Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: MariaWentc
    Bugün: 24
    Dün: 35
    Toplam: 90388

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1883
    Üye: 0
    Toplam: 1883

    FrpWorld.Com :: View topic - Takıma Alınacak Adamlar
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Takıma Alınacak Adamlar View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Slach
    Gölge Ustası





    Joined: Nov 13, 2004
    Posts: 759
    Location: EskiÅ?ehir

    PostPosted: Fri Aug 01, 2008 10:20 pm Reply with quoteBack to top

    Merhaba arkadaşlar;

    Arkadaşlar bildiğiniz gibi bağzı bilgisayarda oynanan frp oyunları party'le oynanıyor. Bundaki bağzı karakterler masaüstü oynlardaki kadar etkili değil mesela Icewind Dale'da kurduğum son partyde bir ranger var ve gerçekten özenerek yarattığım ve iyi ekipman verdiğim bir karakter ama bu tür karakterler oyunda fighter gibi kullanıldıklarından çabucak ölüyorlar ve bu gerçekten birsüre sonra sinire dokunmaya başlıyor. Kısacası, siz bilgisayar oyunlarında partye kimleri alır kimleri almazsınız.Nedenlerine de ufaktan değinirseniz daha iyi olacağı kanısındayım.

    _________________
    Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı Å?amatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Fri Aug 01, 2008 10:31 pm Reply with quoteBack to top

    Slach wrote:
    Merhaba arkadaşlar;

    Arkadaşlar bildiğiniz gibi bağzı bilgisayarda oynanan frp oyunları party'le oynanıyor. Bundaki bağzı karakterler masaüstü oynlardaki kadar etkili değil mesela Icewind Dale'da kurduğum son partyde bir ranger var ve gerçekten özenerek yarattığım ve iyi ekipman verdiğim bir karakter ama bu tür karakterler oyunda fighter gibi kullanıldıklarından çabucak ölüyorlar ve bu gerçekten birsüre sonra sinire dokunmaya başlıyor. Kısacası, siz bilgisayar oyunlarında partye kimleri alır kimleri almazsınız.Nedenlerine de ufaktan değinirseniz daha iyi olacağı kanısındayım.


    NWN2'den bahsedeceğim.

    Eğer bir Rogue değilsen, takıma bir Rogue almadan hiçbir şey yapamazsın.Yaparsın ama zorlanırsın.Yani takımda bir Rogue mutlaka olmalı, sen veya değil.Çünkü düz yolda bile tuzak olabiliyor.Tabi Icewind Dale oynamadım, bilmiyorum.

    Takımda bir Fighter-Barbarian arası bir şey olmazsa olmazı oyunun.Çünkü oyunun en başındaki tutorial'de bile senin fiziki gücün sayesinde kazanıyorsun.Bir büyücü ile oynun başındaki tutorial'ı zor geçiyorsun

    Bir de büyücü diye düşünüyorum.Çünkü karşına bir çam yarması çıktığında, barbar bile işe yarayamıyor.Biraz destek gerekiyor.

    Tabiî oyunda undead aşırı fazla.Yani bir paladin-cleric ikilisinden birisi de iyi olabilir.Büyücü her ne kadar ölülere karşı iyi olsa da, bir paladin büyücülükte yapıyor, güçlü de, zırhlı da.Tabii cleric'in büyücülüğü daha fazla fakat o da güçten kaybediyor.

    Ama bard alma Very Happy Very Happy Very Happy

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Efla
    Site Admin
    Site Admin





    Joined: Apr 10, 2004
    Posts: 3916
    Location: Ankara

    PostPosted: Fri Aug 01, 2008 11:32 pm Reply with quoteBack to top

    Oyuna göre çok değişitır aslına bakılırsa

    Madem icewind dale 2 demişsin kendi partimden bahsedeyim

    İlk kez oynadığımda bir bard bile vardı grupta fakat beklediğim kadar roleplay içerikli çıkmadığı için (şimdiki oyunların çoğundan iyidir) tahmin ettiğim kadar işe yaramamıştı. Ama antiparantez belirteyim normalde savaşıp debelendiğiniz bir ölüyü bi şarkı söyleyerek huzura kavuşturabildiğiniz gibi oluyor.

    Neyse...

    Size icewind dalede hilesiz hile yapmanın yolunu söyleyeyim kesinlikle bir sorceror alın güzel evocation büyüleriyle donatın ve mutlaka improved invisiblitiy alın.

    Benim ikinci grubumda (ki ilkine nazaran çok daha başarılıydı) Yanlış hatırlamıyorsam şunlar vardı:

    Paladin (insan)
    Shild fighter (dwarf)

    Bu ikisi tank diye tabir ettiğimiz görevi iyi yapıyordu paladin yerine başka bişey seçilebilirdi aslında ama bazı kritik noktalarda işe yaradı oynaması zevkli diye almıştım. Neyse devam edelim

    Cleric
    Wizard

    Cleric iyileştirme ve inanılmaz güçlendirici büyüler sağlıyordu. Wizard da bu konuda epey yardım etti tabi. clericin deitysini savaş tanrısı almıştım maşallah lazım oludğu zaman bi büyüyle kendisi de cengaver gibi savaşırdı. Bi de turn undead var tabi... Wizard'ın da bayaa geniş seçeneği vardı büyüler konusunda olmadık bi yerde bi büyü lazım oluveriyodu şipşak durumu çözüyordu bizimkisi

    Sorcerer:

    SAnırım asıl vurucu gücüm buydu oyunda. İlk başlarda adamları savaşçılarla ön tarafta tutarken arkadan magic arrowdan başlayarak sallıyordum. Ama improved invisibility aldığımda herşey değişti. İmproved invisibility yapıyorsunuz gidip düşmanın ortasında iki tane alan etkili büyü patlatıyorsunuz ve milletin kalan enkazını da geri kalanlarla süpürüyorsunuz. icewind istatistik tutuyordu ya bakınca öldürülen adam sayısına fark atmış durumdaydı.

    bir de rouge vardı

    Savaşmak için mükkemmel bir seçim olduğu söylenemez ama saklandığında ya da büyücüyle görünmez yapıldığında arkadan yaklaşıp sneak atack yaptığında feci can yakabiliyordu. Weapon Finesse two weapon fighting falan almıştım iki short swordla hiç de az vurmuyordu. ha bi de sağlam okçu sayılır. Biliyosunuz cewind dale II de türlü türlü oklar var ateş buz vs... Ama ben hiç kullanmam çok pintiyimdir o konuda Very Happy Ha tabi bir de pickpocket layını unutmamak gerek az mı silah zırh buldum bütün kasabayı bi elden geçirirdim ne de olsa elinizde save/load gücü var unutmayın :p

    Çzlemişim yalnız oyunu da Very Happy amma yazdım.

    rouge'un alternatifi ranger olabilir okçulukla ciddi asarlar yapabilir.en az iki tane canı yüksek akrakter öneriyorum. Paladin yerine bi fighter daha ya da barbar alınabilir belki monk hiç denemedim nası olur bilmiyorum aslında...

    Böyle yapıyorum.

    Haa mesela nwn 1 de ben wizard seçmiştim herşeye yetiyodu yanıma biraz kas gücü almıştım oylarken o öldiriyim diye.

    Büyü kullanıcılarını tercih ediyorum genelde ilk başlarda biraz zorlayıcı oluyorlar sonradan geniş seçenek sağlıyorlar ama ve de güçlü oluyorlar...

    _________________
    Chaos is the law of nature,
    Order is the dream of man.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 31, 2004
    Posts: 3918
    Location: Ankara

    PostPosted: Sat Aug 02, 2008 10:25 am Reply with quoteBack to top

    Ben oyunda her türlü gizliyi çıktıyı görmek isterim. Bu sebeple her yönüyle düşünmeye çalışırım grubu. İlk alınacak kesinlikle bir düzenbaz. Başka kimsenin yapamadıkalrını yapabilen bir sınıf. NWN'da büyücünün pixiesi de bunu yapıyordu aslında orada gerek olmamıştı. Çok ilerlemediğim için oyunda belki ileride gereklimi değilmi bilemiyorum. Ama kesinlikle bir rogue.

    İkinci olarak bir savaşçı. Kahramanlık dürtülerimle hep zaman kaybetmeden ilerlediğim için büyüleri olabildiğince krtik ve gerekli yerlerde kullanmaya çalışıyorum. E bu durumda hiç tükenmeyen kas gücüne ihtiyacım oluyor. 2 dövüşçü çok fazla marifet var ise seçebilirim ama savaşçının yanına bir paladin'de çeşitlilik sağlıyor. Bir savaşçı ile barbar bana en iyi takım gibi geliyor.

    Ozanlar NWN2'de çok güçlendirilmişlerdi. Bana göre warlock'tan sonra 2. en güçlü sınıfı oluşturuyorlardı. (Benim oyun taktiğim için söylüyorum). şarkılarının sürekliliği sayesinde 2 ozanlı takımım aynı anda 2 farklı şarkıdan etkilenerek muazzam güölenebiliyordu. Bir hırsız savaşçı gibi, hatta flanke aldımı daha da etkili savaşabiliyordu. Elbette HP düşüklüğü yaşıyordum ama ozanların ikinci katkısı da bu iyileştirme büyüleme tarafından oluyordu. Savaşta da fena değillerdi.

    Büyücü(Wizard) aslında ilk tercihimdir ama bigisayar oyunlarında bu değişiyor. Sürekli ilerleyen ve kıt kanaat büyü harcayan bir grupta ilerisini görüp önceden büyüleri hazırlamak pek mümkün olmuyor. Bu sebeple farklı kullanım alanları olan, daha çok grubu etkileyen büyülere kalıyorum ki seçtiğim büyülerin azalması beni sihirbaz!a (sorcerer) doğru çekiyor. Sihirbaz aynı zamanda karizması yüksek karakter olduğundan pek çok karakterde bopşta kalan bu alanı doldurabiliyor.

    Rahip bana göre bir paladinden daha iyi. Dediğim gibi oyunda ne var ne yok görmeyi isterim. Bu sebeple paladinlerin kıt büyülerinin rahilere yaklaşamayacağını düşünüyorum. Ayrıca rahip bir summopn büyüsü ile paladinden daha etkili hale gelebiliyor. Favorim bu konuda "animate dead". Bulunduğun alanda neler olabileceğini tahmin edip ona göre bir ölüyü kaldırabilirsin. Zombinin 5/kesici ve iskeletin 5/ezici hasar düşürme özellikleri önde saldırıları önleme konusunda birebir. Çlse de yenisini çıkartırsın olur biter. İyi bir animal companion seçme sistemi olursa belki druid 'de gelebilir.

    Bildiğin tank
    1 Rogue (Yüksek dex ve int)
    2 Cleric (Yüksek wis)
    3 Sorcerer (Yüksek karizma)
    4 Fighter (Yüksek str)
    5 Barbarian (Yüksek str)
    6 Fighter(Yükesk dex), Paladin (Yüksek str)

    Büyü destekli tank, rolde daha iyi
    1 Rogue (Yüksek dex ve int)
    2 Cleric (Yüksek wis)
    3 Wizard (yüksek int)
    4 Fighter (Yüksek str)
    5 Barbarian (Yüksek str)
    6 Bard (Wizard'la)

    Hinlik ve cinlik
    1 Rogue (Hinlik)
    2 Wizard / sorcerer (Büyüsel güç)
    3 Cleric (İyileştirme)
    4 Fighter / Barbarian (Kaba kuvvet)
    5 Bard (İyileştirme ve güçlendirme)
    6 Rogue (Cinlik)

    _________________
    Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
    Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
    "
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Dragonfire
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı





    Joined: Sep 21, 2003
    Posts: 2005
    Location: Abyss

    PostPosted: Wed Aug 06, 2008 8:48 pm Reply with quoteBack to top

    Tüm icewind dale i bard+monk ikilisi ile bitirdim. Tabi sonradan başka leveller alıyorlar ama mesela bard her işe yarıyor. Hangi yönden zayıfsan o açığını kapatıyor.
    Monk ta zevk için açmıştım öyle bir amacı yoktu. Solo oyun bitiren bile var ama tabi çok zor. Birde böyle oyunlar genelde fighter i temel alıyorlar malesef. Onun için fighter ler herzaman için biraz daha öne çıkarlar. Düşen itemler olsun party nin ihtiyacı olsun.

    _________________
    "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Slach
    Gölge Ustası





    Joined: Nov 13, 2004
    Posts: 759
    Location: EskiÅ?ehir

    PostPosted: Wed Aug 06, 2008 11:58 pm Reply with quoteBack to top

    Dragonfire wrote:
    Tüm icewind dale i bard+monk ikilisi ile bitirdim.


    Ne diyeceğimi bilemedim Smile iki tane hiç yönetmediğim karakter ve bard için derdim birde utanmadan buraya koymuşlar diye. Hatta bir kere fantezi yapıp alayım dedim alıp bir iki görev yaptıktan sonra "yok hiç böyle gitmemek en iyisi " diyip yeni party hazırlamıştım. Monkda yine aynı şekilde eline silah verememek benim için o + asit ateş buz saldırılarından eksik kalmak olduğu için pek sıcak bakmıyordum. Ice wind Dale da tek kişi bitiriyorsa sihirbaz(sorcerer) düzenbaz karışımı birşey olmalı. Bu tür oyunlar kilitli kapıları açmadan oynanmıyor Smile

    Benim ideal grubumda kesin olması gereken
    I Düzenbaz (zaten rol yapımı konusunda da sevdiğim karakter olduğundan direk seçtiğim karakter) Sadece kilitli kapı değil gölgelere saklanarak haritanın devamında neyin beklediğini gösteren ve sinsi saldırıyla da hengame arasında büyücü gibi canı az ama etkili düşmanları kolayca safdışı bırakmaya yarıyor.

    II Rahip ( Bence her grupta olması gerekir sağlık yönünden iyi savaşmak için idare eder ve ilerleyen seviyelerde hayvan efsunlaması ve flame strike ( Tam çevirisi nasıl yapıldığını bilmediğimden ve alev vuruşu yazmak istemediğimden böyle yazıyorum kusura bakmayın) gibi etkili büyüleri de var. Karizma puanı iyi verilip beceri olarak da diplomasi verildiğinde grup liderliği için gereken herşey rahipte olmuş oluyor.

    III Büyücü(wizard)/Sihirbaz(sorcerer): Ben bu 2 karakter üzerinde baya bir düşündüm. Grup için en iyi karakterin büyücü olduğuna karar verdim ama sihirbazında gücünü hafife almadım. Nasıl yani? şöyle ki düzenbaz karakterine 1 seviye sihirbazlık verdim böylelikle ileri seviye büyü parşomenlerini okuyabiliyor.Tercih yine size kalmıştır ama ben büyücüyü seçiyorum. Niye büyücü seçtiğime gelince gerçekten imkansızı başarabilecek bir karakter iyi büyülerle donatılıp o büyüler yerinde ve zamanında kullanılırsa geçmekte çok zorlanacağımız yerler bile birden kolaylarşıyor.

    IV Barbar/ Savaşçı bazen ikisini birlikte bir gruba alıyorum çünkü bu tür oyunlarda can çok önemli oluyor siz orda büyücünün hangi büyüsünü yapacağını hırsızın nerde durup sinsi atak yapacağını ayarlarken hem ezici bir güce hemde can sorunu olmadığı için arkanıza dönüp bakmayacağınız karakterler bırakın saldırısın ama bu karakterlerden tek şikayetim uyku büyüsü gibi şeyleri çok kolay yemeleri Smile

    Son karakter hala boşta genelde bu sefer almayacağım bu sefer almayacağım dedim korucu(ranger)'ı alıp sonra niye böyle birşey yaptım diyip üzerine savaşçı veriyorum ben bu karakteri arıyorum sürekli.

    Grupta istemediğim karakterler;

    şovalye (paladin): Rol yapma anlamında da hoşuma gitmeyen bir karakterdir sürekli sizi birşeye zorlar. Mesela ödülümü alamayacakmıyım gibi cümleler kuramazsınız yada kötü taraftan bir karakterle anlaşamazsınızsonra bölümü geçene kadar tırmalarsınız ve büyüleri de rahip kadar etkili olmayıp savaşçı yönü ağırbastığı için bu karakter yerine savaşçı almayı seçerim.

    Korucu: Bu oyunlarda hekesin mesleklerine sınıflarına özgü şeyleri kullanbiliryorsunuz işe çok yaradığı yerlerde oluyor ama korucunun özelliklerini animal empathy yada wildness lore gibi korucuyu korucu yapan becerileri kullanamıyorsunuz veya çok az kullanıyorsunuz.

    Katılmadığınız yerler varsa cevap bekliyorum arkadaşlar.Son olarak da yorumlarını tecrübelerini esirgemeyen arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

    _________________
    Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı Å?amatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
    Dragonfire
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı





    Joined: Sep 21, 2003
    Posts: 2005
    Location: Abyss

    PostPosted: Thu Aug 07, 2008 12:29 am Reply with quoteBack to top

    Ranger çok faydalı ya bu arada ben tek karakterle bitiremedim çok sıktmıştı internette solo kesen adam walkthroug koymuş. Biraz ara bulursun.
    Rangere dönecek olursak ranged dps işte yav nesini beğenmedin çok güzel dmg vuruyor =)
    Animal empathy falan yalan gerçektende uzaktan yayla işini halletmesi güzel.

    _________________
    "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.59 Saniye