Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: Shatargat
    Bugün: 0
    Dün: 0
    Toplam: 33538

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 270
    Üye: 0
    Toplam: 270

    FrpWorld.Com :: View topic - Arenada büyü kullanımı
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Arenada büyü kullanımı View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Mark
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 31, 2006
    Posts: 2004
    Location: Midkemia, portal/istanbul

    PostPosted: Thu May 01, 2008 9:19 am Reply with quoteBack to top

    Hasar vermeyen bir büyüye, empower yapılamaz, tabi. Diğerlerini, nerde okudun bende bulamadım. Arkadaşımın dediği gibi öyle bir kural yok.

    _________________
    Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir.
    Back to top View user's profileSend private message
    NocturnaL_Soul
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 04, 2006
    Posts: 287
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Thu May 01, 2008 2:40 pm Reply with quoteBack to top

    lightflarer cidden merak ediyorum bunları nerden bulduğunu ? Very Happy

    Hayır" ev kuralları"ysa tamam güzelde normal kurallarmış gibi söylemeyelim yani. Wisdom'un büyücülükle pek alakası olmadığınıda ( en azından D&D kurallarına göre) eklemek isterim zaten ayrıca.

    Yapabildiğin en güçlü seviye büyüleri geçmedikçe bi büyüye istedğin kadar metamagic feat'ide uygulayabilirsin.

    Hatta ben artisim diyosanız Empower'ı da istedğiniz büyüye uygularsınız, bi işe yaramaz tabi, büyüyü iki seviye yukardan yapıp o seviyeden bi büyü eksik alırsınız olan size olur Very Happy Bide Empower sadece hasar miktarını artırmıyor arkadaşlar, etkilenen hedef sayısını bile artırabilme özeliğne sahip. Yani pek çok büyüye uygulanbilir.
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Thu May 01, 2008 3:40 pm Reply with quoteBack to top

    Blade Barrier

    15d6'ya kadar vurabiliyor.Adam üzerinize charge yaparken içinden geçse Very Happy

    Blasphemy

    Tam anlamadım ama 15. seviye evil büyücü ya da 15. seviye cleric bu büyüyle zarsız doğrudan öldürebiliyor.

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 10, 2006
    Posts: 882
    Location: Ankara

    PostPosted: Thu May 01, 2008 5:51 pm Reply with quoteBack to top

    Oradaki 'evil'i diyorsan Huor, ki onu diyorsun, sanrılarımın beni yönelttiği kadarıyla tehşis yerleştirebilirim ki, bahsedilen 'evil', domain olan. Yani yine clericler için. Zaten düşnürsek büyücü veya sihirbaz büyüleri 9. seviyenin üstüne çıkamaz. Yani ben öyle mantık yürüttüm. Boyut kapısında da benzeri bir şekilde 'travel' yazınca, öyle düşünülüyor ister istemez.
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    NocturnaL_Soul
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 04, 2006
    Posts: 287
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Fri May 02, 2008 1:51 pm Reply with quoteBack to top

    Keşke öyle olsaydı ama tabloya göre öldüremiyo Smile Sadece adam Daze oluyo, afallıyo yani. Sanırım atak bonusuna ceza olarak yansıo buda sadece Rolling Eyes

    Tabloda şöyleymiş:

    Büyüyü yapan kişiyle aynı level' daysa hedef >>>>>> Daze
    Büyüyü yapan kişiden 1 düşükse >>>>>> Weakened, daze
    Büyüyü yapandan 5 düşükse >>>>>>>> Paralyzed, weakened, daze
    Büyüyü yapandan 10 düşükse >>>>>>>> Paralyzed, weakened, daze, KILLED

    Yani 15 level cleric zaten anca 5 level ve altındaki yaratıkları öldürebilir bu büyüyle. Ama zaten bunu konuşmaya gerek yok galiba, çünkü zaten Lydronk'un da dediği bu cleric büyüsü yani Very HappyVery Happy
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Fri May 02, 2008 5:05 pm Reply with quoteBack to top

    Hatırlatırım konuyu

    ARENA'DA BÇYÇ KULLANIMI

    Konumuz büyücü değil, büyü kullanımı Smile Yani tartışmakta hiçbir sakınca yok, hem Daze olması fena mı?Bir tür boyunca serbest bir halde büyü yapmamızı sağlamaz mı?Bu da demek ki, ardarda iki kez güçlü bir büyü yapabiliriz?

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Alenthas
    Forum Yöneticisi





    Joined: Oct 04, 2007
    Posts: 2670
    Location: Innsmouth

    PostPosted: Fri May 02, 2008 5:15 pm Reply with quoteBack to top

    Hayır sadece bir defa. O da daze olduğu sırada, sonra dazeden çıkınca direk sana dalacaktır zaten. He, gelene kadar bi kere daha yaparım dersen yanılırsın, çünkü sen o büyüyü yapana kadar zaten yaklaşmış olur Smile

    _________________
    Image
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Fri May 02, 2008 5:23 pm Reply with quoteBack to top

    Bak şimdi, sıra bizdeyken başladı diyelim:

    Biz büyüyü yaptık, yolun yarısındayken dondu.
    Sonra biz bir daha yaparız.Ardından açılır donması, sonra biz bir büyüye daha başlarsak eğer, tam dibimize geldiğinde büyüyü yemez mi?

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 05, 2008
    Posts: 639

    PostPosted: Mon May 05, 2008 3:19 pm Reply with quoteBack to top

    NocturnaL_Soul wrote:
    lightflarer cidden merak ediyorum bunları nerden bulduğunu ? Very Happy

    Hayır" ev kuralları"ysa tamam güzelde normal kurallarmış gibi söylemeyelim yani. Wisdom'un büyücülükle pek alakası olmadığınıda ( en azından D&D kurallarına göre) eklemek isterim zaten ayrıca.

    Yapabildiğin en güçlü seviye büyüleri geçmedikçe bi büyüye istedğin kadar metamagic feat'ide uygulayabilirsin.

    Hatta ben artisim diyosanız Empower'ı da istedğiniz büyüye uygularsınız, bi işe yaramaz tabi, büyüyü iki seviye yukardan yapıp o seviyeden bi büyü eksik alırsınız olan size olur Very Happy Bide Empower sadece hasar miktarını artırmıyor arkadaşlar, etkilenen hedef sayısını bile artırabilme özeliğne sahip. Yani pek çok büyüye uygulanbilir.


    wisdomdan kastım şu en azından kitaplarda (hikayelerde) bi adam yaptığı büyünün sonucunu sadece teorik olarak değil (int ile alakalı bir durum) deneyim edinmeside gerekiyor ve bu da bilgelikle oluyor yani.
    Back to top View user's profileSend private message
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 05, 2008
    Posts: 639

    PostPosted: Mon May 05, 2008 3:25 pm Reply with quoteBack to top

    Tersyuz wrote:
    lightflarer wrote:
    Tersyuz wrote:
    şimdi benim mantığıma göre şöyle olmuyor mu? Surprised
    Empower Fireball 5. seviye yeni bir büyü oluyor.
    Twin Fireball 7. seviye yeni bir büyü oluyor. Dolayısıyla üzerine Sudden Empower eklenebilir. Very Happy
    Ama Twin olayı seni rahatsız ettiyse aynı etkiyi, Energy Admixture featiyle yapabiliriz. Evil or Very Mad
    Fire ve Cold hasarı veriyor aynı anda (seçimine göre). Buna da Sudden Empower ve Sudden Maximize eklenemez demezsin herhalde.


    öyle herşeye empower yapılmaz arkadaşım, yapsanda üst üste o kadar şeyin yapılması bi anda eksi boyut kapısı hatta bir kara delik bile açılır yani, o tür büyü modifikasyonları (adam gibi yapılması, melf acid arrow'a falan değil) kuvvetli büyücülerin işidir (15 level çok güçsüz demiyorum ama intellegence ve wisdom yüksek olmalıki sonuç garanti olsun) ve yapmasıda uzun sürer ve eh bi büyücü olunca barbarın onu öldürmek için nasıl koşacağını düşünün, dediğim gibi basit ve hızlı bir büyü çok daha faydalı olur öyle bir durumda, en basitinden bir chormatic orb koyar adam "nooluyo lan" derken olay biter yani ama büyü dayanıklılığınıda hesaba katmak lazım


    Siz kural kitaplarına bakmadan mı oynuyorsunuz? Surprised
    1- herşeye empower yapılmaz
    2- üst üste o kadar şeyin yapılması bi anda eksi boyut kapısı hatta bir kara delik bile açılır yani
    3- intellegence ve wisdom yüksek olmalıki sonuç garanti olsun
    Bu yazdıklarının hepsi sizin kendi koyduğunuz kurallar herhalde. Burada bahsedilen D&D kuralları genel olarak. Very Happy


    FR kuralları D&D'den daha iyi bence ve D&D üzerine kurulu zaten fazla farkı yok, diyar değişikliği olduğu için bu tür şeyler oluyor.
    Back to top View user's profileSend private message
    Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jun 14, 2005
    Posts: 1521
    Location: Ýstanbul

    PostPosted: Mon May 05, 2008 4:49 pm Reply with quoteBack to top

    lightflarer wrote:

    wisdomdan kastım şu en azından kitaplarda (hikayelerde) bi adam yaptığı büyünün sonucunu sadece teorik olarak değil (int ile alakalı bir durum) deneyim edinmeside gerekiyor ve bu da bilgelikle oluyor yani.


    İlginç kitaplarmış. Halbuki deneyim denen şey, deneyimle gelir ki bu da seviye atlamana yol açar Very Happy. Böylece daha kudretli büyüler yapabilirsin.

    Wisdom describes a character’s willpower, common sense, perception, and intuition.

    Bilgelik bir karakterin irade gücünü, sağduyusunu, dikkatini ve sezgilerini tarif eder.

    Söylediklerinin hiçbirini FR kurallarında da bulamadım. Bulsaydım da çok gülerdim zaten sistemin saçmalığına. Eğer illa var diyorsan kaynak ve sayfa belirterek söylediklerini ispatlayabilirsin.

    _________________
    Been there. Seen that. Got the scars.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 05, 2008
    Posts: 639

    PostPosted: Mon May 05, 2008 5:42 pm Reply with quoteBack to top

    Artemis Entreri wrote:
    lightflarer wrote:

    wisdomdan kastım şu en azından kitaplarda (hikayelerde) bi adam yaptığı büyünün sonucunu sadece teorik olarak değil (int ile alakalı bir durum) deneyim edinmeside gerekiyor ve bu da bilgelikle oluyor yani.


    İlginç kitaplarmış. Halbuki deneyim denen şey, deneyimle gelir ki bu da seviye atlamana yol açar Very Happy. Böylece daha kudretli büyüler yapabilirsin.

    Wisdom describes a character’s willpower, common sense, perception, and intuition.

    Bilgelik bir karakterin irade gücünü, sağduyusunu, dikkatini ve sezgilerini tarif eder.

    Söylediklerinin hiçbirini FR kurallarında da bulamadım. Bulsaydım da çok gülerdim zaten sistemin saçmalığına. Eğer illa var diyorsan kaynak ve sayfa belirterek söylediklerini ispatlayabilirsin.


    valla beni şimdi kitapıklarımı karıştırmak zorunda bıraktırmayın, hepsini internetten bastırdım ama yanlış bilgiler olduğunu sanmıyorum. Sayfaların kenarında köşesinde görürsem bi link direkt koyarım buraya.

    Bu arada wisdom akıl, akıllılık; ilim, irfan; bilgelik, hikmet gibi şeyler demek eğer bir büyücü (büyüyü yapması için demiyorum, büyücüler için intellegence sorcerer (yanlış hatırlamıyorsam) ve priest ve priestesslar için wisdom ama bir büyünün oluşturacağı sonuçları teorik olarak bilmek int deneyim edinmek bir wisdom'dır. Yoksa bir büyücünün intellengence puanı çok yüksek olurda wisdom'ı az olursa hayatla ilgili hiçbir deneyimi olmadığı anlamına gelir bu herşeyi teorik olarak bilmektedir ve bu da büyüyü ve onun sonucundaki getirileri daha iyi bilmeyi sağlar. Çok fazla güçlü olan büyüler (buna empower dahil) bir anda beklenmedik etkiler oluşturabilir, büyücü bir boyut kapısı açabilir, büyü tersine gidebilir, hatta büyücü direkt olarak feci şekilde can verebilir. Ama büyücü bunu deneyim etmişse büyüye daha iyi konsantre olur ki üzerine koşan azman bir barbar varken konsantre çok işe yarar çünkü konsantre olamazsa dediğim şeyler olabilir. D&D'de bu tür gerçeksi (gerçi fantezi zaten oyunun kendisi ama) şeyler yok ama dedeğim gibi D&D'nin FR üzerine güçlendirilmiş sistemlerinde var. Ama çok fazla yenilendi bu tür şeyler ve elimdeki bilgilerin güncelliğinden tam emin değilim. Bu arada hangi hikayeler demişsin ; Avatar serisini oku hatta ilk kitapta Midnight'ın yanlışlıkla (büyü kaosundan değil) oluşturduğu çok güçlü bir büyü var ama kendisi ne yaptığının farkında değil ve yanlış yapılıştan dolayı ... neyse kitabı alın okuyun. Ayrıca içinde Yıldızışığı ve Gölgeler serisinde de bu tür şeylerin bahsi derinlemesine olmasada geçiyor.
    Back to top View user's profileSend private message
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 03, 2005
    Posts: 2082

    PostPosted: Mon May 05, 2008 7:59 pm Reply with quoteBack to top

    2.ed ve 3.5ed karışıklığı var gibi.
    2.ed'da Necromancer olmak için 16 wisdom, Enchanter olmak için 16 karizma gerekirdi, şimdi böyle uygulamalar yok.

    Çte yandan, roman olarak yazılmış (FR'ye ait bile olsalar) bilgileri oyunun kuralı olarak düşünmek yanlış. Romanları yazan insanlar genelde bu oyunu oynayan ve kurallarını bilen takip eden insanlar değildir. Ed Greenwood kuralları da bilmesine rağmen, hiçbir DM'nin kabul etmeyeceği süper güçlerle donatılmış Elminster karakterini yaratmıştır. Çte yandan Drizzt kağıt üzerinde o kadar başarısız bir karakterdir ki onunla aynı seviye bir oyuncunun yaptığı savaşçı rahatlıkla alt edebilir.

    3.5ed ve kitapların kurallarına gelirsek, Artemis Entreri'nin dediği doğru deneyim denen olay experience'dır ve büyücünün seviyesini arttırır. Wisdom'la herhangi bir alakası yoktur.

    Burada insanlar birbirleriyle bilgilerini paylaştığı için yazdıklarımıza lütfen dikkat edelim.
    Back to top View user's profileSend private message
    Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jun 14, 2005
    Posts: 1521
    Location: Ýstanbul

    PostPosted: Mon May 05, 2008 8:49 pm Reply with quoteBack to top

    Güzel arkadaşım Times of Trouble zamanından bahsediyorsun. Unutulmuş Diyarlar benim en sevdiğim seridir ve türkçeye çevrilmiş her kitabını okudum. Times of Trouble'da büyü tanrıçası Mystra'nın ve diğer pek çok tanrının yeryüzüne inmesilyle büyünün dengeleri altüst olduğu için yapılan her büyünün sapıtma olasılığı vardır. Dediğin gibi Times of Trouble'da yani Avatar serisinde büyüler sapıtır boyut kapısı filan açılır. Ama bu, o evrenin kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşen olağanüstü bir durumdur. Wisdom score'uyla alakası yoktur. İstersen senin büyücünün 25 wisdom'ı olsun yine de yaptığı büyüler Times of Trouble da sapıtabilir. Hayır öyle bir tartışıyorsun ki konuyu, gören de kural kitabını sen yazdın sanacak...

    _________________
    Been there. Seen that. Got the scars.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 10, 2005
    Posts: 2585
    Location: YalnızlıÄ?ın hüküm sürdüÄ?ü yerden

    PostPosted: Mon May 05, 2008 8:58 pm Reply with quoteBack to top

    Wild Magic

    _________________
    And i still wonder if you ever wonder the same!...
    Back to top View user's profileSend private messageICQ Number
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.41 Saniye