. Each successful energy drain attack bestows one or more negative levels on the opponent. A creature takes the following penalties for each negative level it has gained.

    -1 on all skill checks and ability checks.

    -1 on attack rolls and saving throws.

    -5 hit points.

    -1 effective level (whenever the creatures level is used in a die roll or calculation, reduce it by one for each negative level).

    If the victim casts spells, she loses access to one spell as if she had cast her highest-level, currently available spell. (If she has more than one spell at her highest level, she chooses which she loses.) In addition, when she next prepares spells or regains spell slots, she gets one less spell slot at her highest spell level.

    Negative levels remain for 24 hours or until removed with a spell, such as restoration. After 24 hours, the afflicted creature must attempt a Fortitude save (DC 10 + 1/2 attackers HD + attackers Cha modifier). (The DC is provided in the attacker’s description.) If the saving throw succeeds, the negative level goes away with no harm to the creature. The afflicted creature makes a separate saving throw for each negative level it has gained. If the save fails, the negative level goes away, but the creatures level is also reduced by one.

    A character with negative levels at least equal to her current level, or drained below 1st level, is instantly slain. Depending on the creature that killed her, she may rise the next night as a monster of that kind. If not, she rises as a wight. A creature gains 5 temporary hit points for each negative level it bestows (though not if the negative level is caused by a spell or similar effect).


    Very Happy
    Back to top View user's profileSend private message
    Errass
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Oct 21, 2007
    Posts: 7
    Location: Ä°zmir

    PostPosted: Sat Dec 08, 2007 9:22 pm Reply with quoteBack to top

    Bilgi için çok saol.. Ama orda 2rd ediiton ile ilgili bilgi bulamadım. 2rd editon da bu konuda bilgisini paylaşabilcek birisi varsa çok sevinirim..
    Back to top View user's profileSend private message
    NocturnaL_Soul
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 04, 2006
    Posts: 287
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Wed Dec 19, 2007 7:14 pm Reply with quoteBack to top

    Kahretsin çevirirdim ama Cool arkadaş 2nd edition istiyomuş. Yanlız yinede dwaxer bi yerde ufak bi yanlış anlamşsın sanırım, düzeltym onu Very Happy

    Slam attackla her vurduklarında 5 hp almıyolar, slam attacklarını tutturabilirlerse energy drain yapmayı seçebilyolar ( o da seninde dediğin gibi turda bi defa sadece). Energy drain le karşındakinin 2 level'ını düşürüyor. Düşürdüğü her level için 5 hp alıyor. Gereksiz laf kalablığı yapmışlar sanki :S direk 10 hp kazanıoy deselermiş ya.

    Saving throw da şuna karşı atılıyor ( Fortitude ) : 10 +Cha modifier+ vampirin HD'sini yarısı( yani çoğu durumda levelları HD demek zaten )

    Not: Yinede orada yazan Negative Level kısmına ihtiyacı olan varsa bi ara çeviririm sorun olmaz.
    Back to top View user's profileSend private message
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 03, 2005
    Posts: 2082

    PostPosted: Wed Dec 19, 2007 8:07 pm Reply with quoteBack to top

    2nd ed için yazıyorum:
    Energy drain saldırılarına karşılık saving throw yoktur.
    Seviyesi düşen karakterin thac0, hp ve saving throw'u bir seviye eksik olarak tekrar hesaplanır. (Vampir için iki seviye düşülür.)
    Bu ataklar silah vasıtasıyla yapılamaz, fakat her tur yapılabilir, bu seviye düşmeleri birbirine eklenir.
    Bu şekilde seviyesi sıfıra düşen karakterler ölür, ve gömüldükten sonraki gün kendini öldüren vampirin kontrolünde vampir olarak uyanır. Sonrasında baş vampir öldürülebilirse bağımsız vampir haline dönüşür.
    Back to top View user's profileSend private message
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 05, 2008
    Posts: 639

    PostPosted: Tue Feb 05, 2008 2:31 pm Reply with quoteBack to top

    vampirlere karşı saaving throwlara fazla güvenmeyin çünkü heryerden çıkabiliyorlar ve 3'e 1 falan olduğunuzda saving throw falan bırakın kılıcınızı çekmeye yada büyü yapmaya vaktiniz bile kalmıyor, o yüzden mutlaka kalabalık olunmalı, kesinlikle bir rahip, ve bir büyücü olmalı, rahip yerine druid'de olur, negative energy area'mıydı neydi bi büyü vardı, vampirlerin yaptığı etkilerden koruyor sizi (life drain, confusion, dizzy) sonrada bi sunray çakar rahiple büyücü olay biter. Çünkü vampirler extra hızlı yaratıklar, kılıç ve büyü kullanabiliyorlar, e life drain falan gelince olay uzuyor, 2nd edition'da bi muska vardı, negatif enerji alanı yaratıyor üzerinizde, kullanırken, negatif renklerde görünüyosunuz galiba (hatta Baldur's Gate 2'de vardı diye hatırlıyorum, Bodhi'nin piramidine dalarken ) ama vampirlere karşı koruma sağlıyor, tabii nad,ir eşyalardan, o olmadığı sürece ilk yöntem, ama saving throw yüksek olsa iyi olur yine de, büyünün etkisi geçerse falan, dispell olur diye
    Back to top View user's profileSend private message
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 05, 2008
    Posts: 639

    PostPosted: Tue Dec 09, 2008 11:46 pm Reply with quoteBack to top

    Errass wrote:
    Bilgi için çok saol.. Ama orda 2rd ediiton ile ilgili bilgi bulamadım. 2rd editon da bu konuda bilgisini paylaşabilcek birisi varsa çok sevinirim..


    daha önce yazmışım ama daha düzgün bir şekilde yazayım, çünkü biraz dengesiz zamanıma denk gelmiş; save yok, eğer atağı kaçırmazsa direkt ilk ataktan level drain ve energy drain yiyiyorsun ama 2nd editionda sadece level drain vardı galiba, zaten level gidince canında feci şekilde düşüyordu. Sonra ki atakların hepsinde drain almıyorsun galiba sonrakiler zara bakıyor diye biliyorum ama ilk atakta şansın yok. Ya direkt atağa karşı saving throw yapıcaksın, ya block yapıcaksın ya da üzerinde negative plane protection sağlayan bir eşya ya da büyü olacak. Bence ilk ataktan kurtulabilme şansın üzerinde çok durma çünkü vampirler zaten çok hızlı saldırıyor, ayrıca tower shield kullanan bir cüce bile olsan atağı karşılayamama ihtimalin var yüksek olarak.
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.49 Saniye