Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: oralujyb
    Bugün: 33
    Dün: 23
    Toplam: 90362

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1636
    Üye: 0
    Toplam: 1636

    FrpWorld.Com :: View topic - Dragon Age: Origins - Awakening!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Dragon Age: Origins - Awakening! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Tue Feb 16, 2010 3:24 pm Reply with quoteBack to top

    Artık zamanı gelmişti. Çç indirilebilir içeriğin ardından en sonunda asıl hikayeyi devam ettirecek olan ek paket Mart ayında çıkacak. Dragon Age: Origins oyunundaki karakterimizle devam edebileceğimiz gibi, Orlais'ten Ferelden'e yeni gelmiş yeni bir Grey Warden ile de maceramıza başlayabileceğiz.


    Bu ek pakette neler bizi bekiyor:

    - Archdemon'un öldürülmesiyle Darkspawn'ların dağılacağı düşünülüyordu. Ama efendileri gidince tam tersi kölelikten kurtuldular, hatta bazıları insan gibi konuşmaya ve özgür iradeleriyle hakeket etmeye başladı." The Architect", ek paketin ana düşmanı olacak.

    Image

    - Her bir sınıfa (savaşçı, büyücü ve serseri) 2 ayrı alt sınıf ekleniyor ve toplamda ilk oyunla beraber her bir sınıfın 6 alt sınıfı olmuş oluyor.

    - Yeni bir origin hikayesi eklenmeyecek, ama ben qunari origini bekliyordum büyük umutlarla.

    - İlk oyundan yoldaş olarak bize eşlik edecek karakterin Alistair olduğu açıklandı. Bunun dışında 5 yeni yoldaş karakter geliyor.

    - İlk oyundaki yoldaşlarımızdan Oghren, hikayenin kilit karakterlerden biri olacakmış ve sıklıkla görecekmişiz kendisini.

    - İlk oyundaki diğer karakterlerden Wynne, Loghain ve Anora, ilk oyundaki seçimlerimize göre karşımıza küçük rollerde çıkacakmış.

    - Toplamda 56 yeni büyü ve yetenek eklenecek.

    - Bu sefer tehdit daha büyük, yoldaşlarımız daha ciddilermiş ve bu nedenlerle hatta bunu bahane ederek romantizm olayını ek pakette kaldırmışlar.

    - Daha çok hikaye tabanlı olacağından, daha bir çizgisel olması bekleniyor. RPG ruhundan anlamayan bazı insanların, gereksiz yere fazlalık olan yan görevler yüzünden ana hikayeye konsantre olamadığı eleştirilerini Bioware ele almış ve yan görevleri daha bir indirgemiş ek pakette.

    - "The Children" denilen, kafası insan diğer tarafları böcek halini almış yeni bir düşman türü eklenmiş.

    - İlk oyunda yan görevleri de yapmanıza bağlı olarak toplamda 4 defa ejderha türüyle dövüşme imkanımız oluyordu, bu sefer daha fazla ejderha çeşidi eklenmiş ve daha çok kendileriyle karşılaşacakmışız.

    Kısaca böyle, ek paketi ben heyecanla bekliyorum. Bakalım benim gibi bekleyen var mı bu oyunu? Smile

    Oyunun kapağında ana düşman Architect ve yeni düşman türü "The Children" görülüyor.

    Image
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Alenthas
    Forum Yöneticisi





    Joined: Oct 04, 2007
    Posts: 2670
    Location: Innsmouth

    PostPosted: Tue Feb 16, 2010 4:01 pm Reply with quoteBack to top

    Korsanını yaparlarsa niye olmasın? Bu oyunu orijinal alacaktım ama Collector's Edition gelmedi, orijinal almanın da bir anlamı kalmadı benim için... Hem dünyasına da alışamadım, büyülere falan, sarmadı pek. Ama iyi oyun, bedavaya oynarım Dil

    _________________
    Image
    Back to top View user's profileSend private message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Sat Mar 27, 2010 7:30 pm Reply with quoteBack to top

    Oyunu aldım bugün, oynuyorum kaptırdım yine kendimi yakında buraya yorumlarını yazarım... Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Fri Apr 02, 2010 1:41 pm Reply with quoteBack to top

    Ek paketi de bitirdiğime göre yorumlarımı yazabilirim...

    Çncelikle ek pakette iki seçeneğimiz var ya yeni bir karakterle hikayeye başlıyoruz ya da Origins'deki karakterimizle kaldığımız yerden devam ediyoruz. (Seviyemiz, eşyalarımız, yeteneklerimiz aynen kalıyor, sadece indirilebilir içeriklerden elde ettiğimiz ve promosyon olarak verilen oyun içi eşyaları transfer edemiyoruz ek pakete mesela dragon armor set gibi.)

    Tabi iki seçenekten ikincisi daha bir zevkli hale getiriyor oyunu çünkü oyunda karşılaştığımız askerler ve özellikle tüccarların çoğu Origins'den karşılaştığımız insanlar, bu yüzden bizi tanıyorlar. Origins'de yaptıklarımızdan ötürü "kahraman" olarak anılıyoruz ve oyunun ilk kısımlarında birilerinden yardım almak daha kolay oluyor ama yeni bir karakterle oyuna başlarsak hem daha az parayla oyuna başlıyoruz hem de insanlar bizi yabancı olarak görüyor, fazla bizimle konuşmak istemiyorlar.

    Oyunun hikayesinden kısaca bahsedecek olursam, Architect isminde bir darkspawn iradesini eline alıyor ve kölelikten kurtuluyor. Darkspawnları özgür hale getirip dünyaya barışı getirmek gibi bir amacı var ama karşısında "Mother" diye bilinen bir düşman buluyor. "Mother" aslında Architect'in özgür hale getirdiği broodmother'lardan biri, ama eski tanrıların (yani ejderha formunda dolaşan archdemonlar, darkspawnların taptığı kötü tanrılar) seslerimi duyamamaya başlayınca deliriyor ve etrafına darkspawn'lardan büyük bir ordu kuruyor. İki darkspawn ordusu arasında kalan bir Grey Warden kalesinde oyuna başlıyoruz.

    Çncelikle bu oyunda herkes bize saygı duyuyor, bir kalemiz var. Kalemizi geliştirebiliyoruz, etrafındaki köylere asker ve gıda gibi yardımlarda bulunabiliyoruz. Ayrıca bu toprakların sahibi de olaraktan adaleti biz sağlıyoruz. Mahkemelere katılıp kim haklı kim haksız karar verip yargılyabiliyoruz. (İleride bu yaptığımız iyilik veya kötülükler bize geri dönüyor elbette.)

    Kalemizin avantajları bununla sınırla değil elbette, Origins'deki kampımız gibi kalemizde yaralarımızı iyileştirebiliyoruz ve yoldaşlarımızı da topluca kalede ağırlıyoruz. Ayrıca yolculuklarımızda karşılaştığımız tüccarların kalemize gelmesini sağlayabiliyoruz, "Lord" olmanın ne demek olduğunu oyuna gerçekten de iyi yansıtmışlar bu bakımdan oyun benden ilk artısını alıyor.

    Yoldaşlarımıza gelecek olursak Origins'de keşke olsaydı dediğim tipte karakterler eklenmiş ve ayrıca bu oyunda neredeyse tüm karakterlerimizi isterlerse "Grey Warden" yapabiliyoruz, kısaca bahsedeyim:

    - Anders, insan erkek büyücü ama Circle'ın kurallarına karşı çıktığından Chantry tarafından aranılan bir suçlu. Buz ve iyileştirme büyüleriyle Origins'deki Morrigan ve Wynne'in güçlerinin ortalama bileşimi gibi duruyor. Biraz süslü olduğundan takı tarzı şeyleri çok veriyor ve hediye olarak bunlardan vermeniz gerektiğini ekstradan belirtmeme gerek yok sanırım. Bir de kedi sever biri, kalenizde bulduğunuz bir sokak kedisini ona verirseniz çok sevinecektir. Kediye isim verecek ve cebinde saklayacaktır. (Kedinin çok işinize yarayacak bir yeteneği de var, savaşta düştüğünüz zaman kediyi kullanın, sizin yüzünüzü yalayacaktır ve tekrardan ayağa kalkmanızı sağlayacaktır.)

    - Velanna, dalish elf kadın büyücü. Yeni alt sınıflardan biri olan Keeper (dalish elflerinin liderleri, doğanın gücünü kullanırlar.) büyülerini biliyor. İnsanlardan nefret ediyor ama onu grubunuza aldığınızda fikirlerinin değişmesini sağlayabiliyorsunuz. Karakteriniz benim gibi dalish elfi ise daha çabuk aranız iyi olabiliyor. Yeşil rengi sevdiğinden ona yeşil renk barındıran taşlardan ve elflerin kültürleriyle alakalı eşyalardan verirseniz seviniyor.

    - Sigrun, cüce kadın hırsız. Çlüm lejyonunun üyelerinden, bunlarla Origins'de de karşılaşmıştık. Darkspawn'ın çok olduğu Deep Roads'a giderler ve ölene kadar savaşırlar. Sigrun da yeni alt sınıflardan biri olan "lejyoner hırsızı" yeteneklerini biliyor. Dış dünyayı merak ettiğinden ona dış dünya ile ilgili eşyalar (teleskop gibi) verirseniz çok seviniyor.

    - Nathaniel Howe, insan erkek hırsız. İşte en ilginç karakterlerden biri çünkü Origins'de düşmanımız olan Lord Howe'un oğlu kendisi ve zaten bizi öldürmek için peşimize düşmüş ama oyunda kendisiyle yakalanıp hapse atıldığı zaman karşılaşıyoruz. Bize verilen kale ve topraklar aslında Howe sülalesine aitti bu yüzden de Nathaniel topraklarını geri almayı da amaçlıyor. Ona babasının yaptığı kötülükleri göstermeniz ve ailesinden kalan kişileri bulmasına yardım etmeniz gerekiyor. Böylece grup içinde en çok güvenebileceğiniz yoldaşlarınızdan biri oluyor. Ailesinden kalan eşyaları bulup ona verirseniz beğenecektir, takıdır süstür böyle şeylerden hoşlanmıyor ama işe yarar şeylerden (biley taşı gibi) verirseniz daha da çok hoşuna gidecektir.

    - Justice de oyunun diğer bir ilginç karakteri. (Eğer Origins'de karakteriniz Mage ise onunla ilk oyunun başında karşılaşmıştınız zaten.) Fade denilen rüya boyutunda "adalet" ruhu kendisi. Çlmüş bir Grey Wardem bedenine hapsolunca bize katılıyor ve maddi dünyayı keşfetmeye çıkıyor. Alt sınıflardan biri olan "Spirit Warrior" aynı zamanda. Ona bedeninde olduğu kişinin eşyalarını ve "lyrium" isimli sadece Fade'de bulunan bir mineralden yapılmış değerli eşyalardan verirseniz seviniyor.

    - Oghren'e geldi sıra. Origins'den tanıdığımız cüce dostumuz. Origins'de aranız nasıl olursa olsun uzun zamandır görüşmediğimiz için tekrardan dost olmamız lazım. Aile babası olmanın ona göre olmadığını anlayınca "Grey Warden" olmaya karar verdiğinden bize katılmak istiyor. Geçen oyundaki gibi yine içki hediye verirseniz sevinecektir.

    Yoldaşlarımızla eskisi gibi her an diyalog kuramıyoruz. Ya görev verirlerse zaten üstlerinden beyaz ok çıkıyor, o zaman konuşabiliyoruz. Ya da oyunda dolaşırken yolda gördüğünüz bazı objelere tıklarsınız bir konuşma yaşanabiliyor. (Mesela şehrin içinde hoş bir ağaç var, ona tıklarsanız yanınıza Velanna varsa sizinle konuşacaktır, ya da kalenizde bulunan içki dolu fıçıya tıklarsanız Oghren sizinle konuşacaktır.) Böylesi iyi olmuş olsa da çok az var bunlar ve yanlış diyalogları seçerseniz aranız kötü olabiliyor yoldaşlarınızla ve tekrar ona tıklayıp konuşamıyorsunuz Origins'de olduğu gibi bu yüzden ilk oyundakinden biraz daha zor bu oyunda dost olmak yoldaşlarınızla. Hediyeler de kurtarmıyor bazen ki yoldaşlarınızın kişisel görevlerini yapabilmeniz için de arkadaşlık seviyenizin yüksek olması gerekiyor, bu yüzden dikkatli olmak lazım.

    Origins'de yoldaşımız olan Wynne'le karşılaşıyoruz ve ilk oyundan aramızın iyi olmasına bağlı olarak bizimle görüşecektir ve bizden bir ricada bulunacaktır. (Yani bir yan görev veriyor.)

    Alistair, Loghain ya da Anora karakterlerinden üçünden biriyle oyunun başında karşılaşıyoruz, Origins'in sonlarına doğru yapmış olduğunuz bir tercihe bağlı olarak. (Anlayan anlamıştır umarım...)

    İlk oyundaki eleştirilere kulak kabartmışlar: Bir yerden bir yere giderken artık daha az sıklıkta tesadüfi savaşlar oluyor. Yükleme ekranı biraz daha çabuk doluyor, yine de belli bir yerden sonra yine sapıtıyor ve bayağı bir haritanın açılmasını bekleyebiliyorsunuz ekran kartınız ne kadar iyi olursa olsun. Yoldaşlarınızla olan diyaloglarınızı azaltmışlar ve romantizm seçeneğini kaldırmışlar. (Kim böyle bir eleştiride bulunduysa artık.)

    Oyunda öyle böyle değil, çok fazla hem grafiksel hem de görevlerinizi yapmanızı bile engelleyecek türde hatalarla karşılaşıyorsunuz. Bu oyundan bile sizi soğutabilecek dereceye kadar varabiliyor.

    Hem Origins'de yaptıklarınıza hem de ek pakette yaptıklarınıza bağlı olarak oyunun sonu değişiyor, bu yüzden kararlarınızı dikkatli verin. Hatta bir yerde çok büyük bir karar vermeniz gerekiyor, iki ana görevden sadece birini yapabiliyorsunuz ve hangi ana görevi yapmak istediğinize karar vermenizi bekliyor hem yoldaşlarınız hem de topraklarınızda yaşayan halk. Yani son derece ciddi bir karar bu, ne olduğunu oynarken siz keşfedersiniz.

    Bir lord ve komutan olma hissini verebilmesi, merak uyandırıcı senaryo, Architect isimli gizemli karakter, yeni alt sınıflar ve üst seviyenin 35'e çıkartılmasıyla son derece keyif verici bir macera sizleri bekliyor.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.58 Saniye