Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber ArÅŸivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • KiÅŸisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » Ä°statistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    HoÅŸgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Åžifre
    (Kayıt Ol)
    Ãœyelik:
    Son Ãœye: yxeqivyb
    Bugün: 22
    Dün: 23
    Toplam: 90351

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 920
    Ãœye: 1
    Toplam: 921

    Şu An Bağlı:
    01 : yxeqivyb

    FrpWorld.Com :: View topic - World of Warcraft: Cataclsym!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     World of Warcraft: Cataclsym! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Poll :: World of Warcraft'a bir defa daha Å?ans verebilirim aslında yahu?

    Night elf mage'ler neden neden... Asla....
    33%
     33%  [ 1 ]
    Night elf mage oynayanlara noob deyip sinir edebiliyorsak evet...
    66%
     66%  [ 2 ]
    Total Votes : 3


    Author Message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Mon Nov 29, 2010 9:53 pm Reply with quoteBack to top

    Image

    7 Aralık günü piyasaya çıkacak olsa da hem ana ekranı olsun hem de ek pakete ihtiyaç olmadan herkes için değişecek olan dünya ve diğer değişiklikler çoktan yama olarak yüklendi. Ana ekranda bizi kalenin üstüne çömelmiş ejderhaların en korkuncu Deathwing karşılıyor. Artık 1-60 seviye arası takıldığımız Azeroth dünyası tamamen değişti, görevleri, haritaları, zindanları kompile değişti.

    Ben Weezerk isminde gnome priest bir karakter açtım. İlk değişiklik gnome'lar artık cücelerle aynı başlangıç noktasında başlamıyorlar, troller de aynı şekilde. Hoş diğer ırkların başlangıç noktaları aynı olsa bile herkes için 1-60 arası görevler değişmiş durumda.

    Oyunda kaybolmuyorsunuz, sürekli ilerlediğinizi hissediyorsunuz hiç boşa geçen bir zamanınız yok. Haritada görevlerin yerlerini göstermesi zaten yakın zamanda eklenmişti, ama artık daha da ileri giderek öldürmeniz gereken bossların resimlerini de görev bilgilerinde görebiliyorsunuz. Dungeon'lara girdiğiniz zaman harita dungeon'ın haritasına dönüşüyor ve tüm boss'ların yerleri haritada gösteriliyor. Dahası dungeon finder sayesinde grup kurma ve dungeon'ın yerine gitme derdimiz de önceden zaten halledilmişti, ama artık dungeon içinde yapmamız gereken görevleri de direk dungeon'ın girişinde alıyoruz. Böylece "share quests please" yakarışları da olmuyor artık.

    Meslek seçimlerinde de oyun bizi yönlendiriyor. Gideceğimiz ikinci kasabada bir meslek öğretmeni var bize hangi meslek kombinasyonları ilerisi için daha iyi olur bize anlatıyor, ardından istediklerimizi ondan direk öğrenebiliyoruz. Gerisini geliştirmek için de diğer kasabalara ve ana şehirdeki öğretmenler sayesinde oluyor.

    Dün gece başladım gnome ile oynamaya, Gnomeragan şehrinde ilk başlangıç görevlerini yapıp Dun Murogh'a çıktım. Görevlerin çeşitliği hele beni şaşırttı. şundan şu kadar topla ve şu kadar kes görevleri genelde zaten avcılıkla ya da düşman birlikleriyle savaşmamız gerektiği şeklinde olduğundan sırıtmıyorlar. Yani ben neden bunları kesiyorum diye düşünmüyorsunuz. Ama daha oyunun başlarında epik savaşlara katılıyorsunuz görev icabı. Mesela Gnomeragan savaşında Gnome kralı'nın yanında yer alıp kötü gnomlar ile savaşıyorsunuz. Ardından cücelerin yanında kara cücelere karşı savaşlarında bombardıman uçağınıza atlayıp yardımcı oluyorsunuz. Sizi hep bir kasabadan ötesine sürekli ben artık bu yerden sıkıldım dedirtmeden acaba kurgu şimdi nasıl ilerleyecek diye düşündürterek oyun kendisini oynatıyor ve görevleri okursanız gerçekten de daha bir sürükleyici bir hikayenin içinde olduğunuzu fark ediyorunuz.

    şu anda 28. seviyedeyim ve dün geceden beri sırasıyla ilk 7 zindanı bitirdim. Dungeon Finder ile pat giriyorum, grup ile beraber görevlerimiz de belli zaten, bossları kesiyoruz, görevleri yapıyoruz sonra yeni bir zindana yelken açıyoruz. Çyle ki kuşçuları, gemileri hatta bineğinize bile ihtiyaç duymaz hale geliyorsunuz. Ben daha 28. seviyede yeni binek aldım, o da artık alayım diye oldu. Çünkü bir kasabada işiniz bitince diğer kasaba çok uzaksa sizi oraya göndermenin zevkli bir yolunu buluyor oyun merak etmeyin. Birinde roket gibi fırlatılıp paraşütle aşağıya inerken diğerinde tırıs giden bir ata bindirip sizi gitmeniz gereken kasabanın önüne fişek gibi götürüyorlar.

    Herkes zaten şu anda oyuna en baştan başladı ve bir görev yerine giderken 30 kişi beraber gidiyorsunuz. Bu nedenle parti kurmak ve dungeon yapmak daha kolay ve zevkli oluyor. Chat ekranında da sürekli bir yardımlaşma ve samimi bir ortam var. Herkes heyecanla yeni keşfettiği bir şeyi paylaşıyor, çünkü oyun tamamen yeni olduğundan sürekli keşfedilen yeni bir şey çıkıveriyor. Oyun herkesin bildiği tanıdık dünya olduğundan da bu yeni keşfetme duygusunu korkusuzca yaşamaktan çekinmiyorlar. Yani yeni bir online oyuna başlarken ki acaba pişman olur muyum endişesi olmuyor.

    Çoğu kişinin eleştirdiği şey artık oldu. Yeni sınıf ve ırk kombinasyonları geldi. Night elf mage, cüce şaman, undead hunter, tauren paladin gibi bir sürü ne gerek vardı denilen tipler dolaşır oldular. Tamam, çoğu kişi en baştan o ırkı oynamak istemez diye farkı sınıflarla yeni kombinasyonlar eklediniz ki o kadar hazırladığınız yeni görevleri oynamaları için daha çok sebep olsun. Anlıyorum, ama öyle bir durumda ki şu anda en fazla bir ırk ile bir sınıftan olamıyorsunuz diğer tüm sınıfları olabiliyorsunuz. Bu kadar fazla kombinasyon eklenmemeli idi. Hele hepsine birden gerek yoktu. Human hunter mantıklı hadi o tamam, ama undead hunter ne iş ya? Efla'nın da sinirlendiği konu olan Night elf Mage'e girmek istemiyorum bile. Zaten çoğu kişi rpnin içine etmemek için Night elf mage olmamayı tercih ediyor bu nedenle wow evreninde en az görelen tipler kendileri.

    7 Aralık'ta ise 80-85 seviye arası olan kısım açılacak ve tamamen yeni ek paket gelmiş olacak. Bu ek paket ile beraber goblin ile worgen ırkları da eklenecekler. Onların da kendilerine has başlangıç noktaları olacak. Sonra 1-60 seviye arası Azeroth dünyasında da uçan bineklerimizi 60. seviyeye ulaştığımızda binicilik sertifası alıp binebileceğiz, arkeoloji adında ikincil yeni bir meslek öğrenip eski çağlardan kalma pet, mount ve nadir silah, zırhlar bulabileceğiz. Azeroth'un Kalimdor ve Eastern Kingdoms kıtalarının her birine iki yeni bölge açılıyor 80. seviyeden sonra başlayacak görevlerin yer alacağı, ardından Deepholms adında Deathwing'in de gelmiş olduğu elemantel boyutu da ekleniyor. Bu bahsettiklerim işte ek paketi olanların faydalanacağı şeyler.

    Deathwing gümbür gümbür geldi, oyun o kadar keyifli ve muhteşem oldu ki oynarken nasıl zaman geçiyor anlamıyorsunuz. Çünkü bunun nedeni hiç boş vaktiniz olmuyor, sürekli görevler, dungeon'lar, meslek geliştirme, battleground'lar, yeni büyüleri öğrenme derken su gibi akıp gidiyor.

    World of Warcraft'tan sırf night elf mage yüzünden vazgeçenler rp serverlarına girin orada oynayın en azından burada saçma kombinasyonlara karşı çıkan bir sürü kişi var ve samimi, yardımsever, rp havasında bir ortam bulacaksınız.

    Tabi guild'lere girdiniz mi oyun daha da tadından yenmiyor çünkü eskisinden daha da bağlanıyorsunuz guild'inize, artık guildler seviye atlıyor ve guildler arasında bir rekabet oluşuyor...
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 02, 2006
    Posts: 809
    Location: istanbul

    PostPosted: Mon Nov 29, 2010 11:00 pm Reply with quoteBack to top

    Vallahi hocam, yazını, senin oyunu oynadığın gibi okudum Smile Çok hoş bir ön inceleme olmuş.Devamını beklediğimi söylememe gerek yok herhalde.

    _________________
    Ultima bırakılmaz, ara verilir Wink
    Back to top View user's profileSend private message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin





    Joined: Apr 10, 2004
    Posts: 3916
    Location: Ankara

    PostPosted: Tue Nov 30, 2010 11:36 am Reply with quoteBack to top

    Rp serverına girme tavsiyesi doğrudan bana gelmiş gibi hissettim Very Happy

    Aslında oyunu oynarsam muhtemelen eski guildimle devam ederim. şimdilik ek vakit bulamam gibi gelioyor ama merakıma yenik düşüp alırsam belki baştan bir karakter de açarım. Hatta Belki frpworld ahalisinden wow oynayanlar aynı serverda birer karakter de açabilirler hani çok sık girilmese bile muhabbet olurlvli tutanlarla dungeona gidilir falan belki ne bileyim.

    Neticede yeni azerothu görmek ilgimi çekiyor. Yeni karakterleri görmek ilgimi çekmiyor.
    Oyun sisteminde de daima bir iyileÅŸtirme var onu da merak ediyorum ama
    Bir de maddi külfet var tabi. şimdilik zaman sıkıntısından dolayı almayacağım sanırım.

    _________________
    Chaos is the law of nature,
    Order is the dream of man.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Tue Nov 30, 2010 2:17 pm Reply with quoteBack to top

    Çok meşhur olan iki dungeon tamamen yeni versiyonuyla karşımızda. Bir tanesi Deadmines, daha çok goblinlerle karşılacağımız bir dungeon haline getirilmiş ve Hunter'ların pet yapmak için akın akın geldiği ellerinde kazmalarla dolaşan maymunlar da bu burada yer alıyor. Boss savaşları çok eğlenceli ve farklı, bodoslama dalmak yerine strateji yapman gerekiyor. Mesela bir goblin golemin üzerinde size saldırıyor. Çnce golemini devirmeniz ardından goblini yenmeniz gerekiyor. Goblin maymun gibi gruptan elemanların üzerlerine fırlıyor ve bir süre karakteriniz goblinin etkisinde hareket ediyor. Golemi devirirseniz bu sefer her tarafa mayınlar serperek saldırmaya devam ediyor. Mayınlara yaklaştığınızda mayınlar patlıyor.

    Diğer bir boss'ta da devasa bir Azrail robotuyla karşı karşıyayız. Portal oynayanlara bir sürü gönderme içeren bu boss'ı kesmek oldukça zahmetli idi. Son boss ise yine eski Deadmines'da olduğu gibi gemide gerçekleşiyor. Bu sefer worgen (yani kurt adam) bir kaptan ile savaşıyoruz. Etraf sis oluyor dövüş esnasında ve bilinmedik yaratıklar size saldırıyor. Kaptan bildiğin kurt adam gibi oradan oraya depar atıyor. Ama tabi dungeon'ın finalinde sürpriz bir boss daha var.

    Eski Deadmines'ı bilenler için çoğu zaman unutulan yan bir boss olan yeni kaptanımız
    Spoiler:
    Cookie ortaya çıkıyor gölgelerin arasından. İhanetin arkasındaki kişi şok şok şok. Bu murluck kazana atlıyor ve bize oradan yiyecek fırlatıyor. Yere düşen yiyecekleri yiyebiliyorsunuz. Size boss dövüşü için enerji, buff verdiği gibi tam tersi zehirliyor ya da hasta da edebiliyor. Cookie'yi de yenince Deadmines madenini güvene almış ve bir dungeon'ı daha bitirmiş oluyoruz.


    Deadmines yenilenmiş dungeonlardan biri olduğu için 80. seviyedeki karakterlere özel heroic versiyonunu eklenmiş.

    Diğer yenilenmiş dungeon Shadowfang Keep. Worgen'lere forsaken'lar ile olan epik savaşında yardım ediyoruz. Kaleyi basıyoruz koca bir worgen ordusuyla. Worgen'lerin lideri Ivar bize savaşı bitirmemiz ve kaleyi ele geçirmemiz için öldürmemiz gereken boss'ların listesini veriyor. Kalenin mutfağından bodrumuna kadar her yeri dolaşıyoruz. Bu sefer ki boss'lar Deadmines kadar sürprizli değiller, bir kaç tanesinin gerçi şaşırtıcı etkileri oluyor.

    Mesela ilk boss'ta mor bir enerji gönderiyor ve canınız ile mananızı sıfırlıyor ama olay şu ki aslında sıfırlanmıyor, sizi aldatıyor ve siz bir süre canınız ile mananızı bilmeden oynuyorsunuz. Pat diye ölebiliyor ya da büyü yapamaz hale gelebiliyorsunuz. Healer ile Tank karakterlere çok iş düşüyor burada. Healer kimin canı azalmıştır tahmin etmeli, Tank da sürekli boss'ın ilgisini kendisine çekmeli. Ben healer idim ve iki kere bu boss ile kapıştım. Hiçbirinde de grubu zor durumda bırakmadım. Bu dungeon'da yenilendiği için Deadmines gibi 80. seviyedeki karakterlere has heroic versiyonu da eklendi.

    Ragefire Chasm, Wailing Caverns, Blackfathom Deeps, Stormwind Stockade diğer oynadığım dungeonlar idi. Bunlar da büyük değişiklik yok, ama iyi yönü işte dungeon içinde olan tüm görevleri hemen başında alıyorsunuz. Harita da boss'ları gösteriyor.

    Çzellikle Blackfathom Deeps gibi boss'lar ayrı ayrı yerlerde dağılmış olan dungeon'larda böylece görev yerlerini karıştırmamış oluyorsunuz. Herkes de artık tüm görevler mevcut olduğundan da direk son boss'a gitmek yerine öncelikle dungeon'aki tüm görevleri bitirmek, son boss'a giderken illa kesmemizin gerekmediği yan boss'ları da kesip tadını çıkartarak ilerliyor. Ne de olsa harita belli, boss'ların yerleri belli, görevler belli. Karıştırmak yok, herkes rolünü biliyor.

    Hatta öyle ki görevleri takmayıp direk son boss'a gitmek isteyen bir tank paladin çıktı bir kere karşıma. Tüm grup üyeleri önce sıvazladı sonra sepetledi. Bir süre tankımız olmadı gerçi, ama iki hunter vardı grupta ve onların petleri bize tanklık yapmıştı. Neyse ki yanlarında muhteşem bir healer var da kimseye bir şey olmuyor, çok pis iyileştiririm ya benden kaçmaz...
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Tue Nov 30, 2010 4:27 pm Reply with quoteBack to top

    Unutmadan ekleyeyim bugün Wow'un 6. yıl dönümü, feats of strengths'iniz de "logged in 6th anniversary" yazmasını istiyorsanız bu özel achivement'ı almak için sadece bugününüz var Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Vitnai
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 20, 2010
    Posts: 55
    Location: The Exodar

    PostPosted: Tue Nov 30, 2010 5:56 pm Reply with quoteBack to top

    anketi hazırlayan kim bilmiyorum ama bence nite elf mage lerde sorun yok. sonuçta elf. lakin... tauren paladin mi? troll druid mi? worgen druid mi? bunlar doğası gereği olamaz yaw! toro-din hahahahha

    _________________
    <strong>Puslu</strong> gecede yalnız bir kurt...<br>-<br><div>Alıntı:"They're just masks you morons."</div>
    Back to top View user's profileSend private message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Tue Nov 30, 2010 6:14 pm Reply with quoteBack to top

    Vitnai wrote:
    anketi hazırlayan kim bilmiyorum ama bence nite elf mage lerde sorun yok. sonuçta elf. lakin... tauren paladin mi? troll druid mi? worgen druid mi? bunlar doğası gereği olamaz yaw! toro-din hahahahha


    Zamanında Illidan büyü kullandı diye dışlayan ve Illidan'ın kötü adam olma yolunda adım atmasına neden olan da night elflerdi. Night elfler eski zamanlardan beri büyü kullanmayı yasaklamış bir ırktır. Bu nedenle aman ejderhaların ölümcülü geldi büyüye başlamalıyız hemen tüm warcraft tarihçesini iyi bilen wow fanatikleri için wowdan soğuma sebebidir...
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Vitnai
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 20, 2010
    Posts: 55
    Location: The Exodar

    PostPosted: Tue Nov 30, 2010 6:28 pm Reply with quoteBack to top

    WoWdan soğursam toro-dinler yüzünden soğurum...

    Ben bide draenei lere bi sınıf eklememelerine kızdım. Yaw taurene paladin ekliosun. Draenei e hiç bişe koymuosun. Warlock olabilirdi. Nasılsa draenei ler iblis. Kanlarında bile gölgeye karşı bir bağ var. Demonology warlocklar tam olarak draenei lere uyuyor derim ben. Diyeceksinizki onlar iyi tarafta, saf iblisler. Evet öyle. Lakin hepsi iyi olacak diye bir kural görmüyorum ben. Elflerde iyidir ona bakarsanız. İnsanlarda genelde iyidir. Hem sonra kötü ırklardan da iyiler çıkıyor. Draenei-warlock/demonologist. Belki ben eredarların yolundan gitmek istiyorum. Çyle değil mi ama arkadaşlar?

    _________________
    <strong>Puslu</strong> gecede yalnız bir kurt...<br>-<br><div>Alıntı:"They're just masks you morons."</div>
    Back to top View user's profileSend private message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin





    Joined: Apr 10, 2004
    Posts: 3916
    Location: Ankara

    PostPosted: Tue Nov 30, 2010 8:23 pm Reply with quoteBack to top

    Vitnai wrote:
    anketi hazırlayan kim bilmiyorum ama bence nite elf mage lerde sorun yok. sonuçta elf. lakin... tauren paladin mi? troll druid mi? worgen druid mi? bunlar doğası gereği olamaz yaw! toro-din hahahahha


    Night Elf magelerde epey büyük bir sorun var. Okuyalı çok oluyor ama hatırladığım kadarıyla bir şeyler yazmaya çalışayım.

    Zamanında Well of Eternity diye bir göl vardı. Bu gölün suları diyardaki bütün enerjinin, yaşamın kaynağıydı. Büyük güçler içeriyordu. İlk Night Elfler bu gölün yakınlarına yerleştiler. VE demigod Cenarius ile karşılaştılar. Cenarius onlara doğanın gizemlerini ve druidizm sanatını öğretti. Ve night elflere kuyunun sularından uzak durulması gerektiği öğütlendi.

    Ve kraliçe Azshara (Evet Naga olan o zamanlar naga değildi) sarayını kuyunun yanına kurdu. kuyunun suları dünyayı daha mükkemmel bir yer yapmak için kullanabileeklerini düşününerek Xavius'a araştırmasını söyledi. Halkın biricik kraliçesi Azshara ve onun çevresinde kuyunun güçleriyle ilgilenen Highbornlar (kendilerine böyle diyorlardı) kendilerini halkın geri kalanından soyutlayarak kuyuyla ilgili uğraşlarına devam ettiler ve güölerini öğrendiler. Fakat bu durum Sargearis'in dikkatini çekmişti

    (Böyle şeyler anlattıkça dallanıyor ama kısaca bahsetmek gerekirse kendisi eski bir titan titanlar da dünyalar yaratan ulu varlıklar fakat titanlara ihanet ederek dünyaları yok ederek güçlerini emen Burning Legion'u kuruyor.)

    Sargearis Azshara'yı kandırarak göle bir kapı açmasını sağlayarak dünyaya komutanlarını yolluyor ve işgale başlıyor. Bunlardan ikisi oyunlardan bileceğiniz Archimonde ve Mannaroth. Başka birisi daha vardı tam hatırlayamıyorum. Malfurion Stormrage ve kardeşi Illidan Tyrande ile birlikte Cenarius'u bulmaya gidiyor. (Bu arada Illidan da highbornlarla birlikte kuyunun güçlerini araştıranlardan ama oluşturulan sınıf farkı konusunda çok kızgın) Neyse Night Elfler Cenarius'un yardımıyla bu tehlieyi def ediyorlar fakat savaş. Well of Eternitynin büyük kozmik enerjilerle patlayıp yok olmasına yol açıyor.(Aslında yıkılması gerektiğine karar veriyorlar. Bunun için ölümsüz yaşamlarından vazgeçiyorlar.)

    Bu patlamadan sonra da daha önceden tek kıta halinde olan azeroth iki kıtaya ayrılıyor. Ortasında da bugün gördüğümüz hiç durmayan bir girdap oluşuyor. Highbornlar ise büyüye olan tutkularından dolayı Sargearisin yanında yer alıyorlar ve savaşı kaybedince kraliçe kuyunun sularını kullanarak kendisi ve highbornları koruyacak bir kalkan yaratarak denizin derinliklerine gidiyor. Illidan ise yok olmadan kuyunun suyundan almayı başarabiliyor ve savaştan sonra kuyunun eski yerine tekrar bir göl kuruyor ve bunu Night Elflere armağan ediyor. Fakat bu davranışı Night elfler tarafından iyi karşılanmıyor ve ebediyen karanlıktaki zindanına mahkum ediliyor. (Çünkü kuyunun enerjileri son derece kaotik ve bozulmaya yol açıyor) Yeni gölü yok etmeyi night elfler göze alamıyor öünkü o derece büyük bir yıkım kaldırılamazdı.

    Savaştan ve felaketten kurtulan Highbornlar oluyor. Hala büyüye aç olan bu nightelfler Zaten büyü olmadan çok fazla dayanamayacakları düşünüldüğünden diyardan sürülüyor. Fakat yanlarında kuyunun suyundan almayı başarıyorlar ve sunwell dediğimiz yeri kuruyorlar. Night elf geleneklerinden de uzaklaşarak önceki high elfler şimdiki blood elfler olarak biliniyorlar.

    Neyse kabaca böyle Night Elfler büyünün yalnızca felaket getireceğini düşünürler. (şimdiye kadar çok da haksız çıkmadılar) Bu yüzden kendi halklarını sürgün etmişlerdir Illıdan kendi kardeşi tarafından bir kez mahkum edilmiş bir kez de sürülmüştür.

    Sonra da Ahh çok zor durumdayız deyip büyünün yasallaştırılması bana hikayenin birazcık içine etmek gibi geliyor.

    Yine çok uzun yazdım =)[/code]

    _________________
    Chaos is the law of nature,
    Order is the dream of man.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Tue Nov 30, 2010 8:53 pm Reply with quoteBack to top

    Dranaie'lere eklenmediğine göre demek ki illa da diğer ırklara da eklenmesine gerek yoktu. şimdi yeni eklenen sınıf kombinasyonları sıralamak istiyorum ve en çok eleştiri alanları da yanlarına yazacağım. (Efla'nın yazısından eleştirinin odak noktasının night elfler olduğu anlaşılıyordur tabi.)

    Cüceler: Bu ırkta büyüyle alakalı diyebileceğimiz paladin ve priestler mevcuttu, herhalde night elflerden özendiler bizim neyimiz eksik bizde yüksek mevkili büyücüler çıkartalım diye düşündüler. Mage, Warlock ve şaman ile üç yeni sınıf eklendi. Mage ve Warlock tamamen saçmalık, cüce büyücü düşünemiyorum yahu. şaman bile saçma gelse de diğerlerinin arasında daha bir olası duruyor ki yeni baştan cüce oynamak isteyenlerin çoğunluğu şaman oluyorlar zaten...

    Gnomlar: Aslında priest açarken bilmiyordum hatta şimdi öğrendim gnomlara sadece yeni olarak priest olma hakkı tanınmış. Olası, kabul edilebilir, ben memnunum. Bundan sorun yok. şaman ve Paladin olabilseler dei sorun olurdu mesela. Neyse ki sadece priest ile yetinmişler bu ırkta.

    İnsanlar: Zaten en başından beri olması gerekli diyordum, avcı olabiliyorlar artık. En mantıklısı ve doğrusu. Uygundur, sorunsuzca insanlar da avlanabilirler. Zaten bir druid ile şaman olamıyor ki inançlarıyla alakası yok, hiç bir şekilde bağlanamayacağından eklenmesi de düşünülemezdi bu sınıfların.

    Night elfler: Mage eklendi!!!!! Yahu paladin ve şaman olsalardı bile hadi dranaie'lerden şaman olmayı, bir de bir kısım night elf paladinlerle takıla takıla ışığın yolunda gitmeyi uygun gördüler derdik. Büyücülük yasak kardeşim, druid neyinize yetmiyor. Priest de olabiliyorsunuz. Daha ne işte!!!

    Blood elfler: Zaten ırksal özellikleri de büyü tabanlı olduğundan druid ve şaman dışında her büyü tabanlı sınıftan olabiliyorlardı. Paladin olan tek horde sınıfıydı. Artık savaşçı da olabiliyorlar. Olsunlar, yani pek blood elf warrior oynanmaz gibime geliyor. Tutmaz bu, yani büyü meraklısı bir ırk. Rogue ve Hunter olmalarının mantıklı bir açıklaması olur da neden kılıcını alıp bodoslama dalsın ki!

    Orklar: şaman ve Warlock dışında artık büyücü de olabilecekler büyü üzerine kurulu sınıflar arasından. Yani işte en azından night elfler kadar saçma değil.

    Taurenler: Işığın yolunu buldular, artık paladin ve priest olabilyorlar. Yani onların inancı toprak anadır. Ona inanır, ona taparlar. Bence onların kültüründe böylesine bir inanç değişikliği afaroz sebebi bile olması lazım. Nasıl izin veriyorlar taurenler buna, çok saçma night elfler kadar...

    Troller: Druid ve Warlock olabiliyorlar artık. Druid şart değildi. Warlock hadi neyse. Ama ne bileyim toprakla ne kadar içli dışlı olsalar da nighr elferin druidizm inancıyla bir alakaları yok, ondan bağlantı kurmakta zorlanıyorum...

    Undeadlar: Paladin, şaman ve druid olamayacaklarına göre ne ekleyebiliriz demişler, geriye hunter kalmış onu layık görmüşler. Ya adamlar ölü ne diye avcılık ile uğraşsınlar. Çok saçma ve cidden uyduruk olmuş. Dranaie gibi eklemeseydiniz undeadlere de yeni kombinasyon yahu! şart mıydı?
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Vitnai
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 20, 2010
    Posts: 55
    Location: The Exodar

    PostPosted: Wed Dec 01, 2010 6:35 pm Reply with quoteBack to top

    Catboy sana birçok konuda katılıyorum. Kendi görüşlerimse, taurenlere priest ve paladinlerin eklenmesini çok saçma buluyorum. Zaten din adamları olarak druid ve şamanları var. Prieste ne gerek var? Paladin hakkında konuşmak bile istemiyorum.

    Blood Elfler dediğin gibi büyüye aç bir ırk. Rogue ve hunter bile biraz tuhaf kaçarken warrior bana saçma geldi. Onlarda kızar öfkelenir (rage) fakat öfkelerini genellikle mana ile gösterirler.

    Gnome priestler pekte olmuş demiyecem. Gnomelar genelde arcane dalında ilerler. Priest çıkabilir tabii.

    Cücelerde şamanlığa olabilir diyorum. Uzak kuzenlerinin yollarından gitmiş olabilir bazıları. Iron dwarves mu neydi onlardı. Yeraltı cüceleri diyim ben. Onlardan bir kısmının şaman olduğunu okumuştum. Onun dışında mage ve warlock tamamen saçmalık.

    İnsanlarda avcılık gayet normaldir. İnsanlar herşeye uygun olmasada avcılığa uygunlar.

    Night Elflerde mage sınıfına pek karşı değilim ben. Yalnız dediğin gibi druid olmak varken arcane yolunu izlemez bir gece elfi.

    Orklarda mage ise bana saçma geldi. Onlar büyücü olabilir, iblis bilimini araştırmak altında tabi Wink bu da demonology oluyor. Yani warlock. Mage bana bu yüzden saçma geldi.

    Troller de warlock sınıfı olabilir derim ben. Orkların yollarını öğrenebilirler. Affliction warlock olmalı bence troll warlock. Voodoo da gölge dalının altındadır zaten. Druidse tamamen saçmalık bana göre. Doğayı sevmeyen bir ırk druid olacak? Bilirsiniz orklarla taurenler kardeş gibi birbirlerine destek çıkarlar. Dolayısıyla da trollerle taurenlerde dost olmuş oluyor. Dostumun dostu benimde dostumdur. Lakin ork/trollerin taurenlerle anlaşamadığı bir konu varsa da bu doğadır. Doğa geniş bir kavram oldu. Druidler doğanın daha çok bitkiler, toprak ve hayvan kısımlarında aşinadır. Taurenler toprağa büyük bir sevgi besliyorlar. Bu yüzdende druid oluyorlar. Trollerse nefret ediyor. Sonuçsa troller druid olamaz. Sevmiyorlar çünkü.

    Draenei e eklenirse warlock eklenmeli derim ben. Druid de olabilir. Onlar saf bir ırk ve nerdeyse herşeyi seviyorlar. Kin beslemiyorlar. Doğanın -druidliğin- yolunu öğrenebilirler bence. Zaten gece elfleriyle de yakınlar. Warlocksa şu sebepten dolayı olabilir, iblis bilimini -demonology- öğrenebilirler. Kendileri de iblis. İlla 1000 de 1000 iyi çıkacak diye birşey yok. Bir tane de olsa warlock çıkabilir. Hem draeneiler şamanlığı orklardan öğrendiler. Warlock olmayı da öğrenmiş olabilirler.

    Undead hunter a gelince. Ben undead hastası olduğum için Very Happy undeadlere birşey diyemiyorum. Undeadler paladin, druid, şamanlık dışında her şeyi olabilirler. Unutmayın Sylvanas'ta bir tür avcı. Dark ranger diye geçiyor gerçi. Dark rangerlar dişi highbornlardır biliyorsunuz. Bir tane içlerinde insan olarak ölüpte undead olarak kalkan dark ranger bulunuyor. Adı da 'Nathanos Blightcaller' Kara Kraliçenin şampiyonu olarak biliniyor. Tek insan erkek dark ranger. Favorim Very Happy

    _________________
    <strong>Puslu</strong> gecede yalnız bir kurt...<br>-<br><div>Alıntı:"They're just masks you morons."</div>
    Back to top View user's profileSend private message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Wed Dec 01, 2010 9:11 pm Reply with quoteBack to top

    Bugün de Gnomeragan dungeon'ını zor da olsa oynayabildim. Çünkü ilk seferinde tankımız ayı formuna dönüşen bir druid idi ve tanklığı beceremiyor, sürekli düşmanlar bana ve güçlü saldırı büyüleri olan mage'e dadanıp durduğundan ölüp duruyorduk. Bir de liderliği de beceremiyor, bizi yanlış yönlendiriyordu.

    Bunun haricinde gıcık roguelar türedi, bilerek görünmez olup ilerliyorlar. Ardından düşmanları peşlerine sürükleyip yanımıza getiriyorlardı. Sonra da dungeon'dan ayrılıyorlardı, olan bize oluyordu. Yani amaçları tamamen dungeon keyfini bozmak insanların.

    Neyse üçüncü seferde düzgün bir parti bulabildim. Ama çoğu kişi hala harita değişmediğinden pek tutulmayan bu dungeon'ı kısa yoldan bitirmek peşinde. Direk aşağıya atlayıp arada düşmanlarla savaşılmıyor, ve arada kalmış iki görev vereni de kaçırmış oluyordunuz böyle oldu mu. Sadece boss'ları öldürmemizi isteyen görevler genelde yapılıyor bu dungeon'da. Diğer dungeon'larda olduğu gibi tadını çıkartarak değil de nedense herkes bitse de gitsek modunda takılıyor. Neden bu kadar sevilmeyen bir dungeon anlamıyorum. Wailing Caverns ile Blackfathom Deeps daha labirentvari bence, ama bu dungeonlar Gnomeragan'dan daha çok seviliyor.

    şimdi Hillsbrad Foothills'deyim. Görevler öyle ustaca bağlantılı ki bir kasabadan diğerine görevler bittikçe gönderiliyorsunuz ve yeni bir görev zinciri başlıyor. Görev başarı ödülleri de daha detaylandırıldı. Loch modan ve Wetlands bölgesinin tüm görevlerini bitirdim ve başarı ödüllerini kaptım. şu anda bulunduğum bölgede ise 16 görevi bitirdiğim de başarı ödülünü alacağım.

    Bu bölgede aynı zamanda ilk battleground maceramız olan Arathi Basin'in de merkez noktası. Battlegroundlara alıştırmak için burada bir sürü battlegroun tabanlı görevler söz konusu. Yakında ilk yenilenmiş Arathi Basin mücadelemle ilgili deneyimlerimi de aktaracağım. Ardından Hinterlands bölgesine gideceğim ve Scarlet Monastary dungeon yeni hedefim olacak.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Walter
    Yönetici





    Joined: Oct 22, 2005
    Posts: 523
    Location: Gilead

    PostPosted: Wed Dec 01, 2010 10:28 pm Reply with quoteBack to top

    Efla çok güzel yazmışsın keşke devamı da olsa dedim. =) Bir arkadaş şunun tarihini güzelce yazsada olayları anlayabilsek, tam olarak ben bazı karakterleri biliyorum ama bzen birbirlerinde karışıyorlar... Yarım yamalak olunca böyle oluyor ?

    Yani Sargeras Burning Legion'un lideri Nerzull kim ? Lich King bunla bağlantılı mı ? Illidan Sargerasla mı anlaşıyor sonra, Ayrıca bu iblis olayı aynı kişiler mi nedir ? Lich King' kötü Buırning Legion kötü bunlar aynı tarafta değil gibiler amaçları ne ? Lich king nedir nasıl oluşmuştur. Mediv ile Sergerasın bağlantısı varmış nedir ? Orkları Sergerası mı getirdi ? Nagaları İllidan nasıl çağırabiliyor gibi bir çok sorum var cevaplanabilirse ki baya uzun sorular sanırım.

    Bu evren güzel kurgulu ama bu tip sorular olunca kafada anlayamıyor insan pek işte. Bu soruları bilen arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirin gerçekten...

    _________________
    BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Vitnai
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 20, 2010
    Posts: 55
    Location: The Exodar

    PostPosted: Thu Dec 02, 2010 3:31 pm Reply with quoteBack to top

    Sargeras en büyük iblis diye biliyorum ben. Ner'zhul da bir şamandı yanılmıyorsam. Sargeras sayesinde ruhu lich king oluyor. Arthas'ın içinde yaşıyor Ner'zhul. Lich king bu yüzden bağıntılı. Tabi Arthas ilk death knight olduğunda Burning Legiondan bir iblisle iş birliği yapıyordu. Sonra yollarını Kel'thuzad la birlikte lejyondan ayırıyor.
    Burning Legion iblislerden oluşan bir lejyon. Arthas ise kendi tarafı olan Scourge ü kuruyor. Çç tip undead tarafı var. Burning Legion: İblislerin tarafı. Dreadlord ve Eredar lardan oluşuyor. Amaçları Azeroth u yok etmek. Enerjilerini çalmak. Bu yüzden Well of Eternity e saldırıyorlar zaten.
    Scourge: Arthas'ın önderliğinde Kel'thuzad la beraber yönetiliyor.
    Forsaken: Lady Sylvanas önderliğinde Horde tarafındalar. Horde a katılma amaçları orklar gibi kardeşlik filan değil. Horde u kendi amaçları için kullanmak. Sylvanas'ın en büyük amacı Arthas'ın yok edilmesiydi. Bazı yerlerde Sylvanas'ın Horde' a uymadığı da oluyor. Tabi ilişkileri koparmamak şartıyla...
    Aslında Horde üçe ayrılmış sayılabilir. Gerçek Horde: Orklar, Taurenler ve Troller. Undead kısmı olan Forsaken. Son olarak da Blood elfler.
    Alliance: İnsanlar, cüceler ve gnomelar. Night elfler. Draenei ler. Draeneiler night elflere daha yakın.

    Çç büyük kötü var aslında. Burning Legion - Scourge - Forsaken. Forsaken aralarında daha güçsüz kaldığı için Horde la anlaşmak zorunda kalıyor. Blood elflerde Burning Legion'a hizmet ediyor diye biliyorum. O yüzden draeneilerle araları bozuk ya.

    Illidan ise hepsinden farklı olarak hiç bir tarafın yanında değil. Kendi tarafını kurmuş. Burning Legionla iş yapmışmıdır bilmiyorum yalnız en son haliyle bağımsızdı diye aklımda kalmış.

    _________________
    <strong>Puslu</strong> gecede yalnız bir kurt...<br>-<br><div>Alıntı:"They're just masks you morons."</div>
    Back to top View user's profileSend private message
    Vitnai
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 20, 2010
    Posts: 55
    Location: The Exodar

    PostPosted: Thu Dec 02, 2010 3:32 pm Reply with quoteBack to top

    Yanlışlarım varsa daha bilgili biri düzeltirse iyi olur. Bende bilgilenmiş olurum Smile

    _________________
    <strong>Puslu</strong> gecede yalnız bir kurt...<br>-<br><div>Alıntı:"They're just masks you morons."</div>
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Ãœretimi: 0.70 Saniye