Author |
Message |
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Fri May 28, 2010 8:32 am |
|
.
Hımm, anladım arkadaÅ?lar süpermiÅ?; daha fazla kullanmam lazım.
Yalnız "delikli demir çıktı mertlik bozuldu!" gibi bir Å?ey oldu bu fotoÅ?oplarda he!
Bak ben de çizdim!
. |
|
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri May 28, 2010 8:54 am |
|
Ehehe
Dwaxer'ın resmine slogan bulmaca:
Machinarium'la baÄ?lan hayata? (el kulaktan giriyor, fiÅ? gibi hani, o hesap) |
|
|
Lydronk
Kullanıcı
|
Posted:
Fri May 28, 2010 8:59 am |
|
bence hani otobüs-metro gibi bilimum toplu taÅ?ıma araçlrında yanınıza oturup gazetenizden, derginizden otlanan tipler vardır ya, onlar gibi olmuÅ? robot da edgar allan poe kitabına bakmak için kolunu bile atmıÅ?, "samimiyiz, o yüzden kitabına bakabilirim" ayarı bir Å?eyler demek istemiÅ? robot |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri May 28, 2010 1:09 pm |
|
DeÄ?iÅ?ik olmuÅ? Dwaxer arka planı hani ilk bakıÅ?ta ormana benzettim sonra daha dikkatli bakınca fabrikamsı bir yere de benziyor. Garip yani. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Fri May 28, 2010 6:34 pm |
|
dwaxer wrote: |
. |
Bu eserimde, günümüz insanının, soyut korkulara olan baÄ?ımlılıÄ?ını sürdürmeye devam ederken, duygusal edinim açlıÄ?ını, yaratıcı düÅ?ünceyi takdir etmekten yoksun bir yadırgamasızlık hâli içinde kabullendiÄ?i geliÅ?en teknolojiden faydalanarak bastırmaya çalıÅ?masının yarattıÄ?ı çokilemleri resmetmeye çalıÅ?tım.
Dikkat ederseniz soyut somutlaÅ?ırken, somut da soyutlaÅ?ıyor.
. |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun May 30, 2010 9:16 am |
|
Hmm yaratıcı düÅ?ünceyi taktir edemememe duygusunun resimde nerede gözlemleyebildiÄ?imizi bulmakta biraz sıkıntı çektim.
Belki adamın etrafına bakmayıp da sadece kitabına konsantre olması olabilir ama. |
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
Possessed
Site Ã?izeri
|
Posted:
Sun May 30, 2010 12:14 pm |
|
Lütfen lütfen! Resmi tek boyut düÅ?ünmeyelim, 90 derece saÄ?a doÄ?ru yan tutarsanız yaratıcı düÅ?ünceyi takdir edememe duygusu apaçık görünmekte! Robot adama tepeden bakıyor! Adamın o anda kafasında yarattıÄ?ı düÅ?ünceleri tamamen yadırgıyor. Allah akıl fikir versin diyor.
Alenthas wrote: |
Valla alalım yav. Benim eski kız arkadaÅ?ta vardı bir tane, böyle çizebilmek için bastırıyordun falan. Onu görünce direkt soÄ?udum tabletlerden, imkanı yok bastırarak çizemem ben. Böyle yumuÅ?ak yumuÅ?ak olacak Babamın iÅ? yerinde bir karikatürist var, o adamda vardı, kalemle tablete dokunduÄ?un anda çiziyordu. Ama adam Split-Screen Mac kullanıyordu yani (hayran kaldıydım), aldıÄ?ı tablet kim bilir ne kadardır |
Alenthas, tablette önemli olan nokta basınç hassasiyeti. Senin o "bastırma" dediÄ?in olay bu. Tablet ne kadar hassas ise o kadar az bastırman yeterlidir ve bastırdıkça daha kalın çizersin. Ã?zelliÄ?i odur, tabletin püf noktasıdır bu. Tablet alırken hassasiyetini kesinlikle öÄ?ren. Benimki 1024 ve gayet memnunum. Daha yükseÄ?i daha pahalı tabii ki |
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus.. |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun May 30, 2010 12:59 pm |
|
Hmm o bakıÅ? açısı ile bakmamıÅ?tım Possesed... Yani tepeden bakan robot yaratıcılıÄ?a... Aslında belki Edgar Allan Poe nun kitabı da bir tür yaratıcı düÅ?ünce sayılabileceÄ?inden, adam da kitaba tepeden bakıyor bu da yaratıcı düÅ?ünceyi taktir edememe sayılabilir. |
|
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Sun May 30, 2010 5:14 pm |
|
Adamın tepesinde bir robot var ve adam bunu hayatın doÄ?al bir parçası gibi kabullenmiÅ?!..
Off sanatım burda bile anlaÅ?ılmıyor...
. |
|
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun May 30, 2010 6:39 pm |
|
http://img534.imageshack.us/img534/6493/resim057.jpg
Bu da çizmeyi planladıÄ?ım çizgi romanımdaki bir villain. SaÄ?dakini herkes daha çok beÄ?endi (ben de) o yüzden muhtemelen öyle olur. Gerçi soldakinin üzerinde bayaÄ?ı oynadım, kalem izleri var hala. Tam beyaz deÄ?il, o yüzden beÄ?enilmemiÅ? de olabilir. SaÄ?dakine bakınca daha düzgün görünüyor. AÄ?ız da eklemek istiyordum ama uygun bir Å?eyler bulamadım. Biraz geniÅ? olduÄ?u için sadece link veriyorum. |
|
|
Possessed
Site Ã?izeri
|
Posted:
Sun May 30, 2010 11:33 pm |
|
dwaxer wrote: |
Adamın tepesinde bir robot var ve adam bunu hayatın doÄ?al bir parçası gibi kabullenmiÅ?!..
Off sanatım burda bile anlaÅ?ılmıyor...
. |
Bence sanatçı bile anlamıyor yarattıÄ?ı eseri, artık nasıl bir eserse bu! Ã?nemli olan nokta; sanatçı mı sanat eserini yaratır yoksa sanat eseri mi sanatçıyı yaratır?
---
Alenthas, iki çizimini anatomik olarak incelersek saÄ?daki daha düzgün duruyor. Ä°nsanların beÄ?enisi ondan olabilir. Niye? Açıklayalım.
1.Soldaki çizimin tam simetrik deÄ?il dikkat edersen, elmacık kemiklerinden çenesine inen yanak kısmına bak. SaÄ? yanaÄ?ı (adama göre) daha dik iken sol yanaÄ?ı daha yuvarlak.
2.Soldaki çiziminde, saçları yüzünden kafasının üzeri düzmüÅ? gibi algılanıyor. Ã?nce kafa yuvarlaÄ?ını çizip saçları ona göre çizersen daha düzgün olacaktır. SaÄ?daki çiziminde saçlar uçuÅ?tuÄ?u için kafası normal algılanıyor.
Bu adama hafif pis pis bir sırıtıÅ? hoÅ? durabilir. Tabii kiÅ?iliÄ?ine baÄ?lı, hafif psikopatlık varsa saÄ?daki daha iyi. Saçları da daha çılgın, uçuÅ?uyor böyle. Ã?izgi roman dedin ilgimi çektin, konusu nedir, ne zaman anlatırsın bize |
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus.. |
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon May 31, 2010 12:27 am |
|
Zaten kafasında maske var, o etkiyi veremedim sanırım. Gözlerinin etrafının bu kadar karanlık olmasının sebebi o. Sırıtan bir yüz düÅ?ündüm aÄ?ız olarak ama pek güzel durmadı, onun yerine belki kurukafadaki diÅ?ler olabilir diye düÅ?ünüyorum. Å?unun gibi:
http://www.videogamesblogger.com/wp-content/uploads/2009/11/ghost-modern-warfare-2-character-screenshot.jpg
(bkz: Ghost)(bkz: Call of Duty: Modern Warfare)
Vallahi çizgi romanın konusu yok Å?imdilik. Karakterleri yaratıyorum kafama estikçe. Karanlık olmasını planlıyorum çoÄ?unlukla, akıllı ama deli kiÅ?iler bunlar hep. Ä°yi mi kötü mü oldukları belli olmayan manyaklar. Sonuncusu catboy'un ortak hikayesindeki karakterimdi, onu da kullanacaÄ?ım çizgi romanımda
(İlkini aceleyle yarım yamalak yaptım, affola)
|
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon May 31, 2010 12:49 am |
|
Peki öykündeki Slicer ile ortak öyküdeki Slicer arasında ne gibi farklar var? Mesela ortak öyküdeki gibi özel güçleri olan biri mi olacak yoksa tamamen farklı biri olarak mı karÅ?ımıza çıkıyor? Biliyorum çizimle alakalı bir soru olmadı pek fazla ama Slicer'ı ortak öyküden hatırlıyorum onun için en çok o son çizime takıldım doÄ?al olarak. |
|
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon May 31, 2010 1:07 am |
|
catboy wrote: |
Peki öykündeki Slicer ile ortak öyküdeki Slicer arasında ne gibi farklar var? Mesela ortak öyküdeki gibi özel güçleri olan biri mi olacak yoksa tamamen farklı biri olarak mı karÅ?ımıza çıkıyor? Biliyorum çizimle alakalı bir soru olmadı pek fazla ama Slicer'ı ortak öyküden hatırlıyorum onun için en çok o son çizime takıldım doÄ?al olarak. |
Hikayeyle tek alakası geçmiÅ?i ve karakterik özellikleri. Onun dıÅ?ında özel güçleri falan yok. Tabii özel güçleri olan karakterler de var ama Slicer'ın yok. Ä°smini de deÄ?iÅ?tireceÄ?im bu arada. |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Jun 01, 2010 10:42 am |
|
Yav Ä°kinci resimdeki adamın göÄ?sündeki kalp Å?eklindeki aksesuar deÄ?iÅ?ik olmuÅ?. Bu arada o aksesuar mı? Yoksa daha deÄ?iÅ?ik bir Å?ey mi? Açıkçası benim epey ilgimi çekti. |
|
|
Back to top |
|
|
|
|