Author |
Message |
tako
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 28, 2007 9:42 pm |
|
ArkadaÅ?lar bugünlerde kafama takılan bir Å?ey var...
Sizce evrende sadece biz mi varız.... |
_________________ =[#TaKo#]=
Last edited by tako on Sat Feb 03, 2007 1:49 am; edited 3 times in total |
|
Back to top |
|
|
Murdoc
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 12:55 am |
|
Koskoca evren yanlız olsak biraz haksızlık olmaz mı sizcede?Sorarım size 6 milyar insan için koooooooooskoca bir alan fazla deÄ?il mi?Hatta biz insanlara Dünya bile çok.
Quote: |
Mesaj yapım aÅ?amasında !
|
Bu da yeni çıktı adam baÅ?lıÄ?ı açıyor sonra mesaj yapım aÅ?amasında diyor.Madem daha yapamadın niye baÅ?lıÄ?ı açıyorsun??? Haksız mıyım? |
_________________ (<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse! |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 1:06 am |
|
Tako baÅ?lıÄ?ı açmıÅ? ama tahmin etmem gerekirse Å?unu yazmıÅ?tır:
"arkadaÅ?lar bugünler kafana takılan biÅ?ey var...
sizce evrende sadece bizmi varız...."
|
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
WizardOfQuarks
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 2:08 am |
|
BaÅ?lıÄ?ı açan arkadaÅ?ın mesajı henüz yapım aÅ?amasında olduÄ?u için sadece baÅ?lıktaki soruya cevap vereyim bari.
Hayır, sadece bizim olduÄ?umuzu sanmıyorum. |
_________________ "�n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein |
|
Back to top |
|
|
calida
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 2:41 am |
|
a-aa hic olurmu ole sey koca evrende bi tek biz yokuzdur, olsakda ayip koca mekan ziyan olmus. |
|
|
Back to top |
|
|
Ao
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 5:45 am |
|
Herkes baÅ?kaları vardır diyorda nerede ben niye görmüyorum gören varsa aydınlatsın beni. |
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 6:10 am |
|
tako wrote: |
Mesaj yapım aÅ?amasında ! |
Ä°Å?te bu çok ilginç en azından evdende yanlız olup olmadıÄ?ımız konusu kadar ilginç.
Herneyse bir daha, fazla bir Å?eyler yazılmadan da yorum yapılabilecek bir konuya benziyor .
Ben yanlız olmadıÄ?ımıza inanıyorum hatta buna eminim. "Hiç baÅ?ka bir gezegenden gelen birini gördün mü ?" Diye sorarsanız, "hayır görmedim" diye cavap veririm. Ama kendi kafamda yorumladıÄ?ım mantıklı bir açıklamam var; "içerisinde devasa yüzlerce belki binlerce belkide milyonlarca belkide daha da fazla samanyolunun, sistemin, yıldızın, galaksinin bulunduÄ?u bir evrende neden sadece biz olalım. Neden dünyada oluÅ?an insan oluÅ?umu baÅ?ka bir gezegende oluÅ?mamıÅ? olsun veya neden baÅ?ka canlı türleri oluÅ?mamıÅ? olsun ?
Bana bu baÄ?lamda evrende bizden baÅ?ka canlı varmı sorusu bile saçma geliyor artık. |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
WizardOfQuarks
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 6:23 am |
|
Sanırım draft konusunda bir sorun vardı. ArkadaÅ? mesajını draft ettikten sonra tekrar editleyememiÅ? olabilir. Benim baÅ?ıma iki kez geldi de oradan biliyorum. |
_________________ "�n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein |
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 6:33 am |
|
WizardOfQuarks wrote: |
Sanırım draft konusunda bir sorun vardı. ArkadaÅ? mesajını draft ettikten sonra tekrar editleyememiÅ? olabilir. Benim baÅ?ıma iki kez geldi de oradan biliyorum. |
Tamam "WizardOfQuarks" onu bırak Å?imdi sen evrende yanlızmıyız deÄ?ilmiyiz ondan bahset konuya dönelim hemen . |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
ombuspider
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 4:48 pm |
|
Elimde hiçbir kanıt yok, yalnız olmadıÄ?ımıza inanmamı saÄ?layacak hiçbir belge vs yok ama nedense yalnız olmadıÄ?ımıza inanmak istiyorum. |
_________________ With the ocean above me .. And flames in my eyes !.. |
|
Back to top |
|
|
Aredheliquas
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 6:06 pm |
|
sanmam.
okadar byük bi evrende bukadar kücük ve az insan yasamıodur heralde... :plotting:
bigun gelecek hepimiz bir istilanın kurbanları olacaaaaaz nıhahahaha :schemes: |
_________________ <div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br> |
|
Back to top |
|
|
darkelven
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 9:37 pm |
|
Ä°ki ihtimal var.
EÄ?er evren çok geniÅ?se sayılamayacak yıldız, bir o kadar sitem ve gezegen olması elbette ki yaknız olamayacaÄ?ımızı gösterir.
Ama yeni bir teoriye göre karanlık madde denilen ve evrenin görülemeyen kısmı(yaklaÅ?ık 0/0
96sı) evrendeki yıldızları yansıtıyor ve evrenin çok çok büyük sanılmasına yol açıyor halbuki bu teoriye göre evren 23 boyutlu ve biz sadece 3 boyutunu görebiliyoruz ve bu da evreni çok büyük sanmamıza yol açıyor.Bu kurama göre de belki de gerçekten yalnızız.
Ama merak etmeyin en geç 500 yılda ben baÅ?ka uygarlıkların dünyayı bulacaÄ?ını düÅ?ünüyorum çünkü 1900 lerin baÅ?ından beri uzaya radyo sinyalleri yayıyoruz.elvis dinleyen uzaylılar geyiÄ?i de buradan grliyor ama bu gerçek bir olay. |
_________________ ''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''
Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...
drow atasözü |
|
Back to top |
|
|
Bogus
Site Yazarı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 10:11 pm |
|
Darkelven'in bahsettiÄ?i 23 boyutlu evren teorisine inanacak olursak aslında bizim evrenimiz daha da büyük bir canlının bir hücresi bile olabilir....
DüÅ?ünsenize karanlık madde belki de hücre öz suyudur, gezegenler de hücrenin içindeki küçük yapı taÅ?ları olabilir... Bu birazda hücrenin içindeki bir protein parçasının evrende baÅ?ka canlılar var mı? diye sorması gibi bir Å?ey olabilir.
Hangi teoriden gidersek gidelim, evrende yalnız olmamız hem istatiksel, hem de felsefi olarak imkansız. |
|
|
Daeya
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 10:50 pm |
|
1- Hayır deÄ?iliz.
2- Evet yalnızız.
1- Neden yalnız deÄ?iliz kocamaaaaaan boÅ?luk bir tek biz mi yaratıldık? Sanmıyorum. Evrenin diÄ?er bilinmeyen ucunda kimbilir neler var.
2- Neden yalnızız. Ã?ünkü yaratıcımız sadece dünyayı tasarlamıÅ? onu mükemmel kılmak için her Å?eyi yaratmıÅ?, baÅ?ka yaratacak Å?eye de ihtiyaç yokmuÅ?. |
_________________ Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins... |
|
Back to top |
|
|
tako
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 11:02 pm |
|
daeya sence var mı yok mu nu söyle :evillaugh: |
_________________ =[#TaKo#]= |