Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu May 29, 2008 6:14 am Reply with quoteBack to top

Güzel fikirler ortaya atılmıÅ? hakkaten Illyra nın önerisi oldukça mantıklı. FRP de insan gerçektende kendi çabaları ile bir Å?eyler öÄ?reniyor, benim bu konuda en iyi bildiÄ?im Å?ey bu konuya hakim olan kiÅ?ilerin peÅ?ini bırakmamaktır bu sebeple gerçekten öÄ?renmek istiyorsanız gerçekten bilgili ve en önemlisi tecrübeli kiÅ?ilerin peÅ?ini bırakmayın yapıÅ?ın yakalarına Smile. Emin olun pek çoÄ?u sabırlıdır.

Mesela bana her istediÄ?inizde msn den mail ile siteden pm ile ulaÅ?abilirsiniz. Bilgi birikimimi aktarmaktan memnun olurum.

Benim Å?uanda sitede gördüÄ?üm durum oldukça iyi açıkçası özellikle son zamanlarda hikayelerde ki artıÅ?, forum rp lerindeki artıÅ? gerçekten çok hoÅ?uma gitti. Bu hikayeler insanların yazmasına ve yazmak için cesaretlenmesine teÅ?vik ediyor hakkaten bu çok güzel bi Å?ey.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu May 29, 2008 6:33 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar benim dile getirmek istediÄ?im çok ciddi birÅ?ey var; aklımda büyük bir tasarı barınıyor uzun süredir. Yalnızca edebiyat ile ilgili. Bunun çalıÅ?malarına yaz tatilinde baÅ?layabileceÄ?imizi düÅ?ünüyorum. Aklımdaki Å?ey, öncelikle bir topluluk oluÅ?turup gerçekten çok büyük çaplı bir ortak öykü oluÅ?turmakla baÅ?lıyor. Sonrasında baÅ?ka yazılarda çıkarılacak ortaya... Xasiork'u bilirsiniz. Türk Kurgu Edebiyatının geliÅ?mesi için çalıÅ?malar yapıyorlar ve bir de ölümsüz öyküler kulübü diye bir oluÅ?umları var. Aklımdaki Å?ey bu tür bir oluÅ?um. Türk Fantastik Kurgu Edebiyat'ınında saÄ?lam bir ekol oluÅ?turmak, hatta bu türe öncülük etmek ve Edebiyatımızın geliÅ?mesine katkıda bulunmak. Bunuda öncelikle ülke çapında ilgi görecek çalıÅ?malar yaparak saÄ?layacaÄ?ız. Hepimizin birsürü öyküsü var yazısı var, uzun zamandır yazıyoruz uÄ?raÅ?ıyoruz... Artık böyle bir çalıÅ?ma yapacak niteliÄ?e sahip birçok arkadaÅ? barındıÄ?ını düÅ?ünüyorum sitemizde. Büyüklerimiz zaten müthiÅ? donanımlılar ve yazın deneyimleri bizden üstün...

Site içinden isteyen herkes katılabilir bu oluÅ?uma, ama gerçekten çok ciddi çalıÅ?mamız gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum. Ve Å?u an tanıÅ?ıklıÄ?ımız olan sÅ?te tayfası dıÅ?ında katılmak isteyen olursa ufak bir konuÅ?mayla karara varacaÄ?ız. Birbirimize editörlük bie yapacaÄ?ız yani ona göre Smile Bir yandan da herkes yazacak...

Ä°smimizi bile düÅ?ündüm Smile ''MeÅ?e KovuÄ?u TopluluÄ?u'' Smile EÄ?er oluÅ?uma katılmak isteyen arkadaÅ?lar olursa - umarım bol bol olur... - daha güzel bir isim bulduÄ?unu düÅ?ündüÄ?ünde söyleyebilir. TartıÅ?ırız konuÅ?uruz gerekirse yeni bir isim koyarız...

Aklımdaki olgu kabaca böyle umarım boyumu aÅ?an bir Å?eyle uÄ?raÅ?tıÄ?ımı düÅ?ünmezsiniz Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu May 29, 2008 9:22 am Reply with quoteBack to top

DüÅ?ünce düÅ?üncedir, yapabilirsen boyunu aÅ?mamıÅ? demektir Wink

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu May 29, 2008 9:25 am Reply with quoteBack to top

Hani hani nerde? Bir ozan loncası gibi bir Å?ey mi bu? Ah harikulade! Katılabilir miyim, hı, hı? Yerleri silerim, süpürürüm ne iÅ? varsa yaparım Smile Razz

Ã?ok güzel fikirler ortaya atılıyor bu baÅ?lıkta. Usta-çırak iliÅ?kiside hoÅ?uma gitti. HatırladıÄ?ım kadarıyla sınavlara girebilmek için 50 mesajın olması gerekiyordu. Ben 200 kere girebilirim o zaman. YaÅ?asın!! Heh heh hee Razz

Bu arada Darkgnome'a da katılıyorum. Zamanında ben o terimleri bilmememe raÄ?men anlatıldıÄ?ı üzere anlamaya çalıÅ?ıyordum. Gerçi bir aralar Paladin ile Paladine arasında bir baÄ?lantı olduÄ?unu sanmıÅ?tım ama Very Happy Yine de çoÄ?u Å?eyi oralarda öÄ?rendim ben (ne kadar az bildiÄ?im buradan belli oluyor iÅ?te Rolling Eyes ). Son olarak dediÄ?in gibi bir baÅ?lık açıp böyle düzenlemeler yapabilirim. Elimden geldiÄ?i kadar baÅ?ka sitelerden FRP anılarını araÅ?tırıp hepsini bir baÅ?lık altında toplarım. Uzun görünmemesi için de mesajlara ayırırım (tahmin ediyorum ki sayfalarca hikaye çıkacaktır. Ä°nsanlar korkabilir Very Happy ). Herkes anılarını oraya yazar felan Razz Hem böylelikle uzun süre önce yazılmıÅ? ve sitenin karanlıklarına atılmıÅ? komik Å?eyler tekrar hatırlanmıÅ? olur.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu May 29, 2008 11:56 am Reply with quoteBack to top

Yeni baÅ?lıklara gerek yok eski baÅ?lıklara pekala bakılabilir. Ã?Å?enmemek lazım...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu May 29, 2008 4:28 pm Reply with quoteBack to top

Usta olayında yaÅ? bir taraf var. PHB'deki bazı olaylar bazen deÄ?iÅ?tirilliyor. PHB'ti hatmetmiÅ? biri dahi sürekli bu yenilikleri takip edemez. Belki eratalardan toplu olarak bakabilir ama Å?u ana kadar onu bu sitede kaç kiÅ?i yaptı? Dahası PHB baÅ?tan sona okunacak bir kaynak gibi gelmiyor bana. Yapanlar var helal olsun ama ben dayanamam. Ancak oyunlarla tecrübe ettikçe bakmayı yada karakter yaratırken bakmayı tercih ederim. Bu sebeple dwaxer'in DM'liÄ?ini yaptıÄ?ı "Arena" gibi baÅ?lıklarda bu terimleri öÄ?renmesi çok daha kolay olur.

Sitede anlaÅ?ılmazlıÄ?ın bir diÄ?er sebebi de türkçenin kullanımında. Aslında bir ara bunun çok üstünde durdum ama insanların ingilizce terimleri kullandıklarını görünce anlaÅ?ılmamaktan korktum ve bazen türkçe, bazen ingilizce, bazen de "türkçesi(ingilizcesi)" Å?eklinde parantez açarak açıklama gereÄ?i duydum. AÄ?aç deÄ?ilde rüzgarda savrulan yaprak olduÄ?umdan bu tip bir oluÅ?umun öncüsü olamam.

Sürekli türkçe kullanmanın bir kötü yanı terimler konusunda biraz bilgili ola kiÅ?ilerin ama türkçeye hakim olamayan kiÅ?ilerin yada türkçe karÅ?ılıÄ?ı olmadıÄ?ından kafadan sallanmıÅ? terimlerin kafa karıÅ?tırıcılıÄ?ı olacaktır.

Benim aklımda hala aynı düÅ?ünce var ama. DiÄ?er AnabaÅ?lıklardan daha büyük punto ile Neden türkçe terimler kullanıyoruz ve karÅ?ılıkları nedir? gibi dikkat çekici bir baÅ?lık ile siteye giren kiÅ?inin ilk dikkatini çekmek ardından sitede kullanılan türkçe terimlerin ingilizce karÅ?ılıkları ve kısa bir açıklamaları olabilir. Veya bu terimin en azından hangi sınıf ve ve hangi özellik ile alakası varsa onun açıklandıÄ?ı bir baÅ?lıÄ?a yönlendirme olabilir. En azından bilende, fikri olan da, hiç bilmeyen de aynı dilden daha anlaÅ?ılır bir lÅ?ekilde konuÅ?abilir.

Ustadan daha önemlisi baÅ?lıklar altında yapılan açıklamalardır. Ä°lk baÅ?ta normal olarak herkesin baÅ?ladıÄ?ı D&D sistemi için basit açıklamalarla baÅ?lanabilir. Ancak daha sonra baÅ?ka sistemler için de yapılabilir. Ben bunu yapabilecek biri olmadıÄ?ım için fazla irdelemek istemem. En basit görünrn konuların dahi öevirisinin ne zor olduÄ?unu biliyorum. elimde bir türkçe oyuncunun el kitabı bulunmadıÄ?ı için de becerilerin çevirilerinde çok zorlanmıÅ? ve yarıda bırakmıÅ?tım. Ustadan daha önemlisi sanırım bu kitaptaki terimleri bilenler yada bu kitaba sahip olanlar.

Usta sistemine geçiÅ? için eskiden konuÅ?ulan bir düÅ?ünce vardı. Ustaları yine usta yapalım ama onlarda ustalıÄ?ı hak etsin. Bilgileri ile usta olsunlar ama site aracılıÄ?ı ile bilgilerini baÅ?kaları ile paylaÅ?tıkları sürece usta olarak kalsınlar. Sadece ustaların girebildiÄ?i baÅ?lıklar var yada vardı biliyorsunuz. Burada sürekli hazırladıkları yazıları olacak. "Cehennemin bilmem kaç katının sahipleri" yada "WoD da kullanılan çatıÅ?ma (Combat) terimleri ve iÅ?leyiÅ?leri. Konunun derinliÄ?ine göre ustalar zaman verecekler o zaman içinde diÄ?er usta her giriÅ?inde yazısının son halini baÅ?lıkta ustalara sunarak ilerleyiÅ?ini rapor edecek. En sonunda ustaların çoÄ?unluÄ?u tarafından kabul gören son hali siteye açılacak ve hazırlayan yeni bir konu seçerek bir o kadar zaman daha usta olarak kalacak. Bu sayede hem bilgi bankası dolacak, hem türkçeleÅ?tirme çalıÅ?maları hızlanacak, hem yeni sistemler tanıtılacak, hemde yeni baÅ?layanlar için güzel bir sistem açıklaması oluÅ?turulacak.

Konular ister ustalar tarafından seçilir isterse de site yönetim yada diÄ?er ustalar tarafından. Bu konuda çok ta bir sorun yaÅ?anacaÄ?ını sanmıyorum zaten daha baÅ?ından hazırlanacak konular bu kiÅ?iler tarafından programlanacaktır.

Ustalar neden bu kadar çalıÅ?sınlar ki?

1. İsimlerinin üstünde kimsede yada sadece bir kaç ustada olan yaptıkları hizmetleri anlatan yada kendi seçtikleri takma isismlerin olması.

2. Attıkları mesajların sayısı için yıldız ve ejderhaden baÅ?ka bir sistemin olması ve çok daha artistik durması. (Etrafında dumnlar olan mavi bir küre, ale alev yanan bir küre, doÄ?an bir güneÅ?, saplı bir kılıç, yani daha tanrısal simgeler)

3. Bütün ustaların yazdıkları yazılar bir madalya edasıyla imzalarında belirtilecek. Ä°nsanlar onların yazdıklarına ulaÅ?mak için imzalarındaki bu baÅ?lıklara sadece bir kere basacaklar.

4. Diyar oyunlarında üstünlikleri olacak. Usta oldukları sürece onlara verilen büyülü bir eÅ?ya, bir tanrının seçilmiÅ?liÄ?i, özel bir güç yada kendi Å?ahıslarına ait tanrılar tarafından verilen bir bina (kule, baraka, atölye...)

Ayrıca oyun açmıÅ? ve devam ettiren kiÅ?iler de çırak olarak nitelendirilecek ve ustalara verilen haklardan birini kullanma hakkına nail oalcaklar.

O kadar hikaye yazanlar iöin benim konuÅ?mam ne kadar doÄ?ru bilemiyorum ama onlar için de özel bir mesaj belirtme simgeleri verilebilir. Tabi aynı ustalardaki gibi yazılarını sürekliiÄ?ini saÄ?ladıkları sürece.

Onları sürekli izleyen bir denetleme komisyonu olacak ki bu komisyon da yönetim ve yönetimin denetimi de sitede olacakç eÄ?er bir kiÅ?inin haksız yere hala bu hakları kullandıÄ?ı bir kullanıcı tarafından tesbit edilirse o zaman yönetime o kiÅ?iyi deÄ?il yönetime yönetimi Å?ikayet etme ve iÅ?lerini doÄ?ru yapmadıklarını belirtme hakkı doÄ?acak. Bu tip Å?ikayetler "Å?ikayetler" adı altında bir baÅ?lıkta toplanacak ve belli bir zaman içinde uygun savunma ile yeterince soruya cevap veremezlerse yönetimin yıkılması söz konusu olacak.

Aslnda aklıma baÅ?ka Å?eylerde gelip gidiyor ama acele çıkmalıyım. Zaten daha uzun yazmak ta size haksızlık olur herhalde.

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu May 29, 2008 4:43 pm Reply with quoteBack to top

Bir de burada pek çok ve özellikle de eski üyeler bana kızacak ama yapılması gereken bir Å?ey var bence.

Bu sitenin destekçi kardeÅ? siteleri var. Oralardan linkler verilmekten çekinilmemeli bence. en azından isimlerinin kullanılmasından.

Her ne kadar kendisi siteden hırçın tavırları nedeniyle uzaklaÅ?tırılmıÅ? ve kendisi bunu üstüne ayrılımıÅ? olsa da Tüklider ve onunla birlikte giden Sheverash RPCRAFT adlı sitede yazılar yazmaktlar. D&D sistemine çok baÄ?lılar ve bilgililer. Bence buraya yazılarını koymalarına izin verdiÄ?imiz sürece onlara da ustalık madalyasını takmalıyız.

Bu siteden ayrılırken kendi yazılarını silerek bir aralar sitenin çökmesine sebep olmuÅ?, hırs küplüÄ?ü ile son mesajında bazı insanları kırmıÅ? olsa da yazılarını buraya koymasına izin verdiÄ?i sürece Eldarin'i de usta olarak kabul etmeliyiz. Eskisi kadar nefret ediyorsa siteden zaten kendisi uÄ?ramayacaktır.

Ayrıca bu siteye RPGELÄ°Å?Ä°M dergicini tanıttıÄ?ı için Burock, o kadar sistem hakkında bilgi verdiÄ?i için dewrimk, açtıÄ?ı Arena baÅ?lıÄ?ının öÄ?retici yönleri nedeniyle dewrimk, eskiden türkçeleÅ?tirme için yaptıÄ?ı çalıÅ?malarla occultsearcher ve sürekli adını duyduÄ?um ama hiç bir hÅ?kayesini okumadıÄ?ım Catboy Å?u an için benim gözümde ustadır.

Arena baÅ?lıÄ?ının öÄ?reticiliÄ?i ve böcukosmostaki yeni sistemi nedeniyle de dwaxer bence çıraklık ünvanını almalıdır.

Firble, sacokhan, artemis... çok kiÅ?i var. Sadece örnekler ile veriyorum bu kiÅ?ileri. Siteyi çok irdelemediÄ?im için birilerinin hakkını yediysem kusura bakmasın.

Saygılar.

Lugtarias
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 30, 2008 1:20 am Reply with quoteBack to top

AlenthasLeasess wrote:
    Hani hani nerde? Bir ozan loncası gibi bir Å?ey mi bu? Ah harikulade! Katılabilir miyim, hı, hı? Yerleri silerim, süpürürüm ne iÅ? varsa yaparım Smile Razz

Alenthas, abi bunu MeÅ?e KovuÄ?u TopluluÄ?u için mi söyledin? Umarım onun için söylemiÅ?sindir Smile Senin de toplulukta olmanı isterim. Yıllardır Fantastik Edebiyatla uÄ?raÅ?ıyoruz, okuyoruz, yazıyoruz, yorumluyoruz, yarıÅ?malara katılıyoruz... Kendimize göre bir birikimimiz var diye düÅ?ünüyorum. Ve seni de yeterli birikim sahibi birisi olarak toplulukta görmeyi yürekten dilerim Smile Ama henüz herÅ?ey çok körpe. Ortada net birÅ?ey yok. Kurulum aÅ?amasındayız daha Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 30, 2008 1:55 am Reply with quoteBack to top

Lugtarias wrote:
    AlenthasLeasess wrote:

Alenthas, abi bunu MeÅ?e KovuÄ?u TopluluÄ?u için mi söyledin? Umarım onun için söylemiÅ?sindir Smile Senin de toplulukta olmanı isterim. Yıllardır Fantastik Edebiyatla uÄ?raÅ?ıyoruz, okuyoruz, yazıyoruz, yorumluyoruz, yarıÅ?malara katılıyoruz... Kendimize göre bir birikimimiz var diye düÅ?ünüyorum. Ve seni de yeterli birikim sahibi birisi olarak toplulukta görmeyi yürekten dilerim Smile Ama henüz herÅ?ey çok körpe. Ortada net birÅ?ey yok. Kurulum aÅ?amasındayız daha Smile

Evet, evet onun için söyledim Razz

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 30, 2008 2:05 am Reply with quoteBack to top

YaÅ?asın o zaman Smile Ä°ki kiÅ?i olduk :clap: Sınavlar bir bitsin msn'den herÅ?eyi konuÅ?uruz...

HoÃ…?geldin Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 30, 2008 2:12 am Reply with quoteBack to top

Lugtarias isterseniz bende katılırm. uzun zamandr bir sürü Å?ey yazıyorum ama kendim okumak dıÅ?ında hiç bir Å?ey yapmıyorum. belki yardımım dokunur size de.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 30, 2008 2:14 am Reply with quoteBack to top

Bir kere daha yaÅ?asın Smile

Gerçekten çok sevinirim katılmana...

Ã?ç kiÅ?i olduk Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 30, 2008 2:24 am Reply with quoteBack to top

Darkgnome, siteyi de Beyaz Kule'ye çevirdik, iyi mi? Usta, çırak drekn Aes Sedai, KabuledilmiÅ? geldi aklıma Very Happy Ama fikirlerin çok güzel, hakedene hakkını vermek, haketmeyendem almak sistemi. Madalyayı takmayı unuttuÄ?un biri var ki, sensin Very Happy Siteye ilk geldiÄ?imde sıklıkla bilgilendirici mesajlarını okuyordum.

Ben Darkgnome'u destekliyorum, hoÅ? olabilir. Sitenin durumu kötü deÄ?il ama daha iyi durumları da vardı, Eflan'nın anka benzetmesi çok yerinde Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 30, 2008 2:51 am Reply with quoteBack to top

Lydronk wrote:
    Darkgnome, siteyi de Beyaz Kule'ye çevirdik, iyi mi? Usta, çırak drekn Aes Sedai, KabuledilmiÅ? geldi aklıma Very Happy Ama fikirlerin çok güzel, hakedene hakkını vermek, haketmeyendem almak sistemi. Madalyayı takmayı unuttuÄ?un biri var ki, sensin Very Happy Siteye ilk geldiÄ?imde sıklıkla bilgilendirici mesajlarını okuyordum.

Ben Darkgnome'u destekliyorum, hoÅ? olabilir. Sitenin durumu kötü deÄ?il ama daha iyi durumları da vardı, Eflan'nın anka benzetmesi çok yerinde Very Happy

TeÅ?ekkürler Lydronk. Ama ben aslına bakarsan ben burada anlattıÄ?ım tarz bir ustalıÄ?ı en son kaldırabileceklerdenim.

Ustalık sınavına bir oyunda Firble bir süreliÄ?ine Dm'liÄ?i bana bırakmak istediÄ?i için ve ancak ustalar Dm olabilir diye bir kural olduÄ?u için girmiÅ?tim.UstalıÄ?ı aldım ama FRPden uzaklaÅ?tıktan sonra ustalıÄ?ımı kendi isteÄ?imle sildirdim.

Benimki ancak tavsiye niteliÄ?inde ama bahsettiÄ?im ustalıkta disiplinli bir çalıÅ?ma ile bir Å?eyler çıkartmak gerekecek. Bir anlık hevesle iÅ? yapanlar deÄ?il.

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 30, 2008 5:55 pm Reply with quoteBack to top

Darkgnome un önerdiÄ?i ustalık sistemi güzel bir sistem aslında... Edebiyat bölümüne bunun nasıl uygulanabileceÄ?iyle ilgili aklımda fikirler oluÅ?tu... Sınavlarım bitip de diplomalı mühendis olduÄ?umda sistemi geliÅ?tirip öneri olarak sunarım ocakbaÅ?ında...

RP alanına gelince... O alanda da sanırım bu tarz bir ustalıÄ?ı organize etmek gerekiyor. Å?imdilik belki de belli yöneticilerin olması ve RP bölüme giren kiÅ?ilerin sayılarının belli bir düzeyin üstüne çıkması daha iyi olur...

Lugtarias kardeÅ? öykü kulubu fikrin kesinlikle çok güzel bir fikir. Ã?lümsüz Ã?yküler Kulubu ile zamanında bizim sitemizin de baÄ?lantısı olmuÅ?tu. Hatta sitemize konmuÅ? bir yazısı da var sanırım...

Ancak biz belki fantastik ve öykü ile sınırlı kalmayıp bir çeÅ?it edebiyat kulubu oluÅ?turabiliriz. Bu iÅ?i organize edebilirsen çok güzel olur... Bu iÅ?e doÄ?rudan baÅ?lamak yerine yaklaÅ?ık olarak da olsa böyle bir kulubun nasıl ve ne Å?ekilde kurulup iiÅ?leyebileceÄ?ini konuÅ?abilsek çok iyi olur...

Ä°stersen ocakbaÅ?ında ya da edebiyat bölümünün serbest kürsüsünde bir iki hafta bu konuyu tartıÅ?alım. Bence ayrı bir tartıÅ?mayı hak edecek kadar kapsamlı bir konu...

Ancak böyle bir Å?eye baÅ?larsan ne Å?ekilde baÅ?lamıÅ? olursan ol sana destek veririm sonuna kadar...

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum