Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: SharonMass
    Bugün: 21
    Dün: 23
    Toplam: 90350

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1760
    Üye: 0
    Toplam: 1760

    FrpWorld.Com :: View topic - Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler.
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler. View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Poll :: Rol yapma oyunundaki tercihleriniz, sırasıyla...

    Tiyatro, Combat, Skill ve Strateji, Bulmacalar.
    48%
     48%  [ 12 ]
    Combat, Tiyatro, Skill ve Strateji, Bulmacalar.
    12%
     12%  [ 3 ]
    Combat, Skill ve Strateji, Tiyatro, Bulmacalar.
    4%
     4%  [ 1 ]
    Combat, Skill ve Strateji, Bulmacalar, Tiyatro.
    20%
     20%  [ 5 ]
    Tiyatro.
    12%
     12%  [ 3 ]
    Combat!
    4%
     4%  [ 1 ]
    Total Votes : 25


    Author Message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Sun Nov 30, 2008 8:30 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler.

    Arkadaşlar, şaka maka ne kadar zaman oldu, amatörce başladık D&D4.Ed. öğrenelim biraz niyetiyle, kendi hâlimizde ilerliyoruz. Bu başlığı, oyuncuların beklentilerini ve fikirlerini, zevklerini öğrenelim diye açtım umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.

    Çncelikle benim oynattığım oyunlar için sormak istiyorum; nasıl gidiyor, memnun musunuz? Kimseden, “eline sağlık! Çok memnunuz!” gibi bir cevap gelmesin yalnız lütfen, bunu istemiyorum yani. Oyunlardan beklentileriniz var mı, varsa nelerdir? Sizce daha iyi olması için nasıl olmalı, vs gibi düşüncelerinizi bekliyorum. Oyundan soğuduğunuz, koptuğunuz anlar var mı, nelerdir? Ayrıca hoşlandığınız, aklınızda kalan bölümleri de belirtirseniz, ileride karşınıza benzeri durumlar çıkabilir. Herkes açık olsun lütfen, darılmaca kızmaca yok. Ben sizin bir abiniz Razz sayılırım, amacım eğlenmeniz, pardon eğlenmemiz. Mr.Green


    Ben oyuncu olarak kendi zevkimi paylaşayım ilk olarak. Tabii DM daha iyisini bilir Razz ama benim Rol oyunlarında (D&D) en sevdiğim kombinasyon: %50 Combat, %25 Skill ve Strateji, %20 Tiyatro, %5 Bulmacalar.

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Sun Nov 30, 2008 8:45 pm Reply with quoteBack to top

    Ben savaşları severim, eğlenceli geliyorlar, zaten Powerplay seven bir piskopat olduğumu herkes bilir.Fakat önemli olan, nasıl savaştığın.Yani savaştaki stratejin önemli.Satranç gibi.İlk önce öne piyon sürmelisin (aramızda gönüllü piyon var mı Very Happy ) ki arkadan gelenlere yol açılsın.

    Eğer insiyatif sende ise (Beyaz isen) agresif bir oyun sergilemelisin ki karşındaki geri çekilmeli.Çnce şahın önündeki piyon kendini feda edercesine ileri koşmalı ki, hem vezire yol açılmalı, hem file.Sonra ise savaşa gerçek güçlüler sürülmeli (biz buna satrançta alet geliştirmek diyoruz Very Happy ) ve bu sırada şah'ın etrafında taşlar olmalı fakat, öyle bir yerde olmalı ki bu taşlar, her an saldırabilmeli.Yani savaşta bir Rahip şah'tır bazen, bazense bir büyücü, bazen NPC, ama ölürse oyunun kopacağı adam şAH'tır, ve ölürse, şah'ın da ölme ihtimalinin yüksek olduğu adam, yani korunaklı ve güçlü adam, Vezir'dir.Yani eğer öncelik sende ise, 1.'l kişinin önünü açarsın, sonra güçlüleri piyasaya sürersin.Ve sürekli saldırırsın.Her hamlende rakibi tehdit etmelisin.

    Eğer siyah isen (insiyatif onda ise) doğrudan savunmaya geçmelisin.Bunun için ilk önce şahını kaçmalısın, fakat etkisiz bir yere değil.Yani soldaki atın önünü bir kare ileri alırsın ki, fil oradan çekilebilesin.Ardından filii o boşluğa sokarsın ki, korunması sağlam bir yer olsun.Ardından atı çıkarsın ki, sahaya 3 hamlede iki güçlü taş sürmüş olabilesin.Ve bir ROK atarsın, ve böylece Ev kurma denen olay gerçekleşir, ve şaha 4 hamleden önce erişilemez.4 hamlede de elin armut toplamazsa mat olmazsın.

    Yani insiyatif sende ise dal, ama öyle bir dal ki, rakip nefes almaya kalkarsa keybetsin.İnsiyatif sende değilse korun, fakat korunurken öyle bir şey yap ki, rakip bocalamaya fırsat bulamadan kaybetsin.

    Yani Combat = Skill-Strateji diyerek, şıkkımı işaretliyorum.

    Senin oyunların gayet eğlenceli geçiyor Smile Yani dilediğim kadar savaşabiliyorum, gerçi benim yüzümden oynu terk edenler olabiliyor ama (dargınım onlara) ben Vezir çıkarken onlar piyon kalacaklar Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Efla
    Site Admin
    Site Admin





    Joined: Apr 10, 2004
    Posts: 3916
    Location: Ankara

    PostPosted: Sun Nov 30, 2008 10:31 pm Reply with quoteBack to top

    Dwaxer benim gördüğüm kadarıyla forum rplerinde malzeme yaratma konusunda çok başarılı. Hatta gördüğüm en başarılılardan diyebilirim.

    Çzellikle bilgisayar oyunlarını kullanarak bişeyler yapması çok etkilemişti beni.

    Oyunalra gelince aslında ben forumda kurallara bu kadar bağlı oyunlar oynamaya alışkın değilim. Kendi oynattığım oyunlarda doğru düzgün zar bile atmam matematik de epey geri landa kalır. Sayısal değerleri karakterlerin ne kadar atik, becerikli, güçlü vs olduğunu kavramak için kullanırım.

    Ama forumda kurallı bir oyunu güzel başarıyor bence dwaxer. Alışkıno lmadığım zevk almadığı anlamına gelmiyor.

    Normalde dwaxerın tiyatro diye tabir ettiği öğe benim için en öncelikli gelen. Daha sonra mücadele laylarını severim. Ama genellikle akılcı bir strateji belirleme ve sıradışı etkisi beklenenden daha büyük bişeyler yapmak beni eğlendirir. Aslında dwaxer'ın oyunu da combat dışındaki alanlarda tiyatro öğesine müsaitti ama oyuncuların da iş birliğiyle belli bir noktanın üstüne çıkabiliyor.

    Strateji sevdiğimi belirtmiştim. Satranç da severim eskiden de epey oynamıştım ama Edmond'un satranç benzetmesi D&D ye tam da uymuyor bence. Eğer bir turda bütün taşlar bir hamle yaptırma şansımız olan bir satranç olsaydı daha çok benzerdi sanırım. Ama tabi bütün strateji öğelerinin benzer noktaları olduğunu da inkar edemem.

    Artık karakterimizin kabileyetlerinin sınırlı olmaındna mı kaynaklanıyor bilemiyorum ama benim oyundan koptuğum noktalar var. Yapacak farklı bişey kalmadığında savaş sırasında kullancak ilginç bir büyük kalmadığında(ki pek yok) biraz sıkılıyorum. Ortalığa rasgele büyülü saldırı yapmam gerektiği açık bu durumda ama 3 el üstüste aynı şeyi yapmak bana göre değil hiç. Ghost sound büyüsü başlangıçta çok hoşuma gitmişti. İstediğin sesi çıakrtabilmek müthiş bi güç bence ama birkaç kere denedim etkisini göremeyince geriye magic missle kalıyor. Very Happy

    Oyunlarda özellikle büyücü oynadığım yerlerde rakipbi şaşırtmak, gerektiğinde korkutmak ya da tereddüte düşürmek ve bu yolla mücadeleden açınmak sevdiğim bi yöntemdir. (Skill mevzusu burda işi karıştırıyor. intimidate gibi bir skillim olmayabilir ama zaten doğrudan sizi gebertirim gibi bir tehdit yapılmadığındainsanların anlayamadığı büyülü güçlerden korkmasını sağlayabilrisem korkmak skille çok da bağlı olmamalı. Ya da Bu asa lanetli dokunan herkesin ruhunu elegeçirebilir dediğimde sonucu belirleyenen sadece bir bluff check olması garibime gidiyor sanırım) Ama bazen düşman karşımıza gelince illa ki onla savaşacakmışız gibi hissediyorum. Mesela doğada vahşi bir hayvanla karşılaşsam meşaleyi yakıp hayvana doğru sallayı onu uzak tutmaya çalışırdım ama bir d&d oyununda hayvan bana muhtemelen pençelerinin verebildiği kadar hasarı çekinmeden verebilecektir. Bu aslında biraz da D&D nin oynanış tarzıyla alakalı dmden çok ama ben yine öyle bi belirteyim tam eleştiri diyemem.

    Genel olarak ben oyuncu olarak oyundan menunum. dwaxer başarlı bir dm. Site mensubu olarak da oyunları takdir ediyorum. Oyun ihtiyacının neredeyse tamamını dwaxer karşılıyor şu anda.

    _________________
    Chaos is the law of nature,
    Order is the dream of man.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 31, 2004
    Posts: 3918
    Location: Ankara

    PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:01 am Reply with quoteBack to top

    Senin oyunlarını oynamıyorum ama daha öncesinde oynamıştım, biliyorsun. Kural sistemi konusunda oldukça mızmız davranmamın nedeni sanırım bu başlıkta daha da kolay anlaşılacak. Senin verdiğin seçenekler içinde dahi yok benim seçeneğim.

    Benim seçeneklerim
    %35 rolyapma, %30 hüner ve stratejiler, %20 çarpışmalar, %8 geyik, %5 bilmeceler, %2 alışveriş (Ki sanırım bunu da hüner ve stratejiye koyabiliriz Very Happy).

    Karakterlerim beni zorlamalı ve illaki bir şeyler üretmelidir. Güçsüzlüklerinin ve acizliklerinin üstesinden başka taktikler kullanarak gelmelidir. Ellerindeki gücün potansiyelini durumuna göre en iyi şekilde yorumlamalı ve aslında kendine başka bir durum için verilen gücü, çok farklı bir yerde de kullanmalıdır. En aptal karakterimde bile durum bu şekildedir. Aptal bir savaşçı dahi olsa aslında kafasını tamamen savaşa verebilen bir karakter olduğundan savaş anında taktik vermese dahi sadece duyularıyla değişik kullanımlar üretebilir elindeki potansiyel güçlere.

    Vahşi batıda bıçaklı bir adamı seçme sebebim, üstesinden gelinecek zorlukların çok olması ve beni stratejiye yönlendirmesiydi. Avantajı ise işini sessizce bitirebilecek, etkili bir karakter olmasıydı. Ne yazıkki atılan bir 100 ile alnının ortasından vuruldu.

    Aynı oyunda bir kumarbaz (ki geleceğin politikacısıydı) oynama sebebim ise sadece rol yaparak ilerleme isteğim ve gerektiğinde yine farklı stratejilerle işin üstesinden gelme düşüncemdi. (Elinde silahı olan biri asla yönetici değildir. Elinde silahı olmayan, kendini kabul ettirmiş adam elinde silahı olanlara hükmeder.) Ancak ne yazıkki insanların çekingenliği, kıvrak (Gerçi ona ben karar veremem ama) dili için bile çok kaygandı.

    Arena da dahi rol yapmaya çalıştıığım ve karakterime bu sayede daha çok bağlandığım Druidim aslında daha çok taktiksel çeşitlilik ve kişisel merak ("Druidlerin çektikleri nedir"i anlamak için) ile yaratılmıştı.

    Gerçekten Edmond'dan* çok daha farklı bir oyun stilim var. Birlikte bulunduğumuz hikayeden çıkışımın en büyük sebebi olmuştu bu durum. Satranç hakkında bir şeyide kendi yetersiz satranç bilgime rağmen belirtmek istiyorum. Veziri, vezir yapan şey, onun taktiksel çeşitliliği ve tekliğidir. Bir oyunda vezir olmak için, bana göre, kendi oyununu yaratmalı ve oynamalısın. Ancak eğer VEZİR olmayacaksam at olmayı yeğlerim. (Ki bence asldında at suikastçi olmalıymış. Atlar neden L şeklinde gidiyorki. Aslında savunma duvarlarının ardına girebilen ve savunmaları dağıtanlar suikastçiler ve casuslardır. Rolling Eyes )

    (*İsim vererek sataşma niyetim yok. Edmond'un oyun stiline bir karışmak istemiyorum. Herkesin zevki ayrıdır ki birlikte oynadığımız "kardeşlik" oyununda iyi bir yandaştı. Sadece, karakteri uçuruma yakın yürüyecek kadar cesur ama nasıl yürüyeceğini bilmeyecek kadar dikkatsizdi. Allah rahmet eylesin. Very Happy )

    Oyunlarında şu sıralar oynayabileceğimi sanmıyorum. Ne yazıkki merak etsem de zaman kısıtından ve bırakamama korkusundan okuyamıyorum ve okumuyorum. Sadece kendi oynadığım oyunlar hakkında bir kaç istekte bulunacağım.

    1. İyi taktik ve stratejileri ödüllendren sistemler. Fazladan tecrübe puanı olarak değil. Ben tecrübe kazanmak değil daha çoğunu görecek ve daha da derinleşecek kadar yaşayacak karakterler yaratmaya çalışırım

    2. Taktik oluşturanlara yardım adına, sistemlerinde bazı eksi ve artıların nasıl işlediğini daha iyi belirt. Mesela bunu yaparsam ne olacak sorusundan da öte, bu özellik güzelmiş ve bunu şu şekilde yararıma kullanabilirim sanırım diyebileceğim sistemler olabilir. Aksi taktirde çok fazla mesajlaşma sonucunda oyundan kopukluk oluyor.

    3. Çok fazla oyuna bölünme. Fazla oyuna bölününce kendine ve diğerlerine ayıracak zamanın kalmıyor. Bir kısmını zamansızlıktan bırakıyor, bir kısmına ara veriyor, sakallarını kesemiyor, bazen haftada ancak bir kere duş alabiliyorsun. Very Happy Razz

    4. Son oyunlarını bilemiyorum ama oyunlarını renklendirecek bazı resimleri oyunlar sırasında kullnamanı tavsiye ederim. Sadece haritalar değil, bir kovboy kasabası resmi, bir canovarın heybeti ve gücünü belirten bir resim, yada bir labirentin tek bir koridorunun resmi, onca yazıdan çok daha etkili olur bence.

    Çok çalışkan ve yaratıcı birisin bence. Farklı diyarlar ve sistemler üstünden, haritalarını çizerek ve kişilerin gözünde ortamı olabildiğince canlandırmaya çalışarak çok güzel bir çalışma yapıyorsun. Sitedeki pek çok (Ya da herkes) kişinin saygısını kazandın. Herkes senden memnun. Kesinlikle kötü değil aksine çok güzel şeyler çıkartıyoprsun ve bu çalışmalarınla, hiç çalışmayan beni biraz utandırıyorsun. Sadece kendi açımdan, kendi çapımda bakarak, isteğin üzerine fikilerimi yazmamın sana karşı olan boyun büküklüğümü biraz azaltacağı düşüncesi ve senin oyunlarına katkısı olacağı umudu ile yazdım bu yazıyı.

    _________________
    Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
    Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
    "
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Mon Dec 01, 2008 11:37 am Reply with quoteBack to top

    .
    Efla, ben senin ızdırabını anlıyorum ve hatta senin özlemini çektiğin pozisyonlar da muhakkak sık sık gelecek oyunda ama forum oyunu işte masaüstü gibi hızlı gitmiyor, sümüklü böcek hızında ilerliyor mecburen. şu ana kadar (sanırım 2 ay oldu) yaptığımız şeyleri masaüstünde 2 saatte tamamlardık herhâlde. O yüzden senin karakterin yeteneklerine hitap edecek bölümler gelmiyormuş gibi gelebilir ama dediğim gibi sırf zamanın yavaş ilerlemesinden. Aslında D&D oyununda en çok büyücülerin çözebileceği gizemler, görevler vs olacaktır doğal olarak.
    Skill kullanımları ve zarların etkisi konusunda D&D’yi yapanların tarafını tutmuş gibi olacağım sanki ama skill puanlarımız ilgili yetenekte ne kadar tecrübeli olduğumuzu gösterdiğine göre, “Skill Check”leri kullanmalıyız diye düşünüyorum. Ama bu rol yapmaya kesinlikle engel olmamalı, aksine bildiğiniz gibi kendi adıma yapılan (yazılan) rollerin ne kadar eprili, heroic, görkemli, zekice, duygusal, özetle etkileyiciliğine göre exp, vs ödül veriyorum; gerek exp ödülü, gerekse oyun içi eşya ya da durum ödülü, vs. Yani “ben Bluff Check yapıyorum!” diye bir eylem yok. Gerçekten de güzel (inandırıcı) bir yalan söylersin yanına da “Bluff Check” diye notunu düşersin. O zaman tamam. Tabii “yalan inandırıcıysa Bluff Check yapmaya ne gerek var?” diyebiliriz. Ama ben kendimden biliyorum hiç yalan söyleyemem (alışmamışım çünkü) herhâlde söyleseydim karşımdaki şıp diye anlardı. Buna rağmen bazen doğruları söylediğim hâlde karşımdaki inanmayabiliyor; gel de böyle birine karşı başarılı Bluff Check at. Mr.Green
    Bu arada Efla senin büyücü olarak dolaştığın mekanlarda hiç “Detect Magic” yaptığını görmedim mesela; büyücüsün ama etrafta sihir var mı yok mu diye hiç merak etmiyorsun. Razz

    Darkgnome, senin oyunculuğunu beraber oynadığımız “Kardeşlik” oyununda gördüğümden, vs biliyorum. Bir kere aşırı detaycıydın (ve biraz da paranoyaktın) Keşke benim oynattığım oyunlarda da oynasaydın, cuk otururdun doğrusu. Çzellikle “Hakmarun” senaryosu o kadar entrikalarla dolu ki, senin gibi biraz paranoyak oyuncular lazım. Razz Mr.Green

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Wed Dec 03, 2008 12:29 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Biri(leri) oyun oynatsa da ben de oynasam! Mr.Green Devrimk'nın oynattığı Forgatten Realms diyarında geçen oyunda biraz oynayabildim ama tadı damağımda kaldı. Çzellikle D&D3,5 oynatabilecek DM arkadaşlara sesleniyorum: Oyun açın da oynayalım! Lütfen! Smile
    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 31, 2004
    Posts: 3918
    Location: Ankara

    PostPosted: Wed Dec 03, 2008 1:39 pm Reply with quoteBack to top

    İşte bu sebeple sen çok sevilen ve sayılan birisin sitede. Karşılık beklemeden insanları mutlu ediyorsun. Evil or Very Mad

    _________________
    Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
    Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
    "
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Thu Dec 11, 2008 7:16 pm Reply with quoteBack to top

    .

    Evet arkadaşlar bayram araya girdi, oyunlarımız da iyice yavaşladı ama umarım artık yine hızlanırız. şimdi benim oynattığım üç oyuna bir göz atıp, şimdiye kadar gerçekleşen olayları bir özetleyelim:

    Hakmarun; Orcus’un Dehşeti:
    İnanılmaz fantastik Hakmarun diyarında, namevtlerin iblis prensi Orcus’un, kadim Necrotox harabelerine gelmesiyle dehşetli bir tehlike başgöstermiş, iyilik tapınağının temsilcisi gönüllü oyuncularımız bu tehlikeye karşı durmak amacıyla uzun ve yorucu bir serüven yolculuğuna çıkmışlardı. İlk durakları olan Zander kasabasında Tobias adındaki eski bir “define avcısı”ndan işe yarar bazı harita ve belgeler alacaklardı. Ancak bunun karşılığında Tobias’ın yeni satın aldığı köhne bir binayı içindeki yaratıklardan temizleme sözü verirler. Fare avlamak üzere binaya giren elemanlarımız, farelerin iriliği karşısında ve bir takım tecrübesizlikten kaynaklanan hatalar yaparak hezimete uğrarlar. Çyle ki acil kaçış planlarını uygulayarak başlangıç noktasına kendilerini teleport ederler. Ancak ertesi gün cesaret toplayıp tekrar geri dönerler ve bütün fareleri binadan temizleyip yarım bıraktıkları işi tamamlarlar. Derken Tobias onları binanın hemen dışında karşılayarak, haritaları vermek bahanesiyle ıssız, eski başka bir binaya götürür ve grubu usta bir şekilde tuzağa düşürür! şimdi grup elemanları tuzaklarla dolu, içeriye her geçen saniye ölümcül zehirli gaz dolan bir odada (üstelik teleport ile kaçış, büyüyle engellenmiş) kapana kısıldılar. En son kapıyı açmaya çalışırlarken satranç oyunundan ilham alan bir şifre mekanizmasıyla uğraşıyorlardı.

    Musibet Çetesi:
    Büyücüler, düzenbaz ve savaşçılar; hepsi de cinayet suçuyla hapse atılmışlardı. Ne silahları vardı, ne de zırhları. Ancak daha demir parmaklıkların ardına düştükleri ilk gece kaçmaya karar verdiler ve bunu başardılar da! Silahlı gardiyanları ve komutanlarını, gerçekten de bıçak sırtında bir mücadeleyle alt etmeyi başardılar. Ardından zindanlardaki gizli geçitleri bularak yeraltına kaçtılar. Çnce zombilerle karşılaştılar, onları da altettiler. Daha sonra Jelatine benzeyen, biçim değiştirebilen, asitli yaratıklarla karşılaştılar ve onları da yendiler. Bu arada katettikleri mesafe belirsizdi; saatlerce saatlerce yürümüşlerdi bu dehlizlerde. şimdi ise zehirli dev örümceklerin ağına düştüler; kurtulmaları zayıf ihtimal ama bu grubun atlattıkları düşmanlar aklıma geldikçe, “bunlardan her şey beklenir!” diyorum.

    İslanda Macerası:
    Yine fantastik ötesi bir diyar: İslanda! Kahramanlarımız çiçeği burnunda, kasabalarının Fisnot takımı olarak komşu kasabaya maça gidiyorlar. Ancak gece kamp yaptıkları yere kurtlar gelerek saldırdı ve ertesi gün korsanlardan kaçan bir gemi mürettebatına yardım ettiler. Basit bir yolculuk, haddinden fazla hareketli geçiyor. şimdi el koydukları korsan gemisini yüzdürüp yüzdüremeyeceklerini tartışıyorlar.

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 12, 2004
    Posts: 6496

    PostPosted: Thu Dec 11, 2008 10:09 pm Reply with quoteBack to top

    Vallahi Dwaer ben oyun oynatabilirdim. Ancak sitedeki onceki deneyimlerimden oynattigim oyunlarin sevilmedigini biliyorum....

    _________________
    HARBE GÄ°DEN
    Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
    Orhan Veliden
    Back to top View user's profileSend private message
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 18, 2007
    Posts: 2614
    Location: Bursa

    PostPosted: Thu Dec 11, 2008 10:11 pm Reply with quoteBack to top

    Firble wrote:
    Vallahi Dwaer ben oyun oynatabilirdim. Ancak sitedeki onceki deneyimlerimden oynattigim oyunlarin sevilmedigini biliyorum....


    Neden sevilmeyesin ki? Very Happy

    _________________
    Thanks Mario but The princess is in another castle!!
    Mr.Green Razz
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 12, 2004
    Posts: 6496

    PostPosted: Thu Dec 11, 2008 10:43 pm Reply with quoteBack to top

    Vallahi ben bilmem ama RPlerime girenler pek devam etmediler gecmiste...

    Gordeon RP sistemim vardi mesela... Ama belki bir anda fazla genisledigindendir olmadi...

    _________________
    HARBE GÄ°DEN
    Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
    Orhan Veliden
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Thu Dec 11, 2008 11:27 pm Reply with quoteBack to top

    Firble wrote:
    Vallahi ben bilmem ama RPlerime girenler pek devam etmediler gecmiste...

    Gordeon RP sistemim vardi mesela... Ama belki bir anda fazla genisledigindendir olmadi...


    Firble bir gönderme hissettim niyeyse Very Happy

    Galiba benim de yer aldığım bir oyundu o, ne yazık ki yavaşlayan oyunlara uyum sağlayamadığımdan, bitmişti galiba.

    Halbuki çok sevinerek başlamıştım, bütün oyunlara başladığım gibi :S

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 18, 2007
    Posts: 2614
    Location: Bursa

    PostPosted: Fri Dec 12, 2008 12:23 am Reply with quoteBack to top

    Firble bence bir ara tekrar denemelisin.
    Seni özleyenler olabilir. Belki de site içinde rp yönetimindeki farklılıklar renk katabilir olaya.

    _________________
    Thanks Mario but The princess is in another castle!!
    Mr.Green Razz
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 12, 2004
    Posts: 6496

    PostPosted: Fri Dec 12, 2008 1:17 am Reply with quoteBack to top

    Eh Gordeon Karargahinda biz oyuna son ana kadar devam etmistik. Neyse... Bakalim isteyen olursa oyun acarim. Ama klasik Rp tarzi olmaz... Yukaridaki ankette sadece tiyatroyu secen tek kisi benim sanirim, : ) )

    _________________
    HARBE GÄ°DEN
    Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
    Orhan Veliden
    Back to top View user's profileSend private message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Fri Dec 19, 2008 12:36 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Arkadaşlar oyunlarımda şimdiye kadar yaptığım uygulama: 2d6, 3d4 gibi çoklu zarları atarken birini atıp, sonucu katsayısıyla çarpıyordum. Ama bu uygulamanın yanlış olduğunu anladım. (sanırım Edmond beni uyarmak istemişti bu konuda ama uyaramamış demek ki)

    Artık bundan sonra kaç taneyse hepsini ayrı ayrı atacağım zarların.
    Çrneğin 2d6 ise sonuçlar: 1,2 yani toplamda 3 gibi bir "tek sayı" olabilir.

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 1.39 Saniye