Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: markedgesture29
    Bugün: 19
    Dün: 23
    Toplam: 90348

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1332
    Üye: 1
    Toplam: 1333

    Şu An Bağlı:
    01 : markedgesture29

    FrpWorld.Com :: View topic - Marduk
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Marduk View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    AlfTheMud
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Sep 01, 2009
    Posts: 36

    PostPosted: Sun Sep 06, 2009 3:42 pm Reply with quoteBack to top

    Neredeyse her mesajımda yazdığım gibi bu olayları daha önceden araştırmıştım .Yani size kaynak göstermem olanaksız. Ama siz araştırıp bulabilirsiniz.

    Quote:
    senin yolladığın ntvmsnbc linkinde 2001 kx76 nın 1270 km çapında olduğu yazıyor. jüpiterin çapı 140000 km civarıdır, gördüğün gibi biraz büyük. bunun yanında plüton un çapı da 2500 km gibi bişeydir. hacimlerine bakarsak 4 katından daha büyük. bu arada oralarda jüpiter kadar büyük bir gezegen olsaydı nasa falan saklayamazdı hem o büyüklükte hemde kayaç bir gezegen hem de yaratacağı problemler amatör astronomlar tarafından bile rahatlıkla gözlenebilirdi. ayrıca 2001 den bugüne kadar hala 6-7 milyar km uzaklarda gezinen bir gezegen üç yılda hangi amaçla birden buralara atlasın ki??


    Tabikii de saklayamaz. Saklıyor demedim zaten marduğu. Bu marduk gezegeinin dünya için bir tehdit oluşturmaduğını sadece gaz bulutu olduğunu söylüyorlar. O verdiğimlinkte de sanırım yanlış yazmışlar. 127000 falan olması gerekir. Çünkü adamlar kendileri söylediler (nasadan bahsediyorum) sistemin biraz dışında devasa bir gezegen bulduk diye.



    Quote:
    hocam işte burda hattı kopardın sen.zaten ayrı kulvarlarda gidiyorduk, şimdi tam ters yöne girdik. bu saatten sonra ben ne yazsam boş. hiçbir şekilde bilimsel bulgularla açıklanamayacak METAFİZİKSEL birşeyden bahsetmiş sonra da mantıklı demişsin. artık yapabileceğim tek şey sana hayatta başarılar dilemek olabilir.


    Ama üstat zaten açıklanamayan şeylere mistik demez miyiz? Tamam belki bu paragrafın burada yeri yok ve bilimsel olmak zorunda AMA her olasılığı göz önünde bulundurmamız lazım.

    Quote:
    öncelikle mısır ve bildiğim kadarıyla babil de marduk diye bir geyik yok. mayaların da sadece takvimi 2012 de bitiyor, herhangi bir gezegenden bahsetmemişler. nibiru bir sümer tanrısı ve onun gelişine inanmış adamlar olay bu. yani pek bir paralellik yok..


    Mesela biri nibiru diyor diğeri marduk diyor diğeri de geçiş gezegeni vs. diyor. Mısır ve babilde de bunlar var ve tabletlere işlenmiştir. Ben bunları gördüm. Hatta hatırladığmı kadarıyla asıl babilliler marduk ismini vermiştir.

    Ek bilgi : Satabnistler de marduk ''GEYİğİ' ne inanıyorlarmış. Smile

    iyi günler..
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    AlfTheMud
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Sep 01, 2009
    Posts: 36

    PostPosted: Sun Sep 06, 2009 4:46 pm Reply with quoteBack to top

    Maya takvimine bakan oldu mu?

    iyi Günler...
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Firble
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 12, 2004
    Posts: 6496

    PostPosted: Mon Sep 07, 2009 5:15 pm Reply with quoteBack to top

    Kardes oncelikle siradisi bir fikri savundugun anda elbette sana karsi cikanlar olacak. Eger fikrinin dogru oldugunu dusunuyorsan bu durumda onu inatla savunabilmelisin. Tabii fikrin dogru oldugunu gostermek senin icin onemli ise. Ve boyle bir durumda o fikri edinmeni saglamis kanitlari da unutmamani, ileride sosyal bilimci olmak isteyen birisi olarak tavsiye ederim.

    Anladigim kadari ile Alfthemud sen NASAyi uzay arastirmalarinda tek otorite olarak goruyorsun. Bu biraz da NASAnin propagandasi oysa gercek oyle degil. ESA ( Avrupa Birliginin uzay arastirma birimi ) , Rus, Cin uzay arastirma birimleri en az NASA kadar gelismistir. Rusyanin deneyim acisindan NASAnin onune gectigi bile bence savunulabilir. Avusturalya Kanada Guney Afrika ve Japonyanin ise son derece kaydadeger uzay arastirma birimleri vardir. Bahsettigin komplo tum bu birimlerin isbirligi olmadan yapilamaz.

    Mayalar neden uzayda basarililar. Tonlarca nedeni olabilir. Bir defa bugunkune gore cok daha iyi gozlem yapabiliyorlardi, cunku isik kirliligi yoktu. Ikincisi adamlar icin bu bir tur ibadetti, muhtemelen cok daha fazla kaynak ve de ozen ayiriyorlardi, kendi kaynaklari ile kiyaslandiginda. Yine de en azindan benim bildigim inanilmaz bulgulari yok. Dunyanin donus hizi gezegenlerin konumu gibi bilgiler taktir edilecek bilgiler, ama onlari anlamak icin teleskoba yada modern araclara ihtiyac yok ki.

    Bir de kardes bir soru sordugunda cevabini hemen ardindan vermemek gerekir arastirmak gerekir.

    _________________
    HARBE GÄ°DEN
    Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
    Orhan Veliden
    Back to top View user's profileSend private message
    Dura
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 27, 2004
    Posts: 281
    Location: Derfas

    PostPosted: Wed Sep 09, 2009 6:02 am Reply with quoteBack to top

    bu tarz inanışların (marduk gelecek, uzaylılar gelecek, altın çağ başlayacak..vs) sebebinin insanların içindeki inanç eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.. çünkü niyeyse bunu savunan şahıslar bilimsel bir gerçeği anlatır gibi değil de hakikaten mistik bir gerçeği açıklar gibiler..

    marduk konusunda komplo teorilerinin ötesinde bilgim yok.. yazdıklarınızı okudum.. geleceği varsa gelir.. eğer bu bilimsel bir gerçekse, yörüngesi dünya üzerinden geçiyorsa bu olacak demektir.. ve bahsettiğiniz kütledeki bir cismi, hidrojen bombasıyla falan da durduramazsınız..

    eğer bu mümkün olsa idi, dünya üzerinde onlarca atom bombası ve hidrojen bombası patlatıldı (nükleer silah denemeleri) dünya durdu mu..? veyahut yörüngemiz değişti mi..?

    lütfen gerçek dünyaya dönün.. astronom olup bunu araştırmak ve tüm insanlığa faydalı olmak istiyorsanız saygı duyarım.. ancak boş lakırdılarla vaktinizi harcamayın.. çünkü bir şey değişmeyecek NASA bunu senden benden saklıyorsa yahut kuzey ülkeleri yeraltı sığınakları yapmaya başladıysa..

    bunlar bilinçli olarak yayılıyor insanlar arasına.. bunlarla uğraşsınlar, tüm enerjilerini bu komplolara kanalize etsinler de biz de o inançlarla uyuşmuş insanları rahat rahat güdebilelim diye düşünüyorlar.. lütfen bu oyuna gelmeyin..

    emin olun FRP daha gerçek.. ben faydalarını 10küsur senedir yaşayarak biliyorum..

    ve tekrar söylüyorum olacağı varsa olur..

    değiştiremeyeceğiniz şeyler için çabalamayın, gerçekçi olun ve doğru anda doğru noktaya saldırın.. ki emeğiniz enerjiniz boşa gitmesin..

    ve eğer böylesi bir tehlikeye karşı inancınız varsa, buna karşı kendi gerçekçi tedbirlerinizi yaratın..

    _________________
    Aurë entuluva...!!
    Back to top View user's profileSend private messageICQ Number
    Efla
    Site Admin
    Site Admin





    Joined: Apr 10, 2004
    Posts: 3916
    Location: Ankara

    PostPosted: Wed Sep 09, 2009 10:18 am Reply with quoteBack to top

    Merak ettiğimden soruyorum bu marduk o kadar ilgimi çekmedi de mayalıların astronomide günümüzden daha ileri gittiğine dair iddalar var. Bu iddaları adamakıllı açılayan bir site falan biliyor musunuz? Ama iddalar yazmasından çok kanıtlar sunması önemli benim için. Yoksa resimlere bakarak iddalar oluşturmayı hayal gücü gelişmiş herhangi birisi yapabilir.

    Günümüzde o kadar uzak yıldız sistemlerine bakabiliyorlar ki kendileri çoktan yok oldukları halde orta yaştaki hallerini görüyoruz. Işık hızıyla bile milyonlarca yıl alabiliyor yani. (Bu noktada einsteinın görelelik kuramını bilmek gerekiyor) Çok uzaklardaki gezegenleri gezegenin ait olduğu yıldız sisteminin yörüngesindeki oynamalarla tespit ediyorlar. (Burda da newton yasalarının biraz karmaşık uygulaması söz konusu)

    Yani çok iyi gözlem yapabilmek tabii ki önemli. Fakat yukarıda anlattığım bilimsel gerçekleri bilmeden şu ankinden çok daha iyi gözlem araçlarına sahip olsanız bile şu anda çıplak gözle yanlış sonuçlara varırdınız. En azından sadece görebildikleri ışıklar göre hareket ettiler sanırım. Gördüklerini de gökyüzünün o anki görüntüsü olarak ele aldılar.

    Mardukla alakasını kurarsak belki de birşeyler gördüler gökyüzünde ama geliş yılını yanlış hesapladılar =)

    Bir de iddalar mayalıların bizden bu konuda daha ileri olduğunu söylediği için şunu merak ediyorum. Gözlemleri çıplak gözle yapmış olamazlar Çünkü şu anda yapılan gözlemler bunun çok çok ötesinde ışık kirliğliği olmasa bile görmemizin olanaklı olmadığı yerlere bakılıyor. Elektromanyetik spektrumun görebildiğimiz aralığı (yani bizim görebildiğimiz renkelrle ilgili olan kısım) Bu araştırmaların sadece ufak bir kısmını oluşturuyor. Hani gördüğümüz renkli renkli güzel uzay resimleri var ya onların çoğu aslında gösle görünür değiller sadece yayılan elektromanyetik dalgalar gözle görülür aralığa indirgendiğinde bölye görüntüler oluşuyor. İddalar'ın sakat yanı mayaların bunları yaptığını söylüyor ama nasıl yaptığını anlatmaya girişenine henüz rastlamadım. Elektromanyetik spektrumu nası gördüler? Uzakları görebildikleri gözlem araçları yok muydu? Günümüze neden böyle şeyler kalmadı?

    Bu soruların cevabını verebilecek bi kaynak tavsiye edebilecek olan varsa merak ettim cidden konuyu.

    _________________
    Chaos is the law of nature,
    Order is the dream of man.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Wed Sep 09, 2009 11:05 am Reply with quoteBack to top

    Güzel bir tartışma konusu atmışsın ortaya Efla Very Happy Evet, hatta bizim gördüğüm yıldızların patlamış olması bile mümkün. Çyle bir şey bu ışık. Bir ara çok ilgimi çekmişti hatta. Ve mayalıların bunu hesaplamış olabileceklerini düşünmüyorum. Fakat eğer öyleyse, yani gördüklerinin o an olduklarını zannetmişlerse, Marduk çoktan gelmiş demektir bu. Çünkü gördükleri ışık, yüzyıllar öncesinin ışıklarıdır belki de ve bu durumda hesapları yüzyıl erken çıkacak olabilir.

    Fakat ilginç bir teori ortaya atayım. Bir bakıma yanılmamış da olabiliirler. Çünkü eğer öyleyse, yani yüzyıl öncesinin ışıklarını gördülerse, madde onlara gelirken, hızlanıyor gibi görünmüştür bu onlara.

    Neden hızlanıyor gibi görünmesi gerektiğini de söyleyeyim.Madde yakınlaştıkça ışığın gelme süresi kısalacaktır. Dolayısıyla geçen her saniye hata paylarının azalıyor olması demektir bu. Fakat belki de bunu farketmeyip belki de maddenin daha da hızlandığını düşünmüşlerdir, ama aslında madde hızlanmıyordur? Dolayısıyla tahmin ettiklerinden daha geç gelecektir.

    Bu durumda, ışık bakımndan daha erken gelecek, ama eğer ışık bakımından erken geliyorsa hız bakımından geç gelecek, yine bir bakıma tutturmuş olabilirler.

    Bunu sitedeki fizikçilere sormak gerek Smile

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 31, 2004
    Posts: 3918
    Location: Ankara

    PostPosted: Wed Sep 09, 2009 11:21 am Reply with quoteBack to top

    Olay aslında şöle gelişti.

    2012 yılında bir çılgın bilim adamı geçmişe yolculuk yaptı ve Mayalara dediki

    "Ben 2012 yılından geldim. Geleceği anlatmayacağım ama sizin tanı sandığınız gök cisimlerinin nasıl hareket ettiğini anltayım, sizde ilerisini hesaplarsınız."

    Bizim saf Mayalar da bu ilerisi sözünü yıldıların ilerideki davranışları değil kendi gelecekleri sandılar. Yıldızların hareketlerini, çılgın profesörün gösterdiği gibi hesaplamaya başladılar.

    Çılgın profesör de onlara tekrar 2012 yılına geri döneceğini felan söyledi. Onu tanrı sanan Mayalar da 2012 yılında bu yıldız adamın tekrar dünyaya geleceğini felan söyledi. Adı da neymiş bu bilim adamının... Nibiru Marduk.

    Bu da benim komplo teorim olsun. Bunun için farklı bir sayfa açmaya gerek var mı yoksa buradan mı tartışsak? Very Happy

    _________________
    Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
    Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
    "
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Lord_Feanor
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jun 11, 2007
    Posts: 629
    Location: Miklagaard

    PostPosted: Thu Dec 23, 2010 7:33 am Reply with quoteBack to top

    2 yıl kaldı bu marduk tan hala haber yok. gören duyan var mı?? Very Happy Very Happy

    _________________
    Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar<br>Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa<br><div>Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan<br>Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan</div><div>Bulan ya da kaçıran kişiy
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.59 Saniye