Author |
Message |
Edmond
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Jul 23, 2009 9:03 pm |
  |
Daha önce, çok önce, bir yerlerde Monk'ların silahlarına, yani Sai, Nunchaku gibi silahlarına, Unarmed Damage'lerini verebildeklerini görmüştüm, nerede olduğuna dair bir fikrim yok.Peki bunun doğruluk derecesi var mıdır?Yani 2d6 unarmed damage'i olan bir Monk, Nunchaku ile de mi 2d6 vurur? |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
      |
 |
Dura
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Jul 23, 2009 9:34 pm |
  |
kuralı çok iyi bilmiyorum, zaten matematiğim de çok iyi değildir ama mantıken öyle olmalı.. vücudunu silah olarak kullanabilen bir insanın subdeal damage verebilen (kesici ve delici olmayan) bir silahla vereceği zararla yalnızca kafa atmasıyla örneğin vereceği zarar arasında fark yoktur..
sinir düğümlerinden birine yapılan dengeli bir yumruk, meşe odununu çok da aratmaz kısacası.. |
_________________ Aurë entuluva...!! |
|
Back to top |
   |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 12:12 am |
  |
monk'un silaha ihtiyacı yok bence bir quivering palm yada stunning blow işi görür. Solar Stance falan vardı bir aralar. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Darkgnome
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 2:14 am |
  |
Hayır bir monk silah ile unarmed damagede veridği hasarları veremiyor ama bazı silahlar ile flurry of blows özelliğini kullanabiliyor ki bu silahlar kata silahları olarak adalandırılıyor. Bo sopası, nunçaku, Sai gibi silahlar bu sınıfa giriyor.
Monlaşrın silah kullanma sebebi bazı silahların onlara sağlayacağı büyüsel artılar ve bazı marifetlerden ileri gelebilir. Ayrıca bazı yaratıkları öldürmek belli malzemelerden yapılmış silahlar gerekiyor ki monklar o vakit bu silahlara ihtiyaç duyabilir.
Mesela bir reach silah ile uzaktaki rakiplerini dövüp yakınlaştıklarında elleri ile pataklayan bir monk olabilir. uzakta dursan da fena, yakınlaşsan da  |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
" |
|
Back to top |
   |
 |
SacoKhan
Forum Yöneticisi

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 6:36 am |
  |
Büyülü eşyalar oldukları zaman bazen daha mantıklı olabiliyorlar, ayrıca Disarm ve Sunder için de işe yarıyorlar.
Saygılarımla... |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
   |
 |
Dura
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 7:46 am |
  |
hmm
hiçbir büyülü silah, korkunç bir KIIAAAAIIII ile koşarak (bu sırada vücut serbest, zırh yok, hatta muhtemelen üstte gömlek dahi yok, saçlar efil efil uçuşuyor, bol pantolonun paçaları senin süratinle dalgalanmakta, yüzündeki kaslar gerilmiş, avına atılan kurt gibi ağız ve burun bölgesi kasılmış haykırıyor narasını...) sıçrayıp yaklaşık 2-3 metre uçtuktan sonra rakibin burnunun üzerine gömdüğün dizin etkisini veremez..
varsın bikaç puan düşük damage olsun.. (birsıfırolsunbizimolsun) |
_________________ Aurë entuluva...!! |
|
Back to top |
   |
 |
Edmond
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 8:47 am |
  |
Darkgnome herhângi bir silah değil, kata silahları ile Unarmed Damage'i kadar vurabiliyor diye okumuştum ben.Of o kaynağı yeniden bir bulabilsem  |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
      |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 10:25 am |
  |
Edmond wrote: |
Darkgnome herhângi bir silah değil, kata silahları ile Unarmed Damage'i kadar vurabiliyor diye okumuştum ben.Of o kaynağı yeniden bir bulabilsem  |
Buraya bak:
http://www.d20srd.org/index.htm
Buldun buldun, bulamazsan boÅŸver. EÄŸer ileri seviye bir monk ise zaten unarmed savaÅŸmak daha artistik.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Edmond
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 11:40 am |
  |
dwaxer wrote: |
Edmond wrote: |
Buraya bak:
http://www.d20srd.org/index.htm
Buldun buldun, bulamazsan boÅŸver. EÄŸer ileri seviye bir monk ise zaten unarmed savaÅŸmak daha artistik.
. |
İyi ama ben Shuriken atarkeni kastediyorum 1d2 vuracağıma koşup vururum daha iyi  |
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
      |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 12:26 pm |
  |
|
Back to top |
  |
 |
Edmond
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 1:05 pm |
  |
Hahahaha Street Fighter'daki Dhalsim gibi Hiç feana değil  |
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
      |
 |
Darkgnome
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 6:06 pm |
  |
Bence kaçırma. Bu uzayan kol sayesinde uzaktaki adamı dahi trip ile yere düşürür, grapple ile sararsın felan. Hatta Dm iyi niyetli çıkarsa, ağaçlara çıkarken bu kolu kullanırsın daha yükseğe daha çabuk çıkarsın.
şimdi ölyle bir olay var aslında. Diyelimki elinde bir silah var. Savaş boyunca bu silahı kullanmayabilirsin. Yani saldırılarını yine unarmed olarak yapabilirsin. Silah sadece elinde kalır ve o şekilde sana bir artı veriyorsa artısını vermeye devam eder.
Yalnız onca zamandan beri yanlış bildiğim bir şeyi okuduktan sonra şimdi anladım. Double weapon olan bo sopası ile saldıran bir monk flurry of blows yaparken isterse her iki tarafı ile de saldrıabilir diyor. Ancak bunu iki silah kullanma penaltısını değil sadece flurry of blows penaltısını alıyor. Demekki two weapon fighting, flurry of blows ile birlikte işe yaramıyor. Bilmiyorum hayalı mıyım? |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
" |
|
Back to top |
   |
 |
|
|