Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Nerden
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Nerden View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    dragonlancer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Feb 04, 2006 7:44 am Reply with quoteBack to top

ankarada doÄ?dum ankarada büyüdüm hayatımda bikaç kez ankaradan çıktım... Razz
    ama güzel Å?ehirdir ankara...ne kadar heryer taÅ? bina olsa da, belki de doÄ?ru düzgün baÅ?ka Å?ehir görmediÄ?imden Very Happy severim ankarayı...
    neyse mesajımın silinmemesi için bu kadar yorum yeter heralde Rolling Eyes Twisted Evil Mad
    Back to top View user's profileSend private message
    irikedi
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 27, 2006 8:35 am Reply with quoteBack to top

Ordu'luyum. Fındık ihtiyacı olanlar bana baÅ?vurabilir Laughing Ordu güzel Å?ehir sessiz sakin. Emekliler için ideal. DoÄ?al güzellikleri var. Boztepe'nin manzarası harika. DüÅ?ünün bütün Å?ehiri yüksekten izleyebiliyorsunuz. Tesisler devlete ait olduÄ?undandan bira ucuz.

Samsun'da öÄ?renciyim. Samsun fena deÄ?il ama tam olarak ısınamadım. ArkadaÅ?lar olmazsa çekilmez. Birde frp tayfası Samsun'da. Samsun'un en büyük artısı.
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Dalmer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Mar 01, 2006 8:04 pm Reply with quoteBack to top

Gaziantep

Ufacık tefecik minimini minicik bi Å?ehirdi eskiden Antepliler sıcak kanlı sahiplenici insanlardır genellikle(Antepliyim die söylemiyorum) ama son yıllara doÄ?udan yoÄ?un Å?ekilde göç alıyoruz bu iyi birÅ?ey die düÅ?ünülebilir sonuçda demekki iÅ? imkanı varki insanlar geliyor ama doÄ?uluların genellikle de kürtlerin Å?ehirde yayılması epeyce sorun oluyor örneÄ?in dıÅ?ardan gelen bir arkadaÅ?ımı Å?ehirde dolaÅ?tırırken Å?alvarlı kürtce konuÅ?an insanlar görüyor kara çarÅ?aflara bürünmüÅ? kadınlar görüyor vede haklı olarak "bu Å?ehir bu kadar gerimi?" diye düÅ?ünüyor Ben Å?ahsen yaÅ?adıÄ?ım yerde mutluyum sonuçda Å?ehirden epeyce uzakda oturuyorum pek merkeze de inme ihtiyacı duymuyorum.Ä°nsanlara bakmazsanız güzel bulabiliceÄ?iniz bir Å?ehir...
    Sturm_Ardeth
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Mar 03, 2006 8:02 am Reply with quoteBack to top

Semtimiz erkek semti, AÅ?ık Eder Herkezi
    Hiç Kimseye Benzemez ki, Bu Semtin Erkekleri
    Ä°Å?te Biz Ä°yi Günde Hep Gönül Gönüleyiz
    Ä°Å?te Biz Kötü Günde Hep Gönül Gönüleyiz
    �vünmek Gibi Olmasın Biz ACIBADEM liyiz
    �vünmek Gibi Olmasın HAVUZLAR SİTESİYİZ..

AnlatabilmiÅ?imdir inÅ?.. Ä°stanbul / Kadiköy / Acıbadem / Havuzlar Sitesi.. Wink

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 07, 2006 12:44 am Reply with quoteBack to top

babam ankaraya taÅ?ınıyoruz dediÄ?inde nefret ettiÄ?im ama Å?imdi bir daha asla buradan uzaklaÅ?amayacaÄ?ım yerr... Ankaraaammm... Smile
    geldiÄ?im Å?ehrin kırolarını burda çöpe attıÄ?ım Å?ehrim...
    kabuÄ?umdan çıkıp özgür bir yaÅ?ama kavuÅ?tuÄ?um Å?ehrim...
    tamam bazen insanın içini -özellikle kıÅ? günleri- karartsa da meclis parkı olmasa öleceÄ?im Å?ehrim...
    her gün yeni insanlarla tanıÅ?tıım ama aslında pek nitelikli insanlarla dolu olmayan Å?ehrim...
    kızılaya, meclis parkına, tunalı hilmiye, bahçelievlere, TÃ?MBEKÄ°ye, geyiÄ?e, arkadaÅ?larıma doyamadıÄ?ım Å?ehrim...
    apartmandan dıÅ?arı adım attıÄ?ımda kendimi baÄ?ımsız hissettiÄ?im Å?ehrim...
    ahhh...
    burası kesinlikle üniwersite hayatımda yaÅ?amak isteyeceÄ?im yer...
    bir boÄ?azı, bi denizi yok ama abi trafiÄ?i de yok yhaaaa... -gerçi kızılay yaÅ?ayanı olarak trafikle pek iÅ?im yok ama Very Happy yok iÅ?te trafik... Very Happy

sadece 2 gün bu Å?ehirden nefret ettim ama bi daha edeceÄ?imi sanmıyorum... Smile
    mori_istar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Apr 18, 2006 11:49 pm Reply with quoteBack to top

ElazıÄ? lıyım.Bir türlü sevemedim çünkü fantastik kurgu okuyorum diye dıÅ?landım ,metal müzik dinlioyrum diye cennete bile gedemezmiÅ?im gibi yorumlarda bulundular bana.Ama insanı dıÅ?ında çok güzel bir yer.(her insan için demiyom tabi tanıÅ?tıklarm içerisinde.) Sad
    Fallen
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Thu Apr 20, 2006 6:45 am Reply with quoteBack to top

Ä°zmir gibi baÅ?ka bir Å?ehir yoktur Türkiyede.. babamın iÅ?i sayesinde her yaz baÅ?ka Å?ehirlere gideriz.. Türkiyede çok fazla Å?ehir gördüm.. ama Ä°zmir gibisi imkanı yok bulamazsınız..
    Chosen doÄ?ru demiÅ?.. Ä°zmir sarı saçlı mavi gözlü modern görünüÅ?lü çok güzel bir kız Smile daha uygun bi anlatım yoktur sanırım..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Apr 20, 2006 6:56 am Reply with quoteBack to top

Bursalıyım Bursalı olmaktan guru duyuyorum.-Her ne kadar öÄ?renim için ZonguldaÄ?a sürülmüÅ? olsamda.-Osmanlının vaktinde baÅ?kenti Hacivatla Karagözün olduÄ?u Ä°skender kebabından UludaÄ?ına kestane Å?ekerinden sanayisine Å?eftalisine kadar her Å?eyin olduÄ?u Bursa.Bir insanın istiyebileceÄ?i her Å?ey var.Ä°Å? para ulaÅ?ım nüfus insan ve bilimum herÅ?ey bunların yanında bir esnafa gidip selam vediÄ?iniz zaman aldıÄ?ınız yerdir.(Bunu Ä°stanbul'da denedim bir dayak yemediÄ?im kaldı.)Bu kadar Å?ey saymama raÄ?men suç oranıda azdır.Bursada aradıÄ?ınız herÅ?eyi bulabilirsiniz.Bir kere gelin piÅ?man olmazsınız. Wink
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Demian
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Apr 20, 2006 6:26 pm Reply with quoteBack to top

Sivas, Kirikkale, Ankara derken batiya olan yolculugum sonunda bir sicrayis yapti ve kendimi Berlin de üniversitede buldum ama hala Ankara'dan vazgecemem ve insan sevdigi sehrin degerini ondan ayrilinca anliyormus. Berlin nasil diye sorarsaniz Ankara'ya cok benteyen bir bürokrasi sehri. 6 milyon insan yasiyor ama sokaklarda insan bulamiyorsunuz. Bir Kizilay'in Bahcelinin havasi yok ünide de kampüs yasami denilen olay yok. Eu imis medeniyetmis bunlar yalan. Ankara burdan daha medeni.
    seraphima
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 24, 2006 10:47 pm Reply with quoteBack to top

Karamanlıyım..KaramanoÄ?lu Mehmet Bey gibi muazzam bir cengaverin ve Yunus Emre gibi bir fikir ve felsefe büyüÄ?ünün doÄ?duÄ?u ayaklarını bastıÄ?ı toprakların bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum..Karaman'da bir insana selam verdiÄ?iniz zaman mutlaka alırsınız..Ä°nsanları da Yunus Emre misali hoÅ?görülü ve misafirperverdir..Sosyal ve ılımlı insanlardır..
    13 Mayıs 1277 yılında ''Bugünden sonra divanda dergahta,mecliste ve seyranda Türk Dili'nden baÅ?ka dil kullanılmayacaktır, uymayanların boynu vurulacaktır'' diyen kılıçtan keskin fermanı ilan eden KaramanoÄ?lu Mehmet Bey, ilimizi Türk Dili'nin baÅ?kenti yapmıÅ?tır..
    Karaman kökenli tarihi abidevi Å?ahsiyetleri ise Å?öyle sıralayabilirim:
    -KaramanoÄ?lu Mehmet Bey
    -Yunus Emre
    -Mustafa Kemal Atatürk
    -Å?ark Fatihi Kazım Karabekir PaÅ?a
    -�nlü Osmanlı Amirali Piri Reis
    -YazdıÄ?ı tıp kitabı hala Paris'in meÅ?hur fakültelerinde ders olarak okutulan hekim BeÅ?ir Ã?elebi
    Velhasılı memleketim, övmekle bitmez..Amma Türk BayraÄ?ının dalgalandıÄ?ı her yer vatandır..
    yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Apr 25, 2006 9:28 pm Reply with quoteBack to top

Bu Å?ehri Ä°stanbul ki bi mislü bahadır
    Bir sengine yekpare acem mülki fedadır.

Modern türkçe ile :

Bu istanbul Å?ehri ki güzellikte bir benzeri daha yoktur
    Herbir taÅ?ına dünyanın geri kalanı fedadır.

Å?air benim yerime ne kadar güzel açıklmıÅ? olayı. Ä°Å?te ben böyle bir Å?ehirdenim Smile Fazla söze gerek yok.

seraphima
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 01, 2006 4:51 pm Reply with quoteBack to top

Ä°stanbul, iki dünya imparatorluÄ?una baÅ?kentlik etmiÅ?tir ama bu iki dünya imparatorluÄ?u KaramanoÄ?ullarının bileÄ?ini bükmek için neredeyse iki yüzyıl uÄ?raÅ?mak zorunda kalmıÅ?tır..Ä°stanbul Fatihi Sultan Mehmet'in fermanı bellidir:
    ''Larende ilinde (Karaman'ın eski adı) taÅ? üzerinde taÅ?, omuz üzerinde baÅ? kalmayacaktır...
    Ä°stanbul BaÅ?kentini Karamanlılar idare etmiÅ?tir..
    İsteyene ispatı mevcuttur..
    Mutlaka İstanbul güzeldir..
    Kızkulesi ile, Topkapı Sarayı ile muazzamdır ama;
    Karaman da en azından Ä°stanbul ile kafayı tokuÅ?turacaka kadar zorludur..
    Gez Dünyayı Gör Karaman'ı..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 01, 2006 9:16 pm Reply with quoteBack to top

Muhakkak ki Karaman da güzel ülkemizin güzel bir Å?ehridir ve beyliklerinin bir zamanlar türkçeyi ana dil olarak kullanan ilk beylik olmaları da takdire Å?ayandır. KeÅ?ke fırsat olsa da Karaman'ı dolaÅ?ıp bu kadar övülen Å?ehri gözümüzle görme fırsatı yakalayabilsek.

Umarım böyle bir fırsat yakalar ve orayı da görürüz. Ä°stanbulla karÅ?ılaÅ?tırma meselesine gelince, ben karÅ?ılaÅ?tırma yapabilecek kadar Karaman'ı bilmiyorum, o yüzden burda yorum bana düÅ?mez, ama demekte de fayda var: Nedim abimiz de boÅ?una dememiÅ?tir herhalde yukarıdaki dillere destan Å?iiri.

esen
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 01, 2006 10:49 pm Reply with quoteBack to top

İstanbulu dinliyorum gözlerim kapalı....

evet camileriyle, saraylarıyla ve kız kulesiyle meÅ?hur istanbulluyum. Bu Å?ehri sevmemek eldemi, her gün yaÅ?anan onca sıkıntı, trajedi ve üzüntüleri, boÄ?azın o dalgaları arasında unutabilir insan. her mevsimi ayrı güzel hele Kuzguncuk... Demem o ki takdire Å?ayen Å?ehirlerimiz vardır, hatta içlerinde gerçekten cennetten bir parçaymıÅ?casına insanın içine huzur veren ama Ä°STANBUL, baÅ?ka bir zaman baÅ?ka bir yaÅ?amdır.
    seraphima
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 01, 2006 11:36 pm Reply with quoteBack to top

Güzel sözleriniz için çok teÅ?ekkür ederim..Gerçekten bir fırsatta Karaman'ı tanımanızı, en azından bir nefes olsun almanızı çok arzulardım..Ä°stanbul'un da en kısa zamanda yaÅ?anan trajedilerinden kurtulmasını ve kaybolmuÅ? güzelliklerine kavuÅ?masını sizlerin de daha mutlu ve daha da severek bu imparatorluklar payitahtı, Türkiye Cumhuriyeti'nin incisi bu güzel kentte daha da mutlu yaÅ?amanızı dilerim..Tekrar teÅ?ekkürler..

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum