Author |
Message |
Aegron Linwelin
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Jun 20, 2009 8:05 pm |
  |
Evet arkadaşlar özellikle 4E minyatğrsğz oynanamayacak oyun tiplerinden biri bunun için kendi ürettiğimiz bazı şeyleri kullanmak zorundayız. Herkesden önerileri bekliyorum.
Tavla pullarına yapıştırılan monster yada player resimleri gibi.... |
|
|
Back to top |
     |
 |
Starfell
Kullanıcı

|
Posted:
Sun Jun 21, 2009 7:19 am |
  |
gerek yok Aegron. Frp oynarken önemli olan o atmosferi hissedebilmek gerisi yalan zaten.
Ben şahsen ne minyatüre ne de kural kitabına ihtiyaç duyuyorum oynarken. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Aegron Linwelin
Kullanıcı

|
Posted:
Sun Jun 21, 2009 8:33 am |
  |
Starfell 4E den bahsediyoruz ama 4E war game olarak tasarlanmış bir oyun tarzı ve minyatürsüz encounterlar cidden çok zor oluyor ve minyatürler daha iyi o ortamı hissetmemizi saglıyor... |
|
|
Back to top |
     |
 |
middle-earth
Kullanıcı

|
Posted:
Sun Jun 21, 2009 12:15 pm |
  |
Minyatür olsa daha zevkli olur evet ama minyatürsüzde oynanabilir bence 4E. |
|
|
Back to top |
    |
 |
Dura
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 9:07 am |
  |
minyatür şart değil elbet ama çoğu zaman (özellikle combatlarda) faydası olur.. yerleşimleri, mizansenleri problemsiz canlandırmak için.. çünkü DM in anlattığı herkes tarafından farklı yorumlanır.. tecrübeyle sabittir..
DM: evet napıyorsunuz..?
P1: uçuyorum
P2: kaçıyorum
P3: bıdı bıdı
Dura: abi yakaladım elemanı (zaten arkasındayım ya bakışı) dayadım mendeburun gırtlağına degırı.. (pis pis sırıtır)
DM: abi kaç kere anlatıcam P1 uçamazsın çünkü önünde P2 ve onun yanında da kocaman bi kütük var devrilmiş, P2 kaçamazsın çünkü P1le duvar arasındasın, anca ileri gidebilirsin, P3 bıdıbıdıbıdı, Dura olm ben adamın arkasındasın demedim, kaat kalem versenize yaa.. (bu böyle gider)
bu karmaşanın sebebi ne DM in tasvir eksikliği ne de player çakallığıdır.. combat mizanseni en hızlı değişen ve en çok yanlış anlaşılan tasvirlerin önde gidenidir..
o yüzden kendinize ya gidip minyatür satın alacaksınız.. ya da bizim ara ara yaptığımız gibi mevcut karelere uygun minyatürler yapıcaksınız.. tabanı yuvarlak karton (ya da 2-3 kat yapıştırılmış kağıt) üzerine minyatür yapma tekniğini arzu edene öğretebilirim..
yoksa tavla pulu, çakmak, zar..vs gibi güzide eserlerle de idare edilebilir.. olmayacak iş değil ;) |
_________________ Aurë entuluva...!! |
|
Back to top |
   |
 |
lightflarer
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 1:06 pm |
  |
çizerek yeterince zevkli oluyor, hatta internet üzerinden chat şeklinde gidenler daha da iyi, ben daha çok seviyorum onları, gerçek ortamda bir şamata, dalga dubara oluyor, oyunun havası kaçıyor. Gerçi gülüyorsunuz bayağı bir ama ben frp'yi gülmek için oynamıyorum yani. Gülmek için toplarım arkadaşlarımı eve içeriz eğleniriz yani Zaten tanıdığım insanların %99'u falan frp ile alakasız. |
|
|
Back to top |
  |
 |
mathius
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 7:59 pm |
  |
minyatürlü iyidir. Hatta ben alıcaktım da bir anlaşmazlık olmuş (istemedim sanmış) ben alamadım Aegron aldı Ama bulucam Ağustos sonunda, |
|
|
Back to top |
  |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 8:31 pm |
  |
.
Minyatürler çok para tutar. Onun yerine renkli yazıcıdan resimleri küçük boyutta çıkarıp kalın kartonların üzerine yapıştırıp kullanın; hem daha hesaplı olur hem de resimli olduğu için güzel oluyor.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Darkgnome
Kullanıcı

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 9:15 pm |
  |
Gazoz kapaklarının cılkı mı çıktı? Bizim grupta herkes kendine göre küçük bir nesne seçer "Bu ben olayım derdi." Halının üstünde kimin ne durumda olduğu da belli olurdu. Cicili şeylere o kadar gerek yok ki. Ama illaki istiyorsanız bence de resimler çizip bunları sert bir zemine yapıştırarak kullanmak mantıklı.
Minyatür dediniz de. Benim de Eskişehirede minyatürlerim vardı. Onları da kullnırdık biz. e ben onları Eskişehirden geitrmedim.... E o zaman kim aldı benim minyatürlerimi! Leeem!  |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
" |
|
Back to top |
   |
 |
Efla
Site Admin

|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 9:23 pm |
  |
dwaxer wrote: |
.
Minyatürler çok para tutar. Onun yerine renkli yazıcıdan resimleri küçük boyutta çıkarıp kalın kartonların üzerine yapıştırıp kullanın; hem daha hesaplı olur hem de resimli olduğu için güzel oluyor.
. |
Tam buna benzer bir şey demek üzereydim. Zaten esin kaynağım da dwaxerın oyunlar. Nasıl ki forum oyunlarında bilgisayarda gösteriyor aynısı kağıt olarak neden yapılmasın. Hatta belki
. . . .l
. . . .l
. . . .l
. . . .l
___ l____
.ları kok sayın hizalamak için koydum
şeklinde bişey blursanız iki resmi yapıştırırsınız iki boyutlu olsa da minyatür gibi durur.kağıt gibi oynatması da zor olmaz. Ya da tavla pulu falan kullanabilirsiniz üstüne bantlayıp rahatça oynatın =)
Ama 4th editionda özellikle bu kare kare oynama olayına çok yönelmişler biraz fazla kısıtlıyor gibi geldi bana karelerden bağımsız olunca daha çok hoşuma gidiyor. Çünkü epey kısıtlayıcı. Bir de matematiksel olarak tutarsız. Köşeleri kullandığınızda bir turn içinde kenarları kullandığınızdan daha uzağa gidebiliyorsunuz  |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
   |
 |
mathius
Kullanıcı

|
Posted:
Wed Jul 29, 2009 1:26 pm |
  |
dwaxer wrote: |
.
. |
Aslında internetten baktım dışarıda 1-2 dolar birşeyler. Sadece Türkiye'ye getirmesi 50 dolar civarı tutuyor bir de üzerine lüks vergisi...Harbuki plastikten yapılma senin benim bile boyayabileceğiniz basti maketler. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Androner
Kullanıcı

|
Posted:
Wed Jul 29, 2009 1:35 pm |
  |
4th edition ne yazık ki mintayür ya da minyatür yerine geçecek nesneler olmadan oynanabilir değil.
çünkü powerlerın çok ciddi bir bölümünde şunu 3 kare it, bunu 5 kare çek, 3 kare sola kay, sana en yakın düşmanı 4 kare kendine çek vsvsvs var.
karesiz ve minyatürsüz olacak iş değil. |
_________________ [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img] |
|
Back to top |
     |
 |
devrimk
Kullanıcı

|
Posted:
Wed Jul 29, 2009 2:03 pm |
  |
|
Back to top |
  |
 |
dwaxer
Kullanıcı

|
Posted:
Wed Jul 29, 2009 3:01 pm |
  |
mathius wrote: |
Aslında internetten baktım dışarıda 1-2 dolar birşeyler. Sadece Türkiye'ye getirmesi 50 dolar civarı tutuyor bir de üzerine lüks vergisi...Harbuki plastikten yapılma senin benim bile boyayabileceğiniz basti maketler. |
Ben mühendisim azcık anlarım bu işlerden; Plastik minyatürleri seri üretim yaparsan sudan ucuza üretebilirsin! Ama bir seferde binlerce birden basman lazım. Yani kayda değer bir tüketici profili olması lazım ki sanayide ucuza minyatür üretilebilsin. Ah elimde imkanlar olsa FRP manyağı yaparım bu ülkeyi.
. |
|
|
Back to top |
  |
 |
Darkgnome
Kullanıcı

|
Posted:
Wed Jul 29, 2009 7:45 pm |
  |
Sanırım ona çözüm mum tekniği ile oluyordu. Mumdan istediğin şekli yapıp, ayrı ayrı iki tane eritilmiş bir kalıba basıyorsun. En sonnda figürün her iki tarafı içinde bir kalıbın oluyor. Bunlara plastiği döküyorsun ve son olarak çıkan iki parçayı birbirne yapıştırıyorsun. Tek tek yapımlar için kullnılan bir sistem.
Bunun dışında mumun etrafını çamur ile tamamen kaplamak ve olabildiğince sıkmak. Ardınıdan fırında eriterek mumun gitmesini saplamak ve yerini istediğin malzeme ile doldurmak ta bir yöntem ama figür gibi ince işçiliklere gelebilceğini sanmıyorum bu yöntemin.
İlk yöntem ile yapan birisi vardı oradan olabileceğine inanıyorum.
Bunların tamamı döküm tekniğidir aslında. Yani o kadar da ahım şahım değil ama kağıttan figürlerin kolaylığı varken neden kendimi yorayım değil mi  |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
" |
|
Back to top |
   |
 |
|
|