Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: ibocaju
    Bugün: 14
    Dün: 23
    Toplam: 90343

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1436
    Üye: 2
    Toplam: 1438

    Şu An Bağlı:
    01 : ywyquki
    02 : ibocaju

    FrpWorld.Com :: View topic - ÇSS Tercihi Yapmayı Düşünenler İçin
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     ÇSS Tercihi Yapmayı Düşünenler İçin View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 12, 2004
    Posts: 6496

    PostPosted: Mon Jul 07, 2008 7:52 pm Reply with quoteBack to top

    Arkadaşlar sitemizde birçok üniversteli birçok da liseli var sanırım.... Zannediyorum biz üniversiteliler tercih yapmayı düşünen liseli kardeşlerimize yardım edebiliriz. Gerçi tonlarca tercih konusunda akıl veren internet sitesi, dergi, kitap ve benzerleri olmasına rağmen ben gerçekten işe yarayanları bulmak da zorlanmıştım. Birçok mesleği de ancak üniversiteye gelince tanıyabildim.

    Bilmiyorum, benim yaşadığım sorunları yaşayanlara belki yardımcı olabiliriz.... : ) ) ) )

    _________________
    HARBE GÄ°DEN
    Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
    Orhan Veliden
    Back to top View user's profileSend private message
    Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 02, 2006
    Posts: 809
    Location: istanbul

    PostPosted: Mon Jul 07, 2008 8:09 pm Reply with quoteBack to top

    Yerinde bir başlık olduğunu düşünüyorum.İyi fikir Firble.

    _________________
    Ultima bırakılmaz, ara verilir Wink
    Back to top View user's profileSend private message
    Dreamscape
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 07, 2006
    Posts: 718
    Location: Kuzeyden Nordland'den...

    PostPosted: Mon Jul 07, 2008 8:19 pm Reply with quoteBack to top

    Firble bu başlığı açtığın çok iyi olmuş,teşekkürler...Bende 1-1.5 sene önce buna benzer bir başlık açmıştım yanılmıyorsam..

    Herneyse bende seneye Çss'ye gireceğim ve bölümümünde makine müh. olmasını istiyorum.Aslında kafamda başka mesleklerde var ama eğer makine müh. olursam bu benim için daha avantajlı olacak..
    Çrneğin bu bölümde okurken karşılaşılabilecek herhangi bir sorun var mı ? "Çok yorucu,çok zor,hep çalış hep çalış" gibi sözler sarfettirebilecek bir bölüm mü ? Çniversite sınavında bu bölüme yetecek kadar puan alan insanlar bu bölümde rahatlıkla okuyabilip makine müh. olabilirler mi yoksa bunun dışında kkişide başka özelliklerde olmalı mı? Mesleği sevmekten başka yani ?

    En azından bu bölümde okuyanlar kendi üniversite yaşamlarından edindikleri deneyimleri paylaşabilirler !..

    _________________
    <div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
    Back to top View user's profileSend private message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Mon Jul 07, 2008 9:46 pm Reply with quoteBack to top

    Benim de yakın zamanda öss puanım belli olacak. 18'i sanırsam bu cuma oks öteki hafta da öss. Sonra tercih dönemi başlayacak. Heyecanlıyım belli edemesem de Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Efla
    Site Admin
    Site Admin





    Joined: Apr 10, 2004
    Posts: 3916
    Location: Ankara

    PostPosted: Mon Jul 07, 2008 10:37 pm Reply with quoteBack to top

    Ben özellikle kendi bölümümle ilgili (bilgisaar mühendisliği) bilgi verebilirim .GEnel olarak mühendisliklerle ilgli de birkaç bşey söyleyebilirim.

    Çzel bi soru gelmedikçe de tercih yapan arkadaşalra verebileceğim genel tavsiye şu şekilde olur.

    Gerçekten ne iş yapmak istediğinizi düşünün ve ileride o işi yapacağınızı hayal ederek sizi bu yolda geliştirecek bir bölüm seçmeye çalışın. Demek istediğim doğrudan o işin okuluna gitmeniz gerektiği de değil. Demek istediğim kendinizi bir iş adamı olarak görüyorsanız illa ki işletme ya da benzeri bir bölüm okumanız şart değil. Ama sizi hayallerinize taşıyabileceğinden emin olun.

    Mümkünse bir hedef zeirneyoğunlaşn be şu bölümü istiyorum deyin önce blüm daha sonra ünivrsiteyi tercih edin. nivrste ismnin marka olark ie yarayabileceğibir gerçek ama zevk aldığınız birşeyi yapmanın vereceği avantaj üniversitenin markasııyla karşılaştırılamaz bile.

    Yani diyelim bilgisayar mühndisi lmak istiyorsunuz bence sakın daha iyi bir üniversiteye gitmek uğruna bölüm tercihinizi değiştirmeyin.


    Başka güzel bir yöntem de tercihlerinizi yazarken önce kendinizi o bölümde okuyor hayal edin ve düşünün herşey yolunda mı. Tabii bilgi almak için o bölümde okuyanlarla bir konuşmak da gerekli. Daha sorna kendinizi o mesleği yapıyorken hayal edin. Bİr sorun yoksa, mutluysanız tercih makul bir tercihrtir böyle düşününce yanlış tercihler kendini belli eecektir zaten.

    İnanın bana bölümde birçok arkadaşım daha yukarıya yazdıkları tercihler yüzünden össden daha iyi puan almadığına şükrediyor. Yani biraz daha iyi yapmış olsaydı daha mutsuz olacaktı. Tabii tersi de var hatrı saılır bir puanla girdiği halde tekrar össye girip bilgisayar mühendisliğini bırakıp eczacılık okumak isteyenler...

    Dediğim o ki sonradan farketmek yerine baştan iyi düşünmek gerekli işiniz kolay geğiş iyi şanslar =)

    _________________
    Chaos is the law of nature,
    Order is the dream of man.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Mon Jul 07, 2008 10:49 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Henüz sınav tercihini yapmamış olanlara sesleniyorum: Sevdiğiniz mesleği tespit edin (varsa öyle bir şey) ve seçiminizi ona göre yapın! Paraya ya da ailenizin dayatmalarına göre değil.

    Sevdiğiniz, seveceğiniz işi bulun.

    Ben de zamanında kör göz girdim sınava Gemim Makine mühendisi oldum, halbuki bilgisayar programcısı olmam gerekirdi. Matamatik müh. olsam bile daha iyiydi üstelik puanı o zamanlar Gemiden düşüktü. Tercihlerim arasında asla yapamayacağım Tıp filan da vardı, anneannemin hatırı için. Mr.Green

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 31, 2004
    Posts: 3918
    Location: Ankara

    PostPosted: Tue Jul 08, 2008 5:01 am Reply with quoteBack to top

    Arkadaşlar, mezun olduğum bölüm Metalurji ve Malzeme Mühendisliği. mezuniyetimin üstünden 4 sene geçti. Yani bir üniversite okuması kadar daha zaman. Orta karar bir öğrenciydim derse girmektense FRp ile sabahladığım zamanlar oldu, FRP oynamak isteyipte mecburen oynadığım zamanlarda.

    Çniversitede okurken şunu bilin. Artık kendinizden kendiniz sorumlusunuz. Çğretmenleriniz sizi yanlarına çağırıp "Neden derslerin kötü demez" yada diğerlerinden çok daha başarılı bir grafik çizmiyorsanız "Afferim al ödül" yada "Seni ayrı bir gruba alalım" demez. Ders saatlerinz lise gibi değildir. Bazen akşam 6'da bazen sabah 9'da dersiniz olur, geri kalanında olmayabilir. Bazı günleriniz tamemen boş olacak. Kesinlikle lise kadar sıkıcı bir sistemde olmayacaksınız.

    Rahatlığın karşılığında da sizden bir sorumluluk sahibi bireyin davranışları beklenecek. Size mdev verilip yarın getirilmeyecek ama önemli olduğu söylenen yada düşündüğünüz konulara bakmazsanız sınavlarda zorluk çekeceksiniz. Eğer lise gibi hareket ederseniz hayatınızda gördüğünüz en düşük notları görürsünüz ve bu sizin aklınızı başınıza geitrir. Hayatınızın tercihini seçtiğiniz bölümünüz yanında o bölümde ağırlık verdiğiniz dersleriniz de belirleyecek. Bazı dersler o kadar alakasız olacak ki, ileride ikisinin birlikte karşınıza çıkmayacağını zaten anlayacaksınız.

    Bu işin bilimini yapmak için temel dersler önemli. Size öğretilen matematik, fizik düzeyi sizin geleceğiniz için gerekli olacak. Diğerleri ise mezun olduğunuzda bulunacağınız meslek alanları ile ilgili.

    Stajlarınız gelecek. Yaz tatillerinde aileniz denize giderken siz fabrikaya gideceksiniz. O fabrikaya iyi bakın. Stajdan sakın kaçmayın ve o hayatın nasıl olduğunu anlamaya çalışın. Bu sisin ilerisi için tercihinizi belirleuyecek. Çniversite hayatınız bopyunca aklınızda hangi işi yapmak istediğinizi kafanızda defalarca kere değiştireceksiniz. Maden mühendisliğine girmiş biri, makineci olmak istediğini anlarsa ileride de geçiş hakkı olacak. Ancak gıda mühendisi için bu olasılık daha zor. Bunu ileride anlatacağım.

    Çniversitede hayatınızın en güzel ve bazen de en bunalımlı zamanlarını geçireceksiniz. Hayat sizin. Aileniz sizin bölümü tanıyamayacak sizartık onların anlamadığı şeyleri yapıyorsunuz. odanıza kapanıp ders çalışacaksınız onlar söuylemeden bir süre sonra. Bunu başkası dediği için değil o dersten geçebilmek için yapacaksınız. Ama bazıları için biraz arkadaşlarla çalışıp geri kalanında gezecek, arkadaşlara ziyarete gidecek, aklınızdan geçen uç şeyleri yapacak ve FRP oynayacaksınız.

    Çniversteye geçtiğinde insanlar bambaşka biri olduklarını düşünürler. Farklı olamaya çalışırlar. Sizde 2. sınıfta fark edeceksiniz ki 1. sınıfa yeni başlamış yeni yetmeleri anlamanın en kolay yolu bu. 3. sınıfta (seviyede) artık biri yenimi eskimi yürüyüşünden, konuşmasından, giyinişinden dahi anlayacaksınız. Siz öyle olmayın. Nasılsanız öyle gidin, nasıl davranmanız gerektiğiniz düşünüyorsanız öyle davranın.

    Hayata atılınca üniversiteliler de size çocuk gibi gelmeye başlıyor. İnsan özlüyor o zamanları. Ama liseden sonra sorumluluğunuzu kenidniz almaya başladıkça inanın hayat daha güzel oluyor.

    Çniversite sonucunda çıktığınızda ise lisedeki kadar olmasa da bir boşlukta olacaksınız. Çünkü artık bileceksiniz ki kimse sizi makine mühendisi, gıda mühendisi, işletmeci olarak çağırmıyor. Binbir çeşit meslek adı var. Yani Çniversite sonrasında aldığınız sertifika programları, fazladan eğitimler ve diplomlar, ilk ve sonraki işlerinizin tecrübeleri sizin gittikçe ne olduğunuzu ortaya koymaya başlıyor. Benimle şu anda aynı odada aynı işi yapan bir fizik mühendisi var. Ortak noktamız her ikimizde kaynak teknolojisi üstüne geliştirmişiz kendimizi. O benden daha tecrübeli olduğundan şu anda ben onu takip ediyorum. Oysa kaynak metalurji mühendisinin alanına daha yakın. Demem şu ki yakın bir bölüme geçmiş olsanızda üzülmeyin ileride zaten mesleğinizi kendiniz belirleyeceksiniz.

    Çneriler:

    - Arkeoloj olmak isteyenler iç mimariden geçince bir alanda uzmanlaşabiilyor. Ama bu kadar alakasız bölümleri seçmeyin sene kaybınız olacaktır. Yani mühendis olmak istiyorsanız, ne olmak değil, nasıl yaşamak istediğinizi düşünün önce ve ona göre bir bölüm seçin. İleride zaten yolunuzu bir kaç derece saptırabileceksiniz.

    - Çniversitede çalışın. Sosyal hayatınızı yaşayın. Elektrik faturalarını siz ödeyin ailniz yanında yaşıyorsanız sorumluluk alın. Stajlara gidin.

    - Kız yada erkek arkadaş peşinden koşmayın, arkalarından ağlamyın ama boşta bırakmayın. Çok ilgi isteyen çıkarsa "Sie!" deme hakkınız var. Ama sakın yaşamak istediğiniz bir şeyi de boş vermeyin. Yeri geldimi "bungee jumping" felan yapın.

    - Kesinlikle kendinizi üniversite dışında da geliştirin. Bunu çok boş zamanınız olacak. Bilgisayardan anlayın. Yabancı diliniz olsun. BUnlar var ise daha da geliştirin. Mesleğinizin hangi programları gerektirdiğini zaten göreceksiniz bunları boş bırakmayın. İş bulma kurumlşarı ucuza sertifika programları açar bunlara gidin. Çniversiteler ucuza kurs açar, bunlara gidin.

    - Çniversite de geçmek önceliktir. Bunun için çalışın. Ama 4 senlik bölümü, 4 senede bitiremedim diye intihara kalkışmayın. Mezuniyetten sonra her geyikte güleceksiniz "Ben 6 senede bitirdim yatar geçiş yaptım...Ahuhaahahah!" şeklinde.

    ...

    _________________
    Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
    Eskisi kadar zevk vermese de, son bir kez daha!
    "
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 02, 2006
    Posts: 809
    Location: istanbul

    PostPosted: Tue Jul 08, 2008 6:08 am Reply with quoteBack to top

    Darkgnome bu huyuna hayranım, sıkılmadan, üşenmeden saatlerce yazabiliyorsun.Gerçi bende saatlerce okuyabiliyorum ama olsun konuşmak ayrı bir meziyettir.Darkgnome'nin yanında Efla nın dwaxer'inki de hoş.Ama tahmin edersiniz ki takdir Darkgnome'in hakkı şimdilik(diyelim de büyük konuşma olmasın).

    Vallahi çok hoş bir uygulama oldu.Sadece ne yapmamız gerektiği değilde böyle meslek edinmeye çalıştığınız bölümü pozitif ve negatiflerinizle de ele almanızı istiyorum ben kendi adıma.Yani hiç olmadı bir kaç cümle ile şöyle bir ders olması çok gereksiz cidden bunalıyorsunuz.Ya da bilgisayar mühendisi için çok basit bir ders niye çizgi atıyoruz.Bunlar örnekti.Sizlerden gerçeklerini bekliyoruz

    _________________
    Ultima bırakılmaz, ara verilir Wink
    Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi





    Joined: Mar 12, 2004
    Posts: 6496

    PostPosted: Tue Jul 08, 2008 6:32 am Reply with quoteBack to top

    Dün öğleden saatlerinde makine mühendisliği bölümünden mezun oldum. Bölüme oldukça delice görünen bir hareketle yatay geçiş yaparak geçmiştim. İktisat bölümünden.

    Çncelikle makine mühendisliği genellikle mekanik ,hem katıların hem de sıvı ve gazların ki, ve ısı alanında uzmanlaşılan bir bölüm. Ancak sağda solda optik, malzeme, ses gibi başka uzmanlaşma alanları da olabiliyor. Ancak fizik kimya biyoloji derslerindeki gibi deneyler yapılarak bu konuda yeni bilgiler keşfedilmiyor. Bunun yerine bu bilgileri değişik makinelerin tasarlanmasında ya da üretilmesinde işe yarar hale getirmek için yöntemler geliştiriliyor. Deneyler de bu yöntemlerin ne kadar işe yaradığı üzerine oluyor.

    Mühendisliğin bazı kişileri deli eden bir sistematiği vardır. Uğraşılan sorun olabildiğince basit hale getirilir. Kullanılan fizik yasaları da olabildiğince basitleştirir. Ve tüm sorunlar adım adım ve üstelik sadece çözülmesi gereken sorun dışında hiçbir şey kafaya takılmadan çözülür. O nedenle karmaşık kurumların başına geçen mühendisler bazen üzerine yoğunlaştıkları sorunları çözerken başka bir problemi ihmal etme hatasına düşebiliyorlar.

    Genellikle birbirinden bağımsız pek çok sorunla karşılaştığımızda mühendisler olarak bocalar ve farklı sorunları birleştirip tek bir sorun haline getirmeye çalışırız. Bunu yapamazsak o zaman onca sorunu aynı anda çözebilmek için bir parça kendimizi aşmamız gerekir. : ) ) )

    Elbette bu yeteneği üniversite içinde katıldığımız farklı aktivitlerle de bir parça da olsun kazanmış olabiliriz. Bu açıdan Darkgnome'un önerilerine sonuna kadar katılıyorum. Bungee jumping dışında paraşütle de atlayabilirsiniz öneririm, katılanlar zevkli diyor. : ) ) )

    _________________
    HARBE GÄ°DEN
    Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
    Orhan Veliden
    Back to top View user's profileSend private message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Thu Jul 10, 2008 7:43 pm Reply with quoteBack to top

    Cumartesi günü açıklanıyor puanlar. Beni bir heyecan bastı anlatamam.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı





    Joined: Jan 19, 2007
    Posts: 3268
    Location: Izmir

    PostPosted: Thu Jul 10, 2008 7:53 pm Reply with quoteBack to top

    ÇSYM Başkanı Prof. Dr. Çnal Yarımağan, Çğrenci Seçme Sınavı (ÇSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) sonuçlarının 12 Temmuz Cumartesi günü açıklanacağını bildirdi.

    ÇSYM Başkanı Prof. Dr. Çnal Yarımağan, 15 Haziran'da yapılan ÇSS ile 22 Haziran'da yapılan YDS'nin değerlendirilmesi ve ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanlarının (OBP) hesaplanması çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Yarımağan, sınav sonuçlarının 12 Temmuz Cumartesi günü saat 10:00 da Yükseköğretim Kurulu Toplantı Salonu'nda basına açıklanacağını duyurdu.

    Yarımağan'ın verdiği bilgiye göre, adaylar sonuçları 12 Temmuz Cumartesi günü saat 10:30'dan itibaren http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2008.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecek.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Efla
    Site Admin
    Site Admin





    Joined: Apr 10, 2004
    Posts: 3916
    Location: Ankara

    PostPosted: Thu Jul 10, 2008 8:43 pm Reply with quoteBack to top

    Çnal Hoca bizim bölümde sevdiğiiz bir hocadır aynı zamanda Very Happy

    _________________
    Chaos is the law of nature,
    Order is the dream of man.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    WizardOfQuarks
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Nov 28, 2004
    Posts: 757
    Location: Ankara

    PostPosted: Thu Jul 10, 2008 8:51 pm Reply with quoteBack to top

    ÇSS'ye ilk girdiğim yıl başkalarının gazına gelip puanım çok daha güzel bölümlere yetecekken İngilizce işletmeye girdim. İki yıl okuduktan sonra bana göre olmadığını anlayıp fizik bölümüne geçtim. Tabii bunda fiziğe olan büyük ilgimin de etkisi oldu. Tercihimi yaparken tek amacım parçacık fizikçisi olmaktı. Ama fizik hakkında bildiğim şeylerin en fazla %10 gibi bir kısmını okulda öğrendim. Geri kalan her şeyi kendim araştırıp, çalışarak öğrendim. Her neyse...

    Çzellikle belirtmek istiyorum ki benimle birlikte 2002'de fiziğe giren ve dört yılda mezun olan kişi sayısı aşağı yukarı on kadardı (birinci ve ikinci öğretim toplam). Bölüme giren kişilerin bir kısmı yapamadıkları için ilk iki yıl içinde bırakıyor zaten. Geriye kalanların büyük kısmı ise hâlâ okumakta. Türkiye'de en kolay girilen ama en zor çıkılan bölüm sanırım fizik bölümü. Uzmanların tavsiyesine göre okurken aynı zamanda psikolojik yardım almak lazımmış ama bunun pek bir işe yaramadığını söyleyebilirim.

    Demek istediğim şu ki eğer fizikle ilgili delice hayalleriniz yoksa kesinlikle uzak durun. Sırf boşta kalmayıp bir yerlere girmek için fizik seçenlerden olmayın.

    _________________
    "�n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
    Back to top View user's profileSend private message
    yeminer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Oct 01, 2003
    Posts: 4320
    Location: istanbul

    PostPosted: Fri Jul 11, 2008 11:05 am Reply with quoteBack to top

    Bilgisayar mühendisi olacaksanız araştırma yapmayı çok iyi bilmeniz gerekir. Çniversitede öğrendikleriniz sizin için kesinlikle yeterli olmayacaktır. İyi ingilizce bilmeniz, rahat okuyabilmeniz ve bilgisayar başında günler geçirmeye alışık olmanız gerekir.

    Bilgisayar Mühendisleri hem serbest, hem de bir firmada çalışma şekliyle iş bulmkta fazla zorlanmazlar ama hayatınız boyunca stok yönetim yazılımı yazmak istemiyorsanız fark yaratmak için çalışın, düşünün, öğrenin.

    Bilgisayar mühendisleri bu dünyanın büyücüleridir, bu işte iyi olmak istiyorsanız sadece zeki olmak yetmeyecektir, Raistlin gibi bu işe aşkla bağlanıp çılgınlar gibi çalışmalısınız. İşte o zaman "vaaaay be!" denilen adamlardan olabilirsiniz.

    Ruh sağlığınız açısından yamaç paraşütü, bungee jumping, rafting vs vs.. aktivitelere katılmayı ben de öneririm.

    Mühendislik tercihi yapacak ta fikir edinmek isteyenkler için kendi mesleğim dışında önerebileceğim ikinci bir meslek "Mekatronik Mühendisliği" başka bir adla robot mühendisliği, kesinlikle öneririm. Bu mühendisler elektronik, elektrik, vs bilumum mühendisliklerin robotlar için gerekli bilgileri öğrenmiş halidir. Ama bu konuda bilgim bizzat okumak değil de arkadaşlarım aracılığı iledir, ayrıca incelemenizi öneririm.

    _________________
    her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
    güç amacın, karanlık aracın olsun.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
    Possessed
    Site Ã?izeri





    Joined: Mar 13, 2006
    Posts: 958
    Location: Tanrilarin Unuttugu Yerden...

    PostPosted: Fri Jul 11, 2008 9:29 pm Reply with quoteBack to top

    Ben Doğu Akdeniz Çniversitesi'nde 3.sınıf mimarlık öğrencisiyim.

    Aslında tesadüflere inanmam, her şeyin bir olma nedenine inanırım. Mimarlığa biraz ilgim vardı ama ÇSS sonrası öyle bir şey başıma geldi ki DAÇ mimarlığı seçiverdim. Maalesef KORKUNÇ pişmanım. Eğer bana şu bölümü biri doğru düzgün anlatsaydı seçmezdim belki de. "Mimarlık nedir?" sorusunun yanıtı veriliyor; ama nelerle karşılaşacaklarımız hakkında kimse konuşmuyor. Hocalar dahil herkes "bir yere gir yeter" diyor. Bu saçma mantığın kurbanıyım. Benim gibi ÇSS'ye bile pek çalışmayıp gerekli önemi verememiş biriyseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bölüm "ödev" yapmaktan ibaret. HİÇBİR şEY öğretmiyorlar, sadece ödev veriyorlar. Lisede daha az ödev verilirdi, düşünün artık. 3.sınıfa geldim, konut yapımı hakkında en ufak bir fikrim yok. Bir şey olunca "git araştır" deniyor. Bazı deli hocalar var, zevk için sınıfta bırakıyor. Artık bıktım, ödev de yapmıyorum (zaten hepsini yapamazdım), gereksiz çünkü. Boş boş işler, derste işe yarayan bir cümle duymadım daha. Sırf kırtasiyeye gidip malzemelere bol bol paralar harcayalım diye ödev veriyorlar. Bizim bir teorimize göre okul çevresindeki kırtasiyecilerle hocalar anlaşmalı. Ne kadar pahalı malzeme kullanırsan onu beğeniyorlar. Mimar olacağız değil mi; ama gel gör ki tasarım dersi yalan, boş geçiyor. Projelerini hocalar kendi zevklerine göre değerlendiriyorlar. Bu saçmalıkların üzerine bir de dersler çok ağır. Bütün dersler en az 3 saat aralıksız. Yani bir gün hariç bütün hafta derslerle dolu. Sabah okula gidip akşam dönüyoruz. Eve gelince ne öğrendik diye birbirimize bakıyoruz. Sadece ödev vermesini biliyor hocalar.

    Kıbrıs ise başka bir saçmalık, yazık yani o kadar şehit vermişiz, bu ülke diyemeyeceğim kara parçası için mi?! "Rumlar daha iyi yaşıyor" deyip adam bütün gün evinde uyuyor. "Türkiye bizi neden kurtardı" diyen var. Sokaklar bomboş, hiçbir şey yok, elektrikler kesilip duruyor. Sadece iki mevsim var, yaz ve sonbahar. Sürekli sıcaktan cayır cayır yanıyor. Daha anlatırım da burası yeri değil. Kıbrıs'ı düşünen varsa sorsun bana, detaylı konuşalım.

    Daha yazarım da, sorularınız varsa yazayım. Kıbrıs ve mimarlık birleşince korkunç sonuçlar doğuruyor. Başka okullarda eğitim daha iyi olabilir, ben kendi adıma konuşuyorum. Eğer sıcak seviyorsanız, çok çalışabilirseniz, kesme biçme beceriniz varsa buyrun. Ben de ordayım, konuşuruz, görüşürüz. Aslında bana da FRPci arkadaş olur, gelin siz gelin Very Happy

    _________________
    I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.59 Saniye